Re: Cep telefonu mesajları
https://www.hukuki.net/forum/showthre...ighlight=gmail adresindeki konu GMAIL kullanıcıların maillerinin arsivlendiğini anlatmaktadır.
"Google yetkilileri, bu durumun reklam uygulamaları için kişinin eğilimlerinin belirlenmesi amacı taşıdığını söylüyor" ifadesi kullaniliyor.
Re: Cep telefonu mesajları
Alıntı:
Av.Mehmet Nedim Yaz rumuzlu üyeden alıntı
Sayın ,damlasu;
Telefon mesajlarının içeriğine adli mercilerce soruşturma ya da kovuşturma safhasında ulaşılabilmektedir.Bunlara geçmişe dönük ulaşılabilmenin süresi hakkında bilgim yok.
Taraflarla,soruşturma,kovuşturma ya da hukuk davaları konusuyla bağlantısı olması kaydı ile ilgililer lehine ya da aleyhine söz konusu mesajların delil teşkil edebileceğini düşünmekteyim...
Telefon görüşmeleri ,yetkili merci kararı olmadığı müddetçe dinlenememekte ve içeriği kayda alınamamaktadır.Ama kim kimle ne zaman ne kadar süre görüşmüş bunlar zaten gerektiğinde geçmişe dönük yetkili mercilerce ulaşılabilecek kayıtlardır.
BU söylediklerimin aksine bir görüşü ya da ek bir görüşü olan varsa sayelerinde ben de bilemediklerimi öğrenmiş olacağım...
Merhabalar Avukat Mehmet Nedim Bey;
Daha önce GSM operatörlerin SMS içeriklerinin saklaması ile ilgili forumları okudum; ancak benim sorum biraz daha farklı olacak;
Soruma geçiyorum:
GSM operatörü aboneleri, ilgili GSM firması ile abonelik sözleşmesinde, gönderdiği mesajların bir veritabanında saklanmasını, sonrasında periyotlarla gönderdiği (aldığı değil) mesajların bir veritabanı sistemi ile (kişi ya da kişilerce değil) analiz edilmesini kabul etmesi (Yeni aboneler için imzalı sözleşme olabilir, mevcut aboneler için, opertörün gönderdiği davet mesajına "evet, ya da onay"..vs gibi bir mesaj cevabı ile) durumunda, hukuki bir engel oluşurmu?
(Yanlışsam düzeltin lütfen)Abonerin bu durumu kabul etmesine rağmen, Türk Ceza Kanunu "özel hayatın ihlali, kişiye özel bilginin ihlali" gibi bir durumun oluşması ile, böyle bir çalışmaya engel olurmu?
İyi Günler Dileklerimle...
Not: Av. Mehmet Nedim Bey' in bu konu hakkında yorumlarını gördüğüm için kendisine sordum ancak, diğer Avukat arkadaşlarlarda yorumlarını ve cevaplarını iletirse minettar kalırım.