Meskenimi Şahsa Kiraya Verdim, Şimdi İçinde Şirket Var
Meskenimi x adlı bir şahısa kiraya verdim, iş yeri olarak kullanmaya başladı ve meskenimde y adlı bir şirket kurulmuş fakat bizim kira sözleşmemiz x adlı şahısla.Kiramı düzgün alamıyorum bir de elektrik ve su aboneliği benim üzerimde, üzerine alacaktı almadı. takibim sonucu ödemediğini tespit ettim.
Şimdi ihtarname yazmak istiyorum, ihtarnameyi x adlı şahısa mı ? Yoksa Y adlı şirkete mi yazmalıyım ?
Değerli üyeler, Lütfen bana bir ışık yakar mısınız.
Selamlarımla
Oguz Bey
Re: Meskenimi Şahsa Kiraya Verdim, Şimdi İçinde Şirket Var
Örnek 13 formuyla icra takibi yapmak tahliye için gerekli ihtar yerine geçebileceği gibi alacağınızı 30 gün içinde ödemezse size haciz yapma şansı verir. Kime kiraladıysanız ona, yani X şahsına icra takibi yapın.
Sayın sdt23 neden örnek 13 formuyla icra takibi yapmami istiyosunuz başka bir örnrkle yapamammi ?
saygılarimla
İcra dairesinde her konu için ayrı bir form vardır.
Durumunuza uygun olanları örnek 13 ve örnek 7'dir.
Bunların eski numaraları örnek 51 ve örnek 49'dur. (Artık bu sayılar kullanılmıyor.)
Başka bir formla kira alacağı için takip yaparsanız muhtemelen itirazla geri döner, boşu boşuna masraf yapmış olursunuz.
Sayın sdt23 yardımınıza çok teşekkür ederim saol.
Sayin yetkili birde Kiracı benim yazılı iznimi almadan kafasına göre bazı deişiklikler yapmış,bazı yerlerede zarar vermiş,ehliyetsiz insanlar tarafından bazı yerler delinmiş bilgisayar ve internet kablosu gecirilmiş,zarar tespitide
örnek 13 formunda varmi ? Nasıl zarar tespiti yaptıracam ? Bu soruyuda sizlerle paylaşmak istedim.Şimdiden teşekkür ederim.
Oguzbey:kızgın: :kızgın:
Alıntı:
oguzbey rumuzlu üyeden alıntı
Sayin yetkili birde Kiracı benim yazılı iznimi almadan kafasına göre bazı deişiklikler yapmış,bazı yerlerede zarar vermiş,ehliyetsiz insanlar tarafından bazı yerler delinmiş bilgisayar ve internet kablosu gecirilmiş,zarar tespitide
örnek 13 formunda varmi ? Nasıl zarar tespiti yaptıracam ? Bu soruyuda sizlerle paylaşmak istedim.Şimdiden teşekkür ederim.
Oguzbey:kızgın: :kızgın:
Eğer taşınmaz üzerinde olması gereken dışında bir dğeişiklik yapılmışsaa bir ihtar çekip 30 gün içerisinde yine eski hale getirilmesini talep edebilirsiniz. Ancak tüm bu konularda bir meslektaşımdan yardım almanızı tavsiye ederim.Burada verilen bilgi ön bilgi mahiyetinde olup buradan aldığınız bilgilerle yapacağınız her türlü işlemde yanlışlık olması muhtemeldir.
Sayın Av.Ali bey ilginize çok teşekkürederim. Saol
Oguzbey
:)
Muhtarlıga bırakılan ihtarname (tebligat)
Sayın üyeler ihtarname X adlı şahıs tarafından gönderilen adreste teslim alınmayıp,kaydının bulundugu muhtarlıga bırakılmışsa kanunen teslim alınmışmı sayılır.Saygılarımla Oguzbey:deli:
İkametgah adresine teblig edilemiyen tebligat ikametgah ın kayıtlı bulundugu muhtarlıga imza karsılıgı teblig edilir ise tebligat muhtara teslim edildigi tarihte ikametgah adresine teslim edilmiş sayılır. ALINTI dır
Sayın Avukatlar,Sdt23 ve forum üyeleri vereceginiz yanıta peşinen teşekkür ederim . Örnek13 formuyla icra takibi başlatmak için yazılı bir kira sözleşmesine gerek varmi? Eger var ise noterden tastiklimi olması gerek?
saygılarımla:deli:
Evimi şahsa kiraya vermiştim, meskenimde şirket kurmuşlar. Ofis olarak kullanıyorlardı, kira bedellerini ödemiyorlardı. Ben de örnek 13 formuyla icraya baş vurdum. Tebligat yapıldı alıcı kapalı oldugundan komsusuna sorulmuş kapıya kağıt asılmış, muhtara tebligat bırakılmış. 7 gün içinde borca itiraz edilemedi , tebligat tarihinden 30 gün geçtiği halde ödeme yapılmadı, 35. gün icare memuruyla gidildi, kapıyı yanında çalışan sahış açtı. Benim meskenimi kiralayanın şehir dışına gittiğini söyledi. Icra memuru içeri girdi, 3-5 kalem malı yazdı. Yedi emin olarak kapıyı açan şahsa teslim etti. Adını soyadını ve tc nosunu yazdı. 10 gün ödeme için tekrardan süre verdi. Gene ödeme yapılmadı.
45 gün geçtikten sonra ben de icra hukuk mahkemesinde kira parasının ödenmemesi nedeniyle tahliye istemli dilekçeyle dava açtım. Gün verdiler, şimdi siz değerli forum üyeleri ile paylaşmak istediğim kafama takılan sorular var. Cevaplarınıza şimdiden teşekkür ederim.
1) Icra memuruna sözlü olarak yedi emin deposuna kaldıralım dedim, " zaten tahliye davası açıcaksın, dosyayı bizden hakim bey isteyecek, evin tahliyesinde kaldırırız yedi emin deposuna " dedi. Yedi emin olan adamı tanımıyorum, başka bir şehirde oturduğunu iş icabı orada bulunduğunu duydum, ya malları alıp kaçarsa ? Tavsiyeniz nedir ?
2) Yedi emin deposuna kaldırmak için tekrardan icra dairesine dilekçemi vermem lazım ?
3) Ne zaman malların satışını isteyebilirim ? Bunun için bir zaman sınırlaması var mıdır ?
4) İcra takibinden sonra, tekrar bana 2 aylık daha borçlandı evimi tahliye ederse bu 2 aylığa nasıl icra takibi yapacağım ?
Saygılarımla.
Alıntı:
oguzbey rumuzlu üyeden alıntı
Evimi şahsa kiraya vermiştim, meskenimde şirket kurmuşlar. Ofis olarak kullanıyorlardı, kira bedellerini ödemiyorlardı. Ben de örnek 13 formuyla icraya baş vurdum. Tebligat yapıldı alıcı kapalı oldugundan komsusuna sorulmuş kapıya kağıt asılmış, muhtara tebligat bırakılmış. 7 gün içinde borca itiraz edilemedi , tebligat tarihinden 30 gün geçtiği halde ödeme yapılmadı, 35. gün icare memuruyla gidildi, kapıyı yanında çalışan sahış açtı. Benim meskenimi kiralayanın şehir dışına gittiğini söyledi. Icra memuru içeri girdi, 3-5 kalem malı yazdı. Yedi emin olarak kapıyı açan şahsa teslim etti. Adını soyadını ve tc nosunu yazdı. 10 gün ödeme için tekrardan süre verdi. Gene ödeme yapılmadı.
45 gün geçtikten sonra ben de icra hukuk mahkemesinde kira parasının ödenmemesi nedeniyle tahliye istemli dilekçeyle dava açtım. Gün verdiler, şimdi siz değerli forum üyeleri ile paylaşmak istediğim kafama takılan sorular var. Cevaplarınıza şimdiden teşekkür ederim.
1) Icra memuruna sözlü olarak yedi emin deposuna kaldıralım dedim, " zaten tahliye davası açıcaksın, dosyayı bizden hakim bey isteyecek, evin tahliyesinde kaldırırız yedi emin deposuna " dedi. Yedi emin olan adamı tanımıyorum, başka bir şehirde oturduğunu iş icabı orada bulunduğunu duydum, ya malları alıp kaçarsa ? Tavsiyeniz nedir ?
2) Yedi emin deposuna kaldırmak için tekrardan icra dairesine dilekçemi vermem lazım ?
3) Ne zaman malların satışını isteyebilirim ? Bunun için bir zaman sınırlaması var mıdır ?
4) İcra takibinden sonra, tekrar bana 2 aylık daha borçlandı evimi tahliye ederse bu 2 aylığa nasıl icra takibi yapacağım ?
Saygılarımla.
Av.Aslı Yazıcı
Hukukçu Üye Kayıt Tarihi: May 2005
Nerede: İstanbul, Türkiye
İletiler: 715
Re: Adres değişikliği bildirilmezse cezası nedir?
--------------------------------------------------------------------------------
İcra ve İflas Kanunu
Muhafaza görevini kötüye kullanma
MADDE 289 - (1) Muhafaza edilmek üzere kendisine resmen teslim olunan rehinli veya hacizli veya herhangi bir nedenle elkonulmuş olan mal üzerinde teslim amacı dışında tasarrufta bulunan kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis ve üç bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. Kişinin bu malın sahibi olması halinde, verilecek ceza yarı oranında indirilir.
(2) Birinci fıkrada tanımlanan suçun konusunu oluşturan eşyayı kovuşturma başlamadan önce geri veren veya bunun mümkün olmaması halinde bedelini ödeyen kişi hakkında verilecek cezaların beşte dördü indirilir.
(3) Muhafaza edilmek üzere kendisine resmen teslim olunan rehinli veya hacizli veya herhangi bir nedenle elkonulmuş olan malın dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranması nedeniyle kaybolmasına veya bozulmasına neden olan kişi, adlî para cezası ile cezalandırılır.
(4) Bir suça ilişkin soruşturma veya kovuşturma kapsamında elkonulan eşyayı amacı dışında kullanan kimse, bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Sayın Caresizz çok teşekkur ederim yardımınıza,saol