-
Cevap: belgenin yazildigi yazici ve gonderildigi bilgisayar
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
HD 09 <> E: 2007/6364 <> K: 2007/14593 <> T: 08.05.2007
* KAVGA NEDENİYLE FESİH
* FESHİN GEÇERSİZLİĞİNİN TESBİTİ İSTEMİ
* İŞE İADE
* İŞÇİNİN AMİRİNE FİİLİ SALDIRIDA BULUNMASI
Somut dava, feshin geçersizliğine ve işe iadeye karar verilmesi istemine ilişkindir. Davacı işçi işyerinde davacının amiri konumunda olan mühendisin verdiği görevi yerine getirmemiş, mühendisin “sen adam değilsin” şeklinde beyanı üzerine fiili saldırıda bulunmuş ve amiri olan işçiyi yaralamıştır. Mühendisin sarfettiği söz ile davacının eylemi arasında açık bir oransızlık vardır. Davacının söz konusu davranışı sebebiyle iş sözleşmesinin geçerli nedenle feshedildiği kabul edilmelidir. Olayın diğer tarafı olan işçinin iş sözleşmesinin feshedilmemiş oluşu, işverence yapılan feshin bu niteliğini etkilememelidir.
Öncelikle, örnek karardan da anlaşılacağı üzere Yargıtayca da "Haklı fesih" denilmediğini, "Geçerli fesih" dendiğini belirtmek gerekir.
Akabinde, "hakaret","fiili saldırı" ve "Yaralama" olgusu ile "salt itme" olgusunun birbirinden farklı olduğunu, verdiğiniz örnekteki "yaralanan" kişinin "yaralayan" işçinin amiri konumunda olduğunu, tartışılan olayda ise "hakaret","fiili saldırı" ve "Yaralama" değil, "itme" olduğunu daha da önemlisi itilenin itenin "AMİRİ" konumunda olmadığını gözden kaçırdığınızı düşünüyorum. (Bugün fazlaca düşündüm galiba :))
-
Alıntı:
tolg rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle, örnek karardan da anlaşılacağı üzere Yargıtayca da "Haklı fesih" denilmediğini, "Geçerli fesih" dendiğini belirtmek gerekir.
Akabinde, "hakaret","fiili saldırı" ve "Yaralama" olgusu ile "salt itme" olgusunun birbirinden farklı olduğunu, verdiğiniz örnekteki "yaralanan" kişinin "yaralayan" işçinin amiri konumunda olduğunu, tartışılan olayda ise "hakaret","fiili saldırı" ve "Yaralama" değil, "itme" olduğunu daha da önemlisi itilenin itenin "AMİRİ" konumunda olmadığını gözden kaçırdığınızı düşünüyorum. (Bugün fazlaca düşündüm galiba :))
Sn Tolga, Kararı aleyhte olsun diye yayınlamadım bende zaten. Soruyu soranın davası işe iade davası hatırlatmak isterim. İK 25/2 maddesi d bendi açık. işverenin diğer işçisine sataşması haklı nedenle fesih nedeni sayılıyor. Çaycı amiri iterse suç, amir işçiyi iterse suç değilmi diyeceğiz?
Buna rağmen çıkarma kararının işçiye tebliğ edilmemesi, Şahitlerden birinin işveren vekili diğerininde, çaycı olması(bu şahit olayın geçtiği çaycıdır umarım) Tarafsız başkaca delilin olmaması, Yukarıdaki karardak gibi olayın hafifliğinden dolayı haklı nedenle değilde geçerli neden sayılırsa bunun için savunma alınması gerektiğinden alınmaması lehine durumlar.
Bence buralardan gidilmeli.
Fakat soruyu soranın elindeki imzasız fesih belgesii e maillerler yazının hangi bilgisayardan çıkarıldığı gibi konularla uğraşıp dedektifcilik yapıyor. Hakim bunları göz önünde bulunduracaktır mutlaka ama. Kararını buna dayandırmayacaktır diye düşünüyorum bende. :)
-
Kararda bahsedilen olay kolluk kuvvetlerine yansımış ve mağdur işçi rapor almıştır.Bana isnad edilen olayla bu yönden dahi benzeşmemektedir.Sayın ceceli, evet tanık çaycı; maalesef ki olayın tarafı olan ve bana pis bardakla servis yapıp bunda da ısrarcı olan çaycıdır.(Eğer işini bu olaydan kaybettiyse tarafsız olamaz.Tanıklığına itibar edilir mi?Ama ben onun niye çıktığını/çıkarıldığını dahi bilmiyorum ki.Ben de şikayetçi olmadım ki ondan.)Ne hikmetse ben kendisini iterek ''hem hakaret etmiş, hem küçük düşürmüş hem de sataşmış'' olmuşum.Tek tanık da çaycıdır.İşveren vekili olaya ben ittikten sonra gelip müdahale etmiş güya.İşveren vekili savunma ve fesihten imtina ettiğime tanık olacaktır sanırım.Bana da 25/2-d maddesinden fesih yapıldığını iddia etmektedirler.Ayrıca kasımdaki ve şubattaki fesih evrakları aynıdır ve her ikisinde de sadece benim imzam var ama işverenin imzası yok.Birini kabul edip diğerini kabul etmemesi kendisiyle çelişmesi olmaz mı? Kasım ve şubattaki fesih belgeleri arasında milim fark yok; demek ki işverenin resmi fesih evrakı budur.O halde imzasız olarak fesih yapıp işine gelirse kabul işine gelmezse red mi edecek yaptığı feshin evrakını? Yada canı isterse, vazgeçtim (yada ihtirazi kayıt koydun) haklı feshe çeviricem diyecek!(Tabi ki lehime olan çok durum var; burda bahsetmiyorum bile)
-
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Sn Tolga, Kararı aleyhte olsun diye yayınlamadım bende zaten. Soruyu soranın davası işe iade davası hatırlatmak isterim. İK 25/2 maddesi d bendi açık. işverenin diğer işçisine sataşması haklı nedenle fesih nedeni sayılıyor. Çaycı amiri iterse suç, amir işçiyi iterse suç değilmi diyeceğiz?
Buna rağmen çıkarma kararının işçiye tebliğ edilmemesi, Şahitlerden birinin işveren vekili diğerininde, çaycı olması(bu şahit olayın geçtiği çaycıdır umarım) Tarafsız başkaca delilin olmaması, Yukarıdaki karardak gibi olayın hafifliğinden dolayı haklı nedenle değilde geçerli neden sayılırsa bunun için savunma alınması gerektiğinden alınmaması lehine durumlar.
Bence buralardan gidilmeli.
Fakat soruyu soranın elindeki imzasız fesih belgesii e maillerler yazının hangi bilgisayardan çıkarıldığı gibi konularla uğraşıp dedektifcilik yapıyor. Hakim bunları göz önünde bulunduracaktır mutlaka ama. Kararını buna dayandırmayacaktır diye düşünüyorum bende. :)
Evet haklısınız. İşverenin başka bir işçisine sataşması da haklı fesih sebebiymiş.
Ancak, işçin başka bir işçiye sataşması nedeniyle Kasım ayında iş akdinin işverence feshedildiği savunulmasına karşın, işverence altı gün içerisinde derhal fesih hakkı kullanılmak yerine (İ.K. 27 madde.) işçinin çalışmasına 6 gün ara verildikten sonra aynı işyerine çağrılarak Şubat ayına kadar çalışmaya kesintisiz devam ettirilmesinin işverenin fesih nedeni olarak gösterdiği sataşma olayının işçinin iş akdinin haklı nedenle feshini gerektirmeyecek ağırlıkta olmadığının esasen işverenin de kabulünde olduğu, akabinde de işverence tekrar olayın cereyan ettiği tarihe geri dönülerek iş sözleşmesinin sonlandırılmasının iyiniyetli bir davranış olmadığı, böyle bir feshin Yasa maddesine de aykırı olduğu yolunda bir savunma işe yarayabilir diye düşünüyorum.
Öte yandan, işçinin başka bir işçiye sataşması nedeniyle Kasım ayında iş akdinin işverence feshedildiği ancak 6 gün sonra da aynı işverence işçinin aynı işyerine çağrılarak iş ilişkisinin yeniden kurulduğu, daha sonra işçisiyle başka bir nedenden ötürü anlaşmazlığa düşen işverence tekrar olayın cereyan ettiği tarihe geri dönülerek iş sözleşmesinin ikinci kez sonlandırılmasının iyiniyetli bir davranış olmadığı, böyle bir feshin Yasa maddesine de aykırı olduğu da savunulabilir.
-
Ben kasimda sebepsiz cikarildim.şubatta da sebepsiz cikarildim .Fesih aninda ihtirazi kayit düşünce ve ise iade acicam deyince hakli feshe çevirdiler.Ara verip 2 ay calistigimi ve ikinci calisma suremde 6 ay dolmadigini söylediler."Süreler birleştiriliyor" dedim; demez olaydim.Bilmiyorlardi; o anda film koptu.Keşke kagitlari imzalayip alip ciksaydim; sonra mahkemeye kossaydim.İhtirazi kayit neyime ki:)...
-
Alıntı:
alev79 rumuzlu üyeden alıntı
Ben kasimda sebepsiz cikarildim.şubatta da aynisini yapti.ihtirazi kayit düşünce de hakli feshe çevirdi.
Tamam biz onu anladık da, usulüne uygun savunma yapmanın yollarını arıyorum. :)
-
Valla güzel savunma.ben anlayamadim
-
Alıntı:
Evet haklısınız. İşverenin başka bir işçisine sataşması da haklı fesih sebebiymiş.
Ancak, işçin başka bir işçiye sataşması nedeniyle Kasım ayında iş akdinin işverence feshedildiği savunulmasına karşın, işverence altı gün içerisinde derhal fesih hakkı kullanılmak yerine (İ.K. 27 madde.) işçinin çalışmasına 6 gün ara verildikten sonra aynı işyerine çağrılarak Şubat ayına kadar çalışmaya kesintisiz devam ettirilmesinin işverenin fesih nedeni olarak gösterdiği sataşma olayının işçinin iş akdinin haklı nedenle feshini gerektirmeyecek ağırlıkta olmadığının esasen işverenin de kabulünde olduğu, akabinde de işverence tekrar olayın cereyan ettiği tarihe geri dönülerek iş sözleşmesinin sonlandırılmasının iyiniyetli bir davranış olmadığı, böyle bir feshin Yasa maddesine de aykırı olduğu yolunda bir savunma işe yarayabilir diye düşünüyorum.
Öte yandan, işçinin başka bir işçiye sataşması nedeniyle Kasım ayında iş akdinin işverence feshedildiği ancak 6 gün sonra da aynı işverence işçinin aynı işyerine çağrılarak iş ilişkisinin yeniden kurulduğu, daha sonra işçisiyle başka bir nedenden ötürü anlaşmazlığa düşen işverence tekrar olayın cereyan ettiği tarihe geri dönülerek iş sözleşmesinin ikinci kez sonlandırılmasının iyiniyetli bir davranış olmadığı, böyle bir feshin Yasa maddesine de aykırı olduğu da savunulabilir.
Sataşma ilk çıkarıldığındamıdır? 2. çıkarıldıktan 6 gün önce olmuyormu?
-
İlk cikarma sebepsiz ama ikinciye sataşma sebebi gösterilmiş.Fesih 13, sataşma 10 subatmis
-
Alıntı:
Bu savunma kısmen çöktü :)
-
Geçmişe yönelik belge hazırlayan mutlaka hata yaparmis; gördüm.Her şeyi bir kenara biraktim: fesih günü imza atan işveren yetkilisi yurtdisinda:). Bunu bildigim ve pasaport kayitlarini isteyecegim akillarina gelmemiştir.
-
Alıntı:
Geçmişe yönelik belge hazırlayan mutlaka hata yaparmis; gördüm.Her şeyi bir kenara biraktim: fesih günü imza atan işveren yetkilisi yurtdisinda:). Bunu bildigim ve pasaport kayitlarini isteyecegim akillarina gelmemiştir.
Çıkış belgesi dediğiniz nasıl bir şey bilmiyorum ama "Sayın hakim bahsi geçen tarihte çıkışını sözlü olarak verdim. Evraka imzayı yurt dışından döndükten sonra attım" Yada " Sayın hakim önceden imzayı attım yurt dışına çıktım" diyebilecek durumda bir evrakmıdır?
Pasaportum kayıp diyebilir. Uçuş kayıtlarınıda isteyin bence.
-
Yok diyemez, farkli durumlar ve deliller var.Yurt dişindan dönünce anlasmak üzere avukatimin ofisine kostu .Aslında elim çok kuvvetli ve onlarin taniklari mahkemeye gelse bile orada yalanlarini da ispat edeceğime eminim ama yine de daha iyi hazirlanmak için yaziyorum buralara...En azindan okuyanlara belki yardimi olur konusulanlarin
-
Bu linkte yazan bu ileti nedir?
https://www.hukuki.net/showthread.php...ht=#post539891
Ben de bazi olumsuzluklar yasadim ve öncesinde noterden ihtar çekip her şeyi yazdim ve resmilestirmis oldum.bunlara son vermen icin uyariyorum dedim.ben olsam ihtar çekerim, sonra SGK ya eksik primler için sikayet ederim.ondan sonra da ihbar ikramiyesi istemek için vergi dairesine ihbar ederim.zaten ihtari alinca sizi cikarir.tazminati verirse ne ala, vermezse önce ise iade sonra fazla mesai vs.icin alacak davasi acarim.bence SGK ve vergi dairesi her işvereni imana getirir.
-
Telefondan acamadim ana her ne yazdiysam doğrudur.Eğer olumsuzluklari soruyorsaniz, isitma- sogutmasi olmayan bir odada çalışmak zorunda birakildim
İs kosullarim çok agirlastirildi.Eşit işlem ilkesine aykiri hareketler yaptilar.Odam temizletilmedi bazen.... Vs.Tabii sonradan anliyorum ki; asil amaç 2. Çalışma döneminde beni rahatsız edip istifaya zorlamak.Ben bunu yapmayinca da bu hallere düştük
-
Personel ozluk evraklarinda sahtecilik
İse iade davam için işveren tarafından mahkemeye özlük dosyam gönderildi.Bunlar arasında
1-İs sözleşmemde görev kisminda bilgisayar yazisiyla "finans sorumlusu" yazmasina rağmen; üzeri silinip el yazisiyla sadece "finans" yazilmistir.(İşçilik niteliğimi düşük göstermek ve ilerde acilacak akacak davasinda emsal ücret arastirmasini etkileme amacıyla yapilmis sanirim)
2-İsten cikista SGK ek 5 belgesini manüel olarak da düzenlemekteydiler ve önce 4 kodu ile (haksiz fesih) yazmislar.Belli.Sonra onu karalayip, yanina elle "işverenin hakli sebebiyle fesih" yazmislar.(asil uyuşmazlık zaten haksiz fesih yapip, ben ihtirazi kayit düşünce hakli feshe cevirdikleridir)
3-Hakkimda diğer işçilere yalan beyan yazdirip is akisini aksattigim ve herkesin şikayetçi olduğunu yazdirmislar.Aksini yer, tarih, ve genel mudurun hakli olduğumu belirten yazili bildirimiyle ispat ediyorum.
4-Fesihten once bilgisayardaki bilgileri silip is akisini bozup zarar verdiğini iddia ediyorlar.Hatta bilgisayari hala acamamislar.Yalan.
5-Sahte savunma talep yazisi ve hakli fesih bildirimi yazip; bir de mahkemeye sundular.
6-Ücret bordrolari da gerçek ücreti yansitmiyor.Yaniltici olarak düzenlendi.Bizzat genel mudur tarafından gerçek ücretin belgelidir.
Ben bunlari ispat etsem, yada onlar iddialarini ispat edemezse iftira, özel evrakta yada resmi evrakta sahtecilik vs sucu sabit olur mu? Ceza alirlar mi?
-
Cevap: Personel ozluk evraklarinda sahtecilik
İş mahkemesinde işe iade konulu açtığınız davada, davayı kazandığınızda elde edeceğiniz tek şey sözleşmenizin feshinin geçersiz kabul edilmesi ve işinize iade edilmeniz şeklinde olur. İşe iade konulu davada kıdem tazminatına da karar verilmez ( genellikle) İşe iade davanızı kazanmanıza rağmen işveren tekrar sizi başlatmazsa, mahkemece belirlenmiş olan işe başlatmama tazminatı ve ilk 4 aylık süreye ait ücreti de ödemezse, işe başlatmama tazminatı-o 4 aylık ücret, kıdem ve ihbar tazminatınız için ayrı bir dava da açmanız gerekir.
İş mahkemesinde açtığınız işe iade konulu dava iş hukukuna göre değerlendirilir, iş kanununda da haklı veya geçerli sebep olmaksızın sözleşmenin feshedilmesi durumu için tanımlanmış herhangi bir hapis cezası vs yoktur.
İş mahkemesi davaları da boşanma davaları gibidir, kabaca ; kazanmak için her şey mübahtır, ancak geçerli kabul edilir veya edilmez.
-
Ben bunlari is davasi için sormadim.Kendilerine sahtecilikle veya iftira ile ilgili dava acsam mi diye düşünüyorum da, bilgi edinmeye calisiyorum
-
O zaman bence açmayın, beklediğiniz karşılığı bulamazsınız bence.
-
Ben de tam emin olamiyorum.
- - - Updated - - -
Yardimci olabilecek avukat arkadaş var mi?
-
Belgenin hangi yazicidan yazdirildigini tespit hususunda, yazici kusurlari sa çok önemli. Ornegin bana tebliğ edip sonra inkar ettikleri fesih bildiriminin fotokopisini almistim.Farkettim ki, hem benim aldigim ve inkar ettikleri fotokopi de hem de onlarin mahkemeye gönderdiği özlük dosyası ve sonradan düzenledikleri fesih evraki fotokopisinde hep ayni yerde yazici "- -" işareti cikariyor.Bu da tüm belgelerin ayni makinada fotokopi çekildiğini gösterir.
-
Bir yazıcı her belgede , hep aynı yerde, hep aynı hatayı yapmaz.
Neyse, hangi yazıcıdan alındığının çok ta önemi yok,sözleşmenizi fesheden işveren , haklı nedenin varlığını ıspatlamak zorunda.
-
Hakli sebep ortaya koyamayacak.Onlarin yazicisi her sayfanin en üstunden 3 cm asagiya kadar bu çizgilerden cikarmis.Gonderdikleri 50 sayfa kadar her evrakta ve benim aldigim fotokopi de var.Bir de bilginiz varsa bi sorum olacakti Sn.Kircali:Ben diyorum ki "fesih yaptilar ve fotokopi aldim".Onlar da diyor ki" fesih yaptik ama evrakları imzalamadi ve kopya almadi".Ortada 2 iddia var.İşveren iddiasini ispatla yükümlü. Benim iddiami ben mi işveren mi ispat edecek.Ben ondaki kamera kaydini istiyorum, getirmiyor.Başka turlu ispat da edemem.Nasil olacak?
-
Alıntı:
Hakli sebep ortaya koyamayacak.Onlarin yazicisi her sayfanin en üstunden 3 cm asagiya kadar bu çizgilerden cikarmis.Gonderdikleri 50 sayfa kadar her evrakta ve benim aldigim fotokopi de var.Bir de bilginiz varsa bi sorum olacakti Sn.Kircali:Ben diyorum ki "fesih yaptilar ve fotokopi aldim".Onlar da diyor ki" fesih yaptik ama evrakları imzalamadi ve kopya almadi".Ortada 2 iddia var.İşveren iddiasini ispatla yükümlü. Benim iddiami ben mi işveren mi ispat edecek.Ben ondaki kamera kaydini istiyorum, getirmiyor.Başka turlu ispat da edemem.Nasil olacak?
Konunun özü işveren tarafından sözleşmenizin haklı sebep gösterilerek tazminatlarınız ödenmeden feshedilmesi. Sİze verilen fesih bildirimin, hangi yazıcıdan aldığı ne zaman feshettiği , kaç numara ayakkabı giydiği veya göz rengi değil.
Sadece haklı sebebinin varlığını ıspatlamak zorunda, ötesi yok.Ispatlayamazsa, tazminatlarınızı ödemek zorunda kalır.
Görünüşse göre, çaycıyı iteklemek vs . konularında tutanak yok, savunma yok, .. eliniz işverene göre daha kuvvetli bence.
-
Aynen öyle.Fakat ben daha sonra sahte fesih ve savunma belgesi düzenlemek, is sözleşmesi ve diğer evraklarda tahrifat, tek tarafli degistirip sahtecilik, iftira davasi acmayi planliyorum da.Biraz da ona hazirlik var
-
Alıntı:
Aynen öyle.Fakat ben daha sonra sahte fesih ve savunma belgesi düzenlemek, is sözleşmesi ve diğer evraklarda tahrifat, tek tarafli degistirip sahtecilik, iftira davasi acmayi planliyorum da.Biraz da ona hazirlik var
Peki o planladığınız davadan ne kazanmayı düşünüyorsunuz?
-
Sicilleri bozulsun, bi daha kimseye boyle yapmasinlar.(her isten çıkana boyle yapiyorlardi ve kimse ispat edemiyordu)
-
Hangi sicil?? Yok ki öyle bozulacak, tutulan bir sicil.
-
Ya sabika alacak yada HAGB.Bunlar yeterli bana.
-
Yanlış anlamayın ama , hayal aleminde yaşıyorsunuz.
siz o şirkette personel sorumlusu olarak çalışırken, o , her işi yalan dolanla yürüten , milyon tane eksiği açığı olan , size karşı izlediği yolların benzerlerini izleyerek çıkardığı çalışanların açtıkları davaların kaçından ceza aldılar, hagb aldılar, sicillerine bişey oldu ?
Öyle noktalardan giriyorsunuz ki, sizin işvereninizin adı Ahmet bey, Mehmet bey, Ayşe hanım Fatma hanım değil,
X ltd.şti, Y a.ş. veya benzeri. Yani tüzel kişilik sizin işvereniniz.
Tüzel kişiliğe nasıl HAGB olacak, X ltd şirketinin nasıl sabıkası olacak ???
-
Bugüne kadar cikardiklari işçiler niteliksizdi ve doğru dürüst hak aramayi bilmediklerinden de bir şey yapamadılar sahtecilik konusunda.Fakat hepsi ise iadeyi kazandi.Ben hayal aleminde yaşamam Sn.Kircali.Hem bana hem diger iscilere yapilan sahte belgeleri ispat edecek veriye sahibim.Esim ceza avukati ve dosyayi tüm belgeleriyle inceledi ve hem kendisi hem avukatim suç ve sahtecilik var dediler, ki bence de öyle.Bu foruma tüm detaylar yerine aklima takilan yada yorum almak istediklerimi yazdigimdan yanlış kani uyanmis olabilir sizde. Tabii ki işveren tüzel kişi ama dosyaya gelen yazi, tutanak ve diğer evraklar daki imzalar, işverenin yetkililerine ait.Ben onlar hakkında işlem yaptiricam.Dosyanin tamamini okumadan bu gibi ifadelerde bulunmayiniz.Varsa bir fikriniz ve tecrübeniz ve paylaşmak isterseniz buyrunuz; yoksa bu yaklasimizdan hoslanmadigimi belirtir, dikkat etmenizi rica ederim.
-
Sizin de bu süreçten tek kazanımınız, feshin geçersiz sayılması ve işinize iade kararı olacaktır.
Düşündüğünüz gibi, yanlı tutanak, sonradan hazırlanmış , imzalanmış fesih belgesi vs konularında, düzenleyenlerin -imzalayanların öyle dediğiniz gibi hapis cezası , hagb vs alması , sicillerinin lekelenmesi mümkün olursa,
personel ve hukuk sorumlusu olarak sizin çalıştığınız dönemlerdeki işlemler için de SİZİN ceza almanız kaçınılmaz olacaktır, biliyorsunuz değil mi??
( ama içiniz rahat olsun, öyle bir şey olmaz, ne sizin döneminizdeki o yanlı-yanlış işlemler nedeniyle, ne de sizin için yapılan işlemler nedeniyle, herhangi biri hapis cezası almaz.) O belgeleri hazırlayan - düzenleyen eller ahmet bey-mehbet beye ait te olsa, o belge X şirketi tarafından düzenlenip verilmiştir.
Eşinize sorun bakalım, bir tüzel kişilik hakkında hagb olurmuymuş??
-
Bu arada,
o kurt kırmızı başlıklı kızın büyük annesini yemedi.
-
Erdoğan bey ben personel sorumlusu değildim ve diğer işçilere hazirlanan belgelere istinaden sorumlulugum yoktur.Hicbir yerde imzam da yoktur.Sanirim "insan kaynaklari" bendim demem size bunu düşündürdü. 2 yillik calismamin son 20 günü bana bu tanim yapildi.Asil sözleşmem finans sorumlusu olarak yapilmisti.Siz rahat olun, bana bir şey olmaz.Dediğim gibi sadece benim parca parca anlatimlarim sanirim bunları düşundurdu.Yoksa kendi başına ne geleceğini tahmin edebilecek biriyim.Bazen eksik kaldigimi hissedince de buralardan yardim almaya calisiyorum.Bir de sahtecilik sadece bunlarla değil, senet ve başka resmi-ozel evraklarda da var.Yine de tavsiyelerinizi okudum; faydalanabileceklerim mutlaka olacaktır.Tesekkurler
-
Peki size asıl sorunuza yanıt vererek yardımcı olayim belkide bunca mesaj içinde belirtende olmuştur. Bir yazıcıdan çıkmış belgeyi bu belge bu yazıcıdan çıktı bu bilgisayarda yazıldı demeniz kanıt olarak o iki çizgiyi işaret etmeniz kuvvetle ihtimal bilirkişiden döner. Çünki o iki çizgi herşeyi ortaya çıkaracak kanıt olarak değer gördüğü dakika hemen gidin kendi bilgisayarınızda itirafname düzenleyip o iki çizginin denk geleceği yere wordpadde siz atın sonra verin yansın. Mümkün mü bu sizce? n harfini bi punto küçük yazan daktilodan katili bulan dedektif filmlerini anımsadım.
Davanızı haklılığınızı bilmem bilsemde fikir verecek kadar hakimde değilim bu konuya ama burada paylaştığınız kısımdan yola çıkan kimse anlamlı bulamamış.. Siz en iyisi tüm olayı özet edin burdakilerde dışardan bakıp fikir vetsinler size. Asli amacınızı anladım takdir ediyorum sizi.
-
Onlar herhangi bir bilgisayardan cikacak çizgiler değil; tuşa basinca cikacak bir şey yada klavye karakteri değil yani.Ben buna kalmadan da hakliligimi ispat ederim; bunlar asli unsur degil.Adli tipta calismis uzman bir arkadasima baktiricam zaten.Ne var ne yoksa söyler.Burada tecrübesi olup da paylaşan olursa ne ala; olmazsa da pek farketmiyo bana doğrusu.
-
Ha anladım sizi. Durun bir özet geçeyim size. Öncelikle davanın heyecanını burda yaşamaya başlamışsınız. Umarım bu heyecan davanızda aleyhinize bir sonuca mal olmaz.
Belgenin yazıldığı yazıcı ve gönderildiği bilgisayar diyorsunuz başlık açıp yardım istiyorsunuz. Ama belgenin çok önemli olmadığını söylüyorsunuz. Adli tıpta arkadaşınız var değil mi? Mürekkebin biyolojik yapısını mı inceleteceksiniz. ? Aynı mürekkebin piyasada tonlarca olması muhtemeldir. Adamlar kendilerine özel mürekkepmi ürettirmişler? Siz iki çizgi dediniz bende o yüzden wordpadle taklit edilir dedim. Yazıcıdaki mekanik hata her ne şekil işaret çıkarırsa çıkarsın bu dijital ortamda taklit edilebilir. Bu hoşunuza gitmesede bir gerçektir. Bu bilgi işinize yarar yaramaz benim içinde önemli bir durum değil bu usluptan sonra umurumda da değil.
Olayı yarım yamalak anlatıyorsunuz yardımcı olmaya çalışan lara hep aynı cevaplar kocam avukat, tuttuğum çok iyi avukat adli tıpta arladaşım var. Burda aradığınız ekstra bilgi değil alkış bence. İddalarınız burda çürüyor demoralize oluyorsanız uğraşmayın bence bu gidişatla davaya bakan hakimde bir yakınınız çıkar zaten eninde sonunda.
-
Alıntı:
Onlar herhangi bir bilgisayardan cikacak çizgiler değil; tuşa basinca cikacak bir şey yada klavye karakteri değil yani.Ben buna kalmadan da hakliligimi ispat ederim; bunlar asli unsur degil.Adli tipta calismis uzman bir arkadasima baktiricam zaten.Ne var ne yoksa söyler.Burada tecrübesi olup da paylaşan olursa ne ala; olmazsa da pek farketmiyo bana doğrusu.
Davanız hukuk davası kocanız cezacı olduğundan ceza davası mantığı ile bakıyorsunuz ama, O işyerinde çalışıyordunuz. Belgenin aynı yazıcıdan çıkması normal.
-
Evet sayin ceceli ceza mantigiyla bakiyorum.Tabii ki orda çalistigim için normal ama; yazicidan cikmis bir belge olmadigi ve almadigim söylenmekte.Benim yanimda yazici yoktu.En yakin yazici ve dosya dolaplarim 2 kat yukaridaydi; isveren vekilinin yanindaydi.Cikistan önceki 2 gün bilgisayarim da hic acilmadi çünkü sisteme virüs girdi; hemen hemen hic kimsenin bilgisayari calismiyordu.Bana belge vermezlerse herhangi bir sekilde belge alma imkanim yok yani.Hatta çikan belgeleri katlar arasinda ilgilisine dagitmakla görevli 2 bayan vardi.Bu hususlarin boyle yürüyeceği yazili talimatla herkese iletilmişti.Ben cikti alamazdim.
Sayin alphaRomeo; ben pek kolay demoralize olmam.Kimsenin fikriyle de kurgu yapmam, yaptigimi da bozmam.Merak etmeyin adli tipta arkadasim yok. Adli tipta daha önce calismis arkadasim var.Ayrıca daha önce yine bazi isler nedeniyle adli tipta calismis uzmanlar, hakimler,savcilar,emniyet eski kriminal şube müdürü sayin ali riza uzum, eski yargitay başkani sayin eraslan özkaya vs gibi kişilerden edindiğim bilgi ve tecrubeler tabii ki var.Gerekli destekleri verecek arkadaslarim var.Kendim de 2 sene hukuk okuyup işletmeye geçmiş biriyim.Yazici - bilgisayar vs yan unsurlar.Asli değil.Ayrıca merak etmeyin eşim cezaci ama cinayete bakar, bu konularda pek tecrübesi yok.Yardimci olmaya çalışan herkesten allah razi olsun, ya bana yada burayı okuyan birine mutlaka faydasi olur.Ama ben kimsenin yorumu-cevabi-elestirisiyle ne yola cikarim, ne de yoldan donerim.Ama farklı yorum ve cevaplar almak iyidir. Merak etmeyin hakimi tanimam, hsyk daire baskanligindan yeni geçti hakimlige.....
-