IstanbulLife rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar, sorularınızı bildiğim kadarıyla yanıtlamaya çalışacağım. Aynı durum benim başımda da var, tutanaklarımı karakoldan perşembe günü aldım. 2 aydır bu konuyla ilgileniyorum, Memur arkadaşlar benim cezamı tebliğ etmeden bir süre idare ettiler, sağolsunlar.
1. 2000 YTL altındaki cezalarına ilişkin itirazlar ağır ceza mahkemesine yapılamıyor. Sulh mahkemeleri ilgileniyor.
2.Evet, herkes bu adı geçen siteden dolayı mağdur durumdadır. Çünkü adı geçen bu site, İçişleri Bakanlığı tarafından " Game Over" operasyonunda çökertilen bir site. Ceza yememizin asıl sebebinin de "Game Over" operasyonuyla bu sitenin bilgisayar veritabanlarının Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunmasıydı.
3. ""Arada yasa değişikliği olmuş zaman aşımı 3 seneye çıkmış biz önceki yasaya göre mi yargılanırız(2 yıllık) yoksa yeni cıkan yasaya göre mi?"" Buna kesin bir yanıt veremeyeceğim. İtiraz dilekçesinde, "Usule itirazlarım" kısmında bu konu belirtilmeli. Buna göre bu konuya hakimler karar verecek. bazı kabul edilen dilekçelerimizin mahkeme kararında genellikle zaman aşımı konusu ile ilgili hüküm var.
4. Tutanakları aldığınız günden itibaren 15 gün içinde mahkemeye itiraz etme hakkınz var, parayı yatırmazsanız bile mahkemeye itiraz edebilirsiniz, ama 2 haftalık süreyi aşmayın itiraz hakkınız kalmıyor bu durumda. Önce yatır sonra itiraz et olayı yok kısacası. Eğer parayı ödeyip de itiraz edildiği takdirde, mahkeme itirazları kabul ederse ödenen para vergi dairesinden geri alınabiliyor. Her ihtimale karşı yine vergi dairesine bu parayı yatırın derim, en azından %25 indirimden yararlanırsınız. Mahkeme itirazı kabul etmezse en azından %25 indirimli cezamızı yatırmış oluruz.
5. Bir arkadaşımızın mahkemeye sunmuş olduğu itiraz dilekçesi kabul olmuş, bunun bir karar belgesi var elimde, ancak scannerdan bu karar belgesi çözünürlüğü çok düşük olduğu için çıktısını almam mümkün görünmüyor, eğer başka bir mahkeme kararı bulabilirseniz, benimle paylaşırsanız memnun olurum.