-
Cevap: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak (mış)?
Arkadaslar acil, Gbt de gozukmedigim soyleniyor ama askerlik subesi hemen alirlar havaalaninda diyor, bense herkes gibi o meshur mektubu aldim, yoklama kacagiymisim ama sube ye gore (31 ekim den sonra isleyen surece gore) su an asker kacagiymisim, havaalani polisleri farkli bir gbt mi yapiyorlar acaba, birde girerken problem olmaz ama cikarken olabilir diyorlar, cikarken GBT de birsey yoksa ne diyebilirler sen tecil belgesi vermen laazim mi diyecekler nedir >>>??? lutfen acil yorum bekliyorum, sevgiler selamlar
-
yakalama kararın varsa seni alırlar bu askere gitmediğin için değil ama. yeni yasa yururluge girmeden once askere gitmedigin icin hakkında savcılık dava acmıs ise sende davaya gitmemis isen hakkında yakalama cıkabilir... ama hakkında yakalama cıksa sen bunu bilirsin cunku adresime polis gelir eger bole bi durum varsa pasport alırken seni alırlar zaten trafik kontrolundede alırlar polisin kimlik sordugu her yerde alınırsın yani... sen askerlik subesinin dedigine bakma gbt de yakalaman yoksa girip cıkarsın hem son anayasa degisikligi ile sole bi durum var yurt dısına cıkma yasagını sadece mahkemeler verebilir kurumların bole bi yetkisi yok... iyi forumlar...
-
daha yoklama yaptirmamis biri olarak gelen bu son mektuptan sonra isleyen surecde mahkemeye verilmis olsam haberim olurdu herhalde degilmi arkadaslar, ve bu surecte hemen asker kacagi olunmaz sanirim ?
-
Alıntı:
111 rumuzlu üyeden alıntı
daha yoklama yaptirmamis biri olarak gelen bu son mektuptan sonra isleyen surecde mahkemeye verilmis olsam haberim olurdu herhalde degilmi arkadaslar, ve bu surecte hemen asker kacagi olunmaz sanirim ?
tut ki kaçak oldun...gene giriş çıkışlarda sorun yaşamazsın...önemli olan gbt de çıkmaman yani mahkemeye verilmemiş olman...yani kaçak duruma düşer düşmez seni mahkemeye vermiyolar ki zaten...arkadaşın dediği gibi mahkemeye falan verilseydin tebligat,bildirim polis vs. gelirdi kanımca...ama gbt de görünüyosan değil havalimanında heryerde yapılan kontrölde alınır götürülürsün...
-
Alıntı:
optimizeric rumuzlu üyeden alıntı
Bunun ne kadara mal olduğunu sorsam?
Ya kusura bakma kardeş foruma uzun zamandır girmedim. Eskiden dakika dakika girer bir gelişme var mı diye bakrdım. Öncellikle bunun için kendimi kötü de hissettim kendi işim çözüldü forumu unuttuk boşladık.
Valla detay vermek gerekerse benden buradan 3 belgenini scani istendi 20 gün sonra çalışma davetiyem geldi. 3 aylık işçi vizesi aldım. ve 3 günlüğüne Rusyaya gittim. Uçak bileti dahil 2 kere ayrı vize çıkarılması, çalışma izni 12 aylık ve oturma izni ve tüm konaklama herşey dahil 4500 dolara hallettim.
78 doğumluyum 2007 den beri yoklama kaçağıydım Türkiyedeki tüm yolları zorladım 2009 da evime polis geldi orada da idare noktasında 1,5 yıl kadar idare edebildim artık mahkem aşamsına gelmiştim ki sağolsun orada çalışan bir arkadaşım bana bunu tavsiye etti ve şimdi 2012 sonuna kadar etelememi aldım eve kağıdım da geldi. Göğsümu gere gere GBT lere giriyorum :) Rahatça otelde kalabiliyorrum. İnanılmaz bir psikoljideymişim. Ezildikçe ezilmişim kendimi şimdi bir birey olarak hissedebiliyorum
Umarım Hükümet bir an önce buna bir çözüm bulurda bu iş kökten çözülür diyor. Herkese sabırlar dilerim...
Mert
-
Alıntı:
mertd rumuzlu üyeden alıntı
Ya kusura bakma kardeş foruma uzun zamandır girmedim. Eskiden dakika dakika girer bir gelişme var mı diye bakrdım. Öncellikle bunun için kendimi kötü de hissettim kendi işim çözüldü forumu unuttuk boşladık.
Valla detay vermek gerekerse benden buradan 3 belgenini scani istendi 20 gün sonra çalışma davetiyem geldi. 3 aylık işçi vizesi aldım. ve 3 günlüğüne Rusyaya gittim. Uçak bileti dahil 2 kere ayrı vize çıkarılması, çalışma izni 12 aylık ve oturma izni ve tüm konaklama herşey dahil 4500 dolara hallettim.
78 doğumluyum 2007 den beri yoklama kaçağıydım Türkiyedeki tüm yolları zorladım 2009 da evime polis geldi orada da idare noktasında 1,5 yıl kadar idare edebildim artık mahkem aşamsına gelmiştim ki sağolsun orada çalışan bir arkadaşım bana bunu tavsiye etti ve şimdi 2012 sonuna kadar etelememi aldım eve kağıdım da geldi. Göğsümu gere gere GBT lere giriyorum :) Rahatça otelde kalabiliyorrum. İnanılmaz bir psikoljideymişim. Ezildikçe ezilmişim kendimi şimdi bir birey olarak hissedebiliyorum
Umarım Hükümet bir an önce buna bir çözüm bulurda bu iş kökten çözülür diyor. Herkese sabırlar dilerim...
Mert
Geç de olsa ayrıntılı yanıtın için teşekkür ederim, insan kendi derdini atlatınca diğerlerini unutabiliyor:) Bir yerden öğrendiğim kadarıyla 1 yıl tecil için 5000 dolar isteniyordu, sen 2012 sonu için 4500 dolara iyi halletmişsin. Merak ettiğim başka bir konu daha vardı, mesajında onu da cevaplamışsın. Yurtdışında iş bulunca askerlik yönünden bir engel çıkarılmıyor anladığım kadarıyla, 29'u geçsen de hatta hakkında mahkeme açılmış olsa bile iş buldum dediğin anda tecilini veriyorlar. Öğrencilik konusunda 29 yaşına kadar nasıl bir hak varsa bu konuda da 38 yaşına kadar öyle bir hak var sanırım.
-
Merhaba arkadaşlar bir sorum olacak, 90 doğumluyum, yurt dışında lise son sınıf okurken bırakıp tr'ye gelmek zorunda kaldım ve açık öğretim lisesine 0 kredi ile baştan başladım, ben şu an yoklama kaçağıyım, 2010 yılında askere gitmem gerekiyordu. Açık öğretimde sınavlarda vs sorun olur diye dondurmak zorunda kaldım ve tekrar devam ettirip, bitirip tecil ettirebilir miyim. Yani 2010 yılında askere gitmemiş birisi, 2012 yıllarında tecil ettirebilir mi. Burda bir çok bakaya ve asker kaçağı arkadaşın mesajlarını okudum, rahat görünüyorlardı, ben korkudan okulu bile dondurdum, sadece işe gidiyorum. Ne yapmam gerek, yardımlarınıza çok ihtiyacım var. Teşekkür ederim.
-
Alıntı:
Bnzone rumuzlu üyeden alıntı
...tekrar devam ettirip, bitirip tecil ettirebilir miyim. Yani 2010 yılında askere gitmemiş birisi, 2012 yıllarında tecil ettirebilir mi...
ama bunun için tecile neden olan durum üniversite sınavına girmek,üniversite okumak olsa kesin ettirebilirsin dicem ama açık lise konumu için bişey diyemem...ama kesin olan şu belirtilen yıl askere gitmesende yoklama kaçağı yada bakaya pozisyonunda olsan dahi tecile neden olan durum olursa tecil mekanizması işler...yani ettirilebilir...sen açık liseyi tekrar devam etmeyle alakalı sorduğun için eğitimden bahsettim...ama sağlık raporu yada yeni yasada çıkan sevk tehirine neden olan hallerde de olursan üniversite sınavına kadar ozaman da bu mekanizma işler ...bana sorarsan eğitimini dondurman hiç iyi olmamış...kaçak kaçak okusan daha iyidi kanımca...sonra tecil ettirirdin üniversite eğitiminde...burada daha iyi bilen arkadaşlar var...onlarda bi yorum yazsınlar bakalım nedicekler...
-
Alıntı:
izc rumuzlu üyeden alıntı
ama bunun için tecile neden olan durum üniversite sınavına girmek,üniversite okumak olsa kesin ettirebilirsin dicem ama açık lise konumu için bişey diyemem...ama kesin olan şu belirtilen yıl askere gitmesende yoklama kaçağı yada bakaya pozisyonunda olsan dahi tecile neden olan durum olursa tecil mekanizması işler...yani ettirilebilir...sen açık liseyi tekrar devam etmeyle alakalı sorduğun için eğitimden bahsettim...ama sağlık raporu yada yeni yasada çıkan sevk tehirine neden olan hallerde de olursan üniversite sınavına kadar ozaman da bu mekanizma işler ...bana sorarsan eğitimini dondurman hiç iyi olmamış...kaçak kaçak okusan daha iyidi kanımca...sonra tecil ettirirdin üniversite eğitiminde...burada daha iyi bilen arkadaşlar var...onlarda bi yorum yazsınlar bakalım nedicekler...
Cevabınız için teşekkür ederim. Biraz daha bilgi verecek arkadaşlar varsa, sevinirim.
-
Kısa zaman sonra düğünüm ve balayım olacağı için stres olmuş durumdaydım. En son yaklaşık 2.5 ay önce gbt yapılmış ve sorun çıkmamıştı. Napsam acaba şubeye mi gitsem diye düşündüm, sonra tam düğün arifesinde tehlikeli geldi (zaten bunları önceki sayfada yazmıştım) bugün avukat bir arkadaşıma adliyeden aranma durumuma baktırdım. herhangi bir dosyan ya da aranman görünmüyor dedi ama askerlik bu baktığım yere dahil değildir dedi. Ben de zaten askerlik durumunun da artık mahkeme kararıyle gbt ye düştükten sonra ancak arandığını söyledim. Şu an gbt de görünmüyorsam herhalde polisin ya da jandarmanın baktığı yerlerde otelde kalsam da sorun olmaz değil mi?
-
Alıntı:
lamotta_80 rumuzlu üyeden alıntı
Kısa zaman sonra düğünüm ve balayım olacağı için stres olmuş durumdaydım. En son yaklaşık 2.5 ay önce gbt yapılmış ve sorun çıkmamıştı. Napsam acaba şubeye mi gitsem diye düşündüm, sonra tam düğün arifesinde tehlikeli geldi (zaten bunları önceki sayfada yazmıştım) bugün avukat bir arkadaşıma adliyeden aranma durumuma baktırdım. herhangi bir dosyan ya da aranman görünmüyor dedi ama askerlik bu baktığım yere dahil değildir dedi. Ben de zaten askerlik durumunun da artık mahkeme kararıyle gbt ye düştükten sonra ancak arandığını söyledim. Şu an gbt de görünmüyorsam herhalde polisin ya da jandarmanın baktığı yerlerde otelde kalsam da sorun olmaz değil mi?
benim kardeşim polis memuru ...onun da söylediği aynı.yani şuben savcılığa durumu intikal ettirip savcılık yada mahkeme kararıyla aranman olunca gbt ye düşülürmüş...bende yapmadım askerliği .ama şubeye en son nezaman gittim anımsayamıyorum bile...sen düşün artık yoklama kaçağı mı yoksa bakaya dedikleri şey mi oluyor benim bilmiyorum ama 4 ay gibi önce jandarma 3 ay gibi önce de sivil polisler kimliğimi alıp inceleme yaptılar ...yani merkeze sordular...sanırım gbt taraması oluyor bu...dediler temizsin...zaten aranman olsa hemen götürürdük dediler.ozaman anladım ki ben evet yoklama kaçağı yada bakayayım ama mahkeme denilen olay olmamış dolayısıyla aranmam olmamış dedim kendimce.... yoklama kaçağı yada bakayayı mahkemeye intikal ettirme olayı yargının hızlandırılması kanunu gereğince önce para cezası çekilip ondan sonra gelinmediği takdirde mahkemeye intikal ettiriliyor...yargının hızlandırılması kanununun mantığı bu zaten...dünya kadar insan bakaya yada yoklama kaçağı ...dünya kadar dosya ...onun için senin için ilk kıstas dostum,sana para cezası çekilmiş mi ona bak...bildirim tebligat yoksa hiç sorun etme...mahkeme tebligat edilmiş mi dicem ama dediğim gibi mahkemenin olması için önce para cezası verilmesi gerek yargının hızlandırılması kanunu gereğince...yoksa dünya kadar insanın mahkemede dosyası olur ki bu yargıyı yavaşlatır...son çıkan kanun gereği şubenin verceği idari para cezalar aşamaları geçildikten sonra hala işlemlerin şubeye gidilip yapılmaması durumunda mahkemeler devreye giriyo ki o da zaten normal çünkü anayasa da ilgili madde gereği askerlik ödevi yapılmaması suçtur,suça da verilecek cezayı mahkemeler verir o da doğaldır...mahkemeler eskiden neredeyse önüne gelen bakaya veya yoklama kaçağını cezalandırıyodu...şimdi ise para cezası bir tür son ihtar niteliğinde olup bir daha şubeye gidip işlem yapılmaması durumunda sonraki aşama mahkeme var ona göre mesajı vermekte...o yüzden dostum sen sorun çekmezsin derim ben...ama tutki polis jandarma tarafından gözaltına alındın...şubeye götürüldün...seni gene hemen askere almazlar...sana biraz önce de anlattığım gibi para cezası verirler ve sana şu zaman askere gelceksin gibilerinden belgeler imzalatırlar...ve seni salıverirler...sen o bahsedilen tarihte gidersen verilen para cezan imzaladığın belgeye sadık kaldığın için yarıya düşüyor...ama gitmezsen ozaman şuben seni işte ozaman mahkemeye veriyor ama artık para cezası değil hapis istemi oluyor...sanırım süreci tam olarak anlattım...
-
Barışta, kabul edilebilir bir özrü olmaksızın;
a) Yoklama kaçaklarından birlikte son yoklamaya tabi oldukları doğumluların yurt genelinde normal sevk yılı içindeki son kafilesi gönderilmiş bulunanlar için, son kafilenin gönderilmesi tarihinden,
b) Saklılardan yaşıtlarının yurt genelinde normal sevk yılı içindeki son kafilesi gönderilmiş bulunanlar için, son kafilenin gönderilmesi tarihinden,
c) Bakaya kalanlar için, bakaya kaldıkları tarihten,
d) İhtiyat erattan çağrılıp da birlikte işleme tabi olduğu kişiler gönderilmiş bulunanlar için, en son gönderilme tarihinden,
e) Yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olup olmamasına bakılmaksızın askerlik şubesince sevk edildiği kıtasına katılmayan veya geç katılanlar için, kendilerine tanınan kanuni yol süresinin bitiminden,
itibaren dört ay içinde gelenler ikiyüzelli, yakalananlar bin; dört aydan sonra bir yıl içinde gelenler beşyüz, yakalananlar ikibin; bir yıldan sonra gelenler yediyüzelli, yakalananlar üçbin Türk Lirası idarî para cezasıyla cezalandırılır. Bir yıldan sonra tamamlanan her takvim yılı için kendiliğinden gelenler ayrıca bin, yakalananlar ayrıca ikibin Türk Lirası idarî para cezası ile cezalandırılır. Ancak, bu eylemlerinden sonra askerlik şubesince ilk sevk edildikleri kıtalara gecikmeksizin katılmaları halinde haklarında verilecek idarî para cezalarının yarısı verilir.
Bu madde uyarınca verilecek idarî para cezalarına ilişkin evrak, yükümlünün bağlı olduğu askerlik şubesi başkanlıklarınca yükümlünün nüfusa kayıtlı olduğu yer mülki idare amirliklerine gönderilir ve idarî para cezası ilgili il ya da ilçe idare kurullarınca verilir.
Bu madde uyarınca verilen idarî para cezaları hakkında 30/3/2005 tarihli ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununda öngörülen kanun yoluna müracaat edilebilir. Bu cezaların yerine getirilmesi askerlik hizmetlerinin sonuna bırakılır. Bu süreler içinde zamanaşımı işlemez.
Barışta, dördüncü fıkra uyarınca verilen idarî para cezası kesinleştikten sonra dördüncü fıkrada sayılan eylemlerden herhangi birini işleyenler ile bu eylemleri seferberlik ve savaş halinde işleyenler hakkında askerlik şubelerince suç dosyaları hazırlanarak yükümlünün nüfusa kayıtlı olduğu yer Cumhuriyet başsavcılığına gönderilir.”
-
Arkadaşlar merhaba lütfen bana acil yardımcı olun çünkü yoklama kaçaklarını ve bakayaları ilgilendiren bir konu kesinlikle...
Bugün evi karakoldan arayıp kardeşimi sormuşlar yoklama kaçağı nereden ulaşabiliriz demişler onlarda bilmiyoruz demişler...
Sonra babam karakola gitmiş gbt de gözüküyor yoklama kaçağı diyip babama nerde olduğunu sormuşlar ve babamda anlatımış oradaki polis bu şekilde yazı yazacağını söylemiş...
Şimdi yoklama kaçakları gbt ye giriyor demek bu olay...orda bilgisayardan bakıp yoklama kaçağı demişler ve gbt de var demişler...Ya babamı korkutmak için söylediler yada gerçekten artık yoklama kaçağı ve bakaya olanlar işlenmeye başladı...
Bunaz benzer durum yaşayan ve bilgisi olan varmı...
Bu konu herkez ilgilendiriyor emin olun çünkü bir anda herkezi gbt ye alabilirler
-
ben 4 ay gibi hem jandarma hemde polis taramasından geçmiştim bişey olmadı...ama sessiz sedasız gbtye alma haberleri çıkıyor ...linke tıklayıp haberi okuyun....
http://www.savaskarsitlari.org/arsiv...sivAnaID=56740
-
mesaj yazdım ama gönderemedim herhalde tekrar yazıyorum...
kardeşim 2 ay önce baktırdı ve temizdi sanırım en güncel tarih bu...
sizde şuan gbt de olabilirsiniz çünkü bunu girmek online sistemde çok kolay artık...
benim kafama takılan polis korkutmak içinmi gbt dedi yoksa gerçekten gbt demi...
bu yüzden tecrübeniz varsa aynı bu duruma benzer yazın ona göre herkez bilgilensin...
şuandaki durum sizdede olabilir ve haberiniz olmayabilir...
ayrıca yoklama kaçaklarının gbt ye düştüğünü uzun zamandır duymuyordum..
-
Alıntı:
bedellihanay rumuzlu üyeden alıntı
sizde şuan gbt de olabilirsiniz çünkü bunu girmek online sistemde çok kolay artık...
benim kafama takılan polis korkutmak içinmi gbt dedi yoksa gerçekten gbt demi...
bu yüzden tecrübeniz varsa aynı bu duruma benzer yazın ona göre herkez bilgilensin...
Hiç gbt'ye girmedim. Giren arkadaşlar veya bilgisi olanlar yazarsa bilgileniriz. Haftaya ehliyet almak için trafiğe gideceğim. umarım sorun olmaz
-
Alıntı:
bedellihanay rumuzlu üyeden alıntı
bu hafta içinde askerlik şubesine gitmek zorundayım çünkü yüksek lisansa başvurcam ve askerlik durum belgesi istiyolar....yaş 32 ...bakalım vercekler mi...?
-
Alıntı:
bu hafta içinde askerlik şubesine gitmek zorundayım çünkü yüksek lisansa başvurcam ve askerlik durum belgesi istiyolar....yaş 32 ...bakalım vercekler mi...?
Sonucunu mutlaka haber ver dostum, bu önemli bi paylaşım olur.
Bu arada gbt konusunda da evet online sistemde girmek çok kolay ama bildiğim kadarıyla artık mahkeme kararı gerekiyor gbt ye girmeniz için yani aranıyor olmanız gerekiyor. o da bir anda olacak iş değil..
-
gün geldi çattı ...iş askerlik durum belgesi almaya geldi...askerlik şubesine gitme vakti geldi...bugün tel ettim şubeye ...yüksek lisans başvurusu için askerlik durum belgesi almak için hangi belgeleri getirmem gerekiyor diye sordum...tc me baktı...sen nezaman mezun oldun falan ...neden muayene olmadın bu zamana kadar falan... gibi sorular...yarın öğleye kadar gel dediler yoksa pazartesiye kadar işin olmaz dediler...hayırlısıyla yarın sabah şubeye gidiyorum...allah hepimizin yardımcısı olsun...teli kapatmadan önce son bi soru sorabilirmiyim dedim...ben ordan nasıl görünüyorum...kaçak falan mıyım...memur ;2007 den beri asker kaçağı olduğumu söyledi...allahım ...sanırım optimezeric arkadaştı ...2007 den beri kaçak olduğumu söylemişti...demek doğruymuş...okadar belge gönderdim...hiç mi işe yaramamış ki ....memur muayene olmaktan bahsetmişti...daha önce belge gönderirken de böyle olmaz ama sana muayene yaptırcam,askerlik kararı aldırcam diyodu...benim anlayabildiğim muayene olmadan gönderdiğim belgeler çok işe yaramıyor...şimdilik edindiğim izlenim bu...umuda yolculukta bakalım askerlik durum belgesi alabilcek miyim bunu hep birlikte görcez...okumak zor,sınavlar zor...işler zor...hayat zor...
-
Alıntı:
gün geldi çattı ...iş askerlik durum belgesi almaya geldi...askerlik şubesine gitme vakti geldi...bugün tel ettim şubeye ...yüksek lisans başvurusu için askerlik durum belgesi almak için hangi belgeleri getirmem gerekiyor diye sordum...tc me baktı...sen nezaman mezun oldun falan ...neden muayene olmadın bu zamana kadar falan... gibi sorular...yarın öğleye kadar gel dediler yoksa pazartesiye kadar işin olmaz dediler...hayırlısıyla yarın sabah şubeye gidiyorum...allah hepimizin yardımcısı olsun...teli kapatmadan önce son bi soru sorabilirmiyim dedim...ben ordan nasıl görünüyorum...kaçak falan mıyım...memur ;2007 den beri asker kaçağı olduğumu söyledi...allahım ...sanırım optimezeric arkadaştı ...2007 den beri kaçak olduğumu söylemişti...demek doğruymuş...okadar belge gönderdim...hiç mi işe yaramamış ki ....memur muayene olmaktan bahsetmişti...daha önce belge gönderirken de böyle olmaz ama sana muayene yaptırcam,askerlik kararı aldırcam diyodu...benim anlayabildiğim muayene olmadan gönderdiğim belgeler çok işe yaramıyor...şimdilik edindiğim izlenim bu...umuda yolculukta bakalım askerlik durum belgesi alabilcek miyim bunu hep birlikte görcez...okumak zor,sınavlar zor...işler zor...hayat zor...
merhaba, keşke haklı çıkmamış olsaydım ama olan olmuş artık. yüksek lisans için başvuruyorsan yanlış hatırlamıyorsam 35 yaşına kadar buna hakkın var, 34 yaşında bile gidip ben yüksek lisans yapıcam desen izin vermek zorundalar. Ha o zamana kadar asker kaçağıysan o ayrı birşey, onun cezasını ayrıca kesebilirler ama bu tecil almana engel olamaz. Umarım bu sefer de haklı çıkarım da, tecili alıp hayatını planladığın şekilde devam ettirirsin
-
Alıntı:
merhaba, keşke haklı çıkmamış olsaydım ama olan olmuş artık. yüksek lisans için başvuruyorsan yanlış hatırlamıyorsam 35 yaşına kadar buna hakkın var, 34 yaşında bile gidip ben yüksek lisans yapıcam desen izin vermek zorundalar. Ha o zamana kadar asker kaçağıysan o ayrı birşey, onun cezasını ayrıca kesebilirler ama bu tecil almana engel olamaz. Umarım bu sefer de haklı çıkarım da, tecili alıp hayatını planladığın şekilde devam ettirirsin
evet , bugün bağlı bulunduğum şubeme gittim....ilk söyleyeceğim şey bence işlerin hızlı yürümesini istiyosanız memleketinize gidin çünkü çok kısa sürede bitti...dediler bitirdiğin son okuldan 6.9.2010 da mezun olmuşun...senin iki sene hakkın var...ama askerlik durum belgesini alman için senin son yoklamanı yapacaz dediler muayeneye göndercez ,askerlik kararı aldırcaz...böyle konuşunca sandımki askere gidiyom ben...:) neyse muayeneye doktora gittim...doktor söyle bakayım rahatsızlıklarını falan...dedim işte şöyle böyle sorunlarım var...sen askerliği yapmak istiyon mu dedi doktor...ben de dedim ki söylediğim sağlık sorunlarım askerlik yapmama engel ise evet istemem dedim...doktor dediki seni gördüğüm kadarıyla senden komando bile olur ...gerçi sen yüksek okul mezunusun vermezler seni komandoya ama gördüğüm kadarıyla sağlamsın ... ozaman dedim mecbur bir görev yapmak zorundayım...tamam ozaman elverişli yazıyorum dedi...doktorlara izmalattığım belgeyi şubeme verdim...beni 36 . madde nedeniyle yani işte mezuniyete 2 sene ekleme olayından dolayı 30 kasım 2012 ye kadar tecil verdiler...dediler ister yüksek lisans yaparsın ister erken gelip askere gidersin o senin bileceğin iş dediler...benim anladığım yüksek lisansa kaydolunca üniversite yeni bir erteleme için belge göndercekmiş...ama erteleme en geç 35 yaşın dolduğu senenin sonuna kadar geçerli olabilirmiş...dolayısıyla bu söylenilen tarih ben yüksek lisans yapmasam bile kendi lisans mezuniyet hakkım...buraya kadar her şey iyidi...11.30 da geldim...paydos,hastane falan derken 14.15 gibi belgemi aldım ...ama memur benim ifademi aldı...neden geç geldin bukadar zamandan beri neden yoklamanı yapmadın diye...2007 den beri ...? savcılığa suç duyurusu yapcaklar...ya dedim mahkemeye verilmiyor yeni çıkan kanunla...onlarda evet yargının hızlandırılması kanunu var sen hapis cezası falan almazsın ,idari para cezası verirler dedi...dedim idari para cezasını siz veriyosunuz dedim...bizim böyle yetkimiz yok dediler...ama kanunda bu konuda yetkili olduğunu okumuştum ama derdini kime anlatacan...ben anladımki eski klişeleşmiş yapıyı işletiyolar,mevzuat okumuyolar...hatta bir ara yanlış mı anladım aralarındaki muhabbete geç kulak misafiri oldum...ben veri hazırlama kontrol işletmeniyim dedi mevzuatları mı okuyacam...galiba böyle dedi ötekine ...eğer yanlış anlamayıp böyle dediyse vay halime dedim kendime...neyse bu mahkeme beni bulacak onu anladım...savcı ,mahkeme işte her neyse bana dava falan açıp kendi kendilerine mahkeme yaparlar mı...benim mahkemeden haberdar olmamı sağlayıp savunma hakkı verirler mi...bunları yaşayan varsa tecrubelerini aktarabilirler mi...evet askerlik durum belgesini aldım bugün kısa sürede ama malesef piyangodan mahmeke yolu göründü....
-
Alıntı:
temennin için çok sağol ama şimdi mahkeme lafları çok canımı sıktı...dediğin gibi ceza yolu açılarak tecili verdiler...benden habersiz mahkeme falan yapmazlar inşallah...bi de hadi askerlik şubesi mevzuat okumuyo...mahkeme askerlik şubesine önceden idari para cezası verildi mi diye sorgulama yapıp mahkeme topu askerlik şubesine atar mı?
-
e) Yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olup olmamasına bakılmaksızın askerlik şubesince sevk edildiği kıtasına katılmayan veya geç katılanlar için, kendilerine tanınan kanuni yol süresinin bitiminden,
itibaren dört ay içinde gelenler ikiyüzelli, yakalananlar bin; dört aydan sonra bir yıl içinde gelenler beşyüz, yakalananlar ikibin; bir yıldan sonra gelenler yediyüzelli, yakalananlar üçbin Türk Lirası idarî para cezasıyla cezalandırılır. Bir yıldan sonra tamamlanan her takvim yılı için kendiliğinden gelenler ayrıca bin, yakalananlar ayrıca ikibin Türk Lirası idarî para cezası ile cezalandırılır. Ancak, bu eylemlerinden sonra askerlik şubesince ilk sevk edildikleri kıtalara gecikmeksizin katılmaları halinde haklarında verilecek idarî para cezalarının yarısı verilir.
Bu madde uyarınca verilecek idarî para cezalarına ilişkin evrak, yükümlünün bağlı olduğu askerlik şubesi başkanlıklarınca yükümlünün nüfusa kayıtlı olduğu yer mülki idare amirliklerine gönderilir ve idarî para cezası ilgili il ya da ilçe idare kurullarınca verilir.
-
Alıntı:
bizim idari para cezası verme yetkimiz yok dedi memur ama kanun yeterince açık...hakimler savcılar o kadar kitap okuyolar,mevzuatları biliyolar...önlerine gelen yoklama kaçağı davasına bakılması durumu için şekil yönünden biz bakamayız diyebilir mi mahkeme ....şubeye sen para cezası vermemişsin direk bana göndermişin diyerek davayı şekil yönünden reddetmez mi?
-
Alıntı:
temennin için çok sağol ama şimdi mahkeme lafları çok canımı sıktı...dediğin gibi ceza yolu açılarak tecili verdiler...benden habersiz mahkeme falan yapmazlar inşallah...bi de hadi askerlik şubesi mevzuat okumuyo...mahkeme askerlik şubesine önceden idari para cezası verildi mi diye sorgulama yapıp mahkeme topu askerlik şubesine atar mı?
askerlik şubesinin yaptığı hatanın savcılıktan dönmesi gerekir, savcı dosyanı valilik-kaymakamlığa devreder sanırım. yalnız bence asıl önemli olan, askerlik şubesinin seni 2007 tarihinden itibaren kaçak sayması. hakkında kim karar verirse versin temel alacağı nokta bu.
-
Alıntı:
askerlik şubesinin yaptığı hatanın savcılıktan dönmesi gerekir, savcı dosyanı valilik-kaymakamlığa devreder sanırım. yalnız bence asıl önemli olan, askerlik şubesinin seni 2007 tarihinden itibaren kaçak sayması. hakkında kim karar verirse versin temel alacağı nokta bu.
2007 demekle suç son çıkan kanundan önce işlendiği için eski kanunlara göre yargılanma ihtimalin mi var demeye getiriyosun?
ben suçumu kabul ediyorum 2007 den beri olmasına ...ama istediğim adaletin mevcut güncel kanuna göre tecelli etmesi...buna göre benim cezamın kanuna göre tabi 2007 den beri olan yoklama kaçağı süreme göre idari para cezası verilmesi...buna kesinlikle lafım yok...önceden para cezası kesilip gene aynı suç yapılması durumuda yok...ilk kez yoklama kaçağına karşılık para cezasına çarptırılacam.yasaya göre bu ceza benim hakkım...mahkemeye verilmem mevcut kanuna göre sonraki aşama...ayrıca ben bakaya dedikleri tarzdan değilim...bana şimdi 30 kasım 2012 tarihi verildi...bu tarihi geçirdiğim zaman gitmezsem bak ozaman mahkeme olabilir di ama şimdi benim cezam kesinlikle askerlik şubesinin vereceği idari para cezası yani mahkemenin değil ...tabi bu arada kanuna göre bu ceza içinde ben kendiliğimden gittiğim için daha uygun ceza veriliyor ve ayrıca eğer bana verilen tarihte gidersem askere o uygun cezanında yarısı oluyor ve bu da askerlik hizmetimin sonuna bırakılıyor...bütün bunları ben nerden biliyorum...e tabi ki yeni kanunu okuyup öğrenmekten dolayı...e bu memurlar bu kanunları okumuyorlar mı...kendi işleri değil mi bu ?
-
Alıntı:
2007 demekle suç son çıkan kanundan önce işlendiği için eski kanunlara göre yargılanma ihtimalin mi var demeye getiriyosun?
ben suçumu kabul ediyorum 2007 den beri olmasına ...ama istediğim adaletin mevcut güncel kanuna göre tecelli etmesi...buna göre benim cezamın kanuna göre tabi 2007 den beri olan yoklama kaçağı süreme göre idari para cezası verilmesi...buna kesinlikle lafım yok...önceden para cezası kesilip gene aynı suç yapılması durumuda yok...ilk kez yoklama kaçağına karşılık para cezasına çarptırılacam.yasaya göre bu ceza benim hakkım...mahkemeye verilmem mevcut kanuna göre sonraki aşama...ayrıca ben bakaya dedikleri tarzdan değilim...bana şimdi 30 kasım 2012 tarihi verildi...bu tarihi geçirdiğim zaman gitmezsem bak ozaman mahkeme olabilir di ama şimdi benim cezam kesinlikle askerlik şubesinin vereceği idari para cezası yani mahkemenin değil ...tabi bu arada kanuna göre bu ceza içinde ben kendiliğimden gittiğim için daha uygun ceza veriliyor ve ayrıca eğer bana verilen tarihte gidersem askere o uygun cezanında yarısı oluyor ve bu da askerlik hizmetimin sonuna bırakılıyor...bütün bunları ben nerden biliyorum...e tabi ki yeni kanunu okuyup öğrenmekten dolayı...e bu memurlar bu kanunları okumuyorlar mı...kendi işleri değil mi bu ?
mahkemeden neden çekindiğini anlamadım, mahkemeye sevkedilsen bile alacağın ceza bence değişmez, kanunda neyse o.
-
Alıntı:
mahkemeden neden çekindiğini anlamadım, mahkemeye sevkedilsen bile alacağın ceza bence değişmez, kanunda neyse o.
hapis cezası ihtimali yok mu?bide benden habersiz mahkeme yaparlar mı...savunmamı yapmadan oldu bittiyle bi hapis kararı dayatılmasından çekindim...öteki direk para cezasıydı...
-
Alıntı:
hapis cezası ihtimali yok mu?bide benden habersiz mahkeme yaparlar mı...savunmamı yapmadan oldu bittiyle bi hapis kararı dayatılmasından çekindim...öteki direk para cezasıydı...
Alıntı:
savcılığa suç duyurusu yapcaklar...ya dedim mahkemeye verilmiyor yeni çıkan kanunla...onlarda evet yargının hızlandırılması kanunu var sen hapis cezası falan almazsın ,idari para cezası verirler dedi...
şubendeki adam olayı biraz karıştırmış, yargının hızlandırılması ile suçların artık kabahat olarak değerlendirilme konuları birbirine girmiş:) düzeltirsek, yargının hızlandırılması kanunu var ve sen savcı-mahkeme ile uğraşmıcaksın, askerden kaçmak artık suç değil kabahat ve cezası da hapis değil para.
hakkında açılmış bir dava olup olmadığını öğrenmek için turkiye.gov.tr'ye bakabilirsin
-
konuyla alakasız olacak ama ben de, düğün ve balayı olaylaır yaklaştığı için streslerdeyim.. hakkımda açılmış dava yok, herhalde dava açılmadığına göre yakalama da olamaz demek ki gbt kaydım da yok.. ama hala otellerde kalanlara başka bir tarama yapılıyor mu bilmiyorum. otelci bir arkadaşıma sordum biz gönderiyoruz jandarmaya neye baktıklarını bilmiyorum dedi, askerlik şubesinden bi tanıdık buldum tc ni ver bakayım durumuna dedi , ben sakatlık olmasın dedim, yok ya korkma bişi olmaz msj at sen dedi.. ama atmadım ben :) bir de bi polis tanıdık var yarın ona sorucam bilgisi varsa.. şu işleri bi atlatsam gerisini düşünmüyorum çok..
-
Alıntı:
otelci bir arkadaşıma sordum biz gönderiyoruz jandarmaya dedi
o otel jandarmanın alanındadır belki, garip geldi bana.
-
Alıntı:
şubendeki adam olayı biraz karıştırmış, yargının hızlandırılması ile suçların artık kabahat olarak değerlendirilme konuları birbirine girmiş:) düzeltirsek, yargının hızlandırılması kanunu var ve sen savcı-mahkeme ile uğraşmıcaksın, askerden kaçmak artık suç değil kabahat ve cezası da hapis değil para.
hakkında açılmış bir dava olup olmadığını öğrenmek için turkiye.gov.tr'ye bakabilirsin
takip edicem o siteyi...tabi benim dava anca açılacak...daha önceden yani ben şubeye gitmeden savcılığa durumu intikal etmemişler...
-
Alıntı:
konuyla alakasız olacak ama ben de, düğün ve balayı olaylaır yaklaştığı için streslerdeyim.. hakkımda açılmış dava yok, herhalde dava açılmadığına göre yakalama da olamaz demek ki gbt kaydım da yok.. ama hala otellerde kalanlara başka bir tarama yapılıyor mu bilmiyorum. otelci bir arkadaşıma sordum biz gönderiyoruz jandarmaya neye baktıklarını bilmiyorum dedi, askerlik şubesinden bi tanıdık buldum tc ni ver bakayım durumuna dedi , ben sakatlık olmasın dedim, yok ya korkma bişi olmaz msj at sen dedi.. ama atmadım ben :) bir de bi polis tanıdık var yarın ona sorucam bilgisi varsa.. şu işleri bi atlatsam gerisini düşünmüyorum çok..
ben telefon ettim ,şubeme tc mi verdim gitmeden önce...neden daha önce muayene olmadın dediler telde...işte öğrencilik falan vardı dedim...teli kapatacaklardı ki ben sordum nasıl görünüyom dedim...2007 den beri kaçaksın dediler...demek istediğim söz misal ben 2007 den beri kaçağım onlara göre ekrana bakıp görüyolar bunu ama sen şuan nerdesin,napıyosun falan demedikleri gibi ben sorunca öyle söylüyolar kaçaklık durumumu...bence sen de tc verip tel etsen bişey olmaz...bide gitmeyi düşündüğün otele ordaki yetkiliye jandarmaya haber veriyonuz mu diye sorsan nolur? senin otelde kalmama olayını riske atmak istemeyeceklerinden senin önceden uyarmanla senin bilgilerini jandarmaya vermezler gibime geliyo.ama tabi güven meselesi...ama düğün oluyo tut ki gerçekten jandarma geldi...senin mutlu gününü berbat etmek istemeyecektir jandarma...ülkedeki tek kaçak sen misinki?
-
Alıntı:
bir ara içlerinden biri ötekine 2007 den beri adamı arıyoz adam bu sürede okulunu bitirmiş iyi valla dedi...e ben son 6ay içinde hem jandarma hemde polis taramasından geçtim , bir sorun yoktu...beni nerde arıyor bu kişi? işte aynı noktaya geliyoz...aramada yani gbt dedikleri genel bilgi taraması na mahkemeye verilip ordan arama kararı savcılık tarafından verilmedikçe gbtye düşülmüyor ve dolayısıyla şube arıyoz demesine rağmen aslında aranmıyoz...ozaman lamotta arkadaş sen optimizeric arkadaşın dediği gibi turkiye.gov.tr ye gir bak ordan davan varmı diye.yoksa gbt yok yani jandarmaya haber de verseler sen görünmeyeceksin...bak ben jandarma ayağıma gelmiş de taradılar beni bişey çıkmadı...
-
Merhaba arkadaslar
Burdan araya girmis gibi oluyorum ama gördügüm kadariyla herkes burdan cevap yaziyor.
Ben suan 29 yasini doldurmus(dogum tarihim 20.01.1981) Almanyada halen Lisans egitimini gören Universite ögrencisiyim . 2010 yilinin Ekim sonuna kadar askerligimi hersene tecil ettirdim , daha sonrasi yas durumumdan dolayi tecil ettirilmeyecek diye gitmedim , herhangi bir savunma felan vermedim . Belki uzatirlar diye askerlik subeme babam araciligiyla ögrenci belgemi konsolosluk onayiyla beraber türcüme edilmis seklinde gönderdim . Babama asker kacagi oldugumu söylemisler , yurda giriste yaklayabilirler demisler . Ben bu durumda Bakaya kaldigimi düsünüyordum , ve bakaya kalanlarin yurda girislerinden herhangi bir isleme tabii tutulmadigini düsünüyordum .
Türkiyeye gelip yeni pasaport cikarmak istiyordum , yaklanmadan geri dönme sansim ne kadar .
Herkese tesekküerler iyi aksamlar
-
Alıntı:
Muhammetalioez rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaslar
Burdan araya girmis gibi oluyorum ama gördügüm kadariyla herkes burdan cevap yaziyor.
Ben suan 29 yasini doldurmus(dogum tarihim 20.01.1981) Almanyada halen Lisans egitimini gören Universite ögrencisiyim . 2010 yilinin Ekim sonuna kadar askerligimi hersene tecil ettirdim , daha sonrasi yas durumumdan dolayi tecil ettirilmeyecek diye gitmedim , herhangi bir savunma felan vermedim . Belki uzatirlar diye askerlik subeme babam araciligiyla ögrenci belgemi konsolosluk onayiyla beraber türcüme edilmis seklinde gönderdim . Babama asker kacagi oldugumu söylemisler , yurda giriste yaklayabilirler demisler . Ben bu durumda Bakaya kaldigimi düsünüyordum , ve bakaya kalanlarin yurda girislerinden herhangi bir isleme tabii tutulmadigini düsünüyordum .
Türkiyeye gelip yeni pasaport cikarmak istiyordum , yaklanmadan geri dönme sansim ne kadar .
Herkese tesekküerler iyi aksamlar
Daha 1 yıl bile olmamış, bence kaygılanacak birşey yok ama sen yine de turkiye.gov.tr'den hakkında dava açılıp açılmadığını bir kontrol et.
Alıntı:
muzaffergulen rumuzlu üyeden alıntı
Şayet hakkınızda dava açılmamış ise, yoklama kaçağı ya da bakaya dahi olsanız (2 sene - 3 sene farketmez) :
Kimliğinizi değiştirebilirsiniz.
Savcılıktan temiz kağıdı alabilirsiniz.
Ehliyet alabilirsiniz.
Pasaport alabilirsiniz.
Yurtdışına çıkıp girebilirsiniz.
-
asalın sitesinde
SEVK TEHİRİ İŞLEMLERİ
1. 1111 SAYILI ASKERLİK KANUNU’NUN 36’NCI MADDESİ KAPSAMINDAKİ SEVK TEHİRİ
* 1111-36’ncı madde kapsamında; lisans (üniversite) mezunlarının mezuniyet tarihinden itibaren 2 yıl, yüksek lisans mezunlarının mezuniyet tarihinden itibaren 1 yıl, yurt dışı lisans/yüksek lisans mezunlarının ise mezuniyet tarihinden itibaren denklik işlemlerinin tamamlanabilmesi için ayrıca 1 yıl sevk tehiri hakkı bulunmaktadır.
Mezuniyet tarihlerinden itibaren lisans mezunlarına verilen 2 yıllık ve yüksek lisans mezunlarına verilen 1 yıllık sevk tehiri sürelerinin bitim tarihi, yükümlülerin 35 yaşını doldurdukları yılın 31 Aralık tarihini geçemez.
şeklinde yazıyor....ben de şimdi lisans mezunu olarak 2 yıllık tehir hakkımı kullanıyorum...yüksek lisans bitince tekrar tehir imkanı veriliyo mu yoksa sen lisans mezunu iken hakkını kullandın verilmez mi denir...(35 yaşını doldurma yılının 31 aralığını geçmemek üzere bu sefer en fazla 1 sene )
-
Arkadaşlar bana da biraz yardımcı olursanız sevinicem. 3 ay içerisinde lise açık öğretim bitirip tecil ettirmek istiyorum. 90 doğumluyum, yoklama kaçağıyım, sorun olur mu??
-
arkadaslar, ayni problemlerle bogusuyordum ve acaba havaalninda ne olur girebilirmiyim cikabilirmiyim derken gittim geldim hicbirsey de olmadi, ki subeden kesin girer girmez alirlar demislerdi, bircok polis bir ihtimal problem cikabilir demisti, bazi avukatlar da riskli demisdi. Ben de sadece adliyeden ve daha kesin olsun diye subemin bulundugu yerdeki adliyeden de davam varmi diye sorusturduktan sonra,(yokmus) hickimsenin lafina bakmadan pasa pasa gittim geldim. Puf noktasi, yeni degisen kanunlarla budur arkadaslar,,,lakin sunu iyi hesaplamaniz lazim ordayken dava acilirsa falan filan ama daha once okuduklarimdan cikardigim sey dava acilsa bile hemen yakalanma karari cikmiyor.....stresli zamanlarimda bana akil veren bu siteye tesekkur ederim, bu deneyimimide yazmak borcumdu, herkese mutlu huzurlu gunler....
-
Arkadaşlar 29 yaşını doldurduğum için AF ile okula(TIP 4) devam etme işi suya düşmüş görünüyor, okul askerlik durum belgesi istiyor ve şubeye gittiğimde sevkimi yapacak muhtemelen uzun lafın kısası 15 ay uzun dönem askerlik yapacağım, rütbeli tanıdık olmadığından kaçak göçek bir yere varmayacak benim iş çünkü okulum askerlik durum belgesi olmadan başlatmam diyor şubemse önce askere!
Soru: Ben şuan şubeye gitsem en erken hangi dönem için sevkim yapılır, ASAL'a baktığımda 4-6 temmuzda bir grup gönderilmiş sanırım mayıs celbinin 2. grubu olmalı ama çokta anlamıyorum bu işlerden açıkçası, prosedürü bilenler birazda ayrıntılı cevaplarsa sevinirim.