Cevap: Kocam sebepsiz yere boşamak istiyor.
bence bir an önce bir avukata en azından danışın. hapse girmemiş olması onu suçsuz yapmıyor. şu şartlarda sana dokuması bile sıkar yani. hükmün açıklanması ertelenmiş yani 5 yıl içinde aynı şeyi yapması veya bir suça karışsa hapis cezası gündeme gelir. yani kötü niyetli kişilerinde okumayacağını bilsem bir kaç fikir vereceğim ya neyse diyeyim.dediğim gibi gidip bir avukata danışın ..
Alıntı:
alphaRomeo rumuzlu üyeden alıntı
bence bir an önce bir avukata en azından danışın. hapse girmemiş olması onu suçsuz yapmıyor. şu şartlarda sana dokuması bile sıkar yani. hükmün açıklanması ertelenmiş yani 5 yıl içinde aynı şeyi yapması veya bir suça karışsa hapis cezası gündeme gelir. yani kötü niyetli kişilerinde okumayacağını bilsem bir kaç fikir vereceğim ya neyse diyeyim.dediğim gibi gidip bir avukata danışın ..
Evet hakim de öyle demişti.Bu adamdan hakkımı alabilmek artık tek derdim .Boşanmayı istemesem de bu eninde sonunda gerçekleşecek .Tavsiyelerinizi yazmanız size sorun çıkaracak ise kendinizi riske atmayın.
Yaptığı herşeye rağmen eşimin boşamak istemiyorum.Benim gibi düşünenler ne yapmalı.Çünkü gerçekten aşk evliliği yaptık ve sebep olmadan bitmesi çok kötü
Alıntı:
Yenigelin rumuzlu üyeden alıntı
Yaptığı herşeye rağmen eşimin boşamak istemiyorum.Benim gibi düşünenler ne yapmalı.Çünkü gerçekten aşk evliliği yaptık ve sebep olmadan bitmesi çok kötü
Buda senin sınavın. Aynı durum biliyorsun ki benimde başımda. İlerde daha büyük sorunlar yaşamayacağını değişeceğini düşünüyorsan yuvanı kurtarmak için savaşacaksın. Zaten aşk illaki bitiyor. Ama sevgi saygı ve güven bittimi gerisi boş. Allah yardımcın olsun....
Evet hem de ağır bir sınav.Aşk evliliğini ben yaptım o dolandırıcılık için evlenmiş belli ki.İlerisi ne olabilir.Kocası tarafından öldürüldü diye haber olurum.Resmen tehdit var.Sevmek yetmiyor güven (zaten asla güvenmemeliymişim) bitince insan yaşadığı o (meğer hepsi sahteymiş) güzel anıların 0 ile çarpılıp =SIFIR olduğunu görüyormuş.Benim bu işi önceden planladıklarınına emin olmam uzun zaman sonra taşlar yerine oturup resmin tümüne bakmamla oldu.Ailesi boşanmak isteyen oğullarının şu anda dinen ve hukuken bakmakla yükümlü olduğu evine getireceği parayı yemekten keyf alıyor.Allah her yedikleri lokmayı maraza çevirsin.Bu kişilere yasal mücadelemizi başlatacağız hayırlısı ile.Allah hakkımızı yerde bırakmaz.Siz de inşaAllah en hayırlısını yaşarsınız.
Anladım ki forumdaki yapışkan başlıkları dikkatli inceleyip derdine çıkış yolu bulmak mümkündür.Benim eşimin yaptığı Fiziksel şiddet ve ekonomik şiddet kapsamında oluyor.Bu durumda yapmam gerekeni de yine aynı başlıkta gördüm.Teşekkür ederim Av.Esin Hanım.
yenigelin son durum nedir?
Alıntı:
solideso rumuzlu üyeden alıntı
Fiziksel şiddet yanısıra ekonomik ve psikolojik şiddet uygulayıp istediklerini yaptırmaya çalıştığı için tedbir nafakası ödemesine dilekçe vereceğim.
Alıntı:
solideso rumuzlu üyeden alıntı
Aslında başından beri olay onun boşama isteme,evden atma,evi terketme,masraflari ödememe blöfü yaparak beni yapmakla mükellef olmadığım şeyleri yapmaya mecbur etmesiir.Anneme bugün yemek götürmezsen boşarım.Bizim evde istedikleri gün kalmazlarsa ben onlara giderim orda yaşarım sen evin masraflarinı ödeyemez kapıya eşyalarla birlikte atılırsın.O zaman ya kuzu kuzu annemgile yerleşeceksin ya da yok istemem deyip boşarsın.Madem iki güne bir babamgile yemek yapmayı ve evlerini temizlemeyi reddediyorsun birlikte yaşayalım da gör hergün nasil yapiyorsun diyordu.Önceden fizikî şiddeti çoktur.Ekonomik olarak ufak tefek kısıtlama dışında pek de öyle kira,fatura vb masraflari karşilamamayı yapmazdı.Bir aydır uyguluyor.Ailemle ailesi konuşmaya çalişyor kayınbabamın dedikleri resmen suç ve teşvik etmektir.Biz oğlumuzun maaşini yiyoruz.(Benim o şartları kabul etmeyeceğimi biliyorlar.Ben istemediğim bir hayati yaşamamak için mücadele edeceğim.Eşim bana şunu yap yoksa bu evden atılır İz para vermem eve değil annemlere bakarım.Sen de benim için bunu ya kabul edersin ya da edemezsen sen bilirsin diyemez.Bu şiddetin ekonomik ve psikolojik olani )fizikselden daha ağır.Yani ben o eve gidip Aman yalvarırım köleniz olayım evinizi hep ben temizleyim aman sen bir engelin olmadigi halde gez ben yemek yaparım yeter ki kocam evin masraflarinı ödesin " mi diyeceğim.İyi de zaten kabul ettiğim an bu evliliği yok etmiş olurum.Ben kimsenin kölesi değilim. hala durum aynı.Eşim aylardır bana ufak yaptırımlar da bulundu.Markete gidiyorduk bak bugün bu eti almamı istiyorsan yarın git babamgille tv izle(!) Evi süpürmeyi.Vb istekler.İyi de kızı var iki gelin daha var ben ne mecburum.Hadi gelinler mecbur sıra nerde?Ben niye.Kaskolu hizmetçiyim sanırım.Ama baktı ki eve sorumluluğunu bir şekilde tehdit etse de yapınca bana dayatma larını yapmiyorum.İşi iyice abarttilar.Bu ay herşeyi borç alarak ben ödedim.O kadar sıkıcı bir durum ti ama hukuksal hakkımı ve nasıl uygulanıldığını öğreendim.Teşekkürler herkese
Helal olsun valla. Ben daha ne yapacağımı anlayamadım. Çocuğun doğmasınada 22 gün kaldı. Bu aile kendi çocuklarının hayatını karartmışlar. Torunlarınımı adam akıllı büyütecek. OOOffffff oooffff. Allahım yardım et.