Re: İkinci Evlilik Velayeti Kaybetme Sebebi midir?
yok öyle çocuğun birini alalım babaya verelim durumları.. ayrı şehirde olan babaya çocuklardan birini verelim demez mahkeme!! oyuncak mı çocuklar???? baba sıkılmasın, kıskanmasın diye al çocuklardan birini sende kalsın diyecek bir aile mahkemesi olduğunu sanmıyorum.
ayrıca erkek evlendiği zaman ne olacak???? sizin yaşadığınız endişe ve sıkıntıları kadınlarda yaşamayacak mı ?? siz evlenme lüksüne sahipsiniz de kadınlar değil mi??
kaldı ki pedegog ve sosyal hizmet uzmanları çok istisnai bir durum oluşmadığı sürece kardeşleri birbirinden ayırmıyor, (BU İSTİSNAİ DURUMLARI TEKRAREN YAZMAYI GEREKLİ BULMUYORUM zaten daha önce bu konuyu ve hangi hallerde velayetin değişeceğini ayrı bir başlıkta yazmış tartışmış VE ÖĞRENMİŞTİK )Ebeveynlerdenbiri şehir dışına taşındığı için suçlanamaz. yurt dışına çıkmadığı sürece şehir dışına taşınması velayeti almak için sebeb değildir. şehir dışında yaşayan ebeveynler için de çocukla kuracakları münasebetle ilgili zamanlar yasal olarak açıkça belirtilmiştir.. yani ebeveynlerden birinin şehir dışında olması çocukları diğer ebeveynden kopartıyor ve bilinçli yapılıyor anlamına gelmez.. nihayetinde asker yada polis yada hemşire vb. gibi 5 yılda bir tayin olan memur kişiler olduğunuzu varsayın o zaman ne yapacaktınız!!!
Ebeveynle kurulan münasebet ve ilişkilerin zamanlarıyla ilgili MALESEF YETERSİZLİKLER , eksiklikler olsada verilen kararlar ebeveynin değil çocukların sağlığını ,düzenini ve statüsünü hedef alıp hazırlanmış kararlardır!!!
Sayın repola, hakim 2 çocuktan hangisini, hangi mantıkla,nasıl, babaya verecek?
Elma mı bu böl 2 eşit parçaya dağıt hak sahiplerine.
Masraflarını karşılayacak baba ile görüştürecek teziniz de yanlış.Baba görmek istiyorsa, çocuklarını gerçekten özlüyorsa,çocuklarını görebilmek için gereken masrafı yapmaktan kaçınmayacaktır her halde, öyle değil mi?
Alıntı:
Mine Meriçadalı rumuzlu üyeden alıntı
Çocuklarımla babalarını uzaklaştırmış oldum evet..bu benim için hayatımı zehir eden bir vicdan azabıdır..ama inanın böyle olmaması için uğraştım, bir memur maaşıyla istanbulda geçinemedim, çocukların babasına kira konusunda biraz yardımcı olmasını ima ettim, yanaşmadı...ona bu durumda daha küçük bir yere taşınmak zorunda kalabileceğimi anlattım...biraradayken huzurumuz olmadığı gibi aynı şehirdeyken bile ben tedirgindim ve bu mutsuzluk, korku çocuklara da yansıyordu haliyle...yine de keşke çocuklarımı babalarından ayırmadan huzurlu yaşayabilseydik...biz aynı şehirde olmayı bile beceremedik...bunlar için çok üzgünüm...
ama şimdi geçmişi değiştiremem, sadece gelecek günlerin herkes için olmasa bile çoğumuz için güzel olmasına gayret ediyorum..ben müslümanım, fazla dindar olamasam da dinimi seviyorum, kendim değiştirmeyi düşünmediğim gibi çocuklarımın da başka dinin etkisi altında kalmasını istemem, bu yüzden eşimle dinini tebliğ etmemesi konusunda anlaştık..evimizde incil de kuran da mevcut, çocuklarımıza sadece ahlaklı, iyi huylu insan olmayı kazandırmaya çalışıyoruz, bu kadar...gerisi herkesin kendi kısmeti...
Bir hukuk sitesi için fazla duygusal bir yazı oldu sanırım...
sadece herkes için iyi olanı diliyorum...teşekkür ederim hepinize...
sayın erendoğa size özellikle minnettarım, sevecen desteğiniz için...
Bakın burada mine hanım yukarıda yazmış, aslında fazla açıklama yapmaya gerek yok!
Anlaşıldığı gibi,,,,bilinçli tayin istenmiş..
Bilinçli alınan bir velayet var, ve bakım yoksunluğu içeren.. İleride bakamayacağını zannetmeyeceksin herşeyi başta düşüneceksin.
Öz baba erkektir diyerek özlüyorsa masraf yapıp gelsin çocuklarını görsün diye bir mecburiyet yoktur.
Eğer bu şekilde düşünülürse Mine hanımda öz Annedir çocuklarının geleceği için, öz babalarını özlediklerini düşünüp masrafları karşılayıp buluşturmak mecburiyetindedir.
Annenin Masraf karşılama sıkıntısında kaldığı düşünülerek ve bu niyetle ikinci evlilik yaptığıda düşünülür. > Bunun için (Syn hakim) ilk çocuğun velayetini öz baba'ya tayin eder.
Kanunda Anne bayandır diyerek taraf tutmak içerilmez veya Baba erkek'tir mecburdur diyerekte.
@erendoga >> Açıklama yapmana gerek yok! Ben zaten konuyu ta başından beri anladım ve Mine hanımda en son yazdıklarıyla tamamladı. Bununlada anlaşıldığı gibi konu'ya yazılan cümlerin arkasında başka bir gerçek var.
''Sayın Hakim ve Savcı'larda bu şekilde dava'yı sonlandıra bilir, Davacı ve Davalıyı görmelerine gerek yok yazılan cümleler yeter''
Ve konuyu fazla uzatmaya gerek yok, Mine hanım eğitimli/kültürlü bir bayan eski eşiyle anlaşarak bu sorunu çözecektir ben buna inanıyorum.
dedikodu yapmak gibi olmasın da;
saygıdeğer eski eşimin eğer çocuklara bakabilecek (maddi-manevi) imkanı olsaydı emin olun sırf beni üzmüş olmak için bebişlerimi alır ve bir daha da yüzlerini göstermezdi!...nereden mi biliyorum? defalarca tehdit edildim, çocuklardan uzaklaştırılmakla, öldürülmekle vb..hatta kendi ailemin bile bana, çocuklarımı alıp çocuk esirgeme kurumuna verecekleri yönünde uyarıda bulunmasını sağladı!
bunların bu şekilde ortaya dökülmesi hiç hoş değil biliyorum...biz eşle kavgayı kendi annene bile belli etmemeyi öğrendik...bakın, ben öğretmenim...herşeyden önce bebişlerimin ruh sağlıklarını önemserim...ama ayrılık durumunda ne yaparsak yapalım yaralanıyorlar bir şekilde...
bundan sonrası için dileğim, en az yara ile yola devam edebilmek...
çocuklarımın iyi durumda olmaları için mücadele edeceğim sadece...herkese tekrar teşekkürler...
Re: İkinci Evlilik Velayeti Kaybetme Sebebi Midir?
ben de benzer bir durumdayim ve su an eski esimle kavgaliyim bu konuda bir erkek olarak hazmedemedigimi dusundugum sey eski esimin mutlu bir evlilik yapmaya calismasi degil yeni es adayinin eski esimin evliligimiz sirasinda beni aldattigi adam olmasi ve su an evli olup bosanamiyor olmasi kendi ailesini ve cocugunu terk etmis biri benim kizima nasil bakacak ustelik bir aldatma eyleminin faili yani ahlaki yonden ikisi de cok zayif cocugumun kiz cocugu olmasi nedeni ile bu ise goz yumamiyorum ben de evlendim ve guzel bir yuvam var kızımı anasından ayırmaya calısmıyorum ama olası bir tersliktemudahale etme gucum olsun diye ugrasiyorum kizimin velayetini almaya calisacagim ve asla bu bir anneyi cezalandirma degil zaten annesi nasıl sevdigim kızımı annesinden mahrum birakabilirim ki lutfen hanımlar hemen bizlere yuklenmeyin
Sizin durumunuz farklıymış sayın Murat Tahsin Çelik Beyefendi..Maalesef duygusal olarak haksızlığa uğramışsınız..Ben hukuksal konulardan anlamam ama birilerinin hem aldatıp hem cezasız kalması haksızlık gibi görünüyor..Üstelik karşı tarafta yine aldatma yüzünden parçalanmak üzere olan bir aile daha var!
Off çok kötü şeyler bunlar..İnsanlar neler yaşıyor inanamıyorum..Çok geçmiş olsun Murat Bey..Dilerim bundan sonrasında mutluluk, huzur dolu bir hayat sürersiniz...