Re: Çürük Raporu İle İlgili
Şikayet ve şüphe ne olabilir
Vitiligo askerliğe engel midir?
Bilgi verebilir misiniz?
TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ SAĞLIK YETENEĞİ YÖNETMELİĞİ'ni incelemek lazım.
A) 1. Silâhlı hizmete engel olmayan, tedavi ile iyileşen veya iyileşme dönemleri gösterebilen kronik ve sınırlı deri hastalıkları ve belirtileri (psoriasisler, skleroderma plakları, lokalize atrofiler, kronik ekzamalar, yaygın olmayan vitiligo plakları, yürüyüşe ve silâhlı hizmete engel olmayan çeşitli nedenlerle oluşmuş keratodermiler, sıcak mevsimlerde devam etmeyen iktiyozis ve benzeri deri hastalıkları).
2. Tedavi ile iyileşmeyen sınırlı alopecia areata plakları.
3. Askerlik hizmetine engel olmayan soğuk ürtikeri
4. Silâhlı hizmete engel olmayan ve hareketlere güçlük vermeyen genetik geçişli deri hastalıkları.
5. Sadece deri ve mukoza bulguları ile seyreden (aktif veya inaktif olabilir) Behçet hastalığı.
B) 1. Hareketlere güçlük veren, tedavi ile iyileşmeyen, kronik ve yaygın deri hastalıkları ve sekelleri.
2. Güneş ışınlarından etkilenen aktinodermatozlar, yaygın diskoid lupus erythematosus, deri porfiriası, el, yüz veya vücudu kaplayan yaygın vitiligo.
Vitiligo askerliğe engel midir?
Re: Vitiligo hakkında ne düşünülüyor acaba?
Bu husus hakkında nereden bilgi alabilirim acaba?
Selam ile...
Re: Verem tüberküloz ve askerlik
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
Geçmiş olsunda yalan borcu mu vardı ? Anlamadım ki... Kısa bir teşekkür yeterdi oysa...
BEN ELVERİŞSİZ RAPORUMU ALDIKTAN SONRA YAZILAN BİR YORUM OLDU..
BEN O YAZIMI BU HASTALIĞI GECİRENLERE AYDINLATMAK AMAÇLI YAZDIM..
SONUÇTA EVET SADECE 1 TEŞEKKÜRÜN YETİCEĞİNİ BENDE EN AZ SİZİN KADAR BİLİYORUM..
FORUM SAYFALARINDA DOĞRUCUYU MUOYNUYOSUNUZ??? YOK ŞÖYLE YAP BÖYLE YAP FİLAN..
NEYSE YİNEDE KONUYA GÖSTERDİĞİNİZ İLGİ VE ALAKADAN DOLAYI HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM...
Re: Verem tüberküloz ve askerlik
Re: TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği
herkese merhabalar.
Şu anda üniversite birinci sınıf öğrencisiyim. bugün itibariyle son yoklama davetiyesi aldım. Ancak şöyle bir durum var.
6 yaşındayken kasığımdan ciddi bir operasyon geçirdim. ve o tarihten itibaren aralıksız hormon tedavisi görüyorum. hipogonadotropik hipogonadizm ( üreme ve gelişme hormonu salgılanmaması durumu )da var.
Bu durum çerçevesinde askerlikten muaf sayılır mıyım?
Cevabınız için teşekkürler...
freese7n
yld19sm nin cevabi ilk soru icin olmasi lazim. 28 a grubu arizali komando olamaz in siniflar ile ilgisi yok. yani yedek subay levazim olur vs vs.
hatta soyle bir durum da var adam komando olamaz raporu var iken adam sinava giriyor ve komando yedek subay cikiyor.
raporu oldugu icin tuzla ya gonderiyorlar. yani anladigim kadariya yedek subaylik sinavinda arizalara bakilmiyor. eger sonucta uyumsuzluk olursa refuze edilip tuzla ya gonderiliyor. fakat surasi ilginc ki, komando luktan refuze olan adam tuzla ya gonderiliyor, denildigine gore tuzla nin da pek bir farki yok, hatta daha da agir.
selam hanımlar beyler.
foruma yeni üye olduğum için acemiyim .şimdiden hatalarımdan dolayı özür diliyorum.askeriyenin yaptığı sivil memurluk sınavını kazandım.sözlü mülakata gireceğim.sağlık raporu olayı falan var.sivil memurlarda göz arızaları hangi seviyeye kadar kabul görüyor acaba.belkide bu forumda sorulacak bir soru değildir ama bilen varsa merak etmekteyim.nedir ne değildir.benim gözümde 0.50/0.75 miyop var.acaba sorun olurmu diye merak içindeyim.yardımcı olursanız sevinirim.
saygılar herkese kolay gelsin
Re: Çürük raporu ile ilgili
İstersen gidersin ...Durumu Senden daha kötüleri var Onlara soruyorlar gitmek isityormusun diye evet derse geri hizmete veriyorlar ama yaptırıyorlar ... Sen TAŞ gibisin TAŞ :)