-
1 yıldır süren boşanma davası hakkında
Herkeze slm Emeği ğeçen tüm arkadaşların Eline sağlık mükemmel bir site olmuş Benim sorum şu değerli Avk arkadaşlar
1_ 1 yıldır süren Boşanma davasında istediğim bi tazminat var 25 000 ytl bu tazminat için harç yatırmam gerekiyormu.
2-2001 de evlendik babadan kalan arsayı mütahit e verip 1 daire sahibi oldum bu daireyi 2002 yılında tapusunu eşim üzerine yaptım eşim arkadaşına vekalet verip sattırdı bilgim dışında (dava açılmadan 3 ay önce) her hangibi mal rejimine tabi değiliz mahkemeye mütahit ile yaptığım sözleşmeleri verdim.
Mahkeme tapuya sordu evin satışını eşim yaptığı tespit edildi şimdi bu evden hak talehp ettim % 50 ama araştırmalarıma göre harç yatırmam gerekiyormuşş şu an maddi durumum iyi olmadığından yatıramadııım bunun süresi nedir avukat arkadaşımın birisi satıldığından haberin olduğundan itibaren 1 yıl dedi diğer avk arkadaş 5 yıl dedi ben bişi anlamadııım bunun süresi nedir
Evin tapudaki satışı 99.000 ama 300.000 e satılmış.bana ne önerirsiniz ilginize ve vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum
-
Davam sonuçlanmadan yapabilirmiyim ?
Değerli arkadaşlar boşanma davam 1 yıldır çekişmeli olarak devam ediyor eve dön çağrısı yaptım ama karşı taraf dönmeyeceğini belirtti ve dava açtı ben karşı dava açmadım anlaşılıyor ki yanlış yapmışım kusurlu taraf karşısı benim sorum şu evrakların tamamlanmasını bekliyoruuz (yazışmalar yapıldı) ben bu saatte karşı boşanma davası açabilirmiyim görüşleriniz nedir teşekkür ediyorum nasıl bir yol izlemeliyim.
-
Re: 1 yıldır süren boşanma davası hakkında
Değerli avkat arkadaşlar özellikle 1. soruma yanıtverebilirseniz çok sevinirim 2. sorum ile alakalı olarak davaya bakan hakim ile görüştüm karşı dava açabileceğimi ve halen görülmekte olar dava ile birleştirileceğini söyledi.
AVKAT değil AVUKAT... Bilginize...
-
Re: 1 yıldır süren boşanma davası hakkında
Eğer istediğiniz manevı tazminat ise harc ödemezsiniz
-
Re: 1 yıldır süren boşanma davası hakkında
duygu hanım yanıtınız için teşekkür ediyorum peki ev için dava açma zamanı nekadardıır dediğim gibi 2 avukat arkadaşım farklı söyledi evin satışı yapılrıktan 1 yıll diğeri 5 yıl dedi benim kafam karıştı bunun tam süresi nedir ben bu satışı öğreneli tam 1 yıl oldu hakkım geçtimi acaba zaman aşımına uğramışmı oldum aydınlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim
-
Re: 1 yıldır süren boşanma davası hakkında
ßiri bana yardımcı olsun pls :S
-
Re: 1 yıldır süren boşanma davası hakkında
Değerli AVUKAT arkadaşlar henüz Ev ile ilgili mal paylaşımı davası için tarih alamadımm tekrar yardımınızı bekliyorum
-
Re: 1 yıldır süren boşanma davası hakkında
Herkeze slm Emeği ğeçen tüm arkadaşların Eline sağlık mükemmel bir site olmuş Benim sorum şu değerli Avk arkadaşlar
1_ 1 yıldır süren Boşanma davası sonunda boşandım ve bunun üzerine tekrar nafaka dasvası açtım ve davayı kazandım fakat karşı taraf temize gönderdi temizdende aynen nafakanın odenmesı kararı çıkmış odenmediği taktirde hapis cezası kararı
avukat arkadaşlardan isteğim hapis de yatırılması için ne yapmam gerek bu karar tebliğ edildikten ne kadar sure tanınır. bana bu konuda yardımcı olursanız sevınırim arabeks_55@hotmail.com
teşekkur edrim
-
Re: 1 yıldır süren boşanma davası hakkında
Henüz bi cevap alamadııım değerli AVUKAT arkadaşlar Bu süre ne kadardırr
-
Re: 1 yıldır süren boşanma davası hakkında (batunaz )
Yapacagız şey kararı tekrar tebliğe çıkarmak ve mahkeme ilamını icraya koyup ödeme emrinin kesinleşmesini beklemeniz lazım süresi içinde ödeme yapmazsa ve mal beyanında bulunmazsa icra takibi yaptığını yer icra ceza mahkemesinden borcunu ödemediğinden cezalandırılmasını istersiniz.
Önemli olan nafaka kararının kesinleşmesi
Ara karar gereği nafakaya karar verilen hallerde ceza uygulanmaz
-
Re: 1 yıldır süren boşanma davası hakkında
Sayın Poliman İİK 277-284 md.lerini incelerseniz iptal davasında zamanaşımı süresi 5 yıldır.
Sayın Çilem 4949 sy.lı yasaya göre artık tedbir nafakalarında da ceza verildiğini biliyorum,bununla ilgili yargıtay kararları mevcut.Bununla ilgili birebir olmasa da konuyla ilgili fikir edinilmesi amacıyla elimdeki yargıtay kararını ekliyorum.
HD 16 Esas : 2004/011589 Karar: 2005/001116 Tarih: 23.02.2005
* TEDBİR NAFAKASINI ÖDEMEME
* CEZA KANUNLARININ ZAMAN BAKIMINDAN UYGULANMASI
Tedbir nafakasını ödememek de 30.7.2003 tarihinde yürürlüğe giren 4949 sayılı Yasa´nın 97. maddesine göre suç olarak kabul edilmiştir. Ancak, TCK.nun 2. maddesine göre aleyhe olan değişikliğin geçmişe etkili olarak uygulanamayacağının düşünülmeksizin sanığın mahkumiyetine karar verilmesi isabetsizdir.
(2004 s. İİK. m. 344) (765 s. TCK. m. 2) (5237 s. TCK. m. 7)
Nafaka borcunu ödememek suçundan sanık Süleyman İbiş´in İİK.nun 344/1. maddesi gereğince 10 gün hafif hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiş, hüküm yasal süresi içerisinde sanık vekili tarafından temyiz edildiğinden Yargıtay C.Başsavcılığınca dosya Daireye gönderilmiş olmakla, inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okunarak GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:
Tedbir nafakasını ödememek de 30.7.2003 tarihinde yürürlüğe giren 4949 sayılı Yasa´nın 97. maddesine göre suç olarak kabul edilmiştir. Ancak, TCK.nun 2. maddesine göre aleyhe olan değişikliğin geçmişe etkili olarak uygulanamayacağının düşünülmeksizin sanığın mahkumiyetine karar verilmesi isabetsiz olup temyiz itirazları yerinde görüldüğünden hükmün BOZULMASINA, 23.2.2005 gününde oybirliği ile karar verildi.
Kaynak=Corpus
(C) 2000, Corpus, CD-Medya
-
Re: 1 yıldır süren boşanma davası hakkında
sevgili arkadaşım
öncelikle evliğin bitmesinden dolayı üzüntülerimi bildiririm
soruna gelince süreyle ilgili soruna yanıt vermek istiyom ,satıştan öğrendin tarihten itibaren 1 yıl eylem gerçekleştikten sonra 5 yıl içinde dava açma süreniz mevcuttur bilginize
-
Re: 1 yıldır süren boşanma davası hakkında
Sayın görür yanıt verip zaman ayırdıgınız icin cok teşekkür ediyorum (eylem gerceklestikten sonra 5 yıl) bunu anlayamadım Evin satıldıgını ögreneli 1 yıl oldu Mahkemeye evin bana ait oldugunu sadece eşime jest amacı ile üzerine yapıldıgını mahkemede belgeler ile ispatladım mahkeme buna istinaden oldugunu düşünüyorum tedbir nafakası baglamadı.
Şuan harç yatıracak durumum olmadıgından dava acamıyoruum sadece dava dilekcemde evin en azından yarı parasını talep etmekle yetiniyorum Harç yatırılmadığından bu talep de havada kalıyor harç nerden baksanız 3.000 ytl gibi tutacak eger bu süre 5 yılsa muhakkak 5 yıl dolmadan acarıım yani bu hakkımı kaybedip kaybetmediğimi söylerseniz sevinirim yanıtınız i,çin şimdiden teşekkür ederim.
-
Boşanmada karşı dava ve Tebligat Konusu
Değerli Avukat arkadaşlar 1yıldır süren boşanma davamda Dün itibari ile karşi dava açtım fakat karşı tarafın yazlıklarında ikamet ettiklerinden Asıl konutlarında olmadıklarını düşündüğümden Babasının mağazasına Tebligat yaptırdım Yazlık adresini bilmiyorum Sorularım şunlar;
1- Baba yada kardeşleri bu tebligatı alırlar ise aldıkları halde kızına bildirmezler ise konunun açılımını ben haksız duruma düşebilirmiyim Davalı taraf benim haberim yok abim almış bilgi vermedi derse ne olur.
2-yazlığın açık adresini bilmiyorum acaba diğer konutlarına ek bir tebligat çıkartılabilirmi yorumlarınız nelerdir ne tavsiye edersiniz.
-
Re: Boşanmada karşı dava ve Tebligat Konusu
Hukukçu değilim.
ikametgahın olduğu ev adresine yapsaydınız daha uygun olurdu.
Bulunmayınca muhtara giderdi, muhtara tebliğ edilince tebliğ edilmiş olurdu.
Şimdi babası dükkanda böyle biri yok diye almasa haklı olur.
-
Re: Boşanmada karşı dava ve Tebligat Konusu
yeni adrese tebligat mümkündür..
tebligat geri dönerse yeni adres vermenizi salık veririm.
geri dönmez ise sizin bir sorumluluğunuz yok..tebligatı alanın sorumluluğu başlar..
sevgi ve saygılarımla..
-
Re: Boşanmada karşı dava ve Tebligat Konusu
Alıntı:
erdiken rumuzlu üyeden alıntı
yeni adrese tebligat mümkündür..
tebligat geri dönerse yeni adres vermenizi salık veririm.
geri dönmez ise sizin bir sorumluluğunuz yok..tebligatı alanın sorumluluğu başlar..
sevgi ve saygılarımla..
Yanıtlarınız iciin cook teşekkür ederim zaman ayırdığınız için
-
Karşı dava ve tedbir nafakası
Değerli arkadaşlar eşim in açtığı boşanma davası 1 yıldır sürüyor sonuca bağlanmadı ve iddialarını ispad edemediler iftiralar,ve asılsız iddialarda bulundular davacı tarraf kendine ve müşterek çocuğumuza toplam 500 ytl tedbir nafakası (her ay için) talepde bulundular ama hakim şu ana kadar tedbir nafakası bağlamadı ve gerekçede göstermedi (müşterek evimiz eşimin adına kayıtlı ve boşanma davası açmadan 1 kaç ay önce satmış bende bu satışı ispatladım mahkemeye delil olarak arz ettim) sebep olarak maddi durumunun iyi olmasına bağlıyorum bende 1 ay önce karşı dava açtım sorularım şu;
1- Dava sonucunda talep edilen tedbir nafakasını benden toplu olarak tahsil edebilirlermi hakim bu yönde karar verebilirmi.
2-Muhtemelen dava birleştirilecek tekrar tedbir nafakası talep edilirse şimdi bağlanabilirmi
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
-
Re: Karşı dava ve tedbir nafakası
Alıntı:
poliman rumuzlu üyeden alıntı
1- Dava sonucunda talep edilen tedbir nafakasını benden toplu olarak tahsil edebilirlermi hakim bu yönde karar verebilirmi?
2-Muhtemelen dava birleştirilecek tekrar tedbir nafakası talep edilirse şimdi bağlanabilirmi?
İkisinin de cevabı evet.
Genelde tedbir nafakası kararı sonraki celselerde, her iki tarafın da maddi durum araştırması geldikten sonra verilir.
Tedbir nafakasına karar verilirse bu ilk talep edildiği tarihten yargıtay temyiz süreci dahil karar kesinleşene kadar geçerlidir. Birikmiş nafaka toplu ödenir, karşı tarafla anlaşıp taksitlendirmeniz mümkündür. Ödememeniz halinde icra işlemi yapılarak sizden tahsil edilir.
Ancak karınızın yeterli gelire sahip olduğu yönünde hakimin kanaati oluşursa tedbir nafakası çıkmaz, bunun dışındaki her durumda tedbir nafakası çıkacaktır.
Dava red kararı ile sonuçlansa da karşı taraf tedbir nafakası almaya devam etmek için yargıtaya götürecek ve en az 4 ay daha -yargıtaydan kesinleşene kadar - tedbir nafakası alacaktır.
-
Re: Karşı dava ve tedbir nafakası
degerli ma_cera yanıtın icin teşekkür ederim 2 hakim degişmesine ragmen tedbir nafakası çıkmadı benim avukatım yok ama fikir alış verişinde bulunduğum avukat arkadaslarda şaşkın ortak düşüncemizde evi sattığı için maddi durumu yerinde olduğu konusunda ilginize teşekkür ederim.
-
Re: Karşı dava ve tedbir nafakası
Alıntı:
poliman rumuzlu üyeden alıntı
2 hakim degişmesine ragmen tedbir nafakası çıkmadı (...) ortak düşüncemizde evi sattığı için maddi durumu yerinde olduğu.
Bu kadar emin olmamak lazım. "İki hakim değişmesi" mahkemenin uzaması konusunda kıstas değildir. Tam tersine, mesela yeni hakim dosyayı yeterli incelemediği için karar çıkmamış olabilir. Ama en önemlisi maddi durum araştırmasının dosyaya girip girmediği.
Sizin ve karınızın maddi durum araştırması dava dosyasına konmuş mu, konmamış mı? İkisinden biri konmamışsa tedbir nafakası kararının çıkmamış olması doğal.
-
Re: Karşı dava ve tedbir nafakası
her 2 tarafında maddi evrak dosyası kondu ev hanımı kendisi calısmıyor ama ben ilk durusmadan itibaren maddi durumum iyi olmadıgından dolayı borclarımı belirten (kredi kartı,bireysel kredi ,vs borcların evraklarını arz ettim) ailesinin durumu oldukca iyi ama kendi üzerine kayıtlı bişi yok ayrıca ev satıldıgından itibaren yurt dışına 15 gün tatile gittiğini ve abisine son derece lüks araba aldıgını yaklasık 70.000 ytl civarı araba alındıgını resmi belgelerle ispat ettim .
-
Değerli arkadaşlar boşanma davasında eş üzerine olan ev boşanma davası öncesi Art niyetli olan eş satıyor tabiki m.k na göre her hangi bi evlilik sözleşmesi de yok Boşanma davasında talep kısmımda bu evin yarısını haklım saklı kalmak kaydı ile karşıdan talep ediyorum talebim bu şekilde değerlendirmeye alınacakmı yoksa harç yatırıp dava mı açmam gerekiyor.
-
Manevi tazminat ve iftira.
Degerli arkadaslar devam eden boşanma davamda davacı vekili hakkımda ispat edemediği birçok iftiralarda bulundu yaklasık bir yılı aşan zamandan beri davam devam ediyor maalesef avukat tutmadım ve davamı kendim takip ediyorum artık davacı vekili haddini aşan beyanlarda bulunmaya hatta mahkemenin talep ettiği resmi kurumlar dan gelen resmi belgelere bile itimat etmeyip resmi kurumları bile karalamaktan vazgecmiyor ve bu iddialar artık psikolojimi bozdu silahlı kuvvet olmamdan mütevekkil psikolojik destek almaktan çekiniyorum ve bende manevi tazminat davası acmak istiyorum davacıyamı dava acmam gerekiyor yoksa vekilinemi ayrıca davamda maddi manevi tazminat talebim var .
karsı tarafın bana attıgı iftiralar.
1-Davacıya karsı sürekli darp ve kötü muamelede bulundugum
2-gelen tapu kayıtlarnd davacının satış yaptıgı halde benim satış yaptıgımı iddia etmesi(davacının baska birisine noter yolu ile vekelat vermiş vekaletin kopyası nı mahkemeye ibraz ettigim halde )
3-davacı vajinismus hastası bir cok doktora götürdüğüm halde kocalık vazfemi yerine getirmediğim ve hatta tecavüzle suclanmam beni cok etkiledi derinden üzdü.
4-Silahlı kuvvet oldugumdan dolayı toplumda tehlikeli oldugumu beyan ediyor (geçenyıl davacı ile barısma söz konusu idi psikiyatr a gittik doktor davacının akrabası olduğundan rahatsızlığından bahsedemedim sadece iş ile sıkıntılarımı aktardım ve doktor anksiyete bozuklugu teşhisi koydu 2 parça ilac verdi) bende eger psikolojij rahatsızlıgım oldugu iddiaları var ise tam tesekküllü hastaneden davacının talebi dogrultusunda hastane raporu alabilecegimi belirttim,ama karsı taraf talepde bulunmadı.
5-Artık davacı vekili boşanma davası değil de agır ceza davası görülüyormuş gibi dilekçelerinde bana sanık diye hitap etmeye başladı.
6-tehlikeli biri olduğumdan dolayı çocugumun velayeti ni anneye ve şshsi münasebetinde oldukca sınırlm getirilmesini talep etti bu da şahsıma yapılan hakaret olarak algılıyorum.
7- Davacı ve kardesi ile telofonda yaptıgım 2 3 dakikalık görüşmem var oğlumdan dolayı sanki tehdit etmişimde hakkımda suç duyurusunda bulunuldugu idda ediliyor (bana resmi bişi ulaşmadı)
8-Yıllık iznimde yanımda bi bayan olduğu oğlumu ve ailemi bayanla tanıştırdıgım oğlumun yanında bayana uygunsuz şeyler yaptığım fiili ve sözlü (oğlum 4 yaşında)aslı astarı olmayan iddialar.
Bu yazdıklarım davanın seyrinde olagan şeyler ama bazı şeyler varki kaldırmak mümkün degil SAVAŞTA KANDA BULAŞIR ÇAMURDA atasözü nü uygulamaktalar ben manevi tazminat davası açacagım ama dava bitincemi davcıyamı yoksa vekilinemi ,süren boşanma davasından sonramı açmalıyım hangi mahkemeye açmam gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.
-
Re: Manevi tazminat ve iftira.
Boşanma davası gerçekten yıpratıcı bir süreçtir.
Davacı vekili, adı üzerinde vekildir, davacının verdiği bilgilere istinaden bu ithamlarda bulunmaktadır.
Karınızdan Davacı diye bahsettiğinize göre davayı o açmış.
Karşı dava açmazsanız, ya sizin kusurunuz ispatlanacak, boşanma kararı çıkacak. Ya da sizin kusurunuz olmadığı anlaşılacak dava reddedilecek.
Boşanma kararı olursa, sizin kusurunuzdan dolayı tazminat hak etmezsiniz.
Red olursa, bu kez boşanma kararı çıkmadığı için maddi, manevi tazminat talepleri de görüşülmez.
Dolayısıyla yapabileceğiniz en iyi şey, karşı dava süresini kaçırmış dahi olsanız sizin bir boşanma davası açıp bu boşanma davasında manevi tazminat istemenizdir.
Burada söylediklerinizi yazacağınız dilekçenizde, "dava sürecinde karşı tarafın asılsız iddiaları her türlü dayanaktan yoksundur. İspatlanamamıştır. Bu yüzden manevi tazminat verilmesi" şeklinde özetlenecek bir talepte bulunun.
Dayanak noktanız medeni kanunun 174. maddesinin ikinci paragrafı:
Madde 174.- Mevcut veya beklenen menfaatleri boşanma yüzünden zedelenen kusursuz veya daha az kusurlu taraf, kusurlu taraftan uygun bir maddî tazminat isteyebilir.
Boşanmaya sebep olan olaylar yüzünden kişilik hakkı saldırıya uğrayan taraf, kusurlu olan diğer taraftan manevî tazminat olarak uygun miktarda bir para ödenmesini isteyebilir.
-
Re: Manevi tazminat ve iftira.
ma_cera yanıtın için teşekkür ederim davayı acan taraf eşim ama kusurlu oldugumu ispat edemedi 1. derece akrabaları benim için olumlu davacının kusurunu ortaya koyan şahitlik şahitlik yaptılar bu siteden ögrendiğim üzere karsı taraf iddialarını ispat edemediği zaman dava red olunuyor bende boşanmak istediğimden 1 ay önce derbest olan davaya mütaakip boşanma davası açtım ;
karşı tarafa davetiye ulaştı ama mahkemeye intikal etmedi ve durusma 2 ay sonraya atıldı devam eden dava da ise esas icin yazılı cevap vermek üzere süre istedim oda bu ay görüşülecek benim açtgım davadan dolayı davalı taraf davanın devam ettiğini davanın esasa cevap süresi geçtiğinden benim davamın reddini talep etti kararda ise
1- davalı adın çıkartılan davatiyenin dönüşüne beklenmesine
2- davalı vekilinin ilk itirazı hususu çıkarılan davetiyenin dönüşünden sonrya bırakılmasına kararı cıkıp 2 ay sonraya ertelendi.
acaba karsı dava süresini gecirdimmi davam kabul olmaya bilirmi bu durumda boşamama kararı çıkabilirmi yanıtınız icin teşekkür ederim.
-
Re: Manevi tazminat ve iftira.
Benzer yaklaşımlar benim boşanma davamda karşı taraf vekillerinden de geldi. Dosyaya sunulan avukat beyanlarını sundum Cumhuriyet Sav.'lığına suç duyurusunda bulundum ve BARO'ya şikayet ettim. Her iki şahıs da ağır ceza mahk'de yargılanmaktadır.
Sayın ma_cera'nın dediği gibi 'avukatlar müvekkillerinin beyanlarına göre' yaklaşımlar üretirlerse de 'ISPATI OLMAYAN IDDIALAR HAKARET VE IFTIRA' vasfındadır ki buda avukat müvekkil fark etmez SUÇ teşkil eder. Bir avukat sinirlilikle davalı eşi hakkında ağzına geleni söyleyen şahsın her lafını ve iddiasını dosyaya taşıyamaz. İddia sahibi iddiasını ıspatla mükelleftir. Ispat olunamıyan iddia İFTİRA VE HAKARETTİR.
Şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunun ve BARO'ya şikayet edin.
-
Re: Manevi tazminat ve iftira.
Değerli Decussatio yanıtın için teşekkür ediyorum ayrıca geçmiş olsun bende gerekli yerlere dilekçemi hazırlayıp arz edeceğim artık onur meselesi oldu Hukuk adamı olan bir şahıs nasıl oluyorda Devletin kurumlarının verdiği evrakları hiçe sayıp yalancılıkla ,dolandırıcılıkla suçlaya bilir neye dayanaraktan silahlı kuvvette görev yapıyor tehlikelidir meslekten el çektirilmeli diyebiliyor vs tarzı beyanlarda buluna biliyor hadi müvekkili abuk subuk bilgi verdi bunu davana taşıdın iddiaları ispat edemedin iyide Devletin kurumlarının,Noterin belgelerini sahtecilikle suçlayabiliyor anlamakta zorlanıyorum.
O zaman ortaya şu çıkıyor sırf karşı dilekçe vermek için aldığı parayı hakettiğini ortaya koymak için yalan beyanda bılunmaktan çekinmiyor iyide anlamıyorum hakim bu duruma neden müdahale etmiyor bunuda anlayamıyorum.
-
Re: Manevi tazminat ve iftira.
Alıntı:
decussatio rumuzlu üyeden alıntı
Dosyaya sunulan avukat beyanlarını sundum Cumhuriyet Sav.'lığına suç duyurusunda bulundum ve BARO'ya şikayet ettim. Her iki şahıs da ağır ceza mahk'de yargılanmaktadır.
'ISPATI OLMAYAN IDDIALAR HAKARET VE IFTIRA' vasfındadır ki buda avukat müvekkil fark etmez SUÇ teşkil eder. Bir avukat sinirlilikle davalı eşi hakkında ağzına geleni söyleyen şahsın her lafını ve iddiasını dosyaya taşıyamaz. İddia sahibi iddiasını ıspatla mükelleftir. Ispat olunamıyan iddia İFTİRA VE HAKARETTİR.
Şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunun ve BARO'ya şikayet edin.
Bunun prosedürü nedir? Neye dayanarak suç duyurusunda bulunulacak? Hangi
kanuna göre, hangi suçla ağır ceza mahkemesinde yargılanıyor? Davanın gidişatı nasıl? Bizi daha detaylı bilgilendirir misiniz?
-
Re: Manevi tazminat ve iftira.
Alıntı:
ma_cera rumuzlu üyeden alıntı
Bunun prosedürü nedir? Neye dayanarak suç duyurusunda bulunulacak? Hangi
kanuna göre, hangi suçla ağır ceza mahkemesinde yargılanıyor? Davanın gidişatı nasıl? Bizi daha detaylı bilgilendirir misiniz?
Evet evet sayın ma_cera ya katılıyorum.Dava hakkında daha detaylı bilgi verirmisiniz?Aynı olay benim de başımda.
-
Boşanma davasında sanık diye hitap edebilir mi?
Değerli Hukukçu arkadaşlar boşanma davasında Davacı vekili cevap dilekçesinde Davalıya SANIK diye hitab edebilirmi bu sonuçta Aile mahkemesi ve bo şanma davası Bu bence onur kırıcı yorumlarınızı bekliyorum.
-
Re: Boşanma davasında Sanık diye Hitab Edebilirmi
Bu elbette hoş bir durum değil ancak kasıtlı yazılıp yazılmadığını da değerlendirmek gerekir. Dalgınlıkla olmuş olabilir, bilgisayarda bir önceki dilekçenin üzerine yazıldı ise gözden kaçmış ve değiştirilmemiş olabilir, sehven yazılmış olabilir... Umarım yanılmıyorumdur ama hiçbir meslektaşımın bunu bilerek ve isteyerek yapacağına ihtimal vermiyorum, bu nedenle kanımca üzerinde durulması gereken bir husus değildir.
-
Re: Boşanma davasında Sanık diye Hitab Edebilirmi
Dilek hanım yanıtınız için teşekkür ederim elbette hoş değil artık değerlendirme hakimin takdirinde davacı vekili davayı kanunlarla değil şahsi bir mesele haline soktu neden diye soracak olursanız artık önceki konularımda da belirttiğim üzere Resmi kurumların Cevablarını bile beğenmiyerek Çalışan müdürüne amirine kadar sahtecilikle suçluyor belgelerin sahte olduğunu iddia ediyor Noter Kayıtları Emniyet kayıtları tapu kayıtları ; bence şahsi görüşüm karşı dava dilekçesi ne sırf cevap olsun diye cevap yazılmamalı tabiri caizse SAVAŞTA KANDA BULAŞIR ÇAMURDA demek istiyor
Savaşmanında bi usulu olmalı anlamadığım neden hakim konuya müdahele etmiyor neden resmi kayıtları inanmadığını sormuyor muhakkak hakim kendince konuyu takdir edecektir ayrıca şunu sormak istiyorum
Davacı taraf davayı açalı 14 ay oldu ve devam ediyor ben geçen ay karşı dava açıp derbest talebinde bulundum acaba süreyi kaçırdımmı karşı taraf itirazda bulundu süre geçti diyerekten çok korkuyorum boşanmamaktan çünki karşı taraf iddialarının hiç birisini ispat edemiyor sadece iftira ile geliyor ve ben bu iftiraları resmi belge ile ispat ettim yardımcı olursanız sevinirim.
-
Re: Boşanma davasında Sanık diye Hitab Edebilirmi
İlk itirazda bulunmak ve karşı dava açmak için yasada öngörülen süreyi geçirmişsiniz maalesef. Hakimin itirazlarınızı dikkate almaması gayet normal ve yasal. Karşı taraf vekili her şeyi iddia edebilir, gelen belgelere itiraz edebilir, bu hak her iki tarafa da tanınmıştır, kimse kısıtlayamaz. Neticede, tüm bu iddia, savunma ve itirazları, delilleri değerlendirerek karar verecek olan hakimdir.
Ceza yargılamasını ilgilendiren, dosyanız ile ile ilgili olmayan hususlar (İftira gibi) boşanma davasını etkilemeyeceği için ispat da etseniz davanıza bir hükmü olmayacaktır.
-
Re: Boşanma davasında Sanık diye Hitab Edebilirmi
Ğeçtiğimiz günlerde açtığım dava görüşüldü karşı taraf itiraz etti davalının vekilliğine karar verildi (davalı iken yapılan duruşmada geçen ay hakim karşı tarafa usulen dava açtığımı muhtemelen .birleştireceğini söyledi) davalı tarafa giden tebli gat dönmediğinden ileri tarihe attı tabi davalı taraf süre geçti vs. itirazında bulundu dediğim gibi karşı taraf iddiaları ispatlayamamıştı şimdi ben dava açtım buna rağmen boşanmama yada ayrılığa karar verebilirmi karar bu şekelde çıkarsa temhize açıkmıdır .
-
Re: Boşanma davasında Sanık diye Hitab Edebilirmi
Verilecek kararı bilmemiz mümkün değildir. Karar, temyiz yolu açık olarak verilir, dolayısıyla dosya karara çıktığında tabi ki temyiz edebilirsiniz. Bir meslektaşımdan hukuki yardım almanızı öneririm, faydanıza olacaktır.
-
Re: Boşanma davasında Sanık diye Hitab Edebilirmi
Dilek hanım zaman ayırdığınız için ilginize çok teşekkür ederim söylemek istediğim son bir şey var yorumunuzu bekliyorum benim dava açma konum VAJİNİSMUS ben bunu ispatladım Doktor ve Şahit marifetiyle bu rahatsızlık Aile birliğini temelden etkiliyor ve 5 yıldan beri katlanılmaz bir hal aldı takdir edersinizki Sağlıklı bir evlilik ve Aile yapısı için önemli bir nokta Bu sebep boşanmak için yeterli olabilirmi (karşı dava süresini geçirdiğim halde ) yanıtınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
-
Re: Boşanma davasında Sanık diye Hitab Edebilirmi
Karşı dava süresini geçirmiş olmanız, yeni bir dava açamayacağınız anlamına gelmez. Bahsettiğiniz hastalığa dayanarak, evlilik birliğinin temelinden sarsılması sebebiyle boşanma davası açabilirsiniz. Ancak konunun ayrıntılarını bilmeden sağlıklı bilgi vermek ve yorumda bulunmak inanın imkansız. Bu nedenle mutlaka bir meslektaşımdan yardım alınız, telafisi mümkün olmayan hak kayıplarına uğramamak için yararınıza olacaktır.
-
Re: Boşanma davasında Sanık diye Hitab Edebilirmi
Sayın Dilek hanım ilginiz ve yanıtınız için çok teşekkür eder mesleğinizde başarılar diliyorum
-
Re: Boşanma davasında Sanık diye Hitab Edebilirmi
Dilek hanım atladığım bir konuyu aktarmak istiyorum Davacı taraf şiddetli ğeçimsizlikten dava açmıştı Bende vajinismus hastalığı nedeni ile evlilik birlikteliğinin temel gereklerinin ifa edilememesi nedeni ile beklenen ihtiyaçların giderilmemesi nedeni ile boşanma maddi manevi tazminat talebi ile dava açmış bulunmaktayım ve derbestlik talebi demekki davacının açtığı dava ile bu dava farklı 2 dava oluştu yani süre ile bi alakamız yok gibi geliyor bana doğrumudur yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.