-
Cevap: De omnibus dubidantum
Burada Engin beye iftira,hertürlü yakıştırma ve benzetmelerde bulunacağına,git senin gibi düşünenlerle biber gazı ye.Bu ne ya,ne kadar büyütülüyor bu iş anlayamadım.Yeşil alana ne kadar meraklıymış bu halk.İdolojik provakasyon yapmanın tam zamanı.Son çaraleri kaldı.Sayın Ayazoğlum.Onlar sahada sizde burada..BIrakın yaa.
Ne musama gösteriyorsunuz devlet güçleri.Dağıtın o kalabalığı...
http://www.urfahaberhatti.com/detay.asp?hid=6196
-
Gezi Parkı denilen yeri eylemcilerin(ben çapulcu diyorum ama üzülüyorlarmış,hadi bu sefer kırmayayım bari) yüzde 90 ı bilmez.Çünkü oraya girmeye korkarsın.Fuhuş için ideal olduğu gibi karanlıkta da kafayı bulan ,balicilerin mekanıdır.Deseniz ki çok güzel tarihi manzarası var.Alakası yok.Rezil bir yer.Samimi bulmak istiyorum ama Ağaoğlu ağaç katliamı yaparken mekanını bastılar mı.Hayır.Hatırlamıyorum.O zaman çevre katliamı yok muydu? Ya da Bodrum da lobisinde buz gibi bira yudumladığınız oteller yapılırken Çöl gibi bir mekana mı yapıldı sanıyorsunuz.Kaç bin ağaç gitti.Amaç anarşizm.Bence gözaltına alınanlara terörist muamelesi yapılarak,haklarında işlem yapılması gerekmektedir.
-
Kullandıkları kavramın manasını bilseler gam yemeyeceğim lafa bak diktatör imparator deseydin bari ya da padişah ben devlet başkanı filan gibi mi duruyorum :) kendilerini bile tanımlamaktan acizler güya laikler mesela yani din işleriyle devlet işlerini bir birinden ayırıyorlar gerçek bir kişilik değiller demek ki tüzel kişiler devlet gibi isimlerinin başına T.C. koymaları da bundan yani fazla kafa yormaya gerek yok.
Türkiye ağaçlandırmada ilk üçe girmiş bu iktidar döneminde ağaç altında sevişmekten gözleri bir şey görecek durumda değil gibi.
-
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Kullandıkları kavramın manasını bilseler gam yemeyeceğim lafa bak diktatör imparator deseydin bari ya da padişah ben devlet başkanı filan gibi mi duruyorum :) kendilerini bile tanımlamaktan acizler güya laikler mesela yani din işleriyle devlet işlerini bir birinden ayırıyorlar gerçek bir kişilik değiller demek ki tüzel kişiler devlet gibi isimlerinin başına T.C. koymaları da bundan yani fazla kafa yormaya gerek yok.
Türkiye ağaçlandırmada ilk üçe girmiş bu iktidar döneminde ağaç altında sevişmekten gözleri bir şey görecek durumda değil gibi.
Ülke Bölünsün İstiyorum.
Yandaş, yalaka ve yavşaklar bir tarafa - onurlu, şerefli, üreten emekçi insanlar bir tarafa...
İnanın istiyorum. Her gün sahte yüzler. İktidar olmak ne korkunç bir çaba.
-
Alıntı:
istanbul since 1453 rumuzlu üyeden alıntı
Gezi Parkı denilen yeri eylemcilerin(ben çapulcu diyorum ama üzülüyorlarmış,hadi bu sefer kırmayayım bari) yüzde 90 ı bilmez.Çünkü oraya girmeye korkarsın.Fuhuş için ideal olduğu gibi karanlıkta da kafayı bulan ,balicilerin mekanıdır.Deseniz ki çok güzel tarihi manzarası var.Alakası yok.Rezil bir yer.Samimi bulmak istiyorum ama Ağaoğlu ağaç katliamı yaparken mekanını bastılar mı.Hayır.Hatırlamıyorum.O zaman çevre katliamı yok muydu? Ya da Bodrum da lobisinde buz gibi bira yudumladığınız oteller yapılırken Çöl gibi bir mekana mı yapıldı sanıyorsunuz.Kaç bin ağaç gitti.Amaç anarşizm.Bence gözaltına alınanlara terörist muamelesi yapılarak,haklarında işlem yapılması gerekmektedir.
Tek ricam ANARŞİZM tanımını gözden geçirmeniz. Hiç bir ANARŞİST iktidar olmak mücadelesi içersinde değildir. Otorite tanımıyor olması aktif direniş eylemi içersinde olmasına sebep değildir.
Mihail Bakunin'e saygısızlık olur.
Özünde 60ların HİPPİ'lerinin RUS versiyonu bile diyebiliriz. ;) Bu yüzden dilimize yanlış giren anlamını hak etmediğini düşünüyorum.
-
Bugün Samsun atakumda da gösteri varmış,bu armutların çoğu istanbulu,taksimi görmemişlerdir.
Şuan devam eden tartışmanın başlığı chp dengesizliği konusu altında devam edilse daha yerinde olur.
-
Alıntı:
Avatar bana Türkmen başını anımsatıyor akrabalık olmasın
:)
-
Alıntı:
SEA DEMİR rumuzlu üyeden alıntı
Size katılmıyorum sn.Oğuz yoksa siz gezi parkının yok olması taraftarı mısınız?Bence değil!Hata yapıyorlar büyük hata...Belki de bu çok kötü olayların başlangıcı olacak.
Sizde Türk baharı gelmek üzere diyenlerden misiniz? :) Şaka bir tarafa tuzu kuru olanlar bazı gerçekleri göremiyor vatandaş adalet arıyor buradaki olay park olayı değil
-Kaç asker istifa etti, intihar etti
-Kaç yuva yıkıldı
-Aleviler ne haldeler
-Kürtler ne haldeler
-Türkler ne haldeler
bu liste uzarda uzar gerçek şu ki kaybedecek bir şeyi kalmadığını düşünen insan sayısı her geçen gün artmakla geleceğe uyulan güvende yok olmakta
-
-
Alıntı:
Hangi avatar?
Fotoğrafınız bana Türkmenistan (şu an değiştimi bilmiyorum) başkanını anımsatır cübbeden mi yuvarlak yüz hatlarından mı .... bilemiyorum ama anımsatıyor işte
-
-
Alıntı:
Böylesine abuk bir yorumun, hele ki sözümona bir hukukcudan gelmesi ne aci.
Agac altinda sevismekten gözleri birsey görmüyormus falan. Zevkten agziniz köpürdü resmen olanlarin üzerine...
-
Alıntı:
carsambalıfaruk rumuzlu üyeden alıntı
Bugün Samsun atakumda da gösteri varmış,bu armutların çoğu istanbulu,taksimi görmemişlerdir.
Şuan devam eden tartışmanın başlığı chp dengesizliği konusu altında devam edilse daha yerinde olur.
Verilen tepkinin sadece o park üzerindeki planlara karsi olmadigini anlamak icin de gercekten armut olmak gerekirdi...
-
Yalanla dolanla gaza gelenler gazı soluyup oturacaktır yerine ne park üzerindeki planlarda ne de gizli aşikar hiç bir amaçlarına ulaşamayacaklarını zaman içinde göreceğiz.
- - - Updated - - -
Alıntı:
salpyilmaz rumuzlu üyeden alıntı
Böylesine abuk bir yorumun, hele ki sözümona bir hukukcudan gelmesi ne aci.
Agac altinda sevismekten gözleri birsey görmüyormus falan. Zevkten agziniz köpürdü resmen olanlarin üzerine...
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
-
Alıntı:
Is amacina ulasir ulasmaz, orasi ayri konu. Benim takildigim, sizin konumunuzdaki birinin insanlari bu sekilde görüp bunu bu yolda kullanabilme yetisi, memleketin hukuk sistemi dahilinde. Ne aci ki kontrol mekanizmasi "yetmez ama evet" referandumuyla, kanun hükmünde kararnamelerle ülkeyi yönettigini sanan zat-i muhteremin eline gecmis. Böyle de gider bu tahminen.
-
Takıntınız 70 yıllık geçmişin yarattığı alışkanlıktır belki bilemem.
-
Alıntı:
Yok değilim
Ne? Siz yoksa Türkmenistan başkanımısınız...Türkiyeyi mi karıştırmaya geldiniz yoksa,biz kardeşiz ya...:DD:DD
Ne adamsın ya ismail32..:DD
-
Alıntı:
Takıntınız 70 yıllık geçmişin yarattığı alışkanlıktır belki bilemem.
Devlet degissin de bir degisiklik olsun diyorsunuz yani.
-
Alıntı:
Verilen tepkinin sadece o park üzerindeki planlara karsi olmadigini anlamak icin de gercekten armut olmak gerekirdi...
Germaniden farklı görünüyor her halde.Başbakan muhalefeti yerin dibine sokup çıkartmıyor.Tabi kafaları bir yerlerden hortluyor.
Bundan 15 sene önce taksime gitmiştim vatandaş bu işi zevk için değil,para için yapıyorum diye bağırıyordu.
Velhasılı taksimi komple her şeyi ile yıkıp gusül aldırıp yeniden inşa etsinler.Nereye ne için gittiğini bilmeyen maloş çoktur.Alo bir anket yapın bakalım ne olacak.
-
Alıntı:
Devlet degissin de bir degisiklik olsun diyorsunuz yani.
Şirket Körlüğü diye bir deyim vardır özel sektörde. Çalışan aynı şeyleri göre göre kanıksar.
Değişimin ne zararı olabilir?
-
Alıntı:
Atilda09 rumuzlu üyeden alıntı
Şirket Körlüğü diye bir deyim vardır özel sektörde. Çalışan aynı şeyleri göre göre kanıksar.
Değişimin ne zararı olabilir?
Değişim geçmişe doğru olursa çok zararı olur
değişim insan özgürlüğüne hizmet ediyorsa başbakan deyimiyle evallah
yoksa o sizin değişiminiz olup premetur olarak kalır bize heç faydası olmaz
-
Alıntı:
ayazoglum rumuzlu üyeden alıntı
ÖZGÜRLÜĞÜN TANIMINI YAPTIĞIMI HATIRLIYORUM. EN İYİ KÖLELER KENDİSİNİ ÖZGÜR ZANNEDEN İNSANLARDIR. ;)
Sandık diyorum. Sandık. Tepkinizi sandıkta verin. Aptal bir milleti ikna etmek bu kadar mı zor?
Üstelik AKP'nin kullandığı enstrümanları her seferinde aşağılama aracı olarak kullanıyorken. Sorunu biliyorsunuz çözümü biliyorsunuz ERDOĞAN'dan yüz kez daha inatçı bir şekilde yakıp yıkıp iktidar olmaya çalışıyorsunuz.
Yaptığınıza da DEMOKRASİ diyorsunuz.
Bu arada AKPye hiç oy vermedim. Rahmetli Ecevit'e inanırdım olmadı. Bahçeli yapar dedim olmadı. Görüyorum üç seçim oyum boşa gitmiş. Şimdi cemaat desteğini AKPden çekti.
Bu secimlerde oy vereceğim ama korkuyorum oda boşa gidecek.
-
Alıntı:
Ne ironi, organik ve doğal tarıma dönmeye çalışıyoruz. Yıllarca para ödediğim Greenpace e bakıyorum o bile geriye dönüş korkusuyla TAKSİMde herşey bir aldatmaca. Saf gönüllü bizlere vaad edilen mutluluk ile bizim sırtımızdalar.
-
Formu doldurdum yolladım hukuki destek de sağlarım.
http://davaciyiz.biz/
-
[QUOTE=Atilda09;482657]ÖZGÜRLÜĞÜN TANIMINI YAPTIĞIMI HATIRLIYORUM. EN İYİ KÖLELER KENDİSİNİ ÖZGÜR ZANNEDEN İNSANLARDIR. ;)
Ben kendimi köle hissetiğime göre demekki özgür olmuyorum,
hem hükümeti yıkmak gibi hiç bi derdimde yok . Yanlız nakış gibi işlenmiş bazı tuğlaları durup dururken yerinden sökmeye kalkarsanız öfke sadece sizin işinize yaramaz başkalarıda bu öfkeden nemalanmaya başlar. işte o zaman birlikte yaşamamızın ne anlamı kalırki.
sen benim hayatıma dini bahane edip karışmayacaksan bana ne senin öbür dünya için yapacağın egzersizler hatta ileri derece yobaz olman bile umuruma gelmez
sana ne benim alkolüm ayyaşlığım denizim müziğim
sen bana ikide bir ayyaş dersen benimde sana yobaz deme hakkım doğar
şu yuttuğunuz hapların içinde içilenden kat kat fazla uyuşturucu oluyor çay kafein bunlarda bile bağımlılık yapan bir yığın madde var
bütün bunları değerlendirmeden varılacak her sonuş ortaçağ aklı olur
bu konuda evrensel kurallar ne diyorsa hep beraber uyarsak hiç bi sorun olacağını sanmıyorum. bunun adıda herhalde demokrasi oluyor
işte sorun buradan çıkıyor. üç yıl tarikatlar içinde geçirdiğim günlerimden öğrendiğim bir şey var
Takiye ve cihat,
eyer böyle bir gidişat kulvarına girdiysek vay halimize
benimde korkum bu zaten
girmediysek yolunuz açık olsun inadığım gün katkı veririm hiç bi kompleksimde yok.. bilmem anlatabildimmi ?
-
[QUOTE=ayazoglum;482685]
Alıntı:
ÖZGÜRLÜĞÜN TANIMINI YAPTIĞIMI HATIRLIYORUM. EN İYİ KÖLELER KENDİSİNİ ÖZGÜR ZANNEDEN İNSANLARDIR. ;)
Ben kendimi köle (Kendisini Taksim'de ÖZGÜR hissedenler için kullanmıştım. Atilda09) hissetiğime göre demekki özgür olmuyorum,
hem hükümeti yıkmak gibi hiç bi derdimde yok . Yanlız nakış gibi işlenmiş bazı tuğlaları durup dururken yerinden sökmeye kalkarsanız öfke sadece sizin işinize yaramaz başkalarıda bu öfkeden nemalanmaya başlar. işte o zaman birlikte yaşamamızın ne anlamı kalırki.
sen benim hayatıma dini bahane edip karışmayacaksan bana ne senin öbür dünya için yapacağın egzersizler hatta ileri derece yobaz olman bile umuruma gelmez
sana ne benim alkolüm ayyaşlığım denizim müziğim
sen bana ikide bir ayyaş dersen benimde sana yobaz deme hakkım doğar
şu yuttuğunuz hapların içinde içilenden kat kat fazla uyuşturucu oluyor çay kafein bunlarda bile bağımlılık yapan bir yığın madde var
bütün bunları değerlendirmeden varılacak her sonuş ortaçağ aklı olur
bu konuda evrensel kurallar ne diyorsa hep beraber uyarsak hiç bi sorun olacağını sanmıyorum. bunun adıda herhalde demokrasi oluyor
işte sorun buradan çıkıyor. üç yıl tarikatlar içinde geçirdiğim günlerimden öğrendiğim bir şey var
Takiye ve cihat,
eyer böyle bir gidişat kulvarına girdiysek vay halimize
benimde korkum bu zaten
girmediysek yolunuz açık olsun inadığım gün katkı veririm hiç bi kompleksimde yok.. bilmem anlatabildimmi ?
Sayın Ayazoğlum;
Size özelden facebook adresimi vereceğim. Yine bu yazımı okuyor ise sayın İsmail ARSLAN ve sayın İsmail32 beni kişilik ve kimlik olarak tanırlar.
Rakıya bayılırım.
Bayramları çıkın caminin yolunu da bilmem. RTE oy da vermedim. Elbette azınlık haklarınız var. ( Seçimi kaybetmiş olmak manasında )
Protagoras “Her şeyin ölçüsü insandır. Her şey bana nasıl görünürse benim için öyledir. Üşüyen için rüzgar soğuk, üşümeyen için soğuk değildir. Her şey için birbirine tümüyle karşıt iki söz söylenebilir” demiş.
Alın başka gerçek hayattan örnek, Kendisi Alevi ve sosyolog aynı zamanda sıkı arkadaşım olan üniversite hocamız ki, askerliğini yanımda yaptı. Babası emekli bir albay. Devletin parasıyla büyüdü. Devlet yurt dışına gönderdi. Şimdi devlet üniversitesinde.
Eylemlerin içinde görünce heleki sinkafları da tewetleyince serzendim. Osman lıda oyun bitmez dedi. Yukarıdaki Protagoras'ın sözünü ve KIZILBAŞ OYUNU deyimini hatırlattım.
Demem O ki, farklı tenlerdeyiz. Farklı düşünmek çok doğal. Din ve Ahlak kuralları değişken olduğu gibi toplumlarda da farklılık gösteriyor.
Bir değişim söz konusu 70 yıl iktidar olan güç şimdi mualefette. Tarafsızmıyım bilmiyorum yobazlara da ciddi baskılar uygulandı.
Bakın sulukule Romanların yaşam alanı sizler ve bizlerin Eğlence Merkezi idi.
Didim'de her bar Alevi yurttaşlarındır desem mübalağa olur mu bilmiyorum. Sazı inançla çaldıkları için harika sanat çıkıyor.
Aslolan sorun geçmişten. Bunların adı konmadıkça açık açık konuşulmadıkça kan davası bitmez.
Eyalet sistemi olmalı. Yobazlar yobaz yoğun, ayyaşlar ayyaşlar yoğun eyaletlerde iç işlerinde bağımsız yaşasınlar.
Birlikteliğin olduğu yerlerde çoğunluğa tabi olmak gerekecektir. Konular tartışılır. Çözüm bulamayınca direnmek direnmeyi doğurur. Şimdi hamle sırasının öbür tarafa geleceği aşikar. "Bundan iyisi ŞAMda kayısı" detirtinceye kadar durmak yok. Yola devam! sloganı sanırım sosyal medyada yayılmış durumda. İnanın bu eylem bence AKP olaylarına pozitif etki yapmıştır. Ben yasal başbakanın hatalı davranışlarını elbette eleştirebilirim. Protesto edebilirim. Ancak kanunla verilmiş "ZOR KULLANMA" yetkisi karşısında bireyin boynu kıldan incedir.
USA da otoban polisi durdurduğunda ellerinizi direksiyondan Kaldırırsanız bedeninizi mermiyle doldururlar.
Bunlar tekrar söylüyorum teferruat. Biz geçmişi silemediğimiz müddetçe tartışmada bitmeyeçektir.
Çok değil bir kaç ay öncesinden bu günleri foruma yazdığımda insanlar alay etmişti.
Bakın İki uçak düştü. İkisininde içimizdeki öfkeden kaynaklı içimizden sabote edildiğini düşünürüm. Özal, General Bitlis, Yazıcıoğlu hep içimizdeki sabotajcılarca öldürüldüğüne inanırım.
Sorunu konuşursak çözümü bulmak kolay. İktidar olmanın bedeli ağırdır. Kanla gelen kanla gider. Oldu bitti direndik indirdik derseniz sıra tekrar diğerlerine gelecektir. Kısır döngüden kurtulalım.
Herkes hayatı kendisine tahsis edilen yerde dilediği gibi yaşasın. Benzin yanında sigara ile gezip "niye alev alıyorsun" demek hem benzini hem sigara içeni yakıyor. Yok olmaz dersek zaten BOP ile olacak. Aynen kurtuluş savaşının mübadele yılları gibi. Bir gecede binlerce göçmen oldu ülkemizde.
SANDIK SANDIK SANDIK lütfen köle veya aptal, kömürle ya da ikna ile halkı lehinize oy vermeye razı edin.
Kamu mallarının yanmasına insanların gösterici veya polis yaralanmasına yol açan her eylem, direniş yasa dışıdır. Yumurta mı tavuktan çıkar tavuk mu yumurtadan derseniz cevabım ben giden canlara bakarım olacaktır.
EĞER GEZİ DÜŞÜNCENİZİN ZAFERİ İSE EVET HAKLISINIZ. BİR PİRUS ZAFERİDİR KAZANDIĞINIZ. YANMIŞ YIKILMIŞ İSTANBUL ÜZERİNDE.
-
[QUOTE=Atilda09;482729]
Alıntı:
Sayın Ayazoğlum;
EĞER GEZİ DÜŞÜNCENİZİN ZAFERİ İSE EVET HAKLISINIZ. BİR PİRUS ZAFERİDİR KAZANDIĞINIZ. YANMIŞ YIKILMIŞ İSTANBUL ÜZERİNDE.
Sevgili atilda 09
Yazdıklarınızı dikkatle okudum bana ürkütücü ayrıştırıcı ve kaderci geldi. dediklerinizin gerçekleşmesi halinde oturduğumuz yere artık vatan denmesinin bir anlamı kalacağını sanmıyorum. eninde sonunda böyle olacaksa o süreç hiçte kolay olmayacaktır.
Zaten bu ayrışma projesi bütün haşmetiyle başlatılmış ve uzunca bir süredir gündemimizi işgal etmektedir. Bu önce Kürt Türk ayrışması ile tetiklenmiş bununla başarılamayınca birden bire gündemimize SURİYE krizi getirlmiye çalışılmış fakat türk milleti bunada ikna olmayınca şimdi alevi krizi ile istenilen katalizör elde edilmek istenmektedir. ayrıca ek olarak laik anti laik yemeğide garnitür olarak önümüze getirlmeye çalışılmaktadır.
Fakat bir kez daha görülmüştür ki bu milleti öyle çok kolayca parçalara ayırmak kolay olmıyacaktır.
Zira 80 öncesinden deneyimli bir toplum vardır o insanlar bugün hala günceldir.
Akp nin dinsel ritüeller olarak topluma empoze ettiğiı alkol yasağı ahlak bekçiliği türban serbestliği gibi olguların samimiyetsizliği
kumarı ve faizi en üst noktaya çıkarmasından anlaşılmıştır.
beygirler haftada 2 kez koşarken nerdeyse 7 kez koşar olmuş spor totoya kardeş olarak loto süperloto iddia kazı kazan getirilmiş devlet eliyle kumar yaygınlaştırılmıştır.
kuranda
91 yerinde faiz hakkında ayetler varken bu gün kredi kartları yaygınlaştırımış
tüketici kredileri ile adeta faizi ekmeğimizin bir parçası haline dönüştürmüştür. bugün bankalara faiz vermiyorum diyen arkadaş kesinlikle önce kendine yalan söylüyordur.
Bankalara borcu olmayan kaç baba yiğit kaldı ki diye düşünmeden edemiyorum. Ama ben bu borçlandırmanın da bilerek ve teammüden yapıldığından eminim .
Bu borçlandırma ile toplum swişlendirilmiştir diye düşünürüm.
Demek oluyor ki AKP dinimizin haram saydıklarının para etmeyen kısmıyla ikdidarını sağlamlaştırıp; para eden kısmınıda görmezden gelmektedir.
bu dediklerim hiç itiraz kabul etmeyen gerçeklerdir birde yolsuzluk yoksulluk gibi tartışmaya açık olanlar vardır. bir çok AKP liyi rahatsız eden birden türeyen zenginleşme fenomeni ninde atlamayalım çok AKPli arkadaşın Eyvah bizde ANAP laşıyoruz galiba endişelerini billahi çok duydum
neyse orası beni çok ilgilendirmiyor. o AKP li arkadaşların üzerinde kafa yoracakları bir durumdur . çünki en çok bu sorulara onlar muhatap olmaktadır.
evet sizin dediğiniz gibi gidişat dediğiniz yöndedir ancak kanser olmuş birine yaw nasıl olsa ölecek diye boşuna para harcayıp ilaç almayalım demek gibi bişeyden söz ediyor gibisiniz.
çıkmayan canda herzaman umut vardır.
gelelim sizin şu ( Eyalet olmalı isteyen istediği yere göç edip orda istediği insanlarla yaşasın!) tezine.
Yaw olurmu hiç!
Bu sözü teleffuz etmen bile bende hayal kırıklığı yarattı.
Neden gideceğim ki ?
Beş aşşa beş yukarı biz hepimiz bir kapta piştik dostum .
kimse bizi köklerimizden öyle kolayca söküp başka başka yerlere savuramaz şimdi olduğu gibi uğraşılır ama boşuna olur
biz çoooktan bir millet olduk çooooktan
isbatı sokaklarda Taksimde yada ne bileyim Gümüşsuyunda İzmir de Ankara da
yada yurt dışına gittiysen bunu anlamış olmalısın, nefret ettiğin biri bile adama sevimli geliyor emin ol !.
yöneticilerin yaptığı hatadan dolayı kimse beni Suriye ile savaştıramaz .(Nefsi müdafa hariç tabi)
Kimse en yobaz yada dinci yada kominist yada ataist her neyse ile o 80 öncesinde ki gibi elime silah verip beni yahut bizi kavga ettiremez.
bu boşuna çaba olur. boşuna olduğuda görüldüğü gibi ,dahada görülecektir. Akbabalar bekleşmektedir biz birbirimize girersek mondros ateş kes antlaşmasındaki gibi sudan gerekçelerle Barış gücü adı altında işgal edileceğimizden nerdeyse eminim.
Ama olmadı bkz (kürt meselesi )
Olduramadılar bkz (Suriye krizi )
Olmayacak bkz (gezi parkı olayları ile birkez daha test edildiğimize inanıyorum)
Eyalet meselesi ne gelince sen yazdıklarına inanıyormusun öle spontane birşeymi yazdın yoksa.
Eyalet bizim gibi geri kalmış bütün ekonomisi sıcak paralarla dönen ülkelerde kısa sürede çöker ve eyaletler arasında zenginlik farkları haksızlığa uğramışlık duygusunu, o duygu öfkeyi, öfkede sonunda bağımsızlık ilanını getirir.
Eyaletleri olan düzgün ülkeler hep gelişmiş ülkelerdir.
Yani ekonomisi kendi üretim gücüyle işleyen ülkeler dir bunlar bizim neyimiz var neyine güveneceğiz bu bunak ekonominin .
Teaş ta(eüaş) 30 yıl çalıştım bakın bir tirbün kanadını kendimiz yapamadığımızdan 6 ay devre dışı kaldık ve götü boklu Avusturya’nın ELİN firmasına izin vermesini bekledik bilmem bu size bir şey anlatırmı dostum .
O yüzden eyaletlere bölünmek kusura bakma ama bu ülkenin gerçekten yok olmasının fünyesi olur.
Sağlıcakla kal .
ayazoglum
-
Alıntı:
Sandık diyorum. Sandık. Tepkinizi sandıkta verin. Aptal bir milleti ikna etmek bu kadar mı zor?
Üstelik AKP'nin kullandığı enstrümanları her seferinde aşağılama aracı olarak kullanıyorken. Sorunu biliyorsunuz çözümü biliyorsunuz ERDOĞAN'dan yüz kez daha inatçı bir şekilde yakıp yıkıp iktidar olmaya çalışıyorsunuz.
Yaptığınıza da DEMOKRASİ diyorsunuz.
Bu arada AKPye hiç oy vermedim. Rahmetli Ecevit'e inanırdım olmadı. Bahçeli yapar dedim olmadı. Görüyorum üç seçim oyum boşa gitmiş. Şimdi cemaat desteğini AKPden çekti.
Bu secimlerde oy vereceğim ama korkuyorum oda boşa gidecek.
Aynen altına imzamı atarım bu iletinin.Ben bu yazdıklarınızı anlatamadım,inşallah siz anlatırsınız...Kolay gelsin.İşiniz zor...Adam anlamıyor yada anlamak istemiyor.
-
Alıntı:
feyyar rumuzlu üyeden alıntı
Aynen altına imzamı atarım bu iletinin.Ben bu yazdıklarınızı anlatamadım,inşallah siz anlatırsınız...Kolay gelsin.İşiniz zor...Adam anlamıyor yada anlamak istemiyor.
Adamlara adamlar laf söyleyince o adamlar anlar önemli olan laf söyleyenin bir adam olması halinde , zihniyet meselesi ne diyelim bunuda geçelim !
-
Kod adı EKGYO
Alıntı:
Adamlara adamlar laf söyleyince o adamlar anlar önemli olan laf söyleyenin bir adam olması halinde , zihniyet meselesi ne diyelim bunuda geçelim !
Zordur ön yargıları kırmak. Farklılıkları belirginleştirmedikçe sorun çözülemez. İmkansız sandığınız bir çok şey inanamayacağınız çabuklukta değişir. Pes etmişliğim yok. Ben içte sorun çözülmeden dış mücadelenin anlamsızlığını vurgulamak istedim.
Tabulardan nefret ederim. Bence insan oğlunun yaptığı her şey değiştirilebilir. Kardeşlik, Türklük, Vatan Millet, Aile olmak özde güzel ama pratikte siyasi manevra aracı olmaktan öte gitmiyor.
Ben Büyük İskender'in imkansız düğümü tek KILIÇ darbesi ile çözmesini esas alırım problemlerimde.
Operasyon bitmiştir. Operasyonun adı EKGYO idi. %51 olacak halka açıklığın ne demek olduğunu anlayabilmek gerek.
Her zamanki gibi hepimiz alet olduk. Geçmiş olsun. PİRUS ZAFERİ derken anlattığım buydu. İktidar için önerilen ahlaksız teklifin bu ülkeye maliyeti yanan yıkılan ölen canlar değil. Onlar hedefe ulaşmak için harcanan kapital idi.
3,45 ila 4,02 Milyar TL yani endüşük de 1 Milyar TL fark korku ile yerlinin kendisine ayrılan %10nu almaması %51 demektir ki EKGYO artık bizim değil.
Ben GEZİye kızarım. Taksime kızarım. Didim yakınlarında Doğanköy var. Köylü 3-5 kuruşa sattığı taş evleri artık milyon TL lerle el değiştirirken kendileri o evlerin kapısında uşaklar.
Yine söylüyorum ayrışmaz isek karışamayız. Bina olacaksak deniz kumlarını betona katmamalıyız. Bırakın Erdoğan işini yapsın. Yoksa her müdahaleniz düşmana yararken neyleyim ben böyle kardeşliği.
Sıradan politik eleştirilerinize üzülerek katılmıyorum bu yüzden tek tek cevaplama gereği duymadım.
SONUÇ:Gezinin kazandırdığı zafer sol düşüncenin ülkede propagandasının yapılmasıdır. Erdoğan için de cemaatin sarstığı milliyetçi muhafazakar taban safları sıkılaştırmıştır.
BEDEL: 10 milyar TL lik EKGYOnun altın tepside sam amcaya ve yandaşlarına sunulmasıdır. İstanbulun en güzel arsalarına sahip şirketin projeler sonrası oluşacak kapitali siz düşünün.
ÜLKEMİN BAŞI SAĞ OLSUN. ÇOK ULUSLU ŞİRKETLER VARDI. ARTIK ÇOK ULUSLU ANADOLU VAR. ;)
-
Alıntı:
Aynen altına imzamı atarım bu iletinin.Ben bu yazdıklarınızı anlatamadım, inşallah siz anlatırsınız...Kolay gelsin.İşiniz zor...Adam anlamıyor yada anlamak istemiyor.
Sayın Feyyar,
İltifat ve düşünceme destekleriniz için teşekkür ederim. Duyguların taştığı anlar klavyemize sahip çıkmalıyız. Sayın ayazoğlum fikirlerini açmaz ise ne istediğini anlamak mümkün mü? Zaten kabul etse idi o da destek yazısı yazacaktı.
Bir forumda herkes aynı düşünceye sahip ise orada hiçbir şey yapılmıyordur. Gerçekten zaman ayırıp, emek ve seviye ile yazılmış her düşünceyi okumaya bayılırım.
Adam tabiri kaba kaçmış. Dün akşam sitemiz genel kurulu vardı. Çok değer verdiğim bir komşum karısının meşakketinden bahsederken kadıncağız dedi.
Söz sırası bana geldiğinde O kadını da anlamak lazım deyince bütün bayanlar beni yontulmamışlıkla itham ettiler. Şimdi 5'e 10 kalas olduğumu bayanlara neden anlatamadığımı anladım. Doğru yerde kullanılmayan adam veya kadın sıfatı insanı bayağılaştırıyor. ;)
İyi geceler İçel'e selam forumdaşım.
-
Cevap: Kod adı EKGYO
Alıntı:
Zordur ön yargıları kırmak. Farklılıkları belirginleştirmedikçe sorun çözülemez. İmkansız sandığınız bir çok şey inanamayacağınız çabuklukta değişir. Pes etmişliğim yok. Ben içte sorun çözülmeden dış mücadelenin anlamsızlığını vurgulamak istedim.
Tabulardan nefret ederim. Bence insan oğlunun yaptığı her şey değiştirilebilir. Kardeşlik, Türklük, Vatan Millet, Aile olmak özde güzel ama pratikte siyasi manevra aracı olmaktan öte gitmiyor.
Ben Büyük İskender'in imkansız düğümü tek KILIÇ darbesi ile çözmesini esas alırım problemlerimde.
Operasyon bitmiştir. Operasyonun adı EKGYO idi. %51 olacak halka açıklığın ne demek olduğunu anlayabilmek gerek.
Her zamanki gibi hepimiz alet olduk. Geçmiş olsun. PİRUS ZAFERİ derken anlattığım buydu. İktidar için önerilen ahlaksız teklifin bu ülkeye maliyeti yanan yıkılan ölen canlar değil. Onlar hedefe ulaşmak için harcanan kapital idi.
3,45 ila 4,02 Milyar TL yani endüşük de 1 Milyar TL fark korku ile yerlinin kendisine ayrılan %10nu almaması %51 demektir ki EKGYO artık bizim değil.
Ben GEZİye kızarım. Taksime kızarım. Didim yakınlarında Doğanköy var. Köylü 3-5 kuruşa sattığı taş evleri artık milyon TL lerle el değiştirirken kendileri o evlerin kapısında uşaklar.
Yine söylüyorum ayrışmaz isek karışamayız. Bina olacaksak deniz kumlarını betona katmamalıyız. Bırakın Erdoğan işini yapsın. Yoksa her müdahaleniz düşmana yararken neyleyim ben böyle kardeşliği.
Sıradan politik eleştirilerinize üzülerek katılmıyorum bu yüzden tek tek cevaplama gereği duymadım.
SONUÇ:Gezinin kazandırdığı zafer sol düşüncenin ülkede propagandasının yapılmasıdır. Erdoğan için de cemaatin sarstığı milliyetçi muhafazakar taban safları sıkılaştırmıştır.
BEDEL: 10 milyar TL lik EKGYOnun altın tepside sam amcaya ve yandaşlarına sunulmasıdır. İstanbulun en güzel arsalarına sahip şirketin projeler sonrası oluşacak kapitali siz düşünün.
ÜLKEMİN BAŞI SAĞ OLSUN. ÇOK ULUSLU ŞİRKETLER VARDI. ARTIK ÇOK ULUSLU ANADOLU VAR. ;)
Sam amcaya yanlız ve güzel ülkemizin her metre karesi deliğe süprülmemek karşılığında elmas tepsiler içinde sunulduğunu düşünüyorum 10 milyarlık bakaye si kalmışssa hatırımız kalır alsın onuda götürsün,
Bırakın Erdoğan işini yapsın diyorsun 11 yıldır hala işini yapamamışsa yandı gülüm keten helva.
sonra bizim yaşamak istediğimizle senin söylediğin hayat çok farklı ben ve ailem senin söylemeye çalıştığın hayatta asla mutlu olamayız . mutlu olamayacağım hayatıda yaşamaya değeceğini sanmıyorum
zenginlik para pul bunlar bir yerden sonra vız gelir tırıs gider dostum,
bakma benim öyle destursuz bazı laflar ettiğime sen !
biz ölümün kader olduğuna eni konu inanan insanlarız
bizim için sence salakçada olsa aile kavramı uğrunda ölünecek derecede önemlidir hele vatan millet kavramı varya oraya hiç girme noolur?
Hani sen başımız sağolsun falan demişsin ya bende bilakis tam orada yeniden doğduğumuzu düşünmekten kendimi alamıyorum . (umut fakirin ekmeğidir )
yaw sevgili atilda 09
3-5 gün fazla yaşayacağım diye inandığım hiç bir değerimi feda etmem!
Bak dostum!
Benim gibi düşünen insanlar olmasaydı bu gün burda o bilgisayarın başında oturup Sam amcaya ikram ediliyor diye yakındığın bir vatanın olmama ihtimali olma ihtimalinden fazlaydı hiç değilse bunu takdir edeceğini düşünüyorum
Birde cevap verme gereği duymadığın sıradan ve siyasi olarak değerlendirdiğin düşüncelere keşke zahmet edip bir iki cevap verebilseydin .
Çünki bizim gibi sıradan insanlar için o sıradan düşüncelerdir yön belirleyici olan oralarda çürütülürsek bizde Fatih Altaylı gibi secde(!) etmekten hiç beis duymazdık emin ol!
esen kal dostum...
-
Alıntı:
Sam amcaya yanlız ve güzel ülkemizin her metre karesi deliğe süprülmemek karşılığında elmas tepsiler içinde sunulduğunu düşünüyorum 10 milyarlık bakaye si kalmışssa hatırımız kalır alsın onuda götürsün,
Bırakın Erdoğan işini yapsın diyorsun 11 yıldır hala işini yapamamışsa yandı gülüm keten helva.
sonra bizim yaşamak istediğimizle senin söylediğin hayat çok farklı ben ve ailem senin söylemeye çalıştığın hayatta asla mutlu olamayız . mutlu olamayacağım hayatıda yaşamaya değeceğini sanmıyorum
zenginlik para pul bunlar bir yerden sonra vız gelir tırıs gider dostum,
bakma benim öyle destursuz bazı laflar ettiğime sen !
biz ölümün kader olduğuna eni konu inanan insanlarız
bizim için sence salakçada olsa aile kavramı uğrunda ölünecek derecede önemlidir hele vatan millet kavramı varya oraya hiç girme noolur?
Hani sen başımız sağolsun falan demişsin ya bende bilakis tam orada yeniden doğduğumuzu düşünmekten kendimi alamıyorum . (umut fakirin ekmeğidir )
yaw sevgili atilda 09
3-5 gün fazla yaşayacağım diye inandığım hiç bir değerimi feda etmem!
Bak dostum!
Benim gibi düşünen insanlar olmasaydı bu gün burda o bilgisayarın başında oturup Sam amcaya ikram ediliyor diye yakındığın bir vatanın olmama ihtimali olma ihtimalinden fazlaydı hiç değilse bunu takdir edeceğini düşünüyorum
Birde cevap verme gereği duymadığın sıradan ve siyasi olarak değerlendirdiğin düşüncelere keşke zahmet edip bir iki cevap verebilseydin .
Çünki bizim gibi sıradan insanlar için o sıradan düşüncelerdir yön belirleyici olan oralarda çürütülürsek bizde Fatih Altaylı gibi secde(!) etmekten hiç beis duymazdık emin ol!
esen kal dostum...
Sayın Ayazoğlum;
Amacım düşüncelerinizi aşağılamak değil. Yazılarımda "Salakça" gibi bir kelime kullanmadığımı hatırlamıyorum. Acaba önceki yazılarımda mı var?
Erdoğan hakkında söyledikleriniz. Yeni bir eleştiri olmadığı için tekrar başa dönmek istemedim. Onur, Aile, vatan, fazla yaşamak, uğurunda ölmek! Soyut kavramlardır. Ölçüleri düşünceden düşünceye, toplumdan topluma, inançtan inanca değişir. Gördüğünüz üzere ikimiz bile farklı düşünüyoruz. Hele yaşadığım toprakların tapusunu sizler gibi düşünenler elinden aldığımızı idda etmeniz öfke belirtisi. Sanırım meclis polemiğine karışacağız. Uslubunuzla bir an Sayın Kamer Genç ile yazıştığım hissine kapıldım. Tapusu benimse satmak tasarrufu da benimdir. Tapusuna bakım sözleşmesi karşılığı verilmiştir. Satılamaz şerhi düşülmüş gibi biz verdik neyi nasıl yapacağınıza biz karar veririz diyorsunuz. Canla aldık kanla veririz diyorsunuz. İşte iç savaşın ayak sesleri. Zaman en adil yargıçtır. Keyfiyeti eleştirilsede. Bekleyip göreceğiz. Beklemek sonucun oluşması için geçen süreye atıfta bulunmaktadır. Lütfen hiçbir şey yapmadan bekleyeceğimiz anlamı çıkmasın. Her vatandaş gibi elimizden gelenin en iyisini kıyamet anına kadar yapacağımızdan emin olabilirsiniz.
Sizleri anlamak ve kendimi bulmak adına yazıyorum. Anlaşamadığımız bu noktada çözüm şiddet kullanmamak mıdır? Direniş yapmak mıdır?
Ne diyeyim kendinizi tanımlarken, gazilik mertebesini almış beni ölmekten korkmakla, ülkesini sevmemekle itham ettiniz ya varsın öyle bilinsin.
Hala diplomasinin zafer kazanacağına inanıyorum .
Bu mesele ile bulur cümle düvel fevz ile felah
Hazır ol cenge eğer isterisen sulh U salah... Abdulhak
Konarsan güle kon dikene konma
Eski düşmanların dost olur sanma... Köroğlu
BÜTÜN DÜNYA BENİM OLSA GAMIM GİTMEZ NEDENDİR BU?
ÇÜN EZELDEN GAM İLE BİNA İLE OLUNMUŞ BEDENDİR BU... (SELİMİ)
AYRIŞMADAN KAYNAŞAMAYIZ... Böyle batatacağımıza eyalet sistemini oturtmaya çalışırken batalım. Değişim böyle olmalı bence. Bu tamamen kişisel fikirlerimdir. Saygılarımla... :)
Savunmam bundan ibarettir.
Yeni iddialarınızı zevkle okumakla cevap yazmıyor olacağım. Bunu korkaklık veya pes etmişlik olarak almayınız.
SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ ARTIK. ;)
-
Alıntı:
Sayın Ayazoğlum;
SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ ARTIK. ;)
sevgili kardeşim Atilda09
Seni incitmiş olma ihtimalini düşünerek önce çok çok özürdilerim
Düşüncelerinize gerçekten saygı duydum ancak içinde katılmadığım bölümler hani tam bam teli denilen sinir uçlarına değince biraz duygusallaştım galiba,
Neyse DEĞİŞİM di bizi bir araya getiren sözcük değilmi ?
evet
Değişim kolay kabul edilebilinir gibi görünsede zor bi eylemdir.
Değişim gözlerinizi kapalıyken el yordamıyla yürümeye benzer .bu durum cesaret ve bilgiyle donanımlı insanlarda alaca karanlıkta olacağı için daha kolay olur kuşkusuz,
ancak bizim gibi insanları yani geçmişine sıkı sıkı bağlı toplumların değişim yürüyüşü zifri karanlıkta olur çok zordur sağa sola çarpmadan doğru adımlar atması tesadüflere bağlıdır.
o yüzden biz değişimi iştahla isteriz ama geçmişten kopmayıda redederiz. halbuki geçmişten kopmadan da gerçek bir değişim olmaz,
Sen bana dedinki:
- kapat gözlerini,
- evet kapattım.
şimdi yürü, önünde hiç bir engel yok .
-Eminmisin?
-Evet, eminim!
-Bu yol hangi yol?
Şimdi sen anlatıyorsun bende seni can kulağıyla dinliyorum;
Bu yolu buraya inşa edenlerin doğru insanlar olduğunu söylüyorsun ve sağlam bir zemini olduğu konusunda kuşkuların olsada yolun sonunu görmüşssün bir kere;
-Ne var orda?
-Mutluluk, huzur, güven;
Şimdi benim güvenmediğim sen değilsin ki, oraya o yolu yapanların bir yığın kusuru var belki yokta ben öyle sanıyorda olabilirim .
Bu bir süreç,
O yüzden dediğin olsa bile belimden geçmişe bağlı iplerimin gevşemesi için güveneceğim bir alacakaranlık ortamı gerekli.
geçmişten kopmadan geleceğe adım atmanın bir yolunu bulacağız umuduyla hoşca ve esen kal kardeşim
Bende fikirlerini iştahla okuyacağım...
ayazoglum
-
Alıntı:
Çünki bizim gibi sıradan insanlar için o sıradan düşüncelerdir yön belirleyici olan oralarda çürütülürsek bizde Fatih Altaylı gibi secde(!) etmekten hiç beis duymazdık emin ol! esen kal dostum...
-Fatih Altaylı :" ne sorayım abime"
-Başbakan :"ne soracaksın bana"
-Fatih Altaylı :"ne sorayım abime"
-Başbakan :"ne soracaksın bana",
.
.
.
:DD
-
Alıntı:
Sayın Feyyar,
İltifat ve düşünceme destekleriniz için teşekkür ederim. Duyguların taştığı anlar klavyemize sahip çıkmalıyız. Sayın ayazoğlum fikirlerini açmaz ise ne istediğini anlamak mümkün mü? Zaten kabul etse idi o da destek yazısı yazacaktı.
Bir forumda herkes aynı düşünceye sahip ise orada hiçbir şey yapılmıyordur. Gerçekten zaman ayırıp, emek ve seviye ile yazılmış her düşünceyi okumaya bayılırım.
Adam tabiri kaba kaçmış. Dün akşam sitemiz genel kurulu vardı. Çok değer verdiğim bir komşum karısının meşakketinden bahsederken kadıncağız dedi.
Söz sırası bana geldiğinde O kadını da anlamak lazım deyince bütün bayanlar beni yontulmamışlıkla itham ettiler. Şimdi 5'e 10 kalas olduğumu bayanlara neden anlatamadığımı anladım. Doğru yerde kullanılmayan adam veya kadın sıfatı insanı bayağılaştırıyor. ;)
İyi geceler İçel'e selam forumdaşım.
Sayın Atilda09,düşüncelerinize katıldığımı belirttim ancak iltifat ettiğimi hatırlamıyorum,gelin görün ki babama bile iltifat etmem.Yanlış anladınız galiba.
Forumdaşlığınıza eyvallah.
Adam konusuna gelince,bizim buralarda erkek olana adam derler.Mesela,adam anlamıyor yahu,adam gibi adam,adam ol biraz,ne yapsın adamcağız gibi kullanılır.
Sitenizin genel kurulunda başınıza gelene üzüldüm doğrusu.Allah "KADIN"ların gazabından korusun...
İyi forumlar...;)
-
Alıntı:
Sayın Atilda09,düşüncelerinize katıldığımı belirttim ancak iltifat ettiğimi hatırlamıyorum,gelin görün ki babama bile iltifat etmem.Yanlış anladınız galiba.
Forumdaşlığınıza eyvallah.
Adam konusuna gelince,bizim buralarda erkek olana adam derler.Mesela,adam anlamıyor yahu,adam gibi adam,adam ol biraz,ne yapsın adamcağız gibi kullanılır.
Sitenizin genel kurulunda başınıza gelene üzüldüm doğrusu.Allah "KADIN"ların gazabından korusun...
İyi forumlar...;)
Feyyar bey sizin oraların dili çok kaba ve küfürlü olmalı sizi kendinize bir site kurun küfürlü konuşmak istediğimizde biz oraya geliriz. Tanımadığınız birine adı dururken ‘’ ADAM’’ sıfatıyla hitap etmeniz aşağılayıcı ve hakaret içerir bu dünyanın neresine giderseniz gidin böyle algılanır
Bunu bile kibirden anlamıyorsanız hiç şaşırmam zira Erdoğan ı destekleyenler genellikle ya çok cahil oluyor yada çok akıllı ortası yok!
Adios amigo
-
Ben bu iletilere onay vermek zorundamıyım? konuya dönmenizi rica edicem :)
-
Alıntı:
Mutlaka değilsiniz üstadım . Ancak biz bize hakaret eden arkadaşın sayfasında yazıyoruz misafir sayılırız bu kadar kabalaşmasına gerek yok tu onun açtığı konulara artık tek harf yazmam ayrıca sizden de kendi adıma özür dilerim
hoşca kalın
-
Digital çağın dili PROSEDURE CODE (MAKİNE DİLİNE KONUYU DÖKMEDEN ÖNCEKİ DİL)
Alıntı:
Demokrasi ve Özgürlük için geldiklerinde başımıza gelecekleri bir de bu dilde anlatmak istedim.
If Saddam = Tayyip then Turkey is going to be like IRAK
STOP GEZİ STOP TURKEY WAKE-UP :alala
You'll Miss So Much Tayyip Later...