boşol rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle sizede geçmiş olsun. Hayatta daima haklılar kazanmıyor , bir gün bir bakmışsınız yıllar geçmiş ve bu imtahan bitmiş. Daha tecrübeli daha temkinli bir hayat başlamış. Aslına bakarsanız evli çiftlerin en büyük sorunu evi terk eden eşlerin aileleri. Benim eşimin abisi olucak şahıs benden kendisine iş bulmam talabinde bulunduğu halde .... Eşime - Gel ben sana bakarım , ömür boyu yanımda kal - diyebiliyor. Hal böyle olunca mecazen eşin bir çok kocası oluyor en ufak sorunda mecazi koca değişimi yapıyor bu koca değişiminden maksadım bir kadın kocasının sözünü dinlemeli ve ferdi karar verip ailesinin bulunduğu sorundan çıkarmak için kendi çabalamalı baskı halinde düzen kuramazsınız bunun örnekleri çevremizde çok , işte bunun dışındaki kadın gurubu kocasının değilde abilerinin , kardeşlerinin , annesinin , yengesinin , bazısı abartıyor arkadaşının sözleriyle hareket ediyorlar. ''Sonuç sözünü dinlediği kişi yada kişilerle olan aciz bir kadın'' Takdir-i İlahi çok müntezam ve kılı kırk yaran adaletiyle evini haksız yere terk eden kadına hem Dünyada hemde Ahir hayatta korkunç sıkıntı dolu rezilliklerle geçen bir yaşam biçimi hazırlıyor ki yaşam değil hüsran dolu zaman geçimi diyebiliriz. ''Eşim her kaçtığında pişman olup sensiz olucağıma ölürüm daha iyi . Allahtan tek dileğim var sensin yoksa ölürüm daha iyi '' gibi çağrılarda bulunup onu almamı temenni ediyor. Sonra ne oluyor eşin geliyor. Aynı olayları 5-6-7 yapmaya devam ediyor. Yıpranan ve güvensizliklerle dolu bir evlilik ceza evinin F-tipi koğuşundan farksızdır. Ama onlar giderken ''Beni seviyor üzülsünde sözümden çıkmasın ben ne dersem o olsun'' gibi ailesinin aklına koyduğu kör bir pusula ile yön bulmaya çalşıyorlarken farkına geç varıyorlar , özgür kafası rahat bir kocanın senin varlığından çok yokluğundaki huzura alıştırmışsın.... Ne oldu kendim ettim kendim buldum ... Allah (c.c.) Tüm aile erbabına huzur güven saygı ve beraberlik nasip etsin. Hatalıyı hatasından dolayı zaten sınava tabii tutuyor hiç olmazsa sınavın getirdiklerinden birşeyler öğrenmeyi onlara ve bizlere nasip etsin. Üzülme kardeşim kaderini yaşıcaksın bizler doğmadan bunlar yazılmıştı. O yüzden üzülme düzeltmeye çalış devam et gücünün yettiği kadar karını bırakma ama gücünün son zerresi geldiğinde onu eşine harcama ki seni çaresiz görmesin o zerreyi damla düşün huzursuzluğun olmadığı bir yerde biriktir damlaya damlaya göl olucak sen göl'ken o bir zavallı karınca olucaktır. Evlilikte gurur olmaz elinden geleni yap gittiği yere kadar gitsin yalanın başladığı yerde ,,,Bitsin,,,