-
Re: Jinekomasti Hastasi Askere Gider Mi
jinekomasti için hayır muaf olamazsınız ama dirsek problemi için GATA ya başvurmanız gerekli..muayne tarihiniz geldiğinde ve şubeye gittiğinizde bu durumdan bahsederseniz sizi otamatik olarak GATA ya refere ederler zaten
saygılarımla
-
Re: Jinekomasti Hastasi Askere Gider Mi
Merhaba,
Teşekkür ederim.
Saygılarımla...
-
Re: Panik atak ve gilbert sendromu
merhabalar..tıp ogrencisiyim bildiklerii paylaşmak istedim..
gilbert sendromu tıkanma sarılıkları adı altında gecen bir grup hastalıgın en iyi huylu olanıdır..aslında biz bunu hastalık olarak da tanımlamayız ama boyle bir senrom tanımlanmıs..
burada yorgunluk ve ruhsal stres ile gelen karacigerdeki indirekt bilirubini direkt bilirubine ceviren glukoronil transferaz dedigimiz enzimde bir fonksiyon azalması olur.bu da karşımıza indirekt bilirubin artışı ile gelir..ciltte kaşıntı...gozlerde sararma..halsizlik...mide bulantısı gibi semptomları vardır..
buna tedavi verilemez...askelige engel olmaz diye dusunuyorum..ama komutanlar iyi olursa belki fazla yuk yuklemeybilirler...
panik atakta da yine engel olacak bi durum yoktur..ama atşeli silah kullanamaz bölümüne mutlaka alınırsınız..
-
Çürük Raporu İle İlgili
mrb arkadaşlar ben 2 kez varikosel yani damar genişlemesi ameliyatı ve 1kezde kasık fıtıgı ameliyatı oldum askere gitmeme tecil sürem bitmek üzere ve yine varikosel hastasıyım bu hastalıklardan dolayı çürük raporu verirlermi yani askere gitmeme gibi bir olanak olabilirmi sizce
-
Re: ÇÜrÜk Raporu İle İlgİlİ
Buna askeri hastahanede görevli doktorlar karar verecek.Bizi aşan bir soru.
-
Re: Verem tüberküloz ve askerlik
sekel kaldığı için elverişsiz raporu aldım..
dediğiniz doğruymuş..
tüberküloz geciren hastaların sekel kalmış olanları askere alınmıyor.
-
Re: Çürük Raporu İle İlgili
İyi günler ben 3 hafta önce askerliten elverişsiz raporu aldım beni geri cagırıp inceleme yapılacakmı?
Çürük alma sebebi:Psikoseksüel bozukluk.Tedavisiz iki gün yattım (Erzurum 600 Yataklı Askeri Hastanesi) ve kurul önüne çıkarılıp askerliğe elverişsiz raporu verildi. Cevap verirseniz sevinirim...
-
Bir şikayet veya şüphe olmazsa tekrar muayeneye sevk yapılmaz.
-
-
Alıntı:
Bravery rumuzlu üyeden alıntı
dediğiniz doğruymuş..
Geçmiş olsunda yalan borcu mu vardı ? Anlamadım ki... Kısa bir teşekkür yeterdi oysa...
-
Şikayet ve şüphe ne olabilir
-
Vitiligo askerliğe engel midir?
Bilgi verebilir misiniz?
TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ SAĞLIK YETENEĞİ YÖNETMELİĞİ'ni incelemek lazım.
A) 1. Silâhlı hizmete engel olmayan, tedavi ile iyileşen veya iyileşme dönemleri gösterebilen kronik ve sınırlı deri hastalıkları ve belirtileri (psoriasisler, skleroderma plakları, lokalize atrofiler, kronik ekzamalar, yaygın olmayan vitiligo plakları, yürüyüşe ve silâhlı hizmete engel olmayan çeşitli nedenlerle oluşmuş keratodermiler, sıcak mevsimlerde devam etmeyen iktiyozis ve benzeri deri hastalıkları).
2. Tedavi ile iyileşmeyen sınırlı alopecia areata plakları.
3. Askerlik hizmetine engel olmayan soğuk ürtikeri
4. Silâhlı hizmete engel olmayan ve hareketlere güçlük vermeyen genetik geçişli deri hastalıkları.
5. Sadece deri ve mukoza bulguları ile seyreden (aktif veya inaktif olabilir) Behçet hastalığı.
B) 1. Hareketlere güçlük veren, tedavi ile iyileşmeyen, kronik ve yaygın deri hastalıkları ve sekelleri.
2. Güneş ışınlarından etkilenen aktinodermatozlar, yaygın diskoid lupus erythematosus, deri porfiriası, el, yüz veya vücudu kaplayan yaygın vitiligo.
Vitiligo askerliğe engel midir?
-
Re: Vitiligo hakkında ne düşünülüyor acaba?
Bu husus hakkında nereden bilgi alabilirim acaba?
Selam ile...
-
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
Geçmiş olsunda yalan borcu mu vardı ? Anlamadım ki... Kısa bir teşekkür yeterdi oysa...
BEN ELVERİŞSİZ RAPORUMU ALDIKTAN SONRA YAZILAN BİR YORUM OLDU..
BEN O YAZIMI BU HASTALIĞI GECİRENLERE AYDINLATMAK AMAÇLI YAZDIM..
SONUÇTA EVET SADECE 1 TEŞEKKÜRÜN YETİCEĞİNİ BENDE EN AZ SİZİN KADAR BİLİYORUM..
FORUM SAYFALARINDA DOĞRUCUYU MUOYNUYOSUNUZ??? YOK ŞÖYLE YAP BÖYLE YAP FİLAN..
NEYSE YİNEDE KONUYA GÖSTERDİĞİNİZ İLGİ VE ALAKADAN DOLAYI HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM...
-
-
Re: TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği
herkese merhabalar.
Şu anda üniversite birinci sınıf öğrencisiyim. bugün itibariyle son yoklama davetiyesi aldım. Ancak şöyle bir durum var.
6 yaşındayken kasığımdan ciddi bir operasyon geçirdim. ve o tarihten itibaren aralıksız hormon tedavisi görüyorum. hipogonadotropik hipogonadizm ( üreme ve gelişme hormonu salgılanmaması durumu )da var.
Bu durum çerçevesinde askerlikten muaf sayılır mıyım?
Cevabınız için teşekkürler...
-
freese7n
yld19sm nin cevabi ilk soru icin olmasi lazim. 28 a grubu arizali komando olamaz in siniflar ile ilgisi yok. yani yedek subay levazim olur vs vs.
hatta soyle bir durum da var adam komando olamaz raporu var iken adam sinava giriyor ve komando yedek subay cikiyor.
raporu oldugu icin tuzla ya gonderiyorlar. yani anladigim kadariya yedek subaylik sinavinda arizalara bakilmiyor. eger sonucta uyumsuzluk olursa refuze edilip tuzla ya gonderiliyor. fakat surasi ilginc ki, komando luktan refuze olan adam tuzla ya gonderiliyor, denildigine gore tuzla nin da pek bir farki yok, hatta daha da agir.
-
selam hanımlar beyler.
foruma yeni üye olduğum için acemiyim .şimdiden hatalarımdan dolayı özür diliyorum.askeriyenin yaptığı sivil memurluk sınavını kazandım.sözlü mülakata gireceğim.sağlık raporu olayı falan var.sivil memurlarda göz arızaları hangi seviyeye kadar kabul görüyor acaba.belkide bu forumda sorulacak bir soru değildir ama bilen varsa merak etmekteyim.nedir ne değildir.benim gözümde 0.50/0.75 miyop var.acaba sorun olurmu diye merak içindeyim.yardımcı olursanız sevinirim.
saygılar herkese kolay gelsin
-
Çürük raporu ile ilgili
Herkese selam, ilk önce böle bir site yaptıgınız için çok teşekkür ederim.Benim başımdan bir hastalık geçti ve aklıma sorular takıldı.ben 16.06.2005 tarihinde hastaneye yattım ve 14.07.2005 de taburcu oldum. (AKCİĞER KİST HİDATİK) tanısı ile açık ameliyat oldum ve 6 ay ilaç kullandım allah çok şükür iyileştim ama karaciğer'de de vardı kist onu ameliyatla alamadılar ilaç tedavisi ile büyümesini engelle'diler şimdi ilaç kullanmıyorum.
Ameliyat izim var sırtımda sağ bölgede askere muayene için gitdigimde beni askere almamalarından korkuyorum. askerlik yapmayıda istiyorum.
Görüşlerinizi Bekliyorum SAYGILARIMLA.....
-
Re: Çürük raporu ile ilgili
İstersen gidersin ...Durumu Senden daha kötüleri var Onlara soruyorlar gitmek isityormusun diye evet derse geri hizmete veriyorlar ama yaptırıyorlar ... Sen TAŞ gibisin TAŞ :)
-
Re: Çürük raporu ile ilgili
Yanİ Bİrde Ben Şunu Anlamadim Gerİ Hİzmet Derken Ne Anlamina Gelİyor Mesela Komando,jandarma Vs Olabİlİrmİyİm.askerligi tam olarak yani 15 ay yapabilirim deyilmi.
Benİ Aydinlattigin İÇİn TeŞekkÜr Ederİm.....
-
herhangi bisey olmaz yedek subay olarak devam eder terhis olana kadar
-
Alıntı:
Bravery rumuzlu üyeden alıntı
dediğiniz doğruymuş..
benim raporumda da aynen şöyle yazıyor "Not:Sekel Akc tbc tedavisi 27.12.2005 de sonlandırıldı."
Bu durumda benim akıbetim ne olur,bilgilendirirseniz sevinirim.
-
Anlaşıldığı kadarı ile sekel(hastalığın izi) kalmış herhalde askerliğe elverişsiz olursunuz.
-
Konu uzmanlarına sorun olacak;
askerliğe elverişsiz olmak iyi bişeymi ki herkes mutlu oluyor?
İlginç...
-
Alıntı:
Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı
İlginç...
Mutluluğun asıl sebebi askerliğe elverişli olmamaktan değil,elverişli mi? değil mi? bunun kesin cevabını almak,kanunda yeri nedir bunların detayını öğrenebilmektir.
-
Alıntı:
Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı
İlginç...
1 İlçe Askerlik şubeleri
2 Mülki amirler
3 Askeri hastahaneler
4 Verem savaş dispanserleri
5 (Nihayet) GATA
Yukarıda yazdıklarımdan kesin bir cevap alamayınca geldim çareyi burda buldum.%90 lık bir ihtimal diğer arkadaşlarda Konunun uzmanlarından cevap alamadılar da ondan sürekli burda karşılaşıyoruz.
-
Muaf Olabilir miyim?
merhaba arkadaşlar öncelikle ben 2 yıl önce kansere yakalandım ve tedavi gördüm ve geçtiğimiz yıl tedavim bitti fakat her 3 ve 6 ayda bir hastalığımın tekrarlamaması için doktor kontrolüne gitmeliyim.işte bu yüzden askerliğimin muaf olma gibi bir durumu varmı elimde raporlarım v.s. hepsi var.yada askeriye bana 3 ayda bir 5-10 gün izin verebilirmi?çünkü kontrollerimi tamamlamam yaklaşık 5 ila 10 gün sürüyo.bu konuda bilginiz varmı acaba beni bilgilendirirseniz çok sevinirim hepinize iyi günler...
-
Re: Muaf Olabİlİrmİyİm
kanser genel bir isimlendirme
ne kanseriniz ve detaylar lütfen..
-
Hodgkin lenfoma kanseri ve 1 yıl kemoterapi 1 yıl ise radyoterapi tedavileri aldım...
-
kontrol günlerin geldiğinde gataya yollanmak üzere izinli olursun...kontrol sonucuna göre hava değişimide alabilirsin...silah altında iken nüks olursada tedavi ve takibin yine gata da yapılır ve bu yeni durum tekrar değerlendirilir...
özetle şu an itibari ile remisyondasın...muaf olma ihtimalin yok....
geçmiş olsun
saygılarımla
-
bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim...iyi çalışmalar..
-
Sayın klmakn benim de size bir sorum olacak
Ben 2005 yılı içinde Aktif Akciğer Tüberkülozu geçirdim ve sağ köprücük kemiği altına rastlayan 30X40 kavite bulunuyordu.Tedavimi dispanserin kontrolünde 6 ay sürede tamamlayarak 27.12.2005 tarihinde tamamladım.Fakat hala kirli,soğuk havalarda ve aşırı stres,üzüntü halinde o bölgede sızlama oluyor.Askerlik şubesine vermek üzere dispanserden aldığım sağlık raporunun üst kısmında "Yukarıda kimlik bilgileri verilen kişinin Aktif akciğer tüberkülozu bulunmadığını bildirir rapordur" alt kısmında ise "Not:Sekel Akc tbc tedavisi 27.12.2005 tarihinde sonlandırıldı" yazıyor.
Bu arada ben bilişim sektöründe serbest çalışan biriyim ve kendime ait işyerim var ve bu yüzden plânlama yapmam gerekiyor ki yıllardır askere gideceğim diye kendimi sıkıp (ticari) riske girmiyorum.
Aynı zamanda A.Ü İşletme Fakültesi 4.sınıf öğrencisiyim ve nereye gittiysem askerlik için kesin net bir cevap alamadım.
Size sorum da şudur ben şimdi askere gidecek miyim,yoksa gitmeyecek miyim kanunlar benim için ne der,bu durumda ben hangi kategoriye giriyorum,en kısa zamanda cevaplarsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler...
-
sağlık açısından askere gitmenize engel bir durum yoktur
saygılarımla
-
Alıntı:
klmakn rumuzlu üyeden alıntı
sağlık açısından askere gitmenize engel bir durum yoktur
saygılarımla
Sekel bırakan akciğer tüberkülozu geçirenler yönetmeliğe göre askere alınmıyor.Budurum 46 ncı maddede yazılı.Bu kanaate nasıl ulaştınız.Saygılar.
-
Çok özür dilerim ama ben yine kesin bir cevap alamadım.
Sayın yld19sm forumda sizin yazılarınızı okuyorum,siz daha önceden bu tip durumları olanlarla tanışıyorsunuz galiba,eğer böyle bir durum varsa bana yardımcı olabilir misiniz?
Şimdiden teşekkür ederim.Saygılarımla...
-
Kimse ile tanıştığım yok.Yönetmeliği açıp bakıyorum dijital ortamda ve sizin yazdığınız hususlara bakarak cevap veriyorum.Forumun içindeki sizin rahatsızlığınıza benzer kişilere verilen cevaplara bakın.Ayrıca benim yazdığım cevabın bir bağlayıcılığıda yok.Askeri hastahane sekel yok derse askere alınırsınız.
-
Re: Çürük raporu sorusu (biraz detaylı)
selam arkadaşım bende hodgin lemfoma lenf bezi kanseri geçiridm 4 yaşında atlattım
askere alırlarken sormadılar bile acemi birliğime gittiğimde sordular söedim hastene yolladılar ama ilgilenmediler dağıtım iznimde tedavi gördüğüm hastaneye gittim senin askerde ne işin var dediler.ufak bi rapor verip yolladılar usta birliğime gidince raporu gösterdiğimde oonlarda aynı şeyi dedi ve ankara gataya yolladılar banada çürük raporu verdiler ve geleli 2 hafta oluyo.4buçuk ay askerrlik yaptım yapmamam gerektiği halde.bunun suçlusu benmiyim? naapmalıyım dava açmalımıyım yoksa devletin bana verdiği bi hak varmıı maaş bağlandığını duydum amabilmiyorum nerden ve nasıl bilen biri varsa lütfen yardımcı olabilirmii şimdiden teşekkürler.
-
Re: Çürük raporu ve sonrası
merabalar benimde böle bi sorunum var 4 yaşında hodgkin lenfoma(lenf bezi kanseri) hastalığı geçirdim askere alırken sormadılar bile acemi birliğinde söledim hastanede ilgilenmediler dağtım iznimde tedavi gördüğüm hastaneye gittim askerde ne arıyon dediler.ufak bi rapor verdiler ve ustaa birliğime gidince o raporu gösterdim onlarda askerde ne işin var dediler.ankara gataya sevk ettiler ordada elverişsiz raporu verdiler raporda1416 sayılı kararı ile b-35/f2 yazıyo.4buçuk ay yapmamam gereken bi işi yaptım bunun suçlusu benmiyim?ne yapmalıyım şimdi 2 hafta oldu raporu alalı maaş bağlanıyomuş diye duydum ama nerden ve nasıl kimse sormadan bişiy sölemiyo lütfen yardım edin.şimdiden teşekkürler.
-
şimdi benim haziranda sınavım var,temmuz başında mezuniyetim ve nihayet diplomamı da temmuz ayının ortasında alacağım inşaAllah.En kısa zamanda benim askeri hastaneye sevkedilmem ve bir an önce akıbetimi öğrenmem gerekli,bu durum da sizlere sorum şudur;
Ben askerlik şubesine yarın raporumla gitsem,beni askeri hasataneye sevk ederler mi ve hastanedeki işlemler ve bu işlemlerin azami süreci nedir bilgilendirirseniz sevinirim.Teşekkürler...