Re: Dövizle kredi alana müjdeli haber
Alıntı:
frekans32 rumuzlu üyeden alıntı
Dövizle kredi kullananların canı yanmayacak!
iŞTE KRİZ MADDESİ
Madde 137: Sözleşme sırasında öngörülemeyen olağanüstü bir durum ortaya çıkar ve sözleşme yapıldığında mevcut olguları, kendisinden ifanın istenmesini dürüstlük kurallarına aykırı derecede borçlu aleyhine değiştirir ve borçlu da borcunu henüz ifa etmemiş veya ifanın aşırı ölçüde güçlenmesinden doğan haklarını saklı tutarak ifa etmiş olursa borçlu, hakimden sözleşmenin yeni koşullara uyarlanmasını isteme hakkına sahiptir. Sürekli edimli sözleşmelerde borçlu, kural olarak dönme hakkının yerine fesih hakkını kullanır.
Star
Merhabalar, ben de Ağustos ayında yen 1.07 iken 8 yıllık 12 milyon JPY kredi kullanan ve bir süredir maaşından fazla ödeme yapmak zorunda kalan bir mağdurum. Bu krizin boyutu anlaşılıyor ki kimse (bankalar dahil) tarafından öngörülebilmiş değilmiş ancak faturasını ödemek bize düştü.
Şimdi benim merak ettiğim bu maddenin ne anlama gelebileceğidir. "sözleşmenin yeni koşullara uyarlanmasını" derken kasıt nedir? zira şu anki kurdan (yeterince yükselmiş olan) borcumuzu tl'ye çevirmek bu zararı sabitlemek anlamına gelir. Kaldı ki krizin ardından bu kurların düşmesini ve bir yılı kaybetsem bile daha ödeyeceğim sonraki 7 yılda kara geçeceğimi ümit ediyorum.
Kriz çıkmadan önceki son kurdan sabitlemek bizim dışımızdaki insanlar açısından hakkaniyet duygusuna aykırı algılanabilir. zaten bankalar da "biz kur riski almayın demiştik" diyor. buradan birşey çıkmasından fazla ümidim yok.
Borcu o sırada sanki ytl'den almışız gibi hesaplanması da ödemelerin yüksekliği gözönüne alındığında (örneğin ben sadece bu ay başında YTL ile almış olsaydım ödeyeceğim aylık ödemenin biraz üzerinde bir ödeme yaptım, önceki aylar hep daha düşüktü) ve tüm ödeme yılları gözönüne alındığında şu anki durumdan daha karlı olmayacaktır.
Ama mesela şirketler bir giderleri, harcamaları oldu mu onu vergiden düşüyorlar. biz şirket olmadığımız için bunu düşemiyoruz. Belki bu harcamalarımızı vergi meblağımızdan düşmemiz hem hakkaniyete uygun olur, hem de bizi rahatlatır. Böyle bir şey geldi aklıma, onu paylaşayım dedim.
İyi günler hepinize.
Star kaynaklı verilen haber'in yayın tarihi:
29.10.2008
O yüzden evet bu yasa çıksa çok işimize yarayabilir ama henüz bir gelişme yok.
O nedenle yelkenleri suya indirmemek lazım.
Alıntı:
izmitli rumuzlu üyeden alıntı
Tüm mağdur arkadaşların DİKKATİNE.. Şimdi tüm banka müdürleri ve maliya bakanı şu kelimenin altına sığınıyorlar neymiş efendim onlar bizlere demişlerki gelir cinsine göre borçlanın .Şimdi bende onlara diyorumki madem oleydi demekki bu ülke bir kriz bekliyordu neden insanlardana krizin olcağını sakladınız.Biz yaşadığımız ülke yönaticilerine güvenmemizmi gerekiyor.
Kimsenin bize öyle birşey söylediği yok. Ancak ekranlara öyle konuşuyorlar. Halbuki kredi almaya gittiğiniz zaman yen kredi kullandırtmak için atmadıkları takla yok. Ben şahsen TL kullanacağım diye yola çıktım, kendimi YENde buldum.
Alıntı:
izmitli rumuzlu üyeden alıntı
Selma hanım öncelikle merhaba. göstermiş olduğunuz bu mucadelede sizleri kutluyorum.Ben CHF maduru bir insanım siz cevapsız kaldığınızı sölediniz o yüzden yazma gereksimi duydum ilanla ilgili şahsım adına siza desdek veriyorum.Belki bizler bu sayfaya ulaşan insanlarız bir nebze olsun mucadele verşyoruz eminimki internet kullamamıyan bir çok mağdur var bunlarada ulaşmak lazım gerek görsel gerek gazete ile bunun için ne gerekiyorsa yağılması için ben şahsım adına varım.lütfae bana mail yolu ilede ulaşa bilirsiniz saygılarımla .
Selam
İzmitli öncelikle hoş geldiniz size yürekten katılıyorum mağdurların kredi faizlerini ödeyememiş olmaları bir yana insanların internet telefon gibi ulaşım araçlarıda tek tek kesilmekte bizlere yakınlarının telefonlarını bırakmaya başladılar bir gazete ilanı teklifi yaptık burada buda çok yavaş gidiyor böyle giderse 6 ayda toplayamayız bu miktarı herkes elini taşın altına koymalı çünki her gün biraz daha kayıbımız var iken umutlarımız biraz daha tükenmekte tellefon ve msn adresimi size özel mesajla gönderdim destekleriniz için çok teşekkür ederim
not:Gazete ilanının%50 indirimli olması için sosyal yardım kurumlarının bizi desteklemesi gerekiyor benim önerim tüder,den telefon ve maillerle destek olmasını istemeliyiz
saygılarımla
Gazeteye ilan teklifi cok iyi bir fikirdi ama cikan mebla cok yüksek ve bunu 10-20 kisinin hele bu durumda kaldirmasi cok zor! Bunu ödemektense en azindan bir kredi taksiti daha öderim diye düsünürüm sahsi fikrim olarak...
Merhaba
Arkadaşlar az önce kanal D-14.00 -haberlerinde Merkez bankası başkanı nın konuşmasına denk geldim konusu konut kredisi alanlar idi dinlediklerim aynen şu
bankaların kredi sistemleri dondurulsun acil yasa çıkarılmalı konut kredisi alanlar bizleri telefon ve fax yağmuruna tuttu lütfen bizi telefon etmesin ve fax göndermesinler bu konunun muhatabı bizler degiliz herkes kanal D.yi arasın haberin tekrarını isteyelim hem haberi detaylı dinlemiş olurur hemde haber içinde konumuz sorunumuz gündeme gelir
Alıntı:
selma abla rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
Arkadaşlar az önce kanal D-14.00 -haberlerinde Merkez bankası başkanı nın konuşmasına denk geldim konusu konut kredisi alanlar idi dinlediklerim aynen şu
bankaların kredi sistemleri dondurulsun acil yasa çıkarılmalı konut kredisi alanlar bizleri telefon ve fax yağmuruna tuttu lütfen bizi telefon etmesin ve fax göndermesinler bu konunun muhatabı bizler degiliz herkes kanal D.yi arasın haberin tekrarını isteyelim hem haberi detaylı dinlemiş olurur hemde haber içinde konumuz sorunumuz gündeme gelir
tamam abla hemen.. tel no kaç kanal d nin....
Alıntı:
stylememo rumuzlu üyeden alıntı
tamam abla hemen.. tel no kaç kanal d nin....
Alo D Hattı:
0 (212) 478 00 88
Kanal D ile ilgili her türlü görüş, öneri ve eleştirilerinizi
0 (212) 478 00 88 Alo D Hattı'na yöneltebilirsiniz...
Kanal D Merkez
Doğan Tv Center
34204/Bağcılar / İstanbul
Telefon : (212) 413 51 11
Faks : (212) 413 55 50
slm arkadaşlar size iyi bi haberim var en kısa zamanda konut kredileri 1 yıl sureyle dondurulacakişimdi bu yasa içerisine japonzedeleride eklemek için tamam zamanı kimse bu ay bankalara ödeme yapmasın biraz daha baskı yapmalıyız cevrenızede bıldırın lutfen bu fıkrımı dıkkate alıp uygulayalım.başarıyı elde etmeye az kaldı bıraz daha guvenın bıze beraber hareket edersen sonuç elde edeceğiz.tekrar diyorum lutfen kımse kredılerı odemesın zaten 3 ay odemem hakkına sahıpsınız kanunen...
Ben aradım ilgili birimlere iletilecekmiş tel ve isim alıyorlar,çok arayan varmış arkadaşlar