Re: Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
Merhabalar,
Askeri Sağlık Mevzuatında ismi geçmesine rağmen muaf olunup olunamayacağını anlamadığım ve muzdarip olduğum bir hastalık var: Narkolepsi. Sinir Sistemi Hastalıkları başlığı altında bulunan narkolepsi hastalığının askere engel olup olmaycağını açıkça anlamadım. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürker.
Alıntı:
emretilki19826 rumuzlu üyeden alıntı
sol kulagın 100 db uzerınde oldugu ıcın total kayıp ve cok ileri derece işitme kaybı sınıfına girıyo.
askerlıkte alınacak test sonucu hava ve kemık olcumlerıdir. ben sol 110 db ve sag 75 db işitme kaybı ıle bugun askerlık yapmaya elverıslı degıldır raporu aldım.
kesın bı sonuc olmamakla beraber sizin durumunuz tahmınen BARİSDA ASKERLIGE ELVERISLI SAVASTA YAPAMAZ YADA TAMAMEN ASKERLIGE ELVESRISLI DEGILDIR. OLABILIR.
bu bırazda senın doktorların gozunde nasıl gozuktugune baglı
SAYGILAR GECMIS OLSUN
Ben Gümüşsuyu Asker Hastanesi'ne gittim bana rapor verdiler orda yaziyor 1Yil Sevk Geciktirmesi.
Şimdi ben gelecek Yil yine mı hastaneye gidecem ve muayene olacam mı ??
Alıntı:
Ömer21 rumuzlu üyeden alıntı
Ben Gümüşsuyu Asker Hastanesi'ne gittim bana rapor verdiler orda yaziyor 1Yil Sevk Geciktirmesi.
Şimdi ben gelecek Yil yine mı hastaneye gidecem ve muayene olacam mı ??
Şubeye müracat edilecek.Yine hastahaneye sevk .İyileşme olmamışsa yeniden erteleme.5 yıl sonunda elverişsiz raporu verilir diye biliyorum.
Alıntı:
yld19sm rumuzlu üyeden alıntı
Şubeye müracat edilecek.Yine hastahaneye sevk .İyileşme olmamışsa yeniden erteleme.5 yıl sonunda elverişsiz raporu verilir diye biliyorum.
yardimlarınız icin sağol
Alıntı:
yardimlarınız icin sağol
Bir şey değil.
1978 doğumluyum 2005 yılında son yoklamamı yaptırırken boyum ve kilom uyumsuz çıkmıştı beni askeri hastaneye sevk edeceklerdi bende kilomu az yazdırdım ve şimdi askerlik geldi ve yerim belli oldu bir hafta içinde askere gidicem gecen zaman zarfında dahada kilo aldım boyum 167 kilomda 96 şimdi beni askere gidince tekrar boyuma kiloma bakarlarmı ve 15 ay işten ayrılacağım ve bir kızım var ve eşim çalışmıyor ben askere gittiğim için zor durumda kalacaklar ve benim bir takım sağlık sorunlarımda var karacigerimin enzimleri çok yüksek çıkıyor ve antistaminik diye bir ilaç kullanıyorum 7 yıldır kadar onu içmediğim zaman vücudum kabarıyor içimden acayip derecede kaşınmak geliyor çıldırtıcı bir sıcaklık oluyor vücudumda içmesem sanki çatlayacağım sıkıntıdan geceleri hap olmasa sabahı zor ederim kiloya bağlı olarak ayak bileklerim de ağrı var az yürüsem ağrısından duramıyorum karacigerimin bağışıklık sistemi olmadığını söylemişti doktorlar düzenli sıksık hepatit testi yaptırmamı söylediler bende yılda bir kez yaptırıyorum çünkü hepatit kapma olasılığım karacigerim iyi çalışmadığından çok yüksek demişti doktor ben bu durumda hem zor durumdayım hemde sağlık açısından pekde elverişli değilim migren de var baş ağrısı zaten o gün başım ağrıdımı neredeyse beni yatıracak çok kötü bir ağrı bilenler bilir bu şartlarda bana ne olur beni çürük e ayırırlarmı?
merhaba arkadaşlar
kalbinde ritim bozukluğu olan kişiler çürüğe çıkıyor mu ?
bu konu ile ilgili mevzuatı çok inceledim ama bir sonuca varamadım. Ritim holter ve Eko sonucunda yüksek tansiyon ve Ritim bozukluğu raporu var iki farklı hastaneden tansiyona bakıyorum mevzuatta 16/10 olarak geciyor fakat şu an tansiyon 14/9 ile 15/9 arasında değişiyor ara sıra 17/11 oluyor ama genelde iyi ...
Fakat birde Ritim Bozukluğu sonucu var Bununla ilgili mevzuattan bir şey anlayamadım
Yardımcı olup bilgi verirseniz sevinirim.
Alıntı:
ufukatlamaz rumuzlu üyeden alıntı
1978 doğumluyum 2005 yılında son yoklamamı yaptırırken boyum ve kilom uyumsuz çıkmıştı beni askeri hastaneye sevk edeceklerdi bende kilomu az yazdırdım ve şimdi askerlik geldi ve yerim belli oldu bir hafta içinde askere gidicem gecen zaman zarfında dahada kilo aldım boyum 167 kilomda 96 şimdi beni askere gidince tekrar boyuma kiloma bakarlarmı ve 15 ay işten ayrılacağım ve bir kızım var ve eşim çalışmıyor ben askere gittiğim için zor durumda kalacaklar ve benim bir takım sağlık sorunlarımda var karacigerimin enzimleri çok yüksek çıkıyor ve antistaminik diye bir ilaç kullanıyorum 7 yıldır kadar onu içmediğim zaman vücudum kabarıyor içimden acayip derecede kaşınmak geliyor çıldırtıcı bir sıcaklık oluyor vücudumda içmesem sanki çatlayacağım sıkıntıdan geceleri hap olmasa sabahı zor ederim kiloya bağlı olarak ayak bileklerim de ağrı var az yürüsem ağrısından duramıyorum karacigerimin bağışıklık sistemi olmadığını söylemişti doktorlar düzenli sıksık hepatit testi yaptırmamı söylediler bende yılda bir kez yaptırıyorum çünkü hepatit kapma olasılığım karacigerim iyi çalışmadığından çok yüksek demişti doktor ben bu durumda hem zor durumdayım hemde sağlık açısından pekde elverişli değilim migren de var baş ağrısı zaten o gün başım ağrıdımı neredeyse beni yatıracak çok kötü bir ağrı bilenler bilir bu şartlarda bana ne olur beni çürük e ayırırlarmı?
keske sevk yerınız bellı olmadan askerlık subenıze gidiı askerı hastaneye sevkınızı ısteyeseydınız . bence vakıt gecırmeden askerı hastaneye sevk ısteyınız. benım de 25 agustos da teslım olmam gerekıyordu celp elıme 13 agustos da gectı ve 14-19 agustos arası askeri hastanede saglık kontrolumu yaptrdım .
Selam Arkadaşlar benim hastalığım kan rahatsızlığı tıpdaki adı hemofili anlamı herhangi bi yerimden kan aktımı durmuyo geçen yıl muayeneye gittim şube askeri hastaneye sevk etti onlarda ankara gata ya tetikler sonucunda bana bir yıl erteleme verildi.Bu yıl tekrar gideceğim sizce sonuç ne olur.Not:4 kuzenimde de bu hastalık var onlar rapor aldılar...ilginiz için şimdiden tşkler...
Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar
Bende İşitme kaybi var ben gata'ya ve kasimpaşa asker hastanesine gittim testlerı yaptim.
Testler
(Saf Ses Ortalaması 500 - 200 Hz)
Hava : Sol 102 Db Sağ 45 Db
Kemik : Sol 65 Db Sağ 43 Db
(Saf Ses Eşik Odyogramı)
Biri 50'de
diğerı 100 - 110
Şimdi arkadaşlar bu nedemek ???
Lütfen Acilen cevap yazin
İki ay önce askere elverişli değildir raporu aldım.
Bu test sonucunu doktorunuza gösterince muhtemelen haydarpaşa gata ya sevk olacaksınız. Orada ABR testi yapılacak. Bu testten eğer cevap alınamazsa askere gitmeyeceksiniz. Zaten test sonuçlarınız total işitme kaybını gösteriyor. ABR'de muhtemelen cevap alınmayacaktır.
Geçmiş olsun.