Re: Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
Sayın arkdaşlar bende askere 87-2 tertip olarak gittim jandarma bilecik ben trafik kazası gecirmiştim ve yaralarım vardı bana acemilikte ilk muayenede seni en yakın eskişehir askeri hastaneye sevk yaptık ordan durumun hakkında rapor alacaksın dediler ve tam 21 gün sanra sıra geldi ortapedi servisine sevkli gittim ordaki albay doktor baktı filim cekildi senin belin kırılmış sen askerlik yapamassın dedi agzını acma dedi cürügü verdi gönderdi ama bana bülük yazıcısı sen yemin töreninden sonra cürük alsaydın 15 milyar para alırdın şimdi 1.5 milyar para alırsın dedi ve bana 4. 5 sayfa mehmetcik vakfına diye sayfa imzalattı bende cıktım geldim şimdi ne yapmam gerkiyor bilgisi olan arkadaşlar yazarsa memnun olurum teşekkürler......
A R K A D A Ş L A R L Ü T F E N Y O R U M Y A P I N
BU YAZIYI ARKADAŞIMIN ÜYELİĞİ ADI ALTINDA YAZIYORUM LÜTFEN YARDIM EDİN YADA ELVERİŞSİZ RAPORU İLE İLGİLİ YAPMAM GEREKEN VARSA YAZIN TEŞEKKÜRLER...
merhaba sorumu cevaplarsanız sevinirim benim geçirmiş olduğum böbrek ve mesane yolu böbrek taşı ameliyatları ve birde femur kemiği(kalçadan diz kapağına kadar olan kemik) kırılması sonucu ayağıma platin takılarak geçirmiş olduğum üç ameliyatım var ayağımda ameliyattan sonra takılan platin üç yıl sonra çıkartıldı ama bana vermiş olduğu rahatsızlıklar bulunmakta ağrı kas ağrıları ve soğukta aşırı ağrı olarak böbreklerimden defalarca taş kırdırttım ve sürekli taş oluşuyor hatta şu anda halen ameliyatlı böbreğimde taş mevcut ve büyüklüğü 1 cm civarında benim kendimi sürekli korumam ve bu hastalıklarıma göre yaşamam lazım acaba sizce ben askerliğe elverişli değildir raporu alabilirmiyim.
Lütfen beni kimse yanlıl anlamasın yediklerimle içtiklerimle havanın soğuk olmasıyla sürekli kendimi korumam gerek olduğu için yazıyorum.
Hoşçakalın
Merhaba ,
Ben geçen sene çürük raporu aldım. İstanbul gatadan sağlam raporu verildi ve birliğime gönderildim. Orada biraz kaldıktan sonra beni Ankara gataya yolladılar. Bu arada 4 ay geçti. Ankara gatada çürük raporu verildi. Asıl sormak istediğim bu rapor yüzünden bir takım istediğim işlere giremiyorum. Askerlik şubesine iş için herhangi bir girişimde bulunabilirmiyim? Yada bana iş bulma imkanı sağlarmı? Kardeşim de çürük raporu aldı ve ona belirli bir tutar yardım yapacakalrını söylemişler. bana da bu yardım yapılabilir mi? Yapmaları gerekiyor mu ?
Şimdiden teşekkürler ,
Engin AD
Askerliğe elverişsizdir diye rapor alanlara ister yeminden önce olsun ister yeminden sonra olsun hiç bir zaman para ödenmez.Ancak budurum askerliğin sebep ve tesirinden olmuş ise(misal göreve giderken askeri aracın kaza yapması neticesinde yaralanma hali) bu durumda emekli sandığı maaş bağlar.
Alıntı:
esraavci rumuzlu üyeden alıntı
A R K A D A Ş L A R L Ü T F E N Y O R U M Y A P I N
BU YAZIYI ARKADAŞIMIN ÜYELİĞİ ADI ALTINDA YAZIYORUM LÜTFEN YARDIM EDİN YADA ELVERİŞSİZ RAPORU İLE İLGİLİ YAPMAM GEREKEN VARSA YAZIN TEŞEKKÜRLER...
merhaba sorumu cevaplarsanız sevinirim benim geçirmiş olduğum böbrek ve mesane yolu böbrek taşı ameliyatları ve birde femur kemiği(kalçadan diz kapağına kadar olan kemik) kırılması sonucu ayağıma platin takılarak geçirmiş olduğum üç ameliyatım var ayağımda ameliyattan sonra takılan platin üç yıl sonra çıkartıldı ama bana vermiş olduğu rahatsızlıklar bulunmakta ağrı kas ağrıları ve soğukta aşırı ağrı olarak böbreklerimden defalarca taş kırdırttım ve sürekli taş oluşuyor hatta şu anda halen ameliyatlı böbreğimde taş mevcut ve büyüklüğü 1 cm civarında benim kendimi sürekli korumam ve bu hastalıklarıma göre yaşamam lazım acaba sizce ben askerliğe elverişli değildir raporu alabilirmiyim.
Lütfen beni kimse yanlıl anlamasın yediklerimle içtiklerimle havanın soğuk olmasıyla sürekli kendimi korumam gerek olduğu için yazıyorum.
Hoşçakalın
Bu yazdıklarınızın askerliği etkileyeceğini sanmam ancak ağır himet ve spordan muaf tutulabilirsiniz.Yinede doktorları takdiri.Bu sadece benim görüşüm.
Curuk raporu alınınca girilemiyecek isler nelerdir? mesela memuriyette bir sorun cıkar mı? bu konuda bilgilendirirseniz cok sevinirim. forumda bir arkadasta bu konuyla ilgili soru sormustu.
Alıntı:
Enginerad rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba ,
Ben geçen sene çürük raporu aldım. İstanbul gatadan sağlam raporu verildi ve birliğime gönderildim. Orada biraz kaldıktan sonra beni Ankara gataya yolladılar. Bu arada 4 ay geçti. Ankara gatada çürük raporu verildi. Asıl sormak istediğim bu rapor yüzünden bir takım istediğim işlere giremiyorum. Askerlik şubesine iş için herhangi bir girişimde bulunabilirmiyim? Yada bana iş bulma imkanı sağlarmı? Kardeşim de çürük raporu aldı ve ona belirli bir tutar yardım yapacakalrını söylemişler. bana da bu yardım yapılabilir mi? Yapmaları gerekiyor mu ?
Şimdiden teşekkürler ,
Engin AD
Ben geçen sene çürük raporu aldım. İstanbul gatadan sağlam raporu verildi ve birliğime gönderildim. Orada biraz kaldıktan sonra beni Ankara gataya yolladılar. Bu arada 4 ay geçti. Ankara gatada çürük raporu verildi. Asıl sormak istediğim bu rapor yüzünden bir takım istediğim işlere giremiyorum. Askerlik şubesine iş için herhangi bir girişimde bulunabilirmiyim? Yada bana iş bulma imkanı sağlarmı?
Cevap verebilecek birisi var mı ?
Askerlik şubesi iş bulma kurumu değilki.Size bu konuda bir yardımları olmaz.
Alıntı:
yld19sm rumuzlu üyeden alıntı
Askerlik şubesi iş bulma kurumu değilki.Size bu konuda bir yardımları olmaz.
MERHABA,
SAFRA KESESİ ALINMIŞ BİRİSİ ÇÜRÜK RAPORU ALIR MI? AYRICA BİR SORUM DAHA VAR. SOL GÖZÜM DE GÖRME ORANI 2/10 ÇIKIYOR ASKERİ HASTANELERDE , 1/10 OLSA ÇÜRÜK RAPORU VERİYORLAR. DEVLET HASTANESİ RAPORLARIM 1/10 OLMASINA RAĞMEN ASKERİ HASTANELER SINIRDA OLMASI İÇİN 2/10 YAZIYORLAR RAPORA. NE YAPMALIIM ? SORULARIMA CEVAP VERİRSENİZ SEVİNİRİM. SAYGILAR.
Safra kesesi alınan askerliğe elverişli.Rapora 2/10 yazılıt ise rapora yazılı olarak itiraz edilebilir.Sonuç yine değişmez ise Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde dava açılabilir.