Re: Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
fikir paylaşacak arkadaş yokmu ???
Alıntı:
isaacc rumuzlu üyeden alıntı
13.02.2008
tomografi sonuclarımı aldım . sonuc pek ic acıcı değil sanırım.
istanbul GATA haydarpaşaya sevk edildim .
tanı : FEOKROMASITOMA ? ve KARSINOLD SENDROM ?
KARAR : SEKONDER HİPERTANSIONSEBEBLERİ ARARSTIRIRKEN PAROKSİSMAL CARPINTI TERLEME VE YUZDE KIZARMA ÜZERİNE 5 -HIAA VE METANEFRİN SEVİYELERİNDE YÜKSELME(GATA HAYDARPAŞA BIYOKIMYA) VE CEKİLEN CTDE (İLACLI TOMO ) DE SURRENAL HIPERPLAZI SAPTANAN HASTANIN HAKKINDA KARAR VERIRMEK ÜZERE GATA HAYDAR.EGITIM HAST.S ENDOKRINOLOJİ KLİNİĞİNE SEVK EDİLEMESİ UYGUNDUR ARZ EDERİÖ.
Bilgisi olan arkadaşlar ben 1,5 aydır uraşıyorum pazartesi gataya gidicem beni yime yatıracaklar bilginiz var sonucu ne olur bilginiz varmı.
fikirlerini paylaşan arkadaşlar şimdiden tşkler.
saygılarımla
fikir paylaşacak arkadaş yokmu ????????
Merhaba arkadaşlar. Benim bel fıtığı rahatsızlığım var ve toplam 3 diskim fıtık. Ağır yük kaldıramıyorum, fazla yürüyemiyorum ve uzun süre ayakta kalamıyorum. Bu nedenlerden dolayı bana hava değişimi ya da çürük raporu verilebilir mi?
Merhaba bütün forumu komple araştırmama rağmen cevap bulamadım.Sorularımı madde şeklinde yazıyorum eğer müsait olup ve konu hakkında bilgisi olan varsa çok sevinirim.Problemim kilo fazlalığı.
1- Askerliğe elverişli değildir raporu alındıktan,2 sene yada 5 sene sonra tekrar muayeneye çağırılır mı?
2-Hipertansiyon tanısı ile gittim kilo fazlalığından önce 1 ay labil hipertansiyon sonra 3 ay hipertansiyon ve kilo fazlalığı, 3 ay labil hipertansiyon ve kilo fazlalığı son hava değişimim 3 ay kilo fazlalığı hava değişimi aldım.Sanırım kilomda bir değişiklik olmaz ise 3 ay daha hava değişimi verebilirler.Benim hava değişimi almaya başlamam acemi birliğimde başladı ve ilk hava değişimimdeyken usta birliğim belli oldu.Eğer ben elverişli değildir raporu alırsam benim işlemimi acemi birliğim mi yoksa usta birliğim mi yapacak (eğer ilk önce 1 aylık raporu almasaydım 10 gün daha acemi birliğimde durduktan sonra usta birliğime gidecektim.30 günü orda doldurmam gerekiyormuş benim 20 gün oldu)
3-Beni 2-3 sene sonra tekrar muayeneye çağırırlarsa o zamanda kilo vermiş olursam,beni askere alırlar mı? Sonuçta ben askeriyenin bana askerliğe elverişli değildir raporuna göre yolumu çizeceğim.İş,evlilik hayatı bunlar büyük bir yıkım olur.Peki ben dava açsam haklı görülebilirmiyim.
Not : Ben kendimi bildim bileli kilolu bir insanım.Allah göstermesin bir hastalık olursa kilo verirsem,iyileştikten sonra zayıf kalmış olabilirsem örneğin 188 cm boy 100 - 110 kilo ve o zaman çağırılırsam (olabilir mi?)sonuç ne olur.Şu anda 188 boy 124 kiloyum.
Çok uzattım belki ama eğer yardım ederseniz minnettar olurum.Teşekkür ederim.Saygılarımla.
yanıt verecek kimse yok mu acaba?
Alıntı:
gunesizmir rumuzlu üyeden alıntı
İki kulaktaki durum araştırılır önce kulakların grafileri çekilir gerek görülür ise odiyometri (işitme) testi ile iki kulaktaki işitme kabı tespit edilir işitme sorunu kalıcı ise ve evvelce bu şekilde rapor alınmış ise devlet yada üni hst nelerinde bu raporlar askeri hst nedeki dr lara yol gösterici olur gecerli olmasa bile en azından iddianın doğru olduğuna delalettir.ayrıca sensorial işitme kaybı denmiş ise büyük ihtimal askerliğe elverişli değildir diye rapor sonucu gelir.saygılarımla.
arkadaşım yazdıklarını okudum.benimde sağlık sorunum sağ kulağımdan.ben sağ kulağından üniversite hastanesinde kulak zarı ameliyatı geçirdim.geçirdiğim ameliyatın adı kronik otits media.kulağımda ileri derecede mikst tipi kulak rahatsızlığı var.duyma sağ kulağımda hava 75db kemik 22db.sol kulağımı kapattığım zaman sağ kulağıma çok az ses geliyor fakat anlaşılmıyor.buna göre askerliğe elverişli olurmuyum.elverişli olursam askerlikte sorun yaşarmıyım.konuyla ilgilenen arkadaşlardan cevap bekliyorum.
iyi günler ben yedek subay adayıyım ve yaklaşık 2 yıl önce muayene oldum askerliğimi de iki yıl boyunca tecil ettirdim. ağostos ayında sevk olmam gerekiyor ama şuan kalple ilgili sağlık problemleri yaşamaktayım. şubeye bu durum için nasıl muayene olmam gerektiğini sorduğumda ancak teslim olduktan sonra acemi birliğinde itiraz ederek yapabileceğimi söylediler. acemi birliğine gitmeden önce muayeneyi tekrar ettirebilir miyim? çünkü o eğitim temposunu kaldırabileceğimi pek sanmıyorum. yardım ederseniz sevinirim.
güncel !!!soruma cevap yok mu lütfen.
Ben gilbert hastasığım.Bilirubin seviyesi 3.0 mgl ve üstü olan askerler askerlikten muaf oluyorlar.Altı ise A/45 f/11 olarak askere gidiyor.Ben muayene olmaya gittim beni askeri hastaneye sevkettiler Bilirubin değerim 2.8 mgl olarak çıktı raporumda A/45 f/11 komando olamaz askere elverişlidir yazıyor yani askere gideceğim.Şimdi ise Bilirubin seviyesi 3.5 mgl 'e çıktı yani 3.0 mgl üstünde.Askere gideceğim ve gitmek istiyorum zaten.Askerde raporumu görecekler hastalığım bu diyince kan testi yapacaklardır tekrar 3.0 üzerinde çıkacak gene.Benim sorum şu askere gidince beni çürüğe çıkarabilirler kendi isteğimle askere devam etme şansım varmı.Askere gitmeyene kız vermiyorlarmış abi işin espiri gönülden askerlik yapıp bitirmek istiyorum
selam arkadaşlar.ben plörezi geçirmiştim,2 ay heybeliada'da yattım ve raporlarım var.benim durumuma yakın BRAVERY veya başkası bilgilerini aktarırsa sevinirim.