-
Cevap: Aldatıldığımı eşimin bilgisayarına keylogger kurarak öğrendim
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
O zaman şöyle yapalım sayın dardayım, hem hakim hem savcı olalım ve bu sitede her yanlış yapanın infazını burada yapalım.
Üstelik dikkat ederseniz işin hukuki boyutunu değil, sosyal boyutuna odaklandığınızı da belirtmiştim.
Diğer üyenin savunucusu değilim. Ancak zina suçunu kanundan çıkaran da ben değilim. Kanunun suç saymadığı bir fiili siz nasıl suç sayıyorsunuz?
Dikkat edin ben sizin gibi, boşanın veya katlanın şeklinde hiç bir tavsiyede bulunmadım. Aldatmayı övücü en ufak kelime dahi kullanmadım. Aldatma sonucunda verilecek karar insanların kendi tercihidir. Biz burada insanlara; Boşanma yasal hakkınızdır, dilerseniz boşanırsınız, dilerseniz devam edersiniz diyebiliriz. Daha fazlasını söylemeye de haddimiz yoktur.
Saygılar, iyi yıllar.
Sn admin, neden daha fazlasını söylemeye hakkınız olmasın ki? içinde çocuklarında olduğu ama temeli çatırdamaya başlamış bir evlilik te ortaya çıkan boşanma davalarında hakimlerimiz bile eşlerle makamlarında oturup konuşmuyorlar mı? hakimden hakime değişir ama böyle hakimlerimizde var. Eşler tarafından tutulmuş avukatlar bile davaya girmeden önce kendi aralarında dava konusu evliliğin kurtulup kurtulmayacağını konuşmuyorlar mı?
boşanmak üzere olan bir bayan akrabamızı eşinin avukatı dava gününden 1 gün önce aramış bir yerde eşiyle buluşmalarını ve çocukları için son kez birbirlerine adım atmaları için ricada bulunmuştu. (boşanma davasını ise erkek açmıştı)) Sonuç: boşanma davasından vaz geçildi
-
Alıntı:
selda kayar rumuzlu üyeden alıntı
Sayın dardayım. Ne demek istediğinizi gayet iyi anladım. Fakat bende boşanma davası için dilekçe verdiğimde ve dilekçemi geri çekmek için adliyeye gittiğimde memure hanımın şu sözü ile karşılaştım.
"Aferin sana iyi yapmışsın bunlar böyle ama sonra düzeliyorlar."
Bilmem anlatabildimmi.
Sayın adminin tediği gibi tercih kişilere bağlı.
Konu şu açıdan dikkatimi çekti. Boşanmaya şuanda hiç iyetim yok. Yaşımda genç fakat başıma da gelebilir. Gelişmeleri tartışmaları takip ediyorum. İlginç bilgilerle karşılaşıyorum. İş boşanmaya gelince işler oldukça değişiyor. Başta mal paylaşımı ve veleyat olmak üzere. Potansiyel bir dul adayı olarak. Burada yorum yapan herkesede teşekkür ediyorum.
Hayatın bizlere neler getireceği hiç belli değil.
Memure hanım sonradan düzeldiklerini neye dayanarak söylemiş bilmem ama çok sevgili eşim 10 yıl önce ilk aldatmayı affetmediğim halde sırf çocuğum için katlandığım için 5 yıl sonra bir başkası ile bunu imam nikahı ile taçlandırarak bugün benim 5 yıldır dul adayı olarak, mahkeme koridorlarında, iyi bir kariyerle bu toplumda hayatıma devam etmeme neden oldu sn. üye. Hiç değilse hala onurum var.
-
Bu arada sayın admin'im.. Benim üyelğim 2 seneyi geçmiş. Asaletim tasdik olunmadımı hala? Hala SSK primlerimi vergimi vs. yatırmamışsınız.
:)
-
Cevap: aldatıldığımı eşimin bilgisayarına keylogger kurarak öğrendim...
Alıntı:
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
Geçmiş olsun.
Durumunuz benim durumuma çok benzerlik gösteriyor. Size elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.
Vakit kaybetmeden bir avukat arkadaşla irtibata geçin. Elinizde bulunan her türlü bilgi delil niteliğindedir. Hepsini mahkemede kullanabilirsiniz. Korkmayın.
Keylogger programının raporlama sayfalarını hem diijtal oarak (yani cd ortamında) hem print edin. Dava dosyanızda bulunsun.
Eşinizin ve karşı tarafın e-mail adrseleri ile msn adresleri muhtemelen keylogger ile ele geçmiştir. Bu adresler arasındaki trafiği ve son bağlantılarında kullandıkları IP adreslerini MSN Türkiye bürosundan sitetin. (adres gerekirse ben veririm size)
Eşinizin ve karşı tarafın GSM telefon hatlarının şüphelenmeye başladığınız tarihten başlamak üzere geriye dönük olarak trafik bilgilerini ilgili GSM operatöründen isteeyin. (TİB den değil İlgili GSM operatöründen)
İddialarınızı ispatlayabilecğeinizi düşünerek oldukça yüklü miktarda maddi ve manevi tazminatlar ile büyük miktarda nafaka talep edin.
Karşı tarafı yani diğer kadını tanığınız olarak yazdırın. çekinmeyin 2-3 cambaz soru ile hakim eşinizle arasında ne olduğunu öğrenecektir. Bu tanıklıkla aynı zamanda daha sonra 3 ncü kişiye tazminat davası açabileceğiiz delilleri de tescil etmiş olacaksınız.
Sayın Duygu Tekay'ın dediği gibi ev ve araç üzerine tedbir koydurabilirsiniz.
Boşanma davanız bittikten sonra yani karar onandıktan sonra elinizdeki bilgilerle idari soruşturma açılmasınıda sağlayabilirsiniz. Yasal olarak buna da hakkınız var.
Gelişmelere göre hareket edeceksiniz. Avukatınızdan; dosyaya her an yeni delil koyabileceğinizi, bu nedenle "karşı tarafın delil ve tanıkları karşısında yeni delil ve tanık sunma hakkımızı saklı tutuyoruz" ibaresini dilekçenizde mutlaka bulundurmasını isteyiniz.
Karşı tarafa yani 3 ncü şahısa boşanma davanız bittikten sonra Borçlar Kanunu 41/2 maddesi gereği Haksız Fiil nedeni ile tazminat davası açabilrisiniz. Bu konuda örnek argıtay kararı da gönderirim size.
Şimdilik bu kadar.. yeniden geçmiş olsun..
msn türkiye den nasıl görüşme detaylarını isteyeceğim konusunda yardımcı olabilirmisniz?
-
Alıntı:
cerez00 rumuzlu üyeden alıntı
msn türkiye den nasıl görüşme detaylarını isteyeceğim konusunda yardımcı olabilirmisniz?
MSN Türkiyenin adresi bu. mahkemeden bu adrese müzekkere yazılmasını isteyeceksiniz..
Ticari Ünvan:
Microsoft Bilgisayar Yazılım Hizmetleri Ltd. Şti.
Adres:
Bellevue Residence, Aydın Sokak. No:7 Levent, 34340 İstanbul
Telefon:
444 6787 (MSTR)
E-posta:
iletisim@microsoft.com
Vergi Dairesi:
Boğazici Kurumsal
Vergi No:
621 002 0498
Ticaret Sicil No:
301061
-
Alıntı:
MSN Türkiyenin adresi bu. mahkemeden bu adrese müzekkere yazılmasını isteyeceksiniz..
Ticari Ünvan:
Microsoft Bilgisayar Yazılım Hizmetleri Ltd. Şti.
Adres:
Bellevue Residence, Aydın Sokak. No:7 Levent, 34340 İstanbul
Telefon:
444 6787 (MSTR)
E-posta:
iletisim@microsoft.com
Vergi Dairesi:
Boğazici Kurumsal
Vergi No:
621 002 0498
Ticaret Sicil No:
301061
Sayın "dardayım"; Msn'deki yazışmanın içeriği -iki tarafa da ait- verilebiliyor mu? Veriliyorsa, kaç aylık döküm veriliyor. Teşekkürler..
-
Alıntı:
AV.FERDA AYDIN rumuzlu üyeden alıntı
Sayın "dardayım"; Msn'deki yazışmanın içeriği -iki tarafa da ait- verilebiliyor mu? Veriliyorsa, kaç aylık döküm veriliyor. Teşekkürler..
Msn görüşmelerinin içerikleri verilmiyor. Daha doğrusu bu kayıtları FBI ın tuttuğu belirtiliyor. Detay görüşme bilgileri İstanbuldaki ABD Büyükelçiliğinde görevli FBI elemanlarından istenmeliymiş. Bunun dışında msn kayıtları, abone olurken verilen bilgiler, abone olurken bağlanılan IP numarası ile, msn bağlantılarının yapıldığı tarih ve saat bilgileri ile IP bilgilerini içeriyor. Kayıtlar log sorgusunun yapıldığı günden 180 gün geriye kadar olan kısmını içeriyor. Sistemin sadece son 6 aylık verileri logladığı belirtiliyor. 6 ayden eski verilere ulaşılamıyor.
-
Alıntı:
Msn görüşmelerinin içerikleri verilmiyor. Daha doğrusu bu kayıtları FBI ın tuttuğu belirtiliyor. Detay görüşme bilgileri İstanbuldaki ABD Büyükelçiliğinde görevli FBI elemanlarından istenmeliymiş. Bunun dışında msn kayıtları, abone olurken verilen bilgiler, abone olurken bağlanılan IP numarası ile, msn bağlantılarının yapıldığı tarih ve saat bilgileri ile IP bilgilerini içeriyor. Kayıtlar log sorgusunun yapıldığı günden 180 gün geriye kadar olan kısmını içeriyor. Sistemin sadece son 6 aylık verileri logladığı belirtiliyor. 6 ayden eski verilere ulaşılamıyor.
Bir yazınızda pc'a keylogger kurmak suretiyle msn yazışmalarının html veya outlook'a kaydedilebileceğini söylemiştiniz.Bu msn dökümlerini başka bir pc'a aktarabiliyor muyuz? Nasıl)
Teşekkürler..
-
Alıntı:
Bir yazınızda pc'a keylogger kurmak suretiyle msn yazışmalarının html veya outlook'a kaydedilebileceğini söylemiştiniz.Bu msn dökümlerini başka bir pc'a aktarabiliyor muyuz? Nasıl)
Teşekkürler..
Keylogger bir nevi pc de yapılan her türlü klavye maus ve ekran hareketlerini kaydedip raporlama yapan bir program. raporları yazılı (text) olabileceği gibi html formatında da vermekte. Msn yazışmalarını msn in kendi formatında değil tekt formatında veriyor. Msn görüşme logları silinse bile keylogger ın rapor kısmında yazılanlar aynen kalmaktadır. Ancak dikkat edilmesi gerekn bir hususta şudur, kaşrı tarafın yazıp gödnerikleri keyloggerda görünmez..
-
Alıntı:
Geçmiş olsun.
Durumunuz benim durumuma çok benzerlik gösteriyor. Size elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.
Vakit kaybetmeden bir avukat arkadaşla irtibata geçin. Elinizde bulunan her türlü bilgi delil niteliğindedir. Hepsini mahkemede kullanabilirsiniz. Korkmayın.
Keylogger programının raporlama sayfalarını hem diijtal oarak (yani cd ortamında) hem print edin. Dava dosyanızda bulunsun.
Eşinizin ve karşı tarafın e-mail adrseleri ile msn adresleri muhtemelen keylogger ile ele geçmiştir. Bu adresler arasındaki trafiği ve son bağlantılarında kullandıkları IP adreslerini MSN Türkiye bürosundan sitetin. (adres gerekirse ben veririm size)
Eşinizin ve karşı tarafın GSM telefon hatlarının şüphelenmeye başladığınız tarihten başlamak üzere geriye dönük olarak trafik bilgilerini ilgili GSM operatöründen isteeyin. (TİB den değil İlgili GSM operatöründen)
İddialarınızı ispatlayabilecğeinizi düşünerek oldukça yüklü miktarda maddi ve manevi tazminatlar ile büyük miktarda nafaka talep edin.
Karşı tarafı yani diğer kadını tanığınız olarak yazdırın. çekinmeyin 2-3 cambaz soru ile hakim eşinizle arasında ne olduğunu öğrenecektir. Bu tanıklıkla aynı zamanda daha sonra 3 ncü kişiye tazminat davası açabileceğiiz delilleri de tescil etmiş olacaksınız.
Sayın Duygu Tekay'ın dediği gibi ev ve araç üzerine tedbir koydurabilirsiniz.
Boşanma davanız bittikten sonra yani karar onandıktan sonra elinizdeki bilgilerle idari soruşturma açılmasınıda sağlayabilirsiniz. Yasal olarak buna da hakkınız var.
Gelişmelere göre hareket edeceksiniz. Avukatınızdan; dosyaya her an yeni delil koyabileceğinizi, bu nedenle "karşı tarafın delil ve tanıkları karşısında yeni delil ve tanık sunma hakkımızı saklı tutuyoruz" ibaresini dilekçenizde mutlaka bulundurmasını isteyiniz.
Karşı tarafa yani 3 ncü şahısa boşanma davanız bittikten sonra Borçlar Kanunu 41/2 maddesi gereği Haksız Fiil nedeni ile tazminat davası açabilrisiniz. Bu konuda örnek argıtay kararı da gönderirim size.
Şimdilik bu kadar.. yeniden geçmiş olsun..
eşim benim açtığım dava dilekçesine cevap vermiş
beni iffetsizlikle suçlamış...
eski sevgilim olduğunu onun arkadaş çevresine ve ailesine eski sevgilimden balsettğimi ailesinin yanında onun erkeklik onuruyla oynadığımı, sende erkek misn ki gibi idafeler kullandığımı evlendiğimizdede bakire olmadığımı idda etmiş...
iftira davası mı açsam, karşı kadınada dava açmak istiyorum ama avukatım yanaşmıyor... ve duruşmaya 1 hafta kala avukatımla ters düşmek üzereyim... eşimin yazdığı dilekçeye bile cevabı şu an ben yazıyorum sen bi araştır dedi ve hiç ilgilenmedi... yarın üzerinde birlikte çalışacakmışız... sürekli para istiyor sadece... sahi bi boşanma davası kaça patlar ki?
-
Alıntı:
Ben yaklaşık altı aydır bu msn kayıtlarını almak için üç kez dilekçe verdim ve her yolu denedim.
yargıtay kararlarını da sunmamıza rağmen bir kaç ay önce alınan bir karara göre, kamu davası dışında msn kayıtları delil olarak kabul edilmiyor.
Kesinlikle kabul edilmiyor hatta. Şu anda herhangi bir hakimin karara internetteki görüşmeleri kanıt olarak bakıldı yazması mümkün değil.
Bu ancak takdiri bir kanıt sayılıyor.
Karara yazılması söz konusu değil.
O yüzden bunlara güvenmeyin.
Bazı yeniliklerden o anda karşılaşmayan avukatların da haberi olamayabiliyor.
Benim bu yüzden altı ayım boş bir umutla geçti.
Size de tavsiye ederim.
Maddi delil bulmanız gerekmekte.
-
Alıntı:
akcurali rumuzlu üyeden alıntı
Ben yaklaşık altı aydır bu msn kayıtlarını almak için üç kez dilekçe verdim ve her yolu denedim.
yargıtay kararlarını da sunmamıza rağmen bir kaç ay önce alınan bir karara göre, kamu davası dışında msn kayıtları delil olarak kabul edilmiyor.
Kesinlikle kabul edilmiyor hatta. Şu anda herhangi bir hakimin karara internetteki görüşmeleri kanıt olarak bakıldı yazması mümkün değil.
Size de tavsiye ederim.
Teşekkürler bilgilendirmeniz için. Ancak boşanma davalarına münhasır da olmak üzere hukuka aykırı delil diye bir kavram kabul edilmediği için msn kayıtları delil olarak sunulabiliyor diye biliyorum. -Keylogger- kurmak şartıyla bildiğim kadarıyla bu yazışmalardan rapor, çıktı almak suretiyle dosyaya sunulabiliyor..
-
Alıntı:
Teşekkürler bilgilendirmeniz için. Ancak boşanma davalarına münhasır da olmak üzere hukuka aykırı delil diye bir kavram kabul edilmediği için msn kayıtları delil olarak sunulabiliyor diye biliyorum. -Keylogger- kurmak şartıyla bildiğim kadarıyla bu yazışmalardan rapor, çıktı almak suretiyle dosyaya sunulabiliyor..
Selamlar;
Ben de daha doğrusu avukatım ve bürosundaki ortağı da aynı fikirdeydi ve biz hep bunun üzerine gittik.
Buradan da aldığım bilgileri avukatıma sundum ve yapılması önerilenleri yaparak delil olarak sunulmasını, bakılmasını istedik.
Ancak; iki dilekçemiz rededildi. Üçüncü dilekçemiz ise işleme dahi konulmadı.
Niyesini nedenini araştırdık. Ancak en sonunda üniversitede medeni kanun dersi veren bir hocaya kadar ulaştı avukatım.Bir yıl öncesine kadar internet üzerinden gönderiler,iletiler delil olarak kabul edilebiliyormuş bu tarz davalarda.
Ancak; bu tür görüşmelerin gerçekliği çok tartışmalıymış ve çoğu Yargıtay'dan dönüyormuş.
Şöyle ki; siz zaten aynı evde yaşadığınız eşinizin bilgisayarından ya da ortak bilgisayarından onun adına bir profil yaratıp hesap açabilir, herhangi biriyle görüşebilir ya da karşıdakini de ayarlayıp sanki ortada bir ilişki varmış gibi gösterebiliyorsunuz.
Bunun için yapılan IP kontrolleri yetersiz kalıyor.
Ayrıca keylogger gibi bir programı kurmak nasıl gizlice ses ya da görüntü kaydı yapmak suçsa (habersiz olarak) o da kanunen suç. Ancak burdan çıkacak olan sonuçlarla da oynamak çok mümkün. HTML üzerinden değişiklik yapılabiliyor.
Bu yüzden bu tarz deliller geçersiz sayılıyor.
O yüzden siz dosyanıza bu tür yazışmaları koyarsanız hakim ya bunlara hiç bakmıyor ya da baksa bile sadece takdirini kullanabiliyor. Burada da karara bu delile dayanarak aldatma diyemediği için herhangi bir tazminat alma ya da boşanmanın nedeninin aldatma olduğu gibi bir sonuç çıkmıyor.
Karışık anlatmamışımdır umarım.
Ayrıca bu sonuca ulaşmamızda yardımcı olan hocamız da ; dünyanın bir çok yerinde bu tür delillerin boşanma davasında delil kabul edilmediğini güvenilirliğinin tartışmalı olduğunu söyledi.
Siz bir hukukçu olarak durumu elbette bilirsiniz. Ancak benim için ya da durumu bana benzeyenler için sonuç bu.
Hatta şöyle de başka bir durum var.
GSM şirketinden telefon görüşmelerinin kaydının ( içeriğinin değil saat kiminle görüşüldüğü vs) ve smsleri istedik.
Bunlar iki kere red edildi. Üçüncü kez kabul edildi ancak biz şu kişiyle ilişkisi var dediğimiz halde, çağırılan kişi hayır sadece arkadaşım hatta hastasıyım dedi (eşim hekim) ve olay bitti. Hakim bununla herhangi bir şey kanıtlanmaz diyerek durumu kapattı.
Bu yüzden tekrar ediyorum maddi delil olmadan ya da karşı tarafın beraber olduğu kişinin kabulu olmadan aldatma kanıtılanması çok zor.
-
Alıntı:
Size de tavsiye ederim.
Sadece maddi delil de yeterli değil, hakim maddi delilleri bile görmezden geliyor.
Tecrübelerime göre aldatmaya nedeniyle açılan davalarda en güzeli ve en geçerlisi ağzı iyi laf yapan yalancı tanık bulmak bence. Yalan yere tanıklığın cezasıda yok nede olsa, atış serbest.
-
Alıntı:
swan rumuzlu üyeden alıntı
Sadece maddi delil de yeterli değil, hakim maddi delilleri bile görmezden geliyor.
Tecrübelerime göre aldatmaya nedeniyle açılan davalarda en güzeli ve en geçerlisi ağzı iyi laf yapan yalancı tanık bulmak bence. Yalan yere tanıklığın cezasıda yok nede olsa, atış serbest.
Yalan yere tanıklığı onaylamadığınızı, ironi olarak yazdığınızı zannediyorum..:)
Boşanma davalarında; telefon kayıtları, tanık ifadeleri, varsa mektuplar davayı ispat bakımından hakimin takdirini kullanırken dayandığı önemli deliller..
-
Alıntı:
Yalan yere tanıklığı onaylamadığınızı, ironi olarak yazdığınızı zannediyorum..:)
Boşanma davalarında; telefon kayıtları, tanık ifadeleri, varsa mektuplar davayı ispat bakımından hakimin takdirini kullanırken dayandığı önemli deliller..
Hayır ironi değil tamamen tecrübe edilmiş çok taze bir düşünce.
Öyle bir karar var ki elimde hukuka, adalete, hakimlere, yargıya olan bütün inancım sarsılmış durumda. Yazılı resmi belegeler ve deliller yerine yalancı tanık kullanmadığım, doğruluktan şaşmadığım için çok ama çok pişmanım. Bizzat başıma gelmese kimseye tavsiye etmezdim inanın.
-
Alıntı:
Hanımefendi,
Samimi fikriniz olduğunu sanıyorum ama siz ne diyorsunuz?
:) telefon kayıtlarını istetmeniz bile mesele.
Ben zor bir hakime mi düştük acaba derken, avukatımın ortağının baktığı
dört ayrı davada da aynı kararla karşılaştık.
Telefon kaydının içeriğini alamıyorsunuz ki zaten neyi delil olarak sunuyorsunuz.
Smslerin içeriğine bakılamıyor.
Ne kalıyor geriye ancak karşı tarafın kabulu.
O da çok çok zor.
Bir de tabi fotoğraf.
O da ayrıca şöyle de gelişiyor. Siz gidiyorsunuz; eşinizin facebook sayfasından bir kızla öpüşürken çekilmiş fotoğrafı kanıt olarak sunuyorsunuz.
Fotoğrafın yüklenme tarihi dava açıldıktan sonra olduğu için kanıt olarak değerlendirilemez dendi.
-
Alıntı:
Hayır ironi değil tamamen tecrübe edilmiş çok taze bir düşünce.
Öyle bir karar var ki elimde hukuka, adalete, hakimlere, yargıya olan bütün inancım sarsılmış durumda. Yazılı resmi belegeler ve deliller yerine yalancı tanık kullanmadığım, doğruluktan şaşmadığım için çok ama çok pişmanım. Bizzat başıma gelmese kimseye tavsiye etmezdim inanın.
Bırakın yalancı şahitliği durumu abartmak bile istemedim ben. Hemen herşey ortaya konsun bitsin istedim. Ancak önce eşimin şahitleri dinlendi ve benim iffetsizliğimden, içkili eve gelmemden ( bunun iddia edildiği zaman 8 aylık kızım vardı ) sabaha karşı erkeklerle gezmemden bahsedildi.Kim?
Eşimin arkadaşları, eşimin annesi, eşimin yanında çalışan hemşire hanım.
Onların söylediklerini nasıl yalanlayabilirim?
Hayır öyle birşey olmadı diyerek sadece.
Ancak eşimin uyuşturucu kullandığını ve alkol alıp araba kullandığı için (sık sık) ehliyetinin elinden alındığını kızım için tehlike oluşturduğunu belirttiğim zaman,
bu göz önüne bile alınmadı.
Bu durumda neye güvenmek gerekiyor acaba?
-
Alıntı:
Hanımefendi,
Samimi fikriniz olduğunu sanıyorum ama siz ne diyorsunuz?
:) telefon kayıtlarını istetmeniz bile mesele.
Ben zor bir hakime mi düştük acaba derken, avukatımın ortağının baktığı
dört ayrı davada da aynı kararla karşılaştık.
Telefon kaydının içeriğini alamıyorsunuz ki zaten neyi delil olarak sunuyorsunuz.
Smslerin içeriğine bakılamıyor.
Ne kalıyor geriye ancak karşı tarafın kabulu.
O da çok çok zor.
Bir de tabi fotoğraf.
O da ayrıca şöyle de gelişiyor. Siz gidiyorsunuz; eşinizin facebook sayfasından bir kızla öpüşürken çekilmiş fotoğrafı kanıt olarak sunuyorsunuz.
Fotoğrafın yüklenme tarihi dava açıldıktan sonra olduğu için kanıt olarak değerlendirilemez dendi.
Evet telefon kaydının içeriğini alamıyorsunuz ama çok önemli bir delil olabiliyor bu veriler bile. Özellikle, uzun ve sık yapılan görüşmeler, gece geç saatte yapılan görüşmeler hakimin takdirini etkiliyor. Gece yarısı yabancı bir erkekle yapılan uzun görüşmeler hayatın olağan akışına uygun mu? Alınan döküm üzerinde iki taraf arasındaki tüm görüşmelerin altını çizerek dosyaya sunarsanız davanızı kazanmak bakımından oldukça faydasını göreceksiniz. Bir de her iki tarafın da telefon dökümlerini istetmek gerekli..
-
Alıntı:
Evet telefon kaydının içeriğini alamıyorsunuz ama çok önemli bir delil olabiliyor bu veriler bile. Özellikle, uzun ve sık yapılan görüşmeler, gece geç saatte yapılan görüşmeler hakimin takdirini etkiliyor. Gece yarısı yabancı bir erkekle yapılan uzun görüşmeler hayatın olağan akışına uygun mu? Alınan döküm üzerinde iki taraf arasındaki tüm görüşmelerin altını çizerek dosyaya sunarsanız davanızı kazanmak bakımından oldukça faydasını göreceksiniz. Bir de her iki tarafın da telefon dökümlerini istetmek gerekli..
Evet haklısınız, biz de öyle yaptık. Şimdi durum şöyle gelişti kısaca.
Biz eşimin telefonun numarasını sunarak aldatıldığımı öne sürdük.
İlk iki seferde kabul edilmedi. Uğraştık.
Telefon dökümleri geldi uzun ve sık görüşmeleri tespit ettik.
Kime ait olduğunu söyledik ve ifade vermesini istedik.
Hanım kişi geldi ve kendisi benim doktorumdur kendisine danıştım dedi.
Çekip gitti.
Bu kadar.
-
ilginç olaylar.çok okusak da başına gelen daha iyi biliyor.yalancı şahitliğin cezası yokmu acaba.ispat yükümlülüğü diye bir şey yokmu acaba. en iyisi katolik olmak galiba.:)
-
Alıntı:
kubilay77 rumuzlu üyeden alıntı
ilginç olaylar.çok okusak da başına gelen daha iyi biliyor.yalancı şahitliğin cezası yokmu acaba.ispat yükümlülüğü diye bir şey yokmu acaba. en iyisi katolik olmak galiba.:)
yalancı şahitliği ispat edebilirsen belki bir cezası olabilir ama boşanma davasında sanmıyorum.
bir de bence zaten mantık söz konusu değil bu işte. örneğin; eşimin en yakın arkadaşı şizofreni olduğu için askere alınmadı. sürekli ilaç kullanıyor. bu kişi benim için şahitlik yapabildi. bu yurt dışında mümkün değil. ancak kendisiyle ilgili bir boşanma davasında konuşabilir diyor avukatım.
Ancak biz bu konuda mahkemeyi uyaramıyoruz bile. Çekişmeli boşanma davasında, taraflar konuşamıyor. Sadece avukatlar ve şahitler. Peki şahitlerin güvenilirliğini kim kontrol ediyor?
Eşimin annesi benden nefret ediyor ve kızımı elimden alıp kendi bakmak istiyor.
Tamam bu kişi benimle ilgili ne söyleyebilir?
Onun güvenilirliğini skalaya vurursak kaç olabilir ki?
On üstünden iki mi?
Peki eşimin babası? Babama copla saldıran eşimin babasını şahit olarak dinliyor hakim.
Peki eşimin yanında çalışan hemşire nasıl ona karşı ifade verebilir?
Eşimin arkadaşı benim için sabaha kadar geziyordu, çocuğuna evine bakmıyordu, alkollü eve geliyordu diyebiliyor.Bu iddianın konu olduğu tarih, benim sabah dokuz akşam altı bir banka memuresi olarak çalıştığm :DD sekiz dokuz aylık kızımı hala emzirdiğim tarihler.
Ellerinde kanıt yok ama ifadeyi bu şekilde verebiliyorlar.
Ben artık neye güveneceğimi bilmiyorum kusura bakmayın
-
Müthiş taktikler var(başka bir forumda da yalancı şahit tutun, canına ot tıkayın tarzı vardı).ayrıca benim keşke orta çağda yaşasam hayalimi de kamçıladı. fakat aile birliği de önemli konu.zor dostum zor demiş şair; sevilmeden sevmek.istenmeden vermek. karı koca arasında alınıp verilen para EMANET- yada BORÇ-ALACAK ilişkisi içeriğine tabimidir. ben zordayım deyip eşim bana para yardımında bulunursa; bu sonradan ona ödenecek faizi hesaplanacak bir alacak haline gelebilir mi?neticede borç varsa arada başkaca olguların da olması gerekli değilmi? (borçlu-alacaklı-borç.sözleşme gibi) her evlilik için karı ve koca açısından bu tarz alış verişler ileride problem yaratırsa İYİ GÜNDE-KÖTÜ GÜNDE birlikteliğin ne anlamı kalır?yazık, çok üzücü olaylar.kendi açımdan böyle yaşamamayı dilerim allahtan.bi de damdan düşen anlar.
-
Alıntı:
kubilay77 rumuzlu üyeden alıntı
Müthiş taktikler var(başka bir forumda da yalancı şahit tutun, canına ot tıkayın tarzı vardı).ayrıca benim keşke orta çağda yaşasam hayalimi de kamçıladı. fakat aile birliği de önemli konu.zor dostum zor demiş şair; sevilmeden sevmek.istenmeden vermek. karı koca arasında alınıp verilen para EMANET- yada BORÇ-ALACAK ilişkisi içeriğine tabimidir. ben zordayım deyip eşim bana para yardımında bulunursa; bu sonradan ona ödenecek faizi hesaplanacak bir alacak haline gelebilir mi?neticede borç varsa arada başkaca olguların da olması gerekli değilmi? (borçlu-alacaklı-borç.sözleşme gibi) her evlilik için karı ve koca açısından bu tarz alış verişler ileride problem yaratırsa İYİ GÜNDE-KÖTÜ GÜNDE birlikteliğin ne anlamı kalır?yazık, çok üzücü olaylar.kendi açımdan böyle yaşamamayı dilerim allahtan.bi de damdan düşen anlar.
İnsan birşeyleri yaşarken dışardan bakamıyor. Sorun orada aslında.
Faşizm iki insanın ilişkisinde başlar diye bir söz var. Evlilik ya da uzun süreli herhangi bir ilişki arkadaşlık bile aslında bir kurum. Bu kurumun kurallarını her insan kendi meşrebine göre belirliyor. Zaman geçtikçe değişen taraflar ilişkilerini sürdürme konusunda yeteneksiz bazen isteksiz olabiliyor. Eğer bir de arada çocuk varsa ilişki çocuk üzerinden devam ediyor. O noktada artık ne yaparsanız yapın ilişki düzelmiyor. Psikiyatristim şöyle birşey söyledi: şimdiye kadar bir çok çift terapisi yaptım, eğer taraflar egolarını bir yana bırakırlarsa herşey düzelir ama bu da gelişmişlikle ilgili birşey demişti.
Türkiye'de hala ufak hesaplar, ufak çıkarlar uğruna insanlar harcanabiliyor.
Burada okuduğum bir çok olay yaşadıklarıma benziyor. İşin ilginci erkekler de kadınlar da sanki bir tornadan çıkmış gibi. Olaylar da aşağı yukarı öyle. Mesela birinde şiddet uygulayan bir erkek var diğerinde yok ama o da psikolojik şiddet uyguluyor.
Evlilikte para işlerine olabildiğince girilmemesi gerektiğini düşünüyorum. İki taraf da çalışıyorsa bir ortak bütçe yapılabilir, evin harcamaları ordan yapılabilir,geri kalan tarafların özel harcamaları için kullanılmalıdır.Şimdiki aklım olsaydı evliliğimde de böyle yapardım:)
-
Alıntı:
eşim benim açtığım dava dilekçesine cevap vermiş
beni iffetsizlikle suçlamış...
eski sevgilim olduğunu onun arkadaş çevresine ve ailesine eski sevgilimden balsettğimi ailesinin yanında onun erkeklik onuruyla oynadığımı, sende erkek misn ki gibi idafeler kullandığımı evlendiğimizdede bakire olmadığımı idda etmiş...
iftira davası mı açsam, karşı kadınada dava açmak istiyorum ama avukatım yanaşmıyor... ve duruşmaya 1 hafta kala avukatımla ters düşmek üzereyim... eşimin yazdığı dilekçeye bile cevabı şu an ben yazıyorum sen bi araştır dedi ve hiç ilgilenmedi... yarın üzerinde birlikte çalışacakmışız... sürekli para istiyor sadece... sahi bi boşanma davası kaça patlar ki?
Tecrübelerime istinaden tavsiyelerim;
Tez elden yeni bir avukat bulun,
Eşiniz karşı davasını 10 günlük sürede, harcını yatırarak ve başka esas numarası ile başka bir mahkemede açmış mı? mutlaka dosyadan kontrol edin,
10 günlük sürede cevap vermediyse onun davasının red edilmesi için itiraz edin.
En önemlisi eşinizin sadakatsizliğini gören ve ağzı iyi laf yapan bir kaç tanık bulun,
Herşeyi sizden bekleyen bir avukata asla güvenmeyin,
Avukat ücretini ve masrafların nasıl ödeneceğini en baştan sözleşme ile belirleyin.
Bu davayı alırsanız B.K. na göre diğer kadın içinde manevi tazminat davası açabilirsiniz, bunu açabailecek bir avukat mutlaka vardır.
Kolay gelsin.
-
Alıntı:
Tecrübelerime istinaden tavsiyelerim;
Tez elden yeni bir avukat bulun,
Eşiniz karşı davasını 10 günlük sürede, harcını yatırarak ve başka esas numarası ile başka bir mahkemede açmış mı? mutlaka dosyadan kontrol edin,
10 günlük sürede cevap vermediyse onun davasının red edilmesi için itiraz edin.
En önemlisi eşinizin sadakatsizliğini gören ve ağzı iyi laf yapan bir kaç tanık bulun,
Herşeyi sizden bekleyen bir avukata asla güvenmeyin,
Avukat ücretini ve masrafların nasıl ödeneceğini en baştan sözleşme ile belirleyin.
Bu davayı alırsanız B.K. na göre diğer kadın içinde manevi tazminat davası açabilirsiniz, bunu açabailecek bir avukat mutlaka vardır.
Kolay gelsin.
Karşı dava açmamış, benim açtığım dava dilekçesine güya beni iffetsizlikle suçlayarak cevap vermiş.
avukatımla çok net olamıyoruz
hep şüphelerim vardı ama artık netleşti.
meğer eşimin beni aldattığı kadın ve ailesi ile bağları varmış (şans işte bende kide)
o yüzden kadın ve ailesini bu davadan uzak tutuyor, konun seyrini başka tarafa çekti ne yazıkki
en başından deseydi ben bu konuda tarafsız olamam diye kesinlikle taktir ederdim...
henüz benim bu bağ olayını çözdüğümü bilmiyor ve salı günü duruşmam var...
duruşmadan hemen sonra yeni bi avukatla görürüşmeye başlayacağım ama...
avukat değiştirmek davanın seyri açısından olumsuzluk yaratabilir mi?
ne yapmam gerek hiç bilmiyorum açıkası...
-
Alıntı:
Karşı dava açmamış, benim açtığım dava dilekçesine güya beni iffetsizlikle suçlayarak cevap vermiş.
meğer eşimin beni aldattığı kadın ve ailesi ile bağları varmış (şans işte bende kide)
o yüzden kadın ve ailesini bu davadan uzak tutuyor, konun seyrini başka tarafa çekti ne yazıkki
en başından deseydi ben bu konuda tarafsız olamam diye kesinlikle taktir ederdim...
Eğer görüşeceğiniz avukata her türlü bilgiyi hemen sunabilirseniz bir sorun çıkarmaz bence. Ancak yanlış anlamadıysam eğer avukatınız eşinizin sizi aldattığı kadınla avukatınızın bir bağı varsa ve bu bağ yüzünden size yeterince yardımcı olamıyorsa, olmuyorsa bilerek, baroya şikayet edebilirsiniz.
Tabii ben yanlış anlamadıysam.
-
Merhaba Sevgili forum sakinleri ;
Benim olayımda burda anlatılan olaya benzemekle birlikte benim kız arkadaşım beni erkek öğrencisiyle aldattığını ve öğretmenin evine gelip yattıklarını bilgisayarına ke**ylogger koyarak öğrendim. Daha sonra öğrencinin hergün ağlamasından ve bunalımından dolayı olay sırasıyla babası ve okul yönetimi tarafından öğrenildi. Şimdi eğerki bir durum olurda benim onun bilgisayarına keylogger koyduğum ortaya çıkarsa benim durumum ne olur direk nikahlı eşi olmadığımdan dolayı bilgisayarına ke**ylogger koymam suç teşkil edermi. Ayrıca herhangi bir durumda bu kayıtlar nikahlı eşi olmadığımdan dolayı delil olarak kabul edilir mi?
-
Anayasanın 19 20 ve 22 nci maddelerini ihlal ederek suç işlemiş durumdasınız. Yaptığınız işlemin ortaya çıkması sonucunda hakkınızda yasal süreç işletilir.
Ceza alırsınız..
-
Alıntı:
Merhaba,Dizi izler gibi okudum adeta, bu davanın sonucu ne oldu acaba bilen varmı?
-
Alıntı:
Lautreamont rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,Dizi izler gibi okudum adeta, bu davanın sonucu ne oldu acaba bilen varmı?
Buraya yazdığımı bile unutmuşum tesadüfen buldum az önce
Bugün adalet bakanlığı bilişim bilirkişisi olarak yemin ettim ve bazı dökümanlara ihtiyac duydum ondan kurcalarken buldum yazışmaları :)
Merak edenler için; resmen biteli 4,5 yıl oldu, ben kazandım, donuna kadar aldım, hala bana nafaka ödüyor, boşanma davam devam ederken 2. üni olarak adalet okudum, şu an yurtdışında bi ünü de hukuk tamamlıyorum ayrıca türkiyede 2 farklı üni de farklı bölümler okuyorum ve gerçekten mutluyum. Sıkıntılı sürecimde sizi darladığımdan şu an mutlu olduğumu bilin diye biraz fazla bilgi verdim farkındayım :)
fikir beyan eden, beni adım atmam için cesaretlendiren herkese teşekkür ederim
Mutlu kalın :)