-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
Gulu Bey rumuzlu üyeden alıntı
Batyr Bey Merhabalar,
Gecen ay sorduğumda sizin "Liste Dahil Edilmiştir" olup benimki de "Listeye Dahil Edilecektir" yazıyor. Nerdeyse iki ay olacak gibi benim.
Sizin durumu şuan değişti mi? yani bir sonraki asamaya geçebildiniz mi? mesela karar makamına gönderildi diye yazıyor mu acaba? süreç biraz yavaş mi oldu? yoksa bir aksilik durum mu var bizim.
Teşekkürler
iyi Günler
Gulu Bey merhaba,
Yok, bende henüz değişmedi. 4 Mayıstan beri Listeye dahil edilmiştir görünüyor. Listeler gitmediyse inşallah haftaya karar makamına gider...
Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
merhaba,bir ilerleme var mı arkadaşlar dosyanızda 6 aydır araştırma ve incelemedeyim
-
Merhabalar,
Forum sessiz olduğuna göre, hiç bir ilerleme yok bence... Olsaydı paylaşma olurdu. Normalleşmeye girdik ama hiç bir hareketlilik yok. Allah sabır versin.
Benim dosyam
Benim dosyam 22/02/2021 den beri böyle.
"Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir."
3 buçuk aydır incelemede.
Benzer durumu olan varsa lütfen gelişmelerden haber veriniz. umut olur bize.
-
Türk Vatandaşlığı başvurusu
Herkese Merhaba,
Benim başvurum 14.02.2020 den beri genelden.
25.01.2021 tarihinden beri “araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir” gözüküyor [emoji854]:( beklemeler devam
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Alıntı:
blazibo rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Forum sessiz olduğuna göre, hiç bir ilerleme yok bence... Olsaydı paylaşma olurdu. Normalleşmeye girdik ama hiç bir hareketlilik yok. Allah sabır versin.
Benim dosyam
Benim dosyam 22/02/2021 den beri böyle.
"Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir."
3 buçuk aydır incelemede.
Benzer durumu olan varsa lütfen gelişmelerden haber veriniz. umut olur bize.
Size biraz umut olayım o zaman, ben inceleme aşamasında tam 3 ay 15 gün kaldım ama yasaklar olmadan önce çıktım, bu aşamanın o kadar uzun sürmesi normal tanıdıklarım da asağı yukarı benim kadar o kadar kalmış, fakat siz yasak günlerine yakalandığınız için o 20 günü de üstüne ekleyin bence, sizin için değişmesi toplam 4 ay bir kaç gün sürecektir, yani durumunuz bu ayın sonlarına doğru değişir diye tahmin ediyorum.
Sonrası zaten arşive geçiyorsunuz, en uzun aşamanın olduğu bilindiği halde sadece 45 gün sürdü benim için, yine de yasaklardan önceydi o. Çok uzun sürmüyormuş meğer. Benim de başvurun evlenme yoluyla bu arada
-
Bu forumdan baya yararlandığım için BİLGİLENDİRME AMAÇLI kendi sürecimi de paylaşmak istiyorum.
Evlenme yolu ile Ekim 2019'da başvurduk. Bakalım süreç nasıl ilerleyecek. Merak eden arkadaşlara yardımcı olur belki. Bu arada Türkiye'de 25 yıldır kalıyorum o yüzden araştırma vs uzun sürmüş olabilir. Sizinki daha kısa sürebilir.
20 Ekim 2019 Başvuru
10 Şubat 2020 Parmak izi
16 Haziran 2020 İl tahkikatı bitti
23 Eylül 2020 Komisyona girdik
15 Ekim 2020 Belgeler genel müdürlüğe gönderildi ama ulaşmadı
8 Kasım 2020 Belgeler genel müdürlüğe ulaştı, başvuru belgeleriniz inceleniyor
2 Nisan 2021 Arşiv araştırılması yapılmak üzere ilgili kurumlara gönderilmiştir (hala devam ediyor)
30 Mayıs 2021 civarında telefonla arayıp bir belgenin eksik olduğunu söylediler. Belgeyi götürüp teslim ettik.
Şu anda durum “Arşiv araştırılması yapılmak üzere ilgili kurumlara gönderilmiştir”
Neredeyse her gün sonucuma bakıyorum : ) İnşallah güzel bir sonuç çıkar.
Bu arada bildiğim kadarı ile bundan sonraki süreç şöyle:
Arşiv araştırması (45 gün sürer)
Araştırma değerlendirme (45 gün sürer)
Listeye eklenecek (45 gün sürer)
Listeye eklendi (20 gün sürer)
Karar aşaması (10 gün sürer)
Yani toplam kalan süre: 210 gün civarı Yani 7 ay daha var. Haydı hayırlısı.
-
Alıntı:
Ahmet Selim rumuzlu üyeden alıntı
Bu forumdan baya yararlandığım için BİLGİLENDİRME AMAÇLI kendi sürecimi de paylaşmak istiyorum.
Evlenme yolu ile Ekim 2019'da başvurduk. Bakalım süreç nasıl ilerleyecek. Merak eden arkadaşlara yardımcı olur belki. Bu arada Türkiye'de 25 yıldır kalıyorum o yüzden araştırma vs uzun sürmüş olabilir. Sizinki daha kısa sürebilir.
20 Ekim 2019 Başvuru
10 Şubat 2020 Parmak izi
16 Haziran 2020 İl tahkikatı bitti
23 Eylül 2020 Komisyona girdik
15 Ekim 2020 Belgeler genel müdürlüğe gönderildi ama ulaşmadı
8 Kasım 2020 Belgeler genel müdürlüğe ulaştı, başvuru belgeleriniz inceleniyor
2 Nisan 2021 Arşiv araştırılması yapılmak üzere ilgili kurumlara gönderilmiştir (hala devam ediyor)
30 Mayıs 2021 civarında telefonla arayıp bir belgenin eksik olduğunu söylediler. Belgeyi götürüp teslim ettik.
Şu anda durum “Arşiv araştırılması yapılmak üzere ilgili kurumlara gönderilmiştir”
Neredeyse her gün sonucuma bakıyorum : ) İnşallah güzel bir sonuç çıkar.
Bu arada bildiğim kadarı ile bundan sonraki süreç şöyle:
Arşiv araştırması (45 gün sürer)
Araştırma değerlendirme (45 gün sürer)
Listeye eklenecek (45 gün sürer)
Listeye eklendi (20 gün sürer)
Karar aşaması (10 gün sürer)
Yani toplam kalan süre: 210 gün civarı Yani 7 ay daha var. Haydı hayırlısı.
Bilgilendirme için teşekkür ederim, fakat şunu düzeltmek istiyorum,
Evlenme yoluyla başvurularında listeye eklenecek eklendi aşaması yoktur, o istisnai ve genelde var, evlenmede direk karar makamına gönderildi diyor. İnşallah en yakın zamanda hepimiz güzel haberler duyarız, ben de şu an 19.04.2021'dan itibaren evlenme yoluyla değerlendirme ve araştırma devam etmektedir aşamasındayım
-
benimde başvurum 2019 aralık ayı genelden ...bir değişiklik olursa haber verirseniz sevinirim... bende aynı şekilde yazarım foruma
-
her kese selamlar
Bugün sanki bir hareketlilik var sistemde ;)
Nisan 7 de *Listeye dahil edilecektir* yazıyordu, Bugün *sonuçlandırılma aşamasındadır* yazdı.
aynı zamanda 199 dan da bir mesaj geldi teflonuma * karar makamına gönderilmiştir* diye.
artık ne olacak bilmiyorum :)
-----------başvurum genelden 2018 ekim
-
Alıntı:
zezo5 rumuzlu üyeden alıntı
her kese selamlar
Bugün sanki bir hareketlilik var sistemde ;)
Nisan 7 de *Listeye dahil edilecektir* yazıyordu, Bugün *sonuçlandırılma aşamasındadır* yazdı.
aynı zamanda 199 dan da bir mesaj geldi teflonuma * karar makamına gönderilmiştir* diye.
artık ne olacak bilmiyorum :)
-----------başvurum genelden 2018 ekim
Bende de az evvel başta Karar Makamına gönderilmiştir yazıyordu, 1 dk sonra sonuçlandırılma aşamasında diye sistemde görünüyor.
-
-----------------
30/12/2020 Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır.
---------------------
07/01/2021 Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
--------------------
20/04/2021 başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
sonra
-------------------------------------------------------------------->>>
Vatandaslik islemleriniz icin 14/06/2021 TARIHINDE Ilimiz Nufus ve Vatandaslik Mudurlugune Muracaatiniz gerekmektedir. FATIH ILCESI, VATAN CADDESI ISTANBUL IL EMNIYET MUDURLUGU YANI, VALILIK EK HIZMET BINASI
Bilgilerinize rica ederim.
B030
SMS gelmişti bügün muracaat ettim .
evlenme cuzdanımda 2016 yılında 24 nisan olan doğum tarihim 2018 yılında yeni pasaport aldım ve 25 nisan olarak güncellendi
şimdi bu 1 gün fark için nufusta düzeltin yazılmiş
nufus bu olaylarda düzeltecek mi 1 gün farkı lutfen bu gibi hataları nasıl düzeltiriz yardımcı olurmusıunuz .
NOT : YARIN NUFUSTEN RANDEVIO ALDIM
-
Arkadaşlar ilginç olay yaşadım bugün peş peşe sistem de ilerleme yapıldı sabahtan. şimdi biraz önce de * Başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir* yazdı.
ACABA NE ANLAMA GELİYOR BU MESAJ SİZCE?
-
Alıntı:
Arkadaşlar ilginç olay yaşadım bugün peş peşe sistem de ilerleme yapıldı sabahtan. şimdi biraz önce de * Başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir* yazdı.
ACABA NE ANLAMA GELİYOR BU MESAJ SİZCE?
Hayırlı olsun. Müracaat ettiğiniz yere gidip duyuru belgenizi alın. Bende de bugün bir gün içinde birkaç aşama oldu ve sonunda sizdeki gibi mesaj çıktı. Yarın gidip duyuru belgemi alacağım İnşallah
-
Alıntı:
akalicaan rumuzlu üyeden alıntı
-----------------
30/12/2020 Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır.
---------------------
07/01/2021 Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
--------------------
20/04/2021 başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
sonra
-------------------------------------------------------------------->>>
Vatandaslik islemleriniz icin 14/06/2021 TARIHINDE Ilimiz Nufus ve Vatandaslik Mudurlugune Muracaatiniz gerekmektedir. FATIH ILCESI, VATAN CADDESI ISTANBUL IL EMNIYET MUDURLUGU YANI, VALILIK EK HIZMET BINASI
Bilgilerinize rica ederim.
B030
SMS gelmişti bügün muracaat ettim .
evlenme cuzdanımda 2016 yılında 24 nisan olan doğum tarihim 2018 yılında yeni pasaport aldım ve 25 nisan olarak güncellendi
şimdi bu 1 gün fark için nufusta düzeltin yazılmiş
nufus bu olaylarda düzeltecek mi 1 gün farkı lutfen bu gibi hataları nasıl düzeltiriz yardımcı olurmusıunuz .
NOT : YARIN NUFUSTEN RANDEVIO ALDIM
Merhabalar,
Listeye dahil edilmis veya dahil edilecektir diye asama oldu mu sizde? Evlenme yolu ile mi yoksa Genel den mi basvuru yaptiniz? Suan sistem ne gozukuyor acaba cunku mesaj mi geliyor bildirim icin? Bilgi verirseniz sevinirim. Tesekkurler.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Batyr rumuzlu üyeden alıntı
Hayırlı olsun. Müracaat ettiğiniz yere gidip duyuru belgenizi alın. Bende de bugün bir gün içinde birkaç aşama oldu ve sonunda sizdeki gibi mesaj çıktı. Yarın gidip duyuru belgemi alacağım İnşallah
Bytr Bey Merhabalar,
Sizinki sistemde listeye dahil edilmistir den kara makamina mi gecmis suan? tesekkurler
-
Alıntı:
Merhabalar,
Listeye dahil edilmis veya dahil edilecektir diye asama oldu mu sizde? Evlenme yolu ile mi yoksa Genel den mi basvuru yaptiniz? Suan sistem ne gozukuyor acaba cunku mesaj mi geliyor bildirim icin? Bilgi verirseniz sevinirim. Tesekkurler.
- - - Güncellendi - - -
Bytr Bey Merhabalar,
Sizinki sistemde listeye dahil edilmistir den kara makamina mi gecmis suan? tesekkurler
Merhabalar,
Karar makamına gitmiş ve sonuçlanmıştır. Şu anda: sonucun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir yazıyor.
-
Alıntı:
Merhabalar,
Karar makamına gitmiş ve sonuçlanmıştır. Şu anda: sonucun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir yazıyor.
Maşallah hayırlı olsun, başvurunuz evlenmeden mi genelden mi?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
-
Alıntı:
Mine Al rumuzlu üyeden alıntı
Maşallah hayırlı olsun, başvurunuz evlenmeden mi genelden mi?
Teşekkür ederim. Başvurum genelden. Gün sayımı için başvuru 29.06.2018... evrak teslim tarihi 05.11.2018
-
Alıntı:
Size biraz umut olayım o zaman, ben inceleme aşamasında tam 3 ay 15 gün kaldım ama yasaklar olmadan önce çıktım, bu aşamanın o kadar uzun sürmesi normal tanıdıklarım da asağı yukarı benim kadar o kadar kalmış, fakat siz yasak günlerine yakalandığınız için o 20 günü de üstüne ekleyin bence, sizin için değişmesi toplam 4 ay bir kaç gün sürecektir, yani durumunuz bu ayın sonlarına doğru değişir diye tahmin ediyorum.
Sonrası zaten arşive geçiyorsunuz, en uzun aşamanın olduğu bilindiği halde sadece 45 gün sürdü benim için, yine de yasaklardan önceydi o. Çok uzun sürmüyormuş meğer. Benim de başvurun evlenme yoluyla bu arada
Merhaba Mine,
Çok teşekkur ederim yorumunuz için. Gerçekten umut oldu bana. Pasaportum yıl sonu bitiyor ve yeni pasaport çıkatrmak için 5000 km uçmam gerekecek. Cok masraflı ve çok zahmetlı olacak. Bu yuzden biraz sabırsızım. Ama İnşallah dediğiniz gibi olur ve yeni yıl gelmeden sonuç alırım.
herekese iyi şanslar.
-
Bugün durumumu kontrol etmek istedim ama hata alıyorum. Bugün herkes hata alıyor mu acaba? sistem düştü mü yine?
-
Alıntı:
Bugün durumumu kontrol etmek istedim ama hata alıyorum. Bugün herkes hata alıyor mu acaba? sistem düştü mü yine?
Bende de hata var ,
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
-
Her kese selamlar
Bugün nihayet (32 aydan sonra) Onay tebliğimi aldım . Yarın Nüfusa gidip kimlik başvurusu yapacağım.
DARISI HER KESİN BAŞINA
-
Alıntı:
Her kese selamlar
Bugün nihayet (32 aydan sonra) Onay tebliğimi aldım . Yarın Nüfusa gidip kimlik başvurusu yapacağım.
DARISI HER KESİN BAŞINA
Ya bu paylaşımları okuyunca yemin ederim gözlerim yaşarıyor :))) gözünüz aydın ve darısı başımıza inşallah, bir değerlendirme aşamasından geçebilsem bitecek
-
Alıntı:
Her kese selamlar
DARISI HER KESİN BAŞINA
Hayırlı olsun. Biz de ailecek bugün tebligatı aldık, hemen kimliğe başvurduk. Aynı binada zemin katında pasaport kimlik işlemleri yeri vardı.
-
Alıntı:
Hayırlı olsun. Biz de ailecek bugün tebligatı aldık, hemen kimliğe başvurduk. Aynı binada zemin katında pasaport kimlik işlemleri yeri vardı.
Hayırlı olsun, çok sevindim. Batyr Bey, Bende bugünlerde Listeye dahil edilmiş gözüküyor. Umarım Gelecek ay başında sizler gibi karar makamına gönderilir diye ümit ediyorum.
Sizden bir bilgi almak isterim. 99 ile başlayan yabancı kimlik numaranız ile E-devlete giriş yapınca yeni TC numaranızı kimlik bilgiler bolum altında gözüküyor mu? yoksa Yeni kimlik çıktıktan sonra PTT ye gidip yeni şifre mi alıyorsunuz? Teşekkürler
-
Alıntı:
Hayırlı olsun, çok sevindim. Batyr Bey, Bende bugünlerde Listeye dahil edilmiş gözüküyor. Umarım Gelecek ay başında sizler gibi karar makamına gönderilir diye ümit ediyorum.
Sizden bir bilgi almak isterim. 99 ile başlayan yabancı kimlik numaranız ile E-devlete giriş yapınca yeni TC numaranızı kimlik bilgiler bolum altında gözüküyor mu? yoksa Yeni kimlik çıktıktan sonra PTT ye gidip yeni şifre mi alıyorsunuz? Teşekkürler
Merhaba Gulu Bey.
Teşekkür ederim.
Hayırlı olsun. Belki de ay sonu karara gider.
Türk vatandaşı olunca PTT ye gidip TC no ile yeni şifre almanız gerekecek. Mevcut e-devlet güncellenmiyor.
SGK kaydınız varsa, onu mevcut kayıt üzerine güncelleme yapıyorlar. Ben pazartesi gidip guncelletecegim inşallah. Isim soyisim değişirse, SGK da isim denklik belgesini isteyebilirler.
-
Alıntı:
Merhaba Gulu Bey.
Teşekkür ederim.
Hayırlı olsun. Belki de ay sonu karara gider.
Türk vatandaşı olunca PTT ye gidip TC no ile yeni şifre almanız gerekecek. Mevcut e-devlet güncellenmiyor.
SGK kaydınız varsa, onu mevcut kayıt üzerine güncelleme yapıyorlar. Ben pazartesi gidip guncelletecegim inşallah. Isim soyisim değişirse, SGK da isim denklik belgesini isteyebilirler.
Teşekkür ederim. Çok yararlı bilgiler verdiniz. Bu durumda askerlik muaf mi oluyor. Konu hakkında bilginiz var mi? yoksa yas sınırı var mi?
-
Alıntı:
Teşekkür ederim. Çok yararlı bilgiler verdiniz. Bu durumda askerlik muaf mi oluyor. Konu hakkında bilginiz var mi? yoksa yas sınırı var mi?
Rica ederim. Şayet vatandaşlık kazandığınız tarihte 22 yaş ve üstüyseniz yada memlekette askerlik yapmışsanız ve onu belgelerseniz Türkiye'de askerlik yapmış sayiliyorsunuz. Daha önce vatandaşlık kazanan arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla, bilgiler asker alma şubesine 5-6 ay sonra geliyormuş. Askerlik şubesine gidip muafiyet belgesi alıyorsunuz, hemen yapıyorlarmış, ve aynısı e-devlete işleniyor.
-
evlenme cuzdanımda 1 gün doğum tarihinde hata var bunu düzeltmem gerekiyormuş varmı oyle bir durumu olan
konsolos den doğum belgesi getir + dilekçe yazmalısın denildi
işlemler nasıl olur
vatandaşlık işlemlerim
ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
de durduruldu doğum günüm 1 gün güncellenmişti pasaportumde
şimdi evlenme cuzdanımdaki o 1 gün eksikliği düzeltmelisin diye uğraşıyorum varsa bilgisi olan
-
Bir gelişme var mı arkadaşlar? Bende hala Araştırma için belgeler gönderildi yazıyor. Yani daha ulaşmamış :) Sizde durumlar nedir?
-
Alıntı:
Tebrikler Batyr bey. Sizin mutlulugunuz benim de mutlulugum sayilir.
-
Alıntı:
garakchy rumuzlu üyeden alıntı
Tebrikler Batyr bey. Sizin mutlulugunuz benim de mutlulugum sayilir.
Teşekkür ederim. İnşallah sizin başvurunuz da tez zamanda olumlu sonuçlanır.
-
Alıntı:
Teşekkür ederim. İnşallah sizin başvurunuz da tez zamanda olumlu sonuçlanır.
Hayırlı olsun batyr bey inşallah darısı bekleyenlerin başına!
Sizin başvuru geneldendi değil mi?
Başvuru tarihinden itibaren kaç ayda almış oldunuz?
-
Alıntı:
emin.sait rumuzlu üyeden alıntı
Hayırlı olsun batyr bey inşallah darısı bekleyenlerin başına!
Sizin başvuru geneldendi değil mi?
Başvuru tarihinden itibaren kaç ayda almış oldunuz?
Teşekkür ederim.
Evet, genelden başvuru yaptık. Gün sayımı için başvuru 29.06.2018, evrak teslimi ise 05.11.2018
-
Selam
4 ay önce yatırımla vatandaşlık başvurusunda bulunduk, birkaç gün önce beni goc idaresinden arayıp mülakat istediler, bu normal mi?
ne soracaklar?
şu anki durumum: İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin olarak başvuru makamından belge beklenmektedir.
-
Merhabalar, ben iki çocuğumla beraber genel yoldan başvurmuştum. Bir ay önce sonuçlandı, ama 9 yaşındaki çocuğumun çıkmamiş, Sonuçlanmadan bir ay önce çağırdılar, gittim, ama bir yanlışlık olmuş, sen yene de “çocuğum reşi değil, işlemler buna göre yapılsın” diye bir dilekçe yaz, demişti, yazmıştım.
Tam o çocuğumun çıkmamış.
beklememi söylediler. Böyle bir şey başına gelen veya forumda bununla alakalı bir yorum okuyan var mı acaba? Aydınlatırsanız sevinirim
-
Alıntı:
Hedice rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar, ben iki çocuğumla beraber genel yoldan başvurmuştum. Bir ay önce sonuçlandı, ama 9 yaşındaki çocuğumun çıkmamiş, Sonuçlanmadan bir ay önce çağırdılar, gittim, ama bir yanlışlık olmuş, sen yene de “çocuğum reşi değil, işlemler buna göre yapılsın” diye bir dilekçe yaz, demişti, yazmıştım.
beklememi söylediler. Böyle bir şey başına gelen veya forumda bununla alakalı bir yorum okuyan var mı acaba? Aydınlatırsanız sevinirim
Merhaba ,sizin başvuru tarihiniz ne zaman acaba, kaç ay sürdü vatandaş olmanız
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
-
[QUOTE=samisuzi;645336]Merhaba ,sizin başvuru tarihiniz ne zaman
2019 şubat
-
Alıntı:
Hedice rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, benzer durum bir tanıdığımın başına geldi. 11 yaşındaki çocuğuna vatandaşlık çıkmadı kendisinin sonuçlandığı zaman. Unutulmuştu büyük ihtimalle. Çok bekledi, cimere de yazdı. 5-6 ay sonra çocuğa da çıktı. Onların tam da pandeminin yeni başladığı zamandı, sizinki belki şu an normalleşme de başladığı için o kadar sürmez. Siz yine de cimere yazın. Biraz bekleyeceksiniz ama olumlu sonuç çıkacaktır hatalarını anladıkları zaman.
-
Merhaba arkadaşlar,
Benim başvuru sürecim şu şekilde olmuştur. Başvuru Genelden ve ailece
29-06-2018 Gün sayımı için başvuru
05-11-2018 Evrak teslimi
20-11-2018 Eve polis geldi, bana ve eşime birkaç soru sordular
21-11-2018 Parmak izi
13-02-2019 Komisyon (mülakat)
04-03-2019 Evraklar Genel Müd-ğe gönderilmiş
18-03-2019 Evraklar ulaştı ve ön inceleme başladı
02-09-2019 Evraklar incelenmektedir
13-09-2019 Arşiv Araştırması
2019 Eylül sonu gibi başvuru yerinden aradılar ve gelmemi istediler. Çalışma iznim ve eşimin aile ikamet izni Ekimin 15nde biteceği için uzatılmış çalışma iznimi ve aile ikamet iznini istediler. Kasım başı gibi gidip evrakların suretlerini teslim ettim.
29-10-2019 Araştırma Değerlendirme
2020 Haziran ortası gibi başvuru yerinden aradılar ve gelmemi istediler. Gen. Müdürlük ilk çocuğumun doğum bildirim formunu istemiş. Hastaneden alınan doğum raporunu getirdim, doğum bildirim formunu başvuru yerinde düzenlediler.
10-12-2020 Arşiv Araştırması (TEKRAR)
14 Aralık 2020'de başvuru yerinden aradılar ve gelmemi istediler. Benden ve eşimden sağlık kurulu raporu, ayrıca ikinci çocuğumun doğum bildirim formunu istenmiş. Aralık sonunda gidip teslim ettim, talep edilmediyse de çalışma iznimin ve eşimin aile ikamet izni suretlerini de verdim.
25-01-2021 Araştırma Değerlendirme (TEKRAR)
04-05-2021 Listeye Dahil Edilmiştir (Listeye dahil edilecektir aşamasını görmedim, sanırım Dahil Edilecek aşaması hızlı değişti)
09-06-2021 Karar Makamına Gönderilmiştir/Sonuçlandırma Aşamasında/Kütüklere Tescil/Tebliğat için başvuru makamına müracaat ediniz
Haziran 10-nda Başvuru yerine gittik ve tebliğatı (onay duruyuru belgesi) aldık. 2 adet biyometrik fotoğraf isteniyor. Vatandaşlık almış bazı arkadaşlar pasaport sureti ile çalıma izni/ikamet izni istendiğini yazmışlardı. Benden öyle bişey istenmedi, sadece asıllara baktı memur ve geri verdi. Ben tebliğatların (onay duyuru belgesi) fotoğraflarını çektim, lazım olur diye...
Aynı binada pasaport/kimlik işlemleri yeri vardı. Tebliğatları alıp oraya gidip hemen kimliklere başvuru yaptık. Yanınızda 1'er adet biyometrik ve çalışma izni/ikamet asıllarını bulundurunuz. Ayrıca önceden kimlik ücretini ödeyiniz (bu sene 30 tl), makbuza gerek yok, sistemde ödendiğini görüyorlar. Ben internet vergi dairesinin mobil uygulamasından ödeme yaptım, onay duyuru belgesinde TC kimlik numaralar yazıyor, kimlik no ile ödeme yapabilirsiniz. Kimliğe başvurduğumuzda çalışma izni/ikamet asıllarını aldılar. Ben önceden onların renkli fotokopilerini çektim, gerek olur diye ve öyle de oldu...
Kimliğe başvurduktan sonra geçici kimlik belgesi veriyorlar. Ertesi gün SGK'ya bilgi güncellemeleri için gittim (4A Sigorta Tescil İşlemleri). Dilekçe yazdırdılar, eski çalışma izni ile geçici kimlik belgesinin fotokopilerini alıyorlar. Normalde aynı gün güncelliyorlar.
Kimlikler ertesi gün (Cuma) kargoya verilmiş, biz de Salı günü teslim aldık. Kimliğin sistemde aktif olması için teslim edildikten 24 saate kadar beklemeniz lazım.
Su aboneliği benim üzerimde olduğu için bilgi güncellemesi için belediyeye gittim. Soyismim değiştiği için onunla ilgili kararı sordular, ve duyuru belgesinin renkli fotokopisini verdim.
Bankalarda da bilgilerin güncellemeleri için duyuru belge fotokopisini de verdim. Bazı bankalar anında değiştiriyor, bazılar 1-2 saat sonra, bazılar güncelleme yapamıyor ve yeni hesap açtırıyorlar. Bankadan bankaya değişiyor yani.
İlçe Nüfus Müd-ğe İsim Denklik Belgesini (soyismim değiştiği için) almaya gittim. Bu arada İsim Denklik Belgesi kalkmış, onun yerine Nüfus Örneğini veriyorlar, orada Düşünceler kısmında taşıdığınız diğer ülke vatandaşlığı da yazıyor, ne zaman Türk vatandaşlığı kazandınız, varsa eski isim/soyisminiz yazıyor. Kendi E-Devletinizde nüfus örneğinde bunlar görünmüyor. Memur dedi ki ilerde görünecektir, çalışmasını yapıyorlarmış.
Çocuğumun okuluna gidip orada da bilgileri güncellettim, hemen yaptılar.
Sadece askerlik şubesine gidip muafiyet belgesini almam kaldı. Vatandaşlık alan arkadaşların dediğine göre bilgilerin ulaşması 5-6 ay sürüyormuş, bu yüzden sonra gideceğim.
-
Alıntı:
Merhaba arkadaşlar,
Benim başvuru sürecim şu şekilde olmuştur. Başvuru Genelden ve ailece
29-06-2018 Gün sayımı için başvuru
05-11-2018 Evrak teslimi
20-11-2018 Eve polis geldi, bana ve eşime birkaç soru sordular
21-11-2018 Parmak izi
13-02-2019 Komisyon (mülakat)
04-03-2019 Evraklar Genel Müd-ğe gönderilmiş
18-03-2019 Evraklar ulaştı ve ön inceleme başladı
02-09-2019 Evraklar incelenmektedir
13-09-2019 Arşiv Araştırması
2019 Eylül sonu gibi başvuru yerinden aradılar ve gelmemi istediler. Çalışma iznim ve eşimin aile ikamet izni Ekimin 15nde biteceği için uzatılmış çalışma iznimi ve aile ikamet iznini istediler. Kasım başı gibi gidip evrakların suretlerini teslim ettim.
29-10-2019 Araştırma Değerlendirme
2020 Haziran ortası gibi başvuru yerinden aradılar ve gelmemi istediler. Gen. Müdürlük ilk çocuğumun doğum bildirim formunu istemiş. Hastaneden alınan doğum raporunu getirdim, doğum bildirim formunu başvuru yerinde düzenlediler.
10-12-2020 Arşiv Araştırması (TEKRAR)
14 Aralık 2020'de başvuru yerinden aradılar ve gelmemi istediler. Benden ve eşimden sağlık kurulu raporu, ayrıca ikinci çocuğumun doğum bildirim formunu istenmiş. Aralık sonunda gidip teslim ettim, talep edilmediyse de çalışma iznimin ve eşimin aile ikamet izni suretlerini de verdim.
25-01-2021 Araştırma Değerlendirme (TEKRAR)
04-05-2021 Listeye Dahil Edilmiştir (Listeye dahil edilecektir aşamasını görmedim, sanırım Dahil Edilecek aşaması hızlı değişti)
09-06-2021 Karar Makamına Gönderilmiştir/Sonuçlandırma Aşamasında/Kütüklere Tescil/Tebliğat için başvuru makamına müracaat ediniz
Haziran 10-nda Başvuru yerine gittik ve tebliğatı (onay duruyuru belgesi) aldık. 2 adet biyometrik fotoğraf isteniyor. Vatandaşlık almış bazı arkadaşlar pasaport sureti ile çalıma izni/ikamet izni istendiğini yazmışlardı. Benden öyle bişey istenmedi, sadece asıllara baktı memur ve geri verdi. Ben tebliğatların (onay duyuru belgesi) fotoğraflarını çektim, lazım olur diye...
Aynı binada pasaport/kimlik işlemleri yeri vardı. Tebliğatları alıp oraya gidip hemen kimliklere başvuru yaptık. Yanınızda 1'er adet biyometrik ve çalışma izni/ikamet asıllarını bulundurunuz. Ayrıca önceden kimlik ücretini ödeyiniz (bu sene 30 tl), makbuza gerek yok, sistemde ödendiğini görüyorlar. Ben internet vergi dairesinin mobil uygulamasından ödeme yaptım, onay duyuru belgesinde TC kimlik numaralar yazıyor, kimlik no ile ödeme yapabilirsiniz. Kimliğe başvurduğumuzda çalışma izni/ikamet asıllarını aldılar. Ben önceden onların renkli fotokopilerini çektim, gerek olur diye ve öyle de oldu...
Kimliğe başvurduktan sonra geçici kimlik belgesi veriyorlar. Ertesi gün SGK'ya bilgi güncellemeleri için gittim (4A Sigorta Tescil İşlemleri). Dilekçe yazdırdılar, eski çalışma izni ile geçici kimlik belgesinin fotokopilerini alıyorlar. Normalde aynı gün güncelliyorlar.
Kimlikler ertesi gün (Cuma) kargoya verilmiş, biz de Salı günü teslim aldık. Kimliğin sistemde aktif olması için teslim edildikten 24 saate kadar beklemeniz lazım.
Su aboneliği benim üzerimde olduğu için bilgi güncellemesi için belediyeye gittim. Soyismim değiştiği için onunla ilgili kararı sordular, ve duyuru belgesinin renkli fotokopisini verdim.
Bankalarda da bilgilerin güncellemeleri için duyuru belge fotokopisini de verdim. Bazı bankalar anında değiştiriyor, bazılar 1-2 saat sonra, bazılar güncelleme yapamıyor ve yeni hesap açtırıyorlar. Bankadan bankaya değişiyor yani.
İlçe Nüfus Müd-ğe İsim Denklik Belgesini (soyismim değiştiği için) almaya gittim. Bu arada İsim Denklik Belgesi kalkmış, onun yerine Nüfus Örneğini veriyorlar, orada Düşünceler kısmında taşıdığınız diğer ülke vatandaşlığı da yazıyor, ne zaman Türk vatandaşlığı kazandınız, varsa eski isim/soyisminiz yazıyor. Kendi E-Devletinizde nüfus örneğinde bunlar görünmüyor. Memur dedi ki ilerde görünecektir, çalışmasını yapıyorlarmış.
Çocuğumun okuluna gidip orada da bilgileri güncellettim, hemen yaptılar.
Sadece askerlik şubesine gidip muafiyet belgesini almam kaldı. Vatandaşlık alan arkadaşların dediğine göre bilgilerin ulaşması 5-6 ay sürüyormuş, bu yüzden sonra gideceğim.
Bir de 2021 Mart 7-si gibi eve polis geldi (başvurudan itibaren ikinci kez gelmiş oldular), eşime birkaç soru sordular. Örneğin kaçıncı evliliğiniz, kaç çocuğunuz var, eşinizin maaşı, ev kira mı... Ben evde olmadığım için benim ertesi gün şubeye gelmemi ve benim/eşimin pasaport suretlerini ve işyerimden görev belgesini istediler. Ertesi gün gidip teslim ettim, bana da aynı soruları sordular.