Re: Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
Alıntı:
yld19sm rumuzlu üyeden alıntı
Kısa dönemler için usta acemi ayrımı yok.45 günü askerlikten sayılır.
uzun dönemlerde sayılıyormu peki 90 güne kadar olanı ama acemide aldım.
1111 sayılı Askerlik Kanununa bakıver.
her satırını okudum hiç bişey yazmamakta :(
Askerlik Kanunu madde 78.Uzun dönemlerde hava değişiminin 90 güne kadar olan bölümü askerlikten sayılır.Acemi usta ayırımı yok.
2. 3 aylık hava degisimi daha verildi bana , 315 kd. er olarak silah altında bulunmaktayım. bundan sonraki prosedur hakkında bilgisi olan var mı kısa donemler icin? hep boyle hava degismiyle devam mı edilecek? su an 6 aylık hava degisimim oldu ve devre kaybım var.
BU YAZIYI ARKADAŞIMIN ÜYELİĞİ ADI ALTINDA YAZIYORUM LÜTFEN YARDIM EDİN YADA ELVERİŞSİZ RAPORU İLE İLGİLİ YAPMAM GEREKEN VARSA YAZIN TEŞEKKÜRLER...
merhaba sorumu cevaplarsanız sevinirim benim geçirmiş olduğum böbrek ve mesane yolu böbrek taşı ameliyatları ve birde femur kemiği(kalçadan diz kapağına kadar olan kemik) kırılması sonucu ayağıma platin takılarak geçirmiş olduğum üç ameliyatım var ayağımda ameliyattan sonra takılan platin üç yıl sonra çıkartıldı ama bana vermiş olduğu rahatsızlıklar bulunmakta ağrı kas ağrıları ve soğukta aşırı ağrı olarak böbreklerimden defalarca taş kırdırttım ve sürekli taş oluşuyor hatta şu anda halen ameliyatlı böbreğimde taş mevcut ve büyüklüğü 1 cm civarında benim kendimi sürekli korumam ve bu hastalıklarıma göre yaşamam lazım acaba sizce ben askerliğe elverişli değildir raporu alabilirmiyim.
Lütfen beni kimse yanlıl anlamasın yediklerimle içtiklerimle havanın soğuk olmasıyla sürekli kendimi korumam gerek olduğu için yazıyorum.
Hoşçakalın
Alıntı:
isoguchi rumuzlu üyeden alıntı
2. 3 aylık hava degisimi daha verildi bana , 315 kd. er olarak silah altında bulunmaktayım. bundan sonraki prosedur hakkında bilgisi olan var mı kısa donemler icin? hep boyle hava degismiyle devam mı edilecek? su an 6 aylık hava degisimim oldu ve devre kaybım var.
hocam niye devre kaybısın? o zaman ben de devri kaybıyım sanırım? ben de silah altındayken ymein töreninden 1 gün önce aldım hava değişimini ben uzun dönemim yalnız ama tangör bey dağıtıma çıkarsınız demisti.
Alıntı:
yardimlazim rumuzlu üyeden alıntı
hocam niye devre kaybısın? o zaman ben de devri kaybıyım sanırım? ben de silah altındayken ymein töreninden 1 gün önce aldım hava değişimini ben uzun dönemim yalnız ama tangör bey dağıtıma çıkarsınız demisti.
5 ay 5 gunluk askerlik donemim 315. donem, hava degisimleri sebebiyle gecmis olacagı icin devre kaybetmis sayılıyorum. uzun donem arkadaslar hakkında bilgim yok maalesef, 2. 3 aylık hava degisiminide aldım fakat ilerisi icin ne olacagı konusunda bir bilgim yok kdler icin? bilgisi olan varsa ne olur yardımcı olsun. hep hava degismimi uyuglanacak?
Raporlar sonrasında askerliğe elverişsiz olursanız terhis,yok sağlam iseniz raporların 45 günü askerlikten sayılır geri kalanını tamamlarsınız
merhaba.. askerliğimin 3. haftasında c/33 smk ile 6 ay hava değişimi aldım.. 6 ayın sonunda ise tekrar kurula çıkarak d/33 çürük raporu aldım.. istanbuldaki yabancı şube, kütüğümün olduğu ildeki valiliğe ve istanbul valiliğine takipten düşmüştür yazısı yazdı.. memleketimdeki şubeyi aradığımda ön raporun onaylandıktan sonra ankaraya gideceği oradaki onaydan sonra terhis belgemin bana postalanacağını söylediler.. üzerinden yaklaşık 1.5 ay geçti fakat ne gelen var ne giden.. terhis belgem olmadığı için şu an çalışamıyorum da.. bu konudaki prosedür nedir? yardımcı olursanız sevinirim..