-
Boşanma sebebi ile tazminat
Bugun ıtıbarıyle gondermıs oldugun bosanma kararına ıtıraz sonucum gelmıstır
Karar:ONAMA(10000 maddi,10000 manevi+400 tl nafaka)
Yanı aynen gerı gelmıstır onaylanarak.
Şimdi sormak ıstedıgım sey;
!-Maaşım 800 tl ve 400 nafaka oduyorum ve bu bana hukmedılen 20.000 tl tazmınatın maasımın ne kadarına daha hacız konacagı.çünkü peşin veremeyecegımden.
2-Ailemin evinde oturmaktayım bırlıkte onlarla.Eve hacız gelebılırmı?
3-Karsı taraf ıle pazarlık edıp pesın olarak verme dururmu sozkonusumudur?
4-bu işten nasıl kurtulurum.
Lütfen ufacık dahı bılgısı olan var ise yardımcı olmanız dilegiyle..
Saygılarımla....
-
Re: boşanma sebebi ile tazminat
Alıntı:
denizasil rumuzlu üyeden alıntı
Bugun ıtıbarıyle gondermıs oldugun bosanma kararına ıtıraz sonucum gelmıstır
Karar:ONAMA(10000 maddi,10000 manevi+400 tl nafaka)
Yanı aynen gerı gelmıstır onaylanarak.
Şimdi sormak ıstedıgım sey;
!-Maaşım 800 tl ve 400 nafaka oduyorum ve bu bana hukmedılen 20.000 tl tazmınatın maasımın ne kadarına daha hacız konacagı.çünkü peşin veremeyecegımden.
2-Ailemin evinde oturmaktayım bırlıkte onlarla.Eve hacız gelebılırmı?
3-Karsı taraf ıle pazarlık edıp pesın olarak verme dururmu sozkonusumudur?
4-bu işten nasıl kurtulurum.
Lütfen ufacık dahı bılgısı olan var ise yardımcı olmanız dilegiyle..
Saygılarımla....
Geçmiş olsun. Bildiğim kadarı ile maddi tazminat taksitlendirilebiliyor ama manevi tazminatta böyle bir şansınız yok.
Ödemezseniz maaşınıza haciz gelir.
Pazarlık etseniz nereye kadar, siz olsanız ödemesi kesinleşmiş 20000 TL yi almak varken neden pazarlık edesiniz.
Kurtulamazsınız..
Geçmiş olsun
-
Benden yıllarca alacakları yerıne bı anda toplu para alması sozkonuus.
Ayrıca zaten maasımm 800tl yarısı zaten nafaka daha ne kadarına hacız koyacaklarkı?
-
Valla bende merak ettim şimdi. Maaşınızdan elinize 400 TL kalıyor ve buna da mı haciz koyacaklar tazminat için? Yuh valla ne diyeyim. Hakkaniyetli karar verilmiş demek. Siz artık ömrünüzün sonuna dek bu parayı ödemek için uğraşırsınız. Tabi bu krizde işten çıkmazsanız ne ala!
Yaşasın adalet.
-
Alıntı:
Benden yıllarca alacakları yerıne bı anda toplu para alması sozkonuus.
Ayrıca zaten maasımm 800tl yarısı zaten nafaka daha ne kadarına hacız koyacaklarkı?
400 milyonun 100 milyonuna geriye kalan 300 milyon senin.
-
300 milyonla evlen ev gecıondır yanı oylemı:?
-
Re: Boşanma sebebi ile tazminat
Çok merak ettim ne yaptınızda bu kadar tazminata mahkum oldunuz? Eğer özel değilse paylaşırmısınız?
İyi akşamlar.
-
merak ediyorum ne kadar sabırlısınız.?
Zannedersem Türk hukukuda sizin ne kadar sabırlı olduğunuzu merak etmiş galiba.Sabırınızı sınıyorlar gibime geldi
Ne kadar sabırlısınız denizasil bey
-
Karsı taraf ıle pazarlık edıp pesın olarak verme dururmu sozkonusumudur?
Söz konusudur. Karşı tarafla uzlaşmaya varmak sizi gereksiz icra, avukatlık ve faiz masraflarından kurtarır.
-
şimdi denizasil al eline kağıt kalem yaz kardeş.
Önce birkaç kez yazdıklarımı oku ve anlamaya çalış ama .Yorgun olduğum için net yazamamış olabilirim.
Sayın Türk adaleti eşimle biz ayrıldığımız için bu kadar tazminat ödemeye mecbur ederek kendiniz ile çelişiyorsunuz.Madem ben 20 bin ytl bir boşanma sonrası tazminata mahkum ediliyorum .Karşı taraf evlilik süresince 20 bin ytl tazminat ödemeyi gerektirecek tavır ve davranışlarda bulunan bir kişi ile evlilik teklifini kabul ederekten ve evlenerekten nikah defterine imza attığı andan itibaren kusurlu davranmıştır.Bu nedenle davacının bana tazminat ödemesi gerekirken ben tazminata mahkum edildim.Mağdur olan kişi benim.Ayrıca Tr de asgari ücret bile 800 ytl seviyelerinde iken neyin 20 bin ytl siymiş bu diye ekleştir. Madem 20 bin ytl lik kusurum var neden ben halen dışarıdayım hapishanede değilim diye belirt.Bu tutarsızlığın acilen düzeltilmesi ve evlilik kurumunun rencide edilmesine önayak bulunan karşı tarafın tarafıma 500 ytl 20 kuruş tazminat ödemesini talep ediyorum ..
Haklarımı gerekirse insan hakları mahkemesinede taşıyacağım diyede dipnot ekle
bunu da kağıtı yan çevirip yaz kağıdın kenarına. Bir evlilik sonucu bir erkek aylık 800-900 ytl kazanıyorken boşanma sonrası 20 bin ytl ödemeye mahkum olacak kapasitede ise zaten o 20 bin ytl yi hiç kazanamaz kazansada o parayı boşandığı eşine ulaştıramaz deyip hay sizin mantık silsilenizi .. .Derdiniz ne sizin diye ekle
Yaz gönder kafaları karışsın ..
ama bence hakim seni boşanmandan dolayı değil evlenmenden dolayı cezalandırmış gibi geldi .
Senin neyine ya evlilik bir daha evlenemeyesin diye ömür boyu kürek çekmeye mahkum ediyorum demişte olabilir.Bellimi olur sonunda bir victor hugo da sen olabilirsin .Herşeyde vardır bir hayır
-
Ya yoksa sizin mahkeme Beverly Hills te filanmıydı .Denizasil sosyetemisiniz diye soracam ama 800 ytl den filan bahsediyorsun o ihtimalde pek yok .:D
-
Alıntı:
tturcica rumuzlu üyeden alıntı
şimdi denizasil al eline kağıt kalem yaz kardeş.
Önce birkaç kez yazdıklarımı oku ve anlamaya çalış ama .Yorgun olduğum için net yazamamış olabilirim.
Sayın Türk adaleti eşimle biz ayrıldığımız için bu kadar tazminat ödemeye mecbur ederek kendiniz ile çelişiyorsunuz.Madem ben 20 bin ytl bir boşanma sonrası tazminata mahkum ediliyorum .Karşı taraf evlilik süresince 20 bin ytl tazminat ödemeyi gerektirecek tavır ve davranışlarda bulunan bir kişi ile evlilik teklifini kabul ederekten ve evlenerekten nikah defterine imza attığı andan itibaren kusurlu davranmıştır.Bu nedenle davacının bana tazminat ödemesi gerekirken ben tazminata mahkum edildim.Mağdur olan kişi benim.Ayrıca Tr de asgari ücret bile 800 ytl seviyelerinde iken neyin 20 bin ytl siymiş bu diye ekleştir. Madem 20 bin ytl lik kusurum var neden ben halen dışarıdayım hapishanede değilim diye belirt.Bu tutarsızlığın acilen düzeltilmesi ve evlilik kurumunun rencide edilmesine önayak bulunan karşı tarafın tarafıma 500 ytl 20 kuruş tazminat ödemesini talep ediyorum ..
Haklarımı gerekirse insan hakları mahkemesinede taşıyacağım diyede dipnot ekle
bunu da kağıtı yan çevirip yaz kağıdın kenarına. Bir evlilik sonucu bir erkek aylık 800-900 ytl kazanıyorken boşanma sonrası 20 bin ytl ödemeye mahkum olacak kapasitede ise zaten o 20 bin ytl yi hiç kazanamaz kazansada o parayı boşandığı eşine ulaştıramaz deyip hay sizin mantık silsilenizi .. .Derdiniz ne sizin diye ekle
Yaz gönder kafaları karışsın ..
ama bence hakim seni boşanmandan dolayı değil evlenmenden dolayı cezalandırmış gibi geldi .
Senin neyine ya evlilik bir daha evlenemeyesin diye ömür boyu kürek çekmeye mahkum ediyorum demişte olabilir.Bellimi olur sonunda bir victor hugo da sen olabilirsin .Herşeyde vardır bir hayır
Gülüp gececekler ben bunu yazarsam.İşte sonunda sabır sabır dedik delirdi diyecekler.Benden once ne idiki benden sonra ne olsun.Zengin oldu otursun evınde nafakasını alsın parayıda faize yatırsın zaten kayserililer iyi bilirler işlerini.Mantık dıye bısey goremıyorum bana 2.5 senedır kızımı gostermıyolar her ay duzenlı nafakasını alıyor rahatsız etmıyorum babasının 4 tane evı var durumları benım 20 katım uzerınde ama hala benım kazandıgım uc kurusun peşindeler soruyorum cinnet gecirmeme ne kadar kaldı?
-
öncelikle geçmiş olsun deniz asil tanımasamda senin adına bir erkek olarak üzüldümgerçekten zor bidurum aynısı başıma gelecek diye düşünüyorum içimdeki hislerden dolayı eşimde öyle yaptı anlaşalım ama 20bin tl ödersin dedi vermedim şimdi dava açıyorum bakalım nasıl sonuçlanacak
-
Alıntı:
parayıda faize yatırsın zaten kayserililer iyi bilirler işlerini.Mantık dıye bısey goremıyorum bana ...
Gülüp geçerlerse bir dilekçe daha yaz one munite one munite siz kayserililer zaten tazminat nafaka almayı iyi bilirsiniz dersin..
bazen gerçekleri söylemek ve anlatmak için deli olmak lazım bunu sadece sen değil william shakespeare da yapmıştır (dellenen hamlet ) kemal sunalda yapmıştır ( deli deli küpelide dellenen kaymakam vs vs )
Bırak dellendiğini sansınlar.Zaten bu gidişle delleneceğin ortada
-
Alıntı:
Gülüp geçerlerse bir dilekçe daha yaz one munite one munite siz kayserililer zaten tazminat nafaka almayı iyi bilirsiniz dersin..
bazen gerçekleri söylemek ve anlatmak için deli olmak lazım bunu sadece sen değil william shakespeare da yapmıştır (dellenen hamlet ) kemal sunalda yapmıştır ( deli deli küpelide dellenen kaymakam vs vs )
Bırak dellendiğini sansınlar.Zaten bu gidişle delleneceğin ortada
Bana yardımcı olmak ıstegın gercekten taktir edilecek bır durum.sabır dıyorum ama nereye kadar hıc bır kanun bızlerden yana degılmıdır veya bu kanunlar yazılırken erkekler yokmuydu.
Benım yasam standartım artık yoksulluk cercevesıne gırdı dısarıya cıkmam ımkansız pekı bu adaletın hıc bır maddesınde bıze uygun bır kelıme cumle yokmudur.Benım yerımde kımsenın olmak ıstemeyecegı ıdam edılecek bır ınsandan farkım olmadıgı suphesızdır.Hayatım boyunca ona calısacagım belkıde ısımden ayrılmalı ve sıgortasız bır ıste calısmalıyım daha cok kazanırım sanırım en azından karnım doyar..
-
Denizasil e günaydın.Kadınlar tedrici olarak erkek neslini tahakkum altına alıyor.Erkekler farketmiyor bunu başlarına gelmeyince.
Kemal Gülden Anlamanın Gizemi sayfa 458 bul aç oku erkek neslinin başındaki felaketi
-
Belkide bir cozumu vardır bılemedıgımız.Ama sıtedekı avukat arkadaslar sesimizi duymamaktadırlar.
Kendimi baska bır kısıye borclandırıp kendımı ıcraya vermelıymısım o zaman benden alacakları tazmınat sıraya gırmekteymıs.o borc ne zaman bıterse ornegın 20 sene ..yanı benden alacakları tazmınatı 20 yıl beklemek zorunda kalacaklarmıs.bunun sonucunda ise pazarlık yapma olasılıgı cok buyuk olacakmıs.
-
deniz sen kabenin damındanmı düştün
vardır bu işinde bir püf noktası yeter ki geç kalma
-
İsmini bile bilmiyorum ama arkadaşım cok yardımcı oluyosun senın verdıgın metnı duzeltıp yollayacagım insan hakları mahkemesıne..ordanda bı tazmınat gelırmı dıye korkuyorum:)
Saol gercekten.Daha kabeye gitmedim ama bizim evin damından bı kac defa dustum..kadın kadındır ayırt etmem cunku hepsi aynıdır varsa aksını ıddıa eden cıksın karsıma...Bu arada Deniz ben...
-
deniz bey önce geçmiş olsun diyorum gerçektende bende çok üzüldüm durumunuza yasalar hep kadından yana kadın ne yaparsa yapsın çocuğunuz varmıydı sizin gerçi sizin yazılarınızı hep okuyorum siteye girdiğimde ilk sizi bulmaya çalışıyorum.Evet dediğiniz gibi maaşınıza daha önce haciz koydursaydınız sırayı beklerdi ama geçmiş hep bilinçsizlikten başımıza geldikten sonra herşeyi öğreniyoruz sizin avukatınız varmıydı.Bizim avukat vardıda ne oldu?erkek kardeşiminde boşanma davası devam ediyor annemin vermiş olduğu parayla araba aldı iş yapması için kendisi işsiz.Ben avukatada kardeşimede arabaya tedbir koydururlar dedikçe avukat hayır efendim neye istinaden koyduracaklar dedi ve ilk duruşmada tedbir koydurdular arabanın yarı hissesini istiyor oysaki kişisel mala giriyor tabi avukat dondu kaldı.Avukatımızın bir çok yanlış bilgilendirmesi oldu şimdi onu feshetti başka av.tuttu.20.000 tl tazminat kendisi ve çocuk için 500 L nafaka istediler hakim sadece çocuğa 200 L tedbir nafakası bağladı birikmiş nafaka borcunuda icraya vermişler her an icra bekliyor.Hem çoocuğunu göremiyor hem nafaka ne güzel.İnsan hakları mahkemesine başvurun derim.adalet bakanlığının sitesinden de adınıza herheangi dava varmı bakın icra vs. nafakanın düşürülmesi talebindede bulunabilirsiniz asliye hukuk veya aile mahkemesine inş.güzel şeyler olur adınıza ve bizede ..:(
-
Alıntı:
minikkuşum rumuzlu üyeden alıntı
deniz bey önce geçmiş olsun diyorum gerçektende bende çok üzüldüm durumunuza yasalar hep kadından yana kadın ne yaparsa yapsın çocuğunuz varmıydı sizin gerçi sizin yazılarınızı hep okuyorum siteye girdiğimde ilk sizi bulmaya çalışıyorum.Evet dediğiniz gibi maaşınıza daha önce haciz koydursaydınız sırayı beklerdi ama geçmiş hep bilinçsizlikten başımıza geldikten sonra herşeyi öğreniyoruz sizin avukatınız varmıydı.Bizim avukat vardıda ne oldu?erkek kardeşiminde boşanma davası devam ediyor annemin vermiş olduğu parayla araba aldı iş yapması için kendisi işsiz.Ben avukatada kardeşimede arabaya tedbir koydururlar dedikçe avukat hayır efendim neye istinaden koyduracaklar dedi ve ilk duruşmada tedbir koydurdular arabanın yarı hissesini istiyor oysaki kişisel mala giriyor tabi avukat dondu kaldı.Avukatımızın bir çok yanlış bilgilendirmesi oldu şimdi onu feshetti başka av.tuttu.20.000 tl tazminat kendisi ve çocuk için 500 L nafaka istediler hakim sadece çocuğa 200 L tedbir nafakası bağladı birikmiş nafaka borcunuda icraya vermişler her an icra bekliyor.Hem çoocuğunu göremiyor hem nafaka ne güzel.İnsan hakları mahkemesine başvurun derim.adalet bakanlığının sitesinden de adınıza herheangi dava varmı bakın icra vs. nafakanın düşürülmesi talebindede bulunabilirsiniz asliye hukuk veya aile mahkemesine inş.güzel şeyler olur adınıza ve bizede ..:(
Öncelikle ilginiz için teşekkur ederim.
Benımde en buyuk yanlısım avukat secımınde olmustur ve bu sebepten dolayıda bu duruma dusmus bulunmaktayım.
Evet bır kızım var ve 2.5 yıl oldu hala goremıyorum nede sesını duyabılıyorum.Kendı ımkanlarımla baslamıs oldugu anaokulunu buldum hıcbır devlet ve kurum destegı almadan ki alamadımda zaten.ögretmenıyle konustum baban gelıp senı kacıracak denıyormus.ögretmenın bana dedıgı bır doldurus oldugu.basımın gozumun sadakası olsun dıcem ama bu sadakayla zengınlesecegını bıldıgım ıcın suan guzel dıleklerde bulunamayacagım.
Kendımı ıcraya vermek ıstıyorum ama buda ısyerımde nasıl bır tepkıyle karsılasacagım merak konusu.
İnsan hakları mahkemesıne basvuracagım ama hala nasıl yapılır ne kadar surer bılmıyorum bana ne gıbı bır malıyetı olur onuda bılmıyorum.
İstedıgım sey bu olaydan bı an evvel kurtulmak..
Bundan sonra bende maddı manevı tazmınat davası acmayı dusunuyorum ama hıc umudum yok belkı bu davadanda aleyhıme bı sonuc cıkar ve benı asarlar dıye korkuyorum..
saygılarımla...
-
Alıntı:
Öncelikle ilginiz için teşekkur ederim.
Benımde en buyuk yanlısım avukat secımınde olmustur ve bu sebepten dolayıda bu duruma dusmus bulunmaktayım.
Evet bır kızım var ve 2.5 yıl oldu hala goremıyorum nede sesını duyabılıyorum.Kendı ımkanlarımla baslamıs oldugu anaokulunu buldum hıcbır devlet ve kurum destegı almadan ki alamadımda zaten.ögretmenıyle konustum baban gelıp senı kacıracak denıyormus.ögretmenın bana dedıgı bır doldurus oldugu.basımın gozumun sadakası olsun dıcem ama bu sadakayla zengınlesecegını bıldıgım ıcın suan guzel dıleklerde bulunamayacagım.
Kendımı ıcraya vermek ıstıyorum ama buda ısyerımde nasıl bır tepkıyle karsılasacagım merak konusu.
İnsan hakları mahkemesıne basvuracagım ama hala nasıl yapılır ne kadar surer bılmıyorum bana ne gıbı bır malıyetı olur onuda bılmıyorum.
İstedıgım sey bu olaydan bı an evvel kurtulmak..
Bundan sonra bende maddı manevı tazmınat davası acmayı dusunuyorum ama hıc umudum yok belkı bu davadanda aleyhıme bı sonuc cıkar ve benı asarlar dıye korkuyorum..
saygılarımla...
çocuğunuzu görmek istiyorsanız çocuğun bulunduğu yere bağlı icra dairesine gidin hakimin belirlediği gün için randevu alıyorsunuz yanınıza pedagog ta veriyorlar tabi bu 200L yı buluyor 2 kez gidipte alamadığınız zaman icra memurları tutanaklarıyla birlikte icra ceza mahkemesinne velayetin değiştirilmesi nez'i davası açarsınız velayeti siz alabilirsiniz (çocuğa nafaka bağlandı ise bundanda kurtulmuş olursunuz veya yanınıza tanıdığınız 2,3 kişiyi alıp çocuğun kaldığı yere gidin yine alamadıysanız bir dilekçe yazıp o kişilerde imzalayıp icra ceza mahkemesine başvurun İİK nın 341. maddesine göre hem yargılanır hemde velayet değiştirilir.Kardeşim savcılığa suç duyurusunda bulundu temmuz ayında (çocuğu vermek için çağırdı 3,4 kişyle gelmiş tehdit etmişler )savcı kamu davası açmış anne hakkındada 113/A ya göre cezalandırılması istenmiş nisan ayında duruşma var.Siz kendinizi icraya vermeniz bu saatten sonra bir şey değiştirmez eşiniz daha önce verdiyse yani biliyorsunuz öncelik sırası var barodan avukatta temin edebilirsiniz sizin hiç malınız paranız yoksa nasıl bu kadar tazminat bağladı çok şaşkınım ben bir yerde okumuştum insan hakları mahkemesine başvuruyu araştırayım bulabilirsem yollarım.içinizi rahat tutun siz psikolojinizi bozmayın yoksa bunların üstesinden gelemezsiniz sabır sabır (ama nereye kadar) birde www.bosanmisbabalar.com sitesine girmenizi tavsiye ederim
-
Aslında deniz şimdi birşeyler yazacağım ama anlaşılır mı emin değilim.
Sen hiç kobraların dansını izledin mi.?
Dişi kobra yılanı ile erkek kobra yılanı çiftleşmeden önce dans şeklinde bir güç gösterisi yaparlar. Erkek dişinin pullarına dişlerini dokundurmaya çalışır veya kadın erkeğin pullarına dişlerini dokundurmaya çalışır.Eğer erkek dişinin pullarına dişlerini dokundurursa o dişi ( ısırma değil )hiç itiraz etmeden erkek kobra ile birlikte olmak zorunda eğer ki dişi kobra erkeğin pullarına dişini dokundurursa ve erkeğe bunu hissettirirse erkek tiss tisss deyip o ortamdan uzaklaşır gider .Birbirini zehirlemeye çalışmak ısırmak yok sadece diş tenine değecek ..Oyunun kuralı bu .
Aslında bu durum kartallarda da vardır.dişi ve erkek kartal çıkabilecekleri en yüksek irtifaya çıkarlar.Ve orada pençelerini birbirlerine geçirirler öylece yere düşmeye başlarlar.Pençeyi ilk bırakan oyunu kaybeder. Bazen iki taraf yere çakılır kazananda kaybedende olmaz ki buna aşk deniyor zaten. Neyse dönelim konumuza
Şimdi bu yazdıklarımın sizinle ne ilgisi var
Şu anda siz aslında eşin ile kobra dansı yapıyorsunuz.Ve o senin canını yakmak üzere ama dişleri daha tenine değmemiş. Ama değdi değecek ve bir daha bu dansın rövanşı yok.Sen şu aşamada kendin bu durumdan çıkamazsın.Yapacağın 3 şey var ya senin ısırmasından vazgeçirmek(bu artık mümkün değil ) veya ince bir manevra ile sen onu ısırmalısın.Veya havlu atıp dansı daha güçlü olduğun bir zamana ötelemek aslında bunda da geç kalınmış. Yapabileceğin ince manevra ne olabilir işte onu bulmak lazım . Bu evliliği geri çevirme ihtimalin bile var ama karşı tarafın erkek gücünden anladığı ne onu iyi bilmek lazım.Ama karşındaki kişi çok kurnaz bu dansın defalarca provası yapılmış o evlilikte ama sen farketmemişsin muhtemelen ve senin en zayıf karnın olan maddi yönden vurmuş seni .Onun kalesi işin gerçeği biraz daha sağlam görünüyor ama şunuda unutma seninle aynı arenada ve zaafsız insan olmaz.Zaafları ne iyi düşün.O noktasından dişlerini temas ettirmekle kalma ısır hemde çok pis canını yak.Geri bile dönebilir evine.Ama kadını iyi tanımış olman lazım.Evliliğini saat saat gözden geçir.Neye zaafı vardı.Bu senin için çok zor ama imkansızda değil. Çünkü yetiştiği kaleye sığınmış bir nevi şahmeran olmuş. Olmazsa kaleyi içten fethedecek bir formül bul ama onu ısırman lazım .çünkü sizin dansınız daha bitmemiş.Aslında şu tazminatı senden istemesi bile halen sana verilmiş şans.
Bırakma onun pençelerini çakılacaksanız gerekirse beraber yere çakılın
Yaptır bir buket gül üzerine yazdır 20 bin ytl gönder adresine anasını satayım
-
Ha diyebilirsin.Hakim kanun avukat evrak kırtasiye vs vs.Geç bunları onlar olayın figuranı fonu
Şöyle düşün insan ve ölüm.Hakikat bu ikisi arasındadır.Bu senin bir yolculuğun aslında.Bunların arasındaki herşey olayın figuranından başka birşey değil.doktoruda hemşireside oksijenide hepsi figuranı bakma .Sen ve boşanmada öyle.Bu durumun yanlış anlama ama eşin ile bile ilgisi yok.O bile bu işin figuranı.O yüzden hakimmiş avukatmış kağıtmış kırtasiyeymiş vs takılıp kalma.Bu işi çözecek olan sensin çözülürde Allah ın izniyle.
-
Alıntı:
Aslında deniz şimdi birşeyler yazacağım ama anlaşılır mı emin değilim.
Sen hiç kobraların dansını izledin mi.?
Dişi kobra yılanı ile erkek kobra yılanı çiftleşmeden önce dans şeklinde bir güç gösterisi yaparlar. Erkek dişinin pullarına dişlerini dokundurmaya çalışır veya kadın erkeğin pullarına dişlerini dokundurmaya çalışır.Eğer erkek dişinin pullarına dişlerini dokundurursa ısırma değil o dişi hiç itiraz etmeden erkek kobra ile birlikte olmak zorunda eğer ki dişi kobra erkeğin pullarına dişini dokundurursa ve erkeğe bunu hissettirirse erkek tiss tisss deyip o ortamdan uzaklaşır gider .Birbirini zehirlemeye çalışmak ısırmak yok sadece diş tenine değecek ..Oyunun kuralı bu .
Aslında bu durum kartallarda da vardır.dişi ve erkek kartal çıkabilecekleri en yüksek irtifaya çıkarlar.Ve orada pençelerini birbirlerine geçirirler öylece yere düşmeye başlarlar.Pençeyi ilk bırakan oyunu kaybeder. Bazen iki taraf yere çakılır kazananda kaybedende olmaz ki buna aşk deniyor zaten. Neyse dönelim konumuza
Şimdi bu yazdıklarımın sizinle ne ilgisi var
Şu anda siz aslında eşin ile kobra dansı yapıyorsunuz.Ve o senin canını yakmak üzere ama dişleri daha tenine değmemiş. Ama değdi değecek ve bir daha bu dansın rövanşı yok.Sen şu aşamada kendin bu durumdan çıkamazsın.Yapacağın 3 şey var ya senin ısırmasından vazgeçirmek(bu artık mümkün değil ) veya ince bir manevra ile sen onu ısırmalısın.Veya havlu atıp dansı daha güçlü olduğun bir zamana ötelemek aslında bunda da geç kalınmış. Yapabileceğin ince manevra ne olabilir işte onu bulmak lazım . Bu evliliği geri çevirme ihtimalin bile var ama karşı tarafın erkek gücünden anladığı ne onu iyi bilmek lazım.Ama karşındaki kişi çok kurnaz bu dansın defalarca provası yapılmış o evlilikte ama sen farketmemişsin muhtemelen ve senin en zayıf karnın olan maddi yönden vurmuş seni .Onun kalesi işin gerçeği biraz daha sağlam görünüyor ama şunuda unutma seninle aynı arenada ve zaafsız insan olmaz.Zaafları ne iyi düşün.O noktasından dişlerini temas ettirmekle kalma ısır hemde çok pis canını yak.Geri bile dönebilir evine.Ama kadını iyi tanımış olman lazım.Evliliğini saat saat gözden geçir.Neye zaafı vardı.Bu senin için çok zor ama imkansızda değil. Çünkü yetiştiği kaleye sığınmış bir nevi şahmeran olmuş. Olmazsa kaleyi içten fethedecek bir formül bul ama onu ısırman lazım .çünkü sizin dansınız daha bitmemiş.Aslında şu tazminatı senden istemesi bile halen sana verilmiş şans.
Bırakma onun pençelerini çakılacaksanız gerekirse beraber yere çakılın
Yaptır bir buket gül üzerine yazdır 20 bin ytl gönder adresine anasını satayım
Bence siz çok masal kitapları kitapları okumuşsunuz.bırakın böyle yazılar yazmayı tekrar kilitleneceksiniz.Forum kurallarına göre hukuki yönden cevap vermenizi öneririm lütfenn...Bir doktor bu tür yazılar yazmaz. Site yöneticilerine sesleniyorum bu tür yazılara mahal vermeyin burası hukuk sitesi mahalle kahvesi değil..
-
minikkuşum
uç :)
bir insanın doktor böyle şeyler filan yazmaz ifadesi yüzeyel değer yargılarında klişeleri olduğunu gösterir.Bununda içsel simetrisi halledilmemiş sorunlardır
Nickin kuş ama ruhun uçamıyor ki o yüzden rumuzunu kuş yapmışsın ya bunaltıcı dünyandan uçup gitmeye duyduğun farketmediğin özlemin bu aslında
benim yazılarıma takılıp kalma kendin ile yüzleş sen kuş
uç :)
-
kadın kadındır ayırt etmem cunku hepsi aynıdır varsa aksını ıddıa eden cıksın karsıma...Bu arada Deniz ben...
Sayın denizasil, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine nasıl başvurulur diye sorduğunuzu okudum. Bu konuda ufak bir araştırma yaptım. Bunları incelemenizi tavsiye ediyorum. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurmak için en başta Türkiye'deki iç hukuk yollarının hepsini tüketmiş olmanız ve davanız kesinleşmesi gerekmekte. İlk kural bu.
Bu konuda size 2 tane link ekliyorum.
Umarım size yardımcı olur.
İnanın sizin adınıza üzülüyorum.
Ödemek zorunda olduğunuz Tazminat+Nafaka bir yana, bir baba olarak çocuğunuzu görememeniz ve size karşı doldurulması beni en üzen kısmı. Trilyonlara değişmez insan çocuğunun sevgisini. Bu kadar maddi külfet altına sokulurken keşke çocuğunuzun sevgisi ile teselli bulabilseydiniz. Sizde derdiniz, ben bu paraları eski eşime verdim ama sonuçta o parada çocuğumunda payı var.
Neyse çok da yaranızı deşmek istemiyorum.
Tekrar çok geçmiş olsun.
Ve hala sitede sorulan bir sorunun cevabını merak ediyorum.
Hakim sizi ne diye kusurlu buldu da bu tazminata hükmetti?
Dövdünüz mü, küfür mü ettiniz, aldattınız mı ne yaptınız?
--------------------------------------------------------------------
http://www.hukuk24.de/sosyal/insan-h...mahkemesi.html
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=20957
-
Evet herkadın aynı degıldır belkıde ılk basta boyledır bunun tartısmasını yapamam helekı bır kadınla.Canımı yaktı dıye demıyorum belkıde sız haklısınızdır...
Benım onunla 4 yılım gectı bununda 2 yılı ayrıydık zaten yılda 4 kes ailesının yanına gıtmek ıstıyodu ve 1 ay kalıyordu 29 gun degıl tam bır ay kalıyordu yanı buna yogunlasıyodu onun ıcın bir kardı.2.evımızdı ılk bosanma davamızda ailesi evımden hıcbır esyamı vermedı bende ıstemedım zaten.barışıldı ve ıkıncı ev kuruldu 1.5 yıl sonrqa abuda yıkıldı ve butun esyalarımı dagıttım.
Ailesınden kopamadıgını her defasında dıle getırıyordu.benı kıskırtıyordu evlılıgımızın ılk aylarında 1 tokat atmıstım ama kesınlıkle dovmedım.sahılde ayagını burktu hastaeye gıtttık acile ordakı ıfadesındede burktum dedı hafıf bı ıncıme onu bana mahkemede dayak yedım dedı ben ısopatladım ama nafıle.goz kapagının bırı düşüktü benı dövdü dedi ama ailesinde herkeste var cunku IRSİ..
Bidaha söylemeden gecemıcem benım kaybetmemdekı en buyuk sebep AVUKATIMDIR.
-
Size büyük gecmiş olsun. Ne yaparsın kadınlar bunu öç almak için kullanıyor. Durum hep aynı. Bir düştünmü bu boşanma yoluna yandın. Manevi ve maddi kayıpların çok oluyor. Nasıl ülkemizde sacma bir askeri ücret mantığı varsa bu olaylarda da gercekçi değiller. İnsanları suça teşfik ediyorlar. Sözde kanunlar insanları koruyacağına, onlarda bir gol atıveriyorlar. Nerde kaldı medeniyet. Tabi bu kanunları koyarken düzgün bir araştırma ve uygunluğa bakmadan karar veriyorlar. Meclistekinler yap boz tahtası yapmışlar. Devlete kaldı ise işimiz yandık. Ama yapacak birşey yok. Aslında kanunlar bizim kültür ve demokrasi göstergemizdir. Kaç erkek ve kadın bu boşanma kanunların anlamsız saçma olan kısımlarında ruh hastası olmak mümkün değil. Pratikteki uygulamasına bakılması gerekli. Bizde vergi kaçıranlar gibi nerden yırtarız diye bakoyur. Adalet böyle karşılanmazki. Tamam kim kusurlu ise çeksin. Haksız olanlar ne yapsın. Birde yaptıkları yanlarına kar kalıyor. İşi devlete zorlaştırarak zaman ve para israfı yapmakta. Hantallıktan kurtarmalıyız.
Hayat uzun bir yoldur. Herşeyin bir çıkış yolu vardır. Buna engel olmayalım
:rolleyes:
-
Çıkış yolumu hani nerde:?
-
Alıntı:
Çıkış yolumu hani nerde:?
çok geçmiş olsun..benimde sizin gibi bir boşanma davam var ve benim evliliğim 3 günlük bir evlilik..hanımefendi kendi isteği ile evden ayrıldı zorla evlendirildiğini öne sürdü..bunun karşılığıda 55000tl tazminat 500tl nafaka istedi..boşanma reddedildi.yargıda şuanda.ben anlam veremiyorum artık evlilikler para kazanma yolu gibi olmuş..Allah yardımcınız olsun sizinde sabır dileyeceğim ama insan başına gelince sabır taşı oluyor sonundada hüsrana uğramak çiileden çıkarıyor..
size bir sorum olacaktı temyizdeki dosyanız ne kadar sürede sonuçlandı?cevaplarsanız sevinirim..
-
teşekkur ederım evet sabır sabır sabır...
14 ay surdu temyızden gelmesi...
-
aynı durumda askerde arkadaşım vardı.nafaka tazminat vede karşı tarafın rencide edici hareketleri arkadaşım bunalmak üzereydi.Saçma ama ailesinden birine zarar verdi çocuk ve gerisi gelecek ben bittim sizde bitin dedi ve anlaşarak boşanma oldu ve çocuk kurtuldu.Sanırım bu birçok arkadaşımım son yapacağı başkada çaresi olmadığı bir durum.Bu insanlarmı utansın bunları bu duruma düşürenlermi.
-
Alıntı:
teşekkur ederım evet sabır sabır sabır...
14 ay surdu temyızden gelmesi...
benimde dosyam temyiz sürecinde 6-7 ay diyorlardı birde hepsi yalan desene kardeşim 14 ay dile kolay..ben bu bayanla zaten 3gün bir evlilik yapmışım sadece kağıt üzerinde oda 2 yıl olmuş dörmüyorum görmekte istemem hakim reddediyor oda yetmez gibi 14-15 ay yargı bu nasıl adalet anlam veremiyorum bir boşanma insanın nerdeyse 5yılını alıyor..güya evlilikleri kurtaracaklarmış ya arkadaş bir bayan evden gidiyorsa boşanma davası açılıyorsa karşılıklı boşada kurtulsun herkes..hanımefendiler tazminat alacak diye mahkeme uzadıkça uzuyor oda yetmez gibi bide yargı..Rabbim hepimizin yardımcısı olsun..umarım tez zamanda bende kurtulurum.para vermeyede razı oldum yeterki kurtulayım..
-
Valla kardesım kadınların hepsı dıyemıcem ama genelde moda oldu ayart+evlen+ayrıl=Tazmınat..sonrada hayatın guzel gecsın erkek yoksul kalıyor kadın gul gıbı sefasını suruyo.boyle mantık varmı ya ben gece guınduz calısayım kadına nafaka ve tazmınat ıcın para vereyım.Adaletımızde acık yerler var bu kadar hersey onların lehıne olursa erkek yasamasın daha ıyı.mesela ben kızımı goremıyorum yanı mahkeme kararı olmasına ragmen kacırıyorlar dava actım 5 aydır 5.kez dava uzadı .
Kanunsuz olan bısey var ama ben bu konuda bıle haklı cıkamıyorum...
Saygılarımla
-
Alıntı:
Valla kardesım kadınların hepsı dıyemıcem ama genelde moda oldu ayart+evlen+ayrıl=Tazmınat..sonrada hayatın guzel gecsın erkek yoksul kalıyor kadın gul gıbı sefasını suruyo.boyle mantık varmı ya ben gece guınduz calısayım kadına nafaka ve tazmınat ıcın para vereyım.Adaletımızde acık yerler var bu kadar hersey onların lehıne olursa erkek yasamasın daha ıyı.mesela ben kızımı goremıyorum yanı mahkeme kararı olmasına ragmen kacırıyorlar dava actım 5 aydır 5.kez dava uzadı .
Kanunsuz olan bısey var ama ben bu konuda bıle haklı cıkamıyorum...
Saygılarımla
20000ytl çok fazla acaba banada gelirmi.gelirmi gelir.size gerçekten acıyorum kendimede acıyorum.ama birgün gelecek bir kişiye hiç acımayacam.ama o gün kaybedecek hiçbirşeyim olmayacak.denizasil sesimizi duyurmamız gerek ama nasıl.çünkü bizim durumumuzda olan çok insan var emin ol.bu forumda neredeyse çoğu nafaka ödemekle yükümlü.suçumuz ise erkek olmak.
-
Alıntı:
solent rumuzlu üyeden alıntı
20000ytl çok fazla acaba banada gelirmi.gelirmi gelir.size gerçekten acıyorum kendimede acıyorum.ama birgün gelecek bir kişiye hiç acımayacam.ama o gün kaybedecek hiçbirşeyim olmayacak.denizasil sesimizi duyurmamız gerek ama nasıl.çünkü bizim durumumuzda olan çok insan var emin ol.bu forumda neredeyse çoğu nafaka ödemekle yükümlü.suçumuz ise erkek olmak.
evet kardeşim artık bende kendim ve benim durumumda olanlara acıyorumm Allah yardımcımız olsun..sabır sabır diyere diye psikolojim bozuldu.her bayan aynıdır diye birşey yok ama boşanmam gerçekleşse bile kadınlara güvenebilirmiyim tekrar onu bile düşünüyorum..açıyorsun davayı 18-19 ay sürüyor oda yetmiyor 1.5 yıl yargı yazık valla gençliğimize yazık..evlilik kurtaracaz diye hayatımızı bitiriyorlar..keşke tazminat vereydide hakim ben bu bayandan kurtulaydım..
-
Ben de öğretmenim yaklaşık 1500 tl maaş alıyorum,eşimden daha yeni boşandım.Evi ben terketmiş olmama rağmen hakim 12000 manevi, 4000 maddi 300tl de nafaka bağladı.Bu nasıl adalettir ki sen 800 tl alırken bu kadar tazminata çarptırılıyorsun.Bu ülkede Adalet kesinlikle teccelli etmiyor ben buna inanmıyorum sebebi hakimlerin tamamen öznel davranması başka hiç bir şey değil. Umarım en kısa sürede hakkını alabilir astronomik tazminattan kurtulursun
-
Bu arada tazminata hükmedilişinin sebebi eşimi aldatmış olmam ( tabi böyle bişi kesinlikle yok) İşte kadınlar bu kadar kurnaz 5-6 yalancı şahitle istediklerini alabiliyorlar.Biz bu kadar ince ayrıntılı düşünmüyoruz işte.ileride, ne olur ne olmaz ne koparırsam kar mantığıyla şerefimizi haysiyetimizi ayaklar altına almıyoruz.e tabi biraz da merhametli davranmamız hasebiyle bütün musibetler bizi buluyor.