Re: 5728 sayılı kanunun faydaları neler !!
Alıntı:
blumex rumuzlu üyeden alıntı
Sayın suleyman.sry bilgileriniz için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.Davanızın sonuclanması derken.Şu an devam eden mahkememin hükmün açıklanması kararının 5 yıl süreyle ertelenmesi kararını vermesidir değilmi.Yani bu kararı verdikten sonra 5 yıl gececek.Ama ben bu 5 yıl ı beklemeden, mahkeme o kararı verince eğer kuvvette özlük haklarımı vermezse o zaman dilekçe yazacağım değilmi.Doğru anlamışmıyım.Teşekkür ederim.
evet blumex doğru anlamışsınız. mahkeme kararı kesinleştikten sonra özlük haklarınız verilmez ise 5 yıl beklemenize gerek yok. Dava açmanın mantığıda bu. 5 yıl sonra zaten herhangi bir suç işlemezseniz özlük haklarınız size verilecek. ama inşallah bunlara gerek kalmaz. özlük haklarınızı hemen alırsınız.
sevgili blumex ben samiyotsa şimdi senin kesilen maaşının geri alınması şöyle olacak.karar geldikten sonra zaten ceza almadığın için hukuken kesilen paraları geri almaya hakkın oluyor. sonra gelen bu kararı dilekçe yazıyorsun amirine kesinleşmiş kararıda arkasına ekliyorsun dilekçeni açığa alındığın tarihten kaldırılan tarihe kadar ayrıntılı yaz kesilen paraları eksik alma.o da mali şubeye gönderiyor. kanunda da belirtildiği gibi hükmün açıklanmasının geri bırakılması hukuki bir sonuç doğurmadığı için kesilen paranı en geç 2 veya 3 ay içinde alıyorsun. bunu böyle bil. telaş etme.
Alıntı:
samiyotsa rumuzlu üyeden alıntı
sevgili blumex ben samiyotsa şimdi senin kesilen maaşının geri alınması şöyle olacak.karar geldikten sonra zaten ceza almadığın için hukuken kesilen paraları geri almaya hakkın oluyor. sonra gelen bu kararı dilekçe yazıyorsun amirine kesinleşmiş kararıda arkasına ekliyorsun dilekçeni açığa alındığın tarihten kaldırılan tarihe kadar ayrıntılı yaz kesilen paraları eksik alma.o da mali şubeye gönderiyor. kanunda da belirtildiği gibi hükmün açıklanmasının geri bırakılması hukuki bir sonuç doğurmadığı için kesilen paranı en geç 2 veya 3 ay içinde alıyorsun. bunu böyle bil. telaş etme.
Peki rütbe ve kademe yide geri alabiliyormuyuz.Hemen o nasıl olacak.
aynen kaldığı yerden devam ediyor.
Alıntı:
samiyotsa rumuzlu üyeden alıntı
aynen kaldığı yerden devam ediyor.
anlamadım nasıl aynen kaldığı yerden devam ediyor.açıkta gecen rütbeleri alamıyormuyuz.
Alıntı:
anlamadım nasıl aynen kaldığı yerden devam ediyor.açıkta gecen rütbeleri alamıyormuyuz.
Zamanla emsallerinze yetiştirilisiniz.Birden olmaz.Bu suç işlememenize bağlı.
Alıntı:
yld19sm rumuzlu üyeden alıntı
Zamanla emsallerinze yetiştirilisiniz.Birden olmaz.Bu suç işlememenize bağlı.
Teşekkür ederim Sayın yld19sm.
Alıntı:
Teşekkür ederim Sayın yld19sm.
Bir şey değil.
Alıntı:
yld19sm rumuzlu üyeden alıntı
Bir şey değil.
bende 5728 den yararlana bilirmiyim 1993de askerdim ceza aldım cezamı yattım tekrar firar ettim 29 11 2005 yakalandım corlu askeri ceza evinde 3 ay yattım tahliye oldum yattım günler mahkemem sürdü icin askerlikten sayıldı 45 günde hava degişimi aldım askerlim bitti cezam bana bildirildi 10 ay ceza aldım temize gönderdim paraya cevrilmesi icin red edildi 18 09 2008de askari ceza kanununa muhalefet ten mahkeme celpi geldi o gün cezammı onancak acaba bir savcı arkadaşa danıştım sabıkan yoksa 5yıl suc işlemeksizin cezanı erteler dedi benim sivilden sabıkam yok askeriyeden var sivilden sabıkasız olmam ceza almamı engellermi kafam karışık yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
Alıntı:
ATOLYE16 rumuzlu üyeden alıntı
bende 5728 den yararlana bilirmiyim 1993de askerdim ceza aldım cezamı yattım tekrar firar ettim 29 11 2005 yakalandım corlu askeri ceza evinde 3 ay yattım tahliye oldum yattım günler mahkemem sürdü icin askerlikten sayıldı 45 günde hava degişimi aldım askerlim bitti cezam bana bildirildi 10 ay ceza aldım temize gönderdim paraya cevrilmesi icin red edildi 18 09 2008de askari ceza kanununa muhalefet ten mahkeme celpi geldi o gün cezammı onancak acaba bir savcı arkadaşa danıştım sabıkan yoksa 5yıl suc işlemeksizin cezanı erteler dedi benim sivilden sabıkam yok askeriyeden var sivilden sabıkasız olmam ceza almamı engellermi kafam karışık yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
Daha önce aynı suçtan ceza aldığınız için ertelemezler sanırım.