-
İkinci Evlilik Velayeti Kaybetme Sebebi midir?
Merhaba...
Ben tam bir sene önce eşimden resmi olarak ayrıldım.Ayrıldığım eşimden olma 9 yaşında bir kızım ve 3 yaşında bir oğlum var..Çocuklarımın velayeti, anlaşmalı boşanmamız neticesinde bana verildi..
Bir sene dolduğunda ikinci bir evlilik yaptım..İlk eşim tehditlerle buna razı olmadığını gösterdi ve çocuklarımın velayetini bu sebeple alacağını söyledi..
İlk eşim İstanbul'da sözleşmeli belediye işçisi olarak çalışmakta..Ben boşanmanın ardından İzmir'e tayin oldum..Öğretmenim, herhangi bir madde bağımlılığım ya da psikolojik rahatsızlığım yok..(sadece hafif dozda bir antidepresan kullanıyorum.)Çocuklarımın ikinci eşimle mutlu olduklarını düşünüyorum..İlk eşimin çocuklara bakabilmesi için evinde sürekli kalan birinin yardımı gerekir..
Acaba ikinci evlilik yapmış olmam çocuklarımın velayetinin benden alınmasına sebep midir?
-
Re: İkinci Evlilik Velayeti Kaybetme Sebebi Midir?
MADDE 183.- Ana veya babanın başkasıyla evlenmesi, başka bir yere gitmesi veya ölmesi gibi yeni olguların zorunlu kılması hâlinde hâkim, re'sen veya ana ve babadan birinin istemi üzerine gerekli önlemleri alır.
-
çocuğun eğitim, sağlık, kişisel, sosyal ve ahlaki gelişimindeki yetersizlik velayetin el değiştirmesi için haklı sebep sayılır
-
Yanıt için teşekkür ederim...
-
Alıntı:
Mine Meriçadalı rumuzlu üyeden alıntı
Yanıt için teşekkür ederim...
sosyal hizmet uzmanları pedegoglar şuanki aşinizi sizi ve çocukları incelemeye alır.. çocuklar durumdan memnunsa ,eğitim bakım ve sosyal yönden aksikleri yoksa genelde velayet sizde kalıyor. öyle evlendiniz hadi ver çocuğu diye bir yasa yok.. kendi evlenince ne yapacak çocukları sokağamı atacak.. sizin evlenmek hakkınız sa onunda evlenmesi hakkı.. babalar bu konuda fazla agresif ve bancil düşünüyorlar. kendileri evlenirken iyi biz evlenince ver çocuğu.. yok böyle bir saçmalıkkkkk..
-
Alıntı:
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
MADDE 183.- Ana veya babanın başkasıyla evlenmesi, başka bir yere gitmesi veya ölmesi gibi yeni olguların zorunlu kılması hâlinde hâkim, re'sen veya ana ve babadan birinin istemi üzerine gerekli önlemleri alır.
Sayın dardayım bu maddeyi kim koymuş,hep kafamı kurcalar tırmalar durur,hic evlilikten velayet iptal edildiğini duydunmu.
Evet var bir ictihat kararlarıda karşıdaki erkeğin 5 cocuğu varmış kadında bir cocuğunla gitmiş bu erkekle evlenmiş,cocuğun gelişimi bilmemne bir sürü sıkıntılarla velayet anneden alınmış icerekli bir ictihat var.
-
Vakit ayırıp, ilgilendiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim..
Ve evet, çocuklara bakabilmesi için ilk eşimin de evlenmesi ya da en azından bayan bir bakıcı tutması gerekir..Bakıcı tutmak için bütçe ayırabileceğini sanmıyorum, diğer seçenek de benim yaptığımı yapıp evlenmek..
Çocuklarımın velayetini alabilmek için, eşimle nafaka almamam konusunda anlaşmaya vardık, ve bir senedir de hiçbir maddi yardımını görmedik çok şükür!.Ama ben bir anneyim, çocuklarımın huzurlu, mutlu olduğunu, iyi bakıldıklarını bilsem onlardan ayrı kalmaya bile katlanırdım..Şimdi ki eşimin çocuklarımla sağlıklı iletişim kurabildiğini gördüğüm ve ailemin huzuruna tanık olabildiğim için içim hiç olmadığı kadar rahat..
-
Alıntı:
Vakit ayırıp, ilgilendiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim..
Ve evet, çocuklara bakabilmesi için ilk eşimin de evlenmesi ya da en azından bayan bir bakıcı tutması gerekir..Bakıcı tutmak için bütçe ayırabileceğini sanmıyorum, diğer seçenek de benim yaptığımı yapıp evlenmek..
Çocuklarımın velayetini alabilmek için, eşimle nafaka almamam konusunda anlaşmaya vardık, ve bir senedir de hiçbir maddi yardımını görmedik çok şükür!.Ama ben bir anneyim, çocuklarımın huzurlu, mutlu olduğunu, iyi bakıldıklarını bilsem onlardan ayrı kalmaya bile katlanırdım..Şimdi ki eşimin çocuklarımla sağlıklı iletişim kurabildiğini gördüğüm ve ailemin huzuruna tanık olabildiğim için içim hiç olmadığı kadar rahat..
Sayın mine hanım velayetinize birşey olmaz merak etmeyin,erkekler boşansalarda eşleninin evlenmelerini nedense hazmedemezler bu bilinen bir gercektir,ic güdüselmi nedir bilinmez.
-
Alıntı:
esmerman rumuzlu üyeden alıntı
Sayın mine hanım velayetinize birşey olmaz merak etmeyin,erkekler boşansalarda eşleninin evlenmelerini nedense hazmedemezler bu bilinen bir gercektir,ic güdüselmi nedir bilinmez.
alkışşşşşş işte bu.... :) kendileri yapınca hak sayıyorlar..
-
Neden bilmem, birden kanım kaynadı bu siteye..:)
Çoookk teşekkür ederim, sayenizde moral buldum, kaç zamandır ilk defa huzurla uyuyabileceğim...
-
Açtığım konuyu hortlatmak gibi olmasın ama;
ikinci eşimin hristiyan olması çocuklarımın benden alınmasına sebep olur mu acaba?
Bu sefer de bu takıldı aklıma...
(Boşandığım eşim ve ben müslümanız.)
-
Alıntı:
Açtığım konuyu hortlatmak gibi olmasın ama;
ikinci eşimin hristiyan olması çocuklarımın benden alınmasına sebep olur mu acaba?
Bu sefer de bu takıldı aklıma...
(Boşandığım eşim ve ben müslümanız.)
kestane-kebap
acele cevap..
lütfen...
-
Alıntı:
kestane-kebap
acele cevap..
lütfen...
RAHAT UYUUUUUUUU:)
-
ohhh!
Yani eski eşim hristiyan biriyle evlendiğim için, çocuklarının din değiştireceği gibi bir kaygıyı bahane ederek çocuklarımı benden alamaz değil mi?
Eminsiniz değil mi? Size güveniyorum o zaman...
Çok teşekkür ederim!...
-
kişilerin dini özgürlükleri vardır. dini, ırkı, dili, hatta MEZHEBİNDEN dolayı kimse suçlanamaz. dışlanamaz. eşiniz pavyon işletmiyor bağımlılık yapıcı madde satmıyor yüzkızartıcı suçtan dolayı eski hükümlü değilse dininden dolayı bir sıkıntı yaşamazsınız... yukarda saydıklarım gibi bir durumu varsa zaten sayın dardayımın da yazdığı gibi velayet el değiştirir ama İKİNCİ KEZ EVLENECEK BİRİ ZATEN İPSİZ SAPSIZ SERSERİ BİR ADAMLA EVLENMEZ. AKLINI KULLANIP ESKİ KOCASINDAN KAT KAT DAHA İYİ AKILLI KÜLTÜRLÜ SOSYAL BİR EŞ BULUR KENDİNE..ŞAKA BİR YANA yeni eşinizden bebek düşünüyorsanız DOĞACAK OLAN ÇOCUĞUN HANGİ DİNE MENSUP OLACAĞI çocuklarınız ARASINDA SIKINTI OLUŞTURABİLİR.. eski eşinizin mahkemeye dini durumdan dolayı böyle bir iddia ile gelecek şüpheniz varsa; çocuklarınızın ve sizin müslüman olduğunuzu doğacak çocuğunda bu şekilde olacağını çocuklar arasında dini ve fiziki ayrım yapılamayacağını yeni eşinizinde kararının sizinle aynı olduğunu mahkemede dile getirin... siz rahat uyuyun bun lar komplo teorisi eminim bunlara gerek duymayacaksınız..:)
-
Re: İkinci Evlilik Velayeti Kaybetme Sebebi midir?
Alıntı:
Merhaba...
Ben tam bir sene önce eşimden resmi olarak ayrıldım.Ayrıldığım eşimden olma 9 yaşında bir kızım ve 3 yaşında bir oğlum var..Çocuklarımın velayeti, anlaşmalı boşanmamız neticesinde bana verildi..
Bir sene dolduğunda ikinci bir evlilik yaptım..İlk eşim tehditlerle buna razı olmadığını gösterdi ve çocuklarımın velayetini bu sebeple alacağını söyledi..
İlk eşim İstanbul'da sözleşmeli belediye işçisi olarak çalışmakta..Ben boşanmanın ardından İzmir'e tayin oldum..Öğretmenim, herhangi bir madde bağımlılığım ya da psikolojik rahatsızlığım yok..(sadece hafif dozda bir antidepresan kullanıyorum.)Çocuklarımın ikinci eşimle mutlu olduklarını düşünüyorum..İlk eşimin çocuklara bakabilmesi için evinde sürekli kalan birinin yardımı gerekir..
Acaba ikinci evlilik yapmış olmam çocuklarımın velayetinin benden alınmasına sebep midir?
İlk eşimin çocuklara bakabilmesi için evinde sürekli kalan birinin yardımı gerekir. demişsiniz siz öğretmensinizde eşiniz ev erkeğimi? eşiniz çalışmıyormu? çocuklarınız için değilde kanuni mecburiyettenmi 1 sene dayanabildiniz bekar durmaya. Bırakın bu kılişe lafları öğretmen hanım herkesi kandırabilirsiniz ama kendinizi kandıramazsınız çocuklar hiç bir zaman üvey babayı kabullenemez ve ne şirin üvey baba rolüyle nede paraylada çocukların bu düşüncesini değitiremezsiniz. Zamanı gelinde çocuklar babalarını isteyecek ve babasına dönecekler.
-
Alıntı:
bonies rumuzlu üyeden alıntı
İlk eşimin çocuklara bakabilmesi için evinde sürekli kalan birinin yardımı gerekir. demişsiniz siz öğretmensinizde eşiniz ev erkeğimi? eşiniz çalışmıyormu? çocuklarınız için değilde kanuni mecburiyettenmi 1 sene dayanabildiniz bekar durmaya. Bırakın bu kılişe lafları öğretmen hanım herkesi kandırabilirsiniz ama kendinizi kandıramazsınız çocuklar hiç bir zaman üvey babayı kabullenemez ve ne şirin üvey baba rolüyle nede paraylada çocukların bu düşüncesini değitiremezsiniz. Zamanı gelinde çocuklar babalarını isteyecek ve babasına dönecekler.
Gereksiz cevabınızdaki tarzınızı haddinibilmezlik olarak değerlendirmekle yetinip yine de size birkaç şey söylemek isterim;
eşim değil, ''eski'' eşim ev erkekliğini 3 sene kadar sürdürdü ama en son çalışır durumda bıraktım..:) demek istediğim çocuklara maddi olarak bakamıyacağı değildi, çocuklarla vakit geçirip ilgilenmesinin zor olduğunu kasdetmiştim.
evlenmemem için kanuni mecburiyet yoktu, zira anlaşmalı bir boşanmaydı bizimki..ayrıca kimseyi kandırmak gibi bir niyetim de yok bununla elde edeceğim bir kazanç da...eşimin çocuklarımın kalbini kazanmak için şirinlik yaptığı doğru değil, aksine ''babalık'' yapıyor!
neyse, kimseye birşeyleri ispat borcum yok...zaten sizden önceki cevaplar sayesinde şimdi daha cesurum çok şükür...
-
Alıntı:
bonies rumuzlu üyeden alıntı
derdiniz ne anlamadım ama.. belliki karınızla boşandıktan sonra karınız ikinci ve MUTLU BİR EVLİLİK yapmış ki hazmedememişsiniz.. ortada yanlış yada illegal birşey yok.. yani üvey baba kötü de siz evlenince karınız öz anne gibi mi olacak yani..saçma sapan laflarla ir adım yol yürüyemezsiniz.. BİR ERKEĞİN EN BÜYÜK RAHATSIZLIĞI HAZIMSIZLIĞIDIR...:o
-
Alıntı:
ohhh!
Yani eski eşim hristiyan biriyle evlendiğim için, çocuklarının din değiştireceği gibi bir kaygıyı bahane ederek çocuklarımı benden alamaz değil mi?
Eminsiniz değil mi? Size güveniyorum o zaman...
Çok teşekkür ederim!...
Hicte güvenmeyin heran icin herşey ola bilir.Ben söylemiş olayımda
-
Alıntı:
esmerman rumuzlu üyeden alıntı
Hicte güvenmeyin haran icin herşey ola bilir.Ben söylemiş olayımda
Alamaz....Boşuna endişe duymayın...
Ama şu bir gerçek ki hiç bir kimse anne veya babanın yerini tutmuyor.Çocuklar küçükse zaten onların kendilerine özgü ayrı bir dünyası var.Ergenlik döneminde üvey anne ve babalar çocuklara pek sevimli gelmiyor.Diğer ebeveyn'in kaybı bazı çocuklarda ruhsal travmalar yaratabiliyor..
-
Alıntı:
FUTURE rumuzlu üyeden alıntı
Alamaz....Boşuna endişe duymayın...
Kararı verecek olan Hakimin geniş taktir hakkı olduğunu sakın göz ardı etmeyin,ayrıca mahkemeye sunulacak gerekcelerde cok önem taşır,bir Avukatın heran icin mucizeler yaratacağınıda hatırlatırım.
-
Hayırlısı olsun bakalım...
İlgilenen herkese teşekkür ederim...
-
Slm Arkadaşlar..
Konuya birde şu şekilde değerlendirelim..
Mine hanım eski eşiyle anlaşarak, ''nafaka istemeden çocukların velayeti kendisinde kalması şeklinde'' gayet normal ve medeni bir şekilde ayrılmışlar.
Ve eski eşi yapmış olduğu yeni evliliği istememiş veya karşı çıkmış,(karşı çıkmasının/istememesinin nedenleride şunlar olabilir) >>Ayrılmayı istemeyip ama Mine hanımın anlaşmalı ayrılıkta ısrar etmesinden,, Eşini ve çocuklarına bağımlı sevgisi olup ve Anlaşmalı ayrılmak isteyen eşini kıramamış olup Ayrılmaya razı gelmesinden,, Eşinin başka birisiyle evlenmesi halinde çocukların özde olmasa bir babası olmuş olup kendisine ilgilerinin azalacağını düşündüğünden,, vb
Yapılan İkinci evlilik çocukları nasıl etkiler..
Bu konuda Açık konuşmak gerekirse, hiç bir kimse (bayan/erkek) bir çocuğu ve çocukları kendi öz çocuk/çocuklar gibi sevemez!
(Bu sorunlar Avrupa ülkesinde dahi yaşanmakta. Örnek: İkinci evlilik yapmış olan erkek/bayan beraberken çok güzel,iyi niyetli samimi görünülerek yaşam sürülen;Ama Eşlerin çalışmaya gittiginde veya yokluğunda çocuk/çocuklara üvey baba veya anne tarafından şiddet uygulanması.Tabii çocuklar görmüş olduğu şiddeti ne kadar anlatmak isteselerde kendilerine inandıramıyorlar. Çünkü Ailece beraberken iyi niyet ve samimiyet rolü karşısında..
Çocukların Velayeti'ni alamaz diye birşey yoktur ve olamazda nedenmi? Bu sebebten>>
Mine Hanımın eski eşi kendini iyi savunduğu sürece alabilir bence,,
1. Mine hanım mesleği nedenle taşınmış. Bu nedenle çocuklar öz babanın ilgisi ve sevgisinden çok uzaklaştırılmış durumda şuan,,
2. Ve ikinci yapılan evlilik/ doğacak veya doğmuş 3. çocuğun dini ve mesheb-i ve bunun üvey kardeşlere olacağı etkenlikler,,
Vb sebebler kısaca özet olarak yazdım..
Şayet bu konu üzerine dava açılırsa kararı yine syn Mahkeme hakimi verecek.
Ama Eski eşiniz iyi bir savunma yaparsa bu sizi çok zorlar! Velayeti alır en azından çocuğunuzun birisini alır..
Niyetim sorduğunuz sorunuza cevap vermek bilgilendirmek,, Saygılarımla..
-
ben de mezar yerimi alayım şimdiden! :(
Teşekkür ederim vakit ayırdığınız için...
-
Alıntı:
repola rumuzlu üyeden alıntı
Slm Arkadaşlar..
Konuya birde şu şekilde değerlendirelim..
Mine hanım eski eşiyle anlaşarak, ''nafaka istemeden çocukların velayeti kendisinde kalması şeklinde'' gayet normal ve medeni bir şekilde ayrılmışlar.
Ve eski eşi yapmış olduğu yeni evliliği istememiş veya karşı çıkmış,(karşı çıkmasının/istememesinin nedenleride şunlar olabilir) >>Ayrılmayı istemeyip ama Mine hanımın anlaşmalı ayrılıkta ısrar etmesinden,, Eşini ve çocuklarına bağımlı sevgisi olup ve Anlaşmalı ayrılmak isteyen eşini kıramamış olup Ayrılmaya razı gelmesinden,, Eşinin başka birisiyle evlenmesi halinde çocukların özde olmasa bir babası olmuş olup kendisine ilgilerinin azalacağını düşündüğünden,, vb
Yapılan İkinci evlilik çocukları nasıl etkiler..
Bu konuda Açık konuşmak gerekirse, hiç bir kimse (bayan/erkek) bir çocuğu ve çocukları kendi öz çocuk/çocuklar gibi sevemez!
(Bu sorunlar Avrupa ülkesinde dahi yaşanmakta. Örnek: İkinci evlilik yapmış olan erkek/bayan beraberken çok güzel,iyi niyetli samimi görünülerek yaşam sürülen;Ama Eşlerin çalışmaya gittiginde veya yokluğunda çocuk/çocuklara üvey baba veya anne tarafından şiddet uygulanması.Tabii çocuklar görmüş olduğu şiddeti ne kadar anlatmak isteselerde kendilerine inandıramıyorlar. Çünkü Ailece beraberken iyi niyet ve samimiyet rolü karşısında..
Çocukların Velayeti'ni alamaz diye birşey yoktur ve olamazda nedenmi? Bu sebebten>>
Mine Hanımın eski eşi kendini iyi savunduğu sürece alabilir bence,,
1. Mine hanım mesleği nedenle taşınmış. Bu nedenle çocuklar öz babanın ilgisi ve sevgisinden çok uzaklaştırılmış durumda şuan,,
2. Ve ikinci yapılan evlilik/ doğacak veya doğmuş 3. çocuğun dini ve mesheb-i ve bunun üvey kardeşlere olacağı etkenlikler,,
Vb sebebler kısaca özet olarak yazdım..
Şayet bu konu üzerine dava açılırsa kararı yine syn Mahkeme hakimi verecek.
Ama Eski eşiniz iyi bir savunma yaparsa bu sizi çok zorlar! Velayeti alır en azından çocuğunuzun birisini alır..
Niyetim sorduğunuz sorunuza cevap vermek bilgilendirmek,, Saygılarımla..
hiç bir hukuki cevap içermiyor... mine hanım.. bir aile mahkemesi hakimiyle konuşun içiniz rahatlasın... ben sizin yerinize araştırdım.. ve cevabımı yazmıştım.. tekrar ediyorum.. doğacak olan kardeşin dininin de diğer kardeşleriyle aynı olacağını mahkemede dile getirirseniz. eşinizin ve sizin maddi manevi konumları ayrıca çocukların pedegoglar tarafından gözlenmesi sonucu durum değişir. bunun dışında sırf eşinizin dini farklı diye velayet ALINMAZ...
-
@erendoğa >> Konuya yazılan cevabı tekrar okuyun! Sadece doğacak çocuğun dini ve mesheb-i ' den bahsetmiyoruz ve yazılanlar sadece kısaca özet;ki >> Önceki evlilikten 2 tane çocuk var..
Ya mine hanım masrafları karşılayıp (hafta sonları,2 hafta'da bir) öz baba ile çocukların buluşmasını sağlayacak yada çocuğun birinin velayetini öz babaya verecek..
Ve diğer konu 'Syn Hakimi veya Savcı'yı' Kırk yıllık dostmuş gibi telefonla/şahsen arayıp benim şu sorunum var diye soramaz...
Umarım anlatabilmişimdir...
-
Mine hanim siz okumuş öğretmenlik yapan kültürlü bir bayansınız. Eski eşiniz 2 çocuğunuzun öz babası ve bu nedenle çocuklarını (görüp,sevmek,okşamak) en doğal hakkı; şu an çocular öz babaya çok uzak durumda,,
Tersini düşünelim: Çocukların velayeti eski eşinizde kalsaydı ve eski eşiniz başka bir bayanla evlilik yapsaydı,sonrada başka bir şehire taşınsa ne olurdu?
Şöyle olurdu> Şu anki eşinizin yerinde çocuklarını özleyen görmek/okşamak isteyen siz olmuş olurdunuz.
Ve Baba aynı olduğu için doğacak 3. çocuk öz kardeş olurdu ve sizin velayeti geri ala bilme şansınız neredeyse yok durumuna düşerdi.
Şöyleki:
Sizin ikinci yapmış olduğunuz evlilikten olacak 3. çocuk Baba ayrı olduğu için üvey kardeş olacak bu nedenle,konuya daha önceki özet olarak yazdığım sebebler neticesinde velayeti kaybede bilirsiniz.
Size Eski eşinizden anlaşarak ayrıldığınız gibi bu soruna tekrar anlaşarak çözüm bulmanızı önerim;
Bir erkek ne kadar sert ve katı olsada, bir bayanda tatlı diliyle o erkeği yumuşata bilir..
Tatlı dille Eski eşinizle çocuklarınız geleceği için velayet konusunda anlaşın..
-
Çocuklarımla babalarını uzaklaştırmış oldum evet..bu benim için hayatımı zehir eden bir vicdan azabıdır..ama inanın böyle olmaması için uğraştım, bir memur maaşıyla istanbulda geçinemedim, çocukların babasına kira konusunda biraz yardımcı olmasını ima ettim, yanaşmadı...ona bu durumda daha küçük bir yere taşınmak zorunda kalabileceğimi anlattım...biraradayken huzurumuz olmadığı gibi aynı şehirdeyken bile ben tedirgindim ve bu mutsuzluk, korku çocuklara da yansıyordu haliyle...yine de keşke çocuklarımı babalarından ayırmadan huzurlu yaşayabilseydik...biz aynı şehirde olmayı bile beceremedik...bunlar için çok üzgünüm...
ama şimdi geçmişi değiştiremem, sadece gelecek günlerin herkes için olmasa bile çoğumuz için güzel olmasına gayret ediyorum..ben müslümanım, fazla dindar olamasam da dinimi seviyorum, kendim değiştirmeyi düşünmediğim gibi çocuklarımın da başka dinin etkisi altında kalmasını istemem, bu yüzden eşimle dinini tebliğ etmemesi konusunda anlaştık..evimizde incil de kuran da mevcut, çocuklarımıza sadece ahlaklı, iyi huylu insan olmayı kazandırmaya çalışıyoruz, bu kadar...gerisi herkesin kendi kısmeti...
Bir hukuk sitesi için fazla duygusal bir yazı oldu sanırım...
sadece herkes için iyi olanı diliyorum...teşekkür ederim hepinize...
sayın erendoğa size özellikle minnettarım, sevecen desteğiniz için...
-
ben hanimefendiyi eski esinin kin duyarak canevinden vurmaya calistigini dusunuyorum ama ben de benzer bir durumdayim esimden bosandim 3 yasinda kizim var esim dogal olarak yeni bir hayat kuracak ve icinde elbetteki sevdigi anlasabilecegi birhayat arkadasi olacak buraya kadar tamam ama mesela benim gibi babalarin kizlarini ayda 8 gun gorebilirken bir yabancinin cocuklari ile aslinda asil babaya ait olmasi gereken bir zamani cocuklari ile rahatca gecirebilmelerinin verdigi bir haksizlik duygusu ve kiskancliktan catlama hadisesi goz ardi edilmemelidir ( bu arada kıskanclık derken cocugunu kiskanmaktan bahsediyorum cesitli hayvan topluluklari icinde dogada bu bir karsidaki erkegi oldurme sebebi diraz biraz hayvan olan bizler de dogadan gelen bu yonumuzu gizlemekte zorluk cekebiliriz) simdi bana bir baba soyleyin ki cocugu konusunda ici rahat olsun daha yeni cendereden cıkmıs tam bekarliginin tadini cikaracak durumda iken basina is almakta israr etsin ben kendi adima icim rahat olsa cocugum konusunda gozum arkamda kalmasa hayatta kendimi boyle bir savasa atmazdim hem ne demek cocugunu anneden ayirmak hangi medeni insan kafasi bunu anlayabilir ammaaaa isin bir de kirli tarafi var ozellikle kucuk yastaki cocuklar ailelerine katilan yeni erkekte biraz babalarinin rolunu ararlar ken farkinda olmadan bu erkegin degerlerini ve davranis bicimini benimsemeye dunya goruslerinin etkisi altinda kalmaya baslarlar ki bu yeni erkek kalite acisindan zayif ise gercek baba icin ciddi kaygi kaynagi olacak bir durum olusur kendi durumumu araya sokarak orneklendiriyorum simdi benim eski esim daha benden bosanmadan evli ve cocuklu bir adamla duygusal iliskiye girmis ve benden bosandiktan sonra bu adamla yasamaya karar vermis gibi gorunmektedir bir baba olarak da kizimin karisini cekinmeden ustelik evli bir kadinla cekinmeden aldatabilecek dunya gorusu ve kafa yapisina sahip bir adamla ayni evi birakin ayni ortami paylasmasina dahi tahammulum yok olamaz da aslinda bunlari eski esimin dusunmesi gerekir ama her zamanki gibi bana kaliyor dusunmek bunlari iste ve ben de su an bir velayet savasina giriyorum hic istemesem de simdi bu durum beni yukarida anlatilan eski esinin durumuna tahammul edemeyip ondan cocugunu kullanarak intikam almaya kalkan eski es konumuna mi sokar yoksa gayet de tarafsiz ve haklimiyimdir endiselenmekte brisi ciksin da gorelim bu isin icinden iki ucu b... degnek iste varmi "bir bilen"
-
Alıntı:
murat tahsin celik rumuzlu üyeden alıntı
ben hanimefendiyi eski esinin kin duyarak canevinden vurmaya calistigini dusunuyorum ama ben de benzer bir durumdayim esimden bosandim 3 yasinda kizim var esim dogal olarak yeni bir hayat kuracak ve icinde elbetteki sevdigi anlasabilecegi birhayat arkadasi olacak buraya kadar tamam ama mesela benim gibi babalarin kizlarini ayda 8 gun gorebilirken bir yabancinin cocuklari ile aslinda asil babaya ait olmasi gereken bir zamani cocuklari ile rahatca gecirebilmelerinin verdigi bir haksizlik duygusu ve kiskancliktan catlama hadisesi goz ardi edilmemelidir ( bu arada kıskanclık derken cocugunu kiskanmaktan bahsediyorum cesitli hayvan topluluklari icinde dogada bu bir karsidaki erkegi oldurme sebebi diraz biraz hayvan olan bizler de dogadan gelen bu yonumuzu gizlemekte zorluk cekebiliriz) simdi bana bir baba soyleyin ki cocugu konusunda ici rahat olsun daha yeni cendereden cıkmıs tam bekarliginin tadini cikaracak durumda iken basina is almakta israr etsin ben kendi adima icim rahat olsa cocugum konusunda gozum arkamda kalmasa hayatta kendimi boyle bir savasa atmazdim hem ne demek cocugunu anneden ayirmak hangi medeni insan kafasi bunu anlayabilir ammaaaa isin bir de kirli tarafi var ozellikle kucuk yastaki cocuklar ailelerine katilan yeni erkekte biraz babalarinin rolunu ararlar ken farkinda olmadan bu erkegin degerlerini ve davranis bicimini benimsemeye dunya goruslerinin etkisi altinda kalmaya baslarlar ki bu yeni erkek kalite acisindan zayif ise gercek baba icin ciddi kaygi kaynagi olacak bir durum olusur kendi durumumu araya sokarak orneklendiriyorum simdi benim eski esim daha benden bosanmadan evli ve cocuklu bir adamla duygusal iliskiye girmis ve benden bosandiktan sonra bu adamla yasamaya karar vermis gibi gorunmektedir bir baba olarak da kizimin karisini cekinmeden ustelik evli bir kadinla cekinmeden aldatabilecek dunya gorusu ve kafa yapisina sahip bir adamla ayni evi birakin ayni ortami paylasmasina dahi tahammulum yok olamaz da aslinda bunlari eski esimin dusunmesi gerekir ama her zamanki gibi bana kaliyor dusunmek bunlari iste ve ben de su an bir velayet savasina giriyorum hic istemesem de simdi bu durum beni yukarida anlatilan eski esinin durumuna tahammul edemeyip ondan cocugunu kullanarak intikam almaya kalkan eski es konumuna mi sokar yoksa gayet de tarafsiz ve haklimiyimdir endiselenmekte brisi ciksin da gorelim bu isin icinden iki ucu b... degnek iste varmi "bir bilen"
Sayın murat tahsin çelik,yazdığınız yazı baştan sona yazım hataları ile dolu ve yazdığınız anlaşılmıyor. Bazı kelimeleri bile yanlış yazmışsınız. Bu forumu okuyacak biz üyeler dışında üye olmayan binlerce insan var. Daha anlaşılır yazarsanız seviniriz. Forum kuralların birincisi yazım kurallarına dikkat etmektir. Üyeliğinizin her girişinde de bu konuda ikaz var.
Site yöneticileri de bu konuda muhakkak bir ikaz yapacaklardır.
-
yok öyle çocuğun birini alalım babaya verelim durumları.. ayrı şehirde olan babaya çocuklardan birini verelim demez mahkeme!! oyuncak mı çocuklar???? baba sıkılmasın, kıskanmasın diye al çocuklardan birini sende kalsın diyecek bir aile mahkemesi olduğunu sanmıyorum.
ayrıca erkek evlendiği zaman ne olacak???? sizin yaşadığınız endişe ve sıkıntıları kadınlarda yaşamayacak mı ?? siz evlenme lüksüne sahipsiniz de kadınlar değil mi??
kaldı ki pedegog ve sosyal hizmet uzmanları çok istisnai bir durum oluşmadığı sürece kardeşleri birbirinden ayırmıyor, (BU İSTİSNAİ DURUMLARI TEKRAREN YAZMAYI GEREKLİ BULMUYORUM zaten daha önce bu konuyu ve hangi hallerde velayetin değişeceğini ayrı bir başlıkta yazmış tartışmış VE ÖĞRENMİŞTİK )Ebeveynlerdenbiri şehir dışına taşındığı için suçlanamaz. yurt dışına çıkmadığı sürece şehir dışına taşınması velayeti almak için sebeb değildir. şehir dışında yaşayan ebeveynler için de çocukla kuracakları münasebetle ilgili zamanlar yasal olarak açıkça belirtilmiştir.. yani ebeveynlerden birinin şehir dışında olması çocukları diğer ebeveynden kopartıyor ve bilinçli yapılıyor anlamına gelmez.. nihayetinde asker yada polis yada hemşire vb. gibi 5 yılda bir tayin olan memur kişiler olduğunuzu varsayın o zaman ne yapacaktınız!!!
Ebeveynle kurulan münasebet ve ilişkilerin zamanlarıyla ilgili MALESEF YETERSİZLİKLER , eksiklikler olsada verilen kararlar ebeveynin değil çocukların sağlığını ,düzenini ve statüsünü hedef alıp hazırlanmış kararlardır!!!
-
Sayın repola, hakim 2 çocuktan hangisini, hangi mantıkla,nasıl, babaya verecek?
Elma mı bu böl 2 eşit parçaya dağıt hak sahiplerine.
Masraflarını karşılayacak baba ile görüştürecek teziniz de yanlış.Baba görmek istiyorsa, çocuklarını gerçekten özlüyorsa,çocuklarını görebilmek için gereken masrafı yapmaktan kaçınmayacaktır her halde, öyle değil mi?
-
Alıntı:
Çocuklarımla babalarını uzaklaştırmış oldum evet..bu benim için hayatımı zehir eden bir vicdan azabıdır..ama inanın böyle olmaması için uğraştım, bir memur maaşıyla istanbulda geçinemedim, çocukların babasına kira konusunda biraz yardımcı olmasını ima ettim, yanaşmadı...ona bu durumda daha küçük bir yere taşınmak zorunda kalabileceğimi anlattım...biraradayken huzurumuz olmadığı gibi aynı şehirdeyken bile ben tedirgindim ve bu mutsuzluk, korku çocuklara da yansıyordu haliyle...yine de keşke çocuklarımı babalarından ayırmadan huzurlu yaşayabilseydik...biz aynı şehirde olmayı bile beceremedik...bunlar için çok üzgünüm...
ama şimdi geçmişi değiştiremem, sadece gelecek günlerin herkes için olmasa bile çoğumuz için güzel olmasına gayret ediyorum..ben müslümanım, fazla dindar olamasam da dinimi seviyorum, kendim değiştirmeyi düşünmediğim gibi çocuklarımın da başka dinin etkisi altında kalmasını istemem, bu yüzden eşimle dinini tebliğ etmemesi konusunda anlaştık..evimizde incil de kuran da mevcut, çocuklarımıza sadece ahlaklı, iyi huylu insan olmayı kazandırmaya çalışıyoruz, bu kadar...gerisi herkesin kendi kısmeti...
Bir hukuk sitesi için fazla duygusal bir yazı oldu sanırım...
sadece herkes için iyi olanı diliyorum...teşekkür ederim hepinize...
sayın erendoğa size özellikle minnettarım, sevecen desteğiniz için...
Bakın burada mine hanım yukarıda yazmış, aslında fazla açıklama yapmaya gerek yok!
Anlaşıldığı gibi,,,,bilinçli tayin istenmiş..
Bilinçli alınan bir velayet var, ve bakım yoksunluğu içeren.. İleride bakamayacağını zannetmeyeceksin herşeyi başta düşüneceksin.
Öz baba erkektir diyerek özlüyorsa masraf yapıp gelsin çocuklarını görsün diye bir mecburiyet yoktur.
Eğer bu şekilde düşünülürse Mine hanımda öz Annedir çocuklarının geleceği için, öz babalarını özlediklerini düşünüp masrafları karşılayıp buluşturmak mecburiyetindedir.
Annenin Masraf karşılama sıkıntısında kaldığı düşünülerek ve bu niyetle ikinci evlilik yaptığıda düşünülür. > Bunun için (Syn hakim) ilk çocuğun velayetini öz baba'ya tayin eder.
Kanunda Anne bayandır diyerek taraf tutmak içerilmez veya Baba erkek'tir mecburdur diyerekte.
@erendoga >> Açıklama yapmana gerek yok! Ben zaten konuyu ta başından beri anladım ve Mine hanımda en son yazdıklarıyla tamamladı. Bununlada anlaşıldığı gibi konu'ya yazılan cümlerin arkasında başka bir gerçek var.
''Sayın Hakim ve Savcı'larda bu şekilde dava'yı sonlandıra bilir, Davacı ve Davalıyı görmelerine gerek yok yazılan cümleler yeter''
Ve konuyu fazla uzatmaya gerek yok, Mine hanım eğitimli/kültürlü bir bayan eski eşiyle anlaşarak bu sorunu çözecektir ben buna inanıyorum.
-
dedikodu yapmak gibi olmasın da;
saygıdeğer eski eşimin eğer çocuklara bakabilecek (maddi-manevi) imkanı olsaydı emin olun sırf beni üzmüş olmak için bebişlerimi alır ve bir daha da yüzlerini göstermezdi!...nereden mi biliyorum? defalarca tehdit edildim, çocuklardan uzaklaştırılmakla, öldürülmekle vb..hatta kendi ailemin bile bana, çocuklarımı alıp çocuk esirgeme kurumuna verecekleri yönünde uyarıda bulunmasını sağladı!
bunların bu şekilde ortaya dökülmesi hiç hoş değil biliyorum...biz eşle kavgayı kendi annene bile belli etmemeyi öğrendik...bakın, ben öğretmenim...herşeyden önce bebişlerimin ruh sağlıklarını önemserim...ama ayrılık durumunda ne yaparsak yapalım yaralanıyorlar bir şekilde...
bundan sonrası için dileğim, en az yara ile yola devam edebilmek...
çocuklarımın iyi durumda olmaları için mücadele edeceğim sadece...herkese tekrar teşekkürler...
-
ben de benzer bir durumdayim ve su an eski esimle kavgaliyim bu konuda bir erkek olarak hazmedemedigimi dusundugum sey eski esimin mutlu bir evlilik yapmaya calismasi degil yeni es adayinin eski esimin evliligimiz sirasinda beni aldattigi adam olmasi ve su an evli olup bosanamiyor olmasi kendi ailesini ve cocugunu terk etmis biri benim kizima nasil bakacak ustelik bir aldatma eyleminin faili yani ahlaki yonden ikisi de cok zayif cocugumun kiz cocugu olmasi nedeni ile bu ise goz yumamiyorum ben de evlendim ve guzel bir yuvam var kızımı anasından ayırmaya calısmıyorum ama olası bir tersliktemudahale etme gucum olsun diye ugrasiyorum kizimin velayetini almaya calisacagim ve asla bu bir anneyi cezalandirma degil zaten annesi nasıl sevdigim kızımı annesinden mahrum birakabilirim ki lutfen hanımlar hemen bizlere yuklenmeyin
-
Sizin durumunuz farklıymış sayın Murat Tahsin Çelik Beyefendi..Maalesef duygusal olarak haksızlığa uğramışsınız..Ben hukuksal konulardan anlamam ama birilerinin hem aldatıp hem cezasız kalması haksızlık gibi görünüyor..Üstelik karşı tarafta yine aldatma yüzünden parçalanmak üzere olan bir aile daha var!
Off çok kötü şeyler bunlar..İnsanlar neler yaşıyor inanamıyorum..Çok geçmiş olsun Murat Bey..Dilerim bundan sonrasında mutluluk, huzur dolu bir hayat sürersiniz...