Cevap: Gezİ parki protestosu
Alıntı:
istanbul since 1453 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın OĞUZ,yemin ediyorum ki patenti bana ait.:) "Çapulcu" yu ilk ben söyledim,ertesi gün Başbakanımız kullandı :)
Ben de bari siz ve sizin gibi düşünenlere BİDON diyeyim. Marka olsun. Yalnız bidon değil Bi-Don... Yani buradaki bi eki olumsuzluk eki, yok demek. Yani donsuz... Hadi ne güzel marka değil mi?
Alıntı:
akbuluti rumuzlu üyeden alıntı
Onlarca avukat çağlayan adliyesinde yaka paça gözaltına alındı.
Hukuki.net acaba bu konuda ne düşünüyor, tepkisi nedir ? Bu kanunsuz uygulamalar hakkında ne söyler diye girip bakayım dedim. Gördüğüm kadarıyla hiç böyle birşey yaşanmamış gibi.
Son söz: Beni almaya geldiklerinde itiraz edecek kimse kalmamıştı.
BU lafım başbakan yanlılarına; Ee zamanında hukukçularınıza sahip çıkın, son kale barolar dendiğinde dalga geçenleri hatırlıyorum. Ne olacak? Hadi bir gün gelip de bir şeye itiraz etmeye kalktığınızda aynı sistem sizi de alacak, ağzınızı kapatacak. Bakalım sahiden o zaman sizi savunabilecek bir avukat var mı diye ciyak ciyak demokrasiiiii diye bağırınacaksınız ama nafile...
Sayın litigation Bi-DON markasını çok beğenmekle birlikte, çapulcu diyen zihniyeti kabul etmediğim gibi sizin de bu şekildeki yaklaşımınızı pek beğendiğimi söylemeden edemeyeceğim. Sadece çapulcu kelimesi için size bir vatandaş ve bir hukukçu olarak cevap hakkı doğduğu için yazınızı onayladığımı bilmenizi isterim.
Alıntı:
akbuluti rumuzlu üyeden alıntı
Onlarca avukat çağlayan adliyesinde yaka paça gözaltına alındı.
Hukuki.net acaba bu konuda ne düşünüyor, tepkisi nedir ? Bu kanunsuz uygulamalar hakkında ne söyler diye girip bakayım dedim. Gördüğüm kadarıyla hiç böyle birşey yaşanmamış gibi.
Son söz: Beni almaya geldiklerinde itiraz edecek kimse kalmamıştı.
Bir gün hukuk herkese lazım olacak diye klasik bir sözümüz var. Avukatlara yapılan muamele, vatandaşa yapılan muamele tarafımızca tasvip edilecek gibi değildir. Sitemizde bu görüşlerin aksine yer vermemiz onları kabul ediyoruz anlamına gelmemelidir. Her vatandaşımızın (çapulcu değil) söz hakkına saygı göstermeye, bize aykırı bile olsa onların görüşlerini de almaya çalışıyoruz. Kendi adıma keşke başbakanımız da bizim gibi düşünebilseydi, olanların ne anlama geldiğini anlamaya çalışsaydı diye düşünmeden edemiyorum. Herhangi bir ülke başbakanına yakışmayan üslubuna ve inadına devam etmek yerine demokrasinin nimetlerinden faydalanmasını kendisine naçizane salık veriyorum. Açıkçası politikacılığı tam halkımıza uyan birinin bu sefer çuvalladığını görmek beni şaşırttı. Umarım altından başka şeyler çıkmaz. Tek korkum bu.
Bu konudaki ilk yazımda olduğu gibi Polis arkadaşlardan ricam daha duyarlı olmaları. Çünkü bu işler durulunca günah keçisi olarak yine onlar seçilecekler. Hem hükümet hem vatandaş bunun hesabını onlara soracaktır. Olan onlara olacak, üzülüyorum...
Her kim olursa olsun kamu binalarında gösteri,toplanma ,eylem yapma hakkına sahip değildir.Bu apaçık kanunda belli değil midir? Avukat bunu hak görüyorsa, ben kanun tanımıyorum diyordur apaçık.Polisin yaka paça gözaltı doğrudur.Bunun nesi kanunsuzlukmuş anlamadım.Bir de tutturmuşlar hukuk birgün herkese lazım olur diye bir söz.Hayatımız hukuk zaten.Ne yapacaktık yani .60 yaşında elinde sapanla polisi taşlayan teyzeye mi sahip çıkınca hukukun gereklerini yerine getirmiş olacaktık.Sevsinler sizin hukuk anlayışınızı.Lise çağlarında hayalimin mesleği olan avukatlık mesleğini haketmeyen binlerce insan olduğunu düşünüyorum ya neyse.
Alıntı:
Her kim olursa olsun kamu binalarında gösteri,toplanma ,eylem yapma hakkına sahip değildir.Bu apaçık kanunda belli değil midir? Avukat bunu hak görüyorsa, ben kanun tanımıyorum diyordur apaçık.Polisin yaka paça gözaltı doğrudur.Bunun nesi kanunsuzlukmuş anlamadım.Bir de tutturmuşlar hukuk birgün herkese lazım olur diye bir söz.Hayatımız hukuk zaten.Ne yapacaktık yani .60 yaşında elinde sapanla polisi taşlayan teyzeye mi sahip çıkınca hukukun gereklerini yerine getirmiş olacaktık.Sevsinler sizin hukuk anlayışınızı.Lise çağlarında hayalimin mesleği olan avukatlık mesleğini haketmeyen binlerce insan olduğunu düşünüyorum ya neyse.
Toplanmak değil de kimin ve ne için toplandığın suç olup olmamakla değerlendirilmekte değil mi?i?Yani Ak parti için toplanmak suç değil!!!!Evet sadece onlar toplantı yapabilir..
Not;Çapulcu ya da Çapulnaz değilim!!!
Alıntı:
Buna akepe de dahil mi?
Not:Hiç bir zaman siyasi görüşüm olmamaıştır..açıkçası cehapeli ,mehapeli ve ya dehapeli değilim!!!
Alıntı:
SEA DEMİR rumuzlu üyeden alıntı
Buna akepe de dahil mi?
Not:Hiç bir zaman siyasi görüşüm olmamaıştır..açıkçası cehapeli ,mehapeli ve ya dehapeli değilim!!!
Sevgili arkadaşım,AKP kurulduğundan beri hangi kamu binasında gösteri ve eylem yapmıştır.Bana bir tane örnek gösterebilir misin?
Alıntı:
Sevgili arkadaşım,AKP kurulduğundan beri hangi kamu binasında gösteri ve eylem yapmıştır.Bana bir tane örnek gösterebilir misin?
Kamu binasında gösteri yapılmasına gerek yoktur. Çünkü zaten AKP yanlıları devlete ait araçlarla bedava taşınmakta, taşınırken de ellerindeki bayraklarla gösteri yapmışlardır. Yoksa görmediniz mi hepimizin vergileri ile alınan araçları. Nereden geliyor bu derenin suyu diye sormadınız sanırım.
Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. (Walter Scott).
Gezi Parkı direnişi Anadolu Üniversitesi'nde Hukukun Temel Kavramları dersinde soru oldu.
http://www.odatv.com/images/resimler..._jpg_large.jpg