Cevap: Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
Askerim F29*organik*olmayan*psikoz?*tanisiyla toplam 6 ay 15 gün hava degisimi verdiler eylul 2014 te.biticek hava degisimi sonunda elverissiz raporu verirler mi?6 ayinin 3 ayini ankara gata 3 ayini istanbul gata verdi.birlige dönüp 45 günüm kaldi diorum göndermiolar.sizce çürük mü vercekler bole.bi prosedur mu var
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Ben daha yeni kontrole gittim ve zarfın üzerine B/58 f-8 yazıldı. bunun anlamı nedir? Ortopedi doktorları askere gitmeyeceksin hiç yapmıcaksın dediler. Sonuç budur herhalde dimi arkadaşlar?
Sayın arkadaşlar. Ben öğretmen olarak görev yapmaktayım. Sol kulağımda ileri derece mikst duyma kaybı problemim var. Sağ kulağımda herhangi bir sıkıntı bulunmamakta. Mesleğimi icra ederken herhangi bir problemle karşılaşmadım. Henüz görevime yeni başladığım için aday öğretmenliğim kalkmamış durumda. Ağustosda askerliğe başvurmayı düşünüyorum. Öğretmen asker olarak yapma ihtimalim bulunuyor. Ancak sağlık muayenesinde çürük kararı verilirse memuriyetimi etkilemesinden çekiniyorum. Askerliğimide yapmak istiyorum.
1) Bu rahatsızlığım askerliğim için bir problem teşkil eder mi ?
2) Askeriyeden çürük kararı verilirse memuriyet durumum etkilenir mi ?
3) Hiç bir sıkıntı yaşamadan askerliğimi de yapıp görevime geri dönebilir miyim ? Bilgi verebilirsiniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Tedavi olmayı deneseniz daha iyi olmazmı?
İşitme kaybınız için askeri hastaneye sevkinizi talep edersiniz. askerliğe elverişli değildir raporu alırsanız askerlikten muaf olursunuz. Bu durumunuz öğretmenlik için sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Polislik ve askeri personel için sorun olurdu.
- - - Updated - - -
Tabi kulaktaki sorundan hiç bahsetmezseniz kimse bunu farketmezse askere gitmiş olursunuz. Askerliği Öğretmen olarak
yaparsanızda sorunsuz bir şekilde askerliği yapar gelirsiniz. Pek çok seçeneğiniz var.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Tedavi olmayı deneseniz daha iyi olmazmı?
İşitme kaybınız için askeri hastaneye sevkinizi talep edersiniz. askerliğe elverişli değildir raporu alırsanız askerlikten muaf olursunuz. Bu durumunuz öğretmenlik için sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Polislik ve askeri personel için sorun olurdu.
- - - Updated - - -
Tabi kulaktaki sorundan hiç bahsetmezseniz kimse bunu farketmezse askere gitmiş olursunuz. Askerliği Öğretmen olarak
yaparsanızda sorunsuz bir şekilde askerliği yapar gelirsiniz. Pek çok seçeneğiniz var.
İleri derece mikst duyma kaybında tedavi yolu kapalı oluyor dedi doktorum. İşitme cihazı da bir işe yaramıyor. Hem kulaktan hemde kemikten kayıp yaşandığını söylemişti. Teşekkür ederim ilgilenip cevap verdiğiniz için.
Merhaba.Benim sorum askeriyeden çürük alan kişilerin tazminat alıp alamaması hakkında.94-2celp dönemi 19 haziranda askeriyede bot bağladım ağustos ta önce askeri hastane sonrada ANKARA GATA ya ortopedi bölümüne sevk oldum.Ayağımda doğuştan çapraz basmadan dolayı ELVERİŞSİZ raporu verdiler.ŞİMDİ İLK SORUM
1-ASKERLİK GÖREVİ SÜREM 2 AY BU YAPTIĞIM ASKERLİK SÜRESİNİN TAZMİNATINI YADA ASKERE ALIRKEN BENİ ALDILAR SONRADAN ÇÜRÜK VERDİLER BUNUN TAZMİNATINI ALABİLİRMİYİM?
2-ACEMİ BİRLİĞİ BİTİMİNDE DAĞITIM İZNİNE GELDİM.MERKEZ KOMUTANLIĞINDAN ASKERİ HASTANEYE SEVK ALDIM BALMUMCU ASKER POLİKLİNİĞİ KASIMPAŞA ASKER HASTANESİ SEVK ETTİ.KASIMPAŞA ASKER HASTANESİ ORTOPEDİ BÖLÜMÜNE MUAYENE İÇİN GİRDĞİMDE DOKTOR BEY BENİMLE İLGİLENMEDİ BİLE BEN DURUMUMU İZAH ETTİM VAN ERCİŞ DEDİM USTA BİRLİĞİM OLSUN GİT DEDİ ORDA BAKSINLAR KISACASI BAŞINDAN SAVDI.ŞİMDİ ANKARA GATA ORTOPEDİ BÖLÜMÜ BANA DİREK ELVERİŞSİZ RAPORU VERDİ.BENİM BU KASIMPAŞADA ASKER HASTANESİNDEKİ ORTOPEDİPEDİ DOKTORUNA YADA HASTANEYE Bİ DAVA AÇMA HAKKIM VARMI?ÇÜNKÜ BENİMLE İLGİLENMEDİLER BİLE BANA BOŞBOŞUNA ZAHMET VERDİLER
BANA BİLGİ VEREBİLİP YÖNLENDİREBİLCEK OLANLAR
şimdiden çok sağolun
Merhaba arkadaşlar, yaşım 27 boy 180 kilo 128
Askere gitmek istiyorum fakat bu kilo boy hesaplama olayı aklımı karıştırıyor biraz açıkçası. Kendimi gidicem diye hazırladım fakat birazda almazlar korkusu yok değil açıkçası.
Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi acaba?
Teşekkürler,
Arkadaşlar selam...
Ben akciğer ve karaciğerimden kist hidatik ameliyatı oldum. Ve doku kaybıda var. Yönetmelikteki 45. maddenin B) kısmında;
"11. (Değişik: 16/6/2008-2008/13831 K.) Karaciğer ve dalakta ameliyat sonrası nüksettiği görüntüleme ve parazitolojik veya histopatolojik
yöntemlerle kanıtlanmış kist hidatikler; birden fazla organda yerleşimli veya birden fazla cerrahi girişim geçirmiş kist hidatikler ve safra yolu fistülü
ile seyreden karaciğer abseleri ve bunların ameliyatları; laboratuvar bulguları ile doğrulanan komplikasyonlu karaciğer hemanjiomları; karaciğer
rezeksiyonları (birden fazla düzenli segmentektomi veya lobektomiler ile ateşli silah ve travmalarla, delici ve kesici aletlerle yaralanmalar sonucu
birden fazla segmentte doku kayıpları); nüks veya rezidü intrahepatik safra yolu taşları ve yapılmış biliodigestif anastomozları; karaciğerde
fonksiyonel, komşu organlarda ise anatomik ve fonksiyonel bozukluklara yol açmış komplikasyonlu karaciğer rüptür ameliyatları; safra yollarının
Alanso-Lej sınıflandırmasına göre Tip-II’nin dışında kalan kistleri ve bunların ameliyatları."
Şöyle bir şık var. Altını çizdiğim yer benim geçirdiğim ameliyatları kapsıyor. Buna benzer durumu olan oldu mu? Yahut bu maddede benim anladığım gibi askerliğe elverişli olmuyor muyum?
Arkadaşlar konu açtıydım bi cevap çıkmamış buraya yazma gereği duydum lütfen yardımcı olurmusunuz.????
Merhabalar Asker'e gittim 1 Ay süre askerlik yaptım. 1 ay sonunda hasta oldum ciğerlerimi üşütmüşüm askerde beni askeri hastaneye gönderdiler 10gün felan askeri hastanede yatırdılar. Biraz iyileştikden sonra 3 ay hava değişimine gönderdiler. Hava değişimi bittiğinde ise askeri hastanede muayne oldum bi problemim kalmamıştı kendime gelmiştim. Fakat bu kiloyla askerlik yapamazsın diye heyete gönderdiler heyette çürük raporu verdi askeriyeyle alakamı kesti. Ben istemediğim halde raporu verdiler bana. boyum 1.76 kilom 126 idi kilom biraz fazla olduğundan dolayı direk verdiler raporu fakat askerliğimi aksatıcak hiç bir problem yoktu kilomla ilğili. çürük raporunu iptal ettirmek istiyorum bazı kulakdan dolma bilgiler duydum askeri mahkemeye dava açmam gerekiyormuş bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz. ANKARA'da yaşıyorum. şuanki kilom. Boy : 1.76 Kilo . 96 çürük raporunu iptal ettirip askerlik görevimi tamamlamak istiyorum vede imkanım olur ise askerde kalmak istiyorum uzman çavuş olarak.
Arkadaşlar sorumu doğru yeremi yazdım bilmiyorum yeniyim.
Ben infaz koruma memuru asil üye olarak açıklandım. gerekli olan evraklarımı tamamladım adliye komisyonuna verdim evrakrımız güvenlik soruşturmasında. askerde geçirdiğim rahatsızlıktan dolayı psikotik bozukluk sebebiyle askerliğe elverişli değildir raporu aldım. bu durum güvenlik soruşturmasında sorun çıkarırmı. Bu arada rahatsızlığımın üzerinden 2 sene geçti şuan hiç bir problemim yok.