Re: Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
Alıntı:
dealmasy rumuzlu üyeden alıntı
Danışmak istediğim bir kaç şey olacak;
1983 doğumluyum. 2007 senesine değin bir lisans programında öğrenim gördüğüm için tecilim otomatik olarak, okulum tarafından yapılıyordu. Daha sonra okulumu bitiremeden 2007 yılında üniverisite terk durumuna düştüm. Daha sonra da askerlik şubesine hiç uğramadım. nasıl olsa af gelir ve okuluma devam edebilirim diyerek ihmalkarlık ettim(oysa 2 sene tecil alabilirmişim, bilgisizlik işte, direkt askere alacaklar diye gereksiz bir korkuya kapılmıştım.) sonra af geldi ama maddi koşullarım bu iki senede çok bozulduğu için okuluma kaydımı yaptıramadım. Ve önümde şu an uzun dönem yapılması gereken askerlik görevim kaldı.
büyük ihtimalle yoklama kaçağı be bakaya olarak görülüyorum.(polis memleketimizdeki eve gitmiş) İlk sorum şu: şu an askerlik şubesine gidersem nasıl bir işlemle karşılaşırım. yargılanır mıyım, devre kaybı olarak hemen askere mi alınırım. askere alınırsam çavuş olma şansım kalmaz mı.
ikinci sorumsa şu şekilde, asker kaçağı durumuna daha düşmeden önce, tecilim otomatik olarak okulum tarafından yapılırken bir hastalık geçirmiştim; 2004 yılında. akciğerim su toplamıştı ve yapılan biyopside akciğer zarı tüberkülozu(plörezi deniliyordu galiba) tanısı koyulmuştu. 1 ay hastahanede tedavi görmüştüm. ama ne yazık ki doktorum biyopsi sırasında akciğer zarlarının arasına hava kaçırınca, bana tüp takılması istenmiş ve ben de bunu reddetmiştim. daha sonra tedavime özel bir doktor sayesinde 6 ay hap alarak tedavi ettim.
o günkü hastane raporları elimde var. tedaviyi reddederek hastaneden ayrıldığımın belgesi de ayrıca var. yapılan bütün tetkikler ayrıca gösteriliyor.
askerlik şubesine başvurduğumda, beni hemen sevk ederler mi hastaneye? (kaçak olduğum için alıkonulacağımı ve bana kötü davranılacağını düşünüyorum)
eğer ederlerse ve bir sekele de ciğerlerimde rastlanırsa; nihayetinde çürük verilirse; asker kaçağı olduğum için bir yargılama gene de gerçekleşir mi?
çok teşekkür ederim şimdiden yardımcı olacaklar için.
bildiğim kadarıyla senin durumunda asker kaçağı değil yoklama kaçağı olunuyor.hiç yoklama yaptırmadıysan ve askerlik tarihi vermedilerse mahkeme veya para cezası yok.
ilgi duyup yanıtladığınız için teşekkür ederim Hamza bey. İnşallah dediğiniz gibi, bir yargılama ile karşılaşmam.
Gata nın bana vermiş olduğu yazıda
TANI ICD :H52.1
karar: sağ göz yüksek miyopi hastaya bu haliyle hiç bir tetkike ihtiyaç duymadan işlemi yapılabilir kıtası hastanesinde işlemi uygundur
ne demek bu anlayamadım
Hayırlı teskereler demek. Askerlik sonunda terhis olacaksınız demek. Tedaviniz için GATA değil bulunduğunuz yer hastahanesi tedavi yapabilir demek.
Herkese selamlar arkadaslar. Ben daha bugun uye oldum, o yuzden egerki istemeyerek bi yanlis sorum veya tarzinda bir mesajim olursa simdiden af etmenizi ve buyuklukle karsiliycaginizi temenni ederim.
Benim sormak istedigim sorulara gecmeden once sunu belirtmek isterim.
Ben 2 yasindan berridir Ingilterede yasiyorum. Su an yasim 25.
Ancak benim abime kendisi 20 yasina bastigindan bellidir askerlik yoklamasi turkiyeye amcama amcamdan da bizlere ulasiyordu ve bir kac kez is nedeniyle tecil ettirmisti. Fakat benim anlamadigim benimkisi hic gelmedi.
Benim sorum sudur: Oncelikle benim su saglik sebeblerim var ve bilgilenmek istiyorum. Bende asiri kronik sedef hastaligi var, Bu hem ciltte hemde gorme ve kemik eklem yerlerinde ariza yaratiyor. Bundan dolayi herhangi bir bilgisi olan varmi?
Ikincisi ben turkiyeye ingiliz pasaportumla giris yaptigim taktirde ne olur? Hemen askerlige mi alinirim yoksa 3 ay sure ile serbest miyim. Lutfen bu sorulari "Vatan haini vesaire gibi seyler le yanitlamayin cunku kimin ne cektigini yanliz allah bilir ve tabiki zamani gelince de pasa pasa askerligimizi yapicagiz. Bana bu sorularda yardimci olursaniz sevinirim. Turkiyede yetismedigim icin hukuku ve kanunu fazla bilmiyorum, ve okusamda bazi yerlerini anlamadigimdan bu siteyi buldum. aydinlatirsaniz tesekur ederim.
Herkese saygilar
Bİlen arkdaşlar bir baksın (Göz durumu ile ilgili)
bugün hastaneye gittim.
sağ gözün gözlüksüz görme oranı:%5 (0.05)
Sağ göz gölüklü görme oranı %50 (0.5)
sol göz gözlüksüz görme oranı %40 (0.4)
sol göz gözlüklü görme oranı %80 (0.8)
dedi doktor.. göz tembelliği var sağ gözümde..
gözlük numaralarım ise
sağ +6.50 hipermetrop ve 2.0 astigmat
sol göz +6.00 hipermetrop ve 1.50 astigmat
askere gitme konusunda nasıl bir işlem tesis edilir hakkımda...
bundan 6 sene önce er olamaz yedek subay adayıdır diye bir rapor vermişlerdi...şimdi doktora bitti ve askere gidecem..
şimdiden teşekkürler
slm arkadaşlar birşey danışacaktım
işyerine silüs verilmeden çürük raporu verilse işyerinden tazminat alınabilirmi?
1999 da devlet hastanesinden almış olduğum rapora göre %40 sol gözümde problem olduğuna dair rapor verdiler ..ve askerlikten muaf olmam için bu yeterli mi ..daha açık bi yazayım size..sol gözüm beyine giden damar kurumuş hiç görmüyorum diye bilirim size..ve bunun çaresi yok ..raporumda aynen şu yazıyor ..
sağ -1,50 180 derece ile 0,8 sol optik ATROFİ
raporumda aynen bu yazıyor..durum böyleyken benim çürük almam ne kadar şansım var..bilen lütfen cevap yazsın bu msjıma ..
Askerlik durumum ne olur..?
öncelikle herkese selamlar.
ben 2 yaşımda vsd den dolayı açık kalp ameliyatı oldum.çok şükür sağlığım yerinde.hiç bir sorunum yok.
ben lisans kimya mezunuyum.askerlik işlemleri için şubeme gittim.sağlık kontrolünde ameliyat veya sağlık sorunu olan var mı dedi ilgili tabip.bende ben ameliyat oldum dedim.ne ameliyatı dedi.açık kalp olduğunu söyledim.ne zaman dedi 1988 yılında dedim.Sağlamdır,askerliğe elverişli. yazdılar.
ben şimdi yedek subaylık sınavına girip askere gideceğim kısmetse.
sorum şu ; sınavda sağlık kontrolü veya hastahaneye sevk gibi işlemler var mı..? yada askere gittiğimde tekrar askeri hastahaneye sevk vb işlemler uygulanır mı..? vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.
cevap verebilecek olan yok mu :(