Re: Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
Alıntı:
mak66 rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar cevap verebiecek kimse yokmu
arkadaşlar kimsenin bu konuda bir bilgisii yok mu
Alıntı:
mak66 rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar kimsenin bu konuda bir bilgisii yok mu
ilac tedavisi surekli olması gereken hastalar icin askerlik muaf diye biliyorum fakat bayagı uzun sure ertelemeden sora bir karar cıkabilir, kesin bir sey soyleyemiyorum cunku askeri hastanece diabet oldugunun raporla belgelenmesi lazım Devlet hastanesinin raporlarının bir degeri yok askeriye icin,sadece bir referans niteligi tasıyor, kendileri tanıyı koymalı.
Öncelikle yaptığınız yardımlardan dolayı teşekkür ederim size bir sorum olacak benim için çok önemli bilgisayardanda fazla anlamam eger bana bır yardımcı olursanız cok sevınırım ben 1998 yılında askere gıttım yalnız askere gıtmeden once psıkoljık tedavı goruyordum ve bunu askere alındıgımda belırttım tedavı gordugum hastahane doktoru bakırköy klınık sefıydı yalnız ben bakırkoy hastanesıne gıtmekten rahatsız oldugum ıcın benı ozel muayene edıyordu ve askere gıderkende bır rapor verdı ama ozel muayenesınden verdıgı raporda paranoıd teshısı koymustu askere gıttikten sonra raporum ozel oldugu ıcın pek kaale alınmadı yalnız benı gerı hızmete verdıler ama yınede sılah verılıyordu askere usta bırlıgıne gıdınce 1 hafta sonra fırar eylemı gerceklestırdım 7 gun sonra teslım oldum ceza aldım ve tekrar tekrar fırar ettım askerı cezaevlerınde 4 kere yattım bu fırarlar aralıklı oldugu ıcın askerlıgımde bıtmek uzereydı son fırardan sonra komutan benı askerı hastaneye tekrar sevk ettı bu sefer askerı doktorlar benı heyete sokup bana 47-C raporu yanı kronık asosyal verıldı ve askerden cürük aldım yalnız askerlıgımın 18 ayını doldurmama 4 ay kalmıstı ve ben curuk alıp askerıyeden ayrıldıktan 1 ay sonra askerlık 15 aya dustu artık yapacak bısey yoktu bu raporu aldıgım ıcın pısmanlık duymuyorum yalnız sımdı tedavı gorup duzeldıgıme ınanıyorum tabı doktorların kanatıde bu sımdıkı problemım ıse hıcbır ısyerı benı kabullenmıyor cunkı ıse gırerken terhıs belgesı ıstendıgınde benım terhıs belgemın ustunde a sosyal tedavı edılemez yazısı var askerlıge elverıssızdır yazıyo bunun ıcın bı yasam hakkı kımse tanımıyor bundan dolayı ıllegal hayat surduruyorum yanı benı kabullenen cevrelere gırıyorum ve bundanda hoslanmıyorum sıze sorum acaba bana emeklı sandıgı veya askerıye bır maas baglarmı veya tazmınat hakkım varmı okadar ceza yatıp ıskence gorduk veya curuk raporumu bozabılırlermı kalan askerlıgımı yapmaya razıyım bana bu konuda bısekılde yardımcı olursanız mınnettar kalırım bıraz uzun oldu kusura bakmayın eger bu konu hakkında bılgınız yoksa benı nereye yonlendırebılırsınız hersey ıcın cok saolun kolay gelsın
benim sol kulagım sağır hiç duymuyor sizce ne olur bilenler vardır mutlaka?
Alıntı:
korex rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle yaptığınız yardımlardan dolayı teşekkür ederim size bir sorum olacak benim için çok önemli bilgisayardanda fazla anlamam eger bana bır yardımcı olursanız cok sevınırım ben 1998 yılında askere gıttım yalnız askere gıtmeden once psıkoljık tedavı goruyordum ve bunu askere alındıgımda belırttım tedavı gordugum hastahane doktoru bakırköy klınık sefıydı yalnız ben bakırkoy hastanesıne gıtmekten rahatsız oldugum ıcın benı ozel muayene edıyordu ve askere gıderkende bır rapor verdı ama ozel muayenesınden verdıgı raporda paranoıd teshısı koymustu askere gıttikten sonra raporum ozel oldugu ıcın pek kaale alınmadı yalnız benı gerı hızmete verdıler ama yınede sılah verılıyordu askere usta bırlıgıne gıdınce 1 hafta sonra fırar eylemı gerceklestırdım 7 gun sonra teslım oldum ceza aldım ve tekrar tekrar fırar ettım askerı cezaevlerınde 4 kere yattım bu fırarlar aralıklı oldugu ıcın askerlıgımde bıtmek uzereydı son fırardan sonra komutan benı askerı hastaneye tekrar sevk ettı bu sefer askerı doktorlar benı heyete sokup bana 47-C raporu yanı kronık asosyal verıldı ve askerden cürük aldım yalnız askerlıgımın 18 ayını doldurmama 4 ay kalmıstı ve ben curuk alıp askerıyeden ayrıldıktan 1 ay sonra askerlık 15 aya dustu artık yapacak bısey yoktu bu raporu aldıgım ıcın pısmanlık duymuyorum yalnız sımdı tedavı gorup duzeldıgıme ınanıyorum tabı doktorların kanatıde bu sımdıkı problemım ıse hıcbır ısyerı benı kabullenmıyor cunkı ıse gırerken terhıs belgesı ıstendıgınde benım terhıs belgemın ustunde a sosyal tedavı edılemez yazısı var askerlıge elverıssızdır yazıyo bunun ıcın bı yasam hakkı kımse tanımıyor bundan dolayı ıllegal hayat surduruyorum yanı benı kabullenen cevrelere gırıyorum ve bundanda hoslanmıyorum sıze sorum acaba bana emeklı sandıgı veya askerıye bır maas baglarmı veya tazmınat hakkım varmı okadar ceza yatıp ıskence gorduk veya curuk raporumu bozabılırlermı kalan askerlıgımı yapmaya razıyım bana bu konuda bısekılde yardımcı olursanız mınnettar kalırım bıraz uzun oldu kusura bakmayın eger bu konu hakkında bılgınız yoksa benı nereye yonlendırebılırsınız hersey ıcın cok saolun kolay gelsın
nasıl olur hocam oyle yazar? benim bildiim ve gorduum cevreden rahatsızlıın kodu , savasta askerlik yapabilir barısta yapamaz yazıyor. nasıl olurda tedavi edilemez falan yazıo??
Merhabalar...
Ben 14 yaşımda kalp romatizması hastalığı geçirdim. Kalbimde aort yetmezliği var orta derecede. Romatizmadan da kaynaklanan ağrılarım oluyor eklem yerlerimde. Dizlerimi tam anlamıyla bükemiyorum maalesef. Ömür boyu da penisilin tedavisi aldım. 3 haftada bir penisilin iğnesi vuruluyorum. Çürüğe mi ayrılırım yoksa geri hizmette mi yer alırım acaba?
Kalp Romatizması Askerliğe Engel Mi?
Merhabalar...
Ben 14 yaşımda kalp romatizması hastalığı geçirdim. Kalbimde aort yetmezliği var orta derecede. Yani kalp kanı tam pompalayamıyor. Romatizmadan da kaynaklanan ağrılarım oluyor eklem yerlerimde. Dizlerimi tam anlamıyla bükemiyorum maalesef. Ömür boyu da penisilin tedavisi aldım. 3 haftada bir penisilin iğnesi vuruluyorum. Çürüğe mi ayrılırım yoksa geri hizmette mi yer alırım acaba?
Re: Kalp Romatizması Askerliğe Engel Mi?
Askeri hastahane de bıu konuda yapılacak muayene sonucunda TSK sağlık yönetmeliğinin B veya D dilimine girerseniz askerliğe elverişli olmadığınız yönünde karar verilecektir. Ancak A dilimi hastalıklardan kabul edilirse geri hizmette görevlendirililirsiniz. Tıbbi değerlendirmeyi bu anlatımla ve bizim tıbbi bilgi yetersizliğimizle çözmemiz ve dolayısıyla net yanıt vermemiz mümkün değildir.
sorunuza yanıt verilmiştir aynı soruyu sorup durmayın.