Cevap: Boşanma davasında ilginç bir karar ve alınan dersler
Alıntı:
Bay_x rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.İlk yapman gereken eski avukatını bağlı olduğu baro ya şikayet etmen ve sonuç alabilmen için elinden geleni yapmanı tavsiye ederim.Böyle şey olurmu ALLAH aşkına :kızgın: .Maalesef ülkemizde çok güvendiğimiz yargıya olan güven al aşağı oldu.kanunlarımızda 3 yalancı şahit adamı ipe götürebilir ve bunu hakimlere rahatlıkla kabul ettirebilirsiniz.Yalancı şahitler sorgulanamaz çünkü onlar demişse doğrudur.Bence bu hukuk değil guguk tur.Ama çıkan sonuclar maalesef ocaklar yıkıp insanın geleceğini karartabiliyor Allah kötüye aman vermesin ve onlarla dürüst doğru kişileri karşılatırmasın elbet herkes er geç ettiğini bulacaktır.Benim sana tavsiyem bu davanın peşini bırkama dediğin gibi güvenebileceğin sağlam karakterli bi avukat ile davanın takipçisi ol Allah yardımcın olsun.
oda bişeymi karşı tarafın çıkarttığı bir şahit ceza davasında serefi ve namusu üzerine yemin ederek hiç bişey görmediğini söylüyor. aynı şahit boşanma davasında şahit oluyor ve aynı olaya ait (hiç bişey bilmediğini iddia ettiği olay )olguları roman gibi anlatıyor bunu biz yargıtaya gönderdik belgesiyle .
sayın hakim bey de bu şahiti baz alıyor. bu ülkede adalete güvenim kalmadı elimde olsa ilk önce bu adalet sistemindeki herşeyi bildiğini sanan ama insanların yüzüne baka baka yanlış karar veren bu hakimleri bu sistemden uzaklaştırırım ilk önce .
yanlış karar vermekle insanların hayatlarını karartıyorlar .yargıtaydan karar döndüğünde ise hiç bişey olmamış gibi kararı değiştiriyorlar . peki çektiğiniz stres ne olacak ?insanlar meslek hayatlarında yanlış bişey yaptıklarında nasıl cezalandırılıyorsa hakimlerde cezalandırılakın ozaman bakın yanlış kararlaraın altına imza atabiliyorlarmı .
ilk önce kararın döndüğü zaman bu karardan psikolojik olarak zarar görmüş kişiye dava yolu açılmalı .kimsenin pardon özürdilerim yanlış vermişim kararı diye işin
içinden sıyrılmaya hakkı yok.bir mühendis nasıl çizdiği projeden sorumlu oluyorsa hakimlerde verdiği kararın ardında durmalı ve gerekli yaptırımlarla cezalandırılmalı .
önerileriniz ve cevabınız için teşekkür ederim.
Ancak eski avukatımı baro ya şikayet etmem durumunda nasıl bir süreç işliyor.
Şikayet haklı bulunursa ne olur?
Bulunmazsa ne olur?
En önemli delil, duruşmada beni konuşturmaması ve önemli bir tanığımdan vaz geçmesiydi (ilgili tanık bir sonraki duruşmaya gelecekti). Tanıktan vaz geçebilmesi için benden bir yazılı talimat alması gerekirmiş diye birşey duydum. Böyle birşey var mı? Yoksa kafasına göre önemli bir tanıktan vaz geçebilir mi bir avukat.
Çok güzel olmuş. Bu iddiaları çürüten beyanları mahkeme bitmeden yazılı olarak dosyaya aynı şekilde sunmuşmuydunuz?
Merhaba, fazlasını bile sunduk. Ancak dikkate alınmadı.
Ayrıca forumu takip eden üyelerin seyretmedilerse Ferhan Şensoy'un PARDON isimli filmini mutlaka seyredin. Traji komik ülkemizin hallerini çok güzel ortaya dökmüşler.
bol şanslar volkan bey şok içinde okudum tam tersi bu olaya yakın ben yaşıyorum. (avukatımdan şüpeleniyordum sizin sayenide dahada arttı:))
Alıntı:
superisi80 rumuzlu üyeden alıntı
bol şanslar volkan bey şok içinde okudum tam tersi bu olaya yakın ben yaşıyorum. (avukatımdan şüpeleniyordum sizin sayenide dahada arttı:))
Size de geçmiş olsun, Öncelikle söyleyim amacım hiçbir meslek grubunu zan altında bırakmak değildir. İşini layıkıyla yapanlar da mevcuttur. Adil bir ülkede yaşadımızı söyleyemem, ama yine de dikkatli olun. Test etmek için zarf atın bakın karşı tarafa gidiyor mu gitmiyor mu? (Birşeyler bulursunuz.) Bu konuların ispatı pek mümkün değil çünkü. İspatlasanızzda yapabileceğiniz de pek bir şey yok. Sadece kendinizi sağlama alabilirsiniz o kadar. Duruşmalarınızı kendiniz bizzat takip edin. Varsa sağduyusuna güvendiğiniz bir arkadaşınızı da yanınıza alınız. Duruşmalarda her duruma hazırlıklı olun. Karşı taraf gibi düşünmeye çalışıp sorularınızı yazılı hazırlayın. Avukat beklemediğiniz bir hamle yaparsa ve bu içinize sinmezse mahkemede söz almaktan kaçınmayın. Ne olursa olsun tanıklarınızdan vaz geçmeyin. Şunu unutmayın burada siz Hizmet alan konumundasınız, her ne kadar mağdur da olsanız, Avukat sizin davayla ilgili taleplerinizi hukuki zemine indirgeyerek uygulamakla yükümlüdür. Hizmeti veren ve alan olarak düşünün. Mağdur ve kurtarıcı olarak değil. Sonuçta onlar da herkes gibi birer baba, anne, kardeş vs. ve bizlerden birisi. Tabi paranoyaklık da yapmayın hasta olursunuz olmayan şeylerden dolayı. Tek demeye çalıştığım düşünebildiğiniz kadar aksi durumu düşünüp bir deftere not alın ve bulabildiklerinizin çözümlerini internetten bulun. Bu iş titiz bir çalışma gerektirir ve bunun büyük bir bölümünü de siz yapmalısınız.
Umarım faydalı olmuştur.
Çok teşekkür ederim evet dikkatli olmakta fayda var öyle zarf atma yaptım henüz bir açıklık göremedim fakat benim avukatım ben bilirim havasında birşeyler söylemek isityorum öyle olmaz bilmiyorsun sen boşver gibi lafları çok oluyor nedense bugunde diger tarafın açtığı dava vardı ya birleştirilcekti yada donacaktı fakat az önce öğrendimki dava ertelenmiş anlam veremedim duruşmalara gitmek isityorum ama avukat bey beni engelliyor bir türlü çüzmüş degilim bu işi bir kaç gün geçsin avukatla ciddi ciddi konuşacagım yoksa davamı elinden alacağım haklıyken haksız olmak çok kötü bir türlü anlam veremedim bu işe ben uzaktan takip ediyorum. sagduyulu bu işi bilen bir kaç arkadasımla sürekli görüşüyoruz zaten ve fikir alışverişinde bulunuyoruz. verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. aklımda tutacagım sizede tekrardan geçmiş olsun iyi günler
Benim başıma gelenlerde bir erkek yüzünden burda boşuna tartışıyorsunuz kadın erkek kavgası olmasın bu iş önemli olan hukuki açıdan hakkımızı nasıl alabileceğimizi paylaşmak olmalı..
Sadece sorunlarımızı paylaşmak yerinde olmaz sanırım. Bence forumların en önemli amacı herkes sorularının yanında edindiği tecrübeleri ve bulduğu çözüm yollarını yazarak birbirine aktarmasıdır.
Sizinde sorunlarınız veya edindiğiniz tecrübeler varsa mutlaka yazmalısınız. Kime yarayacağını bilemeyiz ama birgün birilerine çok faydası dokunabilir.
superisi80 : Valla benim avukatımda son zamanlarda bu şekilde davranmaya başlamıştı. "Sen gelme, ben dosyayı kapatırım, olsa olsa en kötü ihtimalle 10000Tl ödersin, ver gitsin canım ne olacak, sen şu suratsız karıdan kurtuluyorsun ya ona şükret, bir de çocuk olsaydı vay haline, git hayatını yaşa, bir bayan arkadaş bul, bana ödemeleri düzenli yap vs."
Sana benim kimi bulacağımdan, davamı neden takip etmemeliyim? Ben işine mi karışıyorum yoksa sana kullanman için önemli bilgiler mi temin ediyorum. Senin işin bana psikoterapi yapmak mı yoksa benimle hukuki sorunlarımı mı konuşmak? Ayrıca superisi80 birşey daha belirteyim ücretleri nasıl anlaştınız bilmiyorum ama, elden nakit vermeyin. banka havalesi yapın, mutlaka dekont isteyin, ben 2000 tlyi bankadan 4 taksit ödedim hiç aksatmadım, ancak o bunları kayda geçmediğini boşanma davalarından gelen paraları çatır çatır eğlencelerde yediğini de açıkça beyan etme küstahlığını bile gösterdi. Vergi kaçakçılığı suçunu da işlemiş oluyor yani benim eski avukatım.
Ayrıca bir çok avukat, bir .ok doktor gibi burnundan kıl aldırmazlar unutmayın, (tabi genelleyemem, çok mükemmel avukatlar da vardır)
Eğer bir avukat size telkinde bulunmaya veya karşı tarafa ağır yüklenmeler yapıp sizin tarafınızda olduğunu göstermeye gayret ediyor ve de bunu aleni/çok belli bir şekilde yapıyorsa o avukata dikkat edin derim. Birde yalan söyleme ve yalan yakalama teknikleri ile ilgili kitaplar edinip oradaki tekniklerden de faydalanabilirsiniz. Ben faydasını gördüm.
Yazacak çok şey varr ama zamanla herhalde eklemeler yapabiliriz.