-
İşten Çıkış - Tazminat
Arkadaşlar işe gireli tam 1 ay 10 gün oldu.
Sözleşmemde herhangi bir tazminat ve ya deneme süresi ile ilgili bir madde yok.Fakat tahuttanme imzalattırdılar. 2 sene çalışmaya zorunlu oldugum ve çıkmak istersem bu süre öncesinde 3 brut maaş tazminat odemem yazıyor. Bende ımzaladım
Fakat ışten çıkmak istiyorum.
Bu tahuttanemede yazan tazminati odemek zorundamiyim yoksa sozleşmemde 2 ay deneme süresi yazmasada 2 ay içerisinde çıkma hakkım varmıdır?
Tesekkurler
-
Re: İşten Çıkış - Tazminat
Sözleşmede deneme süresi yazmıyorsa 2 ay içinde bildirim süresine uymadan çıkma hakkınız yok.Sİzin için ihbar süresi 2 haftadır.Yani ayrılacağınız işveren 2 hafta önceden YAZILI olarak bildirmek zorundasınız.YAzılı olarak bildirdiğinizi ıspatlamak durumunda kalabileceğinizi düşünüyorsanız bildirimin alındığına dair imzalı bir kopyasını almanız yararlı olacaktır.
Bahsettiğiniz taahhüt içeriğinde bir eğitim masrafı vb.sizin için yapılan bir harcamaya bağlanmış bir cezai şart yoksa,aynı madde işveren için de tanımlanmamışsa bir geçerliliği de olmayacaktır.
-
Alıntı:
onoank rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar işe gireli tam 1 ay 10 gün oldu.
Sözleşmemde herhangi bir tazminat ve ya deneme süresi ile ilgili bir madde yok.Fakat tahuttanme imzalattırdılar. 2 sene çalışmaya zorunlu oldugum ve çıkmak istersem bu süre öncesinde 3 brut maaş tazminat odemem yazıyor. Bende ımzaladım
Fakat ışten çıkmak istiyorum.
Bu tahuttanemede yazan tazminati odemek zorundamiyim yoksa sozleşmemde 2 ay deneme süresi yazmasada 2 ay içerisinde çıkma hakkım varmıdır?
Tesekkurler
4857 sayılı iş kanununun 15 mad.''taraflarca iş sözleşmesine bir deneme kaydı konulduğunda...'' demektedir yani bunu tarafların serbest iradesine bağlıdır.eger sözleşme de bu belirtilmediyse artık kural olarak bir deneme süresinin konulduğu var sayılmamaktadır bu yüzden işten çıkmak istiyorsanız ya 2 yıl çalışacak ya da 3 aylık brut maaş tazminatı ödemek zorunda kalacaksınız. 2 ay içerisinde çıkma hakkınız yok.
-
cok tesekkurler yardimlariniz icin
peki tazminati odemesem ve isten ayrilsam.sanirim dava acacaklar.bu davanin sonucunu kestirmek zor tabiiki.Danistigimiz bir avukat bu dava sonucunda odeyecegim tazminatin daha az olabilecegi isverene 1 aylik masrafimi odememe karar verebilecegimi soyledi
Sizce boyle bir ihtimal varmidir
tesekkurler
-
Bir sigorta şirketinde çalıştığım dönemde benimde başıma böyle bir olay geldi.
Ayrılmak istediğimde eğitim masraflarını istediler.(1.800ytl)
eğer işten çıkmanız ile ile geçerli sebepleriniz varsa genel müdürlüğe detaylı bir mail-fax çekin ve teyid almak için arayın ve mağdureyetinizi insan kaynakları-personel departmanındaki yetkili kişilere anlatın.
eğer geçerli bir sebebiniz yok ise ve uğraşmak istiyorsanız da sektörünüzün ne olduğunu bilmiyorum fakat işle ilgili fiziksel şartların bünyenize uygun olmadığından vs. sağlık şikayetlerini gerekçe gösterebilirsiniz.
aslında keşke neden çıkmak istediğiniz konusunda da birkaç cümle yazsaydınız belki birkaç fikir daha verebilirdim.
sonuçta bu sitedekilerin hepsi işverenden değil çalışandan yana:)
tabiki şirkete karşı çok büyük bir hatanız yoksa..:)
bu arada çabalrım sonucunda bende o parayı ödemedim!
En önemlisi size imzalattıkları sözleşmenin tek taraflı bir sözleşme olup olmadığını incelemeniz,tek taraflıysa o parayı sizden kesinlikle alamazlar!
sonuçta kira kontratlarındaki sözleşmeler bile feshedilerbilir,çünkü zor durumda olduğunuz için imzalanan tek taraflı sözeşmeler..
-
acikcasi isten cikma isteme sebebim olanaklari daha iyi bir is bulmam
dedigim gibi sozlesmemde herhangi bir tazminat maddesi yok.
tahuttname imzaladim orada 3 brut maas + egitim masraflari maddesi var.
-
Alıntı:
cok tesekkurler yardimlariniz icin
peki tazminati odemesem ve isten ayrilsam.sanirim dava acacaklar.bu davanin sonucunu kestirmek zor tabiiki.Danistigimiz bir avukat bu dava sonucunda odeyecegim tazminatin daha az olabilecegi isverene 1 aylik masrafimi odememe karar verebilecegimi soyledi
Sizce boyle bir ihtimal varmidir
tesekkurler
evet işten ayrılsanız size dava açabilirler böyle bir hakları doğmuş oluyor, iş sözleşmesinden dolayı.eger işten çıkmanız da tabiki işverenin de sorumluluğu varsa yani kendisine yüklenmiş olan yükümlülükleri yerine getirmiyor size verilen hakları kısıtlıyorsa o zaman işten çıkmanızın haklı bir sebebi varsa daha az bir tazminat ödemeniz neden olmasın ancak sizin işten çıkmanız da herhangi bir gerçek anlamda işten çıkma sebebiniz yok ise o zaman da sözleşme hükümlerine bağlı kalınarak ancak o beliirtilen hükümdeki tazminati ödersiniz.şimdi den kolay gelsin.ben pazartesi hocama sorar ayrıca size dönerim eger benden farklı bir cvp söylerse. iyi günler
-
Alıntı:
acikcasi isten cikma isteme sebebim olanaklari daha iyi bir is bulmam
dedigim gibi sozlesmemde herhangi bir tazminat maddesi yok.
tahuttname imzaladim orada 3 brut maas + egitim masraflari maddesi var.
daha iyi iş olanakları bulmanız işteen çıkmanız için tazminat ödememeniz için haklı bir sebeb diil kusura bakmayın ama sözleşme hükümlerine bağlı kalınacaktır bana göre. ancak pazartesiyi beklerseniz.daha net bir cvp verebilirim.
-
Alıntı:
av.hayat rumuzlu üyeden alıntı
daha iyi iş olanakları bulmanız işteen çıkmanız için tazminat ödememeniz için haklı bir sebeb diil kusura bakmayın ama sözleşme hükümlerine bağlı kalınacaktır bana göre. ancak pazartesiyi beklerseniz.daha net bir cvp verebilirim.
cok tesekkur ederim
cevabinizi bekleyecegim
-
Anlatmak istediğim imzaladığınız sözleşmede işverenin sizi işten çıkartması halindeki haklarınız tarzında bişey yazıyormu?
Tek taraflı ise yazmıyodudur ve bişey talep edemezler sizden..
Çift taraflı sözleşme olunca,hem sizin haklarınızın hem şirketin hakları yazar!
Eğer çift taraflı sözleşme ise ve sağlık sorunlarını öne sürmezsenizde birşey yapamazsınız.
Kolay gelsin,yeni işinizde de başarılar.
-
Sozlesmede Hizmet akdini taraflardan her biri Is Yasasi hukumleri geregince feshetmeye yetkilidir diyor
Sanirim cift tarafli oluyor dogrumu anladim?
-
Çift taraflıdan kasıt sözleşmede belirtilen cezai şart ,uyulması gereken yükümlülükler her iki taraf için de eşit tanımlanmamışsa ilgili maddenin bir geçerliliği olmayacağıdır.
Örneğin,sizin sözleşmenizdeki cezai şart maddesi,çalışan 2 yıldan önce ayrılırsa 3 brüt maaşı kadar tazminat öder şartı eğer işverenin ödeyeceğini de belirtmiyorsa o madde geçersizdir.Sözleşme düzenlenirken, taraflardan biri 2 yıldan önce iş kanununda belirtilen haklı sebepler dışında sözleşmeyi feshederse diğer tarafa 3 aylık brüt maaş kadar tazminat öder şeklinde düzenlenmiş bir madde ise geçerli olacaktır.
-
Sanirim bir yanlis anlama oldu ve ya benim kafam karisti
Sozlesmemde herhangi bir cezai sart yok.
2 yildan once isten ayrilirsam 3 brut maas tazminat odemek gerekir maddesi sozlesme disinda imzaladigim bir tahutnamede var.
Sozlesmede boyle bir sart olmayip tahutnamede olmasi yinede bu tazminati gecerli kilarmi?
-
Sözleşme,taahhütname veya yazılı başka bir belge.Eğer bu belgedeki 2 yıldan önce bırakırsanız 3 brüt maaş tutarında tazminat ödenmesi yapılan bir eğitim harcaması karşılığında değilse, sadece çalışanın 2 yıldan önce işi bırakması durumunda çalışanın ödeyeceği bir tazminat olarak belirtilmiş,işverenin 2 yıl dolmadan sizi işten çıkartması durumunda 3 brüt maaşınız tutarında tazminat ödeyeceğine dair bir taahhüt yoksa,bırakın işveren bu taahhütname ile avunsun.Sizi bağlayıcı bir tarafı yoktur.Eğer sizin için yapılmış bir eğitim masrafı karşılığında verilmiş bir tahhüt ise sizi bağlar.
-
su an net olarak anladim cok tesekkurler
tahutnamede 3 brut maas + egitim masraflari diyor. Yani egitim masraflari ayrica hesaplanicak. Dediginize gore 3 brut maas ibaresi gecersiz olucak. Cunku is verenin beni 2 seneden once isten cikarmasi durumunda odeyecegi tazminatla ilgili bir taahhut yok.
Yanlis anlamazsaniz bu sonuca is kanunun hangi maddeleri dogrultusunda ulastigimizi sorabilirmiyim? Bu sayede kendimi daha iyi ifade edebelirim karsi tarafa
Tesekkurler
-
Taahhutnameyi inceledim
maalesef cift tarafli.
Sanirim hukuksal olarak bir sansim kalmadi. Amirim ile konusup eger varsa onun isleme koymama sansini ogrenicem
Tesekkurler
-
Merhaba
9 sene çalıştığım bir yerde şirketin kötü gidişi nedeniyle 3 firma birleşmeye gitti ve A.Ş. kurdular. Yeni şirkete başladığımda sözlü olarak tüm haklarınız burada devam edeceği söylendi ve yeni şirkete giriş belgesine imza attırdılar. Bu sayede sigortamız yeni şirket üzerinden ödenmeye başlandı. Ama başka herhangi bir devir kağıdı imzalanmadı. Bu arada eski şirketimde sigorta asgari ücret üzerinden yatarken şimdi normal maaşım üzerinden yatıyor. 1 ay sonra askere gideceğim. Giderken almam gereken tazminat miktarını kaç sene ve hangi ücret üzerinden almam gerektiğini bilemiyorum. Yeni şirkette işe başlayalıda 4 ay oldu.
Lütfen yardımcı olurmusunuz.
-
Son aldığınız giydirilmiş brüt maaş üzerinden ilk işe giriş tarihiniz dikkate alınarak hesaplanması gerekir kıdem tazminatınızın.
-
Eski şirketime girdiğim tarihten itibaren mi yoksa yenmi şirkete başladığım tarihten itibaren mi ? Lütfen detaylandırırmısınız ? Kanunen 9 senelik tazminat alıcam anlamına mı geliyor.
Teşekkürler
-
Tazminat almaya hak kazanacak şekilde sözleşmeniz sona erdiğinde eski şirketinize ilk giriş tarihinizden itibaren olan çalışmalarınız için son aldığınız brüt ücretiniz ( brüt ücretiniz, kıdem tazminatı tavanını geçerse, kıdem tazminatı tavan ücreti) dikkate alınarak kıdem tazminatınız hesaplanır.
-
merhaba iyi akşamlar size bir sorum olacak yanılarsanız çok memnuun olurum şimdiden teşekkürler : BEN ÖZEL BİR ŞİRKETTE SATIŞ TEMSİLCİSİ OLARAK ÜÇ YIL YEDİ GÜN HİZMET VERDİM VE İŞ VEREN BANA İŞE GİRMEDEN ÖNCE BİR KAGIT İMZALATTI BENDE BU KAGIDI OKUMADAN İMZALADIM VE BU KAGITTA DAHA SONRA BU KİŞLERDEN ÖĞRENDİGİM BU İŞ YERİNDEN AYRILIRSAN AYNI İŞ KOLUNDA BAŞKA FİRMADA BEŞ YIL ÇALIŞAMASSIN DİYE BİR İBARE KOYMUŞ BENDE SSK İL MÜDÜRLÜĞÜNÜ ARADIM SORDUM İŞ KANUNUNDA BÖYLE BİR SÖZLEŞME OLMADIĞINI SÖYLEDİLER BAŞKA BİR İŞ YERİNE BAŞLARSAM BU EVRAĞIN HÜKMÜ VARMIDIR AYRICA BANA SADECE KIDEM TAZMİNATI VERMEK İSTİYORLAR İHBAR VERMİYORLAR
-
İşten çıktınız mı,çıkarıldınız mı,işinize son verildiği bildirildi,ihbar süresini mi çalışıyorsunuz,neden büyük harfle yazıyorsunuz?
-
Erdogan Bey çok Teşekkür Ederim Açiklama Için Bana Hiç Bir Eğitim Verilmedi Ancak Bu Imzaladigim Evrakla Bana Ihbar Tazminatimi Vermeyecegini Ayrica Kidem Tazminatimi Evraklari Imzaladiktan Bir Ay Sonra Vereceğini Söyledi Işsizlik Maaşi Alabilmem Için Imzalamam Gerektigini Söylüyor Ne Yapmam Gerekiyor
-
Erdoğan Bey çok Teşekkür Ederim Açiklama Için Bana Hiç Bir Eğitim Verilmedi Ancak Bu Imzaladigim Evrakla Bana Ihbar Tazminatimi Vermeyecegini Ayrica Kidem Tazminatimi Evraklari Imzaladiktan Bir Ay Sonra Vereceğini Söyledi Işsizlik Maaşi Alabilmem Için Imzalamam Gerektigini Söylüyor Ne Yapmam Gerekiyor
-
işten çıkarıldım şu an çalışmıyorum 22 ekimde çıkışımı vereceğini söyledi
-
evrakları imzalamam için beni yarın için şirkete çağırdı
-
Erdoğan bey sizin için uygun olur ise msn den derdimi anlatsam konuşsak olurmu
-
-
arkadaslar istifami verdim ve bu konuda birkac sorum olacak sizlere
1)ibraname imzaladim. ibraname benim herhangi bir sey talep etmedigimi soyleyen bir belge degilmi?
2)ise girerken imzaladigim taahhutnamenin fotokopisini aldim. Ve kendi capimda ilginc bir nokta yakaladigimi dusunuyorum.soyle basliyor belge:
Sorumlulugunu ve kapsamini bilerek kabul ettigim ..... ' nin tarafima verdigi Programli Egitim ve bu egitimin giderleri ile ilgili olarak:
1)isyeri calisanin is akdini gecerli ve hakli bir sebep olmaksizin 2 sene icerisinde feshederse 3 aylik brut maas toplamini odemeyi kabul eder
2)goreve baslamamdan 2 sene icersinde is kanunu geregince hakli bir nedene dayanmaksizin is akdimi feshetmem halinde:
a)sirkete 3 aylik brut maas toplamini
b)egitim programi icin yapilan masraflari odemeyi kabul ederim
Sizce burda bir terslik yokmu. belgenin basinda egitim giderleri ile ilgili olarak diyor sonrada hem egitim giderleri hemde 3 aylik brut maas alirim diyor?
tamam diyelim haklilar toplamda 5 gun egitim aldigim icin mahkeme sadece 5 gunluk masrafimi odememi ister?
-
İbra etmek,aklamak ,temize çıkarmak demektir.Yani ibranamede belirtilen tutarı belirtilen ödemeler için aldığınızı,bu konuda başka bir alacağınız kalmadığını kabul etmişsiniz.
3 aylık brüt maaş tutarındaki cezai şart her iki taraf için de düzenlendiğinden(iş verenle anlaşmadıysanız) 2 yıl dolmadan istifa etmeniz nedeniyle işveren sizden 3 brüt maaş tutarında tazminatı talep edebilir,dava yoluna giderse büyük bir ihtimalle alır.
Eğitim için yapılan belgelendirilmiş masraflar,çalışma sürenize bağlı olarak hesaplanır.Örneğin eğitim aldıktan 2 ay sonra ayrılmanız durumunda 5 günlük eğitim için yapılan tüm masraflar sizden talep edilebilir.( Eğitmenin konaklaması,ücreti,yer kirası,diğer masraflar...)
-
Erdogan Bey tesekkur ederim verdiginiz bilgiler icin
Fakat kafamda oturtamadigim bir nokta var.
Taahhutname "Sorumlulugunu ve kapsamini bilerek kabul ettigim ..... ' nin tarafima verdigi Programli Egitim ve bu egitimin giderleri ile ilgili olarak:" cumlesiyle basliyor ve altta maddeler iceriyor.
Anlamadigim nokta taahhutname egitim giderleri ile ilgili ve bu giderler karsisinda egitim giderlerini istemesi gayet mantikli. Fakat hem egitim giderlerini istiyor hemde 3 aylik maas istemi var. Sizce burda mantiksal bir sorun cikmiyormu?
Ornek vermek gerekirse
Ben size bir hizmet sundum diyelim. Bunun masrafida bana 10 lira oldu. Ben sizden bu hizmetin masraflari icin hem 10 lira hemde ekstradan 100 lira isteyebilirmiyim?
Kusura bakmayin bu noktayi bir turlu kafamda oturtamadim.
Tesekkur ederim
-
merhaba erdoğan bey,,
ben 3 yıldır calısıyorum ve işyerim butun calısanlarına 5 ay yarı ücretle calısırsanız calısın diyor calısmak istemeyene yargı yolu acık şikayet edebilirsiniz diyor ben istifa etmedim daha. 3 yıllık tazmınatımı nasıl alırım? tazmınat hesaplaması nasıl yapılır? işverenin bana vermesi gereken haklarım nelerdir?
birde işveren tazminatlarını hak kazanmış işcisine nasıl ödeyebilir taksit yapma gibi bir hakkı varmıdır?(bize öderiz diyorlar cek senet vermeyiz parca parca öderiz diyorlar)
Bilgileriniz için şimdiden tesekürler...
-
Çalışırken ücretinizde eksiltme yapılamaz.Ücretiniz eksik ödenirse,ücret alırken imzaladığınız bir belge varsa,eksik ödeme için bir not düşerek imzalayabilirsiniz.Ücretiniz eksik ödendiğinde bölge çalışmamüdürlüğüne şikayette bulunabilirsiniz,iş mahkemesinde dava açabilirsiniz.
Kıdem tazminatı tarafların anlaşması durumunda taksitle -senetle ödenebilir.Ancak siz kabul etmezseniz,işveren bu yola zorlayamaz.Taksitle yapılan ödemeyi kabul etmeyip almaz,kıdem tazminatınızın tam olarak ödenmesi için dava açabilirsiniz.
Size imzalatılmak istenen herhangi bir belgede eksik kalan bir hakkınız olduğunu düşünüyorsanız,fazlaya dair haklarımı saklı tutuyorum şeklinde bir not düşerek imzalamaya dikkat edin derim.
-
Son durumu aktarmak istedim sizlere
Ihtarname geldi cezai sart olarak 3 brut maas istiyorlar
Bu arada yeni farkina varabildim.15 Eylulde ise baslamistim fakat imzaladigim sozlesmede ise baslangic tarihi 15 agustos olarak yaziyor. Taahhutnamede ise 15 eylulden itibaren 2 seneden evvel isten cikarsam cezai sart onguruyor. Tarihlerdeki bu uyumsuzluk benim isime yarayabilirmi yoksa karsi tarafin isinemi yarar?
Tesekkurler
-
Cezai şart 2 yıldan önce sözleşmeyi siz feshederseniz işverene 3 brüt maaş ödeyeceğiniz,işveren feshederse size 3 brüt maaş ödeyeceği şeklinde mi düzenlenmiş?
Eğer her iki taraf içinde geçerli kılınmışsa ,cezai şart maddesi geçerlidir.
Sadece sizin ödeyeceğiniz yönde tanımlanmış bir cezai şart maddesi baştan hükümsüz kalır.
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Cezai şart 2 yıldan önce sözleşmeyi siz feshederseniz işverene 3 brüt maaş ödeyeceğiniz,işveren feshederse size 3 brüt maaş ödeyeceği şeklinde mi düzenlenmiş?
Eğer her iki taraf içinde geçerli kılınmışsa ,cezai şart maddesi geçerlidir.
Sadece sizin ödeyeceğiniz yönde tanımlanmış bir cezai şart maddesi baştan hükümsüz kalır.
Arkadaşlar saygılar. benimde bir sorum var incelerseniz sevinirim.çalıştığım işyerinden memnun değilim ve işten en az zararla ayrılmak istiyorum ve şu an deneme süresi içindeyim
maddeyi aynen yazmak istedim
4 madde şu şekilde
..........
a)sözleşme süresine 2 aylık deneme süresi dahildir. Deneme süresi içerisinde işveren ve işçi sözleşmesini bildirimsiz ve tazminatsız feshedebilir.
15.maddede ise
işçi sözleşmesini 4 maddede taahüt ettiği belirli süreli hizmet(çalışma) süresini tamamlamadan kendi isteği ile işten ayrıldığı takdirde işten ayrıldığı tarihten belirli süreli hizmet süresinden kalan sürlerin karşılığı olarak ayrıldığı tarihteki brüt giydirilmiş ücretin 1 yıllık tutarının çarpımından elde edilen rakamın belirli süreli hizmet süresinden geriye kalan sürelerle çarpılması sonucu çıkacak rakam şirketin uğrayacağı zarar ve ziyan olarak ve ayrıca kendisine verilmiş/verilecek her türlü eğitimin karşılığını ödemeyi hüküm istihsaline gerek kalmaksızın nakden ve defaten ödemeyi şimdiden kabul eder.
şimdi arkadaşlar ben 2 avukat arkadaşa danıştım.
ilk fikir burada 4 ve 15 maddenin çeliştiği bu sebepten dolayı şirketin sadece eğitim masraflarını talep edebileceği bununda yine aynı şirket içinde verilen eğitimden dolayı 1000 ytl yi geçemeyeceği geçersede dava açmamı tavsiye etti.
2. fikir ise bu sözleşmenin tamamen benim aleyhime ve tek taraflı hazırlandığı ve en az 15000 ytl gibi tazminat ödemeye mecbur bırakılacağımı söyledi. şöyleki evet 4.madde de deneme süresi içerisinde bildirimsiz ve tazminatsız feshedebileceğim fakat şirketin benden 15 madde de istediği şeyin tazminat değilde uğradığı zarar ve ziyan karşılığı olarak bu meblağı isteyebileceği bu durumda bir çelişki bulunmadığı.
ve sözleşmenin çeşitli yerlerinde şirketin beni tazminatsız çıkaracağı yazmakta. Erdoğan beyin önceki yorumlarına göre tamamen tek taraflı sözleşme olduğu iöin 2.fikirde olan arkadaşın dediği miktarı ödememe şansım var.
bu durumda deneme süresi içinde istifa edersem zararım ne kadar olur
SAYGILAR..........
-
arkadaşlar bi yorum yokmu acaba acil şekilde fikirlerinizi bekliyorum
-
Size bir eğitim verildi mi?
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Size bir eğitim verildi mi?
evet başladığımdan beri eğitimdeyim fakat bu kurumun kendi içerisinde verdiği maliyeti pek de fazla olmayan bi eğitim. bakalım iyi niyet ile çözmeye çalışacağım bi sorun çıkmaz inşallah
-
s.a.öncelikle bir avukata danıştım ama halaa içimde bir kurt var eğer bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?
bir dersanede öğretmen olarak çalışıyorum işi bırakacağım.kurum müdürüne şifai olarak 6 gün sonra işi bırakacağımı söyledim.sözleşmemde herhangi bir cezai hüküm yok.ama adam beni zor durumda bıraktığın için hakaret davası,tazminat davası açarım dedi.ama dediğim gibi sözleşmemde herhangi bir tazminat maddesi yok.bu davaları açabilir mi kazanırsa acaba ne kadar tazminat alabilir.avukat ihtarname çekmene gerek yok dedi ama halaa düşünceliyim.
ayrıca ben sözleşmemde belirtilen maaşımı almıyorum. bana maaşımı aldığıma dair bir belgede imzatlamıyorlar.aramızda sözlü olarak anlaştığımız maaşı alıyorum.istifa dilekçemi daha vermedim dilekçeme maaşımı alamıyorum gibi bir sebep yazmama gerek var mı yoksa dava açtığında mahkemede mi belirteyim.avukat bu geçerli bir sebeptir dedi istersen şimdi bırak dedi.
buna binaen ben tazminat davası açsam maaşımı alamıyorum diye elle tutulur bir miktar olur mu yoksa hiç uğraşmıyayım.( sözleşmemde ders saati olarak 7,72 ytl yazıyor ve en fazla 20 saat derse girebilir diyor.ama ben 38 saat derse giriyorum haftada.) sözleşmemde eğer belirtilen saatten fazla derse giriyorsa girdiği ek derslerde ayrıca hesaplanır ve ödenir yazıyor.ve eğer çalışan eleman maaşı alamıyor ise her geçen gün için %1 faiz ödemeyi kurum taahhüt eder yazıyor.
işin kısası ben işi bıraktığımda bu adam bana dava açtığında benimde yukarıda saydığım sebepler beni kurtarır mı ?
şimdiden saolun