Re: Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
Alıntı:
dapda rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar benimde bi sorum olacak; boy 1.93 kilo 65 ayrıca pectus excavatum (kunduracı göğsü) denilen rahatsızlığım var. Askerliğim tehlikede mi şimdi?:(
Göğüs kafesinin şekil bozuklukları (Güvercin göğsü, kunduracı göğ-
sü v.b.).
bu konu hakkında bılgısı olan ya da sorun yaşamış olanlar bılgı verırse ıyı olur arkadaslar ıcın..
Merhaba arkadaslar benimde merak ettiğim bazı konular var konu 53 sayfa olunca hepsini okuyamadım kusura bakmayın aynı soru sormussam.
Askerde tüberkuloz gecirdim vede 46/B/1 askerliğe elverişsiz raporu aldım bunun bana zararı nedir.
Memurluk sınavlarına girmeyi düşünüyorum bir sakıncası olur mu?
Arkadasların dediğine göre mehmetcik vakfından parada talep edebiliyormusum bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
Bunu sormak istemiyorum ama sormak zorundayım artık özürlü kişi yerine mi geçiyorum?
Bu sorular hakkında beni bilgilendirirmisiniz. Teşekkürler.
selamun aleyküm ben 1984/4 tertip olarak askeri görevimi yaptım acemi birliğime yenı giriş yaparken muayane yaptılar ben doktora söledım benım göğsüm çok ağrıyor dedım ilgilenmedi usta birliğine gitim aile kantınıne aldılar benı portör mayenesine girdim orda dev kist hitadik teşhisi koydular akciyerımın yarısını aldılar şimdi hiç bir iş yapamıyorum ortada kaldım çaresizim aileminde durumu ii deyıl bana yardımcı olun lütfen allah rizası için yaşım 24 çaresizim kendımı öldürmeyi bile düşünüyorum piskolojim bozuldu hiç bir güvencem yok hastayım param yok hastaneye gideyim nolurr bana yardım edın allah rızası için en kısa zamanda cevap beklıyorum çaresizim lütfen gerekenın yapılmasını arz ederım :mahcup:
merhabalar. benim sağ gözümün görme oranı "0" yani hiç görmüyor. Adanadaki askeri hastane Ankara Etimesgut hastanesine sevk etti. Askerlikten muaf olurmuyum vede orda bana ameliyat olacaksın diye bir şey demeleri söz konusu olur mu ?
Umarım cevaplarsınız şimdiden teşekkürler.
Herkese merhaba,
Sorumu kısaca sormak istiyorum.
Benim sol kulağımda total işitme kaybı var. Buradaki arkadaşların vermiş oldukları bilgiye göre ve TSK yönetmeliğinde belirtilen hastalıklar listesine göre askerliğe elverişli olmadığımı öğrendim.
Üniversite'den mezun olduktan sonra askerliğimi tecil ettirdiğimde ayaküstü bir muayene yapıldıktan ve birkaç evrak doldurulduktan sonra tecil işlemlerimi tamamlamıştım.
Kısa bir süre sonra tecilimin süresi dolacak ve kulağımdaki rahatsızlıktan dolayı askeri hastaneye sevkimi talep edeceğim.
1. Askeri hastaneye sevkedildikten ne kadar süre sonra sonuçlanıyor?
2. Heyet ilgili maddelere istinaden askere elverişli değildir raporu verdikten sonra bu rapor ile ne yapmam gerekiyor ve tüm işlemlerin tamamlanması ne kadar süre alır?
3. B maddesindeki bir rahatsızlıktan dolayı Yedek Subay olunur mu yoksa tamamen askerliğe alınılmaz mı?
Aslında 3. sorum ile ilgili sanıyorum askerliğe tamamen alınmayacak. Ancak birkaç sayfa önce okuduğum bir yanıt kafamı karıştırdı. Emin olmak istedim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
İyi çalışmalar,
Slmlar Herkese,
Bundan 6-7 sene önce bi intihar girişimim oldu ve balkondan atlamam sonucu mucizevi bi sekilde sadece kalca kırıgı ile kurtuldum. bugün muayenemi oldum askerlik icin ve raporum da su sekilde bi yazı olmasına ragmen doktor bana askerliğe elverişlidir raporu verdi. konuyla ilgili fazla bilgim olmadıgı icin sizlere danısmakta yarar gördüm. elverişlidir raporu almam dogru mudur?
"bilateral alt ekstremite ölcülü radyografisi, her iki kalca eklem 2 yönlü : her iki alt ekstremitnin ölçülü radyogramında sağ alt ekstremite soldan 0,5 cm kısadır. sağ pubik kemik superior ramusunda eski kırıga ait sekil ve yapı bozuklugu izlendi"
ve ayrıca toplumumuzda intihar girişimlerine iyi göle bakılmadıgı icin bunu saklama gereği duydum ve bu konuda hiç birsey söylemedim doktorlara.
askerlikte beni nelerin bekledigini tam olarak bilmiyorum ve icimde büyük bir korku da var acıkcası. naapmam gerektigi konusunda yardımcı olursanız cok sevinirim.
saygılarımla
Alıntı:
users rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaslar benimde merak ettiğim bazı konular var konu 53 sayfa olunca hepsini okuyamadım kusura bakmayın aynı soru sormussam.
Askerde tüberkuloz gecirdim vede 46/B/1 askerliğe elverişsiz raporu aldım bunun bana zararı nedir.
Memurluk sınavlarına girmeyi düşünüyorum bir sakıncası olur mu?
Arkadasların dediğine göre mehmetcik vakfından parada talep edebiliyormusum bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
Bunu sormak istemiyorum ama sormak zorundayım artık özürlü kişi yerine mi geçiyorum?
Bu sorular hakkında beni bilgilendirirmisiniz. Teşekkürler.
Raporun sana zararıolmaz.Memurluk sınavına girebilirsin sakıncası olmaz.Sınavı kazanırsan yeniden muayeneye gideceksin zaten.Sana zararı olacak olan senin rahatsızlığın ve türü.Hastalığın askerliğin sebep ve tesiri ile olmadığından yani bu rahatsızlık askere gittiğinde sende olduğundan Mehmetçik Vakfından para talep etsende vermezler diye düşünürüm.
Arkadaşlar,
Askerlikle ilgili kanunları okudum ancak bazı sorularım olacak..
Ben 165 boya 112 kilo olan birisiyim. Ayrıca şeker hastalığım var. Kilo fazlalığım sebebiyle şekerim çok yükselmiş ve tam 600 şeker çıktı. 14 gün hastanede yattım şekerimin düşürülmesi için. Ve sonuçta tip 2 şeker raporu verildi. Tip 2 aslında insülinsiz tip oluyor ancak doktorlar kilo fazlandan dolayı vücudun insülinsiz duramıyor, haplar yeterli olmuyor diyerek rapora 2 farklı insülin yazdılar. Birisi her yemek öğününden önce olmak üzere 3 doz, diğeri ise bir sabah bir akşam olmak üzere 2 doz. Tip 2 olup da insülin kullanan birisiyim yani. Bunla ilgili bursa tıp'tan alınan raporlarım var.
Bu durum 2007 yılının aralık ayında ortaya çıktı. Ben 2007 yılının ağustos ayında askerlik şubesinde muayeneye gittim ve kilo fazlasından dolayı 1 yıl hava değişimi verdiler.
Yani ağustos 2007'de hava değişimi aldım. Aralık 2007'de ise şeker hastalığım çıktı.
2008 yılının ağustos ayında askerlik şubesine çağrılacağım. 2008 yılında gelmem gerektiğine dair bir yazı verdiler. Ben bu sene gittiğimde sizce nolur. Yine hava değişimi mi olur? Beni askeri hastaneye mi sevkederler. Direk çürük mü verirler?
Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Dostum sana hava değişimi değil Ertesi Yıla Terk Raporu verilmiştir. Sen bu yık son yoklamaya tabisin. Son yoklamaya için evine gelen Son Yoklama Çağrı Tebligatında yazan tarihte Askerlik Şubesine git. Giderken Şeker Hastalığın ile ilgili tüm rapor, bilgi ve belgeleri yanına al. Askeri ve Sivil Doktora muayene olurken şeker hastalığın ile ilgili raporları göster. Seni Askerlik Şubene yakın en yakın Asker Hastanesi Baştabipliğine sevk ederler. Orada heyete çıkarsın ve tahmine göre %70 AD yani Askerliğe Elverişli Değildir Kararı verirler.
Ama şeker hastalığının durumuna göre yazdıkların doğru ile Askerliğe Elverişli Değildir raporu alırsın. Sen kafanı yorma. Şimdiden geçmiş olsun....