Re: Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
ya arkadaşlar cvp verecek kimse yok mu ?
Merhaba arkadaşlar,
Bugün askerlik şubesine giderek Ağustos celbi için işlemlerime başlamadan önce sol kulağımdaki total işitme kaybı raporum ile başvurarak askeri hastaneye sevkimi istedim. Cuma günü hastaneye sevk olacağımı söylediler. Cuma günü gidip sevk evraklarımı alıp hastaneye gideceğim.
Sizinle de gelişmeleri paylaşıyor olacağım. Aynı durumda olan arkadaşlar için de soru işaretleri giderilmiş olur.
Herkese kolay gelsin...
TSK SYY'nde B sınıfında gecen "Wolff-Parkinson-White sendromu" rahatsızlığım var. (42/B - f3)
Çürük verirler korkusuyla askeri hastaneye hic gitmedim. Ünv. mezunuyum ve yarın gidip bu ağustos celbi için sevkimi alacam.
Başlık altındaki tüm iletileri okudum ama kafamda bir derleme yapamadım.
Askere gidip rahatsızlığımı söylediğimde ne gibi bir kara verebilirler?
Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba..
Benim sorum söyle,ben 2005 yılında sol akcigerimde pnömatoraks olustu ve bu tüple tedavi edildi.
2008 yılında askere gidecekken sirüsü aldıktan 1 gün sonra bu hastalık tekrarladı ve acılle kaldırıldım. Burada 2 amelıyat oldum 2gunde ...
Bellı bır sure hastanede yattım ve bırlıgıme teslım oldum. Buradan askerı hastaneye sevkımı ıstedım ve hastaneden 1 aylık hava degısımı aldım...
Bu sure dolduktan sonra tekrar bırlıgıme katıldım. 2 amelıyat oldugum hastanede dıger cıgerımdede baloncuklar olustugunu ve amelıyat olmam gerektıgını soyledıler ve ben fazla uzatmayım bır sekılde gatada bu sefer sag taraftan 1 pnömatoraks amelıyatı daha oldum ve 2 ay hava degısımı aldım... 20 gun sonra kontrole gıdecegım... Bu sartlar altında TSK saglık yonetmelıgıne gore askerlıge elverıslı oluyor muyum?Ben bulamadım tam olarak... Bir de eger elverıslı olmadıgım halde bana rapor vermezlerse hakkımı nasıl araya bılırım? Tesekkurler.
tskda boyel birsey buldum bunu acıklarmısınız :Madde 51 - A) 1. Toraksta fonksiyonel hiç bir bozukluk yapmamış, cerrahi
girişimler ve hafif derecede göğüs kafesi şekil bozuklukları.
B) 1. (Değişik: 30/1/1997 - 97/9106 K.) İlgili sağlık kuruluşunun ameliyat
raporu ile kanıtlanmış en az segmentektomi seviyesinde doku kaybına neden
olmuş kist hidatik operasyonları, parsiyel akciğer rezeksiyonları, lobektomi,
açık drenaj dekortikasyon ve fonksiyon bozukluğu yapmış göğüs kafesi sekil bo-
zuklukları (Pectus E2cavatum, Pectus Carinatum v.b) ile fonksiyon bozukluğu yap-
mış toraks ameliyatı sekelleri.
2388 - 1
C) 51. Maddenin A, B ve D dilimlerindeki hastalık ve arızaların tedavi ve
nekahat halleri.
D) 1. Akciğer fonksiyonlarını ileri derecede bozmuş her türlü toraks ameli-
yatlarının sekelleri ve pnomonektomiler, çok ileri derecede göğüs kafesi şekil
bozuklukları.
hava degisimi raporunda c/51 yazıyor ... bu curuk anlamınamı gelıyor...
saygılar...
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmadığınıza göre çürük değilsiniz...
Bildiğim kadarıyla çürük B ve D olanlarda oluyor. A ve C'de durumuna göre çürük alınabiliyor mu ondan emin değilim.
Avukat veya bu konuda bilgili hukukçu arkadaşlardan yardım istiyorum. Astigmatın yarısıyla birlikte toplamı sağlık yönetmeliğinde belirtilen rakamı geçen ileri derecede miyopim var. Askeri hastaneye sevk isteyeceğim ancak bazı arkadaşlardan muafiyet raporunun kolaylıkla verilmediğini duydum. Bu durumda benim yasal hakkımı kullanma şansım nedir? Ağustos'ta sevke tabiyken itiraz veya yürütmeyi durdurma imkanı var mıdır? Bu konuda bir avukattan yardım almayı planlıyorum. Saygılarımla...
Rapora itiraz halinde başka hastahaneye sevk olacağı için sanırım Ağustos ayı geçer ve sevk otamatikman itiraza bakan askeri hastahanenin raporuna kadar durur.İki rapor arasında çelişki olursa hakem hastahaneye sevk edilirsiniz.Bu hastahanenin kararı kesindir.Bu kararı beğenmez iseniz AYİM de yürütmeyi durdurma talepli dava açabilirsiniz.Öncelikle görüşülür ve telafisi imkansız hallerde yürütme durdurulur.
arkadaşlar;
ben DVT ( Derin Ven Trombosis) yani damar tıkanıklığına bağlı emboliye sebep veren kan hastalığına sahibim. Ömür boyu yükses dosaj comodin (kan sulandırıcı) kullanmak zorundayım. En ufak yarada bile kan kaybına ugruyorum. Bana çürük raporu verirler mi?
MERHABA ARKADASLAR
BEN BU GECE GATADAN GERI DONDUM VE BANA A/49 F2 DİYE BİR MADEDEN ASKERLİGE ELVERİSLİ DEDİLER...
TSK DAKI MADDEYE GÖRE : Madde 49 - (Değişik: 7/1/2002-2002/3627 K.)
A) (Değişik dilim: 06/12/2004 - 2004/8202 S.Yön/47. mad) 1. Faaliyet belirtileri bulunmayan kostodiafragmatik sinüs kapalılığı, fonksiyon bozukluğu yapmamış şeridi ya da lokalize bir sahadaki plevra kalınlaşmaları, fissüritler (tüberküloz etyolojili olanlar hariç).
2. Tedavi edilmiş spontan pnomotorakslar.
B) (Değişik dilim: 06/12/2004 - 2004/8202 S.Yön/47. mad) 1. Plevra biyopsisi ile kanıtlanabilmiş ya da diğer lâboratuvar muayene yöntemleri ile tüberküloz plörezi tanısı konmuş ve geçerli tüberküloz tedavisi yeterli süre uygulanmış olguların sekelsiz ya da lokalize-minimal iyileşen hastalıkları (Yükümlü, erbaş ve erlerin eskiden geçirilmiş hastalıklarının kanıtı için tedavi gördüğü eğitim hastahanesi, göğüs hastalıkları hastahanesi ya da verem savaş dispanserlerinin onaylı resmî raporu gereklidir. İleri radyolojik incelemeler dahil, radyolojik sekel bulgusu olmayan hastalarda, raporla birlikte, hastalıklı döneme ait akciğer grafilerinin ibraz edilmesi gereklidir.), fonksiyon bozukluğu yapmış ya da beş interkostal alanı tutmuş plevra kalınlaşmaları.
2. Plevra biyopsisi ile kanıtlanabilmiş ya da diğer lâboratuvar muayene yöntemleri ile tanısı konmuş ve geçerli tüberküloz tedavisi yeterli süre uygulanmış tüberküloz plörezi (Tüm yükümlülerin eskiden geçirilmiş hastalıklarının kanıtı için tedavi gördüğü resmî hastahane ya da verem savaş dispanserlerinin onaylı resmî raporu gereklidir.) ya da tüberküloz dışı plevra hastalıklarına bağlı fonksiyon bozukluğu yapmış ya da beş interkostal alanı tutmuş plevra kalınlaşmaları.
3. En az üç kez geçirilmiş spontan pnomotoraks (Yükümlü, erbaş ve erlerin geçirdiği pnomotoraksların kanıtı için resmi hastahanelerin onaylı resmi raporları gereklidir.).
C) 49 uncu Maddenin A, B ve D dilimlerinde belirtilen hastalık ve arızaların tedavi ve nekahat halleri.
D) 1. Etyolojisi ne olursa olsun ileri derecede fonksiyon ve şekil bozukluğu yapmış plevra kalınlaşmaları.
2.Tıbbî ve cerrahî olarak tedavi edilemeyen pnömotorakslar ve kronik ampiyem.
F DİYE BİR MADDE GÖREMEDİM..
AYRICA BEN TOPLAM PNOMATORAKSTAN 4 AMELIYAT OLDUM ...
BİRDE KARARI TEK BİR DR VERDİ GİTTİGİMDE .
HEYETE GIRMEM GEREKMIYORMUYDU?
SİZCE BENİM İTİRAZ HAKKIM DOGAR MI ? BANA ACİL CEVAP YAZARSANİZ SEVİNİRİM... 3 GUN ICINDE TESLIM OLMAM GEREKIYOR .
İTİRAZ HAKKIM VARSA AVUKAT TUTUP OYLE TESLIM OLACAM SAYGILAR....