-
Türk halkı sınırötesi operasyonu destekliyor
Türk halkı sınırötesi operasyonu destekliyor
Türk ordusunun Kuzey Irak'a olası bir operasyonunun tartışıldığı şu günlerde yapılan bir araştırma, Türk halkının operasyona bakışını ortaya koydu...
08.06.2007 13:13
Başkent Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından 01-05 Haziran 2007 tarihleri arasında Türkiye’yi temsil eden 27 ilde (İstanbul, Bursa, Edirne, Sakarya, Ankara, Kayseri, Eskişehir, Sivas, İzmir, Manisa, Muğla, Adana, Antalya, Mersin, Hatay, Samsun, Trabzon, Rize, Kastamonu, Ağrı, Erzurum, Kars, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Van) 3128 kişi ile yüz yüze görüşülerek gerçekleştirilen ankette sınırötesi operasyona Türk halkının büyük bir çoğunlukla destek verdiğini ortaya koydu.
Sizce son günlerde PKK terörünün tırmanmasının sebebi nedir ?
%
ABD’nin PKK’ya esnek yaklaşması 40,1
Hükümetin yetersizliği 32,7
Hükümetin AB ve ABD tepkisinden çekinmesi 11,1
Seçim dönemini karıştırma çabaları 7,6
TSK’nın Yetersizliği 2,4
Fikir belirtmeyen 6,1
AKP hükümetinin terör konusunda
başarılı olabileceğine inanıyor musunuz?
EVET 27,1
HAYIR 70,2
FİKİR BELİRTMEYEN 2,7
PKK sorununu bitirmek amacıyla TSK’nın Kuzey Irak’a müdahalesini destekler misiniz ?
DESTEKLERİM 84,1
DESTEKLEMEM 6,3
FİKİR BELİRTMEYEN 9,6
TSK’nın Kuzey Irak’a yapacağı bir müdahalede ABD askerlerinin TSK ile bir çatışmaya cesaret edebileceğine inanıyor musunuz ?
İNANIYORUM 10,3
İNANMIYORUM 76,4
FİKİR BELİRTMEYEN 13,3
ABD ile bir çatışma olması halinde TSK’nın başarılı olabileceğine inanıyor musunuz ?
İNANIYORUM 91,4
İNANMIYORUM 2,6
FİKİR BELİRTMEYEN 6,0
Irak veya ABD ordularıyla büyük çaplı bir çatışma çıkması halinde TSK’ya katılır mısınız ?
( Sadece Erkeklere Sorulmuştur )
KATILIRIM 95,5
KATILMAM 2,7
FİKİR BELİRTMEYEN 1,8
Ak Parti Hükümetinin ve TBMM’nin Kuzey Irak’a sınır ötesi operasyon kararı alabileceğine
inanıyor musunuz ?
İNANIYORUM 26,1
İNANMIYORUM 66,2
FİKİR BELİRTMEYEN 7,7
Genel kurmay başkanı Orgeneral Yaşar BÜYÜKANIT ’ın meclisten sınır ötesi operasyon kararı almasını beklediklerini açıklamasını doğru buluyor musunuz?
EVET DOĞRU BULUYORUM 84,2
HAYIR DOĞRU BULMUYORUM 10,7
FİKİR BELİRTMEYEN 5,1
-
Re: Türk halkı sınırötesi operasyonu destekliyor
Genelkurmay’dan son dakika açıklaması 8 Haziran 2007
Genelkurmay Başkanlığı, son günlerde artan terör eylemleriyle ilgili olarak internet sitesinde bir açıklama yaptı. Yedi maddelik açıklamada terör eylemlerinin artışına dikkat çekilerek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın 12 Nisan’da yaptığı açıklamalara vurgu yapıldı.
Genelkurmay'ın internet sitesinde yaptığı açıklama şöyle:
“1. Sayın Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar BÜYÜKANIT, 12 Nisan 2007 tarihinde yapmış olduğu basın toplantısında, terörün Mayıs 2007 tarihinden itibaren tırmanacağını, kamuoyuna açık bir şekilde açıklamıştır.Son günlerde ortaya çıkan terör olayları, bu açıklamaların gerçekçi olduğunu göstermiştir.
2. Bu terör eylemleri, aynı zamanda bölücü ve ırkçı terör örgütünün gerçek niyetlerini de çok açık bir şekilde ortaya koymuştur.
3. Her fırsatta, yurt içinde ve yurt dışında barış, özgürlük ve demokrasi gibi insanlığın yüksek değerlerini, terör örgütüne paravan olarak kullanan kişi ve kuruluşların, bu olayların gerçek yüzlerini görme zamanı artık gelmiştir.
4. Türkiye Cumhuriyeti, ulusal ve üniter yapısının, çağ dışı bir yapı olduğunu düşünen bir yaklaşım ile karşı karşıyadır.Ulusumuzun bu tehlikeli yaklaşımı fark etmek zorunluluğu vardır ve olmalıdır.
5. Ortaya çıkan ve giderek artan terör eylemlerinin, bu tür düşüncelerin ve bunları dolaylı ve doğrudan destekleyenlerin çarpık düşüncelerini çok açık bir göstergesi olduğu şüphesizdir.
6. Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadele konusunda sarsılmaz bir kararlılığa sahiptir ve bu tür saldırılara gereken cevabı vereceği tartışılmaz bir gerçektir.
7. Türk Silahlı Kuvvetlerinin beklentisi; bu tür terör olaylarına karşı, yüce Türk milletinin kitlesel karşı koyma refleksini göstermesidir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
Org. Büyükanıt: Türk askeri mahalle kabadayısı değil 8 Haziran 2007
Genelkurmay Org. Yaşar Büyükanıt: Türk askeri mahalle kabadayısı değil.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Finlandiya'nın Büyükelçiliği'nin resepsiyonunda sınır ötesi operasyonla ilgili açıklamalar yaptı.
Büyükanıt "Türk askeri mahalle kabadayısı değil, sınır ötesi operasyon için siyasi karara ihtiyacımız var" dedi.
Teröristlere karşı kararlılıklarının devam ettiğini söyleyen Genelkurmay Başkanı, "Şehidin 6,5 aylık bebeğini görünce tüylerim diken diken oldu" ifadesini de dile getirdi.
İşte! Anketler ve açıklamalar, daha ne söylensin?
-
Türk askeri hiç böyle gelmemişti'
ANKA
'Türk askeri hiç böyle gelmemişti' New York Times'a konuşan Peşmerge komutanı Halid Sindi, Türkiye’nin Irak sınırına yaptığı yığınak için ”Allah aşkına hiç böyle gelmemişlerdi” dedi. Dev Türk bayrağından rahatsız olan pasaport görevlisi ise “Üstelik gece de aydınlatıyorlar” yakınmasında bulundu.
Türkiye’yi il il dolaşan New York Times muhabirini Sabrina Tavernise, bu kez Türkiye-Irak sınırına geçti. Sınırın iki tarafında da röportajlar yapan New York Times muhabirine, peşmergelerden ilginç bir yorum geldi.
Peşmergelerin Türk sınırındaki asker ve tank hareketlerini bir aydan fazla süredir Karavela köyünden izlediği belirtilen haberde, bir Peşmerge komutanı olduğu bildirilen Halid Sindi’nin Türk askeri için, “Allah aşkına hiç böyle gelmemişlerdi” sözleri aktarıldı.
Haberde Sindi’nin, “Eğer bunun normal bir tatbikat olduğunu söylüyorlarsa neden sınıra bu kadar yakın yapıyorlar? Türkiye bizi tehdit ediyor, bu çok açık” dediği de kaydedildi.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın Nisan ayında yaptığı konuşmasında Kuzey Irak’ta, Irak değil Kürt bayrakları asıldığını söylediği hatırlatılan haberde, Habur’un Irak tarafındaki bir pasaport görevlisinin sözlerine de yer verildi.
DEV TÜRK BAYRAĞI RAHATSIZ ETTİ
Gazeteye konuşan Rafi Gorogisyan isimli pasaport görevlisi, Irak tarafındaki Kürt bayrağına karşın sınırın Türkiye tarafına kısa bir süre önce dev bir Türk bayrağı dikildiğini belirterek, gazeteye göre öfkeyle, “Üstelik gece de aydınlatıyorlar” dedi.
Kürtlerin şimdi daha büyük bir bayrak hazırladığını söyleyen Gorogisyan, “Kürdistan bayrağından nefret ediyorlar. Ederlerse etsinler, ben onlardan daha çok nefret ediyorum” diye konuştu.
Şırnak’taki bir görevlinin sözleri de aktarılan haberde, Türk görevlinin, “Meksika’nın ABD’nin bir parçası olduğunu ve ayrılmak istediğini düşünün. Miami’ye saldırdıklarını, Amerikalıları öldürdüklerini. Bu sorunu çözmek kolay değil” dediği kaydedildi.
SINIR ÖTESİ İHTİMALİ ABD’Yİ ZOR DURUMDA BIRAKTI
Türkiye’nin Kuzey Irak’a müdahale etme ihtimalinin Amerika’yı zor durumda bıraktığı değerlendirmesi de yapılan haberde, Kürtlerin Amerikalılar için Irak’ta en güvenilir ortak olduğu, NATO üyesi Türkiye’nin ise ABD’ye Irak’ta kullanması için bir havaalanı verdiği kaydedildi.
-
Ben desteklemiyorum, savaşa sürüklenmekten başka bir şey değil, ortadoğu projesine adım adım itiliyoruz gibime geliyor, hem terör sınır dışında değil, içimizde!
-
ABD de sınır ötesi operasyonu destekliyor:o
ABD'li gazeteci: PKK saldırılarını Clinton ateşledi
Amerikalı muhafazakarların internet sitesi The Conservative Voice'un köşe yazarı Scott Sullivan, Türkiye'de son dönemde artan PKK saldırılarını ABD'nin eski Başkanı Bill Clinton'un ateşlediğini savundu.
Eski ABD Başkanı Bill Clinton'un birkaç hafta önce Londra merkezli Arapça bir gazeteye yaptığı açıklamada, Amerika'nın askerlerini Kuzey Irak'a çekerek PKK'yı Türk askerlerine karşı koruma çağrısı yaptığını yazan Scott Sullivan, Clinton'un bu açıklamalarından sonra terör örgütü PKK'nın saldırılarını arttırdığını belirtti.
Türkiye'nin şimdi, PKK'nın yuvalandığı Kuzey Irak'a askerlerini gönderme tehdidinde bulunduğunu kaydeden Sullivan, Türkiye ile Kuzey Irak arasındaki bir savaşın, uçurumun kenarında olduğu değerlendirmesinde bulundu.
'CLINTON 'ABD PKK'NIN YANINDA' KANAATİ UYANDIRDI'
Clinton'un sözlerini "PKK yanlısı" olarak nitelendiren Sullivan, bu yorumların terör örgütünde, ileride PKK ile Türkiye arasındaki bir sorunda ABD'nin PKK tarafında olacağı kanaati uyanmasına neden olduğunu ifade etti.
Haberde, Eski ABD Başkanı'nın söz konusu önerisinin gerçekleşmesi halinde bunun, ABD'nin, terör örgütü PKK'nın Türkiye karşıtı eylemlerine sempati duyduğu şeklinde güçlü mesaj vereceği uyarısında bulunuldu.
Sullivan ayrıca, Clinton'un, PKK'yı korumaya, terörle mücadele, Irak'taki iç savaşı önleme, Suriye ve İran sınırları boyunca güvenliği daha da arttırmadan daha yüksek bir ulusal güvenlik önceliği olarak baktığı mesajı verdiğini de ifade etti.
SEÇİM YATIRIMI İMASI
Sekiz yıl boyunca ABD'nin Başkanlığını yapan Bill Clinton'un konuşurken dili dikkatli kullanma konusundaki uzmanlığıyla tanındığını kaydeden Sullivan, Clinton'un bu sözleri söylerken PKK'nın önemini yükselttiğinin ve Türkiye'ye karşı saldırganlığını arttırma için cesaretlendirdiğinin kesinlikle bilince olduğunu da savundu.
Sullivan, Clinton'un bu sözleriyle Amerikan askerlerini, Türk güçlerinin saldırıları karşısında tehlikeye attığını ve Türk ve Amerikan askerlerinin PKK için savaşması halinde bunun Amerika'da gelecek seçimlerdeki etkilerini de bildiğini öne sürdü.(ANKA)
Milliyet 10. Haziran
-
İP’den ABD elçiliği önünde eylem
Bu durumda Türk Halkı ne istediğini mi bilmiyor? Anlayamadım gitti, anca eylem yapmayı öğrenmişiz, bir miting modası çıktı almış başını gidiyor; moda takibinde üstümüze yok maşallah! Bu aşamada bir ÖSS mitingi eksikti... Ben de kalkmış koca ABD yi bile karşıma alarak tek başıma sınır ötesine karşı cephe alıyorum. Bu işte bir terslik var ama ne?!:eek:
-
Ben sınır ötesi operasyonu bu aşamada desteklemiyorum. Sınırlı ve çok ani olarak belki ama resmen girerek hayır.
İçimizde bir sürü PKK lı varken onları gidip Irakta yok etmeye çalışmak olaya tersten bakma anlamına gelir . İstanbul ve bazı büyük şehirlerde PKK yı besleyen kaynaklar ve kişiler biliniyor. Öncebunlara karşı etkin bir mücadele yapılmalıdır.
Habur Sınır kapısı PKK nın geçimini gıdasını sağlıyor çok ivedi kapatılmalıdır. Gerekiyorsa Türkmen bölgesinden kapı açılmalıdır.
Türk halkının 10 sent e kullandığı elektrik Barzani denen aşiret reisi kan emiciye 4 sent e satılmaktan vaz geçilmeli hatta elektrik hiç bir şekilde satılmamalıdır. Ambargo denen bir şey var yahu...
Kuzet Irak ın su kaynakları Türkiye çıkışlıdır. Kesilmelidir. Hatta gerekiyorsa kışında suya boğulmalıdır....
Kuzey Irak ı inşa etmeye çalışan Türk mütahitlere ne yaptıkları ivedilikle sorulmalı ve inşaat durdurulmalı Türkiye üzerinden mal gönderilmesi engellenmelidir.
Şerefsiz aşağılık bir kişinin Avukatlarıyla yaptığı görüşme basına yansıtılmamalı bu avukatlarında bazı yerlere bilgi vermesi engellenmelidir.
Motorin kaçakçılığı ve tırla ucuz motorine son verilmelidir. Bu çok büyük paralar olarak PKK ya geri dönmektedir.
Siyasi irade Türkiye nin siyasi iradesi olduğunu anlamalıdır. Daha da önemlisi ülkenin gücünü bilmelidir. Bu büyük sorundur. Bu hükümet istanbulun yarısı nüfusa sahip Yunanistandan Rum kesiminden sopa yemekten bıkmamış bizi rezil etmiş etmeye devam etmektedir. Güçlü bir duruşa karşı bazı ülkelerde ne radyo kalırdı ne birşey.. bunu unutmayalım...
Türkiye man dakka dukka deyimini öğretmeli avrupa ya ABD ye...
Ve en önemlisi bizim Kuzey Irak a girmemizi kimler istiyor ısraral tahrik ediyor bir düşünün bakalım ????
-
Sayın Commondore1tr Yazınızda bahsettiginiz siyasi iradenin alaçağı kararları TÜRK SİLAHLI KUVETLERİNİN TERÖR TEHTİDİNİ ÖNLEMEK İÇİN
Siyasi irade diye siyasi karar diye bas bas bagırdığı konularda sizin yazınızda belirttiğiniz konularda
vardır anlayana tabi.sezen
.................................................. ..................................................
Varmı mı ortada böyle bir irade?
Yok...ve asker milletin iradesine başvurmak zorunda kalıyor.
Dünya savaşı ndan sonrada Anadolu işgal edilirken,istanbul ve ülkenin bir çok yerinde halk sokaklara döküldü işgaller kınandı ve tüm dünyaya haklı bir davanın sesi duyruldu.
MUSTAFA KEMAL İN,Samsuna çıkar çıkmaz verdiği ilk talimat,Anadolu'nun her yerinde ülkenin uğradığı saldırıya karşı mitinkler yapılması ve halkın kurtuluş davaşına uyandırılmasıydı.
Çünkü,topyekün bir saldırı söz konusuydu ve top yekün saldırıya karsı ançak topyekün karşı konulabilirdi.
Sadece askerle deyil...İşgalçilerle işbirliği halindeki İstanbul hükümetleri ve padişah zaten elden çıkmıştı.
Bugün Türkiyenin karşı karşıya olduğu tehlike o günlerden daha küçük deyildir.
(Hikmet Bila)
M.E.Sezenin notu Genelkurmayın geldiği nokta tarihe meraklıların tekrar
Cumhuriyet tarihini okumalarını sağlar insallah.
-
Bu şekilde herkesin konuştuğu ilan edilmiş bir askeri harekatın yararlı olacağını zannetmiyorum. Ancak, bölgeden hergün şehit haberleri gelirken, harketsiz kalmanın da bir anlamı yok. Bölgede usulüne uygun şekilde vur kaç taktiği ile gerekirse Irak içerisine de sızarak terörist takip etmenin ve yakalandığı yerde de gerekeni yapmanın hiç bir zaman karşısında olmadım ve olamam.
Güneydoğu ve kürt sorunu ile ilgili demokratik çözüm önerilerini her zaman savundum, ancak bu önerilerim hiç bir zaman teröre taviz vermek anlamında değildir. Terörirste anladığı dilden cevap vermek hiç bir zaman ihmal edilmemesi gereken bir durumdur.
-
Alıntı:
deniz02 rumuzlu üyeden alıntı
Ben desteklemiyorum, savaşa sürüklenmekten başka bir şey değil, ortadoğu projesine adım adım itiliyoruz gibime geliyor, hem terör sınır dışında değil, içimizde!
Sn.Deniz'e katılıyorum. Ortadoğu daki kaosun içine itilmeye çalışıyoruz. Iraka girdiğimiz takdirde sadece aç adama balık tutmuş oluruz. Bence aç adama balık tutmak yerini, ona balık tutmayı öğretmeli, yani terörün oluşumunu engelleyici şeyler yapmalıyız. Bu da savaşarak olmaz. Diplomatik olarak müttefiklerimizle bunu çözmeliyiz. Kuzey Irak'a girersek bu ilk girişimiz olmayacak. Daha öncede girdik, sonuç değişmedi. Hatta terörü tamamen bitirsek bile, dış mihraklar başka bela çıkarırlar önümüze, Sağ- solu bitirdiğimizde, terörü çıkardıkları gibi. E o zaman durup oturalım mı? Tabiiki hayır, Bize bu belaları musallat edenleri, bizde başka belalara düçar etmeliyiz. Müttefiklerimizin markasını taşıyan silahların yakalanması, müttefiklerimizin bile bu hainlere, el altından destek olduklarını gösteriyor. Yani, eskiden göğüs göğüse yapılan savaşlar, artık o kadar mertçe yapılmıyor diye düşünüyorum. Bunları bize karşı yapanlara, bizde aynıyla karşılık vermeliyiz. Nede olsa'' Damdan düşenin halinden, damdan düşen anlar.''demiş atalarımız. Atalarımızın hiç yanlış bir şey söylediklerini şahit olmadım ben.
-
Çok ilginç bir süreçten geçiyoruz. Hiç olmadığı kadar hemde....
Genel Kurmayın açıklamalarının satır aralarını yazmıştım. Bizim hükümet hariç her bir yerden ses geliyor. Bizim tatlı su liboşları sahte demokratlar elleri böğründe aval aval bakan tiplerden ise ses yok.
Genel Kurmay Hükümete sesleniyor bağırıyor çağırıyor dürtüklüyor UYUMAKTA OLDUĞU GAFLET UYKUSUNDAN VEYA BİLİNÇLİ SUSKUNLUĞUNDAN AYILTMAYA ÇALIŞIYOR. Aslında mesajı hükümete ve meclise baştan sona yani içe dönük. Ama hükümetten TIK çıkmazken DURUMDAN VAZİFE ÇIKARANLAR KONUŞUYOR.
Genel Kurmay hükümete 'kuzey Irak a gireceksek siyasi irade ve direktif lazım diyor. '' okyanus ötesinden ses geliyor. Hemde başkan yardımcısı , dış işleri bakanı ortadağu temsilcisi v.s v.s olmak üzere sivil otoriteden... Bizimkilerde tık yok...
Genel Kurmay Terör örgütünün propagandasını bazı dış ülkelerdeki radyolardan yapıyorlar oralardan direktif geliyor uyarmıyorsunuz diyor. Danimarkanın resmi hükümet sözcüsü ve adalet bakanından yanıt geliyor aslında zehir zemberek yanıt. Dış işleri bakanlığı aracılığı ile sakıncaların bildirilmesi istenmiş olup yanıt hala gelmemiştir diye Hükümetimizden gene tık yok...
Genel Kurmay bazı komşu ülkeler ve dost ülkeler terörü destekliyor diyor. Okyanusun karşısından en üst düzeyde ses geliyor. Yunanistan ve Kuzey ıRaktan öyle bir şey yok sesleri sivil hükümetlerden en yüksek sesle geliyor. Bizim hükümetten tık yok.
Genel Kurmay içeride demokrasi ve Cumhuriyet insan hakları arkasına sığınan bazı kişi ve kuruluşlardan söz ediliyor Bu sefer kimseden tık yok...
Ne garip ne anlaşılmaz durumdur. Genel Kurmay Hükümete söylüyor Hükümet hariç tüm devletlerin yönetiminden ses geliyor. Ne garipse herkes bizim Genel Kurmayla bire bir muhattap Neden ? Ortada hükümet yokta ondan . Bizim hükümet yani RTE '' pek hesaplı ince iş '' peşindede ondan...
Hukukçular bilir ''acz vesikasını '' karşı tarafın hiç bir şeyi yoksa bu vesika düzenlenir dosya kapatılır sürgüt uğraşıdan kurtulmak için. Şimdi bu hükümet için bir yerden acz vesikası almak lazım ama nereden ? Ciddi ilk sorunda bizim Başbakanın aslında BOŞBAKAN olduğu net anlaşıldı. Boş bakanın bakanlarıda bu boş bakana boş boş baktıkları için diğer devletler hiç bir protokole mantığa sığmaz bir şekilde Genel Kurmay la bire bir muhattap oluyorlar. Sanırsınız ki bu ülkede Başbakan Dış işleri iç işleri adalet bakanları yok... Hiç bir konunun muhatabı devlet TC hükümetini muhattap almıyor çünkü hükümet yok...
TSK sussun sussun diyenlerde susuyor işin ilginci tek konuşan üniter yapıyı laikliği ve bölünmezliği vurgulayan ordu... Hani konuşmaması gereken ordu... Basit iç olaylarda orduya sussun diyenler gerçekten ordunun dışarıyla muhattap olmaması susması lazım geldiği yerde ise yok olmuşlar... Şu an TSK nın susması gereken tam zamandır. Ama TSK da susarsa Türkiye dilsizler ülkesi acz içinde müstemleke olmayı bekler görünüm verecektir.
Hükümet o kadar acz ve gaflet ve hatta hıyanet içindedir ki TSK nın içeriye dönük söylemlerinin dışarıda kopardığı gürültüyü yani Türkiyenin gücünü bile görememektedirler. ABD ne olur ne olmaz diye Kuzey Irak ta apar topar teslim edip adiyos dedi. Neden olası bir baskın vurkaçta TSK tarafından kim vurduya gitmemek için ? Bu gücün farkına varsana ey dut yemiş bülbülün karga seslisi RTE Ananı al da git demesini bildiğin gibi O radyoyu susturun yada biz sustururuz kaybeden siz olursunuz desene sonra baksana kaç günde kapatılıverecek o radyo ... Terör örgütüne yardım eden ülkelere her türlü yaptırımın uygulanacağını deklere etsene ? Ufacık İsrail in yüzde biri olsana Abluka ve ambargo uyguluyorum buna karşı gelen beni karşısında bulur desene Kontrol kontrobant yetkini ilan etsene İran la savunma anlaşması imzalıyorum desene Kandili iran tarafından sınır 10 km bizden 122 km birazcık neresi ula burası desene ?
İşe bakın yav Genel Kurmayın Muhatabı ABD Fransa İngiltere Danimarka Irak Yunanistan Dünyanın en garip staratejisi bu olsa gerek. Yahu ABD Afganistan a girdi Irak a girdi Pentagon üç kere brifing verdi başka bir şey değil. Onun dışında hep sivil otorite konuştu. Bizde ne iş ? Sonra niliter yapıymış Ne olacaktıki başka ? Bir metre bez Dindar Cumhurbaşkanı Anayasa ihlali ile uğraşan hükümetten ne beklenirdi ki ?
Şehit haberleriyle ülke sarsılıyor bunlar susuyor. Kepazeliğe bakın Dünyanın neresinde Kendi ilinde kılınan bir Şehit cenazesinde meclis başkanı Uzun süre yuhlanır ve ‘Arınç dışarı’, ‘Manisa seninle rezil oluyor’ sloganlarına maruz kalır ? Dünyanın neresinde Başbakan şehit cenazesinden kaçar katılanlar ise "Hainler dışarı", "AKP dışarı" ve "Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP" şeklinde sloganlara maruz kalır ? Dünyanın neresinde hükümet şehitin resmini göğsüne takmaz ? İşte bu ülkede.... Onun içindir ki Genel Kurmay konuşur bu hükümet susar....
Bu hükümet SAHTE DEMOKRASİ PEŞİNDE OLDUĞUNDAN halkı kandırıp Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşananlardan "mağduriyet", Cumhuriyet mitinglerinden "karşıtlık" çıkarmayı başararak "beleş puan" kazanma peşindedir. Halkın din duygularıylada oynayarak dini sömürü yaparak bunun da rüzgarıyla yeniden tek başına iktidar olma planları yapan ALÇAK BİR ZİHNİYETTİR.
Bence herkes yerinde dursun RTE partisini anasını babasını alıp Kuzey Irağa gitsin yakışırda....
-
-
Merhabalar,
Konu hakkında affınıza sığınarak fikirlerimi belirtmek isterim.
"Davul Zurna ile askeri harekata gidilmez" , bu sözü hatırlatmak isterim.Daha önce gerçekleştirilen sınır ötesi harekat askeri bir başarı oluşturmamış sadece içe dönük sosyal bir mesaj niteliğinde kalmıştır.Harekatı haber alan PKK yer değiştirmiş ve boş dağlarda bırakılan bir kaç teröriste karşı koca bir ordu hareketlendirilmiştir.Şehit vermek tabiki kabul edilebilir birşey değildir.Ama bir ordunun savaşa girmesinin maliyetini düşünmemek için harekatın askeri bir başarı ile sonuçlandırılması gerekmektedir.
Muhalefet partileri ve bir kısım imtiyazlı yurttaşların Savaş çığırtkanlığı yapmaları normaldir.Sade Vatandaşlar ise ; Halk arasında kime sorarsanız sorun, hangi Türk'e sorarsanız sorun hiç bir savaştan kaçmayacak koca bir yürek görürsünüz. Çünkü onlar yüce Türk Milletinin fertleridir.Açta olsalar, açıkta da olsalar Vatan için ödenmesi gereken bedeli gözlerini kırpmadan ödeyecek kadar yürekli ve fedakardırlar.Geçmiş bunun en bariz örneğidir.
Fakat gerçekçi düşünmek ve en az zararla askeri bir harekatı sonladırmak gerekmektedir.Bugüne kadar yapılan Savaş çığırtkanlığı malisef bu imkanı elimizden almıştır.
Peki ne yapılması gerekmektedir?Tabi ki artık zorunlu olan bu harekata başlamaktan başka çare kalmamıştır.Meydanı boş bulan bir kaç çapulcu Kuzey Irakta bir devlet kurma çabası içine girmiştir.Hadlerini aşan sözler söylemekte ve Türkiye'yi harekat yapma zorunluluğu içerisine sürüklemektedir.Artık istemesekte bu harekat yapılmak zorundadır.Devletin bekası ve Türkiye Cumhuriyetinin üniter yapısını belki bir kaç on yılda değil ama daha ileride tehdit eder olması muhtemel bir oluşuma bugünden engel olmak gerekmektedir.Bizim;Büyük Türkiye Cumuriyeti vatandaşları,yüce Türk Milletinin fertleri olarak yapacağımız şey açıktır.Bir kaç on yıl kalmak üzere yapılması muhtemel bir harekata destek verecek ve üzerimize düşen fedakarlıklara katlanacağız.Kendimizi buna hazırlayacağız,yada iç siyasete yönelik olarak boş dağlara yapılacak kısa soluklu bir harekatla avunacağız.
Bizi Irağa sokmak isteyen odaklar , bizim oradan çıkmakta istekli davranmayacağımızı da gayet iyi bilmektedirler.
Sonuç;Kuzey Irak'a girmek bir kaç on yıl burada hüküm sürmek üzere harekat yapılması muhtemeldir.Ve hepimiz bunu evlerimizde,işimizde,yaşantımızda hissedeceğiz.Savaş sadece bombaların patladığı yada eşi,çocuğu yada babası askerde olan insanların evlerinde değil,hepimizin yaşantısında,hanesinde, yüreğinde hissedilecek bir hal alabilecektir.
Buna hazırmıyız?
Saygılarımla.....
-
"Bizi Irağa sokmak isteyen odaklar , bizim oradan çıkmakta istekli davranmayacağımızı da gayet iyi bilmektedirler."
Orada gömülür kalırız ne yazık ki... O odakların istediği de "Kurtuluş Savaşı"nda yapamadıklarını bizi Orta Doğu kaosu içine çekip istediklerini elde etmek değil midir?
Elbette ki savaştan kaçmayız, korkmayız ancak körü körüne birkaç terorist için sinsice hazırlanmış planın uygulanmasına yardımcı olmak da akıl kârı değil... Eskiden olduğu gibi gögüs gögüse çarpışarak savaşılacağını düşünmüyorsunuz herhalde! Orta Doğu'yu kan gölüne çevirecekler, biz de nasibimizi alırız, asıl buna hazırmıyız onu düşünmek lazım! Bu nedenle bu satranç oyununu çok iyi oynamamız gerekiyor, mecbur olmadıkça böyle bir riski göze almamalıyız, ki bu aşamada öyle bir durum da henüz söz konusu değil, çok dikkatli olmak zorundayız. Biz, ülkemizin bütünlüğünü, sınırlarınızı koruyalım da gerisi lazım değil...
İzlenimlerimi dile getirmekle umarım boyumu aşmamışımdır.
Saygılarımla.
-
Terör Zirvesi’nden ‘uyum’ bildirisi
Değişen durum nedir acaba?! Bu uyum bildirisinden bir şey anlayamadım? :rolleyes:
-
Hazırız:ABD denilen eli kanlı katiller binlerce kilometre uzaktan gelip Irakı iştila edeçekler. Biz vay ekonemimiz bozulur rantımız kaçar sırça köşklerimiz yatlarımız nolur raynalarda raks edmeyiz diyen imtiyazlı yurttaşlar düsünsün!
PKK Irak ta yuvalansın hertürlü askeri eyitimini orada yapsın askeri malzemelerini orada sutoklasın vur kaç taktikleriyle askerlerimizi subaylarımızı katletsin sivillerimizi katletsin biz halen daha tartısa duralım girelimmi girmeyelimmi diye yok mu bir tane delikanlı girelimde çıkmayalım tambon bölge oluşturalım ırak ta iştikrar saglanıncaya kadarda kalalım diyen
Bakın aşalık ABD Askerimizin kararlılığını görünçe nasıl sıvıstı askerlerini çekti
Nerede(BOŞ BAKANLARDA Kararlılık alıntı)
Konumuza gelirsek
Bizim bizlerin kaybedecek hiç bir şeyimiz yok Ekonemimiz yok askeri üçretle geçinmeye çalısanlarız yatımız katımız bankalarda haram paramız yok
ama VATAN SEVGİMİZ var onurumuz namusumuz ahlakımız var.
YÜCE ATATÜRKÜN BİZLER BIRAKTI İŞTİKLAL SAVASI TARİHİMİZ VAR.
Evet ben hazırım.saygılarımla.
M.E.Sezenin notu:Mustafa Kemal Atatürk
NUTUK Kitabını birkez daha okumalarını tavsiye edrim.
-
Merhabalar,
Bu konuda ortak fikrin; planlı bir bütünlük içerisinde hareket etmek olduğuna inanıyorum.Aşağıda ilettiğim alıntıyı paylaşmak isterim.
*Turkiye Kuzey Irak’i tartisiyor. Girelim mi girmeyelim mi? Ancak bu konuyu tartisan sadece Turkiye degil… Tokyo da Turkiye’yi yakindan izliyor. Son iki Japonya basbakaninin Ortadogu danismani Prof. Sasaki: “ABD'nin Turkiye'yi Irak'a cekme tarzi cok ilginc, tam Amerikanca bir yol. Davetiyeyi PKK'nin tahrik edici teror eylemleriyle yolluyor.”
11.06.2007 17:42
Artan teror saldirilari Turkiye’yi Kuzey Irak’a girmeye zorluyor. Ancak Turkiye’nin Kuzey Irak’a girmesini istemedigini sik sik tekrarlayan Washington yonetiminin neden PKK uzerine gitmedigi bir baska soru isareti ve bu gercek Turkiye’nin adimini atarken cok dikkatli davranmasini gerektiriyor.
ABD’nin bu tutumuna dikkati ceken bir isim de Tokyo Vakfindan Prof. Yoshiaki Sasaki… Prof. Sasaki, Japonya'nin hem bundan onceki basbakani Junichiro Koizumi'ye hem de simdiki basbakan Shinzo Abe'ye Ortadogu konusunda danismanlik yapmis, yillarini Libya, Beyrut, Abu Dabi, Kuveyt ve daha bircok Ortadogu bolgesinde gecirmis, Turkiye'yi de cok yakindan izleyen bir uzman. Irak isgalinde koalisyon gucleri arasinda yer almak zorunda kalan Japonya'nin bu isten en az zararla cikmaya dayali konseptinin mimarlarindan oldugu soyleniyor. Irak'ta gorev alacak Japon birliklerinin bir isgalci gibi degil, bir insani yardim birligi sinirlarinda kalmalarini saglamaya calismis, buna mukabil askerlere bir Musluman ulkede bulunurken dikkat edilmesi gerekenler hususunda gerekli egitimin verilmesini saglamis.
Yenisafak gazetesinden Yasin Aktay’in Tokya’da gorustugu ve Sasaki’nin konusmalarini kosesine tasidigi yazida Sasaki’nin Turkiye’nin olasi Kuzey Irak operasyonu ile ilgili onemli gorusleri yer aliyor.
Sasaki’nin sozleri ozetle soyle:
Turkiye'nin bu kadar sabirsiz davranmasi siyaseten cok yanlis. Bolgedeki bircok unsur zaten Turkiye'yi Kuzey Irak'a cekmeye calisiyor. Cunku ABD Irak'tan cekilmeye calisiyor. Cekilmekten baska caresi de yok. Ama kendisinden sonra bolgede nispeten daha fazla guvenebilecegi bir gucu konuslandirmak istiyor. Butun ulkeler arasinda bu is icin Turkiye'den daha iyi bir aday bulamiyor. Bulsa belki onu deneyecek, ama yok.
ABD'nin Turkiye'yi Irak'a cekme tarzi ise cok ilginc, tam Amerikanca bir yol. Bu isin butun sorumlulugunu ve faturasini Turkiye'ye cikaracak sekilde oluyor. Davetiyeyi PKK'nin tahrik edici teror eylemleriyle yolluyor.
Bu davetiyeye icabet ederek Irak'a girmesi Turkiye'ye cok sey kaybettirir. Aslinda her halukarda Turkiye'nin Irak'a girmesi kendisi icin iyi bir sey degildir, ama eninde sonunda da girmeye mecbur kalacakken, bu sekilde girmek zararini katlayacaktir. PKK eylemlerinin tahriklerine kapilip K.Irak'a girmeye kalkismak tam da ABD'nin Turk askerini bedavaya getirme projesine hizmet etmektir. Cunku PKK icin Irak'a girmek zorunda kalacak olan Turkiye, bu girisi mesrulastirabilmek icin agir bedellerin altina girmis olacak. Oysa biraz sabretse zaten Irak'in kapilari kendisine acilmis olacak. Sasaki o taktirde bile Irak'a girmeyi tavsiye etmese de beklemenin Turkiye'ye hicbir sey kaybettirmeyeceginde israr ediyor.
Sasaki Kurtlerin de aslinda gorunenin aksine (Barzanisiyle Talabanisiyle) Turkiye'yi ABD sonrasi Irak'ta gormeyi daha fazla isteyeceklerini soyluyor. Cunku ABD sonrasi ortamda Turkiye'nin disinda guvenebilecekleri bir guc daha olmayacak, ama onlari bekleyen bir dizi tehdit olacak.
İlginç anekdotlar çıkacak bir yazı.Bu satranç belki de Türkiye Cumhuriyetinin oynadığı en zorlu maçlardan biri olacak.
Umarım milletimiz ve geleceğimiz için iyi bir satranç maçı çıkarırız.
Saygılarımla...
-
Alıntı:
Bakın aşalık ABD Askerimizin kararlılığını görünçe nasıl sıvıstı askerlerini çekti
Askerlerimizi görünce kaçmadılar, birazcık kenara çekilip Orta Doğu Ülkelerinin birbirini yemesini beklemeye koyuldular. Tabi bu arada ekonomilerini daha fazla nasıl zayıflatabilirim planlarına ağırlık verip, hangi ülkede ne kadar- nasıl silahlar var, onun araştırmasına girerek her olasılığın muhasebesini yapıyorlardır. Bir yandan da hangi ülkeye hangi silahları satsam hesabını... Öyle ya her şey kendilerinin konrolünde olacak ki , öyle savaştırsınlar, her açıdan zayıf düşürüp son noktayı kendileri koysunlar diye!
Şu link ne demek istediğimi daha iyi açıklar:
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=89648
13-14 yaşlarımda iken bir oyunumuz vardı, hatırladığım kadarı ile kısaca değineyim; önce şehir kurup daha sonra ülke haline getirerek, başka ülkelerle ekonomi savaşı vs oynardık. Ben bu gelişen olayları da o oyuna benzetiyorum. Bir ülkeyi yıkabilmek için önce ekonomisini çökertmek, halkı ayaklandırmak (ajanlar vs.) gerekiyordu! ( Basit bir oyun da değildi, en zor tarafı enflasyon ve işsizliği ayarlamaktı, benim zorlandığım tarafı tabi ki..)
Bu konuda Sayın mceyran03'e katılıyorum, tabi Sasaki ye de... ( :p )
-
NE YANİ, TÜRKİYE'NİN ÇIKARLARINI PKK VE BARZANİ Mİ KOLLUYOR?
Türkiye Kuzey Irak'a girecek, diye tir tir titreyen kim?
Barzani.
Başbakan'ın Kuzey Irak'a operasyonu öteleyen sözlerine destek kimden geliyor?
Barzani'den.
Kuzey Irak'a operasyonu istemeyenlerin başında kim geliyor?
PKK, Barzani, Avrupa ve bir kısım Amerika...
Peki 'bazı Türkler' ne diyor?
'Türkiye Kuzey Irak'a girerse bataklığa saplanır.'
O 'bazı Türkler'e destek nerden geliyor?
The Economist'den...
Şimdi ben mi anlamıyorum, yoksa 'bazı Türkler' mantık sapığı mı oldu? Yoksa...
Hiç utanmadan kamuoyuna 'PKK ve Barzani Türkiye'nin batağa saplanmasını istemiyor,' demiş oluyorlar.
Bu arsızların yürüttüğü 'news management'e göre; Türkiye'nin çıkarlarını PKK ve Barzani gözetiyor, koruyor ve kollamış bulunuyor.
Bırakın anlatsınlar, bırakın anlatsınlar; heyecanlı oluyor.
Atılgan BAYAR / Haberturk
-
ABD uzayda bile rahat vermiyor kimseye, kaldı ki yer yüzünde rahat versin. Heleki sınır ötesinde...
-
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, sınır ötesi operasyonun fayda getireceği görüşünü yineledi ve ''Kuzey Irak'a girip PKK'yı bitiririz, diyemezsiniz ama darbe vurursunuz'' dedi.
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ da, tüm komanda birliklerinin ''profesyonel'' olacağını açıkladı...Devamı>>>
-
Çin, K.Irak'a müdahaleye karşı
Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Pekin yönetiminin, kuzey Irak’a olası bir müdahaleye sıcak bakmadığı yinelendi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi: ''Son günlerde basından izlediğimiz kadarıyla Türkiye’nin Irak sınırına asker yığınak yaptığı ve sınırı aşarak kuzey Irak'taki Kürt bölgesine yapılacak olası bir askeri operasyondan bahsedildiği dikkatimizi çekmiştir. Çin hükümeti tüm terör ve şiddet olaylarına karşıdır. Aynı zamanda Irak’ın bağımsızlığına, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne son derece saygı gösterilmesini istemektedir."
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Çin Gang, salı günü Pekin'de düzenlenen olağan basın toplantısında da Çin’in Irak’ın toprak bütünlüğüne saygı duyduğunu ve Irak'taki farklı siyasi, etnik ve dini gruplar arasında uzlaşma sağlanarak ülkenin en kısa zamanda yeniden yapılanmasını ve barışa, istikrara kavuşmasını arzuladıklarını belirtmişti.
Haber7.com
-
ABD'den Büyükanıt'a cevap geldi
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, Türkiye'nin Kuzey Irak'a askeri bir operasyon düzenlemesi olasılığını değerlendirdi ve 'Bizle çalışın' önerisini sundu.
Günlük basın toplantısında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın, Kuzey Irak'taki PKK varlığına karşı operasyon düzenlemesi gerektiği yönündeki sözlerine ilişkin bir soruyu yanıtlayan Sean McCormack, ''Bizim tepkimiz, aynı soru geçen haftalarda da gündeme geldiğinde olduğu gibidir'' dedi...Devamı>>>
-
Dünya Büyükanıt'ı yazdı
Büyükanıt'ın sözleri dış basında geniş yer aldı. İşte yapılan yorumlar:
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın, sınır ötesi operasyonun gerekliliğine ilişkin sözleri uluslararası basında da yankı buldu. El Cezire televizyonu, Büyükanıt’ın bu sözlerinin Hükümet üzerinde baskı yapacağı değerlendirmesinde bulundu...Devamı>>>
-
Seçim sonuçlarından, halkın sınır ötesi harekata karşı olduğu sonucunu çıkarabilir miyiz?
-
Sayın Avukat Abbas Bilgili neden hep bilmiyormuş gibi görünen bilmişi oynuyorsunuz,bence daha dobra olun 5 başlığa birden yazmışsınız hayırlı olsun Türkiyeye partiniz kazandı evet operasyon falan da olmayacak çünkü akp operasyon kararı alamaz,seçim bildirgesinde kuzey ıraktaki kürt kardeşlerimizle iyi geçineceğiz demişler çünkü,ben bunu gazetede okudum seçim bildirgesine bakmadım ama hürriyetin ekiydi sanırım partilerin seçim beyannamelerinin olduğu bir ek.Kraldan çok kralcı olunursa dtpye gerek kalmaz nasılsa akp var dtp akp kadar savunamaz federasyonu ve sonra bölünmeyi.Her şeyi görecez önce dtpliler konuşcak arkadan ab ve amerika dayatması aman ha federasyona geçmezseniz sizi abye almayız,akp bu kaçırır mı fırsatı tamam anasını satayım herşeyi babalar gibi satıyoz zaten anayasanın değişmez hükmü olan üniter devleti de değişiriz hem ne farkeder ki o da tek devlet değilmi ki bölünmüyoz nasılsa sonra bölünme gelir.Başbakan da konuşuyo tek devlet tek millet tek amaç falan filan bunları niye diyosunki şüphen mi var?
-
Evet çıkarabiliriz. Hatta halkın ordunun Genel Kurmay Başkanından son ere kadar terhis edilmesi istediği sonucunu bile çıkarabiliriz!!!!!
-
Peki Seçim sonuçları bize ne diyor
kürt sorununu kan ile çözeceğim diyen MHP ve CHP Doğu ve Güneydoğuda erzurum hariç tek bir milletvekili çıkaramadılar Ölüm ve Kan üzerine siyaset yapmayan AKP ise Doğu ve Güneydouda ülke genelinin bile üstünde oy aldı
Apo siyaseti yaparak geçmiş dönemlerde % 18 oy alan MHP Apoyu idamdan kurtaran yasayı çıkardı bu kez Apo yu asacağım dedi ama yinede birkaç puanlık bir artıştan başka bir patlama gerçekleştiremedi bunu bilen CHP de kürt sorunu yoktur PKK sorunu vardır.PKK yı döktükleri kanın içinde boğacağız dedi ama onca cumhuriyet mitingi laiklik söylemi vs. rağmen tam bir hüsrana uğradılar
40 milyon insandan söz ediyoruz bu 40 milyonun 12 milyonu CHP ve MHP ye oy verdi kaldıki bunların çoüu da bu iki partinin siyasetine değil adaylarada oy vermiştir.
Benim çııkardığım sonuç
Bu Halk savaş ile bir sorunun çözüleceğine inanmıyor bunu savunanlarada gereken dersi vermiştir
Daha barışçıl daha Demokratik yollar savunalım
-
:eek: Haklısınız sorunu barışçıl yollarla çözelim. TC nin %30 una yakın bir toprak parçası istiyorlar. Olmaz ki ama kurtarmaz. Masa kurulsun. Öyle kapalı kapılar ardında ABD de olmaz. TV de kamu oyuna açık yapılsın pazarlıklar. Hem sonra istanbul ne olacak? Sadece Trakya eyaletimi girecek AB ye yoksa İstanbulun Anadolu yakasıda girecekmi? Yoksa İstanbul ayrı bir devlet pardon eyalet olacağı için bu saçma bir soru mu oldu? Çifte vatandaşlık, mübadele, hepsini koymak lazım masaya. Ben diyorum ki vize koyalım (ERT nin fikri kabul ediyorum ondan aşırdım) Öyle canı isteyen istediği gibi bir oraya bir buraya gezemesin.
Haklısınız. Hangi devirde yaşıyoruz. Savaş falan. Olmaz ki canım. Önümüzü iyice bir görelim. Hem dolarda iyice düşer o zaman TL karşısında. Ayy pardon TL tedavülden kalkar sahi o zaman böylece bu sorundanda toptan kurtulmuş oluruz değil mi?:kızgın:
-
Kimse kimseyi kandırmasın,leyle zana daha yeni konuştu ağrıda mı ne 5 gün önce, 5 yıl sonra kürdistanı kuracağız diye,oralarda yaşayan memurlar biliyor halkın tutumunu,Türk bayrağı bile astırmıyorlar bazı yerlerde evlere,kadınla röpörtaj yapıyolar kime vereceksin oyunu diyorlar halkıma vereceğim diyor,terör ve bu nefret demokrasiyle falan çözülmez demokrasiyle demek federasyon ve sonra bölünme demektir evet bu sorun silahla da çözülmez gerillalar hiçbir zaman yok olmaz çünkü,bu sorun sosyal ekonomik politikalarla doğu ve güneydoğuya yapılacak yatırımlarla çözülür,peki akp bu sorunu çözebilir mi çözemez çünkü devletin yatırım yapmasına karşı,özel sektör de teşviklere rağmen orda yatırım yapmıyorlar,akp ateşle oynuyor oy uğruna yapılanlar ve yapılmayanlar, edilen laflar ortada belki de gerçek düşünceler bunlar, hangi vatansever teröristbaşına sayın, şehidine kelle der ki ayrıca niye der iktidara gelmek için mi gelmişdi peki niye aynı politikalara devam eder, koltuk bu kadar değerli mi gemicikler filocuk olsun diye mi bu aymazlık.
-
TÜrk Halki Operasyonu Desteklİyor Ancak Şu AŞamada TÜrkİye'nİn K.iraĞa Gİrmesİ Çok Rİsklİ.daha Kendİ İÇİmİzdekİ Pkk Yi Bİtİrmedİk.gÖzÜmÜz DiŞarida.Şunu Dİyebİlİrsİnİz.terÖrÜn KaynaĞi Orasi.ama Sinirda GÜvenlİĞİ Arttirirsan HİÇ BİŞecİkler Olmaz.hİÇ Bİr TerÖrİst Ülkeye Gİremez.ve Operasyon Olursa Şİmdİkİnden Daha Fazla Şehİt VereceĞİmİz Malum.allah Bu TerÖrİstlere Firsat Vermesİn.
-
Çok Güzel
Desenize 2007 nin ilk yarısında bu ülkenin 70 gencecik fidanını verdik bir 70 daha verelim
Nasılsa bunlar sizin kardeşiniz ,çocuğunuz, akrabanız değil.
Size ne köylü Fatma'nın Ahmet'in ciğerparesi Memet gitsin orada kör kurşunlara hedef olsun
Sana ne!! sen demogojini yap savaş kan yıkım üzerine lafını söyle Söyleki 30 yıldır bitmeyen bu acı bir 30 yıl daha sürsün sürdükçe yeni Memet ler gitsin yeni Fatma ların Ahmet lerin yüreği dağlansın daha kundaktaki bebesine doyamadan daha fidanına doyamadan Ayşe ler dul Ali ler yetim kalsın
Ölümü ne kadar basit kutsuyorsunuz Ölmesini ve Öldürmesini savunmak aman allahım
çok merak ediyorum
ölümü bu kadar kutsayanlar
bugüne kadar bir şehit çocuğunu kucağınıza aldınızmı ailesini ziyaret ettinizmi acılarına ortak oldunuzmu
-
Alıntı:
unbelievable rumuzlu üyeden alıntı
Kimse kimseyi kandırmasın,leyle zana daha yeni konuştu ağrıda mı ne 5 gün önce, 5 yıl sonra kürdistanı kuracağız diye.
Leyla Zana'yı savunuyor duruma düşmek istemem ama o konuşmada ülkenin parçalanması talebi yoktu. Ülkenin eyaletlere ayrılmasını ve bu eyaletlerden birinin Kürdistan olmasını talep etti.
Eyalet sistemi ülkenin bölünmesi değildir. İdari yapıdaki bir değişikliktir. Daha ademi merkeziyetçi bir yapıyla yerel yönetimlerin güçlendirilmesidir. Bu konu ta Prens Sabahattin döneminden beri 150 yıldır konuşulur durur. Ama bazıları için tabudur. Bunu savunanları bırakın, tartışmaya açan vatan haini sayılır.
Türkiye'nin idari yapısı eyaletlerden oluşmalıdır, demiyorum. Sadece ne denildiğini çarpıtmayalım. Farklı düşünceleri bir dinleyelim.
Dayatma yapmadan önce bir dinlemekte fayda var.
Bakınız yeni milletvekili seçilen Aysel Tuğluk Radikal'deki yazısında 5 gün önce ne demiş?
'Farklılıklara evet, ayrılıkçılığa hayır' diyerek, etnik ve hatta dinsel milliyetçiliğe prim vermeyeceğiz. Çözümü Meclis çatısı altında, demokraside arayacağız. Merak edenler için söylüyorum: Bizim Türkiye'ye verilmiş sözümüz budur!
İşte yazının linki: http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=227201
Radikal 2'de 27 Mayıs 2007 tarihli yazısı da önemli:
http://www.radikal.com.tr/ek_haber.p...2&haberno=7097
"Burada Kürtlerin gayet açık ve samimi olması gerekiyor. Şu önkabulle başlangıç yapılabilir:
Misak-ı Milli sınırlarını mutlak surette koruyarak Kürt sorununa çözüm bulunmalıdır. Emperyalist müdahalelere güvenmeden ve de gerçeklik dışı olmayan açılımlarla çözüm arayışı gerekiyor.
Gerçekçi çözümlerden kastedilen ülkenin birliğini zorlamayan açılımlardır. Kürtlerin en büyük müttefiki Türkler olduğu gibi Türklerin en önemli müttefiki de Kürtlerdir.
Sevr korkularının objesi Kürtler olmamalıdır.
[...] Türklerin Kürtlerin nezdinde sömürgeci ve despot, Kürtlerinse Türklerin nezdinde bölücü ve barbar olarak görülmesinin, bu tüm sıfatları kendinde barındıran Batı emperyalizminin işi olduğudur. Bu bakış açılarında diretmek Türkiye\'yi bölünmeye, Kürtleri ise sömürülmeye götürecek esas neden olacaktır. Her iki toplum karşılıklı duygudaşlık kurabilirse geçmiş hatalar unutulup çözüme kavuşturulabilir. Yani acıları, korkuları ve sevinçleri karşılıklı hissedebilirlerse, büyüklenmeci tavırlar etkisini yitirerek gerçek birliğin yolu açılabilir.
Prens Sabahattin için Bkz.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Prens_Sabahattin
http://us.geocities.com/begunay/z62.htm
-
Sayın unbelievable;
Doğrusu sizi yine tebrik etmem gerekiyor. Bana "...partiniz kazandı..." diyerek, benim AKP'li olduğumu ifade ediyorsunuz. Bu sitede bir çok defa siyasi görüşüm hakkında çok net açıklama yaptım, yapmak zorunda kaldım. AKP'li olmak kötü bir şey değil, anack benim AKP ile bir ilgim yok. Sizin ve sizin gibi düşünen dostların yanlışı, sizin gibi düşünmeyenleri AKP'li zannetmektir. Ben liberal demokrat bir görüşe sahibim. Kafama uygun parti olmamakla birlikte DYP'nin yakın bir geçmişte il yöneticisi idim, şu anda da DP (DYP)'nin kayıtlı üyesiyim. Oyumu da DP'ye verdim. Siz, anlamadan dinlemeden peşin hüküm veriyorsunuz. Hukuk ve yargı bu mu?
Ben sınır ötesi harekat konusunda Genel Kurmay Başkanı gibi ya da sizin gibi düşünmüyorum.Düşünmek zorunda da değilim. Seçim sonuçlarından, halkın sınır ötesi bir harekat istemediği sonucunu çıkarıyorum.
Güneydoğu'dan hiç oy alamamış olan partiler Güneydoğu'yu bu ülkeye nasıl entegre edebilir? Askeri önlemlerle yapılan entegrasyon nereye kadar çözümdür? Kuzey Irak'ta kurulan yapı ile düşmanlık nereye kadar? Elbette teröre karşı olmak, ordumuzun yanında olmak gerekir. Ama, uzun vadede bu insanlarla Türkiye başbaşa kalacak. İki tarafın da menfaati dost olmaktadır. Şu an dahi Kuzey Irak'ın ekonomik anlamda bağımlı olduğu yer Türkiye'dir. Dostluk bu bağımlılığı pekiştirecektir. Normalleşme sürecine girildikçe sorun çözüm sürecine de girecektir diye düşünüyorum. Belki fazla iyimserim, ama bu iyimserlik savaş çığırtkanlığından iyidir. Bizim Kuzey Irak'a girmek için önemli ve geçerli nedenlerimiz var, ama bu nedenler var diye mutlaka girmemiz mi gerekiyor?
-
Ben sınır ötesi operasyonun çözüm olacağını söylemiyorum hatta bence çözüm de olmaz, akp k.ıraka operasyon için hayatta karar almaz diyorum çünkü akp bu şekilde oy topluyo yani ülke çıkarına olmayacağı için değil kendi çıkarlarına olmayacağı için k.ıraka operasyon kararı almaz mecliste bunlar da benim görüşlerim.Şu yazımı da okumamışsınız anlaşılan.
Kimse kimseyi kandırmasın,leyle zana daha yeni konuştu ağrıda mı ne 5 gün önce, 5 yıl sonra kürdistanı kuracağız diye,oralarda yaşayan memurlar biliyor halkın tutumunu,Türk bayrağı bile astırmıyorlar bazı yerlerde evlere,kadınla röpörtaj yapıyolar kime vereceksin oyunu diyorlar halkıma vereceğim diyor,terör ve bu nefret demokrasiyle falan çözülmez demokrasiyle demek federasyon ve sonra bölünme demektir evet bu sorun silahla da çözülmez gerillalar hiçbir zaman yok olmaz çünkü,bu sorun sosyal ekonomik politikalarla doğu ve güneydoğuya yapılacak yatırımlarla çözülür,peki akp bu sorunu çözebilir mi çözemez çünkü devletin yatırım yapmasına karşı,özel sektör de teşviklere rağmen orda yatırım yapmıyorlar,akp ateşle oynuyor oy uğruna yapılanlar ve yapılmayanlar, edilen laflar ortada belki de gerçek düşünceler bunlar, hangi vatansever teröristbaşına sayın, şehidine kelle der ki ayrıca niye der iktidara gelmek için mi gelmişdi peki niye aynı politikalara devam eder, koltuk bu kadar değerli mi gemicikler filocuk olsun diye mi bu aymazlık.
-
Demek ki diyalog kurdukça ortak yönlerimiz olduğu ortaya çıkıyor. Aslında, toplumda birbirini düşman gibi görenler arasında da sağlıklı bir diyalog kurulursa, sorun gibi görünen bir çok konunun aslında sorun olmadığı anlaşılacaktır. Selamlar.
-
YORUMSUZ
15/5/1997 Tarihli Milliyet gazetesi
• Mehmetçik Kuzey Irak'ta
50 bin askerle 4 bin korucu, Kuzey Irak'taki PKK kamplarına operasyon başlattı
Ali SEVMİŞ, İrfan SELVİ, Veli KADOOĞLU, Özge ÖZGEN - HAKKARİ / ŞEMDİNLİ / CİZRE / ANKARA
TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'taki PKK kamplarına karşı bir süredir hazırlandığı büyük operasyon önceki gece başladı. Çukurca'nın 49 ve 51 numaralı sınır taşları arasındaki Çayırlı, Üzümlü, Işıklı ve Çığlı köyü ile 49 numaralı sınır taşı bölgelerinden 50 bin Mehmetçik ve dört bin korucunun Kuzey Irak'a girdiği bildirildi.
Birlikler sabahın ilk ışıklarına kadar 15 kilometre ilerlerken Kanimasi, Zay suyu havzası, Duthaza ve Ürek bölgeleri asker ve hava harekatıyla kuşatıldı. Aynı saatlerde Habur Sınır Kapısı'ndan Zaho'ya 50 tank ve zırhlı taşıyıcılar desteğinde askeri sevkiyat yapıldı.
Öncü birliklerin bölgeyi kuşatma altına almasının ardından önceki gece saat 21.00'de Hakkari semalarında yoğun bir hava harekatı başladı. Savaş uçakları, Cobra ve Skorsky helikopterlerinin bir saat süren hava saldırısının ardından saat 23.00'e kadar uçuşlara ara verildi. Bu sırada askeri birlikler Çukurca'nın Üzümlü köyünden Kanimasi, 51 numaralı sınır taşı bölgesinden Zap suyu havzası, Işıklı köyü yakınlarından Duthaza ve Çığlı köyü yakınlarından Ürek bölgelerinden Irak'a giriş yaptı.
23.00 - 24.00 saatlerinde yeniden başlayan hava harekatı sabaha kadar sürerken, öncü birliklerin Kuzey Irak topraklarına girmesinden önce savaş uçakları ve helikopterler iki saat süreyle PKK'nın seyyar kamplarının bulunduğu bölgeleri bombaladı.
Diyarbakır ve Malatya'dan önceki gün kalkan savaş uçaklarının, örgütün Sinat, Avagöze, Haftanin, Kerşan, Zap ve diğer kampları bombaladığı da öğrenildi.
Hakkari Dağ ve Komando Tugay'ından 300 araçla hareket eden sekiz bin asker saat 04.30 sıralarında Çukurca'nın 49 ve 51 numaralı sınır taşlarından bölgeye kaydırıldı. Çukurca'dan Kuzey Irak'a giren birliklerin PKK'nın ZAP Kampı'nı hedeflediği belirtildi.
Uludere'nin Gülyazı, Taşdelen, Ortabağ, Çukurca'nın Çığlı, Üzümlü ve 49 No'lu sınır bölgesinde konuşlandırılan birliklerin, Irak'ın kuzeyine doğru rahat hareket edebilmeleri için bazı kesimlerde portatif köprüler kurulduğu öğrenildi. Bölgede Kızılay'a ait bir seyyar hastane de kuruldu.
Birliklerin Kuzey Irak topraklarına girmesinin ardından bombalanan kamplardan kaçan teröristlerle yer yer sıcak temas sağlandı. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Tuncay Kavuncu ile bir aydır bölgede bulunan Van 21. Seyyar Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Yusuf Soybaş'ın sevk ve idare ettiği harekatta birlikler 15 kilometre ilerledi.
Yaklaşık bir aydır PKK ile TSK arasında yaşanan taktik savaşına sahne olan sınırda, PKK'nın döşediği mayınları öncü birlikler temizledi.
Harekatın başlaması nedeniyle önceki gece saat 02.00 sıralarında Cizre ve Silopi'den geçen E - 24 karayolu araç trafiğine kapatıldı. Tank ve zırhlı birlikler desteğinde karayolunda uzun kuyruklar oluşturan askeri konvoyların Habur sınır kapısından Kuzey Irak topraklarına girdiği ve Zaho bölgesinde konuşlandığı öğrenildi.
Güneydoğu'da PKK'ya yönelik başlatılan kapsamlı operasyonlara ise halen devam edildiği bildirildi. Olağanüstü Hal Bölge Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Şırnak'ın Düğün dağında örgüte yönelik kapsamlı operasyon başlatıldığını belirtti.
Düğün dağındaki çatışmalarda 20, Siirt'in Eruh ilçesinin kırsal kesimlerinde 8, Bitlis'in Tatvan ile Şırnak'ın Silopi ilçesinde birer olmmak üzere toplam 30 PKK'lı öldürüldü.
Ankara: "Barzani çağırdı"
DIŞİŞLERİ, Türkiye'nin KDP lideri Mesut Barzani'nin Kuzey Irak'ta kontrolü ele geçirmeye çalışan PKK'ya karşı dün sabah saatlerinde başlattığı operasyona hava ve topçu desteği verdiğini açıkladı.
Dışişleri, Barzani'nin Türkiye'ye yaptığı destek ve yardım talebi üzerine TSK'nın kara ve topçu ateş desteği sağlamaya başladığını açıkladı.
Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Elçi Sermet Atacanlı, "KDP liderinin talebi üzerine bölgedeki bir kısım birliklerimiz Habur - Zaho istikametinde bölgeye girmiştir. Burada bu harekatın büyük bir kısmı Barzani'ye bağlı kuvvetlerce icra edilmektedir" dedi.
Atacanlı, "Türkiye, harekata sınırlı sayıda kuvvetlerle iştirak etmektedir" dedi.
Atacanlı Türk askerinin sınır ötesi hareketı ile ilgili olarak Irak ve ABD'ye bilgi verilip verilmediğinin sorulması üzerine de "Daha önceden haber verme ihtiyacımız yok. Ancak sonrasında tabii ki bilgilendirme oluyor" diye konuştu.
Irak'tan tepki
TSK'nın sınır ötesi operasyonu, Irak hükümeti tarafından tepkiyle karşılandı.
Irak Dışişleri Bakanlığı sözcüsü yaptığı açıklamada, "Irak hükümeti, son Türk askeri saldırısını ve Irak'ın toprak bütünlüğü ile bağımsızlığının Türk askeri güçleri tarafından ihlal edilmesini şiddetle kınıyor" dedi.
Sözcü, Bağdat yönetiminin, "Türk askerlerinin Irak topraklarından bir an önce çekilmesini istediğini de duyurdu.
En kapsamlı harekat
KUZEY Irak'ta faaliyet gösteren PKK'lılara karşı ilk büyük operasyon 1992'de yapıldı. KDP ve KYB peşmergeleri deseteğinde yapılan harekatlarda, örgütün Haftanin, Şive, Keşan, ZAP ve Hakurk kamplarına girildi. TSK'ya karşı cephe savaşına giren ve büyük yenilgiye uğrayan PKK, iki binin üzerinde kayıp verdi.
28.01.1994: PKK'nın Zeli kampı savaş uçaklarınca bombalandı. Hava harekatında 600 PKK'lı öldürüldüğü açıklandı.
18.05.199: Zeli kampı ikinci kez bombalandı. 92 PKK'lı öldürüldü.
20.03.1995: Kuzey Irak'a "Çelik harekatı" adı altında ikinci büyük harekat başlatıldı. Operasyonlar 35 gün sürdü. Bu harekatta, 523 PKK'lı öldürüldü.
01.01.1997: Hakkari'nin Uludere ilçesi karşısında yer alan Kuzey Irak topraklarındaki Sinaht ve İran sınır kesiminde yer alan Hakurk'a hava harekatları yapıldı. 190 PKK'lı öldürüldü.
Bölgede zaman zaman dar kapsamlı operasyonlar da yapıldı. Geçtiğimiz yılın mayıs ayında gerçekleştirilen Ejder - 1 ve Ejder - 2 Operasyonları özellikle Hakurk bölgesinde yoğunlaştı
-
Galiba Halk adına konuşmakan vazgeçmeyeceğiz. Ben halksam ben isemiyorum, benim yanımda anıdığım akşam kahvede beraber kağı oynadığımız arkadaşlarımız halksa operasyon istemiyor.
Kuzey Iraka tamamen PKK ile karşılaşmak için öncelikle siyasi bir desek alınması taraftarıyım. Kuzey Iraka PKK kamplarına yapılacak baskınlar geçmişte olduğu gibi düşük yoğunluklu çatışmalar (DYÇ) ve pusular kuran bir PKK var. Şu anda aktif saldırı yada dengeli savaş yapabilecek durumda değil. PKK'yı ne operasyon nede başka bir konvansiyonel durum bitiremez. PKK ERNK ve siyasi kanadı ile mücadele edilip örgüe katılım bitirilmeli. Yoksa olası bir operasyon ile PKK büyük güç kaybına uğrar, geçmişte de uğramıştı ve toparlanmak için taktik ateşkesler ilan etmişti. Kürçe yayın serbest bırakıldı. Bu ortamda PKK propogandasının engellenmesi oldukça güçleşti. Eskiden uydu antenleri toplanmış ve PKK'nın bölge propogandası engellenmeye çalışılmışır. Bu seçimlerde beni sevindiren tek olay AKP'nin doğudan çok yüksek oy alması, bu DTP'nin meclise çok fazla sandalye ile girmesine engel oldu. Ayrıca bölge halkının PKK ile işbirliğini çok fazla istemediğinin bir kanıtıdır. Yapılacak askeri operasyon , psikolojik harekat ile birlikte tekrarlanmalıdır. PKK önmli ölçüd güç kaybına uğramış bir örgüttür. İlk kurulduğu yıllardaki baskı v pusu politikasına geri dönmek zorunda kalmıştır. Ordumuzun doğuya olan hakimiyeti PKK'nın hareket sahasına oldukça daraltmıştır. Ancak Kuzey Iraktaki mevcut boşluk PKK'ya Türk askerine hedef olmadan rahat bir toparlanma merkezi olarak fayda sağlamaktadır. İran ve Suriye ise fiili Kürt devletinin Kuzay Irakta kurulduğunu görmüş ve kendi içlerindeki Kürt unsurların harekete geçmesinden korktuğu için PKK'nın faaliyetlerini yasaklayıp baskı altına almıştır. Şu an PKK Barzani ve Talabani tarafından desteklenmektedir. ABD'nin ise PKK'yı desteklemediğini ancak Barzani ve Talabani üzerinde siyasi emelleri olduğunu ve dolaylı olarak PKK'ya göz yumduğunu görüyorum.
Bence önce Barzani ve Talabani ile görüşülmeli, ciddiyetimiz onlara anlatılmalı, ABD'nin de ciddiyetimizi onlara anlatmasını sağlamalıyız. Bu operasyonu istemeyen ve açıkca korkan Barzani ve Talabani PKK desteğini kestiklerinde PKK'ya hava operasyonları ve nokta vuruşları ile saldırılabilir diye düşünüyorum.
Ancak Barzani ve Talabani kim olur ezer geçeriz düşüncesi doğru bir siyasi ve askeri taktik olmayacaktır. Yenemez miyiz, elbette yeneriz ancak bataklığı kurutmamış oluruz ve örgüte peşmergeden de katılım sağlamış oluruz. 2 yıl içerisinde gene toparlanabilir. Ayrıca elimizdeki tüfeklerin hassasiyeti dikkate alındığında ve barzani ve talabaniye karşıda bir harekat başlatıldığında bunun bina çatışması olma ihtimali kuvvetle muhtemeldir. Bubni tuzakları ile dolu binalar ve her an her evden ateş alabilme riski vardır. Bu tür bina çatışması riski olan saldırılarda önce havadan ve füzelerle hedefler vurulmalı ve ardından tank desteği ile şehre girilmelidir. Trkiye'nin hava gücü ve füze durumunu bilmiyorum. Ancak Türkiyenin korunması gereken hava sahasını dşündüğümüzde Ege , Karadeniz gibi tüm savaş uçaklarımızı bölgeye gönderemeyeceğimiz açıktır.
Sonuç olarak Kuzey Irağa mevcut durumda hadi giriyoruz deyip girmek hüsrana neden olabilir. Ancak mutlaka askeri uzmanlarımızı bunun sosyal yapısını da inceleyip gerekli tedbirleri siyasilere aldıracaklardır. Ben Sayın Yaşar Büyükanıt'ın Barzaniye yönelik açıklamalarını da işin ciddiyetini anlatmak amacına bağlıyorum.
-
Gelinen noktada demokrasi çözüm olamaz.Artık çok geç.
-
Alıntı:
Aydın Alber Yüce rumuzlu üyeden alıntı
Gelinen noktada demokrasi çözüm olamaz.Artık çok geç.
Peki demokrasi yerine ne çözüm olabilir? Azınlık çoğunluğu mu yönetmeli?