Re: Çürük raporu sorusu (biraz detaylı)
Rahatsızlık askelikten kaynaklanmıyor.Maaş bağlanmaz.4 ay askerlik için tazminat talep edebilirsiniz.
Re: TSK sağlık yeteneği yönetmeliği
Alıntı:
aytgold rumuzlu üyeden alıntı
:) Merhaba,
Kara kuvvetlerinde astsubay olarak görev yaparken (kronik aktif hepatit-b)tanısıyla(tsksyy.md52/d) -tsk da görev yapamaz- kararı ile 1997yılı mart ayında emekli edildim. Daha sonra yönetmelikte yapılan değişiklikle benim durumumdakilere göreve devam etme imkanı tanınmış.Bende tekrar göreve dönebilirmiyim. saygı ve sevgiyle selamlıyorum
Ya Hepatit virüsü değişti Yada zihniyet Değişti ... :rolleyes:
2005 yılından önceki Aktif Hepatitliler Görev yapamıyordu .... Şimdi Yapıyorlar ... Bu nasıl iş anlam veremiyorum. Acaba diyorum bu virüs kendini geliştirip bulaşıcılığını mı düşürdü yoksa TSK bu virüsü zararlı biiliyorlardı da sonradan virüsle tanışıp dost mu oldular ?! :mahcup: :o
Re: Çürük raporu sorusu (biraz detaylı)
ilginizk teşekkürr ederimm sağolun
İdare işine geldiği gibi yönetmelikte değişikik yapıyor. Burada da aaç TSK da personel zaafiyetini azaltmak.
Re: Çürük Raporu İle İlgili
2.5 sene sonra şüphe üzerine geri çağrıldım Milli Savunma Bakanlığı tarafından gelen yazı ile p.tesi gittim Ankara'ya muayene oldum geri döndüm İstanbul'a bu sabah tekrar gittim ankaraya 13:30 daki heyete girmek için ve az önce İstanbul'a geldim sonuç yine aynı ama bu sefer kesin rapor çıktı tamamen ilişiğim kesildi.
Böyle bir şey beklemiyordum açıkcası terhis edilmiş askerim sonuçda aynı kiloda olmasaydım direk 9 aylık yapılmayan günleri tamamlamak üzere birliğe paket edilecekttim.Sonuçda sivil hayata adapte oldum aradan 2.5 sene geçmiş iş güç sahibi belirli sorumlulukları almış kişiyim yaş 28 DK olarak gitmiştim
Sağlam olup askerlik görevini tamamlamak en iyisi korkulu rüya görmektense yap kurtul.
170 boy
115 kg
Re: Verem tüberküloz ve askerlik
Alıntı:
Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı
Konu uzmanlarına sorun olacak;
askerliğe elverişsiz olmak iyi bişeymi ki herkes mutlu oluyor?
İlginç...
BU DURUMDAN MUTLU OLAN KİMSEYİ GÖREMEDİM BEN (BU AÇTIĞIM KONUDA) TABİ Kİ KONUDAN DOLAYI AYDINLATICI BİLGİYİ ALDIKTAN SONRA TEŞEKKÜR ETMEMİZİ MUTLULUK,SEVİNC OLARAK ALGILAMIYOSANIZ.
AMA SİZE ELVERİŞSİZ RAPORU ALANLARIN MUTLU VEYA MUTSUZ MU OLDUKLARINI 1 TEK CÜMLE İLE AÇIKLAMAK GEREKİRSE.
''HER TÜRK ASKER DOĞAR'' (BU SÖZLE YETİŞEN BİR HALKIN EVLATLARI NASIL MUTLU OLABİLİR ASKERE GİTMEMEKTEN SORARIM)
SAYGILARIMLA..
Re: Verem tüberküloz ve askerlik
Bu Durumdan Mutlu Olan Kİmseyİ GÖremedİm Ben (bu AÇtiĞim Konuda) Tabİ Kİ Konudan Dolayi Aydinlatici Bİlgİyİ Aldiktan Sonra TeŞekkÜr Etmemİzİ Mutluluk,sevİnc Olarak Algilamiyosaniz.
Ama Sİze ElverİŞsİz Raporu Alanlarin Mutlu Veya Mutsuz Mu Olduklarini 1 Tek CÜmle İle AÇiklamak Gerekİrse.
''her TÜrk Asker DoĞar'' (bu SÖzle YetİŞen Bİr Halkin Evlatlari Nasil Mutlu Olabİlİr Askere Gİtmemekten Sorarim)
Saygilarimla..
--------------------------------------------------------------------------------
Re: TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği
Alıntı:
atomheartmother rumuzlu üyeden alıntı
herkese merhabalar.
Şu anda üniversite birinci sınıf öğrencisiyim. bugün itibariyle son yoklama davetiyesi aldım. Ancak şöyle bir durum var.
6 yaşındayken kasığımdan ciddi bir operasyon geçirdim. ve o tarihten itibaren aralıksız hormon tedavisi görüyorum. hipogonadotropik hipogonadizm ( üreme ve gelişme hormonu salgılanmaması durumu )da var.
Bu durum çerçevesinde askerlikten muaf sayılır mıyım?
Cevabınız için teşekkürler...
bende de hipogonadotropik hipogonadizm var. Bu konuda muafiyet alan veya bilgisi olan var mı?
Re: TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği
sayın özgüraltay06
askeri memurlar da 647 sayılı devlet memurları kanununa tabidir ve sağlıkları buna göre değerlendirilir..
sadece disiplin yönünden ayrık düzenlemere tabidir..
siz devlet memuru olmanıza engel bir sağlık sorunu yaşamıyorsanız
askeri memur olmanıza da engel bir husus yoktur..
bazı özel nitelikli görevlerde özel sağlık şartları aranıyorsa
bu istisnadır..
sevgi ve saygılarımla..