-
3 yıllık süre hakkında
Merhaba ,
Eşimle (bayan) önümüzdeki ay anlaşmalı boşanma davamız var. Geçimsizlik, ağır hakaretleri ve bir çok nedenden dolayı evliliği yürütemeyeceğimize karar vermiştik. Bende bunun üzerine evden ayrılmıştım. Çocuğumuz yok, ev , araba, kısacası tüm varlıkları da kendisine bıraktım. Evden ayrıldıktan yaklaşık 2 ay sonra "sen davayı aç, bende kabul edeceğim" dedi ve bende anlaşmalı boşanma davası açtım. Ancak bugüne kadar sürekli olarak beni "sırf seni uğraştırmak için ben bu davaya gelmeyeceğim, gelsemde hiç bir şeyi kabul etmeyeceğim" diyor. Üstüne üstlük bir de mahkemeye "boşanma davasını kabul etmek istemediği" ne dair bir dilekçe vermiş. Ben bu aşamada, duruşma gününde durumumuzu bilen iki şahitle gidip , kendimi savunursam hakim ne karar verir. İddalarımı (kasıtlı olarak işi yokuşa sürmek istemesi, geçimsizlik ve hakaret) ispatlayacağım şahitlerde olduğu taktirde 3 yıl ayrılık mı verir yoksa diğer celseye mi erteler..
Görüşleriniz için teşekkürler...
-
Re: 3 yıllık süre hakkında
Alıntı:
tr2023 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba ,
Eşimle (bayan) önümüzdeki ay anlaşmalı boşanma davamız var. Geçimsizlik, ağır hakaretleri ve bir çok nedenden dolayı evliliği yürütemeyeceğimize karar vermiştik. Bende bunun üzerine evden ayrılmıştım. Çocuğumuz yok, ev , araba, kısacası tüm varlıkları da kendisine bıraktım. Evden ayrıldıktan yaklaşık 2 ay sonra "sen davayı aç, bende kabul edeceğim" dedi ve bende anlaşmalı boşanma davası açtım. Ancak bugüne kadar sürekli olarak beni "sırf seni uğraştırmak için ben bu davaya gelmeyeceğim, gelsemde hiç bir şeyi kabul etmeyeceğim" diyor. Üstüne üstlük bir de mahkemeye "boşanma davasını kabul etmek istemediği" ne dair bir dilekçe vermiş. Ben bu aşamada, duruşma gününde durumumuzu bilen iki şahitle gidip , kendimi savunursam hakim ne karar verir. İddalarımı (kasıtlı olarak işi yokuşa sürmek istemesi, geçimsizlik ve hakaret) ispatlayacağım şahitlerde olduğu taktirde 3 yıl ayrılık mı verir yoksa diğer celseye mi erteler..
Görüşleriniz için teşekkürler...
Mahkemeye aklınıza estiği anda tanık götüremezsiniz. Hakim siizn açmış olduğunuz anlaşmalı boşanma davasına karşılık eşinizin yasal süresi içinde vermiş olduğu itiraz dilekçesini değerlendirecektir. Mahkeme günü geldiğinde eşiniz (yada vekili) ve siz (yada vekilizin) mahkemede olacaksınız. Savunma diye bir durum yok ceza davasında değilsiniz. Mahkeme günü durumunuzu ve ayrılma nedenlerinizi yazılı yada sözlü olarak iletirsiniz. Gerisi hakimin takdirindedir. Ya davanız çekişmeli olarak devam eder, duruşmalar sırasında iddialarınızı (geçimsilik ve anlaşmazlıklarınıza dair) ispat edersiniz, yada hakim saydığınız boşanma nedenlerini yeterli görmez devam der.. Mahkeme gününü bekleyin. Avukatınıza güvenin yoksada bir avukatınız olsun.. geçmiş olsun
-
İlginiz için teşekkürler,
İletmiş olduğu itiraz dilekçesi davadan 2,5 ay sonrasına ait . İtiraz süresinden oldukça sonra yani. Kasıtlı olarak işin yokuşa sürülmek istenmesi konusunda genel bir kanı varmıdır peki ? Benim "savunma" dan kastım, iddalarımı kanıtlayacak kişiler olması.
-
Sizin tanıklarınız ve sunduğunuz kanıtlar incelenir. Eşinizin savunması ve tanıkları dinlenir. Eşinizin boşanmaya neden olacak kusurunu ispatlarsanız boşanma kararı çıkar, yoksa boşanma talebi reddedilir.
-
Peki bu durumda , tanıklar arkadaş çevresinden olabileceği gibi aile içinden bireyler de olabiliyor mu ? Malum , herkezin paylaşamayacağı ve mahrem konular olduğu için , çoğu zaman olayların en yakın tanıkları aile yakınları olabiliyor. Bu nedenle sordum ?
-
olabilir. Yakın akraba olması tanıklık değerini düşürmez.
Ama tanıkların yalnızca bizzat gördükleri olaylar hakkındaki tanıklıkları önemlidir.
Başkalarından duydukları hakkındaki tanıklıkları işe yaramaz.
-
İlginiz için teşekkürler ,
Ben dava dilekçesini mahkemeye verirken , anlaşmalı olacağı için şahit belirtmemiştim. Şimdi eşim, "bu işi zorlaştırcam " deyip itiraz ettiğinden şahide ihtiyacım var. İlk duruşmaya gittiğimde derdimi anlatıp "şahitlerimde şu an burada dinleyebilirsiniz" desem uygun olur mu ?
-
Alıntı:
tr2023 rumuzlu üyeden alıntı
İlginiz için teşekkürler ,
Ben dava dilekçesini mahkemeye verirken , anlaşmalı olacağı için şahit belirtmemiştim. Şimdi eşim, "bu işi zorlaştırcam " deyip itiraz ettiğinden şahide ihtiyacım var. İlk duruşmaya gittiğimde derdimi anlatıp "şahitlerimde şu an burada dinleyebilirsiniz" desem uygun olur mu ?
İlk celsede tanık dinletmek istediğinizi dava gününden hakimle görüşerek hakime bildirin. Kabul ederse tanıkları getirin.
Hakim tanıkların dinlenmesini ikinci celseye bırakabilir.
-
Bilgilendirmeleriniz için tekrar teşekkür ederim.
Davadan bir gün önce gidip , hakimden görüş almam yeterli olacak anlaşılan...
-
Eşinizin size karşı hakaret ve küfürlerini duyan biri varsa tanık olarak dinletin der. Çünkü Onur kırıcı davranışlar boşanma sebebidir.
evli çiftler her ne olursa olsun birbirlerine hakaret ve küfür edemezler.
-
Bir şey soracam.2009 eylül ayında bu yasal 3 yıllık ayrı kalma sürem doluyor ve akabinde hemen mahkemeye vermeyi düşünüyorum.süreç nasıl olur yani gene uzadıkça uzarmı yoksa hemen bitermi bu konu.Tekrardan şahit tanık dinleme mevzuları olurmu.(Yasal ayrılık süresi benim açıp iptal olan davamın üzerine geçen süre.)
-
Ödeyeceğiniz nafaka ve tazminat belirlenene kadar uzar.
3 yıllık fiili ayrılığa dayanarak dava açtığınız için sizin kusurlu olduğunuz kabul edilir.
-
Yani tekrardan şahitler,tanıklar,deliller dinmlenmeyecek,dosya okunup tazminat ve nafaka tespiti yapılacak doğrumu anladım
-
3 yıldır birlikte olmadığınıza, aile birliğinin kurulmadığına dair şahitler dinlenecek.
Hakimde bu yönde kanaat oluştuğunda sizin ve eşinizin mali durum araştırması da sonuçlanınca eşinizin nafaka ve tazminat talebi olduysa bu karara bağlanacak. Eşinize muhtemelen uygun nafaka ve tazminat bağlanacak.
Bu zaman alacak bir süreçtir.
Siz nafaka ve tazminatı fazla bulup temyiz edeceksiniz, işler uzayacak.
Veya eşiniz az bulacak, yargıtay süreci başlayacak.
Yani 3 yıl dolduğunda 1 celsede boşanmak mümkün değil. Boşanma karara bağlandığında da arada mutabakat olmazsa taraflardan birinin temyize gitme ihtimali yüksek.
-
peki arkadaşlar 3 yıllık yasal süre sonunda açılacak davada tekrar avukat gerekirmi
-
Alıntı:
alemdarkurt rumuzlu üyeden alıntı
peki arkadaşlar 3 yıllık yasal süre sonunda açılacak davada tekrar avukat gerekirmi
Bir kişi her davayı kendisi veya baroya kayıtlı avukatı aracılığıyla açabilir.
Yani önceki davalarda avukat ne kadar gerekiyorsa, sonraki davalarda da o kadar gerekir.
-
bir şey daha sormak istiyorum.Umarım kurallara aykırı değildir.çünkü aynı konu başlığı altında ilgili konuyu açıp konu çöplüğü yapmamak için.
Şu anda temyizde olan mahkememizin sonucu muamma.7 ay oldu.Bu gün eşimden bana mesaj geldi.^yıllık yasal ayrılık süresi dolduğunda benim mahkemeye vermemin öneminin olmadığını kendisinin boşanmak istemeyeceğini beyan edip davayı uzatma yoluna gidip benim kendi yolumu çizmeme mani olacağını yazdı.
Merak ettiğim son mahkemeyi kendisi açtı,temyize hakimin reddettiği ve boşanmayı kabul etmediği kararı kendisi verdi,yasal süre dolunca benim açacağım davaya ise itiraz edeceği, boşanmayacağını beyan etmesi, hakimde art niyet oluşturmazmı.
-
Alıntı:
Bir şey soracam.2009 eylül ayında bu yasal 3 yıllık ayrı kalma sürem doluyor ve akabinde hemen mahkemeye vermeyi düşünüyorum.süreç nasıl olur yani gene uzadıkça uzarmı yoksa hemen bitermi bu konu.Tekrardan şahit tanık dinleme mevzuları olurmu.(Yasal ayrılık süresi benim açıp iptal olan davamın üzerine geçen süre.)
aynı durum benimde başımda.3 yıl önce davası redoldu karşı tarafın.3 yıl ayrılık başladı ve bitti.karşı taraf dava açtı şiddetli geçimsizlik adı altında.6 ay oldu benim son şahitler dinlenecek.hakimin bana dediği anlaşmalı ayrılın.yoksa bu mahkeme bir yıl daha sürer.2010 da ancak boşanırsınız demişti.yani anlaşmalı boşanma yapınız dedi.karşı taraf nafaka vermek istemiyor bende boşanmak istemediğimi beyan ediyorum uzadı yani.eğer eşiniz yeniden sizinle birleşirse bu dava düşer.bu yönden de düşünün.
-
nasıl işdir anlamadım.ben zaten 4 yıldır ayrıyım.yasal olarak 3 yıl dolunca bide 1 yıl git gelmi olacak.nasıl iştir anlamadım.Şahitlerim zaten var karşınında birleşme olmadığı konusunda.Amaç birleşmenin olup olmadığı ise soruda belli cevapta.birleşme oldumu olmadımı.evet yada hayır.dosya içerisinde karşılıklı beyanlarda mevcut.gereken şahitlerin beyanlarıda.daha ne aranırki.illa araya birileri yalancı şahit soksun,birileri uzatmak için uğraşsınmı
-
Alıntı:
nasıl işdir anlamadım.ben zaten 4 yıldır ayrıyım.yasal olarak 3 yıl dolunca bide 1 yıl git gelmi olacak.nasıl iştir anlamadım.Şahitlerim zaten var karşınında birleşme olmadığı konusunda.Amaç birleşmenin olup olmadığı ise soruda belli cevapta.birleşme oldumu olmadımı.evet yada hayır.dosya içerisinde karşılıklı beyanlarda mevcut.gereken şahitlerin beyanlarıda.daha ne aranırki.illa araya birileri yalancı şahit soksun,birileri uzatmak için uğraşsınmı
Daha önce defaatle ifade ettiğim gibi:
nafaka ve tazminat miktarının belirlenmesi zaman alacak.
Bunun için mali durum araştırması yapılır.
-
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Daha önce defaatle ifade ettiğim gibi:
nafaka ve tazminat miktarının belirlenmesi zaman alacak.
Bunun için mali durum araştırması yapılır.
konu o değil kardeş o sitem sadece yapılanların karşılığında haksızlığa uğrayanın çektikleri açısından.
benim sorduğum eşim olacak kişi 3 yıllık süre dolunca beni mahkemeye versen ben boşanmayıp seni süründürecem diyor.Bu art niyet değilmi yani beni boşanmak için 2.davayı açan o,mahkeme boşamadığı için temyize giden o.
-
Siz boşanma davası açtınız, reddedildi.
O boşanma davası açtı, temyizde. Değil mi?
Öncelikle siz boşanma sebeplerinden herhangi birine dayanarak yeni dava açabilirsiniz. Buna engel yok. Ama boşanma nedeninizi ispat konusunda sıkıntı var.
Eşinizin açtığı dava zaten temyizde. Belki de boşanmayla sonuçlanacak. Ama bu durumda sizin nafaka ve tazminat ödemeniz yönünde karar çıkabilir.
3 yıllık fiili ayrılığa dayalı boşanma davası açıldığında, kimin kusurlu olduğuna, tarafların boşanmak isteyip istemediklerine bakılmaz. Ama 3 yıl önce kimin davası reddedildiyse o kusurlu sayılır. Diğer tarafa nafaka/tazminat ödemesine karar verilecektir. İşte bu nafaka ve tazminat miktarının belirlenmesi için dava uzar.
-
Alıntı:
Siz boşanma davası açtınız, reddedildi.
O boşanma davası açtı, temyizde. Değil mi?
Öncelikle siz boşanma sebeplerinden herhangi birine dayanarak yeni dava açabilirsiniz. Buna engel yok. Ama boşanma nedeninizi ispat konusunda sıkıntı var.
Eşinizin açtığı dava zaten temyizde. Belki de boşanmayla sonuçlanacak. Ama bu durumda sizin nafaka ve tazminat ödemeniz yönünde karar çıkabilir.
3 yıllık fiili ayrılığa dayalı boşanma davası açıldığında, kimin kusurlu olduğuna, tarafların boşanmak isteyip istemediklerine bakılmaz. Ama 3 yıl önce kimin davası reddedildiyse o kusurlu sayılır. Diğer tarafa nafaka/tazminat ödemesine karar verilecektir. İşte bu nafaka ve tazminat miktarının belirlenmesi için dava uzar.
Buraya kadar tamam ve benim nafaka yada tazminatta sıkıntım yok,yani karar öyle gelirse sineye çekeceğim,çarem yok.Sorun 3 yıllık yasal süre sonunda ben buna dayanarak birleşmenin olmadığını kanıtlayıp dava açarsam karşı taraf boşanmak istemiyorum demeye hakkı varmı?Böyle yaparsa ard niyet aranmaz mı bu konuda?
-
Alıntı:
Buraya kadar tamam ve benim nafaka yada tazminatta sıkıntım yok,yani karar öyle gelirse sineye çekeceğim,çarem yok.Sorun 3 yıllık yasal süre sonunda ben buna dayanarak birleşmenin olmadığını kanıtlayıp dava açarsam karşı taraf boşanmak istemiyorum demeye hakkı varmı?Böyle yaparsa ard niyet aranmaz mı bu konuda?
Bir kez daha söyleyelim.
Alıntı:
Açılan davada
1. Önceki boşanma davasındaki ret kararı kesinleştikten sonra 3 yıl boyunca bir araya gelmediğini ispatlamanız yeterlidir. Bunun için tanık dinlenmesi gerekir.
2. Nafaka ve tazminat miktarı için mali durum araştırması zaman alacaktır.
Neden şimdiden eşinize makul nafaka/tazminat önerip hemen anlaşmalı boşanmıyorsunuz?
-
Alıntı:
Bir kez daha söyleyelim.
Açılan davada
1. Önceki boşanma davasındaki ret kararı kesinleştikten sonra 3 yıl boyunca bir araya gelmediğini ispatlamanız yeterlidir. Bunun için tanık dinlenmesi gerekir.
2. Nafaka ve tazminat miktarı için mali durum araştırması zaman alacaktır.
Neden şimdiden eşinize makul nafaka/tazminat önerip hemen anlaşmalı boşanmıyorsunuz?
kardeş zaten 15 günlük evlilik için 4 yıldır 250 ytl nafaka ödüyorum.10 milyarda tazminat önerdim bunların üzerine ama insanda allah korkusu olmazsa göz doymaz ve art niyet devreye girersbenden 20 milyar istiyorlar.350 ytl nafaka.kendinde olan altınları ve getirmediği eşyaları.sizce bunlar makulmu
-
Alıntı:
bayramınız kutlu olsun.sizin konuya ne kadar açıklık getirir bilmem ama benim davamın aşamasında da 3 yıllık süre bitti ve eşim dava açtı.ben ve şahitlerim boşanmak is.eğer hakim boşanmayı kabul ederse de kabul edeceğimizi ifade etmiştik.hakim eşimin davasını red etti ve boşanamadık.eşim temyize gidecekmiş.yani 3 yıllık süre bitti ve hala boşanamadık.zaten bende nafakayı ve tazminatı verirse boşanacaktım.eşim red ediyor vede anlaşmaya bile varmıyor.tanıdık avukatın dediğine göre eşim bir 3yıl daha beklermiş.yargıtay davasını kabul etmezse eğer.şimdi davayı temyize yolladı.ortada bir çocuk var.çocukları bu bayramda boynu bükük bırakmaya hakları varmı.ben isterdimki kızını bayramda alsın gezdirsin.bayramlıklar alsın ama adam vicdan taşımıyor.tekbaşına maaşını yiyerek ve kira bile ödemeyen bir adam kızına bir bayramlık almaktan aciz.
-
Alıntı:
ümitkader rumuzlu üyeden alıntı
bayramınız kutlu olsun.sizin konuya ne kadar açıklık getirir bilmem ama benim davamın aşamasında da 3 yıllık süre bitti ve eşim dava açtı.ben ve şahitlerim boşanmak is.eğer hakim boşanmayı kabul ederse de kabul edeceğimizi ifade etmiştik.hakim eşimin davasını red etti ve boşanamadık.eşim temyize gidecekmiş.yani 3 yıllık süre bitti ve hala boşanamadık.zaten bende nafakayı ve tazminatı verirse boşanacaktım.eşim red ediyor vede anlaşmaya bile varmıyor.tanıdık avukatın dediğine göre eşim bir 3yıl daha beklermiş.yargıtay davasını kabul etmezse eğer.şimdi davayı temyize yolladı.ortada bir çocuk var.çocukları bu bayramda boynu bükük bırakmaya hakları varmı.ben isterdimki kızını bayramda alsın gezdirsin.bayramlıklar alsın ama adam vicdan taşımıyor.tekbaşına maaşını yiyerek ve kira bile ödemeyen bir adam kızına bir bayramlık almaktan aciz.
Yanlış anladığınız bazı konular olmalı.
Sizin durumunuzda boşanma davası reddedildikten sonra tekrar bir araya gelme durumu var diye hatırlıyorum. Ret gerekçesi bu olmalı.
Çoğu boşanma davasında söz konusu olmayan farklı bir durum.
MADDE 166/son fıkra
Boşanma sebeplerinden herhangi biriyle açılmış bulunan davanın reddine karar verilmesi ve bu kararın kesinleştiği tarihten başlayarak üç yıl geçmesi halinde, her ne sebeple olursa olsun ortak hayat yeniden kurulamamışsa evlilik birliği temelden sarsılmış sayılır ve eşlerden birinin istemi üzerine boşanmaya karar verilir.
-
Alıntı:
Yanlış anladığınız bazı konular olmalı.
Sizin durumunuzda boşanma davası reddedildikten sonra tekrar bir araya gelme durumu var diye hatırlıyorum. Ret gerekçesi bu olmalı.
Çoğu boşanma davasında söz konusu olmayan farklı bir durum.
MADDE 166/son fıkra
Boşanma sebeplerinden herhangi biriyle açılmış bulunan davanın reddine karar verilmesi ve bu kararın kesinleştiği tarihten başlayarak üç yıl geçmesi halinde, her ne sebeple olursa olsun ortak hayat yeniden kurulamamışsa evlilik birliği temelden sarsılmış sayılır ve eşlerden birinin istemi üzerine boşanmaya karar verilir.
evet dediğiniz gibi .bu durumda benim durumum ne olur.1.sorum eşimin temyiz dilekçesini yargıtay kabul ederse durumum ne olur.2.sorum ise yargıtay kabul etmezse eşimin temyizini bu durumda ne olacak.eşim bir daha 3 yıl boyunca dava açamayacakmı.çünkü 6 ayda bir dava açıyor bana.yani 3 yıl bekleyecekmi eşim boşanmak için.cevap verirseniz sevinirim
-
Alıntı:
ümitkader rumuzlu üyeden alıntı
evet dediğiniz gibi .bu durumda benim durumum ne olur.1.sorum eşimin temyiz dilekçesini yargıtay kabul ederse durumum ne olur.2.sorum ise yargıtay kabul etmezse eşimin temyizini bu durumda ne olacak.eşim bir daha 3 yıl boyunca dava açamayacakmı.çünkü 6 ayda bir dava açıyor bana.yani 3 yıl bekleyecekmi eşim boşanmak için.cevap verirseniz sevinirim
Eşiniz istediği zaman dava açar. Ancak bir boşanma davası ret kararından sonra 3 yıl bir araya gelmediğinize dayanarak boşanma davası açarsa, ret kararının kesinleşmesinden sonra yeni dava açılana kadar en az 3 yıl geçmesi ve bu süre içinde hiç bir an karı koca hayatı yaşamadığını ispatlaması gerekir.
-
Alıntı:
Eşiniz istediği zaman dava açar. Ancak bir boşanma davası ret kararından sonra 3 yıl bir araya gelmediğinize dayanarak boşanma davası açarsa, ret kararının kesinleşmesinden sonra yeni dava açılana kadar en az 3 yıl geçmesi ve bu süre içinde hiç bir an karı koca hayatı yaşamadığını ispatlaması gerekir.
teşekkürler cevap verdiğiniz için.bir sorum daha olacak eşim olan kişi kendisiyle ilgili birebir konuştuğum şeyleri telefonda yapılmış görüşmeleri kayda alıp cd ye çekmiş.kendisine yolladığım mahrem yazışmaları ve telefon numarama kadar hakime verdi.boşanma dilekçesi olarak.dayanağı ben eşimi mutlu ederken eşim evi terketti ben kovmadım anlamında ifade verdi.benim telefon görüşmelerimi nasıl cd ye çekip hakime verebilir.benim özel mesajlarım ve telefon numaramı hakime nasıl verebilir.ben bunun hakkında suç duyurusunda bulunamam mı.kanıtı hakimin dosyasında var cd olarak.maddi yada manevi tazminat davası açamazmıyım eşime karşı.çünkü hakim bile dediki karının sana yazdığı özel şeyleri neden dilekçene yazdın.yada cd ye çektin dedi eşime.lütfen artık bu kişinin ne zaman benimle yada çocuğuyla beraber olsa ya kamaraya yada kayda alıyor.artık heran korkuyorum acaba çantasında yine kamara mı var diye.adamda bu alışkanlık hale gelmiş.evinde eski eşiyle ilgili cd lerde var ama kanıtlayamıyorum.çünkü yokettiğini bulamayacağımı hiçbir suç duyurusunda bulunamayacağımı bana ifade etti.lütfen yol gösteriniz bana ki haklarımı savunayım.bizler aciz oldukça tepemize binip kukla gibi oynatıyorlar.
-
Sayın arkadaşlar,
3 yıl ile ilgili kanun maddesi açık ve anlaşılır. Ancak 3 yıllık süre bitiminde hakimin boşanma kararı vermesi için hangi kanıtlar ve şahit ifadeleri gereklidir? Ayrıca hakimin boşanmaya hemen karar verip nafaka davasının ayrıca yürütülmesine olanak var mıdır? Aksi takdirde nafaka ve tazminat için bu mahkeme gene en azından 1 sene sürmez mi?
Örnek : davacı dava açıyor, reddediliyor ( 1 sene )
3 yıl geçiyor.
davacı tekrar dava açıyor. ( ? sene?, ekonomik durum araştırması,vs. ayrıca, temyiz olu açık olur mu, filan........
Bunları düzeltecek kimse yok mu?
Bu konuyla ilgili bir sivil toplum örgütü kurmayı düşünen var mı?
Saygılar........
-
Alıntı:
lich rumuzlu üyeden alıntı
Sayın arkadaşlar,
3 yıl ile ilgili kanun maddesi açık ve anlaşılır. Ancak 3 yıllık süre bitiminde hakimin boşanma kararı vermesi için hangi kanıtlar ve şahit ifadeleri gereklidir? Ayrıca hakimin boşanmaya hemen karar verip nafaka davasının ayrıca yürütülmesine olanak var mıdır? Aksi takdirde nafaka ve tazminat için bu mahkeme gene en azından 1 sene sürmez mi?
Örnek : davacı dava açıyor, reddediliyor ( 1 sene )
3 yıl geçiyor.
davacı tekrar dava açıyor. ( ? sene?, ekonomik durum araştırması,vs. ayrıca, temyiz olu açık olur mu, filan........
Bunları düzeltecek kimse yok mu?
Bu konuyla ilgili bir sivil toplum örgütü kurmayı düşünen var mı?
Saygılar........
Aynen katılıyorum arkadasım benim aklım mantığım almıyor sen 1 ay evli kal sonra hakim ayrılmak istemeni yeterli bulmasın 3 yıl bekle. ardından da yine dava dava dava. en az 1 yıl daha. haberler de yazılı basında buna benzer art niyetlilikten bosanmayan bir sürü olay ve dava var medeni kanun dünya için düşünülmemiş ütopik bişey.gerceklerele bagdasmıyor.basıma gelmeden bilmiyordum ama kadın yada erkek herkes madur.birileri buna dur desin artık. biri istemiyorsa kanun neyi zorluyor. cezası para tek beklentide para kes cezayı hakim bey bitsin......