Re: Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
Ben de cevap alabilirsem çok sevinirim. 2-3 soru yukarıda yazmıştım sorumu... Sol kulak total işitme kaybı ve işlemleri ile ilgili...
hashimoto tiroidit (hipotiroidi) nedeniyle hormon kullanmak zorundayım. askere gitmek istemiyorum. hastalığım ile ilgili çürük raporu alabilirmiyim (bu arada 29 yaşındayım ve hala öğrenciyim) konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum şimdiden çok teşekkür ediyorum
Öncelikle,öğrenciliğinizin sona ermesini bekleyeceksiniz.Üniversite mezunu olursanız, yedek subaylık kararı aldırmak için askerlik şubesine gittiğinizde "askeri hastaneden sizin hastalığınıza göre bir rapor vereceklerdir".Askerliğe elverişsiz iseniz çürüğe ayıracaklardır.Tedavi için bir müddet tayin etmeleri de mümkündür.
Merhaba arkadaşlar. benimde bir sorum olucak sizlere.. yaklasik 4 aylik askerim. benim dogustan gelen sol kulakta işitmesizlik var ve kulak zarım delik yada yirtik. ama sağ kulağım iyi. fakat coğu zaman sağ kulakta bir yoğunluk oluyor ve ancak ben parmaklarimla burnumu kapatıp ayrica agzimida kapatip nefes veriyorum o zaman sol kulagimdan hava cikiyor ama sag kulagimda ise bir genleme oluyor o an 10 15 saniyeligine sag kulak cok net duyuyor sonra o genleme yine kayboluyor. ve bugun hastaneye ciktim total işitme kaybı diye geçti raporda. sag kulağımı kapattığımda sol kulağa gelen ses çok az yani gelen ses hic anlasilmiyor sadece bir uğultu gibi. ve gataya gidecegim 2 hafta sonra ne olacağını merak ediyorum ve bu konuda bana yardimci olursaniz sevinirim. ayrıca amacım çürük almak değil bunuda belirteyim eğer çürük almak isteseydim bunca zaman çoktan gitmiş olurdum şimdiden teşekkürler.
Alıntı:
Kaganhan rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar. benimde bir sorum olucak sizlere.. yaklasik 4 aylik askerim. benim dogustan gelen sol kulakta işitmesizlik var ve kulak zarım delik yada yirtik. ama sağ kulağım iyi. fakat coğu zaman sağ kulakta bir yoğunluk oluyor ve ancak ben parmaklarimla burnumu kapatıp ayrica agzimida kapatip nefes veriyorum o zaman sol kulagimdan hava cikiyor ama sag kulagimda ise bir genleme oluyor o an 10 15 saniyeligine sag kulak cok net duyuyor sonra o genleme yine kayboluyor. ve bugun hastaneye ciktim total işitme kaybı diye geçti raporda. sag kulağımı kapattığımda sol kulağa gelen ses çok az yani gelen ses hic anlasilmiyor sadece bir uğultu gibi. ve gataya gidecegim 2 hafta sonra ne olacağını merak ediyorum ve bu konuda bana yardimci olursaniz sevinirim. ayrıca amacım çürük almak değil bunuda belirteyim eğer çürük almak isteseydim bunca zaman çoktan gitmiş olurdum şimdiden teşekkürler.
hiç umudun olmasın!!! benim arkadaşımın %60 işime sorunu vardı çürük filan vermediler devam etti kısa dönemliğine, ama sadece 1-2 hafta şenlik gibi geçer o süreçte sadece askerlikten yırtarsın. Ancak %100 çürük olmayacaksın aklında bulunsun! yani terhis gününe kadar kışladasın :-)
Merhabalar .
Öncelikle burada vermiş oldugunuz bılgıler ıcın hepinize teşekküre derim.
Forumu baştan sona okudum fakat soruma bir cevap bulamadım.
Ben orta okuldayken açık kalp ameliyatı geçirdim.
Askerlikden muaf olucakmıyım olmuyacakmıyım bir türlü anlayamadım.
Askerlik yapamazsam ömür boyu utanç duyacakmıs gıbı hıssedıyorum.
TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ SAĞLIK YETENEĞİ YÖNETMELİĞİ
Madde 33 - (Değişik : 30/1/1997 - 97/9106 K.)
D) 1. Boya Göre Standart Ağırlık Çizelgesindeki üst sınırdan 41 kg.(dahil) veya daha fazla olan şişmanlıklar.
NOT: Bu fıkra subay ve astsubaylarda 1 yıllık zayıflama rejiminden sonra uygulanır.
''1yıllık zayıflama rejimi'' muvazzaf subay için nasıl uygulanıyor?istirahat veya başka bir şey varmı?
Yardımcı olacak sayın forum üyesi arkadaşa şimdiden teşekkür ederim.
Merhabalar,
Ben bundan 1 yıl öncesine kadar 170 kilogram ağırlığındaydım. 15 gün kadar akciğerlerimden ve kalp yetmezliğinden, bunlara bağlı olarakta yüksek tansiyondan hastanede yattım. Daha sonra Gastrik Sleeve ameliyatı olarak midemin %95 i alınarak tüp mide şekline dönüştürüldü. Şu anda 105 kg. geliyorum. Bu şartlar altında askerliğe elverişsizdir raporu alabilirmiyim?
Bu konuda bana bilgi verebilirseniz sevinirim.
İyi Günler,
merhaba tyler_d
Hastalığın atipik psikoz ise yüzde doksan çürük alırsın. Ama bu hemen çürük raporu verme şeklinde olmaz, önce 1-2 yıl tecil verirler, bakarlar hastalığın geçmemiş o zaman çürüğe çıkarsın. Bir de kötü olasılık var yüzde 10 ihtimal verdiğim, o da şu: Seni direk askere alırlar, birkaç ay sonra birliğin tabibinden sevkle hastaneye gönderip çürüğe çıkarırlar. İçini rahat tut, sen askerlik yapmazsın yapsan da 2-3 ay yaparsın. Bana sorun olursa MSN adresimden bana ulaş, yardımcıı olayım sana.
Geçmiş olsun. Daha doğrusu çürük alana kadar geçmesin de sonra geçsin hastalığın.
arkadaslar askerdeyken (KD) hava deisimleri sonucu elverişsiz raporu aldım, terhis belgem var bu bilgileri iceren. is basvurularında biz muaf sınıfında sayılmıyoruz degil mi? cunku muafların askerlik terhis belgesi yok baska belge var muaf diye. is basvurusunda askerlik tarihini ve terhis tarihini yazın diyor benim terhis belgemdede bunlar mevcut..bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı? tesekkurler herkese.