Alman vatandaşınla evlilik
Öncelikle çok teşekkür ediyorum böylesine yararlı bir site oluşturduğunuz için. Benim sorunum,bundan tam 8 yıl önce bir ilişkiye başladım. Kendisi Almanya'da yaşıyor. Geçen kış kasım 2006 yılında Türkiye'de nikah yaptık orada oturum vizesi almam için, hemen aldım.Geçtiğimiz eylül ayında 2007 de düğünümüzü yapıcaktık ve tamamen evlenecektik. Ben tamamen evlenmeden,vizem var diye oraya gittim, abisinin evinde kaldım.İşte en büyük hatayı zaten orada yaptım. Evlenmeden önce gittiğim için beraber yaşamıyorduk o ailesinle ben tek yaşıyordum. Ailesi başından beri istemedikleri için bizi kına gecemizde ayırdılar.Ben düğünümüze 1hafta kala geldim,arkamdan ailesi ve eşim benim oturma vizemi iptal ettirdiler. Alman konsolosluğu'ndan çagrıldım, gittim sorunlarınız oldugunu duyduk ve yabancılar dairesi vizenizi iptal etti dedi. Vizeme iptal kasesi vurdular. Birbirimizi cok seviyorduk ama galiba ailesini benden cok seviyordu ve ailesi bizi ayırmayı basardı. Daha o günden beri hic görusemedım. Şımdı aksama sabaha bosanma davası kagıdı gelecegını biliyorum yanı bosanma davası acacaklardır. Benım bir kac sorum olucak yardımcı olmanızı diliyorum.
1. Biz gercekten evlenmedıgımız ıcın evlılgımızın düsme yada iptali diye bir şey duydum,şahitlerle ispatlanırsa düser dediler. Evet esimle biz birlikte asla olmadık, esim hala kız yani sadece kagıt üzerinde evlendik vize icin. Evliligimizin düşme yada iptal olma imkanı varmı?Şuan 1 senemizi de doldurduk,acaba evliligimiz düsecekmi yada iptali olacak mı? Yoksa normal mi ayrılık olacak?
2.Esimın Türkiye'de ailesinin avukatlatları var,bir avukatı vekil tayin ederse ki edicektir sanırım boşanma davalarına gelmeme hakkı olucak mı? Yani hiç bir duruşmaya girmeden sadece avukatı girerek boşanabilirmi?Müsade ederseniz son sorum da, ben bir daha Alman vatandaşı olan birinle evlenemem mi? Evlensem bana tekrar Almanya oturma müsadesi verirmi? Bir başka Alman vatandaşınla evlenmem mümkünse Almanya bu evliligimle diger evliligim arasında bir zaman sartı koyuluyormu? Bu sorularımı lütfen cevaplayın inanın beynimi yiyor bu sorular. Şimdiden çok teşekkür ediyorum sizlere. Biliyorum baya uzun yazarak sizi baya yordum ama neolur yardım edin,inanın psikolojim beni bitiriyor:(
alman vatandaşından Boşanma davası yaa lütfen yalvarırım birisi yardım etsin
Öncelikle çok teşekkür ediyorum böylesine yararlı bir site oluşturduğunuz için. Benim sorunum,bundan tam 8 yıl önce bir ilişkiye başladım. Kendisi Almanya'da yaşıyor. Geçen kış kasım 2006 yılında Türkiye'de nikah yaptık orada oturum vizesi almam için, hemen aldım.Geçtiğimiz eylül ayında 2007 de düğünümüzü yapıcaktık ve tamamen evlenecektik. Ben tamamen evlenmeden,vizem var diye oraya gittim, abisinin evinde kaldım.İşte en büyük hatayı zaten orada yaptım. Evlenmeden önce gittiğim için beraber yaşamıyorduk o ailesinle ben tek yaşıyordum. Ailesi başından beri istemedikleri için bizi kına gecemizde ayırdılar.Ben düğünümüze 1hafta kala geldim,arkamdan ailesi ve eşim benim oturma vizemi iptal ettirdiler. Alman konsolosluğu'ndan çagrıldım, gittim sorunlarınız oldugunu duyduk ve yabancılar dairesi vizenizi iptal etti dedi. Vizeme iptal kasesi vurdular. Birbirimizi cok seviyorduk ama galiba ailesini benden cok seviyordu ve ailesi bizi ayırmayı basardı. Daha o günden beri hic görusemedım. Şımdı aksama sabaha bosanma davası kagıdı gelecegını biliyorum yanı bosanma davası acacaklardır. Benım bir kac sorum olucak yardımcı olmanızı diliyorum.
1. Biz gercekten evlenmedıgımız ıcın evlılgımızın düsme yada iptali diye bir şey duydum,şahitlerle ispatlanırsa düser dediler. Evet esimle biz birlikte asla olmadık, esim hala kız yani sadece kagıt üzerinde evlendik vize icin. Evliligimizin düşme yada iptal olma imkanı varmı?Şuan 1 senemizi de doldurduk,acaba evliligimiz düsecekmi yada iptali olacak mı? Yoksa normal mi ayrılık olacak?
2.Esimın Türkiye'de ailesinin avukatlatları var,bir avukatı vekil tayin ederse ki edicektir sanırım boşanma davalarına gelmeme hakkı olucak mı? Yani hiç bir duruşmaya girmeden sadece avukatı girerek boşanabilirmi?Müsade ederseniz son sorum da, ben bir daha Alman vatandaşı olan birinle evlenemem mi? Evlensem bana tekrar Almanya oturma müsadesi verirmi? Bir başka Alman vatandaşınla evlenmem mümkünse Almanya bu evliligimle diger evliligim arasında bir zaman sartı koyuluyormu? Bu sorularımı lütfen cevaplayın inanın beynimi yiyor bu sorular. Şimdiden çok teşekkür ediyorum sizlere. Biliyorum baya uzun yazarak sizi baya yordum ama neolur yardım edin,inanın psikolojim beni bitiriyor
Re: alman vatandaşından Boşanma davası yaa lütfen yalvarırım birisi yardım etsin
Alıntı:
bboy34 rumuzlu üyeden alıntı
2.Esimın Türkiye'de ailesinin avukatlatları var,bir avukatı vekil tayin ederse ki edicektir sanırım boşanma davalarına gelmeme hakkı olucak mı? Yani hiç bir duruşmaya girmeden sadece avukatı girerek boşanabilirmi?
3. Müsade ederseniz son sorum da, ben bir daha Alman vatandaşı olan birinle evlenemem mi? Evlensem bana tekrar Almanya oturma müsadesi verirmi? Bir başka Alman vatandaşınla evlenmem mümkünse Almanya bu evliligimle diger evliligim arasında bir zaman sartı koyuluyormu?
1. Sizin evliliğinizde evliliğin iptalini gerektirecek bir durum yoktur. Boşanmanız gerekmekte.
2. Çekişmeli boşanmayı avukatla takip edebilir. Anlaşmalı boşanma olması için sizin ve eşinizin birlikte aynı celsede mahkemeye çıkmanız gerekir.
3. Alman vatandaşı olan biriyle evlenmenize engel durum yoktur. Ancak Alman konsolosluğu evliliğin gerçek evlilik mi vize almak için yapılan bir evlilik mi olduğunu üzerinden yıllar geçse de sorgulayacaktır. Ayrıca aile birleşimi için çıkan yeni Alman yasaları belli bir Almanca bilgisini gerektirmektedir.
alman vatandaşından Boşanma davası çok teşk ediyorum size sdt23
Galiba herkes sizin gibi duyarlı yardım sever değil. Bakıyorum siz baya fazla insanlara yardımcı oluyorsunuz. Ben de öncelikle teşekkürk ederim yardımlarınız için. Benim anladığım kadarıyla bir daha yeniden evlenmem için gerek Türkiye gerek Almanya yeni bir evlilik için en az şu kadar zaman geçmesi gerekiyor demiyor.Anlaşmalı ayrılmamız için ikimizinde ilk celsede mahkemede olmalıyız ama benim sorum şu, tam olarak o hiç Türkiye'ye gelmeden mahkemeye hiç çıkmadan boşanabiliyormu avukatına vekalet vererek?Bunu tam anlamıyla bana açıklarsanız çok sevinirim. Tekrar ilginiz ve alakanız için çok ama çok teşekkür ediyorum Sn.sdt23.
Re: alman vatandaşından Boşanma davası çok teşk ediyorum size sdt23
Anlaşmalı boşanma dışındaki seçeneklerde davayı açan taraf karşı tarafın boşanmaya neden olacak kusurunu ispatlamak zorundadır.
Anlaşmalı boşanma tek celsede biter, çekişmeli boşanmanın ne kadar süreceği konusunda kesin birşey söylenemez. Ama en azından davayı açanın şahitleri dinlenecek, maddi durum araştırması yapılacak. Gösterirse davalının şahitleri dinlenecek.
En az yaklaşık ikişer ay arayla 3-4 celse demek.
Alıntı:
Galiba herkes sizin gibi duyarlı yardım sever değil. Bakıyorum siz baya fazla insanlara yardımcı oluyorsunuz. Ben de öncelikle teşekkürk ederim yardımlarınız için. Benim anladığım kadarıyla bir daha yeniden evlenmem için gerek Türkiye gerek Almanya yeni bir evlilik için en az şu kadar zaman geçmesi gerekiyor demiyor.Anlaşmalı ayrılmamız için ikimizinde ilk celsede mahkemede olmalıyız ama benim sorum şu, tam olarak o hiç Türkiye'ye gelmeden mahkemeye hiç çıkmadan boşanabiliyormu avukatına vekalet vererek?Bunu tam anlamıyla bana açıklarsanız çok sevinirim. Tekrar ilginiz ve alakanız için çok ama çok teşekkür ediyorum Sn.sdt23.
alman vatandaşından Boşanma davası sdt23 size sonsuz teşklerrrr
sdt23 inanamıyorum bu kadar duyarlı olmanıza,daha önce nette forumlarda bir çok konuda yardımlaşıldığını duymuştum ama sizin kadar böyle duyarlı insanlar olduğunu hiç tahmin etmemiştim gerçekten sonsuz kere teşk ediyorum size.Ben sizi şu konuyu tam anlamak için tekrar rahatsız ettim.Ben davayı açmıyacağım için mutlaka onlar açacaklardır heralde bana mahkeden celp geleceklerdir yani bu durumda ben eşimle birlikte açmadığım için davayı heralde anlaşmalı olumucaktır. Sadece kendisi açıcağı için,ben birde tam olarak öğrenmek istediğim konu eşimin ne tür boşanma davası açarsa açsın ki zaten kendisinin Almanya'da benim Türkiye'de yaşadığımızı beyan etmesi yani beraber yaşamadığımızı hatta nikahımızıda Almanya'da benim oturma müsadesini düğünümüzden önce almak için nikah yaptığımızı düğünümüze 3 gün kala kına gecemizde ayrıldığımızı beyan etmesi boşanmamız için çok yeterli bir sebep olacaktır heralde.Benim tam öğrenmek istediğim şu eşimin ne türlü açarsa açsın boşanma davasını tek taraflı açacağı için mutlaka Türkiye'ye gelmesi mahkemeye bizzat kendisininde çıkması şart dimi yani sadace avukatının mahkemye çıkması yetmez dimi?Eğer bir yolu varsa eşim Türkiye'ye gelmeden mahkemeye hiç çıkmadan benden boşanabilmesi için ben hangi yolu izlemeliyim ki ne yapmalıyım ki eşim mutlaka boşanması için Türkiye'ye gelmek mahkemeye çıkmak zorunda kalması için. Lütfen beni bu yazdıklarımda aydınlatırsanız çok ama çok mutlu olucam, tekrar ilginiz duyarlılığınız ve alakanız için sonsuz teşk ediyorum.
Re: alman vatandaşından Boşanma davası sdt23 size sonsuz teşklerrrr
Alıntı:
ben davayı açmıyacağım için mutlaka onlar açacaklardır
ben eşimle birlikte açmadığım için davayı heralde anlaşmalı olumucaktır sadace kendisi açıcağı için,
Eşinizin davacı sizin davalı olması anlaşmalı boşanma olmayacağı anlamına gelmez. Ama anlaşmalı boşanma olmadıktan sonra eşiniz mahkemeye gelmek zorunda değildir.
Alıntı:
eşimin ne tür boşanma davası açarsa açsın ki zaten kendisinin almanyada benim türkiyede yaşadığımızı beyan etmesi yani beraber yaşamadığımızı hatta nikahımızıda almanyada benim oturma müsadesini düğünümüzden önce almak için nikah yaptığımızı düğünümüze 3 gün kala kına gecemizde ayrıldığımızı beyan etmesi boşanmamız için çok yeterli bir sebep olacaktır
Bu boşanmanız için yeterli sebep olmaz, hatta sebep olmaz. Çünkü eşinizin davayı açan kişi olarak yapması gereken sizin boşanmaya neden olacak kusurunu ortaya koyması ve ispatlamasıdır. Kendi kusuruna dayanarak açacağı boşanma davası reddedilir.
Alıntı:
eşimin ne türlü açarsa açsın boşanma davasını tek taraflı açacağı için mutlaka türkiyeye gelmesi mahkemeye bizzat kendisininde çıkması şart dimi yani sadace avukatının mahkemye çıkması yetmez dimi?
Dediğimi ters anlamışsınız. Anlaşmalı boşanma için sizinle birlikte aynı celseye gelmesi şart. Anlaşmalı boşanma olmazsa gelmesi gerekmez.
Alıntı:
eğer bir yolu varsa eşim türkiyeye gelmeden mahkemeye hiç çıkmadan benden boşanabilmesi için ben hangi yolu izlemeliyim ki ne yapmalıyım ki eşim mutlaka boşanması için türkiyeye gelmek mahkemeye çıkmak zorunda kalması için
Niyetiniz ne bilmiyorum, ama ne yaparsanız yapın kendisi istemedikçe zorlayamazsınız.
sayın sdt23 size sonsuz teşk ediyorum
bütün yardımlarınız için sayın sdt 23 çok ama çok teşk ediyorum.yeterince anladım kafamdaki soru işaretlerini fakat siz beni yanlış değerlendirmişsiniz eşimin türkiyeye gelmesi mahekemeye çıkması için ne yapmalıyım derken bakın biz 8 sene ailesinin istememesine rağmen birbirmizi deliler gibi sevdik ve hertürlü zorluğa göğüs gerdik ve kına gecemizde yine ailesinin yüzünden tamamen ayrıldık ve ben ailesinin yüzünden 8 senemizin tek kalemde silinmesini hazmedemiyorum kabul edemiyorum YÜCE RABBİM'İZ NASİP EDERSE İNŞALLAH birbirimizi görmemiz mahkemede de olsa belki o büyük sandığımız belki sevgimiz gerçekten büyükse belki birbirimize bir şans daha veririz KURBAN OLDUĞUMUZ YÜCE ALLAH'IMIZIN İZNİYLE İNŞALLAH AMİN !!! yani siz ne düşündüğünüz bilmiyorum ama ben onu 8 sene sevmedim ben ona 8 sene taptım benim ona en büyük kötülüğüm ona ömür boyu tapmak olur.ben tekrar yardımlarınız için sonsuz kere teşk ediyorum ve gerek aavukatlık hayatınızda gerek normal hayatınızda başırılı olmanızı diliyorum.
Re: Kimlik yenileme - boşanma için
Selam benim boşanma mahkemem vardı memlekette, ama gitmedim şimdi yine dilekçe geldi ve mahkeme ileri tarihe atmış. Yine gitmessem 508 509 510 maddesi uygulanacakmış. Maddeleri açıklarmısınız? Yardımcı olurmusunuz? Ne yapacamı bilmiyorum. Teşekkürler.