-
Cevap: Re: Dövizle kredi alana müjdeli haber
Uzun zamandır yazmıyordum bugün içimden yazmak geldi ya efendiler ağalar paşalar daha dün mangalda kül bırakmayanlar site üstüne site kuranlar web tasarım yapanlar tıklanma hayalinde olanlar bugünlerde nerdesiniz hani sizler kurtaracaktınız biz madurları şurada çalışan birkaç arkadaşa dahi olmadık hakaretler yağdırdınız hani sonuç ne onu söyleyin ankara adana istanbul çıkartmaları falan filan selma hanımı nerdeyse vatan haini ilan edecektiniz ALLAH AŞKINA onun hiç bir sıkıntısı yokken gecesini gündüzünü biz mağdur olan kişilere ayırırken ne zoru vardı?daha buna benzer arkadaşlar çıkarınıza ters düştügü için alabora edildi.Hadi bakalım şimdi yiyelim birbirimizi.230 bin DENİLDİ Biz 50 kişi bir arada olamadık.Başbakanla randevu alan arkadaşlar muavfak oldularmı? yasayı çıkarttırdılarmı ?bizde bilelim..
-
Sayın Cobra-64; daha once bu sayfada da yazdım.web sayfasından birsey olmaz,site de talepte bulunmaktan birsey cıkamaz diye.Anlasılan sende bu fikre varmıssın.O; mangalda kül bırakmayanlar şimdi sadece onu yapıyoruz bunu yapıyoruz diyebiliyorlar,yaptık diyemiyorlar cunki yapamıyorlar..Bu iş güç meselesi.Mücadele ettigin kurum bankalar.Bankaların sevimli dostu , en büyük koruyucusu BDDK baskanı Tevfik BİLGİN ve bankalar birliği baskanı dövizzedeyi hor gören bir Ersin ÖZİNCE varken bu işten olumlu sonuc almak cok zor.Ankara ile her turlu ilişki içinde olanlar birsey yapamadı,yapamayacaklarda..Bu sayafada inat ugruna yazmayacagım deyip site kuranlar ancak buradaki toplulugu bölmekten baska birsey yapmadı ne yazık ki...!!!..İnsalarda usandı artık nereye yazacagını, nereden bilgi alacagını bilemez hale geldi. Onlarca yere ben sahsen yazdım kimse tınlamadı,tınlamayacakta.Web sitesi kuralanlar cok heveslendi bu sorunu o ortamda cozeriz diye ancak bakıyorum da buraya yazanlar oraya yazanlardan daha cok.Herkes aynı seyi yazıyor birbirinden medet umuyor.Ankaradan randevu aldık , elimizde done var, bilgi topluyoruz,BDDK dan randevu aldık, faks cekin bekliyoruz falan ..bunlar su ana kadar bos cıktı. Biz mahcup olalımda basarırlar insallah..Bizim yapmamız gereken bu konuda cok uzman bir avukat bulup onun bu işe bakmasını sağlamak.Neden Avukat dersen yeni cıkacak olan borclar kanunu belki bize derman olur,yol yordam bilir ve bircok insanı temsil ettigini anlatabilirse dikkate alınabilir.Ben ulusal kanalların haber merkezlerine sürekli mail atıp durumu bildiriyorum,herkes te oyle yapmalı.Bireysel olarak aynı talepte cogunluk saglarsak belki basarırız.TUDER e gelince benim gibi bircok arkadası hayal kırıklıgına ugrattı. Güçlerini bizim için kullanamadılar veya kullanmadılar.Allah; insallah hepimize merhamet eder de yardımcı olur.
-
çok önemli
aşagıda resmi gazetede yayınlanan yönetmelik geregi
dask heryıl yapılması mecburi fakat
hayat sigortaları istege baglıdır
bankanızdan bugüne kadar verdiginiz hayat sigortalarınıda geri alabilirsiniz
gerekli belgeler bende var isteyene yollarım
bu belgeleri bulundugunuz kaymakamlıgın tüketici hakem heyetine vereceksiniz
emsal yazılarla sonuç alınıyor
benden bankam hayat sigortası parasını önce kesti sonra itiraz etmem sonucu iade etti
bende geçmiş sigortaları almak için hakem heyetine müracaat ettim
bu konuyu atlamamanızı tavsiye ederim
yeter artık sögüşlendiğimiz
ayrıca jpy kredileri tl.ye ceviriyorlar haberiniz olsun
yalnız benim bankam fortis normal kredi gibi işlem yapıyor
yani tekrar dosya masrafı alıyorlar
ama vakıfbank transfer kredi adı altında hiç masrafsız kredinizi tl.ye ceviriyor
ve faiz oranıda 60 aya kadar 0.92
60-120 ay arası 1.02 den yapılandırıyor
masraf sadece 120 tl. dediler haberiniz olsun
vakıfbank parayıda direk borçlu bankanıza virmanlıyo size vermiyo
31 Mayıs 2007 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 26538
(2) Ayrıca, formun ön yüzünde yer alacak şekilde en az on altı punto ve koyu siyah harflerle, hayat sigortası, konut sigortası gibi yapılması isteğe bağlı sigortaların yaptırılmasının zorunlu olmadığına dair ibarenin yazılması gerekmektedir.
Ayrıca, formun ön yüzünde yer alacak şekilde en az on altı punto ve koyu siyah harflerle, tüketicinin muacceliyet uyarısında verilecek olan süre içerisinde borcunu kapatmaması durumunda, konut finansmanı kuruluşunun finansal kiralama sözleşmesini feshettiği takdirde konutu derhal satışa çıkaracağına, her iki tarafın yükümlülüklerini yerine getirmeleri durumunda kiralama işleminin sonucunda mülkiyet devrinin yapılıp yapılmayacağına, konutun tüketici tarafından kiraya verilmesi halinde kiralayana bildirmesi gerektiğine, kiralayandan yazılı izin almak kaydıyla tüketicinin kiracılık veya sözleşmeden doğan hak ve/veya yükümlülüklerini devredebileceğine ve hayat sigortası, konut sigortası gibi yapılması isteğe bağlı sigortaların yaptırılmasının zorunlu olmadığına dair ibarenin yazılması gerekmektedir.
-
sayın emekliümit belgeleri sizden nasıl alabilirim.
-
Alıntı:
Keeway rumuzlu üyeden alıntı
sayın emekliümit belgeleri sizden nasıl alabilirim.
msn adreslerini verenlere göndericem
-
Cevap: Dövizle kredi alana müjdeli haber
Hayat sigortasını iptal ettirmek bana pek mantıklı gelmiyor. Olurda başınıza birşey gelirse geride kalanlar perişan olacaktır. Hem ölen anne yada babanın acısı hem de ödemeyemedikleri kredi borcu yüzünden icralık olup sokakta kalma durumu. Bence bin lira için değmez. Yine de herkez kendi hasabını kendi bilir.
-
Alıntı:
muratkutluer rumuzlu üyeden alıntı
Hayat sigortasını iptal ettirmek bana pek mantıklı gelmiyor. Olurda başınıza birşey gelirse geride kalanlar perişan olacaktır. Hem ölen anne yada babanın acısı hem de ödemeyemedikleri kredi borcu yüzünden icralık olup sokakta kalma durumu. Bence bin lira için değmez. Yine de herkez kendi hasabını kendi bilir.
Kesinlikle haklısınız..!!!!Bu hayat sigortası hakkında detaylı bilgisi olan varsa lütfen buraya yazsın.Herkes olayın bilincine varmış olur..
-
KONUT KREDİSİ KULLANMAK İSTEYENLERİN, SÖZLEŞME İMZALARKEN, DEPREM SİGORTASI DIŞINDAKİ SİGORTALARI YAPTIRMAK ZORUNDA OLMADIĞI BİLDİRİLDİ.
Bursa’da konut kredisi kullanan Tüner Şahin, yasal zorunluluk olmamasına rağmen isteği dışında hayat sigortası yapıldığı iddiasıyla tahsil edilen bedelin iadesi için Yıldırım Kaymakamlığı Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyetine başvurdu. Heyet, tahsil edilen paranın iadesine karar verdi.
Tüketicileri Koruma Derneği (TÜKDER) Genel Başkanı Fikri Karagöz, düzenlediği basın toplantısında, bankadan konut kredisi alan Tüner Şahin’in, kredi taksitlerini zamanında ve düzenli olarak ödediği halde yasal zorunluluk olmamasına rağmen kendisinden ”Hayat sigortası” adı altında sigorta parası talep edildiğini belirtti.
SÖZLEŞME KURALLARINA AYKIRI SİGORTA BELGESİ
Şahin’in, kredi alımı sırasında böyle bir sigortadan bahsedilmediği, isteği ve bilgisi dışında kendisinden talep ve tahsil edilen toplam 702 liranın iadesi talebiyle Yıldırım Kaymakamlığı Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyetine başvurduğunu anlatan Karagöz, şöyle konuştu:
”Müracaat hakem heyeti tarafından incelenmiş, yapılan değerlendirme neticesinde 4822 sayılı kanun ile değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun genel hükümleri ile aynı kanunun 10/d maddesine muhalefet ettiği ve sözleşme kurallarına aykırı sigorta belgesi düzenlediği tespit edilmiş, aynı gerekçeyle bankanın tüketiciden 2007 ve 2008 yıllarında hayat sigortası adı altında tahsil ettiği toplam 702 liranın tüketiciye iade edilmesine karar verilmiştir. Banka, kararın tebliğinden sonraki 15 gün içinde tüketici mahkemesine itiraz etmediği için de tüketici, parasını geri almıştır.”
HAYAT SİGORTASI, YASAL ZORUNLULUK GİBİ SUNULUYOR
Karagöz, bankaların, konut kredisi kullanmak isteyen tüketicilere, hayat sigortasını, yaptırmaları yasal bir zorunlulukmuş gibi sunduklarını ileri sürerek, şunları kaydetti:
”Oysa ki zorunlu deprem sigortası dışındaki diğer sigortaları yaptırmak zorunlu değildir. Bu mağduriyeti önlemek için bankaların, formun ön yüzünde yer alacak şekilde en az 16 punto ve koyu siyah harflerle, hayat sigortasının konut sigortası gibi yapılması isteğe bağlı sigortaların yaptırılmasının zorunlu olmadığına dair ibareyi yazmaları gerekmektedir.
”Yıldırım Kaymakamlığı Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyetinin bu kararı, Türkiye’de bir ilk” diyen Karagöz, bu durumdaki tüketicilere, bağlı bulundukları kaymakamlıklardaki ilçe hakem heyetine başvurup, sigorta için haksız yere ödedikleri paraları geri alabileceklerini vurguladı. Tüketici Tüner Şahin ise parasını faiziyle geri aldığını belirterek, bu durumdaki tüketicilere haklarını arama çağrısında bulundu
Sanayi Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya gore bankaların konut kredisi kullanacaklara hayat sigortası yaptırması 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanuna (Satıştan Kaçınma - madde 5) ters düşüyor. Bu kanuna göre bir malın satışı sırasında bir başka malın satışının zorunlu olamayacağı hükme bağlanmıştır. Ayrıca yine Genel Müdürlük’ün açıklamalarına gore satın alınacak konuta ipotek koyarak kredi kuruluşları zaten kredilerini belirli bir güvenceye almışlardır. İkinci bir güvencenin konulmasının anlamı yoktur. Dolayısıyla hayat, konut paket sigortası gibi isteğe bağlı sigortalar kredi aşamasında bir şart olarak öne sürülmemelidir.
-
Alıntı:
Sayın Ümit bey bahsettiğiniz gibi hayat sigortası yaptırmak zorunlu degil fakat murat arkadaşımızın söylediklerine katılıyorum Allah korusun Borçluya birşey olursa geride kalan ailesini en azından bu skıntıdan kurtaracak bir güvence zaten bu ağır borç tutarı karşısındada bunu göz önünde bulundurmuyoruz.
-
Aslında bankaların yapmış olduğu bu hayat sigortaların bence eleştirilmesi gereken kısmı kapsamının dar olması. Sadece vefat durumunda sigorta ödeme yapıyor. Kalıcı sakatlık durumunu da kapsaması gerekirdi. Olası bir kaza nedeniyle çalışmaz duruma gelen borçlu, çalışamadağı için önce işinden sonra da kredi taksitlerini ödeyemediğini için evinden olacak. Tam haber programlarına konu olacak türden bir sefalet.
Fortis kredi anaparası kadar hayat sigortası yapıyor. TL ile kredi kullanlar için sigorta krediyi kapatır. Ancak döviz kredilerinde kur artışı nedeniyle kredi anaparası da yükseldiği için hayat sigortası krediyi kapatamayacaktır.
Bu arada genel seçimler yaklaşıyor galiba. Belki seçim dolayısıyla hükümet konuyla ilgili düzenleme yapabilir. Kredi kartları için defalarca yaptılar.
-
Selam Arkadaslar; aşagıdaki linkte yeni borclar kanununun tamamını pdf olarak bulacaksınız.Orada sayfa 77 ve madde.137 yi dikkatli okumanızı tavsiye ederim.Eger bu kanun gecerse ki gececektir o zaman belki bir umut olur.Bu konularda bilgisi olan avukat tanıdıgı olan arkadaslar bu maddeyi bizim durumumuz göz önüne alınarak yorumlatabilir ve buraya yazarsa iyi olur...
http://www.tbmm.gov.tr/sirasayi/donem23/yil01/ss321.pdf
-
Hayat sigortanızı iptel ettirip parayla belki 1 aylık taksitinizin yarısını ödiyebilme şansınız var. Vefatınız halinde kredinizin teminatı olan ev için hukuki işlem yapılır 3.kişilere haciz işlemi yapılmaz rahat olun. Kredi teminatı önce ev sonra sizsinizdir. Başka kimse değil.
-
Alıntı:
mwu79 rumuzlu üyeden alıntı
Hayat sigortanızı iptel ettirip parayla belki 1 aylık taksitinizin yarısını ödiyebilme şansınız var. Vefatınız halinde kredinizin teminatı olan ev için hukuki işlem yapılır 3.kişilere haciz işlemi yapılmaz rahat olun. Kredi teminatı önce ev sonra sizsinizdir. Başka kimse değil.
Dediğiz gibi üçüncü şahıslara icra gitmez ama kredi tutarı kadar borçluya ait olan herşeye ev, araba, eşyaya banka el koyar. Zaten evin gitmesi yeterince kötü bir durum. Geride kalanlar hem aileden birini kaybedecekler hem hem de sokağa atılacaklar. Ben bakmakla sorumlu olduğum kimse olmamasına rağmen sigortanın gerekli olduğunu düşünüyorum.
Bankaların kullanırdıkları döviz kredileri arasında fark mı var? Bazıları döviz kredisi bazıları dövize endeksli kredi sanırım. Benimki döviz kredisi, ben bankaya direkt jpy ödüyorum. Hatta hesaptaki TL'yi bile almıyorlar. Sanki dövize endeksli kredi kullanıp bankaya TL ödeyenlerın olası bir düzenlemeden yararlanma şansı daha yüksek gibi.
-
Japonyanın yeni maliye bakanı Naoto Kan göreve geçtiğimiz gün başladı.
Kan, göreve atanmasından bir gün sonra düzenlediği basın toplantısında, para birimlerini zayıf görmenin ''hoş'' olabileceğini söyledi.
Önceki Maliye Bakanı Hiroshisa Fujii, Japonya'nın ihracatına zarar veren güçlü yene hoşgörü gösterdiği gerekçesiyle eleştiriliyordu.
Naoto Kan, yeni daha zayıf görmek istediğini ve uygun seviyeye getirebilmek için Japonya Merkez Bankası ile çalışacaklarını belirterek, Japonya'nın yeniden canlanmasına yardımcı olmak istediğini kaydetti.
Japon hükümeti, deflasyon tehdidi ve büyük kamu borçlarıyla savaşıyor. Japonya'nın kamu borcu gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 200'ü seviyesinde bulunuyor.
Japonya Başbakanı Yukio Hatoyama dün 77 yaşındaki eski Maliye Bakanı Hirohisa Fujii'nin sağlık sebepleri nedeniyle istifasını kabul etmişti.
AA
-
Alıntı:
bach rumuzlu üyeden alıntı
Japonyanın yeni maliye bakanı Naoto Kan göreve geçtiğimiz gün başladı.
Kan, göreve atanmasından bir gün sonra düzenlediği basın toplantısında, para birimlerini zayıf görmenin ''hoş'' olabileceğini söyledi.
Önceki Maliye Bakanı Hiroshisa Fujii, Japonya'nın ihracatına zarar veren güçlü yene hoşgörü gösterdiği gerekçesiyle eleştiriliyordu.
Naoto Kan, yeni daha zayıf görmek istediğini ve uygun seviyeye getirebilmek için Japonya Merkez Bankası ile çalışacaklarını belirterek, Japonya'nın yeniden canlanmasına yardımcı olmak istediğini kaydetti.
Japon hükümeti, deflasyon tehdidi ve büyük kamu borçlarıyla savaşıyor. Japonya'nın kamu borcu gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 200'ü seviyesinde bulunuyor.
Japonya Başbakanı Yukio Hatoyama dün 77 yaşındaki eski Maliye Bakanı Hirohisa Fujii'nin sağlık sebepleri nedeniyle istifasını kabul etmişti.
AA
Güzel haber umarım ellerini çabuk tutarlar.
-
SLMLAR,
Sitenizde yeniyim, aslında kredi konusunda da yeniyim.Babam bir bankadan JPY kredi kullanmış. 2 ay önce vefat etti.Hayat sigortasının krediyi karşılamadığını söylediler.Ayrıntılı doktor raporu tarafımıza posta ile gönderilmiş fakat henüz elimize ulaşmadı.(Babam kalp krizinden öldü.Şeker ve tansiyon hastasıydı.Bunları beyan etmemiş.Bu yüzden sigorta karşılamıyormuş.).Yani hayat sigortası kandırmaca.BANKALAR HAYAT SİGORTASIYLA KENDİLERİNİ SİGORTALIYOR!!!..
Ben sigortayı yaparken babama soru sorduklarını da zanetmiyorum. Boş kağıda imza attırıyorlar herhalde.Şubeden poliçeyi göstermelerini istiyeceğiz.Dava açmayı düşünüyoruz Şube bize sadece geri ödeme planını verdi.
.Buarada kredinin 2 taksidini üstüste ödeyemezsek hemen haciz gelir mi?
Bankanın ölüm gibi özel durumlarda ek süre vermesi gerekmez mi?
JPY en TL YE dönebilir miyiz?
Siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız?
Yardımcı olursanız seviniriz biz sağlıklı düşünemiyoruz çünkü
-
Alıntı:
ebruu rumuzlu üyeden alıntı
SLMLAR,
Sitenizde yeniyim, aslında kredi konusunda da yeniyim.Babam bir bankadan JPY kredi kullanmış. 2 ay önce vefat etti.Hayat sigortasının krediyi karşılamadığını söylediler.Ayrıntılı doktor raporu tarafımıza posta ile gönderilmiş fakat henüz elimize ulaşmadı.(Babam kalp krizinden öldü.Şeker ve tansiyon hastasıydı.Bunları beyan etmemiş.Bu yüzden sigorta karşılamıyormuş.).Yani hayat sigortası kandırmaca.BANKALAR HAYAT SİGORTASIYLA KENDİLERİNİ SİGORTALIYOR!!!..
Ben sigortayı yaparken babama soru sorduklarını da zanetmiyorum. Boş kağıda imza attırıyorlar herhalde.Şubeden poliçeyi göstermelerini istiyeceğiz.Dava açmayı düşünüyoruz Şube bize sadece geri ödeme planını verdi.
.Buarada kredinin 2 taksidini üstüste ödeyemezsek hemen haciz gelir mi?
Bankanın ölüm gibi özel durumlarda ek süre vermesi gerekmez mi?
JPY en TL YE dönebilir miyiz?
Siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız?
Yardımcı olursanız seviniriz biz sağlıklı düşünemiyoruz çünkü
Öncelikle başınız sağolsun. Her sigorta poliçesinde kapsam dışı durumlar vardır. Ancak bankanın yaptırdığı hayat sigortasının kapsamının mümkün olduğunda geniş tutması gerekiyor diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi sigorta zaten borçluya bir şey olduğunda bankanın alacağını tahsil edebilmesi için yapılıyor. Bu sayede de borçlunun yakınları borçtan kurtulmuş oluyor. Sigorta firmasının bu şekilde kıvıracak yer araması sadece size değil bankaya da zarar verecektir. Taksitleri ödeyemeyeceğiniz için banka krediyi tahsil edemez. Evi satışa çıkarması da krediyi kapatmayacaktır. Her durumda banka zarar yazar. Hal böyleyken bankanın sigorta firmasını ödeme yapmaya zorlaması gerekir.
Aynen söylediğiniz gibi şubede kimse ne rahatsızlığın var diye sormuyor. Hatta istemezseniz sigorta poliçesini bile vermiyorlar.
Bildiğim kadarıyla 90 gün boyunca ödeme yapmazsanız banka borcun tamamını isteme hakkı elde ediyor. Bu da icra sürecinin başlaması demek.
Kredinizin kaç yıl vadeli olduğunu bilmiyorum ama eğer 10 yıl vadeliyse şuan TL'ye dönmesiz ödediğiniz taksit tutarının yaklaşık %60 civarında artmasına neden olur. Yani taksitiniz 1000 TL'den 1600'ye çıkar. Banka TL'ye geçişi bugünkü kurla hesaplayacaktır. Benim tavsiyem şuan JPY'de kalmanız. TL'ye geçiş için JPY'nin düşük olduğu bir anı kollamanız daha doğru olur.
Tekrar başınız sağolsun.
-
arkadaşlar
vakıflar bankası kredi transfer adı altında
japon yeni kredinizi tl kredisi ile kapatıyor
hiçbir masraf almıyor deprem ve diger sigortalarıda zeyilname ile aktarıyorlar
parayı direk borçlu bankaya aktarıyorlar
0-60 aya 0.92 faiz oranı ile
60-120 ay arasını 1.02 faiz oranıyla kredi veriyorlar
bence japon yeninden kurtulmak isteyenler japon yeni düşünce kapatıp
tl. krediye gecebilirler
özelden mesaj yollayan arkadaşlara hayat sigortası iadesi için
evrakları yolladım kendi bilgilerinize göre düzenleyip
bulundugunuz kaymakamlıgın hakem heyetine verin
2 ay içinde sonuçlanıyo ve paralar size iade oluyo
-
Alıntı:
Öncelikle başınız sağolsun. Her sigorta poliçesinde kapsam dışı durumlar vardır. Ancak bankanın yaptırdığı hayat sigortasının kapsamının mümkün olduğunda geniş tutması gerekiyor diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi sigorta zaten borçluya bir şey olduğunda bankanın alacağını tahsil edebilmesi için yapılıyor. Bu sayede de borçlunun yakınları borçtan kurtulmuş oluyor. Sigorta firmasının bu şekilde kıvıracak yer araması sadece size değil bankaya da zarar verecektir. Taksitleri ödeyemeyeceğiniz için banka krediyi tahsil edemez. Evi satışa çıkarması da krediyi kapatmayacaktır. Her durumda banka zarar yazar. Hal böyleyken bankanın sigorta firmasını ödeme yapmaya zorlaması gerekir.
Aynen söylediğiniz gibi şubede kimse ne rahatsızlığın var diye sormuyor. Hatta istemezseniz sigorta poliçesini bile vermiyorlar.
Bildiğim kadarıyla 90 gün boyunca ödeme yapmazsanız banka borcun tamamını isteme hakkı elde ediyor. Bu da icra sürecinin başlaması demek.
Kredinizin kaç yıl vadeli olduğunu bilmiyorum ama eğer 10 yıl vadeliyse şuan TL'ye dönmesiz ödediğiniz taksit tutarının yaklaşık %60 civarında artmasına neden olur. Yani taksitiniz 1000 TL'den 1600'ye çıkar. Banka TL'ye geçişi bugünkü kurla hesaplayacaktır. Benim tavsiyem şuan JPY'de kalmanız. TL'ye geçiş için JPY'nin düşük olduğu bir anı kollamanız daha doğru olur.
Tekrar başınız sağolsun.
sağolun.kredi 60 ay vadeli 15 ayı bitti.TL ye dönmek için bekleyelim dediğiniz gibi
-
Kredi borcunuzun anaparasını ve faizini bilmiyorum ama 50 bin TL kredi anaparası ve 0.42 faizi olduğunu varyasarak 45 ay vadede 1.02 TL faiziyle taksitleriniz yaklaşık olarak 1200 TL'den 1400 TL'ye çıkacaktır.
-
yaklaşık 10 gündür kimseden ses çıkmıyor.Yen biraz düşünce veya düşmeye başlayınca sanki problemimiz bitmiş gibi herkes susuyor.Şunu anladım ki yen demek ki hala çoğu insanın canını yakmıyor.Bir ara hayat sigortasıyla uğraştınız.Hayat sigortasına verdiğiniz parayı zaten her ay kur farkı olarak bankaya veriyorsunuz.Bizim sorunumuz hayat sigortası değil ve bu şekilde de 1 ileri 2 geri hiç bir şey yapamayız.bu iş yen nezaman 2.50 falan olur.İnsanlar gerçekten ödeyemez duruma gelir,belki o zaman çözülür.Çözülsede inanın bankaların istediği gibi olur.Kredi kartlarına durmadan neden yapılandırma yapılıyor sanıyorsunuz.Kredi kartı mağdurlarına 5 kez yapılandırma hakkı veriyorlar.amaç ne kurtarsak o kar diye düşünüyorlar.Adam 1.000 tl maaş alıyor.150.000 tl kredi kartı borcu var.maaşından her ay belli bir miktar çekiliyor.Adam çok rahat ödenir diyor.biz ödüyoruz.kredi kartı gibi defalarca değil yanlız bir kez hata yapmışız.bize af yok.çünkü öyle veya böyle ödüyoruz.bu sitenden artık bir şey çıkacağına ben inanmıyorum ve son kez yazıyorum.Yen 2.50 olduğu zaman zaten ya bankalardan kredi kartına yaptıkları gibi ya da malum yenzedelerden bir ses mutlaka gelir.
-
Alıntı:
umca rumuzlu üyeden alıntı
yaklaşık 10 gündür kimseden ses çıkmıyor.Yen biraz düşünce veya düşmeye başlayınca sanki problemimiz bitmiş gibi herkes susuyor.Şunu anladım ki yen demek ki hala çoğu insanın canını yakmıyor.Bir ara hayat sigortasıyla uğraştınız.Hayat sigortasına verdiğiniz parayı zaten her ay kur farkı olarak bankaya veriyorsunuz.Bizim sorunumuz hayat sigortası değil ve bu şekilde de 1 ileri 2 geri hiç bir şey yapamayız.bu iş yen nezaman 2.50 falan olur.İnsanlar gerçekten ödeyemez duruma gelir,belki o zaman çözülür.Çözülsede inanın bankaların istediği gibi olur.Kredi kartlarına durmadan neden yapılandırma yapılıyor sanıyorsunuz.Kredi kartı mağdurlarına 5 kez yapılandırma hakkı veriyorlar.amaç ne kurtarsak o kar diye düşünüyorlar.Adam 1.000 tl maaş alıyor.150.000 tl kredi kartı borcu var.maaşından her ay belli bir miktar çekiliyor.Adam çok rahat ödenir diyor.biz ödüyoruz.kredi kartı gibi defalarca değil yanlız bir kez hata yapmışız.bize af yok.çünkü öyle veya böyle ödüyoruz.bu sitenden artık bir şey çıkacağına ben inanmıyorum ve son kez yazıyorum.Yen 2.50 olduğu zaman zaten ya bankalardan kredi kartına yaptıkları gibi ya da malum yenzedelerden bir ses mutlaka gelir.
Sayın umca; sitem etmekte cok haklısın bende hergun bakıyorum ancak yazan yok.Yazıp yazmamak kurla ilgili bir durum degil.Kimse birsey yapamıyor,girişimde bulunanları arkadaslar takipe dip bilgi edinmeye calısyor.Yeni bir calısma olmayınca da kimse yazmıyor.Baska bir site kurmuslar en son trend orası olmus, ancak ogrendigime gore orada da bir sey yok.Sadece hükümete sitem eden yorumlar varmıs.Ne bu sayfadan nede diger siteden birsey cıkmayacak.Bireysel girişimde bulunupta basarılı olan olursa bu sitelerden ögrenip bilgi edinecegiz.Senin dusundugun gibi burada örgütlenip müracaat edebilecegimiz yerlere gidebilecegimizi sanmıyorum.Yen 2.50 de olsa ancak isyan edebiliriz hicbir sey yapamayız.Herkes dedigin gibi yazmaya baslayacak sonuc cıkmayacak..Bugunlerde bir gazete ile görüşme ayarlamaya calısıyorum.Hükümete yakın medya grubu ancak bizim konuyu yazarmı bilmiyorum.Durumu anlatmaya calısacagım biraz da kriz öncesi ve bugunkü durumu özetleyen bir rapor hazırlayıp verecegim.Bakalım dikkate alacaklarmı.
-
Japonya'dan Türkiye'yi etkileyecek yen adımı Paylaş
Japonya’nın yeni Maliye Bakanı Natou Kan’ın yenin değerinin düşürülebilecekleri yönündeki açıklaması, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu birçok piyasayı yakından ilgilendiriyor.
Yen geçtiğimiz iki yıl içinde dolar karşısında yüzde 18 oranında değer kazandı. Japon ekonomistler, değerlenen yenin ihracata zarar verip, ülkenin girdiği en derin resesyonlardan birinden çıkmasına engel olabileceğini düşünüyor.
Bloomberg’de yayımlanan bir haberde, bu koşullar altında hükümetin yenin daha fazla değerlenmesini engellemek için döviz piyasasına müdahale edebileceğine işaret edildi.
Japonya’nın eski maliye bakanı Hatoyama Fujii, güçlü yenin ihracatçılar için sorun yaratmayacağını savunuyordu. Kan'ın göreve gelir gelmez yaptığı açıklama selefinin para politikası söylemleriyle çelişti. Yeni bakan, ülke ekonomisinin iyileşmesine zarar vermemesi için yenin değerinin düşürülebileceğini belirtti.
Financial Times’da yayımlanan bir haberde, Kan’ın yene yönelik açıklamalarının bazı ekonomistler tarafından olumlu bir gelişme olarak kabul edildiğine dikkat çekildi.
Öte yandan Kan'ın açıklamalarıyla Japonya para birimi dolar karşısında hafifçe değer kaybetmesine neden oldu. Açıklamanın ardından, bu sabah bir doların değeri 92.82 yene gerilerken, bir euro yüzde 0.2’lik bir düşüşle, 113.29 yen oldu.
Financial Times'ın haberinde değerlendirmelerine yer verilen Tokyo Merkezli araştırma şirketi Macquaire’in baş ekonomisti Richard Jerram, “Kan'ın döviz kuru politikaları ekonomiye fayda sağlayacak gibi görünüyor” dedi.
KARŞIT GÖRÜŞLER DE VAR
Japonya’da, Kan’ın açıklamalarına karşın yenin değerinin düşürülmeyeceğine inanan ekonomistler de var.
MarketWatch’da yayımlanan bir analizde, Japon hükümetinin para politikalarını gevşek tutma konusunda merkez bankasına baskı yapmaya devam edeceği belirtildi. Analizde Japonya Merkez Bankası'nın zorunda kalmadığı sürece para piyasasına müdahale etmeyeceği öngörüldü.
Yatırım bankası Bank of America-Merrill Lynch analistlerinden Tomoko Fujii, “Japonya Merkez Bankası, yenin değer artışının ülkede büyük bir deflasyon riski doğurması durumunda devreye girecektir” değerlendirmesini yaptı.
TÜRK PİYASASI DA ETKİLENEBİLİR
Japonya'nın yenin değeriyle ilgili atacağı adım kendi ekonomisinin ötesinde aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok gelişmekte olan piyasayı da yakından ilgilendiriyor.
Türkiye, faiz oranlarının düşük olduğu ülkelerin para birimlerinde borçlanıp, getirisi yüksek piyasalara yatırım yapılması anlamına "carry trade" işlemlerinin en gözde yerlerinden birisi. Faiz oranlarının rekor düşük seviyelerde olduğu Japonya yeni de carry trade işlemlerinde en çok tercih edilen para birimi.
Uzmanlar, Türkiye gibi ülkelerin yendeki hareketlere hassasiyetinin yüksek olduğunu ve buradaki bir değer düşürülmesinin gelişmekte olan piyasaları da olumlu etkileyebileceğini ifade ediyor.
-
bence 2. bir kriz dalgası geliyor Allah yardımcımız olsun bu gidiş pek hayırlıya benzemiyor kur:0,0172
-
Sevgili arkadaşlar
Bir gelişme söz konusu lütfen aşağıdaki genelgeyi dikkatlice okuyun
"16 Haziran 2009 tarih, 27260 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2009/15082 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca Türkiye'de yerleşik gerçek kişilere dövize endeksli kredi kullandırımı uygulamasına son verildiği duyurulmuştu.
Bu defa TCMB'den alınan 8 Şubat 2010 tarih, 2010/YB-3 sayılı genelge ile; söz konusu Karar'ın yayımlanmasından önce Türkiye'de yerleşik gerçek kişilere kullandırılan ve vadesinde geri ödenemeyen dövize endeksli krediler için geçerli olmak üzere, ilk kredi sözleşmesindeki anapara tutarında herhangi bir arttırma söz konusu olmaksızın ve bir defaya mahsus olmak üzere, kredi taksit tutarı, faiz oranı ve kredi süresinin yeniden yapılandırılması ile belirlenecek yeni şartlara göre geri ödeme yapılmasına izin verilmesinin uygun görüldüğü bildirilmiştir".
Krediyi almış olduğunuz bankanın şubesi ile konu hakkında görüşebilirsiniz. Burada en kritik konu kur. Bu genelgede kurdan bahsedilmemiş. Detaylı bir bilgi öğrenirsem paylaşıyor olacağım.
-
İyi bir haber gibi. Ama bu bankaları ne kadar bağlayacak. Bankaların haberi varmı öncelikle böyle bir genelgeden.
Kredi çektiğimiz tarihteki JPY'li anapara mı TL'li anapara mı esas alınacak?
Tekrar yapılandırmada JPY'li faizle mi TL'li faizle mi hesap yapılacak?
Vadesinde geri ödem yapan kişiler de bundan yararlanabilecek mi?
Yeni şartalara göre yapılandırmadan bahsedilmiş, yeni şartalara göre JPY kredilendirmesi yok ki?
daha bir çok boşluk var.
Ha şöyleyse ne alâ : Kredi çekilen tarihteki TL anapara borcundan; ödenen taksitlerin TL karşılığı düşülerek hesaplanan kalan anaparanın, yeni TL faiz oranlarıyla taksitledirilmesi.
-
Tekrar Merhaba
Detayları öğrendim soruları yanıtlamaya çalışayım.
Öncelikle bütün bankaların bu genelgeden haberi var. Çünkü merkez bankası tüm bankalara tebliğ etti ve bankalar biliyor.
Fakat maalesef ki çok işimize yarayacak bir şey değil. Uygulamayı şu şekilde yapıyorlar
Önce dövizli anaparanı alıyorlar, ödediğin taksitleri düşüyorlar. Ardından bugünkü kur üzerinden tl ye çeviriyorlar.Üzerine mevcut tl kredisi faiz oranını da ekliyorlar sana yeni bir plan hazırlıyorlar.
Bu genelgenin ne amacı varki? zaten bunu yapabiliyorlardı diye düşünüp biraz daha araştırdım. Döviz kredisi yasaklandığından beri dövizli kredi vadesini uzatmak isteyen kişilere döviz kredisi verilemediğinden dolayı sıkıntıya girmiş kişiler için olduğunu öğrendim.
Sonucta jpy kredinizin vadesini uzatabilirsiniz yada tl ye çevirebilirsiniz. Ama tabii ki bugünkü kurdan kim çevirmek ister o da ayrı bir konu.
-
Herkese selamlar; TCMB web sayfasından bilgi edinme bölümüne girerek asagıdaki metni yazdım.Lütfen herkes genelgenin bizler icin revize edilerek yeniden yayınlanması icin TCMB muracaat etsin.
SAYGILAR
Sayın Yetkili;8 Şubat 2010 tarih, 2010/YB-3 sayılı genelgeniz biz Japon Yen'i kredisi mağdurları icin umut olacagını sandık.230.000 Yenzede boyle bir genelge bekliyordu ancak beklenen olmadı.Genelgenizin yenzedeleri bir nebze olsun rahatlatacak tarzda olması gerekirken kazanc üstüne kazanc saglayan bankalara fayda getirmiştir.2009 yılında %60 lara varan banka kazanclarının bir kısmınında biz döviz kredisi magdurları oldugu bir gercektir.Bankalar genelge yok iken de yapılandırma yapıyordu.Genelgeniz bir farklılık yaratmamış.Zor durumda olan yenzedeler icin iyileştirici bir durum degil bu genelgeniz.Bankalardan kredi geri dönüşleri hakkında bilgi alıpta odemede zorluk olmadıgını düşünmeyin.Borcu borcla ceviriyoruz hacze uğrayıpta rezil olmamak icin.Lütfen; kur'uda bizleri düşünüp tayin ederek bu genelgeyi yeniden yayınlayın. kredi kullanım tarihinden itibaren uygulamanın nasıl olacağı hakkında bilgi içermelidir.Umarız bizleri dikkate alırsınız.Talebime cevabınızı beklerim.SAYGILARIMLA
-
Alıntı:
olorin rumuzlu üyeden alıntı
Herkese selamlar; TCMB web sayfasından bilgi edinme bölümüne girerek asagıdaki metni yazdım.Lütfen herkes genelgenin bizler icin revize edilerek yeniden yayınlanması icin TCMB muracaat etsin.
SAYGILAR
Sayın Yetkili;8 Şubat 2010 tarih, 2010/YB-3 sayılı genelgeniz biz Japon Yen'i kredisi mağdurları icin umut olacagını sandık.230.000 Yenzede boyle bir genelge bekliyordu ancak beklenen olmadı.Genelgenizin yenzedeleri bir nebze olsun rahatlatacak tarzda olması gerekirken kazanc üstüne kazanc saglayan bankalara fayda getirmiştir.2009 yılında %60 lara varan banka kazanclarının bir kısmınında biz döviz kredisi magdurları oldugu bir gercektir.Bankalar genelge yok iken de yapılandırma yapıyordu.Genelgeniz bir farklılık yaratmamış.Zor durumda olan yenzedeler icin iyileştirici bir durum degil bu genelgeniz.Bankalardan kredi geri dönüşleri hakkında bilgi alıpta odemede zorluk olmadıgını düşünmeyin.Borcu borcla ceviriyoruz hacze uğrayıpta rezil olmamak icin.Lütfen; kur'uda bizleri düşünüp tayin ederek bu genelgeyi yeniden yayınlayın. kredi kullanım tarihinden itibaren uygulamanın nasıl olacağı hakkında bilgi içermelidir.Umarız bizleri dikkate alırsınız.Talebime cevabınızı beklerim.SAYGILARIMLA
ben de merkez bankasına bu genelgenin yeniden yenzedeler ve kurla alakalı düzenlemelerinin yapılarak yeniden yayımlanması yönünde talebimi ilettim.lütfen herkes 5 dk.ayırıp merkez bankası bilgi edinme merkezine bu talebimizi iletsin.çoğunluk olamadıkça sesimizi kimse duymuyor.herkes beni az etkiledi gibi mazeretler aklından geçirmeden merkez bankasına mail göndersin
-
Ben sınıf öğretmeniyim.14 ay sonra idare Mahkemesi kararıyla eski okulumda göreve başladığımın ertesi günü Müdürün odasında veli elinde SOPAYLA üzerime yürüyerek bana hakaret etti ve saldırmaya kalkıştı.odadaki arkadaşlar araya girerek bizi ayırdılar.O sırada bana sana bu okulda öğretmenlik yaptırmayacağını her gün okula geleceğini vs. diye tehtitler savurdu.Bende namusuzluk yapma benı git İlçe Milli Eğitime şikayet et dedim.Karakola gidip veliden şikayetçi oldum.Bana salıdıran velide İlçe Milli Eğitim Müdürüne Öğretmenin sana namuzsuz şerfsiz dedi diyerek dilekçe vermiş.
:k İlçe Milli Eğitim Müdürüde bana SALDIRAN VELİDEN ve beni DERSTEN odasına çağıran, CAN GÜVENLİĞİMİ SAĞLAYAMAYAN müdürden değilde benden şikayetçi oldu.:k
Okul müdürüyle aramızda kişisel husumet vardı.Ben onu 2 kez oda beni 4 kez şikayet etmişti.Okul müdürü ve müdür yardımcısı veliden taraf olmuş söylediğimi ifade etmişler.Yani anlayacağınız kurulmuş tezgaha düştüm.
Okul müdürünün ifadesi geçerli sayılır mı ben nasıl bir ceza alabilirim.Nasıl itiraz edebilirim.teşekkürler[/QUOTE]
-
Herkese Selamlar;
Merkez bankasının tebliği ile bankaya gittim,görüştüm.bu bildiriyi dogruladılar ve Merkez bankası ile yazısma halinde olduklarını bazı konuların kanun maddeleri ile ithilafa dusmemek icin bildirinin yeniden duzenlenip yayınlanması gerektigini merkez bankasına bildiklerini ogrendim.Baska bir arkadasın baska bir sitede yazdıgı beni dogrulayan yorumu buraya bilgi icin ekliyorum..
(Bugün kendi bankam ve Merkez Bankası ile yaptığım görüşmeler sonucunda ilgili tebliğin bankalarca yanlış anlaşıldığı ve kredisini ödeme tarihinden itibaren birkaçgün gecikmeli de olsa ödemiş ve banka ile hukuki bir ihtilafa düşmemiş kredi müşterilerinin kredilerinin bankalarca yeniden yapılandırılabileceği ve hatta bu konudaki yanlış anlamaların önüne geçilmesi için yeni bir tebliğ hazırlanarak bankalara yollanacağı tarafıma bildirildi. Kendi bankam (Denizbank) konuya vakıf ve Merkez Bankası ile de tekrar tekrar görüşerek çok kısa zamanda konuya açıklık getirileceğini bildirdiler.)
-
arkadaşlar artık kimseye güvencem kalmadı bu gidişlede kur 2 lirayı görecek gibi.bir tarafta adamlar darpe planı yapıyorlar diğer tarafta hükümet üstülerine basıyor olan bizlere oluyor Allah yardımcımız olsun
-
takip ediyormusunuz bilemiyorum ama dövizzedeler.com sitesinde olumlu birtakım gelişmeler olduğundan bahsediliyor..gelişmeler ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar son durumu paylaşırsa seviniriz..
-
Arkadaşımız Ankarada...Destek vermek isteyenler lütfen kendisiyle irtibata geçsin....Maddi manevi...Aygün GÜRCAN 0530 8844852
-
Alıntı:
senol123 rumuzlu üyeden alıntı
birdaha bu hatayı yapmam
senol123; bu ne demek simdi.Daha once boyle bir olaya katıldım da sonu hayal kırıklıgı mı demek istediniz.Acıklarmısınız..
-
Herkese Merhaba;
Lütfen dovizzedeler.com adresine girerek orada göndermemizi istedikleri faks ı ilgili yerlere gönderelim acil olarak.bu belkide son hamlemiz arkadaslar,duyarsız kalmayalım.Dilekce orneginde faks nuramarası yazılması unutulmus.İlerleyen saatlerde bu numara siteye eklenecektir.Lütfen arkadaslar,lütfen hassasiyet gösterelim.
-
Arkadaslar ;
Ankaradaki arkadaşımız ile görüştüm şu an..en az 150-200 dilekce faks gitmesi gerekiyormus ses getirebilmek icin.Lütfen aşagıdaki metni ilgili numaraya faks cekelim ve dovizzedeler.com sitesine girerek faks cektiğimizi orada belirtelim.Örnek metin ve faks numarası asagıdadır.Arkadaslar lütfen gerekeni yapalım,yüzdük yüzdük işin sonuna geldik.Bir daha da ANKARA'ya gidip konuyu gündeme getirme sansımız olmayabilir.Yeni bir krizi daha kaldıramayız.
…/03/2010
MECLİS DİLEKÇE KOMİSYON BAŞKANLIĞINA
Kullanmış olduğum ve ödemelerde sıkıntı yaşadığım dövize endeksli kredim ile ilgili Merkez Bankasının 08.02.2010 tarihli 2010/YB-3 nolu genelgesi mağduriyetimi gidermemektir.
Bu kapsamda kredimi geri ödeyebilmem için gerekli olan, kredi kullanılan günün kurundan TL ye geçişin sağlanması yada çekilen günün kurundan geri ödemenin sabit şekilde yapılması için gerekli yasal düzenlemenin yapılmasını arz ederim.
SAYGILARIMLA
Adres :
İsim-Soyad :
İmza :
Fak gönderilecek numara:0312 420 53 65
-
http://www.tuketiciler.org/
Arkadaşlar;tüketiciler birliği web sitesinde bugünkü basın açıklamasını yayınlanmıştır.Lütfen haberin altındaki yorum bölümünden desteğininizi eksik etmeyin….
-
Yorum yazdım..
Herkes buraya da bir not bıraksa bu forumdan haberi olan kaç kişi olduğunu görebiliriz belki..
-
bende tüketiciler derneğine yorum yazdım. yalnız dilekçeyi dovizzedeler de göremedim. ben dilekceyi doldurup gönderiyorum.