Re: Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
Herkese selamlar,
Askerlikle ilgili alınacak raporla ilgili bir sorum olacak.
Üniversite bittikten sonra askerliğimi 2 yıl ertelettim. Aralık ayında askere alınmam için askeri hastaneye sevk edecekler.
Bebekken geçirdiğim ateşli hastalık sebebiyle sol kulağımda %100 duyma kaybı var. Sinirsel olduğu için herhangi bir protez, pil ya da tedavi ile duyması mümkün değil. Duyma probleminin yanısıra sesin yönünü tayin edememe gibi bir durumum söz konusu.
Bu durumda askerlik yapmaya elverişli değildir raporu verirler mi?
Merhaba;
Ben bu yil acikogretim fakultesi 4 yillik isletme bolumunu bitirdim ve askerlik subeme basvurdum burada beni goz tembelligi ve hipertansiyon sikayetlerimi belirtmem uzerine subenin bagli bulundugu il hastanesine oradan da tibbi imkanlari daha iyi olan daha buyuk bir yakin il askeri hastanesine sevk ettiler.
Bu il hastanesinde pazartesiden cumaya yatan hasta olarak tansiyon takiplerim yapildi, tansiyonum orada maksimum 18.5/12 lere kadar cikti, en dusuk deger de (bu max tansiyonun ardindan idrar sokturucu igne sonrasi) 14/10 civari idi.
Tum bu takipler sonunda bana "42/c maddesi geregince ertesi yila birakma" karari verildi.
Simdi bu durumda ertesi yil da ayni tansiyon degerleri ve durumumun ayni oldugu saptanirsa bana nasil bir islem uygulanacak?
Yani bu "ertesi yila birakma" karari kac kez verilebiliyor maksimum? bir yil bu karar verildikten sonra ikinci yil da saglik durumum ayni cikarsa "askerlige elverissizdir" raporu mu veriliyor yoksa yine bir yil daha ertelenme durumu sozkonusu mu?
Yanitlayan herkese simdiden tesekkurler...
Saygilarimla...
Merhabalar..
Benimde askerlik dururumla ilgili bi sorunum var. arastirdim ama bi turlu tam bi cevap bulamadim.Yardimci olabilirseniz sevinirim..
Ben 15 yasindayken beyin kanaması gecirdim ve gazi universitesi hastanesinde beyin ameliyatı oldum.
Şu an da da hala beynimde 14 cm buyuklukte bir kist tasiyorum.
Hayati risk nedeniyle koşmam, güneşte bulunmam,uykusuz kalmam, yorulmam vs gibi bedenle ilgili bir cok seyi yapmamami soyluyor doktorlarim.
Bu durumum askerlik konusunda askerlik yapamaz belgesi almam mümkün mü ?Çünku daha henuz universiteyi bitirmedim. dolayisiyla yedek subay adayi olarak gorünmüyorum. Bunun icin nasil bi prosedur izlemem gerekiyor. bir turlu bulamadim.
2. ci durumumda 2005 yilindaki ogrenci affindan sonra okula geri dondum.
bu kanunda eskilerinden farkli olarak askerlikten tecil edilir diye yaziyor.
ancak 3. kez kutugumun bulundugu askerlik subesi polise benim bulunmam icin haber gonderiyor.
3 kere okulda okuduguma dair derslerin devam zorunlulugu olduguna dair belge aldim yolladim ancak gene yakalanmam icin polise bildirmisler
okulda ogrenci kagidi vermiyor. af'dan dönenler ögrenci sayilmiyomus.Oysa kanunda 33 yasina kadar tecilli sayilir diyo. Bu durumu nasil cozebilirim?
Yardimci olabilirseniz sevinirim.
Tesekkürler
Alıntı:
arctan rumuzlu üyeden alıntı
Herkese selamlar,
Askerlikle ilgili alınacak raporla ilgili bir sorum olacak.
Üniversite bittikten sonra askerliğimi 2 yıl ertelettim. Aralık ayında askere alınmam için askeri hastaneye sevk edecekler.
Bebekken geçirdiğim ateşli hastalık sebebiyle sol kulağımda %100 duyma kaybı var. Sinirsel olduğu için herhangi bir protez, pil ya da tedavi ile duyması mümkün değil. Duyma probleminin yanısıra sesin yönünü tayin edememe gibi bir durumum söz konusu.
Bu durumda askerlik yapmaya elverişli değildir raporu verirler mi?
arkadasm oncelıkle gecmıs olsun . ısıtme kaybı ve duyma problemın varsa elınde buna aıt rapor ve odyo test sonucları varsa askerı doktora bunları goster. o zman hıc bı zorluk cıkarmıyorlar ısler yolunda oluyo rahatlıkla halledılıyor.
iyi akşamlar arkadaşlar.bende renk körlüğü var.acaba askerlikte bi sorunla karşılaşırmıyım.tşkkrlr
iyi akşamlar arkadaşlar.bende renk körlüğü var.acaba askerlikte bi sorunla karşılaşırmıyım.cvbnz için şimdiden tşkkrlr.
Alıntı:
berkay_26 rumuzlu üyeden alıntı
iyi akşamlar arkadaşlar.bende renk körlüğü var.acaba askerlikte bi sorunla karşılaşırmıyım.cvbnz için şimdiden tşkkrlr.
goz olayında oranlar bellıdr ıleri derece mıyop hıpermetrop ve astıgmat olmasi gerekır . renk koru gormeye engel olmadıgı ıcın ASKERLIGE ELVERISLIDİR. dıye biliyorum .(bunu bılgıye de bugun tsk saglık yonetmelıgı kıtabını ıncelerken gordum )ama askerı okullar ve polıs okullarına gırmek renk korlugunde engeldır
peki renk körlüğü asteğmenlikte bir sorun çıkarırmı.benim son senem. okulumu bitirince hemen askere gitmek istiyorum.acaba kısa dönememi ayırırlar.tşkkrlr
Merhaba Arkadaşlar
Bende İşitme kaybi var ben gata'ya ve kasimpaşa asker hastanesine gittim testlerı yaptim.
Testler
(Saf Ses Ortalaması 500 - 200 Hz)
Hava : Sol 102 Db Sağ 45 Db
Kemik : Sol 65 Db Sağ 43 Db
(Saf Ses Eşik Odyogramı)
Biri 50'de
diğerı 100 - 110
Şimdi arkadaşlar bu nedemek ???
Lütfen Acilen cevap yazin
Alıntı:
Ömer21 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Arkadaşlar
Bende İşitme kaybi var ben gata'ya ve kasimpaşa asker hastanesine gittim testlerı yaptim.
Testler
(Saf Ses Ortalaması 500 - 200 Hz)
Hava : Sol 102 Db Sağ 45 Db
Kemik : Sol 65 Db Sağ 43 Db
(Saf Ses Eşik Odyogramı)
Biri 50'de
diğerı 100 - 110
Şimdi arkadaşlar bu nedemek ???
Lütfen Acilen cevap yazin
sol kulagın 100 db uzerınde oldugu ıcın total kayıp ve cok ileri derece işitme kaybı sınıfına girıyo.
askerlıkte alınacak test sonucu hava ve kemık olcumlerıdir. ben sol 110 db ve sag 75 db işitme kaybı ıle bugun askerlık yapmaya elverıslı degıldır raporu aldım.
kesın bı sonuc olmamakla beraber sizin durumunuz tahmınen BARİSDA ASKERLIGE ELVERISLI SAVASTA YAPAMAZ YADA TAMAMEN ASKERLIGE ELVESRISLI DEGILDIR. OLABILIR.
bu bırazda senın doktorların gozunde nasıl gozuktugune baglı
SAYGILAR GECMIS OLSUN