-
Cevap: Avukat Mağduru Olduğunu Düşünen Müvekkiller Nasıl Delil Toplayabilirler
Sn Abdullah bey; lütfen bu şahsın kışkırtmalarına ve oyununa gelmeyiniz.Şahsın avukat olduğundan bile şüpheye düştüm..Seviyeyi düşürdü...Benim kompleksli olduğumu bile yazma cüretini gösterdi.Gel de şimdi baroya git...Buyrun saldırının dozunu...Bu nasıl bir psikolojidir böyle....Doğru adresin baro değil savcılık makamı olduğunu anladım...Hatta önce savcılık daha sonra baro...Çıkan kararları karşılaştırmak için...İnanınız, karar konusunda bile şüpheye düştüm bu kadar saldırıdan sonra.
Ayrıca, ben yaptığımı burada paylaşmak zorunda değilim ki..Yok gitmiş miyim gitmemiş miyim....O kimseyi ilgilendirmez...Ben genel çerçevede soracağımı soramaz mıyım burada...Başka bir meslek grubundan mağduriyetimi dile getirse idim bu kadar sorgulanıp üstüme gelinecek miydi acaba...Mantık ve kurallara yasalara uygun yol gösterilmeyecek miydi..Niçin, karşı taraf yok burada bunlar sizin anlattıklarınız vs gibi aşırı sorgulayıcı bir tavır takınıldı bana anlamış değilim...Hangi olayda sorununu dile getiren kişi, bu kadar kendini ispata zorlanıyor.
Hangi şahıs için karşı tarafı dinlemedik,takmışsınız kafayı edalarında yazılar düzülüyor...Hatta düzmece iddia damgası vuruluyor...Pes...Pes...Pes...
Sizi polemiğe çekmeye çalıştılar, siz çizginizden ödün vermeyiniz....Teşekkür ederim
-
Alıntı:
melahatgüloğlu rumuzlu üyeden alıntı
Sn Abdullah bey; lütfen bu şahsın kışkırtmalarına ve oyununa gelmeyiniz.Şahsın avukat olduğundan bile şüpheye düştüm..Seviyeyi düşürdü...Benim kompleksli olduğumu bile yazma cüretini gösterdi.Gel de şimdi baroya git...Buyrun saldırının dozunu...Bu nasıl bir psikolojidir böyle....Doğru adresin baro değil savcılık makamı olduğunu anladım...Hatta önce savcılık daha sonra baro...Çıkan kararları karşılaştırmak için...İnanınız, karar konusunda bile şüpheye düştüm bu kadar saldırıdan sonra.
Ayrıca, ben yaptığımı burada paylaşmak zorunda değilim ki..Yok gitmiş miyim gitmemiş miyim....O kimseyi ilgilendirmez...Ben genel çerçevede soracağımı soramaz mıyım burada...Başka bir meslek grubundan mağduriyetimi dile getirse idim bu kadar sorgulanıp üstüme gelinecek miydi acaba...Mantık ve kurallara yasalara uygun yol gösterilmeyecek miydi..Niçin, karşı taraf yok burada bunlar sizin anlattıklarınız vs gibi aşırı sorgulayıcı bir tavır takınıldı bana anlamış değilim...Hangi olayda sorununu dile getiren kişi, bu kadar kendini ispata zorlanıyor.
Hangi şahıs için karşı tarafı dinlemedik,takmışsınız kafayı edalarında yazılar düzülüyor...Hatta düzmece iddia damgası vuruluyor...Pes...Pes...Pes...
Sizi polemiğe çekmeye çalıştılar, siz çizginizden ödün vermeyiniz....Teşekkür ederim
Al birini vur ötekini
Hele hele bir sakin olun hele :D
- - - Updated - - -
Abdullah Beyi kastetmedim yanlış anlaşılma olmasın
-
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Bu konuda söylenecek çok şey var. Hadi bakalım. Pamuk eller cebe..
Bunun ne demek olduğunu birileri yorumlayabilir sanırım. Bu, soruya verilen ilk yanıt olduğunu da dikkate almanızı öneririm.
Alıntı:
şahin41 rumuzlu üyeden alıntı
Bu konuda yardımcı olacak olan kişi , yine başka bir Avukat olacaktır.Müvekkil hukuki anlamda sorununu çözmesi için durumu Avukata yansıtır, durumunun nasıl çözüleceğinin ayrıntısını bilmez.Yol yordam bilse zaten kendisi halledecektir.Bu yüzden delil toplama yolunuda bilmez ,bilemez.Onun için en sağlıklı yol başka bir Avukattan yardım almaktır.
Sizin bir derdiniz varsa bunu açık açık yazın da burdan açık açık yardım etsinler.Bulmaca çözer gibi soru sormayın.
Bu da soruya verilen 2 ci yanıt. O da benim gibi anlamamış ve yolun bir başka avukat olduğunu göstermiş.
-
Konunun Başlığı: Avukat Mağduru Olduğunu Düşünen Müvekkiller Nasıl Delil Toplayabilirler .
Avukatı tarafından mağdur edildiğini iddia eden bir vatandaşın bu mağduriyetle ilgili delilleri nasıl toplayacağı soruluyor.
Alıntı:
Bu konuda söylenecek çok şey var.
Avukat - müvekkil ilişkilerinde, müvekkiller çoklukla mağdur edildiklerini söylerler, bu konuda söylenecek çok şey var.
Alıntı:
Hadi bakalım. Pamuk eller cebe..
Buyurun herkes bu konudaki görüşünü ortaya koysun. Bilgilerinizi paylaşın.
Sayın litigation... Amacınızın provakatör yazışmalarla ortamı germek olduğu alenen ortada. Buna devam etmeyin.
Bana bulaşmak, bana dalaşmak size hiç bir şey kazandırmaz. Forumu izleyenlere de bir şey katmaz. Benimle laf dalaşına girersiniz rezil olduğunuzla kalırsınız.
Ben avukat değilim. Sizin mesleğinizin etik kurallarını bilmem, evrensel değerlere göre hareket ederim. dokuz yaşındaki çocuğun dahi anlayacağı sadelikle anlatırım derdimi. Bu da şu anlama gelir. Beni sizi anlayandan daha fazla insan anlar.
Benim adım soyadım, mail adresim benim profil sayfamda yazılı. Yani ben canlı kanlı bir adamım. şeffafım.
Siz de ben kadar şeffaf olabiliyor musunuz? Olun ki şartlar eşit olsun.
Amacınız benimle bir tartışma ortamı yaşamak ise önce şeffaf olun, sonra da buyurun beklerim bire bir oturalım hem çay içelim hem tartışalım. Provakatif söylemlerle hiç bir yere varamazsınız.
Ha diyebilirsiniz ki "benim yaptığım meslektaş dayanışması", İnanın bu hikayelere benim karnım tok, okuyanların da karnı tok. Amacınız her ne ise bilmiyorum ama size açık bir çağrıda bulunuyorum. Klavye ile ekran arkasında durmayın .
Şöyle gelin ışığa çıkın. Aydınlansın yüzünüz. Sizi tanıyalım. Kimliğinizi açık edin.. Yani biraz yürekli olun. Hani beni avukat düşmanı olarak yaftalarken gösterdiğiniz cesareti gösterin.
Gecenin bir yarısı hem okuyup hem de daha önceki yazılarıma tercümanlık yaptırtmayın bana. Anlayan anlıyor, siz de anlıyorsunuz ne denilmek istendiğini.
Beni binlerce avukatın düşmanı olarak lanse edip hedef gösterdiniz. Şimdiden mailler gelmeye başladı mail kutuma.
Yaptığınızın suç olması bir yana erkeklikle alakası olmadığını söylemeden geçemeyeceğim.
O kadar erkek olsaydınız özel mesajla bana ulaşırdınız. Benim telefonumu isterdiniz. Ben de verirdim.. Güzel güzel sohbet ederdik sizinle. istediğiniz ve anladığınız dilden. Ama yazılanlara bakarken treni kaçırdınız. Artık başka sefere...
-
Son paragrafa kadar sabırla okudum ancak son paragraf daha önceki MEGOLAMAN suçlaması ile gerilen ortamın nedeni gibi yine skandal. Yaptığım suç olmadığı gibi erkekliğe de laf ediyorsunuz. Sizin görüşünüze muhalefet edilmesini neden hazmedemiyorsunuz? Hakaretleriniz ölçüsünde yeterince saygınsınız anlaşılan!
Okuyanlar için tekrar edeyim. Avukat dayanışmasını göstermek değil, avukatlık mesleğini karalama amaçlı yazılara karşı koyma bu. Soru anlamsız, ispatsız, delilsiz, mesnedsiz. Yazamazsınız kardeşim. Ne yaptığı bile belli olmadan, İSNAD olmadan birini veya bir meslek gurubunu suçlayamazsınız. Avukatın ne yaptığını yazarsınız, biz de yorumumuzu yaparız. Ama genele teşmil edecek şekilde avukatlar hakkında delil toplamaktan bahsedilmesi ve en ufak bir açıklama yapılmaması kasıtlı bir harekettir. Siz de buna alet oldunuz.
-
Alıntı:
Beni binlerce avukatın düşmanı olarak lanse edip hedef gösterdiniz. Şimdiden mailler gelmeye başladı mail kutuma.
Yaptığınızın suç olması bir yana erkeklikle alakası olmadığını söylemeden geçemeyeceğim.
Ahimin silahların eşitliği ilkesine göre
Vatandaş vekilini şikayet ettiğinde Adalet bakanlığının SORUŞTURMA İÇİN onayı alınıyor soruşturma izni çıkmadığında vekil iftiradan şikayetçi olunca vatandaş için bakanlık onayı dahi alınmıyor
Bakanlığın görevi yargı mensuplarını korumak
Bu ülkede adalete ve mahkemelere duyulan güven %20 lerde ise sayın vekiller, başta yargı mensupları üzerlerine alınıversinler düşünsünler yalan gerçeğin bilgisini gizlemek ve çarpıtmak sureti ile olur avukat demek müvekkilinin haklarını koruyan kollayan demek değil gerçeğin açığa çıkmasını sağlayan adaletin sigortası demektir
-
Melahat hanımın şikayeti de "Avukat beni kollamadı vs..." . Sizin dediğinize göre avukat adaletin sigortası olduğu için müvekkili haksız ise onu savunmamalı. Zaten şikayet de beni savunmadı (daha doğrusu önce birilerini kandırdı, sonra da beni kandırmaya çalıştı gibi birşey). Fakat şimdi bu muhteşem! zat kendince adaleti tecelli ettirdiyse veya Melahat hanım veya arkadaşlarının aleyhine (ama adalet adına) hareket ettiyse o zaman haklı gibi bir algı oluşmaz mı? Doğru olan şu: Herkesin savunulmaya değer ufacık da olsa hakkı vardır. Avukat da müvekkiline bu hakları kullandırtmakla mükelleftir, kullandırtmamakla değil. Karar merci ise mahkemedir.
-
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Melahat hanımın şikayeti de "Avukat beni kollamadı vs..." . Sizin dediğinize göre avukat adaletin sigortası olduğu için müvekkili haksız ise onu savunmamalı. Zaten şikayet de beni savunmadı (daha doğrusu önce birilerini kandırdı, sonra da beni kandırmaya çalıştı gibi birşey). Fakat şimdi bu muhteşem! zat kendince adaleti tecelli ettirdiyse veya Melahat hanım veya arkadaşlarının aleyhine (ama adalet adına) hareket ettiyse o zaman haklı gibi bir algı oluşmaz mı? Doğru olan şu: Herkesin savunulmaya değer ufacık da olsa hakkı vardır. Avukat da müvekkiline bu hakları kullandırtmakla mükelleftir, kullandırtmamakla değil. Karar merci ise mahkemedir.
:) tartışmayı polemiğe çevirmeyin müvekkil haksız ise onu savunmamalı diye bir şey yok. haksız olan bir olguyu savunmamalı siz benim ne demek istediğimi gayet iyi anladınız neyse
Söz meclisten dışarı
Somut olayda Melahat hanım katildir Melahat hanım suçlamaları inkar etmektedir savunma hazırlığı esnasında vekil Sayın Yaman Melahat hanımın kasten cinayet işlediğine dair bulgu ve kanıtlara ulaşır Sayın Yaman ne yapar
-
Yanıt ve senaryonuza göre sayın Yaman, müvekkili melahatin suçlu olduğunu, kendisini de kandırarak davayı verdiğini bu nedenle mahkemeden çok daha fazla ceza vermesini mi ister?
-
Alıntı:
Yanıt ve senaryonuza göre sayın Yaman, müvekkili melahatin suçlu olduğunu, kendisini de kandırarak davayı verdiğini bu nedenle mahkemeden çok daha fazla ceza vermesini mi ister?
Somut olayda Sayın Yamanı baro görevlendirdi dermişim.
Sizce ne yapar?
Ne yapmalı?
-
Sn Yaman, ister baro tarafından atanmış avukat, isterse sanığın kendi avukatı olsun, sanığın en ufak korumaya değer hakkı varsa bunu kullanır. Örneğin katil dediniz, inkar ediyor. Ancak tüm deliller cinayeti işlediği yolunda ise avukat artık beraat olmama durumunu düşünerek hafifletici nedenleri de devreye sokmalıdır. Mesela tahrik nedenini kullanmalıdır. Zaten avukatlık strateji bilmektir. Yoksa kanunlar şu an itibariyle her yerde mevcut olduğuna göre kanun okuyan herkes avukat sayılmış olurdu.
-
Ayrıca seneryo da yok kelimesini atlamışım düşüncemin akışı bozulmuş yeni yapılanmaya göre yanıtınızda düzenlemede yapabilirsiniz
saygılarımla
-
E bravo, bütün söylediklerimi yazınıza YOK kelimesini ekleyerek keenlemyekün hale getirdiniz :)
-
Alıntı:
Sn Yaman, ister baro tarafından atanmış avukat, isterse sanığın kendi avukatı olsun, sanığın en ufak korumaya değer hakkı varsa bunu kullanır. Örneğin katil dediniz, inkar ediyor. Ancak tüm deliller cinayeti işlediği yolunda ise avukat artık beraat olmama durumunu düşünerek hafifletici nedenleri de devreye sokmalıdır. Mesela tahrik nedenini kullanmalıdır. Zaten avukatlık strateji bilmektir. Yoksa kanunlar şu an itibariyle her yerde mevcut olduğuna göre kanun okuyan herkes avukat sayılmış olurdu.
Olayda kanıtlara ulaşan vekil mahkemenin ve kolluğun durumdan bilgisi yok
Ayrıca Sayın Yamandan ve Melahat hanımdan özür dilemek isterim seneryoda isimlerini kullandığım için yakışık almamış :(
- - - Updated - - -
Alıntı:
E bravo, bütün söylediklerimi yazınıza YOK kelimesini ekleyerek keenlemyekün hale getirdiniz :)
Bende farkettim pardon :)
-
Benim açımdan hiçbir sorun yok İsmail bey. Polemik değil empati yapıyorduk. Hukuk pratiği ve avukatlık pratiği...
-
Bende kendi düşüncemi aktarayım durumun bilgisini alan vekil gereken mercileri kanıtlardan haberdar edip dosyayı red eder ve azlini ister yeni vekil ise varsa olaydaki hafifletici nedenleri savunmasında kullanır. Kısaca vekil müvekkile gerçeğin bilgisinin oraya çıkması ve ve haksızlığa uğramaması, gerekenden fazla ceza almaması için hukuki bisigisini sunar
-
Sn Litigation; Size bir sorum var...Tebligat denen şey nedir.....Bu tebligat denen şeyin gidiş ve döbüş süreleri zamanı maksimum ne kadardır.....
Hiç kimsenin beni kollamasına gerek yoktu...avukat belediye de değil...Torpil yapmayacaktı bana...İşini yapacaktı...Kollamak sizin duygunuz, siz bu şekilde ifade ediyorsunuz...Kollanmayı değil, benim kanun karşısında yasaya uygun şekilde haklarımın bana verilmesini sağlamaktı...Zaten istese bu hak verilecek...Çok basit...Fakat, istememiş...
Sn Litigation; benim daha önce ki iletilerimi ihmal old okur ve açtığım bazı konu başlıklarını incelerseniz,daha önce avukatımın ihmallerini anlayabilirsiniz...
Ben inanın bunun sonucunu sizinle paylaşacağım...Hatta Sn admine bizzat bu konuda açık kimliklerle durumu gelişmeyi ve sonucu aktaracağım..Sn adminin hakkıdır diye düşünüyorum..Sayfaya yazdıklarından tarafsız bir hukukçu olduğunu düşündüğüm için kendilerine hukuk kimliğine olan saygım gereği bilgi aktarmayı uygun görüyorum..
Sn İsmail 32 geçen sayfada çok gergin yazışırken aradaki çıkışlarınızla güldürdünüz beni..O gerginliğin arasında gülümsettiniz beni..
Sn Şahin41 in önerisi yeni bir avukat...Ben avukatı avukata mı şikayet edeyim..Tıkanmış bir dava değil ki sorunum..Çözülemeyen bir dava olsa ben de biliyorum yeni bir avukat bulursun..Adliyede iş yaptığına inandırıp yapmayan üstüne birde bunu saklayan avukat...Üstelikte yalan söyleme cüretini göstererek..Bu durumda olanlar başka avukatlara gitmediler mi sanıyorsunuz...Yardım alamadı insanlar...Fakat bu hafta 2 mağdurunun dilekçesini bir avukat yazdı..Duyuyorduk ama bu kadarını yapabileceğine biz de inanamıyorduk demiş..Buyrun bakalım..
Bana sataşmayın artık...Gerçekten sinirlerim bozuldu..Kaç kez bu avukatın yüzünden intiharın eşiğine geldim ben...onun yüzünden bir ömür boyu borç ödeyebilirim.......Nasıl gerilmeyeyim mi hala...Rahat mı olayım...Olamam...Herkese saygılar..
-
Tebligat dediğimiz şey biz avukatların sorunu olmayan, gönderen mercinin ve posta idaresinin sorunu olan bir bilgilendirme veya uyarı yazısıdır. Tebligat çıkaran makam işini savsaklamadıysa ve PTT de işini savsaklamadıysa normal bir tebligat 2-3 işgünü içinde alıcısına ulaşır (Bulunamama durumunda sorgulamak, muhtara bırakmak vs de var). Tebligat parçasının dönüşü ise maalesef 1 ayı bulabilmektedir. Buna bir de tebligat parçasını dosyasına koymayıp, tüm tebligatları bir yerde bekletip, müsait olduğu gün hepsini dosyalarına takmayı planlayan memurun durumu da eklenirse 45 günde tebligat sonucunu öğrenebildiğimiz de olmuştur.
Kollamak kelimesini savunmak anlamında yazdım.
Ben tüm konularınızı okuyamadım. Ancak bu forumdan bir gün öncekini okumuş hatta yanıt vermiştim. Ancak ben bu konuda serzenişte bulunurken, diğer bazı üyeler de anlamadıklarını söylediler benim gibi. Belki de biraz daha derli toplu anlatabilseydiniz hepimiz için daha kolay olurdu. Düşünün ben bu siteye yeni üye olan bir avukatım ve ilk bu konuyu gördüm?
Şahin41 bence haklı. Bir avukat veya (x meslek sahibi) işini yanlış yapıyor diye diğerlerini de aynı kefeye koyamayız. Bir diğer avukat kolaylıkla suistimal olup olmadığını anlayabilir ki ben de onu söyledim. Şahin bey de Av.Emrah bey de aynısını söyledi. Yani bir doktor yanlış ameliyat yaptı diye hiç ameliyat olmayacak mıyız? Bir laf var; ekmeği fırıncıya yaptıracaksın. Hukuk işlerinin profesyoneli de avukatlar olduğuna göre yine bir avukat size yardımcı olacak ki zaten bu son yazınızda son paragrafa doğru bir avukatın nasıl yardımcı olduğunu anlatıyorsunuz siz de. Ayrıca bir yazınızda BARO'ya başvurmak gerekir gibi bir şey yazmıştınız sanırım. Barodaki kurullar da avukatlardan oluşuyor. Bir de konunuzun içinde siyasi bir olay varsa ve suçlu sevmedikleri partiden ise tam onlara göre konu :) (Biz avukatların ÇOĞUNLUĞUNUN hangi partiyi tuttuğu zaten baro seçimlerinden belli :) İnanın savcılıktan çok daha acımasız kararlar verebilirler. Çünkü savcı avukatlık etiği ile bağlı değilken baro buna göre de ceza verebilir. Mesleğe yakışmıyor der, meslekten ihraç eder. Düşünsenize yıllarını verdiğiniz meslek artık yasak... Bence hapis cezasından bile fena bir ceza. Çünkü itibar 5 paralık olmuştur...
Bakın ben de ister aynı fikirde olalım ister olmayalım, bilabedel size yanıt yazıyor, emek ve mesaimi harcıyorum. Demek ki çoğu avukat, şikayetçi olduğunuz avukattan çok farklı imiş. Sizinki şansızlık, belki de biraz ihmal diyebiliyorum ancak.
-
Daha önceki bu başlığı açmadan çok önce ben burada çok geri bildirim aldım...Ve anladım ki, ben yalan kurbanı olmuşum...Yani ben derdimi daha önce paylaştım burada..En son nokta..Delil nedir...O noktadayım ben..
Ör:dersiniz ki dosya no...Dosya no yok.Bu avukattan alınamaz bu bilgi..% 90 müvekkilde yoktur...Vermez..Atlatır sizi.Israrlı iseniz, telefonla arar bir güzel merak etme, şunu yaptım , bu hafta şunu yapıyorum herşey hazır der...Sonuç hepsi yalandır..Benim gibi herkes sonradan uyanır..Ne vereyim şimdi hani delil..Dosya yok ortada...Para mı verdiniz...Hani makbuz...Makbuz verilmez müvekkile..Fakat olayı şimdi çözdüm...Makbuz verilmemesi de planlı..Takıştığı her müvekkile vekalet ücreti için icra işlemi başlatıyor...Yani bırakın almamış olmayı ikinci kez tahsil ediyor....Ne avukat değil mi...Ben size bu avukatın ilk cezasını buradan yazacağım...Dün icra işlemi başlattığı başka bir müvekkilini gördüm....Bunlar gerçek....Ben size değil ama Sn admine bilgi vereceğim..Çünkü sayfasında bu hoş olmayan konuyu bilmeye hakkı vardır diye düşünüyorum.....
-
Peki 10 tl bile mi bankadan göndermediniz? Avukatlık ücreti dışında, harç-masraf adı altında bankadan hiç ödeme yaptınız mı?
(Not benden şimdiye kadar makbuz isteyen olmadı, ama benim de şimdiye kadar hiç almadım parasını dediğim, maliye için gerekli serbest meslek makbuzunu kesmediğim olmadı.Avukat müvekkil işi karşılıklı güvene dayanır. Avukatına güvenmeyen, müvekkiline güvenmeyen taraf kesinlikle vekalet ilişkisine ta başından girmemelidir.)
Bazı avukatlar neden popüler sizce? Yani akademik başarıları veya topluma önemli bir yararı olmayanlardan bahsediyorum. Bu sorumun cevabı sayın Yaman'ın sen de benim gibi adını soyadını yazarak konuşsana demesine de cevap olacak aslında. Mesela bu sitenin admini topluma yararı olan birii midir?. Öyleyse adı niye gizli bu zatın?
-
Sn Litigation ; ben burada daha önce aylarca yazıştım bilgi topladım...Ben avukat mağüduruyum...Bunun lamı cimi yok...Dolandırıcı, yalancı ve paracı bir avukat maalesef geldi beni buldu..
Aslında daha önce tavırlarınızdan yazmadım ama yazıyorum şimdi..Kendi mesletaşlarını da dolandırmış...Ben tesadüf tanıştım onlarla..Bilmiyordum...Sorunu anlatınca şu kişi mi dediler...Meğerse bizim zatı muhterem ünlüymüş bu konuda...Tesadüfe bakın ki o avukatları da benimki bir güzel dolandırmış..Şaşırdım..Şaşırmayın, biz onu iyi biliyoruz dediler..Yapar dediler..Fakat biz müdahil olmayız dediler...Yani sessiz herkes ..Fakat şimdi mağdurların dilekçelerin en yakın arkadaşı yazıyor..Hem de şaşkınlıklar yaşayarak...Bunlar gerçek arkadaşlar...100 bin lira kaybeden biri cep telefonu ile ne hakaretler yazmıştı..Ben gördüm..Madem namyslu gitsin bu avukat şikayet etsin bu küfreden müvekkili..Gidemez suçlu.giderse kendini deşifre eder..Gerek kalmadı müvekkil gitti şikayet etti zaten..
Tebligatın 15 gün olduğunu öğrenmiştim..Hadi 2 ay olsun...Ben 7- 8 ay neredeyse tebligat bekledim....Öyle sanıyordum...Meğerse beni kasıtlı bir şekilde bekletiyormuş.....Doğrusunu buradan öğrendim...Şüphelendim haklı çıktım...
Hiç Yargıtay kararı yokmuş benim işime örnek...Gülsem mi ağlasam mı..Böyle yalan olur mu....Hesabını verecek...Para mı aldı, niçin yaptı bunu anlamış değilim....
- - - Updated - - -
Meğerse ortada beklenecek tebligat ta yokmuş....Böyle yalan olur mu...Peki niye olur
1-Ben durdurmak için başkalarından para aldı.(en kuvvetli ihtimal bu..Para için herşeyi yaptığına göre)
2-Beni rüyasında gördü gıcığı var, saçımı kaşımı sevmiyor
3-psikopat, zevk alıyor
Bir insan bir insana bunu niçin yapar...Ondan aldığım bilgilerle herkese yalan söyledim...Yalan söyletti bana...Bir avukat sosyal hayatımı da mahvetti....İnanılır gibi değil.
-
Valla siz avukat değil, dolandırıcı mağdurusunuz. Ayrıca o kadar avukat onun hakkından gelemiyorsa onlarda da bir bozukluk vardır. Daha ne diyeyim... Kendi hakkını alamayan avukat başkasınınkini nasıl alır ki? Aslında sizin olayınıza hukuki çözüm bence kolay fakat buradan kesinlikle yazılacak gibi değil. Bence avukatlık hukukunu iyi bilen bir avukata danışın.
Not:7-8 aylık tebligat, ya tebligatın yurtdışına yapılması halinde veya kişinin adreste bulunmaması, taşınması, yeni adrese tebligat yapılamaması, zabıta tahkikatı yapılması gibi nedenlerle de olabilir. Tabi sonuçta dava açılmamışsa bunları da tartışmak yersizdir.
EK: Baroya şikayetinizi yapın. Hiçbirşey çıkmasa bile sicili kabarır, eninde sonunda suçluysa bir yerde sobelenir. Şahsen ben 20 küsur yıllık avukatım, diğer bir çok avukat gibi bırakın cezayı, bir tane bile şikayet edenim yok. (Ama binlerce müvekkilden sadece birinden TEŞEKKÜR mektubu aldım o da bu işin cilvesi. Gözüm gibi saklıyorum onu çünkü paradan çok daha değerli).
-
Siz benim o kadar üstüme geldiniz ki...Gereksiz direnişiniz...Meslektaşınız tam bir namussuz...Emin olun yargılanacak...Ve ben o duruşmaya açıksa gideceğim..Merak etmeyin ben gereken herşeyi yapıyorum..Baroya da gideceğim..Ben bir şahsın davasının olmadığını belgeledim..Ama ona kazandın diyor hala..Hemde gözlerine bakarak...İnanılır gibi değil...Bir kaç gün önce bir şirket sahibini yemek yerken gördüm...Aslında görmeye gittim, durumunu öğrenmek için....Adamcağız koymuş rakıyı rakı içiyor...Nedeni ne biliyor musunuz...İşini yapıyorum diye mağdur etmiş...Kavga etmişler o da azletmiş...Peki bizim zatı muhterem boş durur mu...B planı devrede...Vekalet ücreti haczi başlatmış....Bizimki baştan alır zaten..Şu masraf bu masraf ayrıca verdikleriniz de cabası...
Neyse, sonucu öğrenirsiniz...Fakat hala delil neler kabul edilir onları öğrenebilmiş değilim..Sayfa anca sakinleşti
- - - Updated - - -
Çözdüm dedim ya....Makbuz verilmemesi planlı iyiniyet değil...Sonra silah olarak kullanıyor onu......Ben çok iyi hukuk takipçisi oldum bu sayede....Bugün bir mağdura daha yardım ettim....Bilgilerini topladık..Uyaptan sorgulama yaptık...Yarın adliyede arayacağız dosyaları....Bakalım neyle karşılaşacağız...
- - - Updated - - -
Bugün yardım ettiğim müvekkilin arkadaşlarının davasını kazanmış...Bu güzel değil mi......Fakat kesin altında bir şey vardır....Tazminat davası....Arayın şu arkadaşlarınızı dedim..Aradı...
Soru:Siz tazminat olarak ne kazandığınızı biliyor musunuz.. Yanıt:Hayır..
Soru:Bu tazminatı nasıl aldınız
Yanıt:parça parça her ay
Soru:Size evrak verdi mi davanın kararını
Yanıt:Büroda verdi ama orada miktar yazmıyordu
Soru:Karşı taraf taksitle mi ödemeyi taahhüt etti size
Yanıt:Bilmiyoruz
En kısa zamanda bana elinizdeki kağıtları getiriniz dedim
Muhtemelen evraklar büro evrakları...
-
Soru sorup cevap alamazken ve siz sadece kızgınlığınızı buraya boşaltırken nasıl delil toplayacağız? Kardeşim söylesene hiç bankadan para gönderdin mi?!!! Yine serzeniş ederseniz valla artık cevap vermeyeceğim. Siz iyileşmek istemeyen birisiniz diyip geçeceğim.
- - - Updated - - -
Alıntı:
melahatgüloğlu rumuzlu üyeden alıntı
Bugün yardım ettiğim müvekkilin arkadaşlarının davasını kazanmış...Bu güzel değil mi......Fakat kesin altında bir şey vardır....Tazminat davası....Arayın şu arkadaşlarınızı dedim..Aradı...
Muhtemelen evraklar büro evrakları...
UYAP tan kontrol etti mi arkadaş? Hakim son duruşmada "davanın kabulüne" deyip, Miktarları da gerekçeli kararda belirtebilir. Bunu da dikkate alın...
-
- - - Updated - - -
Muhtemelen evraklar büro evrakları...[/QUOTE]
Sizde büro açacak kadar olmuşsunuz ama anlatımlarınız da suç unsurunu anlatan hissettiren bir nokta yok
Valla sizin gibi 100 tane müvekkil olsun memleketteki avukatlar ya paranoyak olur ya ermiş
-
Sn Litigation; banka mı, şaka mı yapıyorsunuz...İspat yolunu yok edecek şekilde baştan planlanıyor herşey...Banka olursa para verdiğimizim ispatı olmaz mı bu..Yani bu avukat bunu en iyi bilen olduğuna göre, öyle bir yolla para tahsil eder mi sizce...Sonra kendini nasıl mağdur ve emeği gaspedilmiş göstersin...Tabi ki bankasız ve makbuzsuz olacak..Çözdüm olayı demiştim.
Sn İsmail32 nesi normal bunun..Suç unsuru yok demişsiniz...Tazminat kazanacaksınız, miktarı bilmeyeceksiniz.Elinize evrak ta verilmeyecek..Adrese gelen karar bildirim bir şey yok..Herşey çok yasal yapılmış öyle mi..Herşey doğru ise bu avukat insanlara niçin evrak vermekten kaçınıyor peki...Sizce???
Uyap sorgulamasında (benim yardım ettiğim kişi için(icra davası 2 yıl önce bitmiş sanırım) miktar belli değil dediler,uyaptan görünmüyormuş.Dosya açık dediler..Bu ne demek ..O zaman taraflara sonuç bildirilmediği sürece dosya açık kalıyor kapanmamış demek oluyor .Ben böyle anladım..Peki para nerede...
1-Avukat cebe attı
2-Karşı taraf bir şekilde avukatla birlikte bir şey yaptı
Siz söyleyiniz o zaman nerede müvekkilin parası.
Müvekkil gidiyor dosya numarası verilmiyor.Atlatılıyor..Çok düzgün iş yapıyorsa niçin dosya numarası vermez bir avukat...Benim gibi müvekkille paranoyak olasın avukatlar ermiş olsunlar ki saygı duyalım..Hakkını da fazlası ile verelim.Ben bilgi almak üzere gittiğim bir avukata ( tabi ki stresle bir kaç kez telefonla da aradım) teşekkür babında hediye alıp gittim sonra..Kimsenin emeğini yemem ben..Çokta bozuldum utandım ama...Kendisi kabul etmedi tabi ki..Fakat çocuğunun ciddi bir rahatsızlığını duymuştum..Ameliyat olmuştu o aralar.Bende hediye paketinini eşiniz için , yani çocuğa size değil diyerek takdim ettim..Ben düzgün olan ve saygı ile işlerini yapanlara saygı duyarım elbet
İsmail32 benim gibi müvekkilden rahatsız olmasınlar..Ben bir meslektaşlarının eseriyim
- - - Updated - - -
Bu yardım ettiğim müvekkil 2 yıldır gidip gidip gelmiş ve türlü manevralarla kibarca kovulmuş..Ben biliyorum nasıl olduğunu ..İcradan gelen paraları kendisi alıyor ve en az bakın en az diyorum 1 yıl elinde tutuyor..Vermek isterse taksitle imza karşılığı veriyor..Siz Parayı verirken imza yok makbuz yok fakat iş ödeme yapmaya gelince imza..Eşit değil değil mi.Asla para almış görünmüyor nedense hep para vermiş oluyor..Takışırsanız, ikinci kez acımadan vekalet ücretlerini alır..Nedense bu avukata devlet icraların kararını hep taksitli ödeme şeklinde çıkarıyor....Allah allah..Tesadüf işte..
-
Sorunu baştan anlatsaydım, gelen eleştiriler şöyle olacaktı
1-Bu üye başka başlık altında sürekli bu konuyu kasıtlı ortaya getiriyor
2-Sayın üye karalıyorsunuz siz daha öncede bu konuya değindiniz
3-Kötü niyet var burada.Kasıt varkaralama kampanyası yapıyorsunuz
4-Yalancı ve iftiracısınız
5üyeye inanmayın yalancı
Bunlar yazılacaktı..Konuyu baştan anlatmadan zaten bu şekilde hemen saldırı başladı bana...Bu nedenle sadece delil noktasını sordum....
- - - Updated - - -
Sorunu baştan anlatsaydım, gelen eleştiriler şöyle olacaktı
1-Bu üye başka başlık altında sürekli bu konuyu kasıtlı ortaya getiriyor
2-Sayın üye karalıyorsunuz siz daha öncede bu konuya değindiniz
3-Kötü niyet var burada.Kasıt varkaralama kampanyası yapıyorsunuz
4-Yalancı ve iftiracısınız
5üyeye inanmayın yalancı
Bunlar yazılacaktı..Konuyu baştan anlatmadan zaten bu şekilde hemen saldırı başladı bana...Bu nedenle sadece delil noktasını sordum....
-
Attım bir laf atmaz olaydım
Bakmaz olaydım
Okumaz olaydım
:DD
-
İsmail32 kardeşim; sorunuz....Ve ben tesbitlerimde yanılıyorsam yanlış yorumladığımı söyleyiniz.......Dedim ya...İyi süzmeyi ve yorumlamayı öğrendim...Avukatım yarattı beni....Ve önlenemez bir başarı ile yeteneğim gelişiyor...Sivil dayanışma cephesi yaratacağım bu gidişle...Beni desteklesin avukatlar...Niçin kötülükle mücadelemde benimle kavga ediyorlar burada...İyilik kazansın...
Onurlu ve namuslu insan avukatlarımızın emeklerine saygı için de önemli bu..Bu topraklarda kötülükle savaşmazsak, emek düşmanlarına hesap sormazsak,kısa yoldan ve şerefsizce para kazanmanın önünü açarsak biz de namusumuzu sorgulamalıyız...
Ben buna göz yummayacağım...276 kiloyu ' Bismillah ' diye sırtlayan Seyit Onbaşı'ya ve yoksulluk içinde ölen ve vatan sağolsun deme olgunluğunu gösterenlere borcum var benim. Bu insanların torunlarına yanlış yapılır mı...İşte bu duygu savaştırıyor beni........İtirazı olan var mı....Ben iyice coştum ona göre..
-
Tespitleriniz de yanıldığınızı ve yanlış yorumladığınızı söylersem tespit yapmam ve doğru yorumun bilgisini vermem gerekecek ve sayfalar dolusu açıklama okumam icap edecekse tespit ve yorumlarınızın on numara olduğunu belirtmek isterim :)
-
Teşekkür ederim.... Dilla adlı üyenin açtığı < avukatın anlaşılmaz tavrı > adlı konuda bu noktaya nasıl geldiğim bellidir..Meraklılara iletmek istedim....Orada Sn admim le bile karşılıklı yazışmışız...Bu hep hukuk sayfası olması nedeni ile konunun hassas kabul adilmesi...
Dün bir müvekkile yardım ettiğimi ve bugün araştırmayı derinleştireceğimi yazmıştım...Sonuca ulaştım....Sonuç mu Ben haklı çıktım.....
- - - Updated - - -
Evet aklıma gelen son şey....Avukatın bürosunda olan kamera kayıtlarını sunmasını talep edebilir miyim....Sunarsa, kendisi içinde iyi olmaz mı..Hani ben yalancıyım ve iftira atıyorum ya..Hatta bazı üyelere göre kurguluyorum bunları....
Süper oldu bu şimdi....evet sunsun ak koyun kara koyun belli olur o zaman....
Önemli not...Ben herşeyi tarihine göre hatta saati de yaklaşık not ederim...Avukatıma hodri meydan şimdi...Çıkarsın kayıtları....
-
Avukatınız siteye üyemi? cevap hakkımı doğdu? gecenin bir körü nasıl haklı çıktınız? Gelişmelerden bizi haberdar eder misiniz? :DD
gıcık mıyım neyim?
Şaka bir tarafa gelişmeleri merakla bekliyor ve takip ediyorum
-
Sn İsmail32; bugün bir olayı daha belgeledim demiştim değil mi...Başarıdan başarıya koşuyorum....Tutabilene aşk olsun..Aşkolsun sana çocuk aşk olsun ..Ne güzel dizelerdir onlar..
-
Sn İsmail32; Gelişmeleri merak ediyordunuz.Hemen bilgilendireyim efendim...Benden önceki madur müvekkil için adalet bakanlığından soruşturma ve yargılama iizni çıktı......Sen misin danıştay kararı diye sahte evrak düzenleyen....Buyursunlar aklasınlar şimdi benim üstüme gelenler...Önyargılı bir şekilde avukat karalıyorum , avukat düşmanıyım diye durmadan beni topa tutanlar...Yargılama başlasın ben buradan sonucu da yazacağım... Sıra bende şimdi...Davamı kendim açtım ve mücadeleye devam ediyorum....Bu ülkede namuslu insanlar kazanacak....İşte o kadar.
- - - Updated - - -
Avukatım siteye üyemi diye sormuşsunuz...Ne kazancı olabilir bundan...Zevkle efendim...Zevk alırım üye ve okuyor ise..Buyursun aksini ispatlasın..İftira desin...Önce kendi bürosundaki kamera kayıtlarını sunsun.....Öyle ya....Herşey orada kayıtlı değil mi..
-
Alıntı:
Valla siz avukat değil, dolandırıcı mağdurusunuz. ).
Sizin avukatlık mesleğini bu kadar üstün görmenizi kişisel özelliklerinize ve meslek aşkınıza bağlıyorum ama sanırım dolandırıcı avukat terimini kabul etmemeniz,
avukatların insan üstü olduğunu söylemenize çıkıyor diyebilirim.Ya da doktorlar ölmez demek gibi bir şey...
En basit şekliyle insanlar adaletsiz, yalancı, dolandırıcı, hırsız, kötü, çirkin ,güzel. doğru, güvenilir, adaletli olabiliyorsa avukatlarda insan evladı oldukları için
bu sıfatları alabileceklerini göz önünde bulundurmanızı rica ederim.Tabi ki her meslek grubunda olduğu gibi bu tarz insanlar zamanla ortaya çıkıp gerekli cezayı
alıp men edileceği gibi avukatlıkta önü çok açık olan saf insanları kandırarak bir şeyler elde etmeye çalışabilirler.(Bunu söylüyorum çünkü bu siteye
avukattan başı yanmış biri olarak kendi savunmamı kendim yaparım ama artık enayi yerine konamam diyerek üye oldum)
Konuyu çok sevdiğiniz meslek aşkıyla dağıttığınız için gerekli bilgiyi bulamadım.Umarım bu büyük meslek aşkınızı biraz dizginleyerek biz mağdur müvekkillerin
yardım almasına engel olmazsınız.
Şunu belirtmeliyim hem kendi avukatlarım hem de sizin yorumlarınız sayesinde yüksek lisansım sırasında hukuk okumaya karar verdim.
Saygılarımla...
-
İnş Okuyup Bitirirsinizde Bizde Sizin Tecrübelerinizden Faydalanırız.... :)
-
Mustafa bey bi tur versenize şunu bana :)
-
Olur Engin Bey Ne Demek : )
-
Hukuk okumakla kendini avukat oldum diye zannedenler kaybettikleri davaların arkasından burada bolca sızlanmaktadırlar. Müvekkil mağduru avukatlar ise zırlanmayı kesip işlerine devam etmektedir.
-
Her meslekte illaki çürük elmalar vardır