Re: Tek Böbrekte Derecelendirme Olurmu?
Tek böbrek askerliğe elverişli değildir.İster doğuştan ister ameliyat sonrası.
Re: Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
arkadaşlar tip 2 diabet konusunda bilgisi olan var mı listede tip 2 diabetle ilgili bir açıklama yok ütfen yardım ederseniz sevinirim
Merhaba arkadaşlar benim bir sorunum var bu konuda yardımlarınızı diliyorum.Ben şuan aöf 3.sınıf öğrencisiyim.Birinci sınıfta üst üste iki yıl kaldım ve üçüncü senemde geçtim bu yıl 3e geçtim.Bu yıl askerlik şubeme gittiğimde 2006 yılndan beri bakaya olduğumu öğrendim fakat ben her yıl düzenli olarak gider tecil belgemi alırdım yine benim bakaya olduğum 2006 yılındada gittim ve onlar yine bana tecil belgesi verdi.Ancak bu yıl söyledikleri o belgeyi biz sana yanlışlıkla vermişiz senin 2006 da muayane olman gerekiyordu tabi bende elimdeki belgeye güvenerek o yıl muayene olmadım ama onlarda bana verdiği belgeyi iptal etmiş ve ben bakaya duruma düştüm ama bunu bana bildirmediler.Konuyu askere alma daire başaknlığına bildirdim onların bana döndüğü cevap şöyleydi;iki yıl üst üste kalanlar askere alınır ancak muayene oldukdan sonra daha henüz askere alınmadan bir üst sınıfa geçtiğini belgelerse tecil işlemi yapılır(iki yıl kasa dahi).Ama ben elimdeki yasal olan belgenin iptal olduğunu bilmiyordum bundan dolayıda muayene olmadım,ki ben o dönemde bir üst sınıfa geçmiştim bunu belgeleyebiliyordum.Ancak son muayene dönemim geçtiği için artık bunu yapma imkanım kalmadı.Beni en çok üzen çok güvendiğimiz ordunun bana şu cevabı;evet siz haklısınız bizim hatamız yüzünden mağdur oldunuz git kaydını sil gel tecil yapalım yada geriye dönük işlem yapamayız.Şimdi benim bu durumu temizlemem için 1 yıllık bir tecile ihtiyacım var zaten ondan sonra okulumun bitmesinnede bir yıl kalıyor onu tekrar öğrenci olarak bir yıl daha tecil ettirebilecem.Benim şuan kesin ameliyat olmam gereken menisküs rahatsızlığım var doktar %95 ameliyat olmalısın demişti birde benim insiyatifimde olan olmam gereken reflü ameliyatı var.Bu ameliyatlardan birini olursam 1 yıl tecil alabilirmiyim.Arkadaşlar bu konu benim için çok önemli işletme okuyorum çok zorlu dersleri verdim bi daha başa dönemem yüzüp yüzüp kuyruğuna yaklaştım artık derslerim hep sözel ağırlıklı okulumu bitirip öyle gitmek istiyorum.Konu hakkındaki görüşlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum...
Merhabalar,
Benim sizlere birkaç sorum olacaktı. Benim sağ gözümde göz tembelliği var ve 10 / 1 görüyor.Sol gözüm ise 10 / 9 görüyor.Geçenlerde devlet hastanesine sağlık kurulana girdim ve % 30 özürlü olduğumun raporunu aldım. Acaba bu durumla askere alınırmıyım.Şimdiden teşekkürler.:(
Arkadaşlar hepinize merhaba. 2004 yılındaki askerlik muayenesinde 116 kg.dım. ve yedek subay aday adayı olarak askerliği yüksek lisans yapmam dolayısıyla tecil ettirdim. şu anda kasım 2007 döneminde sevke tabiyim.
Benim şu an kilo problemim var. boyum 194 cm. ve kilom 146 kg.
Ayrıca hipertansiyon hastasıyım ve Aralık 2006 tarihinden beri düzenli ilaç kullanmaktayım. Çanakkale'de ki askeri hastaneye gittim ve durumum hakkında bilgi almak istedim. bana ilk önce 6 ay erteleme vereceklerini daha sonra da 2. muayenede muaf olacağımdan bahsettiler.
1)ilk seferde muaf olma ihtimalim var mı?
2)Askerlik yönetmeliğine göre B ve D bendine giren rahatsızlıkları detaylı olarak açıklayabilirmisiniz?
3)istesem askere alınırmıyım?
Saygılarımla...herkese teşekkürler...
Alıntı:
cevahir1071 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar hepinize merhaba. 2004 yılındaki askerlik muayenesinde 116 kg.dım. ve yedek subay aday adayı olarak askerliği yüksek lisans yapmam dolayısıyla tecil ettirdim. şu anda kasım 2007 döneminde sevke tabiyim.
Benim şu an kilo problemim var. boyum 194 cm. ve kilom 146 kg.
Ayrıca hipertansiyon hastasıyım ve Aralık 2006 tarihinden beri düzenli ilaç kullanmaktayım. Çanakkale'de ki askeri hastaneye gittim ve durumum hakkında bilgi almak istedim. bana ilk önce 6 ay erteleme vereceklerini daha sonra da 2. muayenede muaf olacağımdan bahsettiler.
1)ilk seferde muaf olma ihtimalim var mı?
2)Askerlik yönetmeliğine göre B ve D bendine giren rahatsızlıkları detaylı olarak açıklayabilirmisiniz?
3)istesem askere alınırmıyım?
Saygılarımla...herkese teşekkürler...
Hayır,çürük anlamına gelir,biraz zor bu kilo ile.