-
Şenol konuyu saptırma ne dediğimi çok iyi anladın. Demokrasi, hukuk daha az önemlidir falan demedim. Bunlar tabiki iç içedir ama bir sistematiği vardır. Zincirin halkasından biri olmazsa geri kalanı olmaz, halkalarından bir tanesi bozuksa geri kalanı da bozuk olur. Zincir işlevini görmez. Bu olay bu kadar basit . Şu cümleyi değiştir.
Laiklik konusunda bağnazlık olmaz. Bir mevzuyu irdeliyorsan özelliklede hukuki bir mevzuyu, önce mevzunun kurallarına saygı duyacaksın. Her kavramı kendi kafana göre yorumlayıp sıralayamazsın. Konunun uzmanlarını , sistematiğini bir kenara atamazsın.
https://www.hukuki.net
-
sayın ga öncelikle sizi tebrik ederim. senolun yazdığına göre pazar günü evleniyormuşsun.
Yazılar, tekrar amaç dışına çıkmaya başladı kaiklik tartışmasına dönüyor. sanırım forum açılırken amaç, canın, bazıları için inançlardan daha değersiz olduğunu vurgulamaktı.
-
Şenol konuyu saptırma ne dediğimi çok iyi anladın. Denokrasi, hukuk daha az önemlidir falan demedim. Bunlar tabiki iç içedir ama bir sistematiği vardır. Zincirin halkasından biri olmazsa geri kalanı olmaz, halkalarından bir tanesi bozuksa geri kalanı da bozuk olur. Zincir işlevini görmez. Bu olay bu kadar basit . Şu cümleyi değiştir.
Laiklik konusunda bağnazlık olmaz. Bir mevzuyu irdeliyorsan özelliklede hukuki bir mevzuyu, önce mevzunun kurallarına saygı duyacaksın. Her kavramı kendi kafana göre yorumlayıp sıralayamazsın. Konunun uzmanlarını , sistematiğini bir kenara atamazsın.
Sevgili gökhan, önce 'Demek istediğim şu . Av Şenol çok hatalı bir düşünme sistemi içindedir. Eğer cümlesini yanlış yazmadıysa . Yok , bu konuda benim gibi düşünüyorsa cümlesini düzeltsin. Zira laiklik olmadan demokrasi olmaz. Varmış gibi gözükür.' böyle söyledin. Şimdi de 'Denokrasi, hukuk daha az önemlidir falan demedim' diyorsun. Benim bilidiğim Türkçe de x olmazsa y olmaz dediğinde x y den daha önemlidir demek istersin. Bir çelişki içindesin bence.
Herşeyin taassubu olur, laikliğinde. Herkes seninle aynı görüşleri paylaşmak zorunda değil. Sen kendi kurallarınla konuların sistematiğini karıştırıyorsun bence. Kastetiğin hukuki mevzu ve kurallarını açıklarsan memnun olurum. Burası bir tartışma forumu kimse burada doktora tezi yazmıyor, sadece düşüncelerini paylaşıyor. Beğenmeyebilirsin, tasvipte etmeyebilirsin, ama mevzunun kurallarına aykırı gibi bir yargıya varma hakkını nereden aldın anlayamadım.
-
Yazdıklarım yeterince açık. Birinin diğerinin unsuru olması önemsiz olmasını gerektirmez. Bu işin okulunu okumuş biri olarak anlamak istemiyorsan yapabileceğim birşey yok.
ragıpatay'a teşekkür ederim. Haklısınız farklı bir konu tartışmaya başladık. Bunu başka bir forum altında tartışmamız gerekir ama konu konuyu açtı.
https://www.hukuki.net
-
"Diğer niteliklerin alakası yok demişsiniz. Bence olaya ne kadar dar bir pencereden baktığınız belli oluyor buradan. Ne demek alakası yok, demokrasi olmadan, hukuk olmadan, laiklik neye yarar. Av Senol".
Bu da nerden cikti, ben anlayamadim. "Demokrasi'nin" ve "Sosyal Devletin" yardimin engellenmesiyle alakasi yok dedim. "Lawless siz dar goruslusunuz" diye cevap geliyor. Hoppala!.... Ayrica ben "laiklikle" ugrasmadim. Sizler ugrastiniz, ben de, sizin gibi dusunen arkadaslara, yazinin niye boyle yazilmis olabilecegini degisik acilardan defalarca anlatmaya calistim. Sayin Senol, size bundan onceki yazim, tartismayi surdurmek icin degil, yazdiklariniza kisa bir cevap verip, konuyu kapatmak icindi. Iyi gunler diliyorum.
Ragip Atay, Tesekkur ederim.
GA, Tebrikler! Mutluluklar diliyorum. :-)
-
Arkadaşlar neden dini tartışıyorsunuz size ne başkasının dini inancı.Biz hep başkalarının işiyle ugraştığımız için geri kaldık keşke herkes kendi işini yapsada ülkemiz gelişse.Ya adam mühendis yada doktor kalkıyor toplum bilimine giren din olgusunu bir din adamı yada bir toplum bilimci gibi konuşuyor eleştiriyor ve yorum yapıyor yahu sana ne adamın dininden. Sen nasıl inanıyorsan birşeylere onlarda inanıyorlar rahat bırakın onları İnsanlar istediği gibi yaşasın unutmayalım aynı şeyler bizim başımızada gelebilir eden bulur saygıyla.AYNI ZAMANDA KAYNAĞINDAN EMİN OLMADIĞINIZ HABERLERE İTİBAR ETMEYİN ÇÜNKÜ HALK ARASINDA FESAT VE DÜŞMANLIK ORTAYA ÇIKIYOR
Yaşasın Adalet