Alıntı:
Ebru hanımı sadece burada yazdığı yazılardan tanıyorum. Yazdıklarının ve yazacağı yazıların tamamına imzamı atarım. Çünkü gerçekleri savunuyor.
Bu sizin takdiriniz,saygı duyarım.Ancak şunu da eklemek isterim ki,bu davranışınızla yine demokrasi anlayışı ile bağdaşmayan bir tutum sergilemiş olursunuz.Bence imza atmadan önce ne yazıldığını okumanız daha yerinde bir davranış olur.Aksini düşünmek tıpkı partizanlıkta olduğu gibi körü körüne bir yandaşlık olur.Yine de takdir sizin.Ayrıca, diğer konulara da bakın derken aslında bunu kast etmemiştim,tek cümleyi çekerek çarpıttığım yönündeki iddianızda haksız olduğunuzu görmeniz açısından böyle bir öneride bulunmuştum.
Alıntı:
AKP'nin iktidar olmasının nedeni diğer partilerin şimdiki ve geçmişteki yanlışlarıdır. AKP'nin gitmesini isteyen biri kendine yakın gördüğü muhalefet partisine çeki düzen vermeye davet etmelidir. Kendini demokrat/sosyal demokrat olarak tanımlayan birinin en ciddi muhalefet alternatifi olan CHP'yi bu yüzden eleştirmesi doğru olandır. Partiler 22 Temmuz öncesindeki gibi davranmaya devam ederse nesiller boyu AKP'nin iktidarına mahkum oluruz.
Muhalefetin politikaları doğru olsaydı AKP, CHP+MHP+DP+GP+SP toplamından fazla oy alamazdı. Bu sonuç karşısında iktidarı değil muhalefeti eleştirmenin doğru olduğu ortaya çıkmadı mı?
Burada yazdıklarınıza tamamiyle katılıyorum.Elbette muhalefet partileri eleştirilmelidir, benim demek istediğimi daha önce (özellikle seçimlerden önce) yapılan tartışmaları okumadığınız için anlayamamış olmalısınız.(Okumadığınızı siz söylediniz,lütfen bana kızmayın.) Seçimlerden önceki tüm tartışmalarda, AKP’nin yolsuzluklarına ilişkin forumlarda takip ettiğim kadarı ile Ebru Hanım, AKP’nin de şu politikası yanlıştır diye bir ifade kullanmadı. Ha eğer,AKP’yi gerçekten çok başarılı buluyorsa, neden başarılı bulduğuna dair kendisine yönelttiğim soruyu yanıtsız bıraktı. Benim tepkim bunadır,yoksa muhalefet partilerinin eleştirilmesine kızacak kadar bağnaz ve demokrasiden yoksun bir insan değilim.
Alıntı:
Kanalturk taraflı bir kanal. Kanal 7, STV vs. de taraflı bir kanal. Tarafsız diyerek kafamızı kuma gömmeyelim. Hatta Kanal D, Show TV, star ve atv de patronlarının çıkarlarını savunmak söz konusu olduğunda tetikçilik yapıyorlar. Ama kanalturk hariç hepsi usturuplu bir şekilde yapıyor.
Kanaltürk’ün de diğer kanallar gibi elbette bir çizgisi var,bunu kabul etmemek mümkün değil ama diğer kanalların kanaltürk’ten üsturuplu olduğunu savunmayınız. Geçiniz siyasi meseleleri, isimlerini saydığınız kanalların hangisinde “magazin kültürü” dışında programlar yapıldı? Bir kısmı popilizm, diğer bir kısmı ise sadece “ruhani” değerler üzerine programlar yaparak beyinleri uyuşturup, tepkisiz bilinçsiz bir toplum yaratmadılar mı, kolay ve kara parayı özendirmediler mi? Bu bile bilinçli olarak toplumun yozlaştırılması,kültürel travmaya itilmesi için başarılı bir şekilde yürütülen ve dış mihraklar tarafından da AKP tarafından da desteklenen bir yayın politikası değil midir? TRT’nin eski seçim dönemlerindeki programlarını uykusuz kalma pahasına izlerdim, her lider bir araya gelir tatlı tatlı tartışır, atışırlardı. Bu seçim döneminde neden aynı ortamı göremedik? Kanaltürk bunu defalarca organize etti ama hep AKP tarafından davetler geri çevrildi, kaale bile alınmadı. Tuncay Özkan’ı ben de sizinle birlikte eleştiririm, bana göre de tutarsız olduğu çok nokta var ama tüm kanalı ve yayın politikasını bu sebeple üsturupsuz addetmek ne kadar doğru sizce?
Alıntı:
Taraflı kanal Kanal 7'de 28 şubat sonrası dönemde en komünistinden liberaline herkes konuşurdu. O zaman ne AKP vardı, ne diğerlerinin oyunu bölme hesabı. Ahmet Hakan'lı iskele sancak programları onu ünlü yaptı, hatırlarsınız. Değişik görüşlerden insanlar Kanal 7 ve Yeni Şafak gazetesinde yer aldı.
Evet sayın ma_cera ben de işte tam bunu vurgulamak istiyorum,AKP yokken her şey farklıydı.Siz de sanırım bu hususta benimle hemfikirsiniz ki, Kanal7’nin AKP’den önce tarafsız olduğunu beyan etmişsiniz.Şimdi niye aynı tarafsızlığı göremiyoruz?
Alıntı:
Seçimlerden önce Kanal 7 ve STV'de Baykal'ı da, Bahçeli'yi de Ağar'ı da yeterince gördük. Erbakan ile Uzan'ı pek çıkarmadılar, doğru. İyi de ettiler.
Haberlerini izlediğimiz zaman, süre olarak daha kısa da olsa bunlarla ilgili bir haberi yorum katmadan verdiler, söylediklerini aynen yansıttılar.
İşte bakın burada yine aynı çelişkiye düşüyorsunuz, bir kanalın birilerini programa çıkarmamasını “iyi de ettiler” diyerek yorumlarsanız demokrasi anlayışınızla karşı karşıya gelmiş olursunuz. Bırakın her kanalda herkes çıksın, kendine güvenen kendini komik duruma düşürmeyecek biri zaten kanala çıkarılma amacını ters yüz edip her şeyi kendi lehine çevirebilir. Böyle bir durumda, eğer o kanal devreye girer örneğin yayını keser, makaslar, reklam girip konuyu değiştirirse işte o zaman üsturup konusunda size katılırım.
Alıntı:
Ama Tuncay Özkan "kanalım CHP'nin emrinde" dedi, "solcu CHP'ye, sağcı MHP'ye oy versin diye 7 gün 24 saat propaganda yaptı. Tayyip Erdoğan denizde yürüse, yüzme bilmiyor diye haber yaptı.
Evet, bu dayatmayı ben de uygun görmüyorum ki sonuçları da zaten ortada bunu tartışmaya gerek dahi yok. Ama şunu da inkar etmemeliyiz, AKP sadece kanaltürk’ün daha doğrusu Tuncay Özkan’ın çıkışları yüzünden değil, başkaca çalışmaları yüzünden de oy oranlarını artırdı. Bakın ne güzel tarafsız yorumlarda bulunmuşsunuz, şimdi bana diyebilir misiniz ki AKP’nin seçim kampanyalarının hepsi ahlakiydi, hepsi demokrasiye uygundu. AKP’nin başarısını değerlendirirken kampanyaların tek başına etken olmadığını nasıl kabul ediyorsak, etkenlerden biri olduğunu da kabul etmeliyiz. Ne dersiniz?
Alıntı:
Ama Kanalturk CHP'den 3 trilyon para aldı, bunların bir kısmı için fatura kesmedi. 3 trilyona 4 ana kanalda (Kanal D, atv, star, show) bangır bangır süper bir propaganda yapabilirdi. Bu para kanalturk'ün cumhuriyet mitingleriyle meşhur olmasından çok önce, izlenme oranı yerlerde sürülürken verildi.
Kanaltürk bunun hesabını verdi sayın ma_cera, verememiş olsaydı aklınız alıyor mu ki, AKP tarafından seçim kampanyalarına malzeme olarak kullanılmasın? Sanıyor musunuz ki didik didik incelenen kanaltürk hesaplarında en ufak bir açık bulunsaydı böyle sessiz sedasız duracaklardı? Peki AKP’nin reklam kampanyasına harcadığı trilyonlara ne diyeceksiniz? Sizin mantığınıza göre şu sonuç çıkıyor, demek ki bangır bangır reklamını yaptırdığı tüm tv kanallarına AKP tarafından baya bir kaynak aktarılmış. Şimdi CHP’nin reklam giderine karşı çıkıp da, AKP’ninkine sessiz kalmak demokrasiyle ne kadar bağdaşır?
İşte her konuda dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz, demokrasi ise herkese demokrasi sayın ma_cera. Sadece AKP'ye değil, her partiye demokrasi. Diğer partilerin,deyim yerinde ise nalına da mıhına da vururken, AKP'ye gelince sessiz kalır, "canım ne yapalım ötekiler yüzünden böyle oldu" derseniz bunun adı demaokrasi değildir.
Alıntı:
Neticede herkesin bir görüşü var. Bu görüşü meşru zeminlerde savunmak da hakkı. Ama kanalturk bu yayın politikasıyla CHP'ye oy kaybettirdi.
Buna yukarıda değindim.
Alıntı:
Niyetim küçümseme ya da saygısızlık değildi. Acele yazarken tam açıklayamadım. "Adil düzen zırvaları" diye yazmamın iki nedeni var:
1. Tuncay Özkan'ın bakış açısıyla o gece Necmettin Erdoğan'ın söyledikleri zırvadır, zerrece değeri yoktur. Bunu kastetmek istedim.
2. Ben de Erbakancı değilim. Daha yumuşak bir ifadeyle yazacak olursam hakkımda önyargılı davranıp damgalarsınız diye kesin dille Erbakan'ı ve görüşlerini reddetme ihtiyacı duydum..
İletinizden öyle bir sonuç çıkıyordu, siz öyle olmadığını dile getirmişsiniz, bana gene saygı duymak düşer.
Alıntı:
Çünkü bizde "Beni eleştiriyorsan, karşımdasın, rakibimsin, düşmanımsın." anlayışı hakim. Oysa dost acı söyler. Seçim sonuçları da ortada
Asla kimseye düşman gözüyle bakmıyorum. Bakın bundan önceki iletimde, hemen her konuda çatıştığımız Ebru Hanım’dan bahsederken bile, “keyifli tartışmalar” söyleminde bulundum. Sizinle tartışırken de aynı keyfi hissediyorum. Lütfen önyargınızdan sıyrılın, bakın önyargınızla sığındığınız “zırva” kelimesi yanlış anlaşılmanıza sebep oldu. :)
Alıntı:
1. Yukarıda buna cevap verdim sanırım. Diğer partilere yapılan eleştirilerin doğruluğunu kısmen de olsa kabul ediyorsunuz. Diğer partiler AKP'yi karalayarak değil ülkeyi yönetmeye talip olarak, alternatif sunarak AKP'yi iktidardan indirebilir. Askere, anayasa mahkemesine sırtını dayayarak değil.
2. Bunun da cevabı yukarıda.
Ben de bunların cevabını yukarıda verdim sanıyorum.
Alıntı:
En azından bu vesileyle Kanalturk'ün kasıtlı ve taraflı yayınlarını kabul ettiğinizi anlıyorum.
Çizgisinin olduğunu kabul ediyorum,yukarıda da değindim ve bunu sizin gibi ben de normal karşılıyorum ama her kesimden partiliyi, birilerini çıkarmasını da -sizin görüşünüzün aksine- doğru bulduğumu yineliyorum. Demokrasi, çok sesliliktir öyle değil mi? ;)