Re: Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
Herkese Merhaba,
Bana femur başı avasküler nekroz teşhisi kondu:( .Sol femur başında 8 mm'lik bir lezyon ve kemik iliği ödemi tespit edildi.Hastalık şu an evre 1 olarak nitelendirildi.Bu hastalık genelde progresif seyrediyormuş ve ileri evrelerde kalça protezine kadar gidebiliyormuş.Yakın bir zamanda decompression denilen kemiği rahatlamayı sağlayan kalça kemiğimden bir ameliyat yapılacak.
Askerliğimi yapmadığımdan dolayı Tsk sağlık yönetmeliğini inceledim ve aşağıdaki 3 maddeyi buldum.Bu maddeler Madde 58 B altında ;
6. (Değişik: 11/1/2000 - 2000/34 K.) Üst veya alt taraf eklemlerin parsiyel
ya da total protezle düzeltilmiş lezyonları.
7. Henüz sekel halini almamış, deformite yapmamış olmakla birlikte üst veya
alt taraf eklemlerin bir veya birden fazla sayıda tutmuş, kesin tedavisi olmayan
kronik, progressif enflamatuar, spesifik veya nonspesifik romatizmal hastalık-
lar.
8. (ek: 30/1/1997-97/9106 K.) Üst ve alt taraf büyük eklemlerin beden hare-
ket ve vazifelerini bozan aseptik nekroz sekelleri ve geniş eklem yüzü harabi-
yetleri.
Bu durumda askerlikten muaf mı sayılacağım?
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Re: Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
Eğer sizin ameliyat sonrası rahatsızlığınız bu maddeye uyarsa elverişsiz olursunuz.
Tek Böbrekte Derecelendirme Olurmu?
Mrbb arkadaşlarr ya yakında ben hastaneye gidicem benim doğuştan bi böbreğim yok daha önce bununla ilgili bişiler sormuştum şimdi ankara gatadan biri ilişte görüşmüş bi arkadaşım ve onun bi derecesi var demiş yani tek böbrekli olması gitmesine engel değil gibi konuşmuşş bunun aslı nedirr yani bi derecelendirme varmıdır kanunda yoksa bi böbreği olmayanların direk çürüğe mi ayrılması gereklidir bilgisini benim paylaşan olursa çok mutlu olucam tşkk ederimmm...
Re: Kalp Romatizması Askerliğe Engel Mi?
Bu A Tipi B ve D Tipi Dilimler nelerdir? Yazabilirmisiniz?
Siz ne istediğinizin farkında mısınız ?
Alıntı:
eefraf rumuzlu üyeden alıntı
Bu A Tipi B ve D Tipi Dilimler nelerdir? Yazabilirmisiniz?
TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğini aç ta oku bir zahmet anlamadığın yer varsa ondan sonra sor.