aramızda yapılan adi sözleşme
MUVAFAKAT'NAMEDİR
"Ben ***** babamdan hisseme düşen ütün hissemi abim ******* devredilmesine muvafakat ediyorum, karşılığında kendisinden (500)milyon nakit aldım. Annemiz ********* ında eşi ***********dan kendi payına düşen miras hissesini kardeşim olan oğlu ***********na satmasına müsade ediyorum,. İleriki tarihlerde abim ********na ve annem************na hiçbir şekilde dava açmayacağımı ve hiç bir hak talep etmeyeceğimi şahitler huzurunda taahhüt ve beyan ederim. Tarih= 08,11,1997
Kızkardeş mirascı ;imzası ; (3/8 hisse)
Şahit ;imzası
Şahit imzası;
Benim imzam (3/8 hisse)
Annem : (2/8 hisse)
Not; tarafımdan düzenlenmiş olup ismi bulunan şahıslar imzalamışlardır.
Yukarıda belirtmiş olduğum sözleşme aramızda yazılmış olup mahkemeye vermem yada kız kardeşim tarafından verilmem neticesinde ne gibi sonuçlar doğurur?
Annemin 2/8 hissesini 1998 yılında tapudan satış (pay temliki yolu ile aldım)bedelini banka dekontu ile annemin hesabına ödedim.
Ancak 10 yıl geçmesine rağmen kız kardeşim yukarıda bahsettiğm sözleşmeye uymayarak bana hissesi olan 3/8 hisseyi tapudan devir etmeye yanaşmadı.
Bu durumda ne yapabilirim?
Ne gibi haklarım vardır?
Ortada olan bir tek ev vardır ve yıllardırda bu evde rahmetli annem ve babamla birlikte oturuyorduk. Babam sağlığında (1982-1983 yılları sanırım)bu evden hisse almaması sözü karşılığında kız kardeşime ev aldı ancak tapusunu da kız kardeşimin üzerine yaptı. Ancak kız kardeşim babam öldükten sonra kesinlikle sözünde durmadı yada kocasının baskıları nedeni ile bu sözüne uymadı.
Çok mağdur durumdayım bana bu konuda bilgi vererek yardımcı olabilirseniz ona göre hareket edeceğim ,
saygılarımla.