-
Polisin vurursa ne yapılabilir?
Merhaba arkadaslarimizin basina talihsiz bir olay geldi, sadece kimlikleri olmadigi icin goturuldukleri karakolda bir grup polisin saldirisina maruz kaldilar hem de herhangi bir siddet veya hakaret meilli davranista bulunmadan.
Arkadaslarda darp izi yok, polislere dava acmak icin ne yapilmalidir? Polislerin hicbiri tanik olarak kullanilamayacagi icin (birbirlerini kollamaktalar) arkadaslar birbirlerini tanik olarak kullanabilirler mi? Psikologdan rapor alinirsa bir faydasi olur mu?
Simididen cok tesekkurler!
-
Re: Polisin vurursa ne yapilabilir
Kamera kayıtları olabilir belki ,
-
Alıntı:
maximillano rumuzlu üyeden alıntı
Kamera kayıtları olabilir belki ,
Icerde iyice bakilmis hicbir kamera gorulmemis. Polisin onundeki bilgisayara da bakilmis iceriyi gosteren bir kamera yokmus.
Karakola girildikten sonra kapilar kapatiliyor ve polisler vurmaya basliyor... Etrafta hicbir kamera yokmus dikkatlice bakilmis, elde 5 polisin yaka numarasi var.
Polis, haklari falan da belirtmemis, kapilar kapandiktan sonra 7 polis 3 arkadasi cevreleyip onlara saldirmis.
Darbelerin sonucunda kalici olarak bir tek bir arkadasin yuzunde bir cizik olusmus baska hicbir darbenin izi kalmamis.
Umarim yapilacak bir seyler vardir...
-
Alıntı:
vamosbien rumuzlu üyeden alıntı
Icerde iyice bakilmis hicbir kamera gorulmemis. Polisin onundeki bilgisayara da bakilmis iceriyi gosteren bir kamera yokmus.
Karakola girildikten sonra kapilar kapatiliyor ve polisler vurmaya basliyor... Etrafta hicbir kamera yokmus dikkatlice bakilmis, elde 5 polisin yaka numarasi var.
Polis, haklari falan da belirtmemis, kapilar kapandiktan sonra 7 polis 3 arkadasi cevreleyip onlara saldirmis.
Darbelerin sonucunda kalici olarak bir tek bir arkadasin yuzunde bir cizik olusmus baska hicbir darbenin izi kalmamis.
Umarim yapilacak bir seyler vardir...
Baksanıza Sopa atıp izbırakmama tekniği baya gelişmiş,Şimdi Polis dışardan getirdiği,kişilere kapıları kapayıp durup dururken neden dövsün, Önce siz şu polislerle aranızdaki olayı bir anlatında bizde bilelim,polis her kimliğine bakanı götürüp karakolda döğmüyor.
Siz veya arkadaşlarınız ya kimlikleriniz yoktu,karşı geldiniz yada biraz ukalalık yaptıysa arkadaşlarınız,ileri geri konuştuysanız veya şiddetli tepki gösterdiyseniz,eh kusura bakmayın Poliste babanızın kuklası değil,döverler tabi,şimdi bu yazım üzerine bir coğu diyecek hakkı yok,iyi polisin ona hakkı yok buna hakkı diyerek elinizdede polis şamar olanı değil kardeşim,bizleri neden dövmüyorlar,Kanun nizaman emirlerine talimatlarına uyarsan efendide olursan kimse dövmez,ama cok özgürlük arayanı bırak polisi vatandaşta döver bence.
Birazda isterseniz olaya bu yüzden bakın.Devletin silahlı icra kuvveti kimlik istiyor,birgün gördüm şımarık bir adam,polise bardan cıktığı ödediği kesap adisyonunu vererek bu kimlik yerine gecmezmi diyor,birde hahaha gülüyordu polis okla tarafından birtana cakınca adam gibi durdu,demek bundan anlıyomuş poliste bu hizmetini gayet iyi yerine getirdi,bu vatandaşın şimdişikayet hakkımı var adam gibi olsun oda.karşısında devleti temsil eden bir üniforma var bu kadarda saygısızlık yapılmaz.
-
Alıntı:
esmerman rumuzlu üyeden alıntı
Baksanıza Sopa atıp izbırakmama tekniği baya gelişmiş,Şimdi Polis dışardan getirdiği,kişilere kapıları kapayıp durup dururken neden dövsün, Önce siz şu polislerle aranızdaki olayı bir anlatında bizde bilelim,polis her kimliğine bakanı götürüp karakolda döğmüyor.
Siz veya arkadaşlarınız ya kimlikleriniz yoktu,karşı geldiniz yada biraz ukalalık yaptıysa arkadaşlarınız,ileri geri konuştuysanız veya şiddetli tepki gösterdiyseniz,eh kusura bakmayın Poliste babanızın kuklası değil,döverler tabi,şimdi bu yazım üzerine bir coğu diyecek hakkı yok,iyi polisin ona hakkı yok buna hakkı diyerek elinizdede polis şamar olanı değil kardeşim,bizleri neden dövmüyorlar,Kanun nizaman emirlerine talimatlarına uyarsan efendide olursan kimse dövmez,ama cok özgürlük arayanı bırak polisi vatandaşta döver bence.
Birazda isterseniz olaya bu yüzden bakın.Devletin silahlı icra kuvveti kimlik istiyor,birgün gördüm şımarık bir adam,polise bardan cıktığı ödediği kesap adisyonunu vererek bu kimlik yerine gecmezmi diyor,birde hahaha gülüyordu polis okla tarafından birtana cakınca adam gibi durdu,demek bundan anlıyomuş poliste bu hizmetini gayet iyi yerine getirdi,bu vatandaşın şimdişikayet hakkımı var adam gibi olsun oda.karşısında devleti temsil eden bir üniforma var bu kadarda saygısızlık yapılmaz.
Lutfen olayi bilmeden yorum yazmayin. Olay aktarildigi gibi. Polis kimlik olmadigini ogrenince ukala bir sekilde (polisler oldukca genc) karakola goturuyor ve gerisi aktarildigi gibi. Olsa olsa gencler biraz ukala olabilir, ama kesinlikle belirttiginiz sekilde degil, kaldi ki olsalar da kanun neyse o icra edilir o sekilde ceza verilir. Yorumlariniz kirici olmakta zira olay gercekten aktarildigi gibi.
Polis karakola goturup sadece cezayi kesse kimse bir sey demeyecek zaten (ki o da ayriyetten yapiliyor).
En azindan konuyu saptirmamak ve cozum elde etmek adina lutfen fikirlerimizi kendimize saklayalim, konu hakkindaki bilgili sahislarin (ki bu sahis pek tabi siz de olabilirsiniz) bilgilerini aktarmalarina mani olmayalim, zira polis ukalaya dayak atmali midir farkli bir tartisma konusudur ve bu foruma uygun bir tartisma konusu degildir.
-
Alıntı:
Sayın esmerman bey yazdıklarınız tümünün altına imzamı atıyorum Kesinlikle haklısınız Durup dururken polis adam dövmez
-
Alıntı:
cemaykutman rumuzlu üyeden alıntı
Sayın esmerman bey yazdıklarınız tümünün altına imzamı atıyorum Kesinlikle haklısınız Durup dururken polis adam dövmez
:):):):) .AYNEN
-
Re: Polisin vurursa ne yapılabilir?
Sırf kimliği yok diye dövülen görmedim. Medeni bir şekilde karakola gidersen de dayak yemezsin. En az 10 defa kimlik soruldu. Bir çok arkadaşıma gece-gündüz kimlik soruldu. Her seferinde vatandaştan ters bir davranış,ters konuşmalar geliyor. Memura ''sen kimsin de bana kimlik soruyorsun'' dercesine.. Madem öyle neden taşıyorsun kimliği. neye yarar kimlik. Kaldıralım atalım. Kaçakları,gaspçıları,teroristleri nasıl yakalayacak başka. Ülkemizin güvenliği için kimlik göstermek şart. Sınava girerken gösteriyorsun,iş müracatında gösteriyorsun,adli sicil kaydı alırken ibraz ediyorsun ama polise gelince sen kimsin mantığıyla yaklaşıyorsun.
Gelelim polislere; daha eğitimli olmalılar,daha profesyonel olmalılar,birçoğunun rüşvete bulaştığını görürüz toplum olarak.. Ama bunlar ayrıca tartışılması gereken konular. Kimlik konusunda polisle sataşmayı gerektirmez.
Arkadaşlarınızın yaşadığını belki yüzlerce kez duyduk. Geçenlerde bir avukata kimlik sorulmuş. O da ters ters bakıyor. Bana neden sordunuz,diğerlerine sorun,beni neden seçtiniz. Ben avukatım...İyi de alnında mı yazıo mesleğin,kimliğin.. Böyle aşağılayacağına, çıkart göster kartını,polisin yüzünde gülümseme olur.iyi günler iyi görevler de ve git.
Neden ağırımıza gidiyor.
Bu kimlik göstermeme inatları ülkede ciddi manada teröre destek olan bir duruma yolaçtı. Artık polisler yolda,metroda,alışveriş merkezinde,parkta, kimlik sormaya çekiniyor. Az sayıda kişiye soruyor. Çünki hergün kimlik yüzünden vatandaşlarla tartışmayı artık kaldıramıyorlar. Bunu kimse de kaldıramaz,bünye dayanmaz buna.
Kimlik sorulmazsa da araya karışan biri bombayı patlatıyor. Terör İstanbulda böyle yer buluyor!
-
En azindan konuyu saptirmayalim tartismayi baska yerlere cekmeyelim, cekeceksek cevap atmayalim.
Tamam gencler inanilmaz ukalalik yapti diye varsayin sonuna kadar haksizlar ama polis gunduz vakti bunlari toplayip dovuyor, en azindan olayi tartisabileceginiz kivama getiriym bunu istiyorsaniz.
Yardimci olmaya calismayanlar mesaj atmasin.
-
Cemaykutman isimli üye tarafından yazılan ve birkaç üyeden alkış alan "Durup dururken polis adam dövmez" cümlesine takıldım.
Bu cümleyi yazan ve alkışlayanlar arkadaşlardan, "Polisin ne zaman adam dövebileceğini" açıklamalarını arz ediyorum.
-
Nerden biliyorsunuz durduk yere dövüp dövmeyeceğini her polis bir değil iyisi de var kötüsü de. Size göre de durduk yere rüşvet yemezler dimi?
-
polisin elbette durduk dayak atması suçtur.Eğer gerçekten gençlerin direnç göstermediğini durduk yere dövüldüklerine inanıyorsanız savcılığı veya il emniyet md ne başvurun.
-
Alıntı:
okur123 rumuzlu üyeden alıntı
polisin elbette durduk dayak atması suçtur.Eğer gerçekten gençlerin direnç göstermediğini durduk yere dövüldüklerine inanıyorsanız savcılığı veya il emniyet md ne başvurun.
Olayin sonrasini aciklayayim, bir cocugun anne ve babasi karakola gidiyor, polis dayagi kabul ediyor ancak genclerden birinin tekme atmasi uzerine olayin basladigini iddia ediyor (olay tabi ki boyle olmadi, kimse 10 polise karakolda saldiracak kadar akilsiz degil).
Boyle bir aciklama yapmasi polisin aleyhine degil mi? zira gencler ne tutuklaniyor ne nezarete atiliyor ne de polise saldirmakla suclaniyor, girdikten 1 saat sonra karakoldan cikariliyorlar. Eger genc tekme atsa ona yonelik bir suclama olmasi gerekmez miydi? Sadece kimlik tasimama cezasi olan 62 ytl ile kurtulabilir miydi? Mahkemede aleyhine kullanilabilecek bir cumle olabilir mi?
Bu arada asayisle falan alakasiz bir durum gercekten cok dengesiz polislere denk gelindi, olay istanbul heybeliadada gunduz vakti oluyor, genc 2 polis arabayla toprak yola girip iner inmez genclere "duzgun oturun bir bakayim" diye cumleye giriyor. Heybeliadada olmasinin belirtmemin sebebi gunduz vakti kimse orada kimlik falan tasimaz millet denize gidiyor gencler de zira mayo ve terlikleydi, polislerin satasma amacli geldigi cok belliydi.
Lutfen bu yuzden bilmeden yapar yapmaz durup dururken olmaz falan demeyin, hangi polislerin lehine konustugunuzu bilseniz gercekten kendiniz de uzulurdunuz. Yoksa biz de cok saygili duzgun polislere denk geldik hayatimizda.
Ilgilenen herkese cok tesekkurler.
-
Alıntı:
Kantaroncu rumuzlu üyeden alıntı
Cemaykutman isimli üye tarafından yazılan ve birkaç üyeden alkış alan "Durup dururken polis adam dövmez" cümlesine takıldım.
Bu cümleyi yazan ve alkışlayanlar arkadaşlardan, "Polisin ne zaman adam dövebileceğini" açıklamalarını arz ediyorum.
İsanların ne nedenle olursa olsun bir birlerini dövemiyeceğini,Anne ve Babanın cocuklar üzerinde,Öğretmenlerin öğrenciler üzerinde dövemiyeceklerini acıklarsanız zaten bu nada cevap bulmuş olursunuz.Sayınkantoroncu.
"Sopa Cennetten Cıkma Diyede Birşeyi Unutmayın"
Bazıları suc işleme üzgürlüğünü kendilerinde nasıl buluyorlarsa,bu özgürlüğümüz olsun diyede üstüne cırpınıyorlarsa,yasalar izin versin diyerek cıyak cıyak bağırıyorlarsada.Dövme üzgürlüğüde o denli var demektir.
-
Peki o sopa birgün size karşı kullanılırsa?? O zaman da olaya cenneti müdahil edecek misiniz, yoksa dayak yeme özgürlüğünüzü kullandığınız için huzurla mı dolacaksınız :)
-
Alıntı:
..........
Arkadaslarda darp izi yok, polislere dava acmak icin ne yapilmalidir? Polislerin hicbiri tanik olarak kullanilamayacagi icin (birbirlerini kollamaktalar) arkadaslar birbirlerini tanik olarak kullanabilirler mi? Psikologdan rapor alinirsa bir faydasi olur mu?.......
Sayın vamosbien;
malesef bahsettiğiniz olaydan hukuki olarak bir sonuç alınabileceğini zannetmiyorum.
Benzer bir olayda; 3 gün iş göremez raporu alınıp, yanında şahit bulunduğu halde dövülen şahsın dava açması neticesinde kendisinin hakaretten ceza aldığını bizzat biliyorum. Dövülmesi olayı ise mahkemenin kararında; şahsın saldırması sonucu geriye doğru itilmiş ve yere düşmesi sonucu 3 gün iş göremeyecek şekilde yaralanmıştır diye geçti. Oysa iki kişi tuttu bir kişi dövdü.Tahmin edeceğiniz gibi ünniformalı kişiler tarafından...
Yukarıda bahsettiğim olayda savcılığa şikette bulunulmuş, savcının tavsiyesi ise ''bu olay bu kişilerin ilk olayı değil sakın davanızdan vazgeçmeyin'' diye olmuştu....
Neticede ispat edemeyeceğiniz bir olayda dava açan kişilerin de ceza alma durumu olabilir.
Şunu da belirtmeliyim ki; olayda şu haklı bu haksız diye yorum yapmayacağım ancak; eğer bizzat şahit değil isek resmi kurumlarımızı suçlamayalım lütfen.
-
Alıntı:
luca rumuzlu üyeden alıntı
Peki o sopa birgün size karşı kullanılırsa?? O zaman da olaya cenneti müdahil edecek misiniz, yoksa dayak yeme özgürlüğünüzü kullandığınız için huzurla mı dolacaksınız :)
Şu mesajınızı yazarken,hic hayatınızda Aslında bu adamları asmak,iyicene bir dövmek sözünü kullanmadıysan,sana hak veriyorum diyeceğim.Velakin Muhakkak yaşantında kavgada etmişindir,belki adamda dövmüşündür,neden dövdün neden kavga ettin derim ozaman size,birazda bir şeyi savunurken mantıklı olun derim. Ananızın,Bacınızın sağını solunu elliycekler,Alın terinizle calışıp cabalayıp aldığınız eşyayı calacaklar,Emekli maaşını alan yaşlı insanların elinden Paralarını alıp kacacaklar,kanun versin cezasını deyin gecin karşıya seyredin ozaman .Bende sizin gibi düşünenlere bu müstehak derim.
-
Alıntı:
Olayin sonrasini aciklayayim, bir cocugun anne ve babasi karakola gidiyor, polis dayagi kabul ediyor ancak genclerden birinin tekme atmasi uzerine olayin basladigini iddia ediyor (olay tabi ki boyle olmadi, kimse 10 polise karakolda saldiracak kadar akilsiz degil).
Boyle bir aciklama yapmasi polisin aleyhine degil mi? zira gencler ne tutuklaniyor ne nezarete atiliyor ne de polise saldirmakla suclaniyor, girdikten 1 saat sonra karakoldan cikariliyorlar. Eger genc tekme atsa ona yonelik bir suclama olmasi gerekmez miydi? Sadece kimlik tasimama cezasi olan 62 ytl ile kurtulabilir miydi? Mahkemede aleyhine kullanilabilecek bir cumle olabilir mi?
Bu arada asayisle falan alakasiz bir durum gercekten cok dengesiz polislere denk gelindi, olay istanbul heybeliadada gunduz vakti oluyor, genc 2 polis arabayla toprak yola girip iner inmez genclere "duzgun oturun bir bakayim" diye cumleye giriyor. Heybeliadada olmasinin belirtmemin sebebi gunduz vakti kimse orada kimlik falan tasimaz millet denize gidiyor gencler de zira mayo ve terlikleydi, polislerin satasma amacli geldigi cok belliydi.
Lutfen bu yuzden bilmeden yapar yapmaz durup dururken olmaz falan demeyin, hangi polislerin lehine konustugunuzu bilseniz gercekten kendiniz de uzulurdunuz. Yoksa biz de cok saygili duzgun polislere denk geldik hayatimizda.
Ilgilenen herkese cok tesekkurler.
Yine o Sevmediğiniz Polisler O genclerin geleceğini düşünerek,işlem yapmamışlar velasıl o genclerin kendilerine attıkları tek me karşılığında bir iki tokatla bırakmışlar,yatsınlar kalksınlar bırakın şikayeti şükretsinler,Heybeli adada mayoyla dolaşmayı bilen adam,kimliğinide yanında taşımsını bilecek,bunlar hamamın icinde yıkanmıyolarki kardeşim, bunlar o kadar cahil polis olsalardı otururlarda tutanağın başına alırlardı ellerine o korkuc silah denilen kalemi"CAHİLİN ELİNDE OLURSUN KORKUNC SİLAH KALEM SENİ KIRIK KIRIK KIRARIM" Bak ozaman sen cahilliğe,bak ozaman cezaya bak ozaman sicile işlenen suca bak ozaman,Askeri okula Polis okuluna girerken,karşına cıkacak kimliğe,buralarında hesabını iyi yapan ve onları topluma kazanmak icin lekelemek ,damgalamamak icin O yediği tekmenin acısını unutan O cahil polise ben teşekkür ediyorum.onlarında Devletin Polisine Attığı tekmeyi sizlerde alkışlayın.
-
Alıntı:
Şu mesajınızı yazarken,hic hayatınızda Aslında bu adamları asmak,iyicene bir dövmek sözünü kullanmadıysan,sana hak veriyorum diyeceğim.Velakin Muhakkak yaşantında kavgada etmişindir,belki adamda dövmüşündür,neden dövdün neden kavga ettin derim ozaman size,birazda bir şeyi savunurken mantıklı olun derim. Ananızın,Bacınızın sağını solunu elliycekler,Alın terinizle calışıp cabalayıp aldığınız eşyayı calacaklar,Emekli maaşını alan yaşlı insanların elinden Paralarını alıp kacacaklar,kanun versin cezasını deyin gecin karşıya seyredin ozaman .Bende sizin gibi düşünenlere bu müstehak derim.
Hukukun anlamını bildiğinizden emin misiniz?? Açıp bir sözlüğe bakmanızı tavsiye ederim çünkü bir gün size de lazım olacak...
Ortada bir suç varsa cezaını kanun vermelidir.. Aksi halde kaos olur..
Kusura bakmayın ama saçmalıyorsunuz, şahsen bu yaşıma kadar ne kavga ettim ne de birini dövdüm..
Size bir anımı anlatayım. 17 yaşındayken yazlıkta ehliyetsiz araba kullanırken yakalandım ( kış aylarıydı, yollar bomboştu.. ) Karakola götürülürken yediğim küfürün haddi hesabı yoktu. Bana küfür etme hakkını o polislere kim veriyor?? Suçum varsa tutarsın tutanağını adliyeye sevkedersin. Peki neden küfür ediliyor?? Küçük olmanın etkisiyle doğal olarak çok korktum ve sesimi çıkaramadım. Ya sesim çıksaydı?? O zaman polise ukalalık mı etmiş olacaktım, böylece onlara beni dövme hakkı doğacaktı öyle mi??? Bu mudur yani mantık?? Hakketen boş konuşuyorsunuz,..
Ayrıca polisi sevip sevmeme diye bişey yok. Maaşını benim ödediğim vergilerden alan polis bana karşı saygılı olmak zorunda..
** Görevini layığıyla yapan polislere değil tabi ki bu laflarım..
-
Sn. esmerman,
Yazı yazdığınız sitenin, hukuk sitesi olduğunu, hatırlamanızda yarar var.
-
Alıntı:
luca rumuzlu üyeden alıntı
Hukukun anlamını bildiğinizden emin misiniz?? Açıp bir sözlüğe bakmanızı tavsiye ederim çünkü bir gün size de lazım olacak...
Ortada bir suç varsa cezaını kanun vermelidir.. Aksi halde kaos olur..
Kusura bakmayın ama saçmalıyorsunuz, şahsen bu yaşıma kadar ne kavga ettim ne de birini dövdüm..
Size bir anımı anlatayım. 17 yaşındayken yazlıkta ehliyetsiz araba kullanırken yakalandım ( kış aylarıydı, yollar bomboştu.. ) Karakola götürülürken yediğim küfürün haddi hesabı yoktu. Bana küfür etme hakkını o polislere kim veriyor?? Suçum varsa tutarsın tutanağını adliyeye sevkedersin. Peki neden küfür ediliyor?? Küçük olmanın etkisiyle doğal olarak çok korktum ve sesimi çıkaramadım. Ya sesim çıksaydı?? O zaman polise ukalalık mı etmiş olacaktım, böylece onlara beni dövme hakkı doğacaktı öyle mi??? Bu mudur yani mantık?? Hakketen boş konuşuyorsunuz,..
Ayrıca polisi sevip sevmeme diye bişey yok. Maaşını benim ödediğim vergilerden alan polis bana karşı saygılı olmak zorunda..
** Görevini layığıyla yapan polislere değil tabi ki bu laflarım..
Tabiki insanların menfaatlerine dokanınca hep sacmalanır,bildiğiniz kelime O zaten, Birde ağzınızla ne güzel ikrar ediyorsunuz,sorumsuz bir babanın kışın yolların boş olduğu gerekce ile size O aracı veriyor ve ehli olmadığınız halde trafikte seyir ediyorsunuz, Yol boştu,Kıştı gibi anlamsız gecersiz mazeretlede,bu haksız tutum ve davranışınızıda burda Meşrulaştırmak istiyorsunuz.Vay beee,siz kendinizde bu yapmış olduğunuz Cok büyük hatayı özgürlük görüyorsunuz,ama bir polis kızınca,efendim kanun versin cezamı deyip cıkıyorsunuz işin icinden.Sizler kanunuda beyenmiyorsunuz.Vergi vere bilirsiniz karşılığında vermiş olduğun bir kac kuruş verginin karşılığındada,Karşınızdaki insanda,ORTAYA HAYATINI KOYUYOR,TAM 24 SAAT COK AĞIR ŞARTLARDA HAKKINI ÖDİYEMİYECEĞİNİZ HİZMETİ SUNUYOR SİZE. Yazlıkta ,Kışlıkta oturmayı bırakın yatağında bile doğru dürüs yatmadan.
Size yazlığınızda Huzurlu Güvenli iyi Tatiller dilerim
-
Kolluk kuvetleri, görevileri sırasında karşı karşıya kaldığı ve muhatap olduğu şahıslara müdahale etme, durdurma, yakalama, arama, etkisiz hale getirme, zor ve silah kullanma konularında hukuki çerçeve içinde davranmak zorundadırlar.
Poliste rutin hizmetleri yerine getirirken her an tehlike ile karşı karşıya kalabilmektedir. Bu tehlikeler şüphelerin sözlü yada fiili saldırıları şeklinde de olabilmektedir.Bu durumda yapacağı ve esas olan orantılı güç kullanmasıdır.
Bahsettiğiniz konu ile ilgili tekrar ediyorum şikayet mekanizmasını çalıştırmanızdır.Hukuki olan da budur çözümüde ancak böyle alırsınız.
-
Alıntı:
Yine o Sevmediğiniz Polisler O genclerin geleceğini düşünerek,işlem yapmamışlar velasıl o genclerin kendilerine attıkları tek me karşılığında bir iki tokatla bırakmışlar,yatsınlar kalksınlar bırakın şikayeti şükretsinler ... O yediği tekmenin acısını unutan O cahil polise ben teşekkür ediyorum.onlarında Devletin Polisine Attığı tekmeyi sizlerde alkışlayın. ...
Gencler tekme falan atmadi zaten yanlis okumussunuz, polis dovme sebebi olarak boyle bir sey uydurdu.
Zaten insanin karakolda 10 polise saldirmasi icin ruh hastasi falan olmasi gerek.
Bir de heybeliadada (genel olarak istanbul - prens adalarinda) 100 adaliyi cevirseniz 90'inda kimlik yoktur cunku herkesin gittigi yer bellidir herkes birbirini tanir, gunduz vakti oruclu genclerin (alkol, zina gibi suc dahi isleyemeyecek) de piknik masasinda suc unsuru oldugunu dusunmuyorum. Buna ragmen hic kimse polisin kimlik yuzunden ceza kesmesine suc bulmuyor zaten tek sorun muamelede.
Olay hakikaten dusundugunuz gibi degil, bir onyargi saheseri sunmaktasiniz malesef.
Bu arada magdurlardan birinin burnu sisti ve ertesi gunun sabahinda nefes darligindan fenalasarak yere yigildi (sebebini sonra ogrendik). Hastaneye zor yetistirdik... Gercekten az kalsin onu kaybediyorduk.
-
Alıntı:
okur123 rumuzlu üyeden alıntı
Kolluk kuvetleri, görevileri sırasında karşı karşıya kaldığı ve muhatap olduğu şahıslara müdahale etme, durdurma, yakalama, arama, etkisiz hale getirme, zor ve silah kullanma konularında hukuki çerçeve içinde davranmak zorundadırlar.
Poliste rutin hizmetleri yerine getirirken her an tehlike ile karşı karşıya kalabilmektedir. Bu tehlikeler şüphelerin sözlü yada fiili saldırıları şeklinde de olabilmektedir.Bu durumda yapacağı ve esas olan orantılı güç kullanmasıdır.
Bahsettiğiniz konu ile ilgili tekrar ediyorum şikayet mekanizmasını çalıştırmanızdır.Hukuki olan da budur çözümüde ancak böyle alırsınız.
:iyi: :iyi: :iyi:
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
:iyi: :iyi: :iyi:
Bu ve benzeri yönde yapılan birçok araştırma göstermektedir ki, halkın desteği ile hareket eden ve kanun uygulayıcı durumda bulunan polis teşkilatı, başarılı olmanın ön koşulu olan halk desteğini almaktadır. Polisin başarısındaki en önemli unsur, bu mesleğin toplumun bağrından çıkan ve onun bir parçası olan bir meslek olduğunun farkında olunmasıdır.
Diğer bir ifadeyle birkaç soru ile bu durumu irdelemeye çalışalım. Örneğin toplumun bağrından yetişen polislerimiz olmadan nasıl bir hayat sürerdik? hiç bu konu üzerinde düşünebildik mi? Güzel, mutlu ve huzurlu dakikalarımızda aklımıza dahi getirmediğimiz polislerimizi hangi durumda aklımıza getirebiliyoruz? Ancak canımızın, malımızın kısacası huzurumuzun teminatına yönelik kasteden bir tehlike karşısında polislerimizden yardım bekliyoruz.. Öyle değil mi? Bu konuda tabii ki haklı bir beklenti içerisinde bulunacağız. Burada şu hususa dikkatleri çekmek istiyorum. Görevi ifa ederken hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak toplumun her kesiminin canını, malını ve haklarını korumaya çalışırken polisimize yeterince yardımcı olduğumuzu düşünüyor muyuz? Trafik kuralı ihlal eden bir şahıs hakkında cezai işlem uygulandığı sırada cezai işlem uygulanan şahsın ortamda bulunan yakınları tarafından polisin görevinin engellenmesi, hakaret ve darp olaylarına kadar varabilen mukavemet hadiselerinin ortaya çıkması, kavgayı ayırmaya çalışan bir polisin görevini yaparken kavga edenlerce yaralanması, hakarete uğraması, nasıl ifade edilebilecek bir yaklaşımdır?
Yapılan bu araştırma sonuçları da bir bakıma gösteriyor ki, gücünü kanunlardan alan “zor ve silah kullanma” yetkisini, yine kanunlar çerçevesinde adli amiri sıfatı ile görev yapan C.Savcıları ve yetkili Hakimler aracılığı ile kullanabilen bir genel kolluk kuvveti olan polisin, bu yetkisini kullanırken ülkemizin hemen her bölgesinde olduğu gibi zaman zaman mukavemete maruz kalabildiği gerçeğidir.
Nasıl ki, polisin görevini yürütmesi esnasında “sıfır hata” ve “sıfır tolerans” anlayışının artık birer rutin kural halinde algılanması ve yapılan iş ve işlemlerin tümünde bir ön koşul haline gelmesi kaçınılmaz bir gereklilik ise, halkımızın da polise yapılan hizmetler sırasında “sıfır mukavemet” anlayışı ile yaklaşması noktasında haklı ve yerinde beklentilerin olduğu da bilinmelidir. Bu konuda toplumun en küçük yapı taşı olarak kabul ettiğimiz ve geleceğimizin inşasında en önemli rolü oynayan ailelerimizce, akabinde eğitim kurumlarımızca, sivil toplum örgütlerimizce ve yine en önemli hizmet basamaklarından birisini teşkil eden basın ve medya kuruluşlarımızca kanun uygulayıcı bir birim olan Polis Teşkilatı’nın hizmetlerinin karşılıklı anlayış ve dayanışma çerçevesinde algılanması, “sıfır mukavemet” anlayışının olgunlaşmasına ivme kazandırabilecektir.
Toplumun beklentileri ışığında ortaya çıkan “sıfır hata” ve “sıfır tolerans” anlayışı madalyonun bir yüzünden görülürken, diğer yüzünden ise polisin beklentileri ışığında “sıfır mukavemet” anlayışının görüldüğü de bilinmelidir. Ulu Önder Atatürk’ün 1937 yılında yaptığı bir konuşmasında ifade ettiği “Polis, kanun adamıdır. Ona her zaman saygı göstermeli ve itaat edilmelidir.” vecizesini hatırdan çıkarmadan, huzurlu ve güvenli bir yarının inşasına hizmet veren ve bu güven ortamının teminatında polisin önemli bir rol oynadığı unutulmamalıdır. Zaman zaman “zor ve silah kullanma” yetkisini kullanması neticesinde ortaya çıkan bir takım hadiselerin, toplumu teşkil eden kişi ve kurumlarca madalyonun iki yüzünden de görülebilmesi ve “sıfır hata-sıfır mukavemet” anlayışının anahtarının karşılıklı sevgi ve saygıda saklı olduğunun bilinmesi temennisiyle…
-
Sn. Esmerman,
Size, burasının bir hukuk sitesi olduğunu ve burada yasama organınca vaz edilmiş yazılı hukukun konu edilip tartışmalar yapılabileceğini bir kere daha hatırlatma gereği duyuyorum.
Bu başlıkta, bazı üyelerin "Polis durup dururken adam dövmez" cümlesini alkışlamaları üzerine, "Polisin hangi şartlarda adam dövebileceğinin açıklanması" istenilmiştir. Konuşulacak olan konu budur.
Polis elbette bu milletin bağrından çıkmıştır. Madencisinden ormancısına kadar tüm kurum ve kuruluşlarımız da bu milletin bağrından çıkmıştır. Polisin karakolda dayak attığı çocuklar da bu milletin bağrından çıkan onurlu şerefli bireylerdir. Dolayısıyla buradaki tartışmanın, milletin bağrından çıkmayla bir ilgisi yoktur.
Polis, tehlikelerle dolu bir görevi, zor şartlarda yerine getiriyor olabilir. Her mesleğin kendine göre zorlukları vardır ve bu zorluklar, daha mesleğe girmeden bilinen hususlardır. Polislik mesleğini seçenler de daha baştan bu mesleğin zorluklarını bilerek bu mesleği seçmişlerdir. Dolayısıyla, mesleğin zorluğu, polislik mesleğine, yasada yazılı olmayan yetki ve hakları kendisinde görme hakkını vermez.
Polis ya da başka bir devlet memuru, kendisine verilen görevi yaparken mukavemetle karşılaşabilir. Yasa koyucu, böyle bir fiili suç saymış ve verilecek cezayı yasada göstermiştir. Memur (polis de dahil) görev esnasında kendisine gösterilen mukavemeti ya da saygısız davranışları, kişileri döverek cezalandıramaz
-
Alıntı:
Kantaroncu rumuzlu üyeden alıntı
Sevgili arkadaşım polis dövmez zor kullanır. PVSK nın 16. maddesi gereğince mukavemette bulunlduğunda önca bedeni kuvvet sonra maddi güç ( kelepçe, jop. göz yaşartıcı sprey v.s.) ve en son olarak silah kullanır. .bu zor kullanma hakkı kolluk kuvvetlerine tanınmış bir yetkidir. Kanun kendisine verdiği yetkileri kullanarak olayın mahiyeti ve derecesine göre zor kullanabilir.
Gündüz vakti sadece kimliği yok diye polis kimseyi dövmez yada zor kullanmaz. Diyelimki fevli bir hata olarak 1 yada 2 polis bu vatandaşları dövdü 7 tane polisinde aynı hatayı yapması beklenemez. Bu olayda kesinlikle göz ardı ettiğiniz ve aradaki sözlü ve fiziki olarak yaşananları anlatmadığınız bölümler var. Bu yüzden size sadece geçmiş olsun diyerek devletyin kolluk kuvvetleri
i ile münasebetlerinizde daha insancıl ve hoş görülü olmanızı tavsiye ve temmenni ederim.
-
Alıntı:
Tabiki insanların menfaatlerine dokanınca hep sacmalanır,bildiğiniz kelime O zaten, Birde ağzınızla ne güzel ikrar ediyorsunuz,sorumsuz bir babanın kışın yolların boş olduğu gerekce ile size O aracı veriyor ve ehli olmadığınız halde trafikte seyir ediyorsunuz, Yol boştu,Kıştı gibi anlamsız gecersiz mazeretlede,bu haksız tutum ve davranışınızıda burda Meşrulaştırmak istiyorsunuz.Vay beee,siz kendinizde bu yapmış olduğunuz Cok büyük hatayı özgürlük görüyorsunuz,ama bir polis kızınca,efendim kanun versin cezamı deyip cıkıyorsunuz işin icinden.Sizler kanunuda beyenmiyorsunuz.Vergi vere bilirsiniz karşılığında vermiş olduğun bir kac kuruş verginin karşılığındada,Karşınızdaki insanda,ORTAYA HAYATINI KOYUYOR,TAM 24 SAAT COK AĞIR ŞARTLARDA HAKKINI ÖDİYEMİYECEĞİNİZ HİZMETİ SUNUYOR SİZE. Yazlıkta ,Kışlıkta oturmayı bırakın yatağında bile doğru dürüs yatmadan.
Size yazlığınızda Huzurlu Güvenli iyi Tatiller dilerim
Ya hocam kim kanunu beğenmiyor, ben ne yazmışım siz neler yazıyorsunuz.. Koyu renkli kısım saçmaladığınızın belgesidir.. Burda hiç kimse görevini layığıyla yapan polislerimize laf etmiyor onlar bizim baştacımızdır ama içlerinde o üniformaya yakışmayan bir kesimin var olduğu da bir gerçektir.Bizim lafımız o kesime, sanki bütün polis camiasına laf ediyormuşuz gibi ne diye genellemeye çalışıyorsunuz anlamadım.. Olaylara hukuki açıdan yaklaşmayacaksanız bu sitede ne işiniz var ??
-
Alıntı:
falcon34 rumuzlu üyeden alıntı
Sevgili arkadaşım polis dövmez zor kullanır. PVSK nın 16. maddesi gereğince mukavemette bulunlduğunda önca bedeni kuvvet sonra maddi güç ( kelepçe, jop. göz yaşartıcı sprey v.s.) ve en son olarak silah kullanır. .bu zor kullanma hakkı kolluk kuvvetlerine tanınmış bir yetkidir. Kanun kendisine verdiği yetkileri kullanarak olayın mahiyeti ve derecesine göre zor kullanabilir.
Gündüz vakti sadece kimliği yok diye polis kimseyi dövmez yada zor kullanmaz. Diyelimki fevli bir hata olarak 1 yada 2 polis bu vatandaşları dövdü 7 tane polisinde aynı hatayı yapması beklenemez. Bu olayda kesinlikle göz ardı ettiğiniz ve aradaki sözlü ve fiziki olarak yaşananları anlatmadığınız bölümler var. Bu yüzden size sadece geçmiş olsun diyerek devletyin kolluk kuvvetleri
i ile münasebetlerinizde daha insancıl ve hoş görülü olmanızı tavsiye ve temmenni ederim.
Hemen bir duzeltme yapmak istiyorum. Asil hata ilk 2 polisin bu durumda, zira digerleri de daha olayi annlamadan etmeden, bu 2 polisin yarattigi kavga ortaminda katkida bulunuyorlar, olayi bilmedikleri icin bu 2 polisin hakli oldugunu dusunerek yapmis olabilirler bunu.
Zaten sasirdigim nokta bugune kadar polislerle sahsen olan munasebetlerimde genelde duzgun polislere denk gelmis olmam ve boyle bir olayi beklememem. Zaten polis teskilatiyla kimsenin birebir sikintisi yok zira bunlar sepetteki curuk yumurtadan baska bir sey degil sahsi fikrimi soracak olursaniz.
-
Alıntı:
falcon34 rumuzlu üyeden alıntı
bu sozlerin altina aynen imzami atiyorum... bravo falcon yazin cok aciklayici vede akademik olmus.. anlayana sivrisinek saz..
-
PVSK'nun 16. maddesindeki zor kullanma yetkisiyle, karakolada evire çevire adam dövmenin bir ilgisi yoktur.
Zor kullanma yetkisi karakola gelmemekte direnen kişilere karşı kullanılabiilir. O da döverek değil. Kolundan, bacağından tutar, kelepçeyi takar, ekip arabasıyla karakola teslim edersiniz.
Kendi ayaklarıyla karakola gelen kişileri, karakolda dövmek, polis olmayı asla hak etmeyen kişilerin yapabileceği bir iştir. PVSK'nunda tanımlanan zor kullanma yetkisiyle hiçbir ilgisi de yoktur. Erkeklik ve yiğitlik de değildir. Dahası utanılacak bir davranıştır.
"...devletyin kolluk kuvvetleri ile münasebetlerinizde daha insancıl ve hoş görülü olmanızı tavsiye ve temmenni ederim." cümlesiyle, aba altından gösterilen sopa da gözden kaçmış değildir. Siz o "insancıl ve hoşgörülü olma" tavsiye ve temennilerinizi, öncelikle polislik mesleğinde bulunanlara yaparsanız daha iyi bir iş yapmış olursunuz.
-
Polisliğe müracaat ettiğinizde mülakat yapılır. Konuşması, davranışı uygun görülmeyen elenir. 2.si sınavı kazandıktan sonra sağlık raporu alınır,sağlık raporunda da adayın psikoloji testi yapılır ve ayrıca 1 yıllık adaylık sonunda da tekrar sağlık raporu alınır. orda psikolog sizi en ince ayrıntısına kadar test eder. size bağırır,sizi kızdırmak için bir şeyler söyler ki bu testi de geçemeyen olumsuz rapor alır. bu olayda bir saptırma var. karalama var. en psikopat dediğiniz kişi dahi durduk yerde adam dövmez.Kaldı ki polis bir kişinin kimliği yok diye kesinlikle adam dövmez.Belki polisimize ne gibi muamele yaptılar ki kendini alamadı, bu da kesinlikle dövme değildir de zor kullanmadır. Polisler nice kişilerle karşılaşıyor ki; bunların içinde doğuya sürürecek olanları mı ararsınız ,sen kimsin de bana kimlik sorarsın milletvekili tanıdığım var pişman olursun diyenleri mi ararsınız,beni burda herkes tanır o yüzden kimlik benim neyime(cüzdanını taşıma paranı yanına alma sana kim bedavadan bir şey verir) hem ben ne yaptım ki bir sürü kimlik sorulacak kişi var git onlara sor(Zaten hep böyle kimlik sormaya polisleri çekindire çekindire terör gibi olaylar başımıza gelmiyor mu) daha bir sürü vs. bahaneler...birde tv kameraları var ya hep polis vururken evirip çevirip gösterirler. Öncesini bilen var mı...At gözlğüyle bakarız hep. Acaba karşılarındaki grup taş mı attı,sopayla mı saldırdı yoksa o kadar ihtar etmesine rağmen dağılmayıp hala polisi katil en aşağılayıcı hakaretlere maruz bırakıp PVSK 16 ya göre kademeli olarak zor kullanma yetkisini kullandığını bilmeyenler her şeyi burada konuşabiliyorlar maalesef. ayrıca bu PVSK jandarma için de geçerli bir kanun...
-
Öncelikle polisin Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu'nun 4-A maddesine göre yoldaki bir kişiye kimlik sorma yetkisi vardır. Fakat kimlik soracağı kişiye mutlaka durdurma nedenini söylemek zorundadır. Bunun amacı durdurmada keyfiliğin önüne geçmektir. Ben hukuk öğrencisiyim ve defalarca yolda durduruldum fakat herhangi bir darp yada hakarete maruz kalmadım. Eğer yolda durdurulan kişinin üzerinden kimlik çıkmaz , sahte kimlik çıkar yada verdiği bilgilerin yalan olduğu anlaşılırsa polisin kişiyi gözaltına alıp durumu Cumhuriyet Savcısı'na haber vermesi gerekmektedir. Kimlik bilgilerine ulaşıldıktan sonra kişi serbest bırakılır. Polisin ne zaman adam dövebileciği sorusunun yanıtı ise şudur. Öncelikle polis orantılı güç kullanmak zorundadır. 1 kişiyi 3 polis job ya da kelepçe kullanmadan durdurabilirken joplayarak durdurursa bu orantısız bir güçtür. İzinsiz gösteri yürüyüşü yapılırması durumunda yada statlarda olan olaylarda gecikmesinde sakınca bulunan hal kavramı kabul edilmiştir ve bu durumda polise vurma ve önleme araması yapmak yetkisi de verilmiştir. Bunları yazarken dayağı savunduğum fikrine kapılmayın ben sadece olayın hukuki boyutunu yazıyorum vcdani boyutu size kalmış. Sorularınız olursa mümkün olduğunca cevaplamaya çalışacağım herkese teşekkürler.
-
Üniversiteye başlamadan önce, daha öss hazırlıklarıyla meşgulken, Kadıköy'den eve gitmeye çalışıyordum. Elimde kitaplar, üzerimde kazağım ve pantolonum... Bir yandan da soğuktan titriyorum.
Meydana indiğimde hiçbir otobüsün meydanda olmadığını gördüm, bol miktarda da polis vardı. Birisine yaklaşıp sordum: "Abi otobüsler nerede?" Güzel güzel cevap verdi bana, eylem var dedi, arada abicim hitaplarıyla anlattı, sonra da iyi günler iyi çalışmalar dileyerek uğurladı beni.
Ben hoplaya zıplaya devam ettim polisin anlattığı yoldan. Karşıdan miting kalabalığı geliyordu, yol bir taraftan çevrilmişti. Benim otobüslere ulaşmam için kullanabileceğim tek yol olan sokağa girdim. O sırada başka bir polis yolumu kesti. Buradan gidemeyeceğimi hiç de kibar olmayan bir dilde, ama gayet açık şekilde, ifade etti. Nereden gitmeliyim o zaman diye sordum. Sormamla adrenalin sahneleri başladı.
Önce bir kafa attı bana. Sonra küfretmeye başladı. Copunu çıkardı. Başıma vurdu, sırtıma vurdu, bacaklarıma vurdu. Ağzım burnum kan içinde kaldı, yerde yuvarlandım. Küfürlerini duyuyordum. ".mına kodumun gomünisti, eylem yaparsınız ha! ananızı da yuvarlamak lazım böyle" diye. Siyasi görüşlere olan saygısızlığından dolayı biriken kinini benden çıkartıyordu. Bayıldım.
Kendime geldiğimde benimle ilgilenenler yine polisti. Birisi beni acilen ambulansa yetiştirmeye çalışıyordu, birisi ilk yardım yapmaya... Bazıları da yüzüme bakıp bakıp, bırakın şerefsizi diyordu.
Sonuçta bir şey olmadı, otobüse atladım eve gittim. Ertesi gün savcılığa suç duyurusunda bulundum. Sonuç çıkmadı.
Ama o günden sonra benim için "Rage Against the Machine - In the name of God" şarkısı daha çok anlam ifade eder oldu. Dinlememişler için tavsiye ederim.
-
Alıntı:
İsanların ne nedenle olursa olsun bir birlerini dövemiyeceğini,Anne ve Babanın cocuklar üzerinde,Öğretmenlerin öğrenciler üzerinde dövemiyeceklerini acıklarsanız zaten bu nada cevap bulmuş olursunuz.Sayınkantoroncu.
"Sopa Cennetten Cıkma Diyede Birşeyi Unutmayın"
Bazıları suc işleme üzgürlüğünü kendilerinde nasıl buluyorlarsa,bu özgürlüğümüz olsun diyede üstüne cırpınıyorlarsa,yasalar izin versin diyerek cıyak cıyak bağırıyorlarsada.Dövme üzgürlüğüde o denli var demektir.
cennet annelerin ayağı altındadır sözünden nasıl bir anlam çıkaracağınızı merak ediyorum doğrusu.
dayak cennetten kovulmadır güzel kardeşim o sözün anlamı budur.
-
vamosbien arkadaşım sen diyosun saptırmayalım diye, ama önce polisin vurması konusu senin başına gelmemiş zaten yanlışmıyım. mışlı ,mişli konuşuyosun. yani tek taraflı anlatıyorsun. birde polisler yönü var kesin bir adli işlem yapmışlardır yahut idari olarak para cezası kesmişlerdir itiraz etmedebilirdin ettinmi bence hayır. yani kabul ettin suçunu yada kabahatini. bundan ötesini aramayalım.
trex arkadaşım senin hayatında jop yediğine inanmıyorum. birisi başına jop yiyecek ve o kalkacak güzel güzel otobüse binecek evinin yolunu tutacak:) yerinden kalkamazsın emin ol hele başına vurduktan sonra. ki öleceğini bildiği için kimse başına vurmaz o polislerden bilesin. bunu hem gaz hemde jop ve yakın savunma dersi veren birisi olarak söylüyorum yani atıp tutmuyorum. ama lütfen sende atıp tutma olurmu lütfen. hadi kal sağlıcakla