Re: Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
Alıntı:
dwain rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Benim rahatsızlığım sadece sol kulağımda. 110db ve üzeri...
Sağ kulağımda ise 10db den itibaren çok rahat duyuyorum yani normal değerlerde. Konuşmam da gayet normal. Ben kulağımın duymadığını söylemesem kimse benim sol kulağımda bir problem olduğunu anlamaz. Hastanede de gayet güzel konuştum. Anlamamazlık gibi durumlara hiç girmedim. Çünkü sonuç olarak bir insanın bir kulağının duymaması (total işitme kaybı) onun askere elverişli olmadığını gösterir. Bu zaten yönetmelikte de yazıyor. Bunun sebebi ise es kaza diğer kulağımızın yüksek sese, darbeye ya da bu gibi unsurlara maruz kalarak işitmesinde kayba uğraması demek bizim hayatımızın geri kalanını normal bir insan gibi yaşayamayacağımız demektir.
Bu sebeplerden dolayı askere almıyorlar. Ancak herhangi bir kulakta belirli bir derecede işitme kaybı olması farklı bir durumdur. O değerlere göre zaten ne yapılacağına heyet kurulu karar veriyor.
Sizin durumunuzda ise yarım duyan kulağınızı bir kenara bırakıyorum, diğer kulağınızda total işitme kaybı olması zaten askere elverişli olmadığınızı belirtmek için yeterli bir sebep. Siz bu işlemler için muayne talebi istediğinizde tek tavsiyem başka bir hastanede yaptırmış olduğunuz test sonuçlarını ve raporunuzu da yanınızda götürün. Belki istemeyebilirler ama sorabilirler de...
Size de geçmiş olsun.
Merhaba arkadaşım...benim de sıkıntım seninki ile aynı..fakat benimki sağ kulakta...
ben askerlik şubesinden sevk aldıktan sonra gittiğim hastanede komando olamaz raporu aldım ve acemi birliğime katıldım...
birliğimde hastaneye sevk istedim...
hastahaneye gidince odyolojide işitme testine tabi tuttular..
değerler seninki ile aynı...böylece istanbul gataya sevk verdiler...
fakat sevk tarihi 3 ay sonrasına tekabul etti
şimdi ise kadro birliğime geldim...geri hizmette askerlik şubesinde askerlik yapıyorum...sevk tarihime yaklaşık 1 ay var..
bu ildeki hastahaneye sevk alıp oradan tekrar gataya sevk almam gerekiyor...
gatada ABR testine tabi tutulacağım...
Sizce bana da askerliğe elverişsiz raporu verirlermi?
Gataya sevk tarihinden önce buradaki hastahaneye gideceğim...
"merak ettiğim" bir nokta buradaki amirim gatadaki hastahaneye olan sevkime gitmemi engeller mi gitmeme ne kadar müsaade etmeyebilir??
Bilen bir arkadaşımın yanıtlamasını rica ederim..
çünkü rütbeli amirim beni gatadaki sevk tarihinde gataya göndermek istemiyormuş gibi hareket etti...ne olacağını çok merak ediyorum...bilen bir arkadaşın tavsiyelerine ihtiyacım var...
şimdiden çok teşekkür ederim...
ayrıca eklemek istiyorum...eğer kurula çıkarsam takriben abr testinden ne kadar sonraya tarih verilir???
Alıntı:
dryavuzsc rumuzlu üyeden alıntı
Sayın tuna_25
tek taraflı total işitme kaybı askerliğe elverişsiz raporu alır. ilğili madde:
19/B/F3 Bir kulağın işitmesi normal olduğu halde diğer kulakta saf ses odyogramda konuşma frekanslarında total işitme kaybı veya 90 dB ve üzerindeki işitme kayıpları (Bu maddenin değerlendirilmesinde 100 dB seviyesindeki klik stimulusla yapılan işitsel uyarılmış potansiyeller (ABR) testinde cevap elde edilememiş olması şarttır).
Çürük raporu almanız işinize engel değildir, sadece askerlik hizmeti ile ilğili bir kavramdır. özellikle kamuda problem çıkarmaz size.
69.sayfada sorduğum sorulara bir bakarmısınız...
Teşekkür ederim.
merhaba arkadaşlar
Size bir sey sormak istiyorum gecen hafta cuma subemden sevk alıp muayneye
gittim tansiyon hastasi olduğumu söyledim ve beni askeri hastaneye sevk etiller dokor tansiyonumu ölcükten sonra 150 / 90 cıktı sonra ilacları kesmemi söyleyip 5 gün sonra gelmemi söyledi 5 gün sonra tekrar gittiğimde yine tansiyonum 150 / 90 cıktı akibetinde yatırmaya karar verdiler ve 8 gün hastanede kaldım tansiyonum en yüksek 155 / 10 cıktı tabi bu değerler sadece sabah 9 ve akşam 9 da ölcülen değerler. bir sürü tetkik yapıldı en son 24 saatlık idrar toplandı ve 20 gün sonra tekrar sevk alıp gelmem istendi . bu arada kap atışım 110 ve 130 arası cıktı hep . sizce bundan sonraki durum ne olur ??? 20 gün sonra tekrar beni yatıracaklarmı ???
tşkler
Alıntı:
isaacc rumuzlu üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar
Size bir sey sormak istiyorum gecen hafta cuma subemden sevk alıp muayneye
gittim tansiyon hastasi olduğumu söyledim ve beni askeri hastaneye sevk etiller dokor tansiyonumu ölcükten sonra 150 / 90 cıktı sonra ilacları kesmemi söyleyip 5 gün sonra gelmemi söyledi 5 gün sonra tekrar gittiğimde yine tansiyonum 150 / 90 cıktı akibetinde yatırmaya karar verdiler ve 8 gün hastanede kaldım tansiyonum en yüksek 155 / 10 cıktı tabi bu değerler sadece sabah 9 ve akşam 9 da ölcülen değerler. bir sürü tetkik yapıldı en son 24 saatlık idrar toplandı ve 20 gün sonra tekrar sevk alıp gelmem istendi . bu arada kap atışım 110 ve 130 arası cıktı hep . sizce bundan sonraki durum ne olur ??? 20 gün sonra tekrar beni yatıracaklarmı ???
tşkler
B) 1. 40 yaşına kadar bazal şartlarda 150/95 mm.Hg. 40 yaşından sonra 160/100 mm.Hg. dan daha yüksek olan ve belirli bir süre istirahatten sonra yüksek olarak devam eden komplikasyon yapmamış veya 42 nci Maddenin (D) diliminin (1) numaralı fıkrasında ifade edilen komplikasyonlardan başka komplikasyon yapmış (grade I ve II retinopati vb.) hipertansiyon olguları.
sizin için eşik deger 150/95 olup tedavi almadan bu degerin üstünde veya aynısı olması durumunda çürük raporu alırsınız.
Alıntı:
drmete rumuzlu üyeden alıntı
B) 1. 40 yaşına kadar bazal şartlarda 150/95 mm.Hg. 40 yaşından sonra 160/100 mm.Hg. dan daha yüksek olan ve belirli bir süre istirahatten sonra yüksek olarak devam eden komplikasyon yapmamış veya 42 nci Maddenin (D) diliminin (1) numaralı fıkrasında ifade edilen komplikasyonlardan başka komplikasyon yapmış (grade I ve II retinopati vb.) hipertansiyon olguları.
sizin için eşik deger 150/95 olup tedavi almadan bu degerin üstünde veya aynısı olması durumunda çürük raporu alırsınız.
cevabınız icin teşekür ederim yani bu durumda haftaya hastaneye tekrar gittiğimde beni tekrarmı yatıracaklar, genelde bir yıl ertelerler diyorlar birde tanı olarak FEOKROMASİTOMA yazmıslar. sizinde başınıza aynısımı geldi ?
Alıntı:
cevabınız icin teşekür ederim yani bu durumda haftaya hastaneye tekrar gittiğimde beni tekrarmı yatıracaklar, genelde bir yıl ertelerler diyorlar birde tanı olarak FEOKROMASİTOMA yazmıslar. sizinde başınıza aynısımı geldi ?
cevap vericek arkadaş yokmu ?????
Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
Benim bir sorum olacak aydınlatabilirseniz sevinirim
Ben tüberkoluz geçirdim 6 ay tedavi gördüm rapor elimde.
Askerelik için başvurduğumda beni istanbul gataya sevk ettiler
Gatanın kararı
Karar maddesi 25 eylül 2007 de
28. Mad askerliğe elverişlidir dediler
askere gittim askerdeyken hastaneye gittim orada
aynı roparu gösterdim ve raporum var diye askerliğimi son verdiler 2.ayda
Sekel akciğer tüberkülosu
B/46 f-1
Barışta askerliğe elverişli değildir
savaşta sefer görevi alır dediler
ve 2009
askerliğimi bitirdiler
bu konuda beni aydınlatırsanız sevirim
benim maddi ve manevi tazminat hakkım ve
ne gibi yolları izleme hakkım vardır.
Alıntı:
drmete rumuzlu üyeden alıntı
2 aydır uraşıyorum işler iyice arapsacına döndü ve cok yoruldum dermaım kalmadı artık.
Idrar sonuclarım geldi ve doktor değerlerimin cok yüksek olduğunu belirtip böbrek bezlerimde sonrun olabileceğini söyledi ve sorun ( tümor / ur ) olma olasılığı varmış.
yarın ilaçlı tomografi cektircem. bu kadar cok uraşmalarının nedeni ne olabilir . -tansiyon hastası olduğumu kanıtlayan raporum var .
-ilac kullanıyorum
-taşikardım var
-8 gün hastanede kaldım ve tansiyonum 15 / 9 larda cıktı
-idrar tetkiklerimde refaranz değerlerin cok üzerinde cıktı.
bu arada doktor sağlık güvencen varmı diye sordu bende evet dedim ssk mın olduğunu söyledim. yarınki tomografim kendi sigortam üzerinden yapılacak ( sebeb : TSk karşılamıyormuş ) ( ben sevk eriyim ) işin bu rarafınıda hic anlamış değilim.
( yazım hataları ici özür dilerim yönetici arkadaşlar türkcem cok iyi değildir)
saygılarımla
Alıntı:
2 aydır uraşıyorum işler iyice arapsacına döndü ve cok yoruldum dermaım kalmadı artık.
Idrar sonuclarım geldi ve doktor değerlerimin cok yüksek olduğunu belirtip böbrek bezlerimde sonrun olabileceğini söyledi ve sorun ( tümor / ur ) olma olasılığı varmış.
yarın ilaçlı tomografi cektircem. bu kadar cok uraşmalarının nedeni ne olabilir . -tansiyon hastası olduğumu kanıtlayan raporum var .
-ilac kullanıyorum
-taşikardım var
-8 gün hastanede kaldım ve tansiyonum 15 / 9 larda cıktı
-idrar tetkiklerimde refaranz değerlerin cok üzerinde cıktı.
bu arada doktor sağlık güvencen varmı diye sordu bende evet dedim ssk mın olduğunu söyledim. yarınki tomografim kendi sigortam üzerinden yapılacak ( sebeb : TSk karşılamıyormuş ) ( ben sevk eriyim ) işin bu rarafınıda hic anlamış değilim.
( yazım hataları ici özür dilerim yönetici arkadaşlar türkcem cok iyi değildir)
saygılarımla
13.02.2008
tomografi sonuclarımı aldım . sonuc pek ic acıcı değil sanırım.
istanbul GATA haydarpaşaya sevk edildim .
tanı : FEOKROMASITOMA ? ve KARSINOLD SENDROM ?
KARAR : SEKONDER HİPERTANSIONSEBEBLERİ ARARSTIRIRKEN PAROKSİSMAL CARPINTI TERLEME VE YUZDE KIZARMA ÜZERİNE 5 -HIAA VE METANEFRİN SEVİYELERİNDE YÜKSELME(GATA HAYDARPAŞA BIYOKIMYA) VE CEKİLEN CTDE (İLACLI TOMO ) DE SURRENAL HIPERPLAZI SAPTANAN HASTANIN HAKKINDA KARAR VERIRMEK ÜZERE GATA HAYDAR.EGITIM HAST.S ENDOKRINOLOJİ KLİNİĞİNE SEVK EDİLEMESİ UYGUNDUR ARZ EDERİÖ.
Bilgisi olan arkadaşlar ben 1,5 aydır uraşıyorum pazartesi gataya gidicem beni yime yatıracaklar bilginiz var sonucu ne olur bilginiz varmı.
fikirlerini paylaşan arkadaşlar şimdiden tşkler.
saygılarımla