-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
academy rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar merhaba,
Türk Vatandaşlığı için başvurumuz mevcuttu. Uzun zamandır sistemden takip ediyorum fakat son 2 gündür " Başvurunuz hakkında bilgi almak için bir dilekçe ile Genel Müdürlüğümüze veya ikamet ettiğiniz İl Valiliğine müracaat edebilirsiniz. " şeklinde bir uyarı almaktayım.
Başvurumda bir sorun mu bulunmakta? Daha önce benzer durumla veya mesajla karşılaşan arkadaşlar yol gösterirse çok sevinirim.
Teşekkürler.
" İlgili kanunda aranan şartları taşıdığınız anlaşıldığından, Türk vatandaşlığına kabulünüze karar verilmiş olup Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı hak ve ödevlerinizin bilinci içerisinde insan hak ve hürriyetlerine saygılı bir vatandaş olmanız dileğiyle vatandaş olmanızdan dolayı sizi kutluyoruz. Başvuru makamınca gerekli tebligat tarafınıza yapılacaktır. "
Şimdi ne yapmamız gerekiyor arkadaşlar?
-
academy senin vatandaşlığın çıkmış hayırlı olsun...
bende başvuru yatpım interenette üzerinden sorguladığımda karar aşamasındadır yazıyor 17 mayıs 2016 dan beri kaç gün böyle yazı seninkisinde
- - - Updated - - -
karar aşamasındadır yazısı sende kaç gün sonra değişti.
-
Alıntı:
müminun rumuzlu üyeden alıntı
academy senin vatandaşlığın çıkmış hayırlı olsun...
bende başvuru yatpım interenette üzerinden sorguladığımda karar aşamasındadır yazıyor 17 mayıs 2016 dan beri kaç gün böyle yazı seninkisinde
- - - Updated - - -
karar aşamasındadır yazısı sende kaç gün sonra değişti.
merhaba arkadaslar ,
anladığım kadariyla sen genel başvuru yapmışşın ki karar aşamasında yazıyor ,2 sene once bende genel basvuru yaptım bana da aynı sekilde yazıyodu (karar asamasında diye) ,academy arkadasımız ise evlilik yoluyla başvuru yapmış buyuk bir ihimal ki Başvurunuz hakkında bilgi almak için bir dilekçe ile Genel Müdürlüğümüze veya ikamet ettiğiniz İl Valiliğine müracaat edebilirsiniz diyor..su an benim de academy arkadas gibi sistemi sorguladığımda dilekce le valilikte muracat edin diyor (4 ay once evlilik yoluyla basvurdum yeni ,2 ay once ilk komisyondan gectim) bekliyorum ,ilk genel basvuru yaptığımda en az 6 ay sistemde karar asamasında yazı vardı ve en son valilikten aradılar ve sonuç diğer ülke vatandaşından cıkmamı şart kostular .genel basvuruda sonuca kadar 8 ay sürdü sanırım, ve %99 genel basvurularda komisyon şart koyuyor: diğer vatandaşliktan cıkma sartı ,bunu bilin ole hareket edin arkadaslar.
su an 2 ay once komisyondan cağırdılar (evlilik yoluyla vatandas kazanılması basvurusunda ve sorgulama ekranında Başvurunuz hakkında bilgi almak için bir dilekçe ile Genel Müdürlüğümüze veya ikamet ettiğiniz İl Valiliğine müracaat edebilirsiniz yazıyor ..normal mı acaba ?yoksa basvurum bir kenara atılmış mı? evlilik yoluyla başvuran ve vatandaşlığı alan bir bilgi versin lutfen
-
Alıntı:
lion_war rumuzlu üyeden alıntı
merhaba arkadaslar ,
anladığım kadariyla sen genel başvuru yapmışşın ki karar aşamasında yazıyor ,2 sene once bende genel basvuru yaptım bana da aynı sekilde yazıyodu (karar asamasında diye) ,academy arkadasımız ise evlilik yoluyla başvuru yapmış buyuk bir ihimal ki Başvurunuz hakkında bilgi almak için bir dilekçe ile Genel Müdürlüğümüze veya ikamet ettiğiniz İl Valiliğine müracaat edebilirsiniz diyor..su an benim de academy arkadas gibi sistemi sorguladığımda dilekce le valilikte muracat edin diyor (4 ay once evlilik yoluyla basvurdum yeni ,2 ay once ilk komisyondan gectim) bekliyorum ,ilk genel basvuru yaptığımda en az 6 ay sistemde karar asamasında yazı vardı ve en son valilikten aradılar ve sonuç diğer ülke vatandaşından cıkmamı şart kostular .genel basvuruda sonuca kadar 8 ay sürdü sanırım, ve %99 genel basvurularda komisyon şart koyuyor: diğer vatandaşliktan cıkma sartı ,bunu bilin ole hareket edin arkadaslar.
su an 2 ay once komisyondan cağırdılar (evlilik yoluyla vatandas kazanılması basvurusunda ve sorgulama ekranında Başvurunuz hakkında bilgi almak için bir dilekçe ile Genel Müdürlüğümüze veya ikamet ettiğiniz İl Valiliğine müracaat edebilirsiniz yazıyor ..normal mı acaba ?yoksa basvurum bir kenara atılmış mı? evlilik yoluyla başvuran ve vatandaşlığı alan bir bilgi versin lutfen
Merhaba lion bir sorum olacak şimdi genel başvuru yaptığında nerenin vatandaşıydın ve çıkmanı istediklerinde sana nasıl ulaştılar msj ya da bizzat mı aradılar mail yoluyla mı. ilk vatandaşlığından çıkman nasıl gerçekleşti hai evet çıkmayı kabul mu ediyorum şeklindeydi yoksa ... ?
-
Alıntı:
ferdiiii rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba lion bir sorum olacak şimdi genel başvuru yaptığında nerenin vatandaşıydın ve çıkmanı istediklerinde sana nasıl ulaştılar msj ya da bizzat mı aradılar mail yoluyla mı. ilk vatandaşlığından çıkman nasıl gerçekleşti hai evet çıkmayı kabul mu ediyorum şeklindeydi yoksa ... ?
genel başvuru 2013 senesinde yaptım,arnavut vatandaşıyım ,beni çannakale valilik nüfüs ve vatandaşlık müdürlüğünden telefonla aradılar (başvuru yaptığım yerden) (aynı zamanda postayla zarf gönderiyorlar 1 hafta sonra ulaştı elime(email ve telefon mesaji hic atmadılar)),telefonla konustuğumda gelin müdürlüğümüze ben anlatacam dedi yetkili,nufus ve vatandaşlık müdürlüğe gittiğimde bir belge gösterdiler ankara kululu almış bu kararı: ''diğer vatandaşlıktan çıkma belgesi apostilli''. (kabul ediyorum sözle olmuyor zaten ), o andan itibaren genel basvuru 2 sene daha süre tanıyorlar (vatandaşlıktan cıkma belgesini almak icin),ülkene gidiyosun ben vatandaşlığımdan cıkmak istiyorum diyosun (basvuru yapiyosun) kendi iç işleri bakanında, onlar da en az 6 ay sonra cıkma belgesi veriyorlar (müsait görurseler tabi) ,o apostilli belgeyle tercüme ediyosun turkiyede genel yaptığın başvuru nufus ve vatandışlık müdürlüne veriyosun ve en az bir 6 ay -12ay kadar bekliyosun (belgeyi araştırıyorlar sahte mi diye), bu surede vatansız oluyosun mahv oluyosun turkiyede zaten...bu arada internette sistemi sorgulağinda hep basvurunuz arastırma ve karar asamasında diyor ve ole kalacak sen cıkma belgesini getirene kadar ,
tabi ben kendi vatandasımdan cıkmak istemediğim için basvuruyu acık bıraktım cunku 1 bucuk sene sonra evlilik yoluyla basvuracaktım ve 14 subat 2016 (4 ay once) evlilik yoluyla basvurdum ve genel basvuruyuya kendi ülkemde haklarımı kayb etmek istemediği soyledim ole evlilik yoluyla basvuru yaptım , su an bekliyorum ,evlilik yoluyla basvurum tahkikattaymış, bekliyom ole müdendisim ama mesleği yapamadığımdan borçta yüzüyorum işte mal gibi..
- - - Updated - - -
Alıntı:
DerK rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba bugün kutlama mesajı aldım:
"İlgili kanunda aranan şartları taşıdığınız anlaşıldığından, Türk vatandaşlığına kabulünüze karar verilmiş olup Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı hak ve ödevlerinizin bilinci içerisinde insan hak ve hürriyetlerine saygılı bir vatandaş olmanız dileğiyle vatandaş olmanızdan dolayı sizi kutluyoruz. Başvuru makamınca gerekli tebligat tarafınıza yapılacaktır."
Siz en iyisi telefon açın yada Nüfus sitesinde mektup yazın, belki de aynı anlamına geliyor.
tebrik ederim sizi,telefonla mı aradınız bir yere yoksa sadece sistemden mi oğrendiğiz ,arayabileceğimiz bi yer varsa bize de yardim edin ltf
-
Alıntı:
lion_war rumuzlu üyeden alıntı
genel başvuru 2013 senesinde yaptım,arnavut vatandaşıyım ,beni çannakale valilik nüfüs ve vatandaşlık müdürlüğünden telefonla aradılar (başvuru yaptığım yerden) (aynı zamanda postayla zarf gönderiyorlar 1 hafta sonra ulaştı elime(email ve telefon mesaji hic atmadılar)),telefonla konustuğumda gelin müdürlüğümüze ben anlatacam dedi yetkili,nufus ve vatandaşlık müdürlüğe gittiğimde bir belge gösterdiler ankara kululu almış bu kararı: ''diğer vatandaşlıktan çıkma belgesi apostilli''. (kabul ediyorum sözle olmuyor zaten ), o andan itibaren genel basvuru 2 sene daha süre tanıyorlar (vatandaşlıktan cıkma belgesini almak icin),ülkene gidiyosun ben vatandaşlığımdan cıkmak istiyorum diyosun (basvuru yapiyosun) kendi iç işleri bakanında, onlar da en az 6 ay sonra cıkma belgesi veriyorlar (müsait görurseler tabi) ,o apostilli belgeyle tercüme ediyosun turkiyede genel yaptığın başvuru nufus ve vatandışlık müdürlüne veriyosun ve en az bir 6 ay -12ay kadar bekliyosun (belgeyi araştırıyorlar sahte mi diye), bu surede vatansız oluyosun mahv oluyosun turkiyede zaten...bu arada internette sistemi sorgulağinda hep basvurunuz arastırma ve karar asamasında diyor ve ole kalacak sen cıkma belgesini getirene kadar ,
tabi ben kendi vatandasımdan cıkmak istemediğim için basvuruyu acık bıraktım cunku 1 bucuk sene sonra evlilik yoluyla basvuracaktım ve 14 subat 2016 (4 ay once) evlilik yoluyla basvurdum ve genel basvuruyuya kendi ülkemde haklarımı kayb etmek istemediği soyledim ole evlilik yoluyla basvuru yaptım , su an bekliyorum ,evlilik yoluyla basvurum tahkikattaymış, bekliyom ole müdendisim ama mesleği yapamadığımdan borçta yüzüyorum işte mal gibi..
- - - Updated - - -
tebrik ederim sizi,telefonla mı aradınız bir yere yoksa sadece sistemden mi oğrendiğiz ,arayabileceğimiz bi yer varsa bize de yardim edin ltf
Lion kardeşim duygularıma tercüman oldun. ben de 19 senedir türkiyedeyim mühendislik bitirdim istanbul üniversitesinden. hakkatten mal gibi hissediyorum arkadaşlarım müdür oldu ben daha başlayamadım çok hayallerim vardı yıkıldı bu tc den dolayı. ben de genel olarak başvurdum ama vatandaşlıktan çıkmayı isterlerse oyle bir imkanım hiç yok. artık ne yapıcağımı bilemiyorum. artık olmazsa rusyaya gidip değnekçilik yapıcağım. bu ikinci sorunun cevabı da daha önceki msjlarda mevcut telefon numaraları vs hepsi verilmiş. cevap da nvi.gov dan ve sms dan geliyor diye biliyorum. çok sempati duydum sana duygularım durumu biraz da olsa anlıyorsun. yaşamadan anlamıyor kimse
-
arkadaşlar komisyona gireli 6 ay oldu. lakin hala bir cevap yok. 5.5 ay oldu araştırma inceleme aşamasında. sizce bu normal mi ???
-
genel basvuruysa 5.5 ay normal sıkıntı yok, 3-4 ay sonra sonuc gelectir maksimum ,zaten sonuc cıkana kadar internette yazı ole kalacaktır inceleme arastırma asamasinda diye,bir sorun cıktığında il nufus mudurluğunden arayacaklar acıklama yapacaklar(ör:diğer vatandaşlığından vaz geçmek gibi),ama benim fikrim sıkıntı yok bu sure içerisinde
-
cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. belki ramazandan dolayı da tembellik yapıyor olabilirler :) bu arada sizin başvurunuz ne durumda cevap geldi mi ?
-
Alıntı:
ferdiiii rumuzlu üyeden alıntı
cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. belki ramazandan dolayı da tembellik yapıyor olabilirler :) bu arada sizin başvurunuz ne durumda cevap geldi mi ?
daha cevap gelmedi bana da ,ocağı bulur diyorlar ama bakalım nasıl olacak..
-
bu arada adamlar yeni gelmiş göçmenler ,Tc vatandası alacaklarmış,adamların şartları yasayı hiç uymuyor ve isteyene tc verecekmış cumurbaskanı,biz ise burda oku universiteyi bitir surun 15 sene turkiyede ve tc almaya calış.evet bu adaletsiz cok zoruma gidiyor işte ..tc vatandaşla evli olmasaydım kalmazdım bu ulkede vallahi ,...11 sene once eşime memleketime donmeyecem bir soz verdim ve o sozden donmedim ,pişman oldum ama gene sozden dönmuyorum.. elektrik-elektronik mühndisiyim ama 5 seneden beri sigortasız ayda 1000 tl gunde 12 saat bir mobilya sektoründe calışıyorum,hamall+montaj ,ve bnce adalet bu değil ama bu dunyanın diğer tarafı da var allaha sukur...
-
Lion kardesim ayni frekanstayiz bende cok sey soylemek isterdim bu konuda gercekten bizim gibilere coook buyuk bir haksizlik bu yok okumuslara vericegiz vs bizde muhendisiz ama cektiklerimize bak bende 18 yil turkiyedeyim ilkokuldan beri yuksek lisans ama biraz tirsiyorum birsey soylemeye cunki face hesabini bile kontrol ediyorlar paylastiklarina vs tayip baba buyuksun deyip dayi diyerek kopruyu gecmeye bakiyorum yoksa adem babamiza kadar sayardim. Onu da bosver bedava ev vereceklermis. Ya her yapilana islamiyet kilifi .... Neyse daha fazla konusup forumdan ceza yemiyim ama inan sokakta bile herkesin konudtugu tek konu bu kimse istemiyor. Olmadi suriyeye girip cikalim yuzumuze camur sureriz farki anlamazlar. Hic yoktan kimligimiz evimiz ve guzel bir isimiz olur. Bu dunyanin kerizi bizmiyiz turkler calissin bizde suryeli ayagina ayaklarimizi uzatip vergileriyle guzel bir hayat sureriz!
- - - Updated - - -
Aslinda zaten tc veriyorlardi ben 8 ay once istanbul goc idaresindeyken gordum inan adam turkce konusamiyordu tc si vardi ve derdini anlatamadigi icin turk polisine bagiriyordu salvarli adam.Kimlik turk kimlik soyledigi buydu ama ondan sonrasi arapca turkce karisik elinde tc vardi. Dusunsene biz goc idaresinde polislere bagirsak oradaki polisler ne yapar. Soracaktim bey amca nasil aldin sen tc yi ama o turkce ben de arapca bilmiyorduk. Sakaryadayken cok gordum catma bir evde kaliyordum maasim yetmiyor diye.
suryeliler, yapilan lux konutlari komple kapatiyorlardi. Ve cok dramatikti lux konutlar etrafi pislik kokuyor cer cop olmustu. Aslinda bunlar zaten yapilityordu ama el altindan. Maalesef kardesim ...
-
Bir tanidikla tanidik bulduk iste. Neyse bugun konustuk tanidik bile fayda saglayamiyor. Cunki birkac aydir bu vatandaslik verme islemlerini durdurmuslar. Sebebi gelecek olan yeni yasa. Bu yasa sadece suryelileri degil tum yabancilari kapsiyacakmis. Ve bu yasaya gore vatandaslik almak kolaylasacakmis. Bu yasaya gore degerlendirecekler. Normalde tanidiklar var 4_5 ay civarinda almislar ama benim artik 7 nci ay oluyor. Yasa gecer mi gecmez mi bilemiyorum ama garip bir sekilde kaderimiz suryelilere bagli oldu diyebilirim.
- - - Updated - - -
Vatandasligin verilmesi surecindeki uzama da bu yuzden yuzbinlerce suryeli basvurdu
-
oncelıkle brocker, redcorner sızın gıbı gercek anlamda yardımcı olmak ıcın emek veren suan nıckını hatırlayamadıgım dıger arkadaslar. hepınızden allah razı olsun ben 1/12/2015 tarıhınde basvuruyu yaptım 10/03/16 tarıhınde komısyondan gectım ve 21/3/16 tarıhınden bu yana arastırma ve ınceleme asamasındadır yazıyordu, bugun yanı 18/7/16 tarıhıyle ınceleme ve arastırma tamamlanmıs olup karar asamasındadır yazıyor sımdı sıze 2 sorum var
1- acaba ne zaman kımlıgımı elıme alabılırım
2- 6/7/16 utubarıyle ıkamet ıznım sona erdı ancak calısma ıznı ıle sıgortalı olarak calısıyorum halı hazırda ve yanı yasaya gore calısma ızın suresı ıkamet ızın yerıne gectıgı ıcın 5 agustos a kadar gecerlı calısma ıznım oldugundan suan ıcın sadcece ıkamet ıznı uzatma basvurusunda bulundum ve 17 aylul e gun verdıler ( artık goc ıdaresı uzerınden randevu alınm ak zorunlu) acaba 5 agustos a kadar vatandaslık hakkı kazanırsam ıkamet ızın kartının suresı doldugundan herhangı bı sıkıntı yasar mıyım
-
erovin adlı kullanıcı ya cevabım;
Vatandaşlık başvurunuz genel veya evlilik yolu ile alıyorsanız 5-10 güne sonuçlanır çünkü istisnai dışındakiler imza için içişleri bakanlığında bir memura gidiyor gidip gelmesi kütüğe kaydı vs. 10-15 günü aşmaz hayırlı olsun...
- - - Updated - - -
erovin adlı kullanıcı ya cevabım;
Sıkıntı olmaz senin vatandaşlığın 5 ağustos'a kadar çıkar inşallah. Vatandaşlığın sonuçlanınca başvurduğun yere gidiyorsun sana tebligati veriyorlar sonra başvuru yaparken gösterdiğin ilçeye gidip kaydını yaptırıp kimliğini alıyorsun. Bu arada ikamet ile çalışma iznini senden alıyorlar...
-
Müminun, ılgıne ve cevabına tesekkur ederım. Evlılık yoluyla basvurdu ve bır sorum daha olacak sana , eger 5 agustos a kadar sonuclanmazsa yanı dıyelım kı 15 agustosta sonuclandı hem ıkamet ıznımın suresı hem de calısma ıznımın suresı dolmus oldugundan kımlıgımı bu sebeple alamama rıskı var mıdır acaba , zaten ıkamet uzatma ıcın randevu aldım 12 temmuz da ancak randevulu sısteme gecılmıs ve buna gore sıstemın verebıldıgı en erken randevu tarıhı olan 17 eylul olarak gun verdı sıstem, goc ıdaresını aradıgımda da randevu gunune kadar ıkametlı olarak turkıyede kaldıgınız anlamına gelır bu dedıler , ancak ılce nufus a gıttıgımde sıkıntı yasar mıyım bılemedım , bı turlu ulasamadım da ılce nufusa soracaktım ama soramadım
-
5 ağustos'a kadar 15 gününüz var. Kendinizi sıkıntıya sokmayın 15 gün içerisinde sonuçalanır kaatindeyim çünkü bu forumda herkezin yorumunu ilgi ile okudum benim vatandaşlık başvurum var ama benim durum özel benimkisi bizzat bakanlar kuruluna gidiyor heralde ben böyle anladım genel veya evlilik yolu ile vatandaşlık alanların dosyaları içişleri bakanlığında yetkili bir müdürün imzasına gidiyor sadece. bu forumda herkez vatandaşlığını genel veya evlilik yolu ile almış bir tanesinin karar aşamasına geldikten sonra 4, diğerinin 5 diğeri birisinin de 9 iş günü içerisinde sonuçlanmış hep hesapladım. tekrar söylüyorum 15 gün içerisinde sonuçlanır inşallah 5-10 geciksin öenmli değil vatandaşlık çıkınca başvuru tarihinden beri senin vatandaşlığın sayılıyor.
durumunuzdan bahsederseniz seviniriz...
- - - Updated - - -
bu arada rahatlamak istiyorsanız nüfüs müdürlüğüne uğrayarak gezmiş olursunuz ve rahatlarsınız :D
-
3 ncu ayin sonlarinda arastirma surecinde yazisi gelmis ve birkac gun once cevap gelmis cok iyi. ben de ocak ayindan beri hala arastirma safhasinda ..
-
müminun, ılgıne ve cevabına tesekkur ederım, yanı ben 1 aralık 2015 itibariyle mı vatandas olmus olarak gorunecegım ve anladıgım kadarıyla ıkamet ıznı veya 5 agustos a kadar olmazsa calısma ıznının suresı bıtmıs olsa bıle sıkıntı olmaz dıyorsunuz. ıslerın yogunlugundan ugrayamıyorum ne yazık kı nufus mudurlugune , ancak ınsallah olumlu sonuclanır karar asamasında olması artık bı sıkıntı olmayacagı anlamına mı gelıyor sızce ,
sadece bugun nufus ve vatandaslık ıslerı genel mudurlugunu aradım 10 gun snra yıne arayın dedıler , ozellıkle ohal durumu prosedure etkı eder mı dıye sormak ıstedım herhangı bı ısleyıse engel durum olmadıgını soyledıler
- - - Updated - - -
ferdiiii, belkı basvuru yapılan ılın yogunluguna gore etkı edebılır ben bursadan basvuru yaptım evlılık yoluyla , umarım benım de son dakıka aksı bı karar cıkmaz , ınsallah sızın de en kısa surede basvurunuz ssonuclanır
-
erovin iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim.
-
Alıntı:
erovin rumuzlu üyeden alıntı
oncelıkle brocker, redcorner sızın gıbı gercek anlamda yardımcı olmak ıcın emek veren suan nıckını hatırlayamadıgım dıger arkadaslar. hepınızden allah razı olsun ben 1/12/2015 tarıhınde basvuruyu yaptım 10/03/16 tarıhınde komısyondan gectım ve 21/3/16 tarıhınden bu yana arastırma ve ınceleme asamasındadır yazıyordu, bugun yanı 18/7/16 tarıhıyle ınceleme ve arastırma tamamlanmıs olup karar asamasındadır yazıyor sımdı sıze 2 sorum var
1- acaba ne zaman kımlıgımı elıme alabılırım
2- 6/7/16 utubarıyle ıkamet ıznım sona erdı ancak calısma ıznı ıle sıgortalı olarak calısıyorum halı hazırda ve yanı yasaya gore calısma ızın suresı ıkamet ızın yerıne gectıgı ıcın 5 agustos a kadar gecerlı calısma ıznım oldugundan suan ıcın sadcece ıkamet ıznı uzatma basvurusunda bulundum ve 17 aylul e gun verdıler ( artık goc ıdaresı uzerınden randevu alınm ak zorunlu) acaba 5 agustos a kadar vatandaslık hakkı kazanırsam ıkamet ızın kartının suresı doldugundan herhangı bı sıkıntı yasar mıyım
sa sadece bir sey sormak istedim sizin basvuru ,genel mı ? evlilik yoluyla mı ?bu kadar erken sonuclandığını sasırdım , ve hangi ulke vatandasısınız su an?
-
Benim.başvurum evlilik yoluyla ve bulgaristan uyrukluyum, henüz onaylanmadı sadece karar aşamasında yaziyir ya da karar aşamasında olması sonuçlandığını ve onaylandığıni mi gösteriyor öyle mi anlamalıyım , onaylandı yazısı göre ne kadar pek rahat değilim yine de
-
Alıntı:
erovin rumuzlu üyeden alıntı
Benim.başvurum evlilik yoluyla ve bulgaristan uyrukluyum, henüz onaylanmadı sadece karar aşamasında yaziyir ya da karar aşamasında olması sonuçlandığını ve onaylandığıni mi gösteriyor öyle mi anlamalıyım , onaylandı yazısı göre ne kadar pek rahat değilim yine de
onaylandı yazısı 2 hafta surer normalde ama su an belki daha uzun surebilir 1 ay,seninle ilgili arastırma bilgiler toplanmış kurula sunulmuş ,son kurul onay muhuru basacaktır sadece..bu da hizli bir surectir,genede ankara iç işleri bakanlığı nufus muduru ararsın bilgi almak için..
-
Bir sonraki aşama artik onaylandı mi yazması lazim ve ohal sebebiyle mi dediniz belki 1 ay sürer diye çünkü ben birki gün önce nüfus müdürlüğünü aradım ankarayi ohal sebebiyle çalışma sistemlerinde bi değişiklik olmadığını söyledi ve 10 gün sonra tekrar arayın dedi , son olarak sizce bi sıkıntı olma ihtimali olur mu karar aşamasında veya olsa kadar aşamasına kadar gelmez miydi
-
erovin hic bir sikinti olmaz ohal in hicbir etkisi olmaz buyuk ihtimalle. ve vatandasliginiz evlilik yoluyla aliyorsaniz rahat olun birkac gun ya da hafta iceresinde gelir. o yazi kontrol ve guvenlik sorusturmasini gectiginiz sadece bir imzaya kaldiginiz anlamina geliyor. ama belli de olmayabilir cunki yabancilar kanununda evraklar eksiksiz gonderildiginde cevap suresi 4 ayi gecmez diye bir madde var . yanilmiyorsam 11 madde . benim 7 bucuk ay oldu karar asamasinda hala. bende kanuna guvenerek bir plan cizmistim kafamda ama simdi kafayi yiyorum. ankarayi aradim kanunu inkar ediyorlar gerekirse 2 sene bekliyeceksin diye bagirdi kadin. karar asamasi en az 1 sene suruyormus diyor :) gercegi ohal olduktan sonra da aradim o bagiran sinirli ters kadindan eser yoktu adeta melek olmustu :)
- - - Updated - - -
biraz daha yardimci olursa 199 arayin oradan icislerini telefonunu alip bizzat yetkili nercihlere danisabilirsiniz.
- - - Updated - - -
insaallah lion kardesim de erovinde tez zamanda tc nizi alirsiniz dualarim sizinle. sizde dua edin benim icin
-
Bizim başvuruda 2016 mart ayı orasında komisyona girdik. Yaklaşık 1 ay sonra "karar aşamasında" yazısı çıkmaya başladı. 2 hafta böyle kaldıktan sonra o günden beri "araştırma aşamasında" yazısı çıkıyor. Karar aşamasından birden araştırma aşamasına döndü ve hâlâ öyle. Bu normal midir?
-
Ferdiiii, içime kurt düşürdün şimdi , senin de evlilik yoluyla mi ve 4 ay araştırma aşamasında surdu benim sonrasında karar aşaması yazdı inşallah uzun surmez ya çünkü 5 ağustos çalışma izninin son günü ve ikamet izni de 6 temmuzda sona erdi ve sorumda 3 kişi vardı onların.hep karar aşamasında yazısı çıktıktan sonra 5-10 gün icinde sonuçlanmıştı inşallah öyle olur , inşallah senin işin de rast gider
- - - Updated - - -
Lucky, normal bi durum gibi görünmüyor ama esasında komisyondan sadece 1 ay sonra karar aşamasında yazması da pek normal değil gibi , süre cok kısa bence
-
O hâlde muhtemelen ilk güncelleme sırasında "araştırma aşamasında" seçmek yerine yanlışlıkla "karar aşamasında" seçilmiş ve bu daha sonra düzeltilmiş olabilir.
-
olabılır ama kesın degıl tabı kı sadece mantık yuruttum ben
-
benim ki genel ve istanbuldan. 7.5 ay arastiriyorlar. yani alsinlar emarimi ceksinler ya. cok kafam bozuk bu duruma ama maalesef ne yaparsin. benim endiselendigim bu gorevden alma ve atamalar . cunki imza yetkisi baska birine gectiginde isleyis suresi de uzayabiliyor.
-
Haklisin ferdiiiii, inşallah bu karışıklık bize ters tepmez senin 7 attır karar aşamasında mi araştırma aşamasında mi yukarıda karar aşamasında demissin de, inşallah tez zamanda hallolur su işler ya
-
maalesef haala arastirma asamasinda. karar asamasina gelsin sevincten ters takla aticagim. insaallah sevincten balkondan atmam kendimi :)
-
O zaman benim sakin.bi şekilde panik yapmadan beklemem lazim karar aşamasında yazdığına gore , ilk mesajında yanlış yazmışsın herhalde karar aşamasında deyince ben de 7 aydır hala nasıl karar aşamasında diye onu düşündüm meğer araştırma aşaması imiş beni.de panik yaptırdın :)
-
Başvurumuz bugün karar aşamasına geçti nihayet! Temmuz 2015'te başvurumuz yapıp evraklarımızı teslim ettik. Mart 2016'da komisyona girdik. 26 Temmuz 2016'da araştırma işlemleri bitip karar aşamasına geçti, araştırma 4 ay sürdü. Bugüne kadar bir sene geçmiş. Bakalım karar aşaması ne kadar sürecek.
-
Benim de tam 4 ay araştırma aşamasın sürmüştü yani sizin komisyon â çağrılma sureniz uzun surmus biras benim şuan hala karar aşamasında şuan 7. İş Günu bakalım ne zaman sonuç alacağız , daha önce forumda 10 günü geçen olmamış pek, inşalalh 5 ağustos â kadar sonuç alırım nitekim 5 agustosta çalışma iznim sona eriyor
-
-
arkadaslar karar asamasında yazısı cıktıktan sonra olumsuz sonuclanan bı basvurusu olan oldu mu acaba aranızdan veya tanıdıklarınızdan , forum a gore 10 gun e kadar onaylanmıs herkesın basvurusu ancak benım gecen hafta pazartesı den berı hala karar asamasında yazıyor , endıselenmelı mıyım
-
arkadaslar asagıda lınkte gonderdıgım uzere lıstenın en ustunde dıkkat edın nufus ve vatandaslık mudurlugunde genel mudur yardımcısı ve sube muduru acıga alınmıs bu bızım surecı etkıler mı acaba ya ıslemler burda yenılerı atanana kadar durursa sıkıntı buyuk
http://gazeteyolculuk.net/gundem/gor...m-listesi.html
-
erovin kardesim bu sordugun sorulara saglikli bir cevap verebilecek birinin bu forumda olabilecegini zannetmiyorum. evet verdigin link benimde heryerimi kasindirdi birde 8 ay civari arastiriyorlar ya beni o da ayri cabasi:) neyse bir tavsiyem olacak 0312 591 21 00 bu numara icislerinin telefonu. ana menu cikacak oradan 11 e bas bir bayan cikacak karsiniza. hizli ve uslube uygun sekilde kendinizi tanitip sorularinizi sorun. buyuk ihtimalle yabanci kimlik no nuzu isteyecek o da bilgisayardan bakip zaten bildiginiz durumunuzu size bildirecek. gene usluba uygun ve hizli sekilde son 2 mesajinizda sordugunuz sorularinizi birdaha sorun. israrci magdur ve usluba uygun olmanizi tavsiye ediyorum. ben de buyuk ihtimalle yarin aramayi dusunuyorum son mesajinizdaki soruyu soracagim. ama bugun zaten aramistim durumumu sormustum yarin da ararsam firca aticak kadin diye biraz endiseliyim. siz yarin arayip ogrenirseniz bu forumda paylasirsaniz hepimizi bilgilendirmis olursunuz. Allah hepimizin yardimcisi olsun. bu sureci ben de yasiyor oldugum icin belirsizligin insani ne kadar cok yiprattigini cok iyi anliyorum. uykusuzluk aclik cok calisma vs hepsi belirsizligin yaninda hicbirsey. sevgiler saygilar
- - - Updated - - -
birde kadinlarkulubu diye bir site var. cok genis bir kullanici kitlesi var. ve herkes yardimci olmaya calisiyor. yalniz sadece kadinlari kabul ediyor:) ben bir cahillik yapip erkek kullanici olarak uye oldum ve sordum. yasssaaaaah gardesim diye bir tepkiyle karsilastim :) belki kadin gibi uye olabilirsiniz. yardimci olabilecegini dusunuyorum. ben de yarin tekrardan uye olmayi dusunuyorum.
-
Ferdiiii, ben ikinci mesajı hani bilgisi olmayan varsa diye linki paylaştım yoksa telefonda arasam da bakanlığı değişen bir şey olmayacak nitekim dun aradım 10-15 gün sonra yine arayın dedi onay aşamasında diyor ne kadar sürer tahmini diye sordum ona bir şey diyemiyoruz diyor yani benim.ekranda gördüğümu söylüyor aslında daha öncesinde de ohal durumu sureci etkiler mi dedim etkilemez dedi, dediğin gibi Allah yardımcımız olsun , yalniz su var Lucky kullanıcı isimli arkadaşın daha dun karar aşamasında yazısı çıkması bi yandan sevindirici gibi demek ki prosedür işleyişinde herhangi bir aksilik yok diye dusunduruyo insani, son olarak açığa alınan şube müdürü kimlik paylaşma sistemi şubesinin müdürü imiş, mudur yardımcısı da toplam 3 kişi varmış kalmis 2 şuan gorunene göre