-
Askere Alınmak İçin Ne Yapmalıyım?
Biliyorum şanlı ordumuzun sorunu yok, biliyorum şanlı ordumuzun asker sayısı yeterli, biliyorum şanlı ordumuz her daim yanlarında olduğumuzu biliyor ama ben yine de tepkimi ve desteğimi göstermek için askerliğe başvurmak istiyorum.
Hep çürük raporu almak için sorular soruldu sitemizde ya da askerlikten ayrılmak için neler yapılması gerektiği soruldu...
Şimdi ben soruyorum, bir bayan olarak, vatanı için canını dahi vermeye hazır bir vatandaş olarak asker olmak istiyorum. Bunun için ne yapmalıyım?
-
Re: Askere Alınmak İçin Ne Yapmalıyım?
Halihazırda bu şerefsizleri yok etmek isteyen milyonlarca Türk erkeği vardır. Mevcut koşullar içerisinde kadınların askere alınması gerekmemekte kanaatimce.
Ancak gerçek Türk kadınları, gerçek Türk askerleri doğurabilir. Dolayısıyla, sizler daha değerlisiniz...
-
Hukuken asker olmanın birinci şartı '' 20 yaşında ve erkek olmaktır.''
20 yaşını geçti iseniz ilk şart gerçekleşimş olmakta ancak ikinci şartta duvara çarpmaktasınız. Yani halihazırdaki kanunlara göre mümkün değil.
Ya kanun değişecek yada siz cinsiyet değiştireceksiniz. Sizin hali hazır cinsiyetinizle başa bu kadar tatlı bela olduğunuz göz önünde tutulursa erkek halinizin hiç çekilemeyeceği açıkça ortaya çıkacaktır. Kaldıki Hakan kardeşte bu durumdan hiç hoşnut olmayacaktır.
Burnumun üzerinde sivilce çıktı askerden muaf tutulurmuyum tipi akla zarar soruların arttığı böylesi bir dönemde bu düşünceniz çok anlamlıdır. Ama unutulmaması gereken bir hususta mücadele sadece askeri sahada olmayacağıdır. Çevremize şöyle bir dikkatli baktığımızda şerefsiz satılmış maşalardan çok daha tehlikeli tiplerin '' beyefendi '' sıfatıyla ortalarda dolaştığını ve gerçekte cahil olan halkımızı kandırdıklarını görürüz. Asıl mücadele bunlarladır gerçekte. Ve siz yazılarınızla ve tavrınızla bu mücadelenin bir neferi olduğunuzu her daim gösterdiniz. En azından ben öyle algılıyorum.
-
Siz zaten askersiniz. Şu anda her saha da askere ihtiyacımız var...sizin gibi aydınların dağda silahla terör peşinde koşmak yerine... bilgi ve beceriyle siyasi teröristlerin haddini bildiremesi gerekir... her ne kadar üniforman olmasada sen de bu ülkenin NEFERİSİN... ASKERİSİN...
KUTSAL MÜCADELEMİZDE ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN...
-
Başvurmanın ne sakıncası olabilir.
Bir sembol bu.
Saygılarımla.
-
Sizin yüreginiz cesaretiniz yeter. yazılarınızı okumak yeter Bu vatan size ve sizin gibi vatan severlere minnettardır.
saygılarımla.
-
Son günlerde BBC ve CNN gibi Amerikalı ve Avrupalı medya kuruluşları, PKK'dan söz ederken "Kurdish Rebels" , yani "Kürt İsyancılar" terimini kullanmaya başladılar... Tezkere gündeme geldiğinden beri, teröristlerin "isayancı"lığa terfi etmeleri pek manidar... İngilizce bilen bayan arkadaşlarımızın, teröristleden "isyancı" diye söz eden medya kuruluşlarını uyaran/kınayan mesajlar göndermeleri de vatan hizmetine eşdeğer bir hizmet olur diye düşünüyorum...
-
22.09.2007 Tarihinde K.çekmece askerlik şubesine gönüllü askerlik için başvurdum umarım kabul ederler ben askerliğimi jandarma olarak yaptım bu şerefsiz vatan hainlerini yok etmek içinde komando olarak bile yaparım Allahtan tek isteğim dilekçemin biran önce kabul edilmesindir...
-
Sayın Hukuki.net Yönetimi,
Bu forumun Askeri Hukuk bölümüne taşınması için gereğini saygılarımla arz ederim.
-
Sayın gecem1970,
Diğer tüm forum alanlarına katılım durdurulduğu ve üyelerimizin ileti ekleme imkanları olmayacağı için eylemimiz sona erene kadar bu konu burada kalacaktır, eylemimiz sona erdiğinde konu asıl yerine taşınacaktır.
İlginiz için teşekkürler.
-
Peki. En azından askeri hukuk bölümüne geçici olarak bir ileti konulumaz mı?
İçeriğini okumasamda askeriyeden ayrılmakla ilgili o forum başlığı sinirlerimi zıplatıyor. Tabii ki yönetimin görevi benim sinirlerimi yatıştırmak değil. :mahcup:
-
Selamlar,
Askere alınmak demişsiniz...Asker olmak için askere alınmaya gerek yok...Zira yaşam tarzımız, Atatürkçü görüşlerimiz, vatanımıza milletimize ve dinimize olan bağlılığımızla biz bu vatanın doğuştan askerleriyiz...
Saygılarımla
-
Bursa'nın İnegöl ilçesinde Kız Teknik, Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi öğrencileri askerlik şubesine giderek, silah altına alınmak için dilekçe verdi...
750 öğrenciye ait dilekçeleri İnegöl Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Mehmet Terzi'ye veren Okul Meclisi Başkanı Selma Gök, "Kırdıkları her bir dala inat, döktükleri her bir damla yaşa inat, her şehidin al kanına inat yılmadık, yıkılmadık, çığ olduk, dünden daha güçlü ayaktayız." dedi.
Gök, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk önce şehit analarına başsağlığı diliyoruz. Askerlerimizi vuranların elleri kırılsın diyoruz. Mehmetçiklerimiz görevlerini yerine getirdiler ve hepsi her insanın gidemeyeceği yere sorgusuz sualsiz ulaştı. Ağabeylerimizin haberlerini izlemek yerine, artık onlarla beraber milletin sırtındaki bu yükü tutup atacağız. Hem öyle uzaklara atacağız ki, yaşadıkları toprakların kıymetini bilmeyenler, bir daha bu toprakları sadece hayallerinde canlandıracaklar. Biz şehit bacısı değil, şehit olmak istiyoruz."
-
Mardin'de 10 bin kişi 'Askerlik' için sırada
Mardin'de terörü telin yürüyüşüne katılan 10 bin kişi askere gitmek için İl Jandarma Komutanlığı'na başvurdu.
Terörü ellerinde Türk bayrakları ile lanetleyen vatandaşlar, yürüyüşten sonra Mardin Jandarma Alay Komutanlığı giriş nizamiyesini aşarak buradaki askerleri bağırlarına bastılar. Asker olmaya geldiklerini belirten vatandaşlar, askerlerle birlikte Nizamiye kapısı girişinde hep birlikte İstiklal Marşı okuyup, bölücü terör örgütü aleyhinde sloganlar attı...Devamı>>>
-
ya kusura bakmayın ama bu bayanların askere gitme istemeside show a dönüştü iyice .bende o dağlarda askerlik yaptım 15-20 gün dağda kalmayı karda uyumayı hayal edin artık.Bu askere gitme istekleri duygusal diye düşünüyorum eğer cidden niyetli iseler bir gece dışarıda uyumalarını sonra tekrar düşünmelerini tavsiye ederim.bunun sonucunda evet ben halen askere gitmek istiyorum diyorlarsa onlarıda alınlarından öperim.
ŞEHİTLER ÖLMEZ
-
Bayanların askere gitme isteğini bir show olarak değerlendirmemek gerekir. Hele sitemizin bayan üyeleri, askerliğin ne kadar zor ve meşakkatli bir iş (meslek) olduğunu bilebilecek durumdadırlar. O nedenle, bu isteklerini bir azmin ve kararlılığın işareti olarak okumak gerekir.
-
Alıntı:
yildiz9420 rumuzlu üyeden alıntı
ya kusura bakmayın ama bu bayanların askere gitme istemeside show a dönüştü iyice .bende o dağlarda askerlik yaptım 15-20 gün dağda kalmayı karda uyumayı hayal edin artık.Bu askere gitme istekleri duygusal diye düşünüyorum eğer cidden niyetli iseler bir gece dışarıda uyumalarını sonra tekrar düşünmelerini tavsiye ederim.bunun sonucunda evet ben halen askere gitmek istiyorum diyorlarsa onlarıda alınlarından öperim.
Sayın yıldız9420,
O dağlarda askerlik yapmış biri olarak gösterdiğiniz bu tepki elbette son derece haklıdır. Bizlerin, askerlerimizin yaşadıklarını anlayabilmemiz mümkün değil.
Ancak Sn. Av.Dilek Kuzulu Yüksel'in yazılarını okuyacak olursanız, askere gitme isteğinin ne denli samimi olduğunu göreceksiniz.
Tepkimizin ve taleplerimizin yegane sebebi, ülkemizin içinde bulunduğu bu koşullarda elimizin kolumuzun bağlı olmasıdır.
Hepimiz, vatanımız için, camlarımıza, arabalarımıza bayrağımızı asmaktan ve tepkimizi seslendirmekten fazlasını yapabilmek istiyoruz.
-
Evet gerçekten çok ama çok samimiyim, bugün alsalar askere koşa koşa giderim. Fidanlarımız birer birer şehit olurken uyumayı bile fazla görüyorum kendime ve amacım asla şov yapmak değil. Konuyu burada açmamın sebebi de hassasiyetimi ve tepkimi ortaya koymak ve de -çok afedersiniz- askerlikten yırtmak için takla atanlara mesaj vermektir. Askerliğin şartlarının ne kadar zor olduğunu da bilecek durumdayım ama tüm bu zor şartlara rağmen inanın hazırım.
-
Sevgili Dilek'i anlıyor ve aynı duyguları taşıyorum. Bizi almayacaklarını da biliyoruz, fakat ne hissediyorsak, içimizden ne geliyorsa onu dile getiriyoruz ve istiyoruz da. Sözümüzün de arkasındayız. Allah bir can vermiş bir gün de nasıl olsa alacak! Sizler nasıl ki seyirci kalamıyorsanız, bizler de insan olduğumuza göre, aynı şekilde aynı duyguları taşıyarak yerimizde durup acı çekmektense katılmayı arzu ediyoruz. Hani derler ya, vefat edenler için; " ölen ölür, olan geride kalana olur" diye , bu da öyle bir şey... Bir geceyi dışarda veya dağda geçirmenin ne olduğunu bir çocuğa bile sorsanız nasıl olduğunu bilir. Şehitlik kısmet olmasa bile, çok çok sizden daha dayanıksız olduğumuz için bir iki gün evvel ölürüz , ne var bunda?! Kısaca, böyle tepkilere üzülmüyorum desem yalan olur!
-
Bu siteyi beklemekten başka elimden bir şey gelmiyor, uyuyamıyorum! Uyuyamadığım gibi başta Sevgili Dilek olmak üzere buradaki arkadaşları da nöbetteymişler gibi buluyorum. Neyse tıkandım ben, yazmak istemiyorum , şimdilik...
-
yanılmıyorsam yaklaşık 6 veya 8 ay önce bir binbaşı şehit olmuştu onun cenazesinde eşi alışılmışın dışında vatan sağolsun demiyorum demişti ve bu olay garipsendi ve bi anlam verilemedi.aslında çok anlamlıydı neden bir asker eşi böyle desin.Askerlerimiz şehit oluyor ne için vatan için vatan düşmanı kim eskiden bir avuçtu şimdi toplasan 10 avuç şerefsiz yeri yurdu nerde kalırlar nerde yaşarlar hepsi belli ozaman neden ölsün bizim askerlerimiz.İsrail bırakın öldürülen kaçırılan 2 askeri için taş üstünde taş bırakmazken biz bu kadarmı aciziz.Askere gidip çarpışıp ölmek sorun değil her vatan evladı bunu seve seve yapar yapmalıda ama bir amaç uğruna yapmalı karşımızda düşman bir ülke yokki vatanımızı savunalım yeri yurdu bırakın istihbaratçılarımızın yabancı gazetecilerin bile rahatlıkla girip çıktığı bilinen yerler.O dağlarda birebir çarpıimış biri olarak bana sorsalar tekrar askere gidermisin diye kusura bakmayın derim birileri ben böyle istiyorum böyle olacak diye(amerika) benim ölmeye niyetim yok.
-
Bence Bu Soruyu Sn RTE'nin Oğlu Sormalı.
Ama Görüyorum ki Bir Bayan Kadar Cesaretli Değil Sn Başbakanımızın Oğlu(!)
-
yanılıyorsun sayın kaanjustin RTE nin oğlu askerlik yapıyor ama A.B.D de hemde denizci malum gemilere merakı var.
-
Behrampaşa İlköğretim Okulu 2'nci sınıfta okuyan Oğuzhan Ateş, son yaşanan terör olayları ve şehitler nedeni ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdı. Son terörist saldırılardan etkilenen Oğuzhan Ateş çocuk, duygularını mektupla kaleme aldı. Ateş başbakana yazdığı mektupta şu ifadelere yer verdi:
“Ben Oğuzhan Ateş. Bütün şehit abilerime Allah'tan rahmet dilerim. Şehitler ölmez vatan bölünmez. Ben 8 yaşındayım ama asker olmak istiyorum. Biliyorum beni askere almazsınız ama en büyük hayalim bu. Ne olur alın, asker abilerim operasyondan gelince ayaklarına masaj yaparım. Onlarla çikolatalarımı paylaşırım, ayakkabılarını silerim, çantalarını düzeltirim. Onlara yardımcı olabilmek için elimden geleni yaparım. Yeter ki onlar hain PKK’yı gebertsinler. Bende onların yanında olmak istiyorum.”
-
Bir haber programındaki yaşlıca bir hanım geldi gözümün önüne ,benide askere
alsınlar, askerlerimin çoraplarını yıkarım ,bende nene hatun olurum demişti. Duygulanmıştım.Biri 14 biri 2 yaşında iki tane evladım var gazetedeki şehitlerimizin resimlerine bakarken çocuklarımın da orda olduğunu düşünüyorum yüreğim bir kez daha yanıyor 6 sene sonra evladım yaşayacağına bunları bu gün ben öleyim daha iyi.Bunun lamı cimi yok çok ciddi bir mesele ne diyorsak odur.shov da neymiş...
-
Askerimizin yanında olmakta bir askerliktir. Onların şehit olmamaları için çalışmak çalışmayanları çalıştırmak için kıyameti koparmakta bir vatan görevidir.
Amaç kimin asker olduğu değil askerimizin şehit oluşunu engellemektir bunun için ne yapılması gerektiği herlesin malumudur.
-
Asker olmanız için üniforma giyip elinize tüfek almanız gerekmez,
Asker olmanız için dağlarda dolaşmanız, sınırlarımızda nöbet tutmanız, yağmur çamur demeden günlerce yürümenizde gerekmez,
Asker olmanız için bu vatan için kanınızı savaş meydanlarında akıtmanız da gerekmez.
Şuanki yasalar nedeniyle ancak hayatını feda ederek bizi koruyabilen insanları hukuki yönden savunmanız da sizi asker yapar,
Haklı davamızı tüm dünyaya anlatmanız da sizi asker yapar,
Vatani görevlerini yapan gençlerimizin geride bıraktıkları yakınlarına huzur ve mutluluk sağlayacak bir düzen kurmanız da sizi asker yapar,
Güneydoğuda bizim için çarpışan yiğitlerimiz için temiz bir çift çorap, iç çamaşırı, tatlı sözler içeren bir mektup göndermeniz de sizi asker yapar.
-
askere bız bayanlar kabul ettırmemız mumkunmu?bızde asker olak ıstıyoruz.. kurtulus savasını bız olmadan kazanamayan erlerımız neden bızlerı asker olarak gormek ıstemıyor ve ordumuza almıyor?
-
22 Temmuz seçiminde bunlara yeniden yetki verenler şimdi içleri rahatmıdır acaba? Tagör Evren beyin yazısını iyi irdelemek lazım.
-
önce cinsiyet değiştirip as.Şb.ne başvurun
-
Mehmetçikten selam var
Genelkurmay Başkanlığı bayramda da boş durmuyor. Genelkurmay yaklaşık 40 kişilik bir gazeteci grubu için arefe günü ve bayramın birinci gününü kapsayan bir güneydoğu turu hazırladı.
O 40 kişilik gazeteci grubunda bende varım. Bizi Ankara'dan getiren kasa uçaktan indik ve skorsky'ye bindik. Henüz havalanmamıştık ama ben korkudan neredeyse ölecektim. Yükseldikçe aşağıdaki sarp dağlar coğrafyanın keskinliği Mehmetçik'lerin orada yaşadıklarını özetliyordu. Ben bunları düşünürken gözüm helikopteri kullanan pilota takıldı...
Pilotumuz bir kadın üsteğmendi. Adı da Hülya Ercan. Milyonlarca kadın arefe günü evinde bayram hazırlığı yaparken o az önce operasyondan dönmüş şimdi de güvenliği bir an bile aksatmadan bizi taşıyordu...
ZEYNEP GÜRCANLI'NIN OBJEKTİFİNDEN GÜNEYDOĞU TURU... (tıkla)
GÜNEYDOĞU TURUNDAN KARELER... (tıkla)
Tüm Türkiye 9 günlük bayram tatilini yaşarken, Mehmetçik sınırda 24 saat nöbet bekliyor, teröristlere karşı devriyeye ve operasyona çıkıyor.
Genelkurmay Başkanlığı, yaklaşık 40 kişiden oluşan gazeteci grubunu, bayram için Güneydoğu’ya getirdi.
Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak’ın da eşlik ettiği gezi, en zor coğrafyayı kapsayacak şekilde planlanmıştı.
İlk durak, 1984 yılında PKK terör örgütünün ilk saldırıyı yaptığı Eruh oldu.
Batman’a askeri uçaklarla yolculuk yapan gazeteciler, buradan 6 sikorsky helikopteriyle, Eruh’a götürüldüler.
Eruh’un güvenliği Siirt’teki 3. Komando tugayına emanet. Tugay Komutanı Tuğgeneral Özhan Ayaş eşliğinde, Eruh’a yukarıdan bakan Bayırdüzü 2. Komando taburu da, gazetecilerin ilk ziyaret yeri oldu.
Bölgenin kritik durumu nedeniyle, Bayırdüzü üssü de bölgede kilit önem taşıyor. Mehmetçik, devriye olsun, pusu ya da operasyon olsun, tüm görevlere bu üs bölgesinden çıkıyor.
Nitekim Tuğgeneral Ayaş da, askerlerinin silah ve teçhizatının mükemmel seviyede olduğunu vurgulayarak, “bu tugayın komutanı olmaktan gurur duyuyorum” diyor.
BAYRAM-SEYRAN DEMEDEN DEVRİYEDEN GELENLER, DEVRİYEYE ÇIKANLAR…
Biz, Bayırdüzü’ne arefe günü gittik. Ancak bayrama sadece saatler kala, burada devriyeden dönen, devriyeye giden Mehmetçikle karşılaştık.
İlk grup, 3 günlük devriyeyi tamamlayıp dönen 4. komando kolu iken, 17 kişilik diğer grup, devriyeye çıkmak üzere “Komando andını” okuyordu. Bu Mehmetçik grubu, biz Bayram’da rahat edelim diye, tüm bayram günlerinde Eruh dağlarında devriye gezecek.
SIRTLARINDA 35 KİLO TAŞIYORLAR
Mehmetçiğin devriyesi zor; Sırtlarında yaz aylarında yaklaşık 30-35 kilo, kış aylarında ise 50-55 kiloluk sırt çantaları taşıyorlar. Ellerindeki ağır silahlar ise cabası.
Ancak, yine de hiçbirinde en ufak bir rahatsızlık yok. Hepsinin söylediği ortak cümle “Milletimiz bayramda rahat etsin biz burada görevdeyiz” oldu.
Kimisi televizyon kameraları aracılığıyla ailesine sevgisini iletti. Kimisi bölgede olmaktan gurur duyduğunu söyledi. İşte bayramda herkes tatildeyken iki günlük keşif görevinden dönen birkaç Mehmetçiğin bizim aracılığımızla Türkiye’ye gönderdiği mesajlar:
Veysel Uğur Körküt (Bartın)
Bizi asla merak etmesinler. Arkadaşlarımızla beraber burada bayramı geçirmekten onur duyuyoruz.
Rıdvan Erdemli (Manisa)
Terhisine 52 gün kalan Rıdvan, “Eşimin ve ailemin bayramını kutluyorum. Burada olmaktan onur duyuyorum” dedi.
Astsubay Osman Büyüksu
“Türk milletinin gözü arkada kalmasın. Biz görev başındayız”
Astsubay Bilge Yener
"Türk milleti için ne zaman görev verilirse yapmaya hazırız. Dün ailemle görüştüm. Bayramı kızımla beraber geçirecekler" dedi.
KONTERNEYLERDE HAYAT…
İkinci durağımız ise Şırnak'taki Küpeli Dağı bölgesi.
Burada 1175 metrede kurulmuş geçici Görmeç üssünde, konteynerlerde yaşayan Mehmetçiklerle tanıştık.
Üsten bakınca, sağ tarafta Şırnak şehir merkezi, solda Gabar dağı görünüyor.
Üste görevli kimi Mehmetçik, sürekli Gabar dağını gözlerken, kimisi de operasyona ya da devriyeye çıkıyor.
Kısacası Görmeç’te de bayram tatili yok.
Üssün bağlı olduğu 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Tahir Bekiroğlu, üs bölgesinin, Namaz Dağı, Bestler Dereler Bölgesi ve Cudi Dağı'nı gördüğünü kaydederken, taburun Küpeli Dağı'na iniş ve çıkışları kontrol altına almak amacıyla buraya konuşlandığını da anlatıyor.
Üs geçici olduğundan, her şey konteynerler içinde:
Mehmetçik konteynerde uyuyor, yemek yiyor, hatta internete giriyor.
Evet evet;
1175 metre yükseklikte, Küpeli dağının tepesindeki Görmeç’te, internet bile var.
Konteynerler klimalı, üste bir terzi ile fırın bile bulunuyor.
SÜRPRİZ: MEHMETÇİĞİN EN YAKIN İKİ DOSTU: MAYINCI KÖPEKLER
Ve Görmeç’te bizi bir de sürpriz bekliyor;
Burada sadece Mehmetçik yaşamıyor. İnsanoğlunun en yakın dostu, iki köpek de terörle mücadelede Mehmetçikle birlikte çalışıyor.
Kurt köpeğinin adı Gürtan. Mayın uzmanı. Aynı zamanda, operasyon sonrasında kan kokusunu takip ederek, yaralı teröristlerin bulunmasında da kullanılıyor.
Tazının adı ise Gaga. Bomba uzmanı. Çevre bölgelerden istek oldukça, her ikisi de, Mehmetçikle birlikte göreve gidiyorlar.
GECE GÖRÜŞ SİSTEMİ DE VAR
Üs bölgesinde, Nikon dürbünle yaklaşık 4 kilometre derinliğinde bölgeyi izleyebilen Mehmetçik, gece görüş sistemleriyle 24 saat bölgeyi kontrol ediyor.
ŞIRNAK’A GECE UÇUŞU VE BAYAN PİLOT
Ancak gece görüş sistemi sadece üste değil; Bizi taşıyan helikopterlerde de var.
Üstelik bir de sürpriz: Görmeç’ten Şırnak’a yaptığımız gece uçuşunda helikopterimizin pilotu da bir bayan;
Jandarma Üsteğmen Hülya Ercan. 2003 yılı mezunu Ercan, aynı zamanda Jandarma’daki tek bayan helikopter pilotu.
GÖRMEÇ’TEN DE TÜRKİYE’YE MESAJ VAR: “RAHAT OL TÜRKİYE, BİZ BURADAYIZ..”
Görmeç’te görüştüğümüz askerlerin ruh hali de Eruh’takilerden farksız. İşte 365 gün, 24 saat görevdeki Mehmetçik’in bazılarının bizimle paylaştığı duyguları;
Piyade onbaşı Umut Karakadılar: “Ailemin bayramını kutluyorum. Burada olmaktan gurur duyuyorum. Bu bayram ailelerimizden uzaktayız, ancak arkadaşlarımızla mutluyuz. Şehitlerimizden devraldığımız nöbeti onurla sürdürüyoruz"
Piyade er Ercan Tosun “Herkesin bayramını kutluyorum. Her şey vatan için"
Piyade Er Gökhan Ürün “Ankara’daki aileme selam gönderiyorum. Bu bayram evden ayrı kalacağımız için hüzünlüyüz, ancak burada olmaktan mutluyuz"
Muğlalı Piyade Er Emrah Yılmaz “Burada görev yapmak herkese nasip olmaz. Burada çok iyiyim. Ailem beni merak etmesin"
Denizlili Piyade Er Serkan Karaçoban "Ailemin ve şehit ailelerinin ellerinden öperim, bayramlarını kutlarım. Burada rahatımız iyi. Bizi merak etmeyin" dedi.
Adıyaman'daki ailesiyle ankesörle telefonla konuşan Piyade Er Mehmet Selvisu, “Ailemden ayrı olduğum için biraz üzgünüm. Ancak vatani
görevimi yaptığım için de gururluyum. Burada görev yapmak herkese kısmet olmaz"
HELİKOPTERDE DOĞDU, ADI NERİMAN OLDU
Bölgedeki Mehmetçik terörle mücadele dışında, halkın günlük hayatında da son derece etkin ve yardımcı. Bunun son örneği, 7 Kasım’da, Okçular köyünde yaşandı.
Hamile bir kadın doğum yaparken, ortaya sağlık açısından sıkıntılı bir durum çıkınca, askerden yardım istendi. Bölgeye giden helikopterin amacı, kadını hastaneye yetiştirmekti.
Ancak bebek hastaneyi beklemedi, helikopterde doğuverdi.
Tabii kız bebeğin adı da, doğuma yardımcı olan askeri doktorun eşinin adı oldu; Neriman…
Hürriyet - 7 Aralık 2008
-
Kim demiş "kadın askerlik yapamaz" diye, şaşarım!