Cevap: Re: Boşanma Davası
Merhabalar
Davamın 2.duruşması da eylül ayında gerçekleşti.Eşimin beni muayene ettirdiği 2 tane jinekoloğu şahit olarak yazmıştım.İkiside ifadelerini verdi ve beni muayene ettiklerini dile getirdi bende bir kusura rastlamadıklarını ifade ettiler.Diğer şahidim de yengemdi.Evlilik birliğimin süresince yaşadıklarımı onlara anlatmadığımı eşimin sadece beni doktora götürdüğünü ve onun evi terk ettiini,biz konuşmak için eve gittiğimizde kilitleri değiştirdiklerini dışarıdan iyi anlaştıklarını fakat evin içinde neler yaşadıklarını bilemeyiz şeklinde ifade verdi.
1.duruşmada kendim ve eşim için sağlık kurul raporu istemiştim.2.duruşma da benim raporum geldi.Sosyo ekonomik durumu ile uyumlu giyindiği,öz bakımının yerinde olduğu,göz teması kurarak basınçlı bir ses tonuyla konuştuğu,bilincinin açık,koopere ve oryante,dikkat ve konsantrasyon normal,çağrışımlarının düzenli,afektinin ötimik olduğu,algı bellek kusurunun olmadığı,düşünce içeriğinde evliliği ile ilgili temaların bulunduğu tespit edilmiştir.Sonuç olarak cincel birleşmeye engel olabilecek psikopatolojisinin bulunmadığı kanatine varılmış.Kadın hastalıkları ve ana bilim dalından gelen raporra göre de duhule müsait olup anatomik olarak bakiredir.Hasta da cinsel ilişkiye engelolabilecek patalojik bulgu saptanmamıştır şeklinde ifade edilmiş.Ancak eşim de benim kurula girdiğim gün oda girdi ancak girdiği ile çıktığı bir olmuştu.Onunla ilgili psikiyatri ve üroloji anabilim dalına havale edildiğini ve cevap beklenildiğini,raporun düzenlenip tarafımıza gönderileceği ifade edilmiş.Kuruldan çıktıktan sonra ben arabaya binince onların tekrar hastaneye gittiklerini gördüm,herhangi bir durum olabilirmi?Raporları tamamlanmadan nasıl kurula girdi.Ben randevu almaya gittiğimde psikiyatri bölümüyle benden önceki hafta randevusunun olduğunu öğrenmiştim.böyle bir durum olabilir mi?Kendisinin doktor olması şüphelendiriyor beni
Karşı tarafa göre bu evlilik hiç gerçekleşmedi takılan takıları talep ediyorlar,1.duruşmada hakim takılar için bilirkişiye yolladı dosyayı bilir kişi raporu geldi.Teyzelerinin ifadelerinde 15 -20 gün içerinde eşyalarımı topladığım ifade edilöişti,savcılıktan tutulan tutanağa ulaştım ve 2.duruşmada hakime sunduk.Karşı tarafın avukatı doktor şahide de eşimi ona şikayet edip etmediğimi sordu.Doktor da böyle bir konuşma aramız da geçmedi erkeklerin branşı ayrı dedi.Söz hakkı istedim ve eşim beni kontrole götürüyordu ve giderken erkekler de ürolog ilgilenir şeklin de beni tembihli götürüyordu dedim.Nerdeyse eşimi şikayet etmediğim için suçlu konumuna düşüyorum açıkçası buna inanamıyorum,eşimi şikayet etmek istesem zaten yaşadıklarımı içimde yaşamazdım,yetersizliği dile getirirdim.Hakim dosyanın toparlanması için aralık ayına erteledi.Siz ce davanın seyri ne durumda? Hakim takıları geri istermi?Takısında falan değilim ama bana yaptıklarına ödül olarak onları vermek istemiyorum?
Lütfen yorumlarınızı bekliyorum.
sinem hanım kendinizi bir avukatla temsil ettiğiniz için yorum yapmamız etik olarak doğru değil..
bu konuları avukatınızla görüştüğünüzde size ne cevap verdi ?
Avukatımla görüştüğümde de hakimin 2 şekilde karar verebileceğini söyledi.
Ya karşı tarafın idda ettiği gibi bu evlilik hiç yaşanmamış kabul eder kaldıkı o zaman takıları vermek durumunda kalırız dedi,ya da burada önemli faktör senin raporun olarak görür karşı tarafın raporunu beklememez yada önem vermez davayı biz kazanırız dedi.
Bu kadar kolay mı yani?Karşı taraf bu evliliği hiç yaşanmamış olarak görebilir,hakim de dosyayı kapatır,ancak o dosya ben de bu kadar kolay kapanmayacağı aşikar.
Adalet bu olmasa gerek.
Sizce nasıl sonuçlanma ihtimali var ,ben sadece fikir almak istiyorum.
Kaldı ki davayı haklı konumunda iken bu şekilde kaybedersem,itiraz etme hakkım yok mu?
dava boşanma davası mı ?
evliliğin iptali mi ?
arada fark var..
Dava boşanma davası olarak açıldı,ancak karşı taraf evliliğin o kadar uzun sürmediğini cinsel anlamda da birşey yaşanmadığı için biz birşey yapmadık şeklinde yaklaşıyor ve taktıklarımızı geri istiyoruz diyor ve hakim de 1.duruşma da dosyayı bilirkişiye gönderdi takılarla ilgili olarak.
fikirleriniz için teşekkür ederim.
Sayın Sinem81,davanızla ilgili son durum nedir?
Davam henüz sonuçlanmadı.Aralık ayına ertelendi.
Alıntı:
sinem81 rumuzlu üyeden alıntı
Davam henüz sonuçlanmadı.Aralık ayına ertelendi.
okudum şok oldum geçmiş olsun nasıl evlılık anlayısı bole ...evlilikde başka herşeye benzemış...sabırlar diliyorum
Evet...
Adalet yerini buldu...
Davam sonuçlandı.Hakim karşı tarafın davasını , ve taleplerini reddetti.
Benim açmış olduğum davayla boşanma gerçekleşti.Ve taleplerim kısmen kabul edildi.Çok şükür.
Darısı haksızlığa uğrayan herkeze ....
Alıntı:
Evet...
Adalet yerini buldu...
Benim açmış olduğum davayla boşanma gerçekleşti.Ve taleplerim kısmen kabul edildi.Çok şükür.
Sinem hanım,
Öncelikle gözünüz aydın.
Sizin talepleriniz nelerdi ve hangileri kabul edildi, hangileri red edildi biraz açamısınız? Evlilik iptalmi edildi yoksa normal boşanma kararı mı verildi?
Teşekkürler.
Alıntı:
Evet...
Adalet yerini buldu...
Sevgili Sinem81
Gözünüz aydın. Darısı davalarında haklı olan benim ve sitedeki, canım yurdumdaki bütün arkadaşların başına...
Teşekkür ederim.
Boşanma kararı verildi.Takı davası açılmıştı.Reddedildi.
Tazminat kararı verildi.Çalıştığım için nafakaya gerek duyulmadı.
Herşeyden önemlisi herşeyin bitmiş olması,bu yükten kurtulmuş olmaktı.