Acaba avukatınız olmadan herhangi bir dava üzerinde haklı veya haksız durumlar da dava açsak kazanma şansımızın oranları nelerdir yanıtlarmısınız saygılarımla
Printable View
Acaba avukatınız olmadan herhangi bir dava üzerinde haklı veya haksız durumlar da dava açsak kazanma şansımızın oranları nelerdir yanıtlarmısınız saygılarımla
Oran %50'dir. Ya kaybedersiniz ya kazanırsınız. Ceza Hukuku bölümüne yazmışsınız, ceza davasının açılması ise söz konusu olan, o davayı zaten siz açamazsınız.
teşekkürler peki kaybetmemiz durumunda ahim yani insan hakları mahkemesine son çara olarak başvurma hakkımız varmıdır
Bütün iç hukuk yolları tükendiğinde başvurabilirsiniz.
Konunun ne olduğu bilinse AİHM'den çıkabilecek sonuç için yorum yapılabilir.
O zaman avukat boşlukları iyi bilir değil de avukat hukuki olaya farklı açılardan bakmayı, görmeyi ve hukukun nasıl uygulanacağını bilir dersek daha doğru olacak sanırım ?
Sayın bahtiyar78'in yazmaktaki asıl saikinin avukatla davanın yürütülmesinin mecburi olup olmadığıdır anladığım. Davanın avukat vasıtasıyla yürütülmesi zorunlu bir hal olmamakla birlikte, avukatınız olmaksızın yapacağınız işlemlerin neticesinin, kendi kendinize yapacağınız bir ameliyatın neticesi ile eşdeğer olduğunu unutmayın.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kısaltılması AİHM'dir. AİHM'ye başvuru şartlarını diğer sayfalarımızda bulabilirsiniz.
Ben Cinayet gecesi Filmini İzlemiştim.Orda Adam kendi avukatlığını Yapıyordu.Ve sonunda Kazandı.Acaba bizde yapabilir miyiz?
Ben de bir filim izlemiştim adını hatırlıyamadım ama dünyada seyrettiğim en iyi filmlerden birisi idi,konusu karı ve koca iki avukat sürekli tartışıyorlar dı ,yani kelimelerle birbirlerini kızdırmaya çalışıyorlar dı yani tatlı ve sert laf atışması şeklinde bi filim di, filimin sonunda cinayet işleyen bi adam vardı ve kurtulması imkansızdı ne yaptılar ettiler anlıyamadım adamı kurtardılar.yani film süper di filmde o aralarında geçen söz duellosunu hayatta unutamam ,12 sene önce seyretmiştim bu filmi birdaha da cıkmadı
Film izlemekle olsaydı ben "hukuk profesörü" olmuştum şimdi.
Davanızı avukatsız takip edebilirsiniz. Bizim hukuk sistemimizde istisnalar dışında avukatla dava takip edilmesi mecburi değildir. "Avukat boşlukları iyi bilir". sözüne katılmıyorum. Avukat yasayı ve uygulamayı iyi bilir, şeklinde düzeltelim. Neticede o boşlukları dolduracak olan hakimdir.
İster hukuk,isterse ceza davası olsun. Herhangi bir davada avukatla savunma yapmanın bir zorunluluk olmadığını biliyorum. Fakat herhangi bir nedenle mahkeme huzuruna çıkan hakim,savcı ve avukatların bile kendilerini bir avukatla temsil ettirdiklerini de biliyorum. Bizzat iddia,savunma ve yargı görevini ifa eden meslek mensupları bile neden kendilerini avukatla temsil ettriyorlar dersiniz?