İse giris tarihi mesela 25.11.2007 diyelim. Bu kanundan yararlanarak isten 27.01.2014 te ayrilmak istesem 2014 yilinin yillik izin ucretlerini alabilir miyim?
Printable View
İse giris tarihi mesela 25.11.2007 diyelim. Bu kanundan yararlanarak isten 27.01.2014 te ayrilmak istesem 2014 yilinin yillik izin ucretlerini alabilir miyim?
SSK il müdürlüğünden aldigim yaziyi is yerine verdikten sonra, İstifa ederek ayrılan 3 yili geçmiş calisanin 58 günlük İhbar calisma suresi benim içinde geçerli olacakmi? Yaziyi işyerine verdikten ne kadar sure sonra işyerinden ayrilabilecegim? Yada isten ayrilmayi düşündüğüm tarihten kaç gün önce yaziyi vermeliyim?. Teşekkürler.
YAzıyı işverene verirken, kanundan doğan bu hakkı kullanarak emekli aylığı bağlanmasını beklemek üzere sözleşmemi feshediyorum, tazminatımı ödeyin diyorsunuz. Emeklili nedeniyle ayrılmada ihbar süresine uyma zorunluluğunuz bulunmamakla birlikte , bildirimde bulunurken karşılıklı anlaşarak örneğin 1-2 hafta işverene bu duruma hazırlık süresi tanımanız doğru olacaktır.
Sayın Kırcalı,
Yanlılş anlamış olabilirim diye teyit amaçlı soruyorum.
Emekliligimi beklicem diye konuştugumuz gibi ayrıldıtan sonra Yargıtay kararına göre herhangi bir yerde yeniden çalışmak gibi bir hak daha verildi.
Sizin yukarıdaki söyleminizden tazminatı alarak emekliligin beklenmesi gibi bir özet çıkıyor. Teyit ederseniz sevinirim.
İzin verilirse ben cevaplayayım.
Bu kanundan yararlanmak için gereken şartlara uygun kişiler iş hayatında bir defaya mahsus bu haktan yararlanabiliyorlar.Ayrıca bu hakkını kullanıp emekli konumuna geçen kişiler için çalışma yasağı yok. Yargıtayın kararına göre tekrar işe başlayan işçi için işveren dava açıp kendi lehine bir sonuç alamamış ve bu karar emsal niteliği taşımaktadır.
Bence yargıtayın bu konu hakkında ve akabinde verdiği tek karar bundan ibaret değildir.İyi araştırılsa bunun gibi birçok emsal karar bulunacağından eminim.
Bu kanundan yararlanarak işyerinden ayrılan kişi emekli oluyor ancak emekli maaşını yaş haddini doldurunca almaya başlıyor. Yeniden çalışırsan dava açıp ödediğim tazminatı geri alırım diyen işverene sorarım; sen o zaman normal şartlarda ihtiyarlayıpta emekli olan kişileri neden hala yanında çalıştırıyorsun? Yasak değil mi?
Reytingimizde iyi yukselmis. Konu kakkinda yanlisimiz yada eksigimiz varsa yardimci olmanizi rira ederiz.
Erdogan Bey bu konuda fikrinizi almak isterim,
Temmuz 2014 tarihi itibarıyle işverene bu hakkımı kullacagımı içeren belgeleri noter kanalıyla ileticem..
Şirketimden ayrılmayı düşünmüyorum.
İşveren bu tazminatı taksite baglama, ileri bir tarihte ödeme gibi alternatiflerle bana talepte bulunursa benim bu konuda yasal olarak hakkım nedir ?
Mesela ödeme yapmadıgı için icra mahkemesine verebilir miyim işvereni vs vs.. gibi..